Inhoud blog
  • de zon is gelukkig weer al van de partij
  • Het zijn momenteel hele drukke tijden !
  • 1 april en het is buiten heel donker om dik 10 uur
  • Belgische lozer als terrorist
  • De Belgische huurwet is niet meer van de poes !
    Zoeken in blog

    Foto
    Nieuws VTM
    Zoeken met Google


    zon _en_zweet_in_frankrijk
    als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden
    De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
    30-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.terug van weg geweest !!

    De bricolage spullen zijn terug voor handen... en de ijskast... provisiekast ... en vriezer zijn ook weer zoals het in onze ogen hoort... bij ons kan je gemakkelijk binnen vallen met een groot huishouden... ge zult zeker en vast niet met honger vertrekken....

    Dat gezegd zijnde ga ik subietekes voor ons avondeten zorgen... rarara.. wat zou het kunnen zijn !!!... inderdaad.. stoofvlees met witloof ( spijtig genoeg geen volle grondcultuur , maar ik ga proberen om daar aan te geraken hé.. recht van de kweker ) die zitten mooi verpakt in een gesloten kartonnen doos... met blauw papier tegen het groen worden !!  ( dus bitter)..... het zal weer druk worden volgende reis... maar !!... wij hebben veel over voor lekkere produkten.... dat is op dit moment onze enige luxe... en als we daar een uurke of zo voor moeten omrijden awel dat is dat zo  !!....

    Zo morgen kan Theo volle gaaas geven met het lassen !!... dat geeft toch DE stevigheid... en sorry lieve maatjes voor de beloofde foto's het is nog een klein beetje geduld oefenen !! maar ze komen eraan hoor zeker weten !

    Zo en nu mijn kiekenfiletjes... gaan koken voor de kip curry.... en de frietekes gaan bakken... het zal ons meer dan smaken..... en wie mijn stoofvlees en frieten al geproefd heeft weet hoe lekker ze zijn ( met dien verstande als ik aan goeie aardappels geraak )

    30-11-2015 om 16:06 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.op jacht naar brede(re) electroden om te lassen !

    en ons boodschappenlijst afwerken ( zodat we niet omkomen van den honger)..... dat zo voor twee levensgenieters heel erg zijn... een lege ijskast....Een vlaming is maar gerust, met propvolle diepvriezers , de ijskast goed aangevuld .... met genoeg vlees voor de boterham, wat flessen room, eitjes boter... ( zelfgemaakte) confituur...spek.... ja en dan al de andere bijkomstigheden zodat je zonder veel nadenken bvb een pizza kan bakken.... of een rolbisquit... ge begrijpt wel wat ik bedoel hé !!...

    Als je ver van winkels woont, is dat goed voor den portemonai, je komt niet in de verleiding om gauw, gauw nog wat bij te gaan halen...je  moet het doen met hetgeen je in huis hebt, dus is een grote provisiekast ook nog eens een must.. met een voorraadje koffie, suiker meel... deegwaren, olie en azijn... al dan niet rijst aardappelen mosterd... enzovoort... ik heb ook altijd een bepaald aantal blikjes in huis, voor het geval van !!.... sardientjes ( zonder vel en graten)cornedbeaf .. champignons, en tomatenpuree... in gedroogde vorm , erwten, witte bonen, en linzen.... en als je dat allemaal aangevuld hebt.. kom je al een heel eind !!.... want de wetenschap leert... hoe meer je in supermarkten komt , hoe meer je koopt !!.... 

    Consuminderen is blijkbaar in... den tijd  dat je met honderden eurootjes kon smijten is al een paar jaartjes voorbij..... en velen moeten de tering naar de nering zetten !!... en wie weet wat ons nog te wachten staat !!...µ

    Gisteren avond heb ik het gevecht verloren met mijne kaartlezer voor PE-design.. voor de Brother borduurmachine... ik wil namelijk al de mooie patronen die ik gekocht heb , op kaartjes overbrengen naar mijn Bernina en daar heb ik dus die bewuste kaartlezer voor nodig... ik heb de drivers  geupdate... maar blijkbaar wil het nog niet lukken... en sé !! als ik aan iets de pest heb dan is het aan zo een klote-toestanden hé !!.... ik denk dat die dus kapot is... en je kan maar aan zo een kaartlezer geraken als je zo een kostelijk software programma koopt... maar dat heb ik niet nodig ... grr!!... klote toestand !!....

    Voila ... vandaag ook  terug kip-curry maken... vele goedkoper dan van de commerce... en uiteraard lekkerder... minder gekookte stukjes ei.... en meer kip dan curry-mayonaise 

    30-11-2015 om 09:22 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    29-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zondagse taken zijn allemaal gedaan dus kunnen we ... lekker verder met onze hobby
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De  pruttelpot... doet zijn werk... toen ik een hele poos later buiten moest zijn.. geurde het nog heerlijk naar het gebakken stoofvlees en de ajuin... ( kookvuur staat op het binnenterras)...de pruttelpot staat binnen zijn werk te doen... en het mag traag , uiterst traag, hoe trager hoe liever... want dan weet ik dat alle smaken die in het vlees zitten... het beste tot hun recht komen !..

    Ik had gisteren een ongelukske met een mozarella die over tijd was.. roetch over mijn kleren !... en stinken pfff;....

    dus nog een extra wasje gedraait....Ons midaagmaaltje ... sjiek gezegd  ONZE LUNCH... bestond uit waldkorn (brood) met zelfgemaakte kip-curry... en of dat gesmaakt heeft amai... ik heb voor de zekerheid al teru een paar stukken kip zonder vel uit de vriezer geplukt.... Meer moet dat niet zijn... om echt gelukkig te zijn !!...

    Ze zeggen een kinderhand is rap gevuld... awel dat van ons ook !! ne grove stut met kip curry, en ge hoort ons niet meer 

    29-11-2015 om 13:51 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerst en vooral stoofvlees maken voor een keer of vier ...vijf !

    Het vreselijkste werk is al gebeurd... namelijk ajuin pellen en snijden... en deze keer was het natuurlijk iets meer dan een ajuin of twee !!... 

    zodra ik terug in de keuken ben ga ik het vlees in hapklare brokken snijden, bebloemen... met uiteraard peper en zout kruiden..... en dan huppeke lekker met zijn allen in de braadpan... een mooi bruin korstje krijgen... tegelijkertijd... heb ik al de pruttelpot aangezet....  zodat er geen tijd meer verloren gaat en het vlees lekker op temperatuur kan blijven...een paar goeie leffe's... nog wat andere kruidjes en een goeie grove boterham besmeerd met mosterd....en laat dan de zaak maar zachtjes garen.....Het zal verduveld moeilijk zijn om eraf te blijven.. want voor vandaag zelf heb ik karbonaadjes op het menu staan... met princesseboontjes en gekookte petatjes !....Als je het in de presspot klaarmaakt..; ( al dan niet met den elentriek... ) is het stoofvlees pas s'anderendaags lekker !! (net zoals soep)... vroeger... deed men traditie getrouw een fles pied-Boeuf tafelbier bij het stoofvlees... het donkere iets of wat zoeterige ....Ik mocht als kind daar niet ontrent zijn.... want gegarandeert dat die grote fles een gedeelte armer was geworden...Ik vond als kind ook de hollandse mayonaise lekker als ik dan met mijn grootmoeder , s'maandags naar de markt in Hulst ging ( meestal paling kopen )dan had je daar zo een frietkot.... ik vond dat toen hemels , nu gruw ik ervan....Smaken verschillen nu 1X... en met ouder worden... verandert er ook wel wat aan je voorkeur van smaken.....

    Ik heb ooit eens gebabbeld met een deskundige die alles te maken had , met smaken ... ( in de voedings industrie)... en die vertelde , dat identiek  merken  ook van naam hun ingredienten van land tot land aanpassen ... sommige landen houden van echt zuur (Frankrijk bvb.) andere weer van super zoet ( Nederland)Wij darentegen de Belgen houden meer van het zoute.... maar de kampioenen voor de zoutigheid zijn toch wel de  voormalige Oostblokkers  !

    Mensen die niet overal suiker op of in gooien .. hun smaak is volwassener..... die willen de echte smaken kennen.... en hebben daardoor een beter ontwikkelde cultuur  in verband met eten !

    Daar komt nog bij , dat tegenwoordig iedereen op zijn lijn wil letten, dus moeten er hier en daar nog wel eens bokkesprongen worden gemaakt, en gebruikt men in de plaats van echte suiker, ( al dan niet bio) aspartaam.... !!

    Voila als dat pruttelpotje compleet is gemaakt , ga ik lekker nog wat oefenen... want ik heb gisteren niet alléén geborduurd maar ook nog een ganse karrevracht theorie verorberd , zodat ik dat vandaag nog effekes moet overlopen en dan in de praktijk omzetten 

    De borduurmachine staat al ingeregen en het borduurraam is al bevestigd... het patroon is al van de pc naar de machine gebracht dus nu enkel nog de knop aanzetten... en huppekee, weer een stuk voor het wandkleed 

    29-11-2015 om 11:53 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    28-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het was verduveld lekker !!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het was al een hele poos geleden dat we nog pizza hadden gebakken/gegeten !

    van toen de kids van ons maatjes op vakantie waren, reken uit !!.....

    IK vind het wel spijtig dat ik het recept van mijn toen zelfgemaakte pizza-tomatensaus niet heb opgeschreven... ik had dus nog 1 bokaal in de ijskast staan... en die is zo enorm lekker !!... dat je er bijna geen andere ingredieten voor nodig hebt... het is eigenlijk een veredelde pizza margaritha geworden... maar dan veeeeellllleeee lekkerder dan die gekochte brol ...

    Onder tussen weer wat gedaan  namelijk geborduurd... de max !!

    28-11-2015 om 19:36 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog een paar keer op en neer fladderen.... naar ons oude woongelegenheid want daar staat de wasmachine

    en de droogkast !

    en dan yippie ... terug verder prutsen met software, lapkes en borduurgaren...

    Voor deze avond is er pizza besteld....Neee !! niet gekocht, ben je gek !!,... zelf gemaakt

    28-11-2015 om 13:46 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Super !!

    Hoe vlug ik de leerstof van Embird onder de knie krijg !!....ER is maar 1 ding heel erg aan gans de zaak ... en dat is dat ik er niet meer toe kom om echt te borduren... ik doe dat degitalizeren zo graag , dat de rest er gewoon bij verdwijnt !...Deze oefening gaat over de parameters... over de buitenlijnen... oefenen doe je met een plaatje van een kleurboek ofzo !

    Subietekes.... naar de vriezers gaan choppen, om broodjes... pistolets en een gewoon grof, bruin of zwart brood.... De pistolets gaan een paar seconden in een goeie hete oven... de grote broden kunnen gewoon langzaam ontdooien zodat ze dus morgenvroeg... a point zijn... bij het ontbijt... heerlijk met goeie boere boter... een plak lekkere kaas, of een paar sneetjes lekkere camenbert... en als afsluiter een dubbele snee met kweeperengelei.... de gelei naturelle... dus alleen met suiker  gemaakt is op .. en nu ben ik dus aan een pot bezig een mengeling met druiven... niet te versmaden echt waar de max !...Wat we deze avond gaan eten, dat moet ik nog eventjes bekijken.... ik zou stoofvlees willen maken voor ettelijke keertjes !..... in de grote crock-pot..... en dan invriezen uiteraard....maar ik heb ook nog rode kooltjes in bokalen staan ( dat experiment is ook super gelukt)Theo is daar niet zo gek op... ik darentegen... weet beter... en vind rode kooltjes met gewone gekookte aardappeltjes  en een goeie sausis een ware lekkernij !.... de bokaaltjes zijn zodanig  van volume dat dit voor mij alléén meer dan genoeg is... Theo kan dan eventueel brocolli of spinazie eten.......

    Dan nog wat witte was  verzorgen en mischien moet ik de zeepfabriek laten draaien... want eerlijk gezegd... ik hou wel van de antieke geur van  het vers gewassen en buiten gedroogd linnen goed... nu zal dat niet zo goed lukken dus een gedeelte in de droogkast en de rest op de rek ....OOk de badhanddoeken droog ik het liefst op de rek... ik hoor het U al denken... op de rek dan zijn die dus keihard en stug !!.... natuurlijk, d'as de bedoeling ... waarom zou ik een klein fortuin uitgeven aan scrubs ! als je  het voor het rapen hebt... in de vorm van en handdoek, trouwens die mals gedroogde handdoeken... drogen belange niet zo goed af !!....

    Geef mij maar de goeie ouderwetse marseillezeep... met wat soda... en als spoelmiddel azijn !!...  tegen de motten hang ik dus lavendel in de kast in buideltjes....

    Als er tijd over is nog wat spelen met de software en echt een borduurpatroontje kiezen en borduren !.... het moet want eer die grote quilt ( wandtapijt met zakken) klaar zal zijn .... zal er nog wel een poosje over gaan !!....

    Ik begin de geneugten van de smart phone ... te gebruiken.... one note : een plezierig gegeven om boodschappenlijstjes mee te maken... je kan aanvinken en uitvinken hetgeen je die week nodig hebt !

    Van de kip is er niet veel over... zelfs de beentjes verdwijnen hier... Het kleine beetje kippewit dat over is ga ik omtoveren tot kip-curry.. voor theo zijn boterhammeke's ...Het is lang geleden... en hij lust daar wel pap van ( wel slecht voor de lijn natuurlijk, maar voor 1 keertje moet dat nog wel kunnen)





    28-11-2015 om 11:03 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    27-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslingerd aan het digitalizeren !!....

    EErst en vooral deze voormiddag koekskes gebakken ( en die zijn lekkkkkkkeerrrr ) daarna dus nog wat kleine klusjes  in verband met het huishouden.... gecontrolleerd of de kip die op het programma stond al genoeg ontdooit was... en dan hup terug de vrolijke student  .... met embird... ik had me nog thans voorgenomen om vandaag weer eens te borduren dus met de borduurarmen... en ook de Brother aan het werk te zetten ... maar het digitalizeren is zo plezierig , dat ik de tijd vergeet en voor ik er erg in had... was het tijd om de kip in den oven te steken en frietjes te snijden.... Nu eerst en vooral de ingeprente leerstof ... in de praktijk brengen..... 

    27-11-2015 om 18:30 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Theo wil dat ik de software onder de knie krijg, omdat we toch weinig kunnen doen als het vriest ..

    Dus Heb gisteren eerst wat mooie bais gemaakt, van stukskes stof , waar ik anders toch weinig mee kan aanvangen !en dus nadien de siersteken die op de Bernina staan uitgeprobeerd.... 1 soort van steken krijg ik nog niet al te goed op mijn stuk stof en dat zijn de grotere motieven meestal in bloementrosjes ofzo !.. De rest gaat allemaal om ter beter... alle soorten van combinatie's met zigzag-toestanden....en kruisjessteken... echt de max...

    had ik dat maar gehad indertijd in de lagere school bij de nonnekes ... we moesten toen een merklap naaien. dat spel verhuisde mee van klas naar volgend leerjaar... de steelsteek , de flanelsteek, de kruisjessteek... knoopsgaten aan de lopende meter ( het ene al wat krommer  en schever dan het andere Pffff... ) ik ben zelfs toendertijd gestraft geweest omdat ik zegde dat ik die per meter zou  verkopen ... leuren van deur naar deur !....

    Vandaag Kip op het programma !...ik moet terug waspoeder maken... ( de ouderwetse trend dus... die terug hip is... en vele beter voor het milieu) Sodakristallen en marseillezeep.. voor de kookwas.... de gewone kleding was ik met gewone gerapste marseillezeep...... voor de wasmachine haar onderdelen te sparen en tevens de kleuren mooi sprankelend te houden, een geut azijn.... ook in het spoelbakje ... is vele beter dan wasverzachter.... 

    Als de was op de lijn buiten kan is dat super de luxe, anders op het rekje en in het slechtste geval in de droger.... Voor diegene die net als ik al eens last hebben van vetplekskes ( spatten van bvb.. kip, lever, of spek) dus echt vet of olieplekken ... wrijf er maar eens dreft afwasmiddel op... een drupke is genoeg !!.. let wel, het moet de echte dreft zijn... gene van den aldi, lidl, carfour of Delhaize... de echte dreft ... zelfs plekken die er al jaren inzitten zullen verdwijnen.. wat ik voor die tip wil... ach ik zou zeggen met nieuwe jaar een knuffel !!....  Ik ben benieuwd , laten jullie iets weten .. als het gelukt is?....

    IK ga vandaag dus kip klaarmaken ik denk met frietjes.... of met rijst kan ook hé !!...Het eiwit was nog niet genoeg ontdooit gisteren dus ga ik direkt aan de bokkepootjes beginnen en ik ga foto's maken sé ... ik heb nog genoeg spullekes in huis... en dan maar zoeken naar een koekentrommel die groot genoeg is om die pootjes in te bewaren .... 

    Vandaag verder werken aan de lappen voor mijn wandopbergquilt! en met  embird en de de V6 van Bernina verder leren..... 

    De resultaten ...  van gisteren 













    27-11-2015 om 11:40 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    26-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik schrijf het al heel lang, maar nu is het ook nog eens gepubliceerd ...

    De onsmakelijke waarheid: wat zit er in ons eten?

    12/11/15 om 10:29 - Bijgewerkt om 11:20

    Bron: Knack Weekend

    Nergens is er meer nep dan in de voedingsindustrie. Als je wist wat er werkelijk in fabrieksvoedsel zit, zou je het niet kopen. Dat is de grimmige boodschap van 'Slik je dat ?', waarin de Britse onderzoeksjournaliste Joanna Blythman een boekje opendoet over kant-en-klaar en voorverpakt eten.De onsmakelijke waarheid: wat zit er in ons eten?

    Een twintigtal journalisten schuift aan tafel in de keuken van chef Sieberen Meerema in het Rotterdamse restaurant Quartier du Port. Wie hoopte op een verfijnde maaltijd komt bedrogen uit. Vandaag staat er tomatensoep op het menu en tosti's, Hollandser kan het niet. Gastheer is Will Jansen, de uitgever van het gastronomisch magazine Bouillon! dat leesvoer voor lekkerbekken levert, maar ook voor kritische eters. Eregaste is Joanna Blythman, bekroond onderzoeksjournaliste met de voedingsindustrie als favoriet werkterrein. Haar queeste naar de waarheid over de kwaliteit van supermarkteten begon eerder anekdotisch bij een voorverpakte maaltijdsalade, gekocht in een station. De inhoud zag er aantrekkelijk uit: verschillende slasoorten, quinoa, tomaatjes, peterselie. Maar waarom smaakte die salade zo anders dan huisgemaakte? En waarom bleef die indringende smaak een treinreis lang in haar mond hangen?

    Niet dat Joanna van plan was om een neurotische eter te worden of voortaan als een detective tussen de rekken van de supermarkt te sluipen. Ze begon niet aan Swallow this (in het Nederlands: Slik je dat?) met de bedoeling de lezers een vooroordeel aan te praten over alles wat uit een blik, bokaal, fles, pak, plasticzak of tube komt. Maar ze wilde wel aantonen dat zelfs als je flagrant ongezond spul als frituursnacks, papperig wit brood, fabrieksgebak en snoep mijdt, je via op het eerste gezicht onschuldig voedsel toch een hoop troep binnenkrijgt.

    Het is quasi onmogelijk om de 6000 additieven in voedsel, de smaakgevers, glansmiddelen, verbeteraars, antiklonteraars, oplosmiddelen, conserveermiddelen, kleurstoffen, zuurteregelaars, emulgeermiddelen, antioxidanten, bindmiddelen, bleekmiddelen en zoetstoffen te mijden, om nog te zwijgen van een resem verzwegen 'hulpstoffen'.

    Want ook voorgesneden groenten, vruchtensappen, yoghurt, repen ontbijtgraan, 'traditioneel' gerijpte kazen en 'vers' vlees zijn grondiger door de allermodernste technologiemolen gehaald dan wij denken. Kortom, het is quasi onmogelijk om de 6000 additieven in voedsel, de smaakgevers, glansmiddelen, verbeteraars, antiklonteraars, oplosmiddelen, conserveermiddelen, kleurstoffen, zuurteregelaars, emulgeermiddelen, antioxidanten, bindmiddelen, bleekmiddelen en zoetstoffen te mijden, om nog te zwijgen van een resem verzwegen 'hulpstoffen'.

    Terug naar de tomatensoep en de tosti's in Quartier du Port. Daarvan krijgen we telkens twee versies voorgeschoteld, die van chef Sieberen en een fabrieksbereiding. De 'huissoep' is gemaakt op basis van een stevige bouillon, getrokken van runderschenkel. Er zitten hele tomaten in, stukjes vlees en merg, uien en een kruidentuiltje. Hartig soepje, genre grootmoeders recept. In vergelijking daarmee smaakt de bliksoep zoals euh... bliksoep, glad en vooral heel zoet. Fingerlicking good , staat er op de doos met kant-en-klare tosti's, maar de droge korstloze toastjes, aan elkaar gelijmd met een zuinig plakje kaas, maken die belofte niet waar. Zeker niet in vergelijking met de dikke snee zelfgebakken brood van de croque-monsieur maison , belegd met ambachtelijke ham en een smeuïge laag gesmolten kaas. Simpeler kan voedsel niet zijn, maar een echte smaakbom. Klaar in een wip bovendien. Waarom zou een mens dan de voorverpakte versie kopen ?

    De onsmakelijke waarheid: wat zit er in ons eten?

    © -

    Joanna Blythman: "Dat vraag ik me ook af. Vooral omdat we heel vaak niet kopen wat we denken dat we kopen. Neem nu zo'n doos met voorverpakte hamburgers. Op de foto's zien ze er best aantrekkelijk uit, met die bruine strepen waardoor het lijkt alsof ze recht van de grill komen. Maar die strepen zijn een soort karamel dat erop gespoten is. En in veel gevallen bestaat zo'n hamburger uit separator- of schraapvlees, de laatste restjes die met een hogedrukmachine van botten verwijderd worden. Eigenlijk mag dat niet eens vlees heten, maar dierlijk eiwit, maar dat klinkt natuurlijk niet zo smakelijk"

    "De illegale activiteiten in de voedselketen zijn maar een fractie van het probleem. Ik heb het ook niet zozeer over de primaire voedselproductie van boeren en tuinders. We weten hoe kippen gekweekt worden en groenten geteeld, daar bestaan genoeg reportages over. Maar niét over wat er met ons eten gebeurt zodra het de fabriek binnenkomt."

    DELEN

    Voorgesneden groenten, vruchtensappen, yoghurt, repen ontbijtgraan, 'traditioneel' gerijpte kazen en 'vers' vlees zijn grondiger door de allermodernste technologiemolen gehaald dan wij denken.

    In reclamespots worden voedselbedrijven vaak voorgesteld als een uitvergrote versie van de restaurantkeuken, waar chefs in massieve ketels staan te roeren.

    Joanna Blythman : "In werkelijkheid heeft zo'n fabriek meer weg van een laboratorium waar mannen in witte jassen zo slim mogelijk eetproducten in elkaar zetten. Niet vanuit traditionele principes, maar vanuit een schone lei. Elk nieuw product is een matrix, een puzzel van mogelijke ingrediënten, ontleend aan de natuur of helemaal door de mens bedacht. Die kunnen geschikt en herschikt worden, zo nodig op moleculair niveau, en daarna op allerlei manieren en in allerlei vormen aan elkaar geplakt. Functionaliteit, dat is het buzzwoord in de voedselindustrie. Dat en geld besparen."

    "Wat mij vooral intrigeert is de volmaakt legale, dagelijkse praktijk achter de schermen. Heel vroeg in mijn onderzoek stuitte ik op het concept van het clean label, bedoeld om het wantrouwen van de consument te sussen. Met termen als antioxidant, glutenvrij, volkoren, natuurlijk, light en 'nu met minder suiker' wordt de indruk gewekt dat de producten goed voor je zijn. Maar wie dieper probeert te graven en achter het etiket wil kijken, stuit op een muur van geheimzinnigheid. Hoezo zitten er rundereiwitten in varkensworst, wat zit er in instant aardappelpuree, waarom glimmen die paprika's zo, hoe kunnen er zoetstoffen met nul calorieën bestaan ? Reken maar dat je als journalist geen antwoorden op dat soort vragen krijgt bij de servicedesks van de voedselbedrijven."

    DELEN

    Met termen als antioxidant, glutenvrij, volkoren, natuurlijk, light en 'nu met minder suiker' wordt de indruk gewekt dat de producten goed voor je zijn. Maar wie dieper probeert te graven en achter het etiket wil kijken, stuit op een muur van geheimzinnigheid.

    Hoe bent u dan aan uw informatie geraakt ?

    Blythman: "Van de openbare websites van de fabrieken die ingrediënten aan de voedingsindustrie leveren word je niet wijzer, die zijn alleen bedoeld om de bedrijven in het zonnetje te zetten. Daarnaast zijn er bedrijfssites waarop je geabonneerd moet zijn. Als journalist krijg je geen toegang. Gelukkig waren medewerkers van een paar bedrijven wel bereid om te helpen. Door mij een dekmantel te verschaffen gaven ze mij toegang tot informatie die nog nooit in de openbaarheid kwam. Zo kon ik mij dankzij een vervalst identiteitsbewijs inschrijven voor de jaarlijkse Food Ingredients Europe -beurs, waar de bedrijven die fabrieksvoedsel maken hun inkopen doen. In 2013 vond dat driedaags gebeuren plaats in de enorme Festhalle van de Frankfurter Messe."

    "Voor wie zoals ik graag eet, is zo'n beurs een surreëel gebeuren, want niets is wat het lijkt. Een smakelijk borrelhapje van kaas met kruiden? Het bleek feta met glucono-delta-lactone te zijn, dat laatste is een 'cyclische ester van gluconzuur' die de houdbaarheid verlengt. Petitfours bleken geen eieren, boter of room te bevatten, maar een aardappeleiwitisolaat, een revolutionair ingrediënt dat 'het volume, de textuur, de stabiliteit en het mondgevoel' verschaft dat we van klassiek gebak verwachten."

    "En waarom zou een voedselfabrikant allerlei kruiden en specerijen gebruiken als je één op maat gemaakt mengsel kunt kopen dat je basisproduct precies de eigenschappen geeft die je wilt? Zo kun je voorgekookte en met water geïnjecteerde kip inwrijven met een hele variëteit van zulke mengsels die het flauwe vlees respectievelijk Chinees, Thais, Marokkaans, tandoori, Mexicaans, Italiaans of creools doen smaken. Kortom, Food Ingredients is niet het domein van landbouwers en tuinders, maar van ingenieurs en scheikundigen, die denken : wat de natuur doet, kunnen wij veel beter en winstgevender."

    Bestaat er duidelijkheid over de gevolgen voor onze gezondheid van al die chemische toevoegingen ?

    Blythman: De voedselproducenten die op beurzen als de Food Ingredients gaan shoppen, begrijpen vaak zelf niet wat ze kopen. Ze weten : dit is een substantie die maakt dat alle broden even egaal bruin uit de oven komen. Maar van het wetenschappelijk proces daarachter hebben ze geen verstand. En de consument weet al helemaal niet wat hij binnenspeelt. Producenten gaan uit van safety in numbers : iedereen eet het, dus zal het wel oké zijn. Hoe kun je aantonen dat iemand ziek werd door E-nummers ? Maar als je ziet dat steeds meer mensen te maken krijgen met darmproblemen, voedselallergieën, obesitas en type 2-diabetes, dan is het verband onmiskenbaar.

    DELEN

    Food Ingredients is niet het domein van landbouwers en tuinders, maar van ingenieurs en scheikundigen, die denken : wat de natuur doet, kunnen wij veel beter en winstgevender

    Zijn consumenten ook niet hypocriet ? We willen gezond eten, maar het mag vooral niet te veel geld en moeite kosten. Een zakje gemengde sla dat een week 'vers' blijft, dat kan toch niet. Maar het alternatief is vier verschillende slasoorten kopen en wassen.

    De onsmakelijke waarheid: wat zit er in ons eten?

    © -

    Blythman:"Typisch alibi-eten, die gemengde sla. Het is de gemakkelijkste manier om het vakje 'groenten' af te vinken en je het gevoel te geven dat je gezond eet. Weinig mensen vinden die sla trouwens echt lekker. Shoppen in de supermarkt is vaak een routinegebeuren, je loopt als een robot langs de rekken en koopt wat je altijd koopt. En thuis gooi je dat zakje sla in de ijskast, waar de overschot van vorige week nog ligt te rotten. Die zakjes zien er bovendien elk seizoen hetzelfde uit. Ik ben een groot voorstander van seizoengebonden eten. Ik koop graag op de markt, daar zie je : ha, nu is het tijd om asperges te eten, of bospaddenstoelen, of bloemkool. Gezond eten vergt een kleine inspanning, maar het vergroot je creativiteit in de keuken."

    Heel verleidelijk zijn de nieuwe designsupermarkten waar alles bio, ambachtelijk en authentiek is. Maar is het dat ook ?

    Blythman: "In het algemeen kun je ervan uitgaan dat biologische voeding minder toevoegingen bevat, we hebben het dan over 28 in plaats van 300, bijvoorbeeld. En in de productie van biovoeding is de zorg om het dierenwelzijn groter. Niet dat ik zo'n supermarkt binnenstap en blindelings alles geloof wat ze me voorspiegelen."

    DELEN

    Producenten gaan uit van safety in numbers : iedereen eet het, dus zal het wel oké zijn. Hoe kun je aantonen dat iemand ziek werd door E-nummers ? Maar als je ziet dat steeds meer mensen te maken krijgen met darmproblemen, voedselallergieën, obesitas en type 2-diabetes, dan is het verband onmiskenbaar.

    "Biochocolade bevat niet minder suiker dan gewone, maar het is wel biosuiker. Mijn dochter kocht vroeger altijd biologische chilisaus die 4 euro voor een klein potje kost. Maar op het etiket stonden toch een paar dingen die haar niet aanstonden. Nu maakt ze haar eigen chili, die geweldig smaakt en bijna niets kost. Zo veel moeite is het nu ook niet, het staat gewoon te pruttelen terwijl je iets anders doet."

    Meer lezen : Wat (w)eten we ? De waarheid over ons voedsel, Laurens De Meyer, Borgerhoff en Lamberigts, 19,95 euro.

    Linda Asselbergs

    De onsmakelijke waarheid: wat zit er in ons eten?

    Hoe bent u dan aan uw informatie geraakt ?

    Blythman: "Van de openbare websites van de fabrieken die ingrediënten aan de voedingsindustrie leveren word je niet wijzer, die zijn alleen bedoeld om de bedrijven in het zonnetje te zetten. Daarnaast zijn er bedrijfssites waarop je geabonneerd moet zijn. Als journalist krijg je geen toegang. Gelukkig waren medewerkers van een paar bedrijven wel bereid om te helpen. Door mij een dekmantel te verschaffen gaven ze mij toegang tot informatie die nog nooit in de openbaarheid kwam. Zo kon ik mij dankzij een vervalst identiteitsbewijs inschrijven voor de jaarlijkse Food Ingredients Europe -beurs, waar de bedrijven die fabrieksvoedsel maken hun inkopen doen. In 2013 vond dat driedaags gebeuren plaats in de enorme Festhalle van de Frankfurter Messe."

    "Voor wie zoals ik graag eet, is zo'n beurs een surreëel gebeuren, want niets is wat het lijkt. Een smakelijk borrelhapje van kaas met kruiden? Het bleek feta met glucono-delta-lactone te zijn, dat laatste is een 'cyclische ester van gluconzuur' die de houdbaarheid verlengt. Petitfours bleken geen eieren, boter of room te bevatten, maar een aardappeleiwitisolaat, een revolutionair ingrediënt dat 'het volume, de textuur, de stabiliteit en het mondgevoel' verschaft dat we van klassiek gebak verwachten."

    "En waarom zou een voedselfabrikant allerlei kruiden en specerijen gebruiken als je één op maat gemaakt mengsel kunt kopen dat je basisproduct precies de eigenschappen geeft die je wilt? Zo kun je voorgekookte en met water geïnjecteerde kip inwrijven met een hele variëteit van zulke mengsels die het flauwe vlees respectievelijk Chinees, Thais, Marokkaans, tandoori, Mexicaans, Italiaans of creools doen smaken. Kortom, Food Ingredients is niet het domein van landbouwers en tuinders, maar van ingenieurs en scheikundigen, die denken : wat de natuur doet, kunnen wij veel beter en winstgevender."

    Bestaat er duidelijkheid over de gevolgen voor onze gezondheid van al die chemische toevoegingen ?

    Blythman: De voedselproducenten die op beurzen als de Food Ingredients gaan shoppen, begrijpen vaak zelf niet wat ze kopen. Ze weten : dit is een substantie die maakt dat alle broden even egaal bruin uit de oven komen. Maar van het wetenschappelijk proces daarachter hebben ze geen verstand. En de consument weet al helemaal niet wat hij binnenspeelt. Producenten gaan uit van safety in numbers : iedereen eet het, dus zal het wel oké zijn. Hoe kun je aantonen dat iemand ziek werd door E-nummers ? Maar als je ziet dat steeds meer mensen te maken krijgen met darmproblemen, voedselallergieën, obesitas en type 2-diabetes, dan is het verband onmiskenbaar.

    DELEN

    Food Ingredients is niet het domein van landbouwers en tuinders, maar van ingenieurs en scheikundigen, die denken : wat de natuur doet, kunnen wij veel beter en winstgevender

    Zijn consumenten ook niet hypocriet ? We willen gezond eten, maar het mag vooral niet te veel geld en moeite kosten. Een zakje gemengde sla dat een week 'vers' blijft, dat kan toch niet. Maar het alternatief is vier verschillende slasoorten kopen en wassen.

    De onsmakelijke waarheid: wat zit er in ons eten?

    © -

    Blythman:"Typisch alibi-eten, die gemengde sla. Het is de gemakkelijkste manier om het vakje 'groenten' af te vinken en je het gevoel te geven dat je gezond eet. Weinig mensen vinden die sla trouwens echt lekker. Shoppen in de supermarkt is vaak een routinegebeuren, je loopt als een robot langs de rekken en koopt wat je altijd koopt. En thuis gooi je dat zakje sla in de ijskast, waar de overschot van vorige week nog ligt te rotten. Die zakjes zien er bovendien elk seizoen hetzelfde uit. Ik ben een groot voorstander van seizoengebonden eten. Ik koop graag op de markt, daar zie je : ha, nu is het tijd om asperges te eten, of bospaddenstoelen, of bloemkool. Gezond eten vergt een kleine inspanning, maar het vergroot je creativiteit in de keuken."

    Heel verleidelijk zijn de nieuwe designsupermarkten waar alles bio, ambachtelijk en authentiek is. Maar is het dat ook ?

    Blythman: "In het algemeen kun je ervan uitgaan dat biologische voeding minder toevoegingen bevat, we hebben het dan over 28 in plaats van 300, bijvoorbeeld. En in de productie van biovoeding is de zorg om het dierenwelzijn groter. Niet dat ik zo'n supermarkt binnenstap en blindelings alles geloof wat ze me voorspiegelen."

    DELEN

    Producenten gaan uit van safety in numbers : iedereen eet het, dus zal het wel oké zijn. Hoe kun je aantonen dat iemand ziek werd door E-nummers ? Maar als je ziet dat steeds meer mensen te maken krijgen met darmproblemen, voedselallergieën, obesitas en type 2-diabetes, dan is het verband onmiskenbaar.

    "Biochocolade bevat niet minder suiker dan gewone, maar het is wel biosuiker. Mijn dochter kocht vroeger altijd biologische chilisaus die 4 euro voor een klein potje kost. Maar op het etiket stonden toch een paar dingen die haar niet aanstonden. Nu maakt ze haar eigen chili, die geweldig smaakt en bijna niets kost. Zo veel moeite is het nu ook niet, het staat gewoon te pruttelen terwijl je iets anders doet."

    Meer lezen : Wat (w)eten we ? De waarheid over ons voedsel, Laurens De Meyer, Borgerhoff en Lamberigts, 19,95 euro.

    Linda Asselbergs

    26-11-2015 om 19:41 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het heeft gedooit
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    de kleigrond in de tuin maakt dat het er nu spiegelglad is... dus slip, sliding away !! is er niets tegen !

    Er staat een kip te ondooien.... en ik ben van plan om  bokkepootjes te bakken ( tenminste als het eiwit ontdooit is )... nu nog een beetje opruimen.... en beginnen nadenken waar ik met al mijn spullen zal moeten blijven.... want we stapelen alles vol.... (het is allemaal maar voor eventjes ... tot er op een andere vaste plek ruimte is)..

    Ik kijk al uit naar het volgende voorjaar... want dan komen onze vrienden weer af !!.... zij hebben ons gemist en wij hen !!.....We lezen mekaar wel .... (heel dikwijls) maar echt mekaar zien is wat anders.. en toch is die vriendschap door dik en dun  een vaststaand feit !!..... 

    zo nu nog eventjes zoeken naar een gepast borduurpatroon.... want het wandtapijt gaat dus ook een soort van quilt zijn... maar dan met zakken ... 

    26-11-2015 om 10:44 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    25-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooi badlinnen een must... veel werk, maar dan heb je ook wat !

    Wibra... Zeeman... de witte Litaer kan natuurlijk ook..... Mooi hé..... 



















    25-11-2015 om 20:20 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het was ferm gemakkelijk !!

    Ik had nog wat pasta .... a la chinees !! ( mijn eigen brouwsel dus.. dat super meevalt, ik zal dat weeral moeten opschrijven in dat schriftje) en zo krijg ik toch een hele verzameling goodie's.... die verrassend eenvoudig en super lekker zijn... en op de koop toe... nog eens betaalbaar  !! je zal zeker geen gat in je portemonai moeten krabben om die lekkere gerechtjes klaar te maken.... ik hou ook al mijn ideetjes die ik door het uitvlooien  gevonden heb.... zodat alles wat gemakkelijker gaat... tenslotte dient gemak de mens !!... jaja!! ook dat gemak van den boerenbuiten.. maar dat bedoel ik natuurlijk niet !...

    Vandaag heb ik dus van wat lapkes eerst baisband gemaakt en die dan met de Bernina op een andere lap genaaid met mooie siersteken... ik ben dus wandtapijt met opbergmogelijkheden aan het ontwerpen....  als ik dan alles onder de knie heb.... en ik heb tijd en goesting ga ik wat spullekes voor het huishouden versieren, zoals een broodzak ( baguet) om aan de deur te hangen, als de bakkerskar langskomt... mooi versierd.... wat place-matten....wat bestekzakjes of  gecombineerd met de place-matten... wc-rolhouders...enzovoort... maar dit is dus het begin.... nu is het wat uitkijken naar de spanning, hoe het spiegelen en herhalen verloopt... dus hoe reageert de machine op het garen en op de stof !!... watkan, en wat niet kan !....Het is echt een hele complexe machine !!...waar je wel een tijdje mee zoet bent... het wandtapijt ga ik dus uitwerken met al de ingestudeerde steken en de kunstjes die de machine kan als je wat aantikt ... (op het scherm)  of aan een knop draait... 

    Dat is dus bovenop de leerstof van het digitalizeren.....  voila.... dat was het voor deze namiddag.... Heerlijk warm binnen !! Ons Pelletkachel doet goed haar best... ik ben echt dik tevreden over onze aankoop !





    25-11-2015 om 19:40 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het heeft gesneeuwd...

    Gisteren onder avond is het gaan sneeuwen, en het is nog goed koud dus dat klein velleke sneeuw is op de daken en auto's blijven liggen !... 

    Ik had gisteren terug verse soep gemaakt.. zoals geschreven hetgeen uit de kapotte zak was gesukkeld, prei ui en wat brocollie... op het allerlaatste als de soep al bewerkt is met de staafrmixer.. doe ik er een pakje gerookte spekjes in, blijkbaar heeft mijnen beste kameraad ... dat liever dan bollekes in de soep.. en mij maakt het niet uit; het is zelfs gemakkelijker !.... 

    S'avonds heb ik mijne fantasie eens laten werken... en heb chinese spaghettie gemaakt, zoek niet naar dat recept want het is een eigen creatie... ik heb me maar aan 1 ding mispakt en dat is aan de verse pikante pepers, die ik meegebracht heb van een inmense grote markt !.... die zijn blijkbaar dubbel zo "hot" dan de gekende kleine rooie peperkes .. ik heb maar een halve gebruikt zonder de zaadjes maar we kregen er verdorie een loopneus van... Het is voor herhaling vatbaar maar dan zonder die hete gevallekes.... 

    Nu eerst en vooral Baisband gaan fabriceren, want ik ga dus vandaag geen software open klikken ( daar geraak ik niet van weg) maar dus de strijkplank, snijplank en rolmes.... 

    Zelfs als je nog geen borduurmodule (arm) hebt kan je met de meeste Bernina's mooie versieringen maken op kinderkleding, tafellinnen etc. zie foto's 

    Mijn manneke is zo lief om met de gewone stofzuiger de woonkamer eens onder handen te pakken... 

    Vaststelling over de nieuwe soort pellets .... de max !! ik kan het niet anders noemen !!.....









    25-11-2015 om 12:56 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    24-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het is heel frissekes amai mijn schoenzolen....

    vandaag de grote dubbele deur uit mekaar halen en al naar de ruitjesschuur brengen.. als die geplaatst is zal dat toch veel schelen in de kou, uiteraad moeten we dan de grote deur die naar de koer leid ook sluiten...  voila ik ga verder doen 

    24-11-2015 om 10:58 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    23-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het wordt kouder....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Buiten het sokken breien ( met de machine komt het er niet van die staat nog steeds beneden )maar de lange ritten ... met de camionet , dan heb ik de sokkennaaldjes in den aanslag !!.... 

    En als het kouder wordt , dan krijgen de meeste breisters.... goesting om weer iets moois en bovendien ook nog eens lekker warm in mekaar te peuteren.... je moet eens kijken wat voor iets moois deze ontwerpster bedacht heeft... en voor diegene die het patroon willen... sorry ik heb dat niet... ik ga dat wel uitzoeken, maar dat is voor persoonlijk gebruik ... dus geen mailtjes sturen... want ik heb daar den tijd toch niet voor !!.... 

    23-11-2015 om 19:53 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is mijn mateke een schat !!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hij is het kleine raam op het eerste verdiep van de schuur al aan het inzetten.... er was een foutje ( door de fabrikant gezien... ze waren vergeten van er kruisen in te zetten.... maar het is ook nog eens meer dan 10 cm's de kort..Pfff... made in... Ik denk dat ze in china betere prullen verkopen amai, amai....en ze vragen voor alles nog eens fabeleuse prijzen.... tssss !!.... maar Theo zal  dat weeral oplossen !!!...De verse broodpudding staat af te koelen.... ( ik kon me niet houden om al eens te proeven de broodpudding was nog lauw, maar ik vond hem in elk geval heel lekker... deze keer met een koffiesmaakske en iets minder gebakken... meer mijne smaak... de andere was ook heel lekker maar voor mij te droog... 

    Ik hou echt van dit soort van gebak... toen ik nog groen achter mijn oren was, was er achter de grote school... Handel, wetenschappen en etalage .. een piepklein kruidenierke , die mensen werden rijk van broodpudding te verkopen... broodpudding en koffiekoeken.... met grote platen te gelijk werden die binnen gebracht door de plaatselijke bakker van dienst....  Toen was het nog in franken dat er betaald werd, en ik geloof dat dat toen iets van een 5 frank voor zo een ferm stuk was.... en die was echt lekker... de smaak varïeerde al eens naargelang de ingredienten, veel oude koffiekoeken met creme , dan was die broodpudding nog eens zo lekker !!....dat is me altijd bijgebleven... ik ben nooit meer naar dat winkeltje geweest... het lag een beetje buiten het zichtsveld als je met de trein en de tram naar Gent op strooptocht ging... want ze hebben daar hele toffe winkelstraatjes.... Bovenop de veldstraaat en de korenmarkt.... Waar is den tijd naar toe.... als je dan van de Korenmarkt naar de vrijdagse Markt wandelde, dan had je zo een versmalling en op de kop van die versmalling had/heb je daar de mosterdwinkel : Tierenteyn.... Voor Mosterd en Azijn moet je bij Tierenteyn zijn... de winkel is nog in al zijn mooie oude glorie bewaard gebleven....  met mooie delfsblauwe vaten....en een mooi eikenhouten interieur... met snijwerk... Het winkeltje is niet echt groot... maar zoals het in de middeleeuwen was... kleinschalig , het echte mosterdgebeuren, was achter de mooie glazen deur.....  

    Zo heb je in antwerpen de fameuse bakker goosens... waar ze in het weekend met vier mensen bestellen.... waar je nog echt worstenbrood, cramique, en rogge verdommeke kan krijgen zonder op voorhand te bestellen, allerhande ouderwetse gebakskes... je verteerd je hart als je voor de piepkleine vitrine's staat , want de winkel is maar een badkamer groot... en dan bedoel ik een gewone niet te grote badkamer !!.... de mensen staan aan te schuiven tot halverwege ( gelukkig) verkeersvrije wandelstraat !!... elke zaterdag en zondag opnieuw 

    23-11-2015 om 15:18 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.YEs Yes yes!!

    Er waren twee zakken gescheurd ( door de messen van de vorklift denk ik ) dus die zijn onmiddelijk in onze kolenbussen gegaan... spiksplinternieuw uiteraard!..die hebben we kunnen kopen met kolenschep en al...maar laatst vernoemde gebruiken we niet...in gegalvaniseerd metaal net zoals vroeger !

    We hebben er vier, want er gaan  2,5 van die bussen uit zo een zak... als je dan eens wat minder bent , ziek of te druk heb je ze maar te grabbelen....

    Vandaag dus terug wat lekkers uit de oven toveren !!....de gehaktballekes asembleren om tesamen met de witte boontjes in tomatensaus  op tafel te zetten...

    Theo die gaat waarschijnlijk nog wat van die ijzeren banden aan mekaar lassen... zodat we deze week het raam en de grote glazen deur kunnen zetten het zal een groot verschil zijn !!....

    Het verder studeren met de embird gaat goed... het is in het begin wel zoeken naar al die toestanden die je moet aanklikken, met de linker of met de rechtermuisknop... maar het komt zeker en vast goed !... ik kwam ook tot de vaststelling dat ik geen oplosbaar soluvlies meer rijk ben... dus dat zal kopen geblazen zijn... en waar moet ik dat hier vinden... de dichtst bijzijnde winkel is verdorie in Dyon 

    Maar goed ... het is niet echt dringend !! we hebben geduld en tijd !! voila ik zal er eens aanvliegen sé !!..

    23-11-2015 om 10:41 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    22-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voila sé, ons avondprakske is ook al binnen gespeeld !

    Super gemakkelijk.... den overschot van de stoemp... en stoofvlees... theo had het lumineuse idee om stoofvlees uit de vriezer te plukken... dat was dus super gemakkelijk.... en toch was het gene lui wijvenkost, want alles was home made !.....nu nog een beetje oefenen zeker... ik was bezig met het programma van Embird om een foto naar een borduurpatroon om te zetten, het zal wel heel gemakkelijk zijn , als ge het onder de knie hebt !!... laten we hopen dat dit voor mij ook zo zal zijn... het is een massa gegevens dat mijn oude en grijze cellekes moeten verwerken !!... ja !!.. ik weet het ik heb nu duizenden patroontjes... allemaal om ter mooier, maar ik heb iets tegen TE gemakkelijk... ik zet graag mijn tanden in iets.... gemakkelijk d'as voor loozers !!. ...Die afhaken als het wat tegen wringt !

    22-11-2015 om 18:34 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voila om klokslag 13 uur was de camionette leeg !

    75 zakken van 15 kilo's...een groot gedeelte boven... en een kleiner gedeelte op het gelijkvloers...

    er staan nog twee volledige palletten op ons te wachten... en we hebben daar een volledig jaar de tijd voor, ( ik denk goeie klanten zelfs langer )...van de vorige stookperiode hadden we nog een halve pallet over.. dus die gaan we natuurkijk eerst opgebruiken.... maar ik ben erg nieuwsgierig naar de kwaliteit van de nieuwe lading.... 

    Deze avond is het terug stoemp met een doos stoofvlees uit de vriezer... en morgen ballekes in tomatensaus met witte boontjes en puree !!...

    Deze middag het houtakkersbrood... gesmult ( wat een luxe) en het sneetje dat nog overschoot met lekkere kweeperen jam.. mensen d'as toch lekker zulle !!.... amai...

    de mengeling voor bodding staat nog steeds klef te wachten, dat zal een werkske zijn voor morgen in de voormiddag..Nu effekes bekomen van het sleuren.... Het was vlug , maar ook heftig !!...en omdat we voor de regen of de sneeuw in huis wilden... dus een extra tandje bijgestoken.. zodanig dat we schudden van den honger !!....

    en u nog wat oefenen en mijn borduurpatronen nog eens bewonderen 

    22-11-2015 om 14:08 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Het wel en wee !!!! wordt een droom werkelijkheid, of een nachtmerrie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    debeuckelaer_frank
    blog.seniorennet.be/debeuck
    Gastenboek
  • Hallo Myriam
  • We missen jullie op het Tuinadviesforum
  • Een mooi begin voor augustus
  • Hallo
  • Groeten uit Knokke-Heist

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!