geloofsaangelegenheden
gedachtewisseling in vriendschap
01-04-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe je weet, in de eindtijd niet achter de antichrist aan te gaan.
Dag True,

De twaalfde van je zeventien vragen:
"Hoe weet je zeker, dat je niet achter de antichrist aanloopt in de eindtijd".

True.....over de antichrist wordt- onder vele andere schriftplaatsen- gesproken in 1 Johannes 2 v 18 en volgende:
.............
Kinderen...het laatste uur is aangebroken. U hebt gehoord dat de antichrist zal komen. Nu al treden er vele antichristen op, en daardoor weten we, dat dit het laatste uur is.
Ze zijn uit ons midden voortgekomen maar ze hoorden niet bij ons, want als ze werkelijk bij ons hadden gehoord, zouden zij bij ons gebleven zijn. Maar het móest aan het licht komen dat niemand van hen bij ons hoorde.
U bent echter gezalfd door de Heilige en u allen weet dat.
Ik schrijf u niet omdat u de waarheid niet zou kennen, maar juist omdat u die kent en omdat uit de waarheid nooit een leugen voorkomt.
Bestaat er een grotere leugenaar dan iemand die ontkent dat Jezus de christus is?
De antichrist is ieder die de Vader en de Zoon niet erkent".
..............
Wat kunnen wij hieruit nu leren voor antwoord op jouw vraag?:
- het is goed om erin te geloven, dat de tijd na dat woord "Het is volbracht" anders is dan de tijd daarvóor. Het volle heil begint zich steeds meer te openbaren: de doop in de Geest, die de mens binnenvoert in de onzienlijke wereld en hem daar doet plaats verwerven aan de goede kant, Gods lichtzijde.
- dan is het ook goed om te onderkennen, welke antichristen er nu al zijn. De kenmerken zijn: mensen, die bij een Volle Evangelie gemeente hebben gehoord en op een gegeven ogenblik zeggen, dat zij niet verder willen in de richting van Geestesgaven en Geestesvrucht en het uitdrijven van demonen en strijd in de hemelse gewesten en daarom uittreden....zulke mensen kúnnen 'antichristen' worden omdat dit 'beginafwijken' steeds maar verder gaat, zoals de poten van de letter V wel een ontmoetingspunt hebben gehad, maar daarna steeds verder uit elkaar wijken.
- dan is het goed, zulke omstandigheden te beschouwen in het licht van de Heilige Geest. De mensen aan wie de apostel Johannes schreef, wisten van dat licht. Dus True, ook voor jou geldt: laat je vullen met de Heilige Geest en met kracht, dan kan je ook de gebeurtenissen in je omgeving bezien in hemels licht. Blijf jij op hetzelfde niveau, dan word je gaandeweg overwoekerd door alle verkeerde ideeën bij mensen, die je in het verleden leerde kennen als betrouwbaar en die ongemerkt en misschien ook onbedoeld steeds meer, haast onmerkbaar, onbetrouwbaar worden.
- En wanneer mensen, die ooit pal achter de Heer Jezus in zijn Goddelijke en menselijke natuur stonden, opeens heel anders over Hem gaan spreken of mogelijk het zelfs ook vermijden om over hem te spreken, dan worden zulke mensen geleidelijk aan voorlopers van de antichrist, die komende is en die eens alle negatieve krachten zal bundelen.

True....wanneer jij eraan vasthoudt om steeds verder in de geheimen van het evangelie door te dringen, niet louter uit weetgierigheid, maar vooral uit liefde tot God, hoe meer jij bij jouzelf de Geestesvrucht wil laten groeien en daarin ook vooruitgang bespeurt....hoe meer jij durf krijgt, niet uit aardse interesse, maar uit blijdschap over alles, wat de Heer voor jou mogelijk heeft gemaakt om de Geestesgaven te gebruiken....hoe meer jij ook dadelijk, wanneer het er opaan komt, in staat zult zijn om uit de klauwen te blijven van de grote werker der ongerechtigheid, met zijn werken, waarvan geschreven staat in 2 Thessalonicenzen 2 v 10:
"De komst van 'de wetteloze mens' is het werk van satan en gaat gepaard met groot machtsvertoon en valse tekenen en wonderen".

True...het is goed om gereed te zijn tegen die dagen, waarop je omgeving je in het oor zal toeteren:
"Je ziet het nu toch voor je eigen ogen True...!..wat een macht...wat een heerlijkheid....wat een majesteit bij deze man. Haalt jouw Jezus daarbij True...nee toch hè....wees toch wijzer...zie je die tekenen....vuur, dat hem omstraalt....miljoenen, die hij bezielt....duizenden 'verkeerd-denkenden'(Openbaring 11 v 7) die door hem worden gedood...wie kan voor hem bestaan...True..kom over naar ons kamp...het is er goed...die saamhorigheid...die vaste wil om samen de baas te worden over alles...".

En dan staat True daar, met die volle wapenrusting uit Efeze 6 en ze wankelt NIET.

Daag
Ger

01-04-2006, 15:52 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
29-03-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eisen om prediker te worden
Dag Niem,

Dit was dus je vraag:
"Hoe kan ik predikant worden".

Een eenvoudige vraag, zo lijkt aanvankelijk.

Voorwaarde is een diploma VWO, maar tenminste Havo.
En dan zijn er predikantsopleidingen genoeg. En als je meer de evangelische kant uit zou willen, kun je ook daarvan adressen genoeg vinden op Internet. Je kunt daar zelfs de aanmeldingsformulieren downloaden.
Helemaal geen probleem.

Maar....waaróm wíl je predikant worden.

Ik neem aan uit een gevoel van roeping. Want om een belangrijke positie in de maatschappij hoef je het echt niet meer te doen. De tijden van :
"De dominee, de dokter, de notaris",
als de belangrijkste 'dorpsfiguren'
zijn voor wat betreft de dominee voorbij. In de huidige maatschappij is het maatschappelijk aanzien van de dominee minder hoog dan het ooit was. En het is niet te zien, dat die hoge, maatschappelijke waardering terugkomt.

Maar doe je het echt uit roeping.... dan zegt 1 Timotheüs 3 v 1:
"Het is een waar woord: als iemand opziener wil worden, is dat een eerzaam streven".

En dan volgen in 2 - 11 de morele eisen voor een 'opziener'; nu ja...in grote lijnen voor ieder vorderend Christen:
- onberispelijk, sober, bezonnen
- gematigd, gastvrij , een goede leraar
- geen onmatige drinker, geen driftkop
- vredelievend, vriendelijk
- volstrekt niet geldzuchtig
- niet pas bekeerd, ( dit is dus een specifieke eis voor een voorgaande broeder)
- met een goede reputatie buiten de kerkelijke gemeente
- oprecht, niet hebzuchtig
- vasthoudend aan het mysterie van het geloof
- zuiver geweten, waardig gedragend
- geen kwaadspreker, betrouwbaar.

Dit alles kun je niet uit een boekje leren.
Enkele teksten, die niet zozeer op jou, als jonkman betrekking hebben, heb ik weggelaten.
Wanneer je een gemeente gaat dienen, dan is het de bedoeling, dat je meehelpt om die gemeente tot onberispelijkheid op te voeden. Met de gemeente heeft God grote plannen. Eenmaal zal hij met Jezus Christus en diens gemeente het heelal regeren vanuit een eeuwige tempel.

En om behoedzaam, bedachtzaam en beheerst te zijn, heb je toch echt de ondersteuning van de Heilige Geest nodig door de doop in de Heilige Geest.

Dikwijls is het erg aanlokkelijk om je door allerlei wilde ideeën mee te laten slepen.
Dat zelfde geldt voor 'niet spoedig uit zijn evenwicht gebracht', zijn woorden goed overwegend, niet anderen overbluffend of kleinerend.
En dan de beschaafdheid in innerlijke ontwikkeling. Altijd eerbaar en zedig, nooit onbeschoft, niet krenkend en kwetsend. Geen 'bokkig' iemand, die door ontactisch optreden de mensen afstoot en tegen zich in het harnas jaagt. Zachtmoedig in zijn optreden.
En dan: de gastvrijheid! Die vereist: hartelijkheid, gulheid, mensenkennis, beleefdheid, fijngevoeligheid, belangstelling, zelfbeheersing en zelfverloochening.
Altijd hieraan denkend; (Johannes 13 v 20):
"Ik (Jezus) verzeker jullie: wie iemand ontvangt die door mij gezonden is ontvangt mij, en wie mij ontvangt ontvant hém, (God), die mij gezonden heeft".

En dan ook nog eens: niet alleen: de waarheid kennen, maar die ook kunnen overbrengen. Een heel goede schriftkennis. Antwoord kunnen geven op lastige maatschappelijke vragen over integratie en dergelijke

En dan ook nog eens: niet aan alcohol of tabak of welk genotmiddel dan ook verslaafd zijn.
Geen geprikkeldheid, geen snelle geïrriteerdheid, geen agressief optreden.
Niet zo, dat iedereen zich aan jou moet aanpassen, maar jij voegt je gemakkelijk, past jezelf binnen de grenzen van het toelaatbare aan anderen aan.
Inschikkelijkheid en zachtzinnigheid horen ook in dit lijstje thuis.

Ook niet 'stijdlustig'. Want Jacobus 4 v 1 waarschuwt hier tegen als hij zegt:
"Waar komt al die strijd, waar komen al die conflicten bij u toch uit voort? Is het niet uit de hartstochten, die strijd leveren in uw binnenste?"

Geen gierigheid. Dat is een zeer sterke en gevaarlijke 'begeerte van de natuurlijke mens'. Nooit vind je door gierigheid het geluk.

Nu ja zeg, laat ik maar ophouden met dit uittreksel uit de opsomming van J.E.van den Brink.

Laat ik er nog iets leuks aan toevoegen, waarover ik sinds een desbetreffende bijbelstudie , door mij bijgewoond, nadenk.

Er is zoveel verwarring in de huidige samenleving. Die was er altijd al, maar het loopt in deze tijden allemaal naar een top.

En wij plaatsen tegenover 'verwarring' te vaak 'verstarring' en te weinig 'verrassing'.
Zelfs Samuel kende dit verschijnsel. Toen Israel om een koning vroeg, (1 Samuel 8 v 5), (verwarring)was hij vreselijk geschokt; hij vond dit verzoek 'volstrekt ontoelaatbaar' (verstarring).(v 6).
De Heer ontkende niet, dat hij ook zélf 'pijnlijk getroffen was', (v icon_cool.gif.
Maar hij staat- heel verrassend- het verzoek om een koning toch toe. ( v 9).

God slaat als het ware zijn arm om het volk, dat het niet kan opbrengen om hem strikt te volgen. Hij laat hen niet in de steek. Hij denkt 'plooibaar'.

Ik werk dat nu niet verder uit. maar een voorganger behoort ook plooibaar te zijn, niet tegenover 'verwarring' met 'verstarring' te gaan werken , maar met 'verrassing'. Wanneer een homosexueel zo graag aan het avondmaal wil, niet direct roepen:
"Dat kán helemaal niet. De honden zijn buiten, Lees het zelf in Openbaring 22 v 15".

Nee; niet automatisch alle gevallen maar over éen kam scheren. De liefde voor mensen, die 'weg zullen lopen, het duister in', mee laten wegen.

Nu ja; er waren in die bijbelstudie meer heerlijke voorbeelden. Die komen nog wel eens.

Maar Niem; ga vooral in de leer bij 'God de Heilige Geest', die als een geschenk door Jezus bij de gelovigen is achtergelaten.

Daag
Ger

29-03-2006, 17:52 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
25-03-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.....wat een VROUW hè.....
Dag Steffanie,

Wat fijn om van jou eens een bijbelvraag te krijgen, die nu eens niet ging over 'dodenrijk, hel, toestand tussen sterven en opstanding en 666'.
Ik doe de beantwoording van die vragen graag hoor. maar ik had net aan de Heer gevraagd:
"Graag iets anders er tussendoor".
En toen was daar Steffanie!

Spreuken 31 v 14, 16, 18 en 24 dus in hun betekenis voor 'de vrouw van vandaag'.

vers 14:
"Zoals een koopmansschip naar verre streken vaart,
zo haalt zij van verre wat ze nodig heeft".

De kanttekeningen bij de bijbel geeft hier als verklaring:
"de wollen en linnen kledingstukken, die zij bereidt krachtens vers 13 , vormen uitstekende ruilmiddelen, waardoor zij zelfs buitenlandse goederen tot zich weet te trekken".

Nu kan ik mij voorstellen, Steffanie, jij met je hogere beroepsopleiding in de chemie, jij met die vijf jongens in jouw groep tegenover jou als enig meisje, nu kan ik mij voorstellen, dat je zegt:
"Wat kan ik nu met deze tekst nog eens doen voor het Evangelie".

Maar Steffanie, daarvoor is deze tekst ook niet bedóeld. Dit lofdicht is geschreven als een 'gouden abc voor de vrouw'.
Wanneer je als man een vrouw tegenkomt, die:
- altijd achter je staat....als jij op een belangrijke vergadering even je rokende hoofd wil afwissen, dan is er altijd die schoon gewassen en gestreken zakdoek in je broekzak.
- als jij doodmoe uit je werk komt, dan is zij daar met lieve woorden en daden. Pas wanneer je helemaal tot rust bent gekomen, maakt ze jouw deel van haar zorgen-van-de-dag. (v 12)
- altijd gezellig druk met nuttige dingen. En als jij dan zegt:
"Een vrouwenhand en een paardentand staan nooit stil",
dan gekt zij zo echt plezierig:, stug doorgaand:
"Je gaat mij toch niet met een páard vergelijken".(13)
- en die opleiding in de ITC gebruikt ze dan weer om ergens een goede deeltijdbaan vandaan te slepen, (14).
- 's morgens, wanneer jij je tanden staat te poetsen, hoor je haar al gezellig rumoeren en met de kinderen kwinkslaan, (15).
- Toen jij zo'n beetje tobde:
"Ja, ik moet voor dat mooie nieuwe huis toch íets meer geld hebben om voor de rest hypotheek te krijgen",
toen was zíj daar weer met :
"Maar ik heb een spaarbankboekje met 5.000 euro er op.
O , heb je maar 3000 nodig. Wel....verhuizen kost bedstro. Daarvoor zijn die 2000".(16).
- niks geen soesah met:
" 'k Heb een dip".
Nee, zij stroopt haar mouwen op voor de taken van elke dag, (17).
- Zoals in oude tijden het branden van een nachtlichtje betekende: welvaart; zo is het ook bij haar. Het is zo'n echt lekker-degelijke, harmonische, welvarende toestand in dat huis.(1icon_cool.gif.
- Vaardig met mobiel, pc, sms, msm en alle dingen, die een moderne huisvrouw moet beheersen- onder andere voor
www.marktplaats.nl- naast kookkunst en 'de boel aan de kant houden', (20).
- wanneer een zoon binnenkomt :
"Ma...hier zijn ze voor 'Jantje Beton' "....direct die beurs getrokken en altijd een grote munt beschikbaar, zonder allerlei gedenk, (20).
- "Ma...'t wordt zo koud op de fiets naar school, nu in oktober".
Maar ma heeft alweer een lekker 'bomberjack', (21).
- In haar deeltijdbaan zeggen ze:
"Bibi...(haar kantoorkoosnaampje, want ze is heel geliefd), "wat zie jij er toch altijd fantastisch goed uit",(22).
- Haar man heeft zo'n stevig 'thuisfront' in haar, dat hij daaraan maatschappelijke rust ontleent en zijn carrière ondersteund ziet, (23)
- zij heeft nog tijd over om 'thuiswerk' te doen en verdient daarmee een beste cent bij, (24).(Vandaar die verrassende euro 5000).

Enz enz. Maar jij ging niet verder dan vers 24.

Wel Steffanie, nu zie je het: deze teksten zijn niet speciaal geschreven voor jouw toestand van dit moment. Maar ze hebben wel een les in zich voor later, voor de tijd, dat jij een man gelukkig wil maken:
- geen sprake van depressies, elke dag beginnen met een dapper-blij:
" A votre service, mon Dieu!!", ( 25).
- In het opvoeden van de kinderen zo wijs, zo vriendelijk sturend, (26).
- De kinderen kunnen niet anders dan zeggen, ook al komt het in de pubertijd wel eens moeilijk uit de monden:
"Ma!!!....een door-en-door ijverige vrouw. Wij noemden haar wel eens 'het koopjesmens', vanwege haar weloverwogen zuinigheid. Maar we plukken er thuis wel allemaal de vruchten van", ( v 2icon_cool.gif.
- Ook haar man kan niet anders zeggen dan:
" Een vrouw uit duizenden, (10). Wat was dat een goede greep, toen ik haar ten huwelijk vroeg. Wat een kapitaal kwam er zo binnen, (10). Ik heb wel eens prima huisvrouwen enz enz gezien, maar déze!!!.
Toen ik jong was, heb ik wel eens naar nóg meer aantrekkelijke meisjes gekeken, met nóg mooiere bekjes. Maar ik koos voor haar geloof in Jezus en God. Zij heeft zogezegd 'de hemel aan mij verdiend' ", 29-31.

Er zit een algemene les in voor de 'jongedochters',die deze posting lezen.
Alleen de volle kracht van het geloof, de meest intense wijze van God dienen, kunnen iemand van je maken, die zó dapper en beleidvol, zó liefdevol en vakkundig, zó blij en ondersteunend is.

Werk daarheen, huwbare meidjes, samen met de Heer.

In een volgende posting kom ik op andere bijbelteksten, Steffanie, die jou meer kunnen dienen in jouw concrete situatie.

Daag
Ger

(Sommige positieve aspecten van dit schrijven komen voort uit mijn persoonlijke ervaringen met mijn gade)
G
( bij de geldzuivering in 1945 werd ook een geheim spaarbankboekje van mijn moeder bekend, een 'appeltje voor de dorst', bespaard uit haar huishoudgeld. Dat de 'instanties' daar toen liefdeloos mee omgingen doet nu even niet terzake)
G

25-03-2006, 15:30 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
23-03-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwoord op de vraag over 'andere godsdiensten'
Dag Frank,

Onder het hoofd 'Geesten zaaien paniek in Koeweit' heb ik ook een posting geplaatst, die eigenlijk in jouw vraag past. Natuurlijk niet precies, want hij was op die andere vraag toegesneden.

Daarom wil ik hier nog wat verder ingaan op je vraag.
God is zo goed en barmhartig, dat Hij alle eeuwen door ook alle volkeren van de hele wereld in het oog hield. En in het kader van dat mild gadeslaan heeft Hij krachtens iets, wat ik zou willen noemen 'de algemene genade' ze niet helemaal zonder richtlijnen gelaten.

Maar ook satan keek toe. En -om nu maar eens een voorbeeld te noemen- omstreeks 600 jaar na Christus kwam hij met een heel gedurfd idee:
.............
Ik schep een godsdienst van monotheïstische snit, de grote trend tegenwoordig.
Ik ruim daarin een ruime plaats in voor 'Isa', zoals ik 'Jezus' ga noemen. Maar toch een mindere plaats dan de plaats, die ik inruim voor Mohammed.
Met dat noemen van 'Isa' speel ik hoog spel, ik weet het. Want Jezus, is de centrale figuur in het Christendom, dat zo onstuimig bezig is de hele wereld te veroveren. Wanneer ik hem annexeer voor de door mij te verzinnen godsdienst, dan neem ik de Christenen de wind uit de zeilen.
En met mijn volstrekt monotheïstische godsdienst kan ik mooi het Christendom als inferieur schetsen, immers zij hebben de moeilijke leer van de Drieëenheid, een leer, die mij doet huiveren van schrik en ellende, maar die ik aan de mensen kan schetsen als' de leer van de drie goden'.

Ik maak gebruik van ene
Mohammed, die op het ogenblik aan het zoeken is naar éen god, omdat ook híj ziet, dat zoiets tegenwoordig een heel gewild iets is. Ik gebruik daarvoor de 'maangodin', toch al de meest populaire godheid onder de arabische volkeren.
Ik schep daarnaast een wirwar van onmogelijkheden om aan de door mij uitgedachte godsdienst te ontsnappen.
En dan gaan we eens even een fiks dammetje opwerpen tegen de zegetocht van Jezus.
......
Wel; je weet, wat ervan gekomen is.

Maar mijn punt is nu, dat God ook door dit satanische bedenksel heen de hopeloos van de waarheid afgesloten 'potentiële jazeggers' in de gaten hield en de glimpen van zijn genade op hen heeft laten schijnen, zodat de vlam van het ware geluk niet helemaal en helemaal doofde.
In een kleine slotposting geef ik de nadere toelichting, die ik later gaf, óok in dat andere topic.

Bij het nalezen vind ik een en ander wat 'kort door de bocht'. Ik heb niet willen zeggen, dat de Moslims een duivelse godsdienst volgen. Ik heb hun gevoelens niet willen kwetsen, (1 Corinthe 13 v 5). Nee; ik heb de gedachten van satan willen nagaan, toen het Christendom zijn opmars aan het maken was. En de apostel Paulus heeft gezegd, dat de gedachten van satan ons niet onbekend zijn.( 2 Corinthe 2 v 11).

Maar door alle eeuwen heen zijn er edele mensen geweest, die in de sfeer van de islam opgroeiden en daar soms heel veel goede gedachten aan hebben verbonden. Maar daar zie ik dan weer de 'jazeggers', die van deze godsdienst nog het beste hebben trachten te maken. En ik ben er zeker van, dat van de anderhalf miljard nominale Moslims op aarde er zeer velen datgene, waarvan zij iets goeds hebben weten te maken, zullen ruilen voor het betere, dat Jezus heeft gebracht.

Daag
Ger



23-03-2006, 17:53 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vraag over de gedachten, die wij moeten koesteren over andere godsdiensten
Hoe staan we tegenover andere geloven, zoals de Islam of Hinduïsme?
Natuurlijk, we moeten de mensen respecteren, maar hoe zit het met wat zij geloven?

Is dat in het beginsel al fout of kan er toch wat wijsheid in zitten.

Hoe staat God tegenover andere religies?
Zou God ook actief zijn in andere geloven?

Nou, dat is wat ik voorlopig kan bedenken. Denk nou niet dat ik van mijn geloof val, maar ik wil weten in hoeverre we ons van andere geloven moeten aantrekken

23-03-2006, 17:49 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
21-03-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maar wéer eens die vraag over...Maria Magdalena.
Dag Niem,

Je had een vraag over Maria Magdalena.
We weten allemaal, wat over die vrouw afgefantaseerd is. Ze zou gehuwd geweest zijn met Onze Heer Jezus Christus, er zouden zelfs kínderen zijn geweest.

Allemaal niets van waar.

Onze Heer verklaarde zélf, dat hij zich ter wille van zijn grote taak:...
voor het koninkrijk van God op aarde het startschot geven en de mogelijkheden scheppen,
...ongehuwd was gebleven.
Dat is in een wat verhulde vorm te lezen in Matth 19 v 12, waar hij zegt:
"Er zijn mannen, die niet trouwen omdat ze zichzelf 'onvruchtbaar gemaakt hebben' met het oog op het koninkrijk van de hemel....,laat wie bij machte is dit te begrijpen het begrijpen".

De voorgeschiedenis: er is weer een onaangenaam gesprek geweest met Farizeeën over: het huwelijk.
Uit dit gesprek is de lage huwelijksmoraal gebleken van de leidslieden van het Joodse volk.
Maar heel vervelend is, dat de discipelen zich bij deze volkomen afgesleten en platvoers geworden opvattingen blijken aan te sluiten, (19 v 10), wat eens te meer bewijst, dat het Joodse volk helemaal ontzonken is aan de oorspronkelijke instelling: éen man en éen vrouw en niet scheiden , tenzij bij overspel, (9).

En dan staat onze Heer zo heel eenzaam te midden van deze 'de hele wereld omvattende' lage opvattingen en als volkomen rein mens, in wie alle gevoelens haarzuiver en volkomen zondeloos zijn gebleven, weet hij, wat een goed huwelijk, naar Gods inzettingen beleefd, kan betekenen aan levensvreugde.
En vanuit dat weten, wat het hem gekost heeft, zegt hij stil en smartelijk:
"Ik heb dit alles...
dit heerlijke, waarover jullie zo denigrerend doen
.....aan mij voorbij laten gaan. Ik heb zo'n groot werk te doen; het startsein geven voor het koninkrijk van God, dat zich met mijn overwinnende strijd gaat vestigen op aarde....ik moest dit opgeven...mij 'geestelijk' van deze vreugd beroven".

Natuurlijk is de idee , dat de Zoon van God, die zich van zijn immense taak alleen maar kon kwijten, wanneer hij zich daarop volkomen concentreerde...is de idee, dat hij gehuwd zou zijn geweest en kinderen had gekregen, zo absurd, dat alleen een volkomen verziekt brein als dat van satan aan het begin daarvan kan staan.

Deze idee past precies in het streven van de duivel:
"Maak 'de vervaarlijke tegenstander' zo klein mogelijk mwet je woorden. Noem hem kaaltjes: 'Jezus' zonder enige toevoeging en maak een gewone burgerman van hem".

Maar nu over die kus, die Jezus op de mond van Maria Magdalena zou hebben gedrukt:
Weet je wat van die idee de oorsprong is. Lees Lucas 7 v 37 maar eens.

Daar staat het verhaal van een vrouw, die in haar woonplaats een slechte naam had. Zij was zo onder de indruk van de Heer Jezus, dat zij zijn voeten zalfde met 'geurige olie', (3icon_cool.gif. Ze was zo aangedaan, dat zij de voeten van onze Heer nat maakte met haar tranen, ze droogde met heur haren en die voeten 'droogkuste'.

En mensen, die dit lazen, zeiden toen:
"O zie je wel....dat is Maria Magdalena. De bijbel sreekt wel heel prozaïsch over haar als 'Maria van Magdala', maar wij zeggen maar gauw "Maria Magdalena', dat klinkt al een beetje meer romantisch.
En ze komt overal voor:
- in Matth 27 v 56 slaat ze met anderen de graflegging gade
- ze was weer de eerste, die de opgestane Heer zag, (Joh 20 v 16).
- O zeg...moet je hier kijken: hier staat, dat Jezus zeven demonen bij haar uitdreef, (Lucas 8 v 2). Ze was vast een slechte vrouw, een hoer of zo.
- Nou, dan hoef je al niet meer te vragen; zij was die zondares, die ooit nog eens Jezus' voeten zalfde en ze kuste.
- En daar maken we dan later maar van, dat Jezus haar op de mond kuste".

Maar er is geen enkele schriftbewijs, dat de zondares uit Lucas 7 dezelfde zou zijn als Maria van Magdala. En er is ook geen enkel bewijs, dat Maria van Magdala een 'slechte vrouw' zou zijn geweest.

En zó is al dat kwalijke gefantaseer ontstaan. Maar Niem, heb met dat nare gedoe niets van doen. Wij laten onze wonderbare Heer niet verkleinen door allerlei boosaardig gedenk van negativisten. Voor ons blijft hij onze Redder en onze Verlosser en onze bevrijder en - geestelijk bezien- onze BEMINDE.
Want ik ben er zeker van, dat hij wil, dat wij hem niet zozeer roemen om alles , wat hij voor ons gedaan heeft, maar dat hij er naar húnkert, dat we hem gewoon : LIEFHEBBEN.

Daag
Ger

21-03-2006, 16:34 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
18-03-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwoord aan een jongen, die het leven maar niet snapt.
Dag Muse,

Hoe je dat stoppen kan:
om over al die raadselachtige dingen te denken, die gebeuren en aan God maar telkens te vragen:
"Heer....waarom nu dit....en waarom nu dat",
is:
de methode volgen, die Asaf in de 73 ste psalm ook gebruikte.

Hij was toch ook zó verward om de dingen, die hij allemaal voor zijn ogen zag gebeuren:
- kwaaddoeners hadden het goed, (3)
- geen ziekte kwelde hen, (4)
- geen tegenspoed in aardse zaken, (5)
- hun hoogmoed om hun welvaart, (6)
- en ga zo maar door.

En wat deed Asaf?:
- hij hield zijn geweten zuiver, (13)
- hij was echt voor zichzelf te goedere trouw overtuigd, dat hij onschuldig tegenover God stond, 'rechtvaardig volgens de wet'.

Maar:
- elke dag was er weer ellende voor hem
- en elke morgen kreeg hij wel weer ergens 'een doffe dreun', ( 14)

En hij bleef maar nadenken, hij wilde weten waaróm...het was zo echt een vraag die hem kwelde.
En hoewel Asaf weer andere ervaringen had dan jij zult hebben, wilde hij- net als jij- van al dat gevraag áf.
Immers; net zoals dat bij jou misschien is:
- bijna had hij dwaze dingen gedaan, misstappen, als gevolg van al dat onbeantwoord blijvende gevraag,(2)
- bijna was hij uitgegleden op Gods weg. (2)
Het was de hoogste tijd, dat er iets gebeurde.

En toen ging hij binnen in Gods heiligdommen. Hij zal gebeden hebben in ernst en overgave. En toen zag hij, hoe het einde van al degenen was, die God de rug toekeerden, (17).

Asafs belevingen zijn weer andere dan jouw belevingen, maar Asafs besluit:
"Ik vraag aan God zelf om mij rust te geven",
is ook een goed besluit voor jou.

Muse....ik ken je al zo lang...vind je het goed, dat ik eerst even met je meega naar de Heer God? Ik neem maar aan van 'ja':
.................
Lieve Heer God...hier is Ger; dit keer weer eens met Muse.
Ja Heer....we waren hier al eens eerder..jaren terug....maar u weet wat Muse kwelt: dat gedenk...hij kan maar geen vinger krijgen achter al de dingen die gebeuren.
Heer...u maakte Asaf indertijd rustig.
Muse heeft een heel andere behandelling nodig. Hij leeft 3000 jaar na Asaf. Ze zijn allebei uniek, en daarom hebben zij allebei een heel eigen approach nodig.
Heer....wil u Muse helpen om die malende gedachte te laten varen, zoals u Asaf hielp...met uw heel eigen, precies afgestemd 'Muse-programma'.
Dank u Heer!
( En nu jíj Muse, na dit inleidende gebed)
..............
Muse...al word je nu ook verder honderdmaal beter door de Heer geholpen dan ik je helpen kan, toch wil ik althans íets opmerken.

Door de brute ingrepen van satan is een steeds meer onoverzichtelijke situatie ontstaan.

Het machtige masterplan van satan is om de wereld helemaal te bederven en God aan het eind van de rit met wat schamele restjes te laten zitten, terwijl hij Gods schepping , het heelal, de Aarde en de mens als kroon van de schepping meesleept naar het verderf.

Maar het ALMACHTIGE masterplan van God, de grote overwinnaar is precies tegengesteld:
"Alzo lief heeft God de wereld, (de kosmos, het heelal, met daarin de mens als bekroning), gehad, dat hij zijn eniggeboren Zoon heeft gegeven, opdat een ieder, die in hem gelooft, niet verloren ga, maar eeuwig leven hebbe".

God heeft zijn wereld, met daarin de gelovige mensheid als kroon, lief. Hij redt die kosmos...hij redt de mensen, die in Jezus als hun redder geloven.

En satan heeft aan het eind niet de kosmos in handen. Die herstelt zich in het duizendjarig rijk en daarna .
En de duivel....hij vaart ter helle met het afval onder de mensheid, de afgevallen takken.

Dat masterplan van satan en dat almachtige superplan van God voeren nu een totale oorlog om elk mensenhart van Kamsjatska tot Vuurland en van Alaska tot Polynesië.

Op die hele wijde wereld van ons wonen nu bijna 8 miljard mensen. Die 8 miljard-voudige strijd is voor ons niet te volgen. En de 100 miljard-voudige strijd om de zielen van alle nu-overledenen is voor ons niet te volgen, hoewel de thans levenden de echo daarvan ook in zich omdragen.

Dus Muse, de Heer wil je nu van die onoplosbare vraag afhelpen. Weet allen dít: God overwint.

Zij, die hem uit eigen vrije wil niet wensen te volgen, voor hun eigen verantwoordelijkheid :
- ze glibberen éen keer uit en verdwijnen schreeuwend in de afgrond, (1icon_cool.gif.
- ze zijn als een nachtmerrie, die eens verdwijnt, (20).

Maar zij, die de Here vertrouwen, die hun hand stevig in Gods hand houden en nooit meer wegglijden uit die sterke greep, (23)....:
- zij ervaren in hun leven Gods grote positieve plan met hen en de eer, die voor hen gereedligt, (24).

Muse....ga door met de Heer.

Daag
Ger

18-03-2006, 14:59 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
13-03-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Troost voor een aan masturbatie versláafde
Lieve kind,

Wat heb ik een ontferming jegens jou. Wat wil ik je graag helpen. En....en dat is veel belangrijker; wat wil God jou graag helpen!
Zegt psalm 86 v 5 het ook niet duidelijk:
"U Heer, bent goed en tot vergeving bereid,
uw trouw is groot voor ieder die u aanroept".
En zegt ook 2 Kronieken 16 v 9 het niet héel lief:
"De HEER laat immers voortdurend zijn ogen over de aarde rondgaan en biedt iedereen hulp die hem met heel zijn hart is toegedaan".

Heus; de Heer God weet, dat jij hem echt heel erg met je innerlijk lief hebt en hij heeft al lang gezien, dat jouw inconveniënt je tot radeloosheid brengt. En hij popelt als het ware om jou te troosten en te bemoedigen en ik vind het een eer om een 'postillon d'amour' te zijn tussen hem en jou.

En dan wat je zei:
"Voor ik Christen was, had ik niets geen last met zelfbevrediging, (masturbatie)".
Wat spoort dat voortreffelijk met Romeinen 7 v 9;
"Eens leefde ik zonder de wet, maar door de komst van het gebod kwam de zonde tot leven".

Eens leefde Paulus als jongen en prille jongeman in zijn geboorteplaats frank en vrij. Maar toen hij in Jeruzalem hoorde van de priesters, dat God eigenlijk zijn héiligheid wilde, kwam dat hele leven van vroeger in een ander licht te staan.
En toen wilde hij het goed gaan doen. Maar satan schrok zich aanvankelijk een hoedje en sloeg toen alarm:
"Deze mens is zich bewust geworden van zijn onzorgvuldig leven. Hij rukt aan zijn boeien, door mij en mijn trawanten aangelegd. Maar....wij gaan die boeien zwaarder aansnoeren. Iedereen in 'het duistere rijk' weet, dat hij er in eigen kracht niet van vrij komt. Alleen, als hij de 'vervaarlijke tegenstander'"....
(dat is in hun jargon de heer Jezus)
..."zou ontwaren als de grote boeienbreker, (7 v 25), dan is de pret in beginsel over. Maar zover hoeft het toch niet te komen".

Niem...jij weet, dat Paulus wel de kracht van de Heer Jezus ontdekte en dat zijn leven daarna in een geweldige geestelijke opgang kwam.

En nu terug naar jou. Ik heb hier al zoveel masturbatie-slachtoffers op bezoek gehad. En steeds ontwaarde ik een enigszins gelijk patroon:

Het ontdekken van zelfbevrediging behoort tot het verwachtbaar te achten gedragspatroon van vele jeugdigen, zowel jongens als meisjes.
Immers: het is een tijd van goede voeding, optimale gezondheidsomstandigheden, gauw 'naar het lichaam' volwassen zijn, een leven in betrekkelijke weelde, waarbij geen grote lichamelijke inspanningen worden gevergd. En dat hele complex leidt ertoe, dat jeugdigen langer en nadrukkelijker masturberen dan de jeugd in mijn jonge jaren, toen alles op allerlei gebied veel 'minder' was en er hard moest worden gewerkt, dikwijls al vanaf veertien jaar.

En wanneer die krachtige en gezonde jeugd in aanraking komt met de Heer Jezus en de Heer God en met God de Heilige Geest, dan voelen ze als het ware als vanzelf aan, dat dit gedoe- met al dat begeleidende 'ritueel'- niet behoort bij het adagium, dat nu feller klinkt:
"Wees heilig, want ík (God) ben heilig".

En nu komt satans tegenaanval. Hij maakt die jongelui wijs, dat ze het op staande voet moeten laten of ánders.....

En wanneer het dan niet ogenblikkelijk lukt, dan pint 'de zwarte' in zijn meedogenloosheid ze daarop vast en laat zijn hele trucendoos leeglopen:
- zie je wel dat je niets waard bent
- pleeg maar zelfmoord
- je komt nooit uit deze hoek weg
- je komt hier nooit vanaf.

En dan hoor je in de sam allemaal wonderbare verhalen over 'de vervulling met de Heilige geest'. En dan wil je dat ook. En er hangt een blok aan je been.

Maar Niem.....jij bent nog zo aan het begin....je bent wel bekeerd in die 'Holy Ghost rally'. Maar ben je ook 'diep bekeerd'. Is het geloof echt door de onzichtbare wand heengebroken tussen jouw enthousiaste zielenleven en jou sterkere en meer constante geestesleven.
Niem....ben jij wel 'wedergeboren' door het trouw en toegewijd en met een toegenegen hart lezen van de bijbel, (1 Petrus 1 v 23).

Zullen wij samen eens naar God toegaan...?:
.................
Lieve Heer God...in de naam van Jezus komen wij bij u; Niem en Ger. U wist alles altijd al Heer. Maar nu hebben we u er echt nog even extra op attent gemaakt.

Wilt U Niem uit dit slop halen. Heer. Wilt u haar uit dat hoekje halen, waar alsmaar de slagen vallen. Heer , geef ze rugdekking, zodat ze zich niet meer zo in de hoek gedreven voelt. Heer....ze is zo kostbaar....ach; maar dat weet u beter dan wij allemaal bij elkaar.

Heer...hier is Niem; zij zegt al die dingen die ik niet kan zeggen.

(En nu mag jij alles zeggen, waarin ik nog tekort kwam)

Dank u Heer.
..................
O ja Niem; weet je eigenlijk wel van Marcus 11 v 24;
"Daarom zeg ik (Jezus) jullie:
'Alles waarom jullie bidden en vragen, geloof dat je het AL ONTVANGEN HEBT, en je zult het krijgen".

Niem....doe nu zo: als 'het' er weer is, zeg dan gewoon tegen de Heer;
..............
Ik dank u Heer....ik weet dat het gaat verdwijnen en....ongeacht wat de toestand nú is....het komt goed...en ik kan weer verder groeien.
.............

Hoor ik nog van je, 'wanhopig meisje'.

Daag
Ger

13-03-2006, 18:49 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
12-03-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kan je met een 'braaf' leven, maar 'zonder Jezus' , voor God verschijnen
DE VRAAG:

lieve mensen, ik was laats met een goede vriend ik gesprek. en hij stelde me deze vraag:

als je je hele leven goed bent geweest voor iedereen, je best hebt gedaan om iedereen te helpen enzo, maar geen christen bent, word je dan niet geaccepteerd door God?en dan bedoel ik dus dat je bewust geen christen bent, niet omdat je het niet wist

ik weet niet zo goed wat ik hier op moet antwoorden dus ik hoop dat jullie miss een antwoord hebben.

HET ANTWOORD:

Nee; je wordt beslist niet door God aanvaard. De clou zit in dít gedeelte van de vraag:
"Ik bedoel dus, dat je bewust geen Christen bent, dus niet, 'dat je niets van het Christendom wíst'".

Als die vriend van jou dat laatste zinnetje er niet bij had gezet, dan was het nog een andere zaak geweest. Want in Romeinen 2 v 14 staat;
"Wanneer namelijk heidenen, die de wet níet hebben, de wet van nature naleven, dan zijn ze zichzelf tot wet, ook al hébben ze hem niet.
(15) Ze bewijzen door hun daden dat wat de wet eist in hun harten geschreven staat; en hun geweten bevestigt dit, omdat ze zichzelf met hun gedachten beschuldigen of vrijpleiten".

Hier wordt dus gesproken over 'heidenen', die nog zó'n gave menselijke geest hebben, dat die geest met hun ziel in gesprek kan gaan en duidelijke goede signalen kan geven;
"Nee...dit plan, dat je hebt, is fout en dat andere plan is goed".

Voor zulke 'onwetenden' is er een uitkomst. In de grote dag van het eindgericht, Matth 25, zullen ze tegen koning Jezus stamelen:
"Maar Heer....wanneer hebben wij u hongerig gezien en te eten gegeven, of dorstig en u te drinken gegeven enz enz".
En de koning zal antwoorden, (40):
"Ik verzeker jullie; alles wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broers of zusters, dat hebben jullie voor mij gedaan".

Maar je vriend stelt het scherper:
"Nee...ik bedoel echt mensen, die zeggen Jezus en God niet nodig te hebben en zélf een mooi, zuiver leven te kunnen leiden".

Maar dat kan echt niet. Romeinen 3 v 23 zegt:
"Iedereen heeft gezondigd en ontbeert de nabijheid van God; en iedereen wordt uit genade, die niets kost, door God als een rechtvaardige aangenomen omdat hij ons door Christus Jezus heeft verlost".

Wat is namelijk het geval:
er is een sterke vijand, die de vijand is van God en van alle mensen.
(Let wel: niet alleen van de gelovige mensen, maar van álle mensen. Hij wil iedereen alle kwaad doen, dat hij maar beschikbaar heeft).

Die vijand, de duivel, opereert vanuit de onzienlijke wereld, wat hem een absoluut overwicht geeft. want wij mensen hebben van nature geen inzicht in de onzienlijke wereld en het is ondenkbaar, dat wij niet vroeg of laat door éen van zijn giftige pijlen dodelijk worden getroffen...pijlen, die hij altijd maar op alle mensen afvuurt om die mensen tegenover God te compromiteren.

En daarom: de mens, die.....
in uiterst comfortabele omstandigheden verkerende, (gelijk dat mogelijk is in onze weeldetijd in ons weelde-werelddeel),
....heel wat van zichzelf denkt, heeft toch onbewust al door zijn hoogmoed gezondigd. En altijd doen zich op de meest onverwachte momenten gebeurtenissen voor, die 'hem aan zichzelf ontdekken'...momenten, waarop hij van zichzelf bewust wordt, hoe onáf hij eigenlijk is.
De meeste mensen realiseren zich die Goddelijke waarschuwingen niet.
Zij aanvaarden Gods genade, ons bewezen in Jezus Christus, onze Heer niet. En daardoor blijven zij in hun oude, gecompromiteerde toestand, die hen uiteindelijk tot in eeuwigheid zal verhinderen, van Gods nabijheid te genieten.

Waarschuw je vriend met deze woorden.

Daag
Ger

12-03-2006, 19:23 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
11-03-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwoord op een vraag: "Moet je naar de kerk gaan, wanneer je gelooft"
Dag Niem,

Je vraag was:
"Kun je geloven zonder naar de kerk te gaan".

Mijn antwoord is allereerst híerop gebaseerd, dat ik inplaats van 'de kerk' liever lees 'de gemeente'.
Het woord 'kerk' komt in de bijbel niet voor. Het woord 'gemeente' des te meer. Ik tref het in het Nieuwe testament wel 'honderd'maal aan.

Enkele haal ik er uit:
Matth 16 v 18: de gemeente is gebouwd op het vaste fundament: Jezus Christus, Gods Zoon, Verlosser.
Matth 18 v 17: indien iemand aan het 'fout gaan' is, dan moet de gemeente worden ingelicht.
Handelingen 13 v 1: de gemeente wordt gediend door profeten
1 Corinthe 1 v 2: Paulus richt zijn brieven veelal aan de gemeente.
1 Corinthe 4 v 17: Paulus verkondigt zijn leer aan de gemeente.
1 Corinthe 11 v 16: de gemeente vormt het denkleven en de gewoonten van haar leden.
1 Corinthe 11 v 18: wanneer de gemeente samenkomt , levert iederen zijn bijdrage.
1 Corinthe 11 v 22: het wordt een ernstige zaak genoemd, wanneer de gemeente van God geminacht wordt.
1 Corinthe 11 v 28: de toedeling van de Geestesgaven geschiedt binnen het kader van de gemeente

En dat gaát zo maar door.....

Want God is bezig om zijn eeuwige tempel op te bouwen en dat geschiedt met als medebewoning 'de gemeente', zo laat Openbaring keer op keer uitkomen. En 'de gemeente' wordt geleid en gevormd om die hoogste eer waardig te zijn.

Daarom is het niet goed om God rechtstreeks te willen dienen buiten verband met een gemeente.
Wel dient de Christen te zoeken naar díe vorm van gemeente, waar hij de onwankelbare zekerheid van Christus als fundament aantreft, maar ook de Heilige Geest leert kennen als de grote 'gereedmaker' voor het heil , dat wij deelachtig kunnen worden, wanneer wij volharden in de oefening van het geloof.

En die oefening is nergens zo intensief als in 'de gemeente', waarvan Efeze 4 v 16 schrijft:
"Vanuit het hoofd (van de gemeente) krijgt het lichaam ( van de gemeente) samenhang en wordt het ondersteund en bijeengehouden door alle gewrichtsbanden.
Ieder deel (ieder gemeentelid) draagt naar vermogen bij tot de groei van het lichaam , dat zo zichzelf opbouwt door de liefde".

Het is niet alleen góed voor je om bij een levende en bloeiende gemeente te horen, het is ook de natuurlijke gang van zaken.

Het kan eigenlijk helemaal niet, dat je God BLIJVEND kunt dienen buiten het verband van een stimulerende kring van mensen, die :
- allen althans van de vaste wil zijn vervuld om God en Jezus en de Heilige Geest te dienen
-...maar die tegelijk een staalkaart vormen van mannen en vrouwen, rijken en armen, geletterden en ongeletterden, enz
-...en die ook nog een staalkaart vormen van allerlei karaktereigenschappen; die ook nog moeten léren om liefde, blijdschap en vrede
enz te praktizeren.
- die een prachtige gelegenheid zijn om dit te leren:
"IJzer scherpt men met ijzer...alzo scherpt de ene mens de ander", (Spreuken 27 v 17).

Niem....sluit je aan bij een goede gemeente. Zoek ook een jeugdclub op. Ga ook naar een alphacursus. Bezoek discussieforums, zoals dit....maar vooral: voeg je bij een gemeente en wordt daar actief als stoelenzetter of technisch medewerker of...
En dan rijp je tot kinderwerker, tiener- en jeugdwerker, ja tot van alles.

Daag
Ger

11-03-2006, 17:52 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
06-03-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwoord op vraag over 'tweede dood'
Dag Muse,

In Openbaring 2 v 11 staat:
"Wie overwint, zal van de tweede dood geen schade lijden".

En in Openbaring 20 v 6: "Dit is de eerste opstanding. Zalig en heilig is hij, die deel heeft aan de eerste opstanding; over hen heeft de tweede dood geen macht, maar zij zullen priesters van God en van Christus zijn en zij zullen met Christus als koningen heersen, die duizend jaren"

En in Openbaring 20 v 14 en 15:
"En de dood en het dodenrijk werden in de poel des vuurs geworpen. Dat is de tweede dood:de poel desa vuurs.
En wanneer iemand niet bevonden werd geschreven te zijn in het boek des levens, werd hij geworpen in de poel des vuurs".

De eerste indrukken zijn: de tweede dood is iets, dat heel erg definitief is. Daar moet je in geen geval zijn.
Wanneer je in het boek des levens staat, dan hoef je die tweede dood, waarvan geen terugkeer bestaat, niet in.
Maar- hoewel je staat in het boek des levens- kan je toch wel door die 'tweede dood' beschadigd worden. Dat is ook geen prettig idee.
Er blijken echter mensen te zijn, die zonder beschadiging door die 'tweede dood' kunnen blijven. En aan die mensen wacht een schitterende toekomst in het 'duizendjarig rijk'.

Muse....jij kent de Heer Jezus...je wilt dolgraag in het boek van het leven staan. Wel, wanneer je de naam van de Heer Jezus door alle omstandigheden van je leven kunt dragen als een kostbaar geschenk, en wanneer je in je hart met een blijde geloofszekerheid weet:
"Ik ben gered....maar niet door zilver,
Ik ben gered....maar niet door goud.
Ik ben gered door 't bloed van Jezus...
DAT ALLEEN IS MIJN BEHOUD...",
dan kom jij in dat boek des levens te staan.

Maar....je wilt helemaal geen last hebben van dat vreselijke, dat velen voor de eeuwigheid verslindt. Je wil er ook niet door beschádigd worden.
O ja; je weet wel, dat In Openbaring 22 staat, dat er een rivier des levens is in het hemels paradijs. En je weet, dat de door de tweede dood beschadigden zich aan het geboomte des levens genezing indrinken, (v 2).

Maar waar je nog even op zou kunnen letten, is het volgende: in de jaren, die jij en ik nú beleven, schenkt God een mogelijkheid om door zijn genade tot een hoger peil van geloof te komen en daadwerkelijk te kunnen strijden tegen de antichrist en de horden demonen, die op de mensheid, vooral op de gelovige mensheid, worden losgelaten bij 'de bazuinen'.

De laatste eeuw of zo is steeds duidelijker gebleken aan velen, dat doorgaande bekering, doorgaande wedergeboorte, doop in de Heilige Geest, die zich verdiept tot 'vervulling met de Heilige Geest' , gebruik van Geestesgaven en beoefening van de Geestesvrucht de weg openen naar het overwinnend doorkomen van de laatste hevige barensweeën van een nieuwe tijd.

De trits, die ik je opnoemde, is allereerst absoluut noodzakelijk om zonder wezenlijke kleerscheuren de grote eindworsteling door te komen. Maar die trits opent ook de mogelijkheid, wanneer die weg ook vérder in volharding bewandeld wordt, om met Jezus te mogen regeren in de gelukkige herstelperiode, die volgt op het huidige tijdsgewricht.

Muse; ik hoop, dat een en ander zo wat duidelijker wordt.
Maar voor zover je naar 'Vraag het Ger'zou willen komen met verdere vragen , dan is mijn antwoord met een bekende leus van tegenwoordig:
"At your service".

Daag
Ger

06-03-2006, 19:16 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vraag over 'de tweede dood'
allow ben lang niet meer op dit forum geweest maar ik had een vraag hoe zit het nou met de 2e dood??? ik snap er niets van en hoe kom je int levensboek zie ik al mijn vrienden branden?????? en zo kan ik nog wel doorgaan wie kan mij wat meer duidelijkheid geve????

alvast bedankt

06-03-2006, 19:12 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
05-03-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwoord aan de vragensteller over 'zonde'
Dag Niem,

Wat zeg je dat nu toch ingewikkeld. En niet helemaal júist ook. Of liever gezegd: helemáal niet juist.

Immers: reeds Exodus zegt in 4 v 2, dat er een mogelijkheid is van onopzettelijk en onbedoeld zondigen tegen een van de geboden van de Heer.

Meestal zal je geweten, je 'samen weten', je menselijke geest samen met je menselijke ziel, je wel attent maken, dat het niet correct is, wat je doet. Maar soms ook is de zonde zó ingesleten, dat je het niet eens merkt, maar het blijft wel
'zonde' en het vraagt om verzóening.

Ik noem je enkele voorbeelden:
- soms zondig je tegen de liefde. Dan reageer je bars, wanneer je jongere broer weer zit te klieren en pak je dat niet aan op de manieren, die God heeft gewild, zoals door begrijpende, tactvolle raadgeving.
- een andere keer zondig je tegen de blijdschap: dan zit je de hele tijd te morren over je huiswerk of je zakgeld of wat dan ook, zonder nu eens lekker blij te zijn, dat je bij God hoort en een grote toekomst kunt hebben, als je zijn geboden houdt
- soms zondig je tegen de vrede. Wanneer er allemaal onvrede in je hart is, over de leraars, die 'de pik op jou hebben' en jou slechte cijfers geven enz.
- soms zondig je tegen de vriendelijkheid, wanneer je snauwerig doet tegen andere mensen.

En bij al die zaken heb je helemaal niet in de gaten, dat je dingen doet, die de potentie hebben om je van de Heer God te verwijderen en naar 'hem die het kwaad ís' toe te voeren.

Dus de stelling:
"een zonde is pas een zonde, als je het zelf in je hart voelt"
is voor bestrijding vatbaar om zelfs onjuist.

Dan zouden immers de mensen, die -volgens 1 Tim 4 v 2- hun 'geweten hebben dichtgeschroeid' het maar makkelijk hebben. Zij hebben hun 'samen weten' zo met een brandmerk bewerkt, dat er geen sprake meer is van 'samen weten'. Het geweten spreekt nóoit meer.

Maar al hebben verreweg de meeste mensen hun 'samen-weten' niet zó grof verknoeid...uit de hierbovenstaande enkele voorbeelden uit duizenden zal je duidelijk geworden zijn, dat het geweten bij geen van ons nu helemaal zuiver werkt, eigenlijk altijd door gewenning en onopletendheid en onwetendheid een béetje is dichtgeschroeid.

Weet je, wanneer je geweten je haarzuiver op de hoogte houdt van zonden tegen Gods geboden?
Wanneer je volledig vervuld bent met 'God de Heilige Geest'. Dan word je ogenblikkelijk gewaarschuwd, wanneer je:
- in slechtheid je belastingaangifte niet correct invult
- in ontrouw speelt met gedachten van onreinheid
- in ongeduld zegt:
"Zij - met die jarenlang durende depressie- moet nu maar eens uit de gemeente wég: blok aan het been!"
- in hardvochtigheid zegt:
"Deze regering is niks. Ik zou er voor moeten bidden, maar ik ga er liever op vitten".
- in driftbuien je gebrek aan zelfbeheersing ten toon spreidt.

En mogelijk zou ik nog andere voorbeelden kunnen geven, als ik zélf méer ingeleid was in wat de Heer allemaal aan liefdegeboden heeft.
Maar goed; ik kan niet verder gaan dan waartoe ik op dit ogenblik geleid ben.

Nog even dit:
Denk bij 'de wet' niet allereerst aan Leviticus. 'De liefdewet van God' is veel ruimer, zoals ik hierboven trachtte uiteen te zetten.

God leidde een volkomen verrwilderd slavenvolk uit de afbrekende anonimiteit van Egypte naar de opbouwende eigen identiteit van een goed-functionerend volksbestaan.
Hij hield ze een dik jaar vast aan de voet van de Sinaï voor een grote cursus.
En pas toen die eerste cursus voorbij was, sprak hij; (Deuteronomium 1 v 6):
"Jullie zijn nu lang genoeg bij deze berg gebleven. Breek je kamp op...en trek erop uit".

Niet dat de zaak klaar was, maar éen keer moest er toch een punt gezet worden achter deze eerste training. De Israelieten kregen een 'basis-oefening van een jaar' om een béetje in de gaten te hebben, wat een volk-met-een-eigen-identiteit in dat tijdgewricht nodig had om naar de normen van tóen respectabel te leven.

En die wet mogen wij niet genoegzaam achten voor deze tijd. Nee; nu worden andere, hogerte eisen gesteld.

Daag
Ger

05-03-2006, 15:27 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vraag over: wat nu precies 'zonde' is
Even een ingewikkeld onderwerp misschien, maar ik zal proberen het zo simpel mogelijk te krijgen.

Stelling:
Een zonde is pas een zonde als je diep in je hart weet dat het verkeerd is. Dus niet omdat er een gebod in de Bijbel staat.
Er staan geboden in de Bijbel om deze in ons hart te bewaren (vergelijk met Deutronomium 11,18; Job 22,22; maar vooral Mattheüs 13,1-23). Dus God bewerkt het diepste van ons hart door geboden en daardoor wordt het overschrijden van de geboden een zonde. En de manier waarop je de geboden interpreteerd is ook de manier waarop je de kan zonde begaan (vergelijk met Mattheüs 6,21).

05-03-2006, 15:24 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
04-03-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bericht aan een jeugdige met een problemensjouwende vriendin
Lieve vrienden en vriendinnen,

In Nederland krijg ik vele vragen van jeugdigen. Maar jullie zijn allemaal 50-plussers. Misschien kan je je voordeel ermee doen ten opzichte van jeugdigen in jullie omgeving

pressureboy schreef:
beste ger.. ik heb weer een vraag.. over iemand die aan mij eigenlijk een grote bekende vraag stelde.. en ik kan daar geen juist andwoordt op geven.. dus wil vragen of u hier miss wat mee weet..

even ter inleiding: het gaat om een meisie.. ze heeft god niet.. in zekere zin ook wel weer.. maar ze wil hem niet meer.. omdat ze dingen niet snapt hier heeft u iets van haar..:
>>>>
"ik vraag me gwoon aff.. als hij voor je zorgt.. en
hij kan alles doen.. hij heeft alles in zn macht dat geloof ik.. maar als
hij dat allemaal kan,, waarom stopt hij de oorlog.. niet..?? en waarom stopt
hij de honger in afrika niet.. die arme kinderen.. ik vind dat egt te erg
gwoon.. waarom laat hij misha dood gaan.., hij wist dat misha het niet
wou..??:S misha wou trug.. hij had ervoor kunnen zorgen alleen hij!!!!!!..
en dat is dr reden waarom ik gwoon niet er mee bezig ben.. omdat ik vind dat
sommige dingen niet kloppen.."
>>>>

ik weet hier ook geen andwoordt op.. het is gewoon god zijn plan.. en wij hoefen die niet te begrijpen.. dat weet ik ook heel goed.. maar hoe moet ik haar nou vertellen wat en hoe..?? k heb wel een idee van hoe ik het moet brengen.. maar u heeft toch heel wat meer ervaring.. en u bent wat ouder.. dus vraag ik het toch eerst.. omdat ik niet helemaal uit mijn verhaal kom...
alvast bedankt...

greetzz boye


Dag Pressureboy,

Zou je het volgende antwoord aan dat 'meisie' willen overbrengen:

Je vraagt:
Waarom ...God, die alles kan, die alle macht heeft:

1 waarom stopt hij de oorlog niet
2 ...en die honger in Afrika, ik vind dat van die arme kinderen zo erg.
3 waarom liet hij Misha doodgaan. Misha wou terug
4 Waarom klopt er niets van al die dingen. Ik kan er niet meer tegen!

En hier is dan mijn antwoord:

Meisie.... God begon ooit met een groot plan. Hij wilde iets geweldigs maken: een eeuwige tempel, waarin hij met mensen en engelen gelukkig zou kunnen zijn en steeds meer van zijn glorie en wijsheid en vreugde laten zien aan de mensen en engelen, die hij ging scheppen.
Maar....hij wilde wel gediend en terzijdegestaan worden door mensen en engelen, die hem uit vrije wil liefhadden. Daarom gaf hij aan mensen en engelen een vrije wil.
Het zou echter kunnen voorkomen, dat een mens of engel , gebruik makende van die vrije wil, niet "Ja" tegen hem zou zeggen, maar "Nee".
Wanneer die verschrikkelijke mogelijkheid zich zou voordoen, kon dat evenwel niet buiten zijn almacht vallen. Daarom werd het zo, dat mensen of engelen, die voor hun héle bestaan ervoor kozen om "Nee" tegen God te zeggen, 'steigerwerk' werden rondom zijn grote, eeuwige gebouw. En wanneer dat gebouw klaar was om alle gelukkigen (door genade) te verwelkomen, dan werden alle ongelukkigen, (voor eigen verantwoordelijkheid).....weggeruimd voor eeuwig.

Het was immers nodig dat mensen én engelen doorzocht werden op wat er díep in hun innerlijk leefde en daarom moesten zij verzocht en beproefd worden.

Er was een aartsengel, die als eerste "Nee" zei tegen God. Wij kennen hem als 'satan'. Nadat hijzélf zijn eeuwige beslissing genomen had, ( want er was geen terugkeer voor hem mogelijk, omdat hij alles van God wist), verleidde hij alle engelen, probeerde dit althans. Een groot deel van de engelen bleef trouw. Een groot deel echter liet zich verleiden en werd 'demon'. De staande gebleven engelen hadden een eeuwige keus voór God gemaakt en bleven bekend als 'engelen'.

Na zijn val heeft satan er alles aan gedaan om de mensen van God weg te halen. Hij heeft zijn gemene verleidingen op alle mensen losgelaten en laat die nog dagelijks los. Ook rekende hij erop, dat de mensen zelf zijn nare ideeën verder zouden dragen en zo zélf aan de vernieling van alles, wat God goed gemaakt had, zouden meewerken. Er was wel een groot verschil met de engelen. De mensen, die niet zo'n helder inzicht hadden in de manier, waarop alles samenhing, kregen vele herkansingen, wanneer ze 'Nee' tegen God zeiden. Dat kon veranderen in een blijvend 'Ja'.

Uiteindelijk doet de duivel niets anders dan mensen verzoeken , zodat God ziet, (doordat verzoekingen tegelijk Gods beproevingen zijn), wie het waard is om in zijn eeuwige tempel met hem eeuwig steeds maar blijder en wijzer te worden.

En zo komen al die nare dingen op de aarde:
- die oorlogen
- en die armoede
- en de tragische dood van Misha, die ik verder niet ken.

Al die verzoekingen komen ook tot jou, meisie. Maar de Heer God kijkt toe of jij staande blijft en of jij, door al jouw tranen heen, toch dapper fluistert:
"Ja Heer God...ik heb u lief".

God heeft jou machtige hulp gegeven. De Heer Jezus, Gods Zoon, heeft alle zonden weggedragen aan het kruis voor al die mensen, die dat willen aanvaarden als een geschenk van God.

God de Heilige Geest wil jou bij de hand nemen en je naar God toeleiden.

En ook voor Misha, die dood is en voor al die arme kindertjes in Afrika blijft er hoop. Immers: alle mensen worden opgewekt en wanneer God ziet, dat er heel diep weg bij dode mensen, die het soms heel verdrietig hebben gehad, een 'Ja' heeft geleefd, maakt hij ze nóg gelukkig.

Er blijft veel te vragen. Maar 'Vraag het Ger' is er om antwoord te geven.Dat gaat nu al vier jaar zo door.

Meisie....je kunt direct met je vragen komen, ook buiten Pressureboy als intermediair om. Kom....en ik laat je goede , troostrijke dingen horen.

Daag
Ger

04-03-2006, 15:47 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
26-02-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwoord over 'goddelijke genezing'
Dag Niem,

Je vroeg , wat ik dacht van de diensten van Jan Zijlstra.
Eerst even een 'overdruk' uit een ander topic in een ander forum:
...............

Een paar dagen geleden was een 'wondermens' bij ons op bezoek.

Ze zat daar, blakend van gezondheid en levenslust en vertelde eenvoudigweg een verhaal, waar je gewoon 'bij van je stoel zou vallen'.

Toen ze een jaar of dertig was, openbaarde zich bij haar iets, dat leek op reumatiek. Het schreed uiterst langzaam voorwaarts en ze baarde
-ondanks dat aansluipende euvel- vijf kinderen. Ook waren zij en haar man heerlijk actief in Volle Evangeliegemeenten.

Maar onder al die gebeurtenissen door was er de steeds klimmende onrust. Naast de reumapijnen kwam er iets anders. Het werd door de arts later benoemd als spierdystrofie.

En dit leven van een oprechte en blijmoedige Christin werd steeds meer overschaduwd. Er kwam een rollator, een rolstoel volgde, een traplift, auto-aanpassingen....

En toen het -na twintig jaar- zó was geworden, dat ze gewoon helemaal en helemaal invalide was , met een desbetreffende sticker op de autoruit van de door haar man bestuurde auto, gingen ze naar een genzingsdienst van een alom in den lande bekende, solide Volle Evangelieprediker, die zich beslist geen 'gebedsgenezer' wil laten noemen, maar die zich alleen kenschetst als 'evangelist'.
En ze stapte over de drempel heen, gevormd door de idee:
"Ja...maar ik kom toch bij heel krachtige voorgangers in heerlijke gemeenten. En dan toch naar díe medegelovige ???"

Ze ging, de handen werden haar opgelegd in de naam van Jezus en innerlijk wíst zij:
"Ik ben genezen".

Op haar rug was een gloeiende plek, van waaruit iets doorstraalde. Die plek bleef een week, en terwijl ze dus wíst, genezen te zijn, straalde die genezing gedurende een week vanuit haar rug door.

Toen LIEP ze snikkend van blijdschap samen met haar man over straat. Haar buurman, in het laatste stadium van kanker, zag haar zo lopen, hoorde het verhaal, bekeerde zich en stierf....GERED!!!

Alles verdween: de rollator en de traplift en de rolstoel en de auto-aanpassingen....enz....haar kinderen kwamen tot dieper geloof, door het wonder aan moeder geschied.

En wij....we kenden het wonder, dat twee jaar geleden aan haar geschied was. Zij had ons en nog een verder groot gezelschap enkele dagen ervoor verrast met een heerlijke High Tea. Zo'n heerlijke 'alles-kunner' was ze geworden. Maar om het nóg weer eens te horen....!!

Daag
Ger

...................
De gave van genezing is een van de Gaven van de Geest. In BIJBELSTUDIE begin ik daar over ongeveer acht weken een studie over, die door de inrichting van dat topic maar vier afleveringen gaat duren, want er is over dit onderwerp nog wel stof voor tientallen studies.
Maar ja; in BIJBELSTUDIE, (elders op mijn forum), komt zoveel ter sprake, dat ik mij daar beperkingen op moet leggen.
Maar hier boven heb je al gelezen, hoe die gave van genezing ook nu nog wonderbaar werkt.
Je zult het al begrepen hebben: die prediker is Jan Zijlstra.

Maar iedere Christen kan persoonlijk kennis maken met 'de gave van genezingen'.

Wanneer je een liefhebbend en enthousiast volgeling van Jezus bent, dan hoef je zelfs niet te wachten op zulke heerlijke heilsfeiten als' wedergeboorte' en 'doop in de Heilige Geest' om met de overvloedige rijkdommen van de Heer kennis te maken.

Stel....je hebt hoofdpijn. Doe dan eens het volgende: leg je eigen handen op dat pijndoende hoofd en zeg in liefdevol, blij vertrouwen:
..................
Heer....in de naam van Jezus leg ik mijzelf de handen op voor genezing van deze nare pijn.(Marcus 16 v 17 en 1icon_cool.gif.
Dank u Heer , voor uw genezing.
..................
En ....Niem...nu kan ik niet eens zeggen, dat het altijd helpt. Want een kennis van mij, een diep-gelovige, had een vreselijke, aanhoudende migraine. Ze was daarvoor onder doktersbehandeling, ook terwíjl zij wist, dat er goddelijke genezing wás.
Dus:
- wel de dokter in dit geval
- ...en niet handoplegging.
Maar tenslotte week die migraine toch in de loop van de jaren, niet eens zozeer door doktersbehandeling, maar door gebedsverhoring.

'Genezing door handoplegging' is dus niet iets dat altijd maar lukt of direct lukt. En we mogen ook dankbaar zijn voor dokters.

Maar tóch....ook al kunen wij mensen niet alles in menselijke kaders en formuleringen vangen...ik zélf heb met 'goddelijke genezing door handoplegging ' dagelijks te maken.

Mijn vrouw en ik zijn oude mensen van 82/83.
En mijn vrouw heeft soms op éen avond:
- pijn in haar blind of in haar nog enigermate ziende oog
- pijn in haar rechterbeen door artrose of anderszins
- pijn in haar linkerschouder door...idem...denk ik dan maar.

En elke keer leg ik mijn handen op haar in de naam van Jezus en telkens weer geneest de Heer.
Maar dan is er weer iets anders.
Maar hoe dan ook: wij oefenen deze Geestesgave in geloof. En ons geloof groeit en groeit.

Niem, wérk met de 'gave van de genezing' ook zélf.
Wanneer je dat ontspannen doet, in liefde tot God en tot Jezus en tot de Heilige Geest, dan groeit alles in je naar de Heer toe.

Daag
Ger

26-02-2006, 17:46 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vraag over 'goddelijke genezing'
Gave van genezing, Jezus had het.
Zo heeft senior predikant Jan Zijlstra het ook.
Geloof je dat Jezus je kunt genezen? Ik wel, maar wat vind je van de diensten van Jan Zijlstra?

Ongetwijfeld zul je vast weleens van hem gehoord hebben.
Gisteren avond benik naar zijn dienst geweest en heb daar een hele hoop dingen ervaren!
Is iemand van jullie er wel eens geweest? Hoe heb je dat ervaren, geloof je dat god door hem heen werkt en je aanraakt?
geloof je dat Hij de gave van genezing heeft ontvangen?

Ik wel, wat is jou mening

God bless...

26-02-2006, 17:42 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
25-02-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwoord op een vraag 'om iets over de 'antichrist' te vertellen'.
Dag Machteld,

Hier dan de eerste van je vijf vragen:
"Wie is de antichrist".

Eerst even nazien, welke teksten in de bijbel rechtstreeks 'de antichrist' vermelden:

1 Johannes 2 v 18:
"Kinderen , het laatste uur is aangebroken. U hebt gehoord dat de antichrist zal komen. Nu al treden er vele antichristen op , en daardoor weten wij, dat dit het laatste uur is".

1 Johannes 2 v 22:
"De antichrist is ieder die de Vader en de Zoon niet erkent".

1 Johannes 4 v 3:
"Iedere geest die níet belijdt, dat Jezus Christus als mens gekomen is, dat is de geest van de antichrist, waarvan u hebt gehoord dat hij zal komen- nu al is hij in de wereld"

In dezelfde geest ook 2 Johannes v 7.

Nu zal er bij jou een lichte bevreemding ontstaan: hé...in Openbaring niets van de antichrist. Ik had het juist daár verwacht".

Maar in Openbaring wordt de antichrist aangeduid als 'de valse profeet'.

Openbaring 16 v 3:
"Toen zag ik dat uit de bek van de draak , uit de bek van het beest en uit de mond van de valse profeet drie onreine geesten te voorschijn kwamen in de vorm van kikkers. (14). Dat zijn onreine geesten die tekenen verrichten en er op uitgaan om alle koningen der aarde bijeen te brengen voor de strijd op de grote dag van de almachtige God".

Openbaring 19 v 20:
"Het beest werd gevangengenomen tezamen met de valse profeet die in zijn bijzijn tekenen had verricht waardoor hij iedereen had misleid die het merkteken van het beest droeg en zijn beeld aanbad. LEVEND werden ze in de vuurpoel met brandende zwavel gegooid".

Openbaring 20 v 10:
"De duivel de de mensen misleidde, wordt in de poel van vuur en zwavel gegooid, bij het beest en de valse profeet. Daar zullen ze dag en nacht worden gepijnigd , tot in eeuwigheid".

En tenslotte zijn er ook veel teksten over 'het beest', de demonische geest van occultisme, waardoor de valse profeet, de antichrist , is bezeten. Maar dat zijn er zoveel, alle in Openbaring, dat ik dat nu maar even laat.

Uit al deze teksten is het volgende geregelde verhaal op te maken:

Alle eeuwen door na Christus' geboorte heeft de satan list op list verzonnen om tegenover Onze Heer Jezus Christus iets of iemand te stellen, die Jezus , de Zoon van God zou kunnen weerstaan en overwinnen.

Mensen, die ontkenden, dat Jezus Christus als mens gekomen is, zijn er altijd geweest. Maar er waren altijd ook veel mensen, die zeiden:
"O jawel hoor....het zal best zo zijn, dat er ooit een mens is geweest, Jezus genaamd, de stichter van het Christendom. Dat ontken ik helemaal niet. Nou...dan is het toch met mij in orde!"

Maar de vertaling 1951 zegt het net iets anders dan die van 2004:
"Iedere geest die belijdt, dat Jezus Christus IN HET VLEES gekomen is, die is uit God".

Ieder zal begrijpen, dat een luchtig zeggen, dat je best gelooft, dat Jezus op aarde geweest is, je niet zalig maakt.
Je zult echt Jezus moeten kennen als je Redder en Verlosser, die je uit de diepste diepten naar 'de oppervlakte' heeft gebracht, daar waar het licht van God je kan beschijnen in de bekering.

Maar gisteren, in mijn brief aan Gurk, heb ik behandeld, hoe Jezus na zijn hemelvaart , de Heilige geest heeft gezonden om woning te maken in ons hart, getrouw als hij was aan zijn belofte uit Johannes 14 v 23:
"Wanneer iemand mij liefheeft zal hij zich houden aan wat ik zeg, mijn Vader zal hem liefhebben en mijn Vader en ik zullen bij hem komen en bij hem wonen".
Maar dan houdt : 'geloven dat Jezus op aarde heeft rondgewandeld' veel meer in dan een erkennen van dat feit, waarbij het hart onberoerd blijft. Dan houdt dat geloven ook in, dat je gelooft, dat Jezus door zijn Heilige Geest in je hart wil wonen.
En die inwoning van Jezus en God in jouw hart door de doop in de Geest is wat je hard en hard nodig hebt in de grote dagen van de eindtijd, die komen gaan.

Want de duivel heeft een plan:
Hij wil tegenover de Heilige 'Viereenheid' een onheilige dito plaatsen.
Zoals God zijn Zoon, op aarde gekomen en daar triomferende, alle macht heeft gegeven in hemel en op aarde, zo geeft de duivel (Openb 13 v 2) al zijn kracht aan een onheilige geest, 'het beest' en 'het beest' bezielt dan weer een met zorg uitgekozen mens, die deze enorme last kan dragen. En 'die mens' de antichrist, kiest zich dan weer een stel 'gelovigen' uit, die samen met hem een 'antigemeente' vormen tegenover Gods gemeente.

En zo staan in de eindtijd onverbloemd de eigenlijke tegenstanders oog-in-oog:
God de Vader, God de Zoon, (Onze Heer Jezus Christus), God de Heilige Geest en Gods heilige gemeente tegen over:
De satan, Het beest, de antichrist en de onheilige gemeente.

En in de felle eindstrijd, die dan ontbrandt, lees alleen Openbaring 11 maar, hebben Gods kinderen alle krachten nodig, die God ter beschikking stelt. De ongelovige mensheid is een gemakkelijke prooi voor satan. Hij heeft echter als diepste wens om de gelovigen zo 'slap' te kunnen houden, dat zij in de eindstrijd niet vervuld zijn met de Heilige Geest van God .
En zo fel woedt de strijd, dat zelfs de 'vijf dwaze maagden', die toch echt uitgegaan waren, de bruidegom tegemoet, uiteindelijk 'voor een gesloten deur komen'. Laat staan alle lauwe Christenen, die zeiden:
"Al die poppenkast van Geestesgaven en zo, nu ja, de Geestesvrucht kán dan nog, maar al dat andere....".

Kort samengevat: een beginsel, dat de Christenen klein en 'weg uit dce hemelse gewesten' wil houden, werkt al lang, al sedert Jezus' hemelvaart; dat beginsel door zijn tegenstander , de duivel, georganiseerd.
Maar in de eindtijd wordt een mens uitgemonsterd met de hevigste krachten ván satan, heeft rechtstreeks toegang tót satan.
En in die eindstrijd probeert die mens, bezield door de sterkste demonische kracht, die zich denken laat, alle mensen van God af te trekken.
Wat zal het dan absoluut noodzakelijk zijn om de volledige wapenrusting van God aan te hebben, niet: dan aan te trékken, maar...: aan te HEBBEN.

Daag
Ger

25-02-2006, 15:51 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
23-02-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bericht aan een 'ongeduldige'
Dag Niem,

Dit was dus de vraag:

wanneer kan je als kind van God, snel groeien?

wat zijn jullie manieren, of wanneer merk jij snelle groei in je wandeling met God!


En híer mijn antwoord.

In zekere zin kun je als 'kind van God' niet 'snel groeien'.

In het natuurlijke leven het volgende voorbeeld:
Mijn tante Teuntje was een ongeduldige vrouw., Dat uitte zich in het volgende: toen ze eens een plant snel zijn blaadjes wilde laten ontvouwen, begon zij de schutbladen maar vast eraf te trekken. Maar de eigenlijk sier verlenende bladeren van de bloem waren nog heel niet gereed voor hun taak en werden overrompeld door al dat licht dat ze nog niet konden hanteren. En de bloem verwelkte.

Ik ben als 8-jarig kind voor het eerst serieus benaderd door God.
En nu ben ik 83 en mijn blaadjes vouwen zich nog steeds verder open.

In dezelfde geest ook Marcus 4 v 26-28:
Daar wordt gesproken over zaad, dat ontkiemt en opschiet, zonder dat de landman weet hóe dat nu precies gaat.
Het lijkt wel of de (vruchtbare) aarde uit zichzelf vrucht voortbrengt, : eerst de halm, dan de aar, en dan het rijpe graan in de aar".

Hoewel deze vergelijking allereerst slaat op Jezus, de grote Zaaier. die wacht in de rustige zekerheid van de levenskracht van het uitgestrooide zaad, kan hierin toch ook voor jou een les liggen.

Níet ongeduldig controleren, niet kleingelovig willen naspeuren, niet zonder te kunnen afwachten opeens vrucht willen zien. Het zaad , in jouw hart gezaaid, kiemt, ontwikkelt zich tot halm en rijpt tot vrucht.

En God, die het zaad van het geloof in jouw hart heeft gestrooid, weet, hoe de gesteldheid van jouw 'voedingsbodem' is, hoeveel steentjes er in die grond zitten, hoeveel potentie van voedende bestanddelen. En Hij heeft voor jouw leven een helemaal op jouw gesteldheid toegesneden plan om alles optimaal te laten verlopen.

Maar wat je wél kunt doen, dat is het volgende:
houd die voedingsbodem in optimale conditie of bréng die voedingsbodem in de best mogelijke vruchtbaarheids-toestand.
Dat kun je allereerst doen door zeer geregeld gebed, waarin je niet allereerst allerlei wensjes uit voor jezelf, maar liever goede wensen voor anderen.
En in je gebed kun je al vragen aan de Heer God, of hij de kanalen tussen jou en hem zo wil ontstoppen, dat zijn gedachten van liefde en blijdschap en vrede ruimer kunnen binnenstromen in jouw innerlijk, jouw geest.

En wat je daarnaast kunt doen is: trouw, met een toegenegen hart en zonder allerlei bokkig gevraag over moeilijke punten, Gods woord, de bijbel lezen. Het woord van God brengt jou tot een wezenlijke relatie met God, de wedergeboorte, waarin je, hoewel in de grootste eerbied, hem toch leert kennen als jouw liefdevolle Vader in Jezus Christus.

Tjonge....wat breng je dan voedzame meststoffen in die levensakker van jou. En wat kan dat zaad bij jou -altijd door de genade van God- goed en gezond opschieten.

En dan tenslotte loop je tegen zulke heerlijke dingen aan als: 'de doop in de Heilige geest'.
Dan worden door de Geestesgaven en de Geestesvrucht nog meer voedende bestanddelen ingebracht. En dan gaat het nog sneller.

Echter....er komen ook tegenslagen op je pad. Maar door al de heerlijke dingen die ik hiervóor heb opgesomd, leer je die overwinnen.

Het groeiproces heeft een zekere tijd nodig.
Door de dingen die ik je nu heb aangeraden, kun je dit groeiproces niet zozeer versnellen alswel het gezond laten verlopen. 0ok kan je door al die raadgevingen straks met deemoedig gebogen hoofd, zwaar van 'honderd' korrels in éen aar, in het oogstveld van de Heer staan.

Niem; ik kan deze vraag niet ineens goed beantwoorden. Kom er nog eens met gerichte vervolgvragen op terug.

Daag
Ger

23-02-2006, 18:32 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
18-02-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwoord aan iemand, die zendelinge wil worden.
Dag Niem,

Je wilde dus zendelinge worden.

Dat is een goed streven. De bijbel zegt;
(1 Tim 3 v 1):
"Indien iemand staat naar het opzienersambt, dan begeert hij een voortreffelijke taak".

En nu is een zendeling wel niet technisch geheel gelijk te stellen met 'opziener', maar ook hierbij gaat het over een belangrijke taak in het koninkrijk van God.

En dan gaat Paulus verder met te zeggen, wat degene, die een ambt wil bekleden binnen Gods gemeente, allemaal moet zijn.
Nu is het zo, dat die vereisten lang niet allemaal kunnen slaan op een jong persoon van het vrouwelijk geslacht. In de opsomming laat ik die vereisten dan ook weg, vervang ze door: ---.

Daar gaan we dus met 1 Timotheüs 3 v 2-7:

"Opzieners dan moeten zijn: onbesproken, ----, nuchter, bezadigd, beschaafd, gastvrij, bekwaam om te onderwijzen, niet aan de wijn verslaafd, niet opvliegend, maar vriendelijk, niet strijdlustig of geldzuchtig, ---.
Hij mag niet een pas-bekeerde zijn, opdat hij niet door opgeblazenheid in het oordeel des duivels valle. Hij moet ook gunstig bekend staan bij de buitenstaanders, opdat hij niet in opspraak kome en in een strik des duivels valle".
En verder volgen nog enkele waarmerken:
"waardig, niet met twee tongen sprekende".(

Nu weet ik wel, dat een jeugdige al gauw kan zeggen:
"Wel; aan deze eisen is nog wel te voldoen".

Maar wanneer je ouder wordt en voor allerlei proeven gesteld wordt, merk je, dat deze eisen best wel moeilijk kunnen zijn.

Dus: ook al ben je zestien en sta je aan het begin van je levensweg te popelen om voor de Heer te 'beginnen', dan is het toch goed om dit rijtje even in je achterhoofd te bewaren.

Maar duidelijk is, dat er ook andere dingen nodig zijn voor een zendeling(e).
- een zekere practische handigheid, zodat je zelf je sokken kunt wassen en een ei bakken. Nu zal het voor een meisje gemakkelijker zijn om hieraan te voldoen
- veel weten van p.c.-bediening, maar dat niet alleen: allerlei trechnische vaardigheden. Dit is wel weer even slikken voor meisjes.
- spreekvaardigheid, mogelijkheid om voor radio en t.v. te spreken. In diverse landen kom je gauwer voor deze media terecht dan in Nederland
- en zo zou ik wel kunnen doorgaan. Ik heb zelf als 'onbezoldigd ' zendeling gewerkt. Ik had een baan in een tropisch land, was, wat genoemd wordt een 'tentenmaker', in zendingswerk was ik een 'oproepkracht' naast de als zodanig vrijgestelde.

En wat heb ik bespeurd: Diepe bekering, zie mijn topic BIJBELSTUDIE, wedergeboorte en doop ín en vervulling mét de Heilige Geest zijn kostelijke zaken, die in de werkkring van zendeling of hulpzendeling zeker niet kunnen worden gemist.

Waar ik werkzaam was, was 'de lucht zo dik', dat de demonen zich welhaast materialiseerden....:
"Broeder....de yorka's kwamen tot dusver alleen uit mijn tuinpad op. Maar nu stijgen ze ook al op uit de gang....wil broeder ze bestraffen...!".
Wel; wat is het dan goed om geestelijk bewerktuigd te zijn door de genade van de Heer God.

Dus Niem; neem deze enkele gedachten uit vele ter harte en begin bij het begin:
- kijk in je gemeente rond, of er sprake is van een gebrek aan kinderleiders. En wanneer ze zeggen:
"We zouden je kunnen gebruiken voor de kids van 6 en 7, zeg dan niet "Nee". Pak aan, wat je krijgen kunt.
En wanneer ze zeggen:
"We zouden eigenlijk hulp kunnen gebruiken bij het koffieschenken",
wuif het niet weg.
Er zijn zoveel gebieden, waarop je de gemeente van dienst kunt zijn. En in de aanraking met allerlei gemeenteleden oefen je de Geestesvrucht.
Vooral zelfbeheersing zal je te pas komen. Want het is een opmerkelijke zaak, dat juist broers en zussen je nog wel eens op de tenen gaan staan, bewust, maar meestal onbewust.

En vergeet niet om naar 'de jeugd' te gaan, ook naar de 'inhoudelijke' avonden.

En doe geregeld ook persoonlijk bijbelstudie.

Och; er is zoveel meer te zeggen.
Kom je er nog eens op terug.

Daag
Ger

18-02-2006, 15:48 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Archief per week
  • 11/10-17/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Inhoud blog
  • Mag je predikanten bekritiseren
  • Maar 144000....zo'n beetje.
  • Is vrede op aarde afdwingbaar
  • Wat is er mis met de Christelijke kerken
  • Aardse en hemelse vrede

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!