geloofsaangelegenheden
gedachtewisseling in vriendschap
26-02-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vraag over 'goddelijke genezing'
Gave van genezing, Jezus had het.
Zo heeft senior predikant Jan Zijlstra het ook.
Geloof je dat Jezus je kunt genezen? Ik wel, maar wat vind je van de diensten van Jan Zijlstra?

Ongetwijfeld zul je vast weleens van hem gehoord hebben.
Gisteren avond benik naar zijn dienst geweest en heb daar een hele hoop dingen ervaren!
Is iemand van jullie er wel eens geweest? Hoe heb je dat ervaren, geloof je dat god door hem heen werkt en je aanraakt?
geloof je dat Hij de gave van genezing heeft ontvangen?

Ik wel, wat is jou mening

God bless...

26-02-2006, 17:42 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
25-02-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwoord op een vraag 'om iets over de 'antichrist' te vertellen'.
Dag Machteld,

Hier dan de eerste van je vijf vragen:
"Wie is de antichrist".

Eerst even nazien, welke teksten in de bijbel rechtstreeks 'de antichrist' vermelden:

1 Johannes 2 v 18:
"Kinderen , het laatste uur is aangebroken. U hebt gehoord dat de antichrist zal komen. Nu al treden er vele antichristen op , en daardoor weten wij, dat dit het laatste uur is".

1 Johannes 2 v 22:
"De antichrist is ieder die de Vader en de Zoon niet erkent".

1 Johannes 4 v 3:
"Iedere geest die níet belijdt, dat Jezus Christus als mens gekomen is, dat is de geest van de antichrist, waarvan u hebt gehoord dat hij zal komen- nu al is hij in de wereld"

In dezelfde geest ook 2 Johannes v 7.

Nu zal er bij jou een lichte bevreemding ontstaan: hé...in Openbaring niets van de antichrist. Ik had het juist daár verwacht".

Maar in Openbaring wordt de antichrist aangeduid als 'de valse profeet'.

Openbaring 16 v 3:
"Toen zag ik dat uit de bek van de draak , uit de bek van het beest en uit de mond van de valse profeet drie onreine geesten te voorschijn kwamen in de vorm van kikkers. (14). Dat zijn onreine geesten die tekenen verrichten en er op uitgaan om alle koningen der aarde bijeen te brengen voor de strijd op de grote dag van de almachtige God".

Openbaring 19 v 20:
"Het beest werd gevangengenomen tezamen met de valse profeet die in zijn bijzijn tekenen had verricht waardoor hij iedereen had misleid die het merkteken van het beest droeg en zijn beeld aanbad. LEVEND werden ze in de vuurpoel met brandende zwavel gegooid".

Openbaring 20 v 10:
"De duivel de de mensen misleidde, wordt in de poel van vuur en zwavel gegooid, bij het beest en de valse profeet. Daar zullen ze dag en nacht worden gepijnigd , tot in eeuwigheid".

En tenslotte zijn er ook veel teksten over 'het beest', de demonische geest van occultisme, waardoor de valse profeet, de antichrist , is bezeten. Maar dat zijn er zoveel, alle in Openbaring, dat ik dat nu maar even laat.

Uit al deze teksten is het volgende geregelde verhaal op te maken:

Alle eeuwen door na Christus' geboorte heeft de satan list op list verzonnen om tegenover Onze Heer Jezus Christus iets of iemand te stellen, die Jezus , de Zoon van God zou kunnen weerstaan en overwinnen.

Mensen, die ontkenden, dat Jezus Christus als mens gekomen is, zijn er altijd geweest. Maar er waren altijd ook veel mensen, die zeiden:
"O jawel hoor....het zal best zo zijn, dat er ooit een mens is geweest, Jezus genaamd, de stichter van het Christendom. Dat ontken ik helemaal niet. Nou...dan is het toch met mij in orde!"

Maar de vertaling 1951 zegt het net iets anders dan die van 2004:
"Iedere geest die belijdt, dat Jezus Christus IN HET VLEES gekomen is, die is uit God".

Ieder zal begrijpen, dat een luchtig zeggen, dat je best gelooft, dat Jezus op aarde geweest is, je niet zalig maakt.
Je zult echt Jezus moeten kennen als je Redder en Verlosser, die je uit de diepste diepten naar 'de oppervlakte' heeft gebracht, daar waar het licht van God je kan beschijnen in de bekering.

Maar gisteren, in mijn brief aan Gurk, heb ik behandeld, hoe Jezus na zijn hemelvaart , de Heilige geest heeft gezonden om woning te maken in ons hart, getrouw als hij was aan zijn belofte uit Johannes 14 v 23:
"Wanneer iemand mij liefheeft zal hij zich houden aan wat ik zeg, mijn Vader zal hem liefhebben en mijn Vader en ik zullen bij hem komen en bij hem wonen".
Maar dan houdt : 'geloven dat Jezus op aarde heeft rondgewandeld' veel meer in dan een erkennen van dat feit, waarbij het hart onberoerd blijft. Dan houdt dat geloven ook in, dat je gelooft, dat Jezus door zijn Heilige Geest in je hart wil wonen.
En die inwoning van Jezus en God in jouw hart door de doop in de Geest is wat je hard en hard nodig hebt in de grote dagen van de eindtijd, die komen gaan.

Want de duivel heeft een plan:
Hij wil tegenover de Heilige 'Viereenheid' een onheilige dito plaatsen.
Zoals God zijn Zoon, op aarde gekomen en daar triomferende, alle macht heeft gegeven in hemel en op aarde, zo geeft de duivel (Openb 13 v 2) al zijn kracht aan een onheilige geest, 'het beest' en 'het beest' bezielt dan weer een met zorg uitgekozen mens, die deze enorme last kan dragen. En 'die mens' de antichrist, kiest zich dan weer een stel 'gelovigen' uit, die samen met hem een 'antigemeente' vormen tegenover Gods gemeente.

En zo staan in de eindtijd onverbloemd de eigenlijke tegenstanders oog-in-oog:
God de Vader, God de Zoon, (Onze Heer Jezus Christus), God de Heilige Geest en Gods heilige gemeente tegen over:
De satan, Het beest, de antichrist en de onheilige gemeente.

En in de felle eindstrijd, die dan ontbrandt, lees alleen Openbaring 11 maar, hebben Gods kinderen alle krachten nodig, die God ter beschikking stelt. De ongelovige mensheid is een gemakkelijke prooi voor satan. Hij heeft echter als diepste wens om de gelovigen zo 'slap' te kunnen houden, dat zij in de eindstrijd niet vervuld zijn met de Heilige Geest van God .
En zo fel woedt de strijd, dat zelfs de 'vijf dwaze maagden', die toch echt uitgegaan waren, de bruidegom tegemoet, uiteindelijk 'voor een gesloten deur komen'. Laat staan alle lauwe Christenen, die zeiden:
"Al die poppenkast van Geestesgaven en zo, nu ja, de Geestesvrucht kán dan nog, maar al dat andere....".

Kort samengevat: een beginsel, dat de Christenen klein en 'weg uit dce hemelse gewesten' wil houden, werkt al lang, al sedert Jezus' hemelvaart; dat beginsel door zijn tegenstander , de duivel, georganiseerd.
Maar in de eindtijd wordt een mens uitgemonsterd met de hevigste krachten ván satan, heeft rechtstreeks toegang tót satan.
En in die eindstrijd probeert die mens, bezield door de sterkste demonische kracht, die zich denken laat, alle mensen van God af te trekken.
Wat zal het dan absoluut noodzakelijk zijn om de volledige wapenrusting van God aan te hebben, niet: dan aan te trékken, maar...: aan te HEBBEN.

Daag
Ger

25-02-2006, 15:51 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
23-02-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bericht aan een 'ongeduldige'
Dag Niem,

Dit was dus de vraag:

wanneer kan je als kind van God, snel groeien?

wat zijn jullie manieren, of wanneer merk jij snelle groei in je wandeling met God!


En híer mijn antwoord.

In zekere zin kun je als 'kind van God' niet 'snel groeien'.

In het natuurlijke leven het volgende voorbeeld:
Mijn tante Teuntje was een ongeduldige vrouw., Dat uitte zich in het volgende: toen ze eens een plant snel zijn blaadjes wilde laten ontvouwen, begon zij de schutbladen maar vast eraf te trekken. Maar de eigenlijk sier verlenende bladeren van de bloem waren nog heel niet gereed voor hun taak en werden overrompeld door al dat licht dat ze nog niet konden hanteren. En de bloem verwelkte.

Ik ben als 8-jarig kind voor het eerst serieus benaderd door God.
En nu ben ik 83 en mijn blaadjes vouwen zich nog steeds verder open.

In dezelfde geest ook Marcus 4 v 26-28:
Daar wordt gesproken over zaad, dat ontkiemt en opschiet, zonder dat de landman weet hóe dat nu precies gaat.
Het lijkt wel of de (vruchtbare) aarde uit zichzelf vrucht voortbrengt, : eerst de halm, dan de aar, en dan het rijpe graan in de aar".

Hoewel deze vergelijking allereerst slaat op Jezus, de grote Zaaier. die wacht in de rustige zekerheid van de levenskracht van het uitgestrooide zaad, kan hierin toch ook voor jou een les liggen.

Níet ongeduldig controleren, niet kleingelovig willen naspeuren, niet zonder te kunnen afwachten opeens vrucht willen zien. Het zaad , in jouw hart gezaaid, kiemt, ontwikkelt zich tot halm en rijpt tot vrucht.

En God, die het zaad van het geloof in jouw hart heeft gestrooid, weet, hoe de gesteldheid van jouw 'voedingsbodem' is, hoeveel steentjes er in die grond zitten, hoeveel potentie van voedende bestanddelen. En Hij heeft voor jouw leven een helemaal op jouw gesteldheid toegesneden plan om alles optimaal te laten verlopen.

Maar wat je wél kunt doen, dat is het volgende:
houd die voedingsbodem in optimale conditie of bréng die voedingsbodem in de best mogelijke vruchtbaarheids-toestand.
Dat kun je allereerst doen door zeer geregeld gebed, waarin je niet allereerst allerlei wensjes uit voor jezelf, maar liever goede wensen voor anderen.
En in je gebed kun je al vragen aan de Heer God, of hij de kanalen tussen jou en hem zo wil ontstoppen, dat zijn gedachten van liefde en blijdschap en vrede ruimer kunnen binnenstromen in jouw innerlijk, jouw geest.

En wat je daarnaast kunt doen is: trouw, met een toegenegen hart en zonder allerlei bokkig gevraag over moeilijke punten, Gods woord, de bijbel lezen. Het woord van God brengt jou tot een wezenlijke relatie met God, de wedergeboorte, waarin je, hoewel in de grootste eerbied, hem toch leert kennen als jouw liefdevolle Vader in Jezus Christus.

Tjonge....wat breng je dan voedzame meststoffen in die levensakker van jou. En wat kan dat zaad bij jou -altijd door de genade van God- goed en gezond opschieten.

En dan tenslotte loop je tegen zulke heerlijke dingen aan als: 'de doop in de Heilige geest'.
Dan worden door de Geestesgaven en de Geestesvrucht nog meer voedende bestanddelen ingebracht. En dan gaat het nog sneller.

Echter....er komen ook tegenslagen op je pad. Maar door al de heerlijke dingen die ik hiervóor heb opgesomd, leer je die overwinnen.

Het groeiproces heeft een zekere tijd nodig.
Door de dingen die ik je nu heb aangeraden, kun je dit groeiproces niet zozeer versnellen alswel het gezond laten verlopen. 0ok kan je door al die raadgevingen straks met deemoedig gebogen hoofd, zwaar van 'honderd' korrels in éen aar, in het oogstveld van de Heer staan.

Niem; ik kan deze vraag niet ineens goed beantwoorden. Kom er nog eens met gerichte vervolgvragen op terug.

Daag
Ger

23-02-2006, 18:32 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
18-02-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwoord aan iemand, die zendelinge wil worden.
Dag Niem,

Je wilde dus zendelinge worden.

Dat is een goed streven. De bijbel zegt;
(1 Tim 3 v 1):
"Indien iemand staat naar het opzienersambt, dan begeert hij een voortreffelijke taak".

En nu is een zendeling wel niet technisch geheel gelijk te stellen met 'opziener', maar ook hierbij gaat het over een belangrijke taak in het koninkrijk van God.

En dan gaat Paulus verder met te zeggen, wat degene, die een ambt wil bekleden binnen Gods gemeente, allemaal moet zijn.
Nu is het zo, dat die vereisten lang niet allemaal kunnen slaan op een jong persoon van het vrouwelijk geslacht. In de opsomming laat ik die vereisten dan ook weg, vervang ze door: ---.

Daar gaan we dus met 1 Timotheüs 3 v 2-7:

"Opzieners dan moeten zijn: onbesproken, ----, nuchter, bezadigd, beschaafd, gastvrij, bekwaam om te onderwijzen, niet aan de wijn verslaafd, niet opvliegend, maar vriendelijk, niet strijdlustig of geldzuchtig, ---.
Hij mag niet een pas-bekeerde zijn, opdat hij niet door opgeblazenheid in het oordeel des duivels valle. Hij moet ook gunstig bekend staan bij de buitenstaanders, opdat hij niet in opspraak kome en in een strik des duivels valle".
En verder volgen nog enkele waarmerken:
"waardig, niet met twee tongen sprekende".(

Nu weet ik wel, dat een jeugdige al gauw kan zeggen:
"Wel; aan deze eisen is nog wel te voldoen".

Maar wanneer je ouder wordt en voor allerlei proeven gesteld wordt, merk je, dat deze eisen best wel moeilijk kunnen zijn.

Dus: ook al ben je zestien en sta je aan het begin van je levensweg te popelen om voor de Heer te 'beginnen', dan is het toch goed om dit rijtje even in je achterhoofd te bewaren.

Maar duidelijk is, dat er ook andere dingen nodig zijn voor een zendeling(e).
- een zekere practische handigheid, zodat je zelf je sokken kunt wassen en een ei bakken. Nu zal het voor een meisje gemakkelijker zijn om hieraan te voldoen
- veel weten van p.c.-bediening, maar dat niet alleen: allerlei trechnische vaardigheden. Dit is wel weer even slikken voor meisjes.
- spreekvaardigheid, mogelijkheid om voor radio en t.v. te spreken. In diverse landen kom je gauwer voor deze media terecht dan in Nederland
- en zo zou ik wel kunnen doorgaan. Ik heb zelf als 'onbezoldigd ' zendeling gewerkt. Ik had een baan in een tropisch land, was, wat genoemd wordt een 'tentenmaker', in zendingswerk was ik een 'oproepkracht' naast de als zodanig vrijgestelde.

En wat heb ik bespeurd: Diepe bekering, zie mijn topic BIJBELSTUDIE, wedergeboorte en doop ín en vervulling mét de Heilige Geest zijn kostelijke zaken, die in de werkkring van zendeling of hulpzendeling zeker niet kunnen worden gemist.

Waar ik werkzaam was, was 'de lucht zo dik', dat de demonen zich welhaast materialiseerden....:
"Broeder....de yorka's kwamen tot dusver alleen uit mijn tuinpad op. Maar nu stijgen ze ook al op uit de gang....wil broeder ze bestraffen...!".
Wel; wat is het dan goed om geestelijk bewerktuigd te zijn door de genade van de Heer God.

Dus Niem; neem deze enkele gedachten uit vele ter harte en begin bij het begin:
- kijk in je gemeente rond, of er sprake is van een gebrek aan kinderleiders. En wanneer ze zeggen:
"We zouden je kunnen gebruiken voor de kids van 6 en 7, zeg dan niet "Nee". Pak aan, wat je krijgen kunt.
En wanneer ze zeggen:
"We zouden eigenlijk hulp kunnen gebruiken bij het koffieschenken",
wuif het niet weg.
Er zijn zoveel gebieden, waarop je de gemeente van dienst kunt zijn. En in de aanraking met allerlei gemeenteleden oefen je de Geestesvrucht.
Vooral zelfbeheersing zal je te pas komen. Want het is een opmerkelijke zaak, dat juist broers en zussen je nog wel eens op de tenen gaan staan, bewust, maar meestal onbewust.

En vergeet niet om naar 'de jeugd' te gaan, ook naar de 'inhoudelijke' avonden.

En doe geregeld ook persoonlijk bijbelstudie.

Och; er is zoveel meer te zeggen.
Kom je er nog eens op terug.

Daag
Ger

18-02-2006, 15:48 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
16-02-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwoord aan een slordige formuleerder
Dit was de vraag:

In het oude testament word uitgebruit aandacht besteed aan dat je moet proberen te leven met alleen maar christenen om je heen. Dat is bijna niet te doen, maar moeten we dat wel proberen. Een soort kloosterleven, maar dan anders. En dan af en toe naar buiten om te evangelizeren. Er staat zelfs dat je eigenlijk niets mag kopen bij iemand die niet geloofd. Dan word het leven wel erg moeilijk.
Maar zouden jullie het willen om alleen maar met gelovigen om je heen te leven, als dat mogelijk was. Of moet het toch maar lekker gemixt blijven?

En dit is het antwoord:

Hè Niem; wat formuleer je onzorgvuldig.
In het Oude testamdent was er veel aandacht voor om het volk Israel vrij te houden van de buren. Dat waren 'assimilatie-overwegingen', die ik toevallig in mijn -net hiervoor- posting besprak in verband met Ezra en Nehemia. Het volk Israel had een duidelijke missie. Het moest zich afzonderlijk houden van andere volken, niet door hun afgodendienst opgeslokt worden, teneinde precies het klimaat te hebben, dat nodig was, om te zijner tijd 'de grote bevrijder', Onze Heer Jezus Christus volledig tot zijn recht en volledig tot zijn bestemming en volledig tot het voltooien van zijn missie te brengen.

Maar dat je hier dan het woord 'Christen' gebruikt! Nu ja; ik kan de zon in het water zien schijnen. maar dat woord is , zó ver váor Christus' geboorte, toch wel een tikje onjuist gekozen.

En dan zeg je, dat er zelfs niet bij 'niet Christenen' gekocht mocht worden.
Maar waar stáat dit dan toch: ik sluit niet uit, dat er iets staat, dat zó zou kunnen worden uitgelegd. Ik weet echter zelf alleen maar van Galaten 6 v 10, waar staat:
"Laten wij dus, daar wij de gelegenheid hebben, doen wat goed is voor allen, maar inzonderheid voor onze geloofsgenoten".
Mijzelf is het overkomen, dat een kruidenier, die Christen was, mij opwekte, bij hem en niet bij de supermarkt te kopen.
Mijns inziens had deze tekst niet direct betrekking op hem, maar was deze meer bedoeld voor diaconale hulp.

Maar goed; van de antichrist staat beschreven, dat niemand in zijn tijd kan kopen en verkopen dan alleen degenen die 'geregistreerd' zijn, die het merkteken van het beest hebben, (Openbaring 13 v 17). Dat is dus juist een maatregel, die disrcriminerend voor Christenen werkt. Kan het ook zijn, dat je die twee dingen door elkaar gehaald hebt.

Nee hoor, geen muizenissen. Een Christen is het zout van de aarde. Nooit is bedoeld, dat het zout op een kluitje blijft zitten. De hele mensheid wordt er mee doordesemd.

De Heer Jezus gaf een sprekend voorbeeld:
"Het koninkrijk der hemelen is gelijk aan een zuurdesem, welke een vrouw nam en in drie maten meel deed, totdat het geheel doorzuurd was".
(Matth 13 v 33).
Dit is nu echt 'een stille kracht'. Die vrouw werkte niet met allerlei machtsmiddelen. ( zie 12 v 19), ,maar zij rustte niet, voordat zij met dat stukje zuurdeeg 40 liter meel had doorkneed.
Het koninkrijk der hemelen lijkt op dat zuurdeeg. De werking is verborgen, maar er zit een levenskracht in, die ALLES doortrekt.

Nu een aanhaling uit 'de korte verklaring':

" In deze bedeling, de periode tot aan de wederkomst des Heren, is de komst van het koninkrijk dus te vergelijken met een langzaam voortschrijdend proces. Het heeft betekenis voor het hele leven. Het vraagt overal toegang en dat in alle verhoudingen om daar zijn kracht te doen gelden en het leven te doorzuren".

Niem; voor jou een drieledige taak:
- allereerst: nóg zorgvuldiger formuleren
- dan: dat eigen leven van je overdrachtelijk vergelijken met 'veertig liter meel'. Laat dat leven van jou maar helemaal 'doorzuren' door 'God de Heilige Geest'. Wat zal je aan het eind van dat proces ZOET en AANGENAAM VAN SMAAK zijn.
- en dan....de wereld in: evangeliseren dichtbij en ver, niet eens zozeer met woorden, maar door jouw blijde lach en vriendelijk stralende ogen, die het hart van mensen verheugen.
Natuurlijk ook het woord van het evangelie goed kennen. En dát doe je dan weer door toch de samenkomsten en de bijbelstudies en de bijbelkringen naar vermogen te zoeken. Als je weer eens ferm 'de Umwelt' hebt doorzuurd, even een geloofsversterking tot je nemen temidden van de broers en zussen.

Daag
Ger

16-02-2006, 19:23 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwoord aan een vacantieganger met een bezwaard hart
Je vraagt is eigenlijk tweeledig:
- is het geweten de stem van de Heilige geest, die toch nog wel een beetje in ieder mens spreekt
- kan zelfs dat geweten je 'om de tuin leiden'.

En de zaak, dat je aanleiding geeft tot deze vraag is het volgende practijkgeval:
je gaat met vacantie met veel geld bij je. Je gaat lekker genieten en geld opmaken. En dan opeens krijg je van die vervelende beelden:
- kinderen met oedeembuikjes en stokarmpjes
- rampzaligen, die niet eens de vliegen meer van hun wonden kunnen wegjagen.

En dan begint je geweten te spreken.

Laten wij nu eerst eens bekijken, wat 'het geweten' eigenlijk is.
'Van den Brink' zegt het toch weer wat anders dan ik het te zijner tijd aan jullie wilde voorschotelen. Ik ga dat stukje herschrijven of in ieder geval er iets bij schrijven.
Goed, dat komt dan nog wel ooit.

Maar nu laat ik mij door vdB overtuigen:

"Geweten betekent eigenlijk mede-weten of samen weten.In de mens zijn er dus twee die samen getuigen, samen gedachten uitwisselen, die elkaar onderling aanklagen of vrijpleiten.
Nu rijst de vraag : wie zijn die twee?
Van de Heilige Geest, die zich met onze geest wil verbinden, wordt gezegd dat hij met onze geest getuigt, wanneer hij met onze geest metterdaad verbonden is geraakt".

En hier denkt vdB anders dan ík tot dusver dacht. Ik dacht, dat het geweten eigenlijk een restje Heilige Geest was in ieder mens. maar nu blijkt, dat het geweten de menselijke geest is. Dat komt ook beter uit. Het geweten is bij sommigen mensen verziekt en dat zou natuurlijk nóoit kunnen, wanneer het hier om een 'restje Heilige, Goddelijke Geest' ging.
Merk je overigens dat we voor jou op het goede spoor zit. Ook jíj wordt door je geweten aangeklaagd.
Maar goed; we gaan verder met 'vdB'

"Ook wordt van de Heilige geest gezegd, dat hij overtuigd van zonde en gerechtigheid, en dat hij een oordeel velt door in het innerlijk leven een schifting teweeg te brengen.
De menselijke geest, de invalspoort voor de Heilige Geest van God, doet in 'de mens van nature' hetzelfde. Die menselijke geest, geschikt om een klankbodem te zijn voor de Heilige Geest, doet ten aanzien van de menselijke ziel het zelfde als de Heilige Geest doet ten aanzien van de menselijke geest. De menselijke geest beínvloedt 'de menselijke ziel mét de functies ván die menselijke ziel: verstand, gevoel, wil, activiteit en begeerte'.
Krijgt de ziel van buitenaf een zondige impuls of wordt een zondige begeerte opgewekt, dan zullen eerst verkeerde gedachten opkomen. Maar voordat deze gedachten overgezet worden in een zondige daad, zal ook de menselijke geest een woordje meespreken. Geest en ziel zullen samen overleggen en het gevolg zal zijn: doen of niet doen , spreken of niet spreken.

Je menselijke geweten kan zó aangetast zijn door de zonde, dat het als het ware niet meer functioeert. 1 Tim 4 v 2 zegt hierover in de Statenvertaling, dat het met een brandijzer, ( de machten van de duisternis) is dichtgeschroeid".

Tot zover vdBr. Nu wij weer samen verder.
Als de menselijke geest soms niet meer kan functioneren, omdat hij finaal op non actief is gesteld, kan het ook zo zijn, dat die menselijke geest min of meer gebrekkig werkt.
En nu komen wij bij jouw geval. Jij gaat genieten en nu is er een innerlijk stemmetje dat zegt;
"Kan dat wel met al die zieke, zielige mensen op de hele wereld".
Maar wat zegt Gods woord:
Psalm 35 v 27 :
De HEER is groot, die welgevallen heeft aan het heil (vrede en voorspoed) van zijn knecht.
1 Tim 6 v 17:
God voorziet ons rijkelijk van alles om ervan te genieten.
2 Kor 9 v 8:
"God heeft de macht u te overstelpen met al zijn gaven".
Mat 6 v 31-33:
"Zoek eerst het koninkrijk van God en zijn gerechtigheid, dan zullen al die andere dingen erbij gegeven worden".
3 Johannes 2 Geliefden, ik bid dat het u in alles wél ga

Kijk nu eens of dit alles op jou slaat.
En ik neem aan, dat jij toch wel flink gfeofferd zult hebben bij allerlei rampen, waarvoor nationale inzamelingen worden gehouden.

Dan denk ik, dat een 'vrome geest' jouw geweten infiltreert. Hij wil niet hebben, dat jij, met die rijke, net door jou verworven schat van de blijde boodschap, schik hebt.
Hij wil jouw plezier bederven , zodat jij later zegt:
"Met die bijbel en zo.....daar heb je ook nooit echt verdiende 'schik' mee".

Niem, ik zou zeggen: geniet en deel uit en wees blij:
Nog eens 2 Kor 9 v 8:
"God heeft de macht u te overstelpen met al zijn gaven, zodat u altijd en in alle opzichten voldoende voor uzelf hebt en ook nog ruimschoots kunt bijdragen aan allerlei goed werk".

Plezierige vacantie.

Daag
Ger

16-02-2006, 19:16 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
11-02-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vraag van een twijfelaar
"twijfel"

Zou je me daar het een en ander over kunnen vertellen.
Zoals het geschreven staat, is een mens die twijfelt als een golf in de zee die omhoog en omlaag geworpen word.

En zo is het ook precies.

Ik merk de laatste tijd best duidelijk dat God spreekt, want ik krijg best vaak in mijn hoofd wanneer ik de bijbel moet gaan lezen of in ieder geval een goed moment is om de bijbel te gaan lezen.

Maar ik merk dat het heel moeilijk is om er telkens naar te luisteren.
En wanneer ik eraan denk om er goed naar te gaan luisteren dan lijk ik het niet meer te horen.

En hele kleine dingen brengen al twijfel, terwijl ik toch ergens zeker weet dat het onze God is die leeft.

Er gebeuren ook wel veel dingen de laatste tijd, ik kom voor best veel keuze's te staan, en ik wil graag de juiste keuze maken, en vraag het ook aan God.

Maar juist dan begin ik te twijfelen of ik wel antwoord krijg, en juist dan lijkt alles weg te vallen.

En ik maak met bepaalde dingen ook duidelijk de verkeerde keuze, en omdat ik dat soms liever wil vergeet ik juist naar God te vragen, en dat is juist zo verkeerd dan is het alsof ik roep wanneer het mij alleen uitkomt.

met veel groeten en dank!

11-02-2006, 15:17 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwoord aan een twijfelaar
Dag Djmexx,

Deze tekst uit Jacobus trok jouw aandacht.

1 v 5-8:
"Komt een van u wijsheid tekort?
Vraag God erom en hij, die aan iedereen geeft, zonder voorbehoud en zonder verwijt, zal u wijsheid geven.
Vraag vol vertrouwen, zonder enige twijfel.
Wie twijfelt is als een golf in zee, die door de wind heen en weer wordt bewogen.
Wie zo aarzelend en onberekenbaar is bij alles wat hij doet, moet niet denken da hij íets van de Heer zal krijgen".

En toen je dit las begon je wat ongemakkelijk op je stoel heen en weer te schuiven.

Je overlegde:
"Ik merk al wel dat God soms heel duidelijk tot me spreekt. Van zíjn kant hapert het niet met de communicatie. Maar ík....voordat ik eens in de gaten heb dat ik word aangesproken! Ik heb zo'n moeite om 'in te schakelen'. En wanneer ik dan eindelijk mijn zender op de goede golflengte heb, dan is het moment al voorbij. Dan is Gods spreken al gewéest.

En nog iets; (voorbeeld van mij- Ger-):
Soms vraag ik bij dreigende regen aan de Heer of ik droog mag aankomen en dan regen ik kletsnat. En dan twijfel ik al weer

En nog iets: ik maak nog teveel verkeerde keuzen.

Ben ik nu zo'n mens zonder vertrouwen, zo aarzelend en onberekenbaar bij alles wat ik doe. Hoef ik nérgens meer op te rekenen??"

Djmexx;
Ik sla je nu al weer meer dan een jaar gade; ik krijg echt de indruk van je dat je heel oprecht de Heer wilt volgen.

En als je dat nu toch léest: God, die zonder enig voorbehoud en verwijt je wijsheid wil geven....vráag jij, 'jazegger' daar dan gewoon om.

Zeg maar tegen de Heer:
"Heer God...in de naam van Jezus kom ik bij u: ik wil zo graag wijsheid van ú; de wereld heeft zakken vol 'wijsheid'; maar dat is niet wat ik zoek. Daarmee ben ik al te veel op mijn neus gevallen.
Heer....u gaat het doen, staat hier in Jacobus".

Maar Djmexx; weet je waar een belangrijk punt zit: de gave van wijsheid is een onderdeel van de 'gaven van de Geest'. En ik ken de Heer genoeg om te weten, dat hij jou na die vraag om wijsheid er gelijk andere Geestesgaven bij wil geven, zoals ik die nu ook behandel in BIJBELSTUDIE, waar ik toevalligerwijze net gevorderd ben tot de 'gave van wijsheid'.

En ik ben er zeker van dat de Heer er 'vertrouwen' bij gaat voegen, zodat je niet meer zo'n dan eens hier- dan eens daarheen gedreven golf bent.

Want....hoe wordt een mens heen en weer gedreven?: doordat hij dan weer eens luistert naar de stem van God en dan weer naar het listige fluisteren van de duivel, die allerlei mooie voorspiegelingen doet, soms zo listig verpakt, dat zelfs een al enigszins met de Heer gevorderd gelovige erin trapt.
Ik ken zo'n knul, die al een klein tikje met de Heer gevorderd was, toen hij op aanraden van anderen een boek las, waarin beschreven werd, hóe Mozes de stem van de Heer verstond, die leek te komen van boven het verzoendeksel en van tussen de twee cherubs.
Het zouden dan zogezegd trucjes zijn geweest van superieure wezens, die vergevorderde kennis hadden van electriciteit...nou ja, zoiets lekker-geheimzinnigs.
En daar werd toen zo'n draai aan gegeven, dat het voor hem het begin werd van een helemaal foute bibliotheek over ufo's en zo.

Maar de wijsheid van de Heer zal je steeds meer deze gedachte in het hart leggen:
"Wat doe ik met al die boeken zus en zo en schijnbaar heel 'goedbedoelend'. En dat terwijl ik van Gods woord nog veel te weinig weet. Ik ga proberen, de bijbel te lezen....elke dag een bladzijde. Niet allemaal achter elkaar. Maar zo'n beetje 'telkens honderd bladzijden verder'" (bijvoorbeeld).

Djmexx...je bént al niet aarzelend en onberekenbaar meer; je bent echt 'op weg'.
Dat je daarbij nog wel eens twijfelt....ik wees je zoëven een weg om daaraan te ontkomen. En geloof me; bij de wijsheid, die je gaat vragen, gaat de Heer nog véel meer geven. Je hebt recht , niet op 'iets' van de Heer. Je hebt recht op 'veel' van de Heer.
Je bent immers een 'koningskind'.

Ik weet, dat je 'op de aarde' een bescheiden jongmens bent. Maar in de sfeer van God mag je véel vragen. Hij zegt immers:
"Ik ben de HEER , je God
die je wegleidde uit Egypte
OPEN WIJD JE MOND....IK ZAL HEM VULLEN!!!'
(Psalm 81 v 11).

En dan krijg je ook- vraag het anders in een afzonderlijk gebed- wijsheid om op tijd je ontvanger in de richting van God te zetten. En dan wacht God heus wel even, tot je de goede golflengte hebt. En dan zeg je , met die lekke band, nochtans:
"So ...what?!...". (zo'n kleine tegenslag, zoals die er zijn in het leven).

En dan maak je nog wel eens een verkeerde keus. Maar net als met die damesstem bij die routeplanner in de auto, is er dan de stem van de Heer:
"Je ging even links....draai nu om , dan is de goede route er weer kant-en-klaar uitgestippeld. Nu niet opnieuw naar de verkeerde kant gaan".

Daag
Ger

Naar boven

 


Beantwoorden

11-02-2006, 15:09 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
06-02-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bericht aan een stuurloze tiener
Dag Niem,

Je zit helemaal niet lekker in je vel. En je voelt je zo onbehaaglijk, omdat:
- je zo maar wat doet, dat je maar 'wat aán rotzooit' zogezegd, zoals iemand het eens omschreef.
- je naar dat leven van jou zit te kijken, denkende:
"Wat moet ik er mee. Als ik nou maar wist, wat 'dit allemaal' ( met die hele wereld en al die mensen, die tegen elkaar schreeuwen) nou eigenlijk ís), dan kon ik mijn eigen leven misschien ook iets beter plaatsen".
- je niet eens weet, wat je nu eigenlijk wilt.
- ...je overlegt:
"En bídden...het is net of ik tegen een muur praat
.. en ik zou best God blij willen maken, maar ik weet niet hóe".
- je alleen maar kunt overleggen:
" God is zo ver weg en ik maak maar fout op fout".

Nou zeg...ik kan me voorstellen, dat je rillerig bent van 'onbepaalde onlustgevoelens'.

Maar ik wil jou zo graag motiveren en wat richting geven en meewerken eraan, dat jij je weer wat beter voelt.

En weet je wat zo goed zou zijn? Wanneer wij nu eens samen tegen God zeiden .....of nee; zeg jij het maar zelf:
.................
"Lieve Heer God in de naam van de heer Jezus, die alle deuren naar u, die dicht zaten, helemaal wijd open heeft gezet....mag ik even...
Door zo'n open deur kom ik nu eens naar u toe.
- Lieve Heer...Ger kan mij geen richting geven, maar u wel
- wilt u mij vertellen, wat ik nu eigenlijk met mijn leven áan moet, zodat ik ergens héen wil. En wilt u mij laten inzien, dat onder dat hele gedoe hier beneden ergens een groot plan van u daarboven als fundament ligt
- en wilt u mij helpen met bidden, door zélf eens door die muur heen te breken en mij te vertellen hoe ik u blij kan maken
- Heer...u bent zover weg...en ik doe zo dom en ik wil u om vergeving vragen voor alle rare dingen die ik doe
- Heer!!...ik ben nog maar zo jong...vergeef me die domme dingen van mijn jong zijn
..................
Ik ben er zeker van dat jij, wanneer je dit gebed nabidt met nog meer woorden daarbij, lieve dingen van de Heer God hoort.

Maar mag ik- in afwachting van die veel mooiere dingen, die God tegen je gaat zeggen, jou vast íets influisteren?:
- als de Heer God in je leven komt, ontdek je, dat je hem in ieder geval blij kunt maken door tegen hem te zeggen:
"Dank u , dat u zélf - in de gedaante van de Heer Jezus- naar onze planeet bent gekomen om ons te dienen. U ...almachtige God, die ons de voeten wil wassen, zodat we helemaal schoon worden".
- en dan 'dóe je maar niet wat', maar dan komt er iets van blijdschap bij jou binnen en je gaat naar mensen op zoek, die ook willen leren van God. En zo kom je vanzelf op een andere manier in je jeugdclub en in de sam. Je bootje vaart een andere, steeds steviger koers, met steeds minder afwijking ván die koers.
- je ziet de zin van je leven:
"God dienen", zijn naam groot maken door een vriend en een steun en een kracht ten goede te zijn voor je medescholieren
- en je weet wat je wil: niet meer dom meelachen met gore bakken, niet meer zo'n beetje bezig zijn met 'tikje toveren', maar daarvoor vergeving vragen en alles opbiechten en 'de dingen willen, die je dichter bij God brengen'
- Ik denk te weten dat God dan niet zover meer af is. En ik heb ook de indruk, dat al die jongemensenfouten afnemen en afnemen en afnemen.

Probeer het zo eens, Niem

Daag
Ger

06-02-2006, 18:40 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
04-02-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reactie op 'broeder Jan'
Met interesse je blog bekeken. Het christelijk geloof is een b l i j g e l o o f ! Evangelie betekent: b l i j d e b o o d s c h a p . Hartelijke groet! Broeder Jan. http://blog.seniorennet.be/broederjan

Dag lieve broer,

Dank voor je leuke reactie. Het is altijd mijn wens, dat er vele reacties uit België komen. En inderdaad ben ik het met je eens, dat het Christelijk geloof een blij geloof is.

Kijk je ook eens bij:
- Bijbelstudie
- Jan en Joke, (groepskroniek)
- Mijn boeken
- Mijn leven

Daag
Ger

04-02-2006, 15:45 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De geestelijke wapenrusting
Dag Boye,

Je wilde 'de wapenrusting' nog eens graag uitgelegd hebben.

Hierna eerst de tekst:
Efeze 6 v 10- 17:
"Tenslotte, zoek uw kracht in de Heer, in de kracht van zijn macht.
Trek de wapenrusting van God aan om stand te kunnen houden tegen de listen van de duivel.
Onze strijd is niet gericht tegen mensen maar tegen hemelse vorsten, de heersers en de machthebbers van de duisternis, tegen de kwade geesten in de hemelsferen.
Neem daarom de wapens van God op om weerstand te kunnen bieden op de dag van het kwaad, om goed voorbereid stand te kunnen houden.
Houd stand:
- met de waarheid als gordel om uw heupen
- met de gerechtigheid als harnas om uw borst
- met de inzet voor het evangelie van de vrede als sandalen aan uw voeten
- ...en dragende bovenal het geloof als schild waarmee u alle brandende pijlen van hem die het kwaad zélf is kunt doven.
Draag:
- als helm: de verlossing
- ...en als zwaard: de Geest, dat wil zeggen: Gods woorden".

Boye, dit is niet anders dan de vervulling met de Heilige geest, waartoe ik jullie steeds weer oproep, want de tijden van een grote verdrukking, zoals die nooit geweest is en ook nooit meer zijn zal,komen er aan. Zij zullen bestaan in een vloed van verleidingen.
Denk nu niet zozeer, dat je met pek onmwikkeld, als een toorts zal branden als martelaar. Dat heeft nooit zo goed gewerkt. Het bloed van de martelaren was altijd het zaad van de kerk.
Denk aan zulke ideeën, die je van binnen leegbranden van elke bevlogenheid voor God en zijn heilig kind Jezus.

Wanneer jij gedoopt en vervuld bent met Gods Geest, ( een kwestie van volhouden), dan zie jij ook, dat je vijand niet is die pesterige klasgenoot, die je zo hartgrondig zou kunnen haten, maar de boze machten, die hem gebruiken als marionet om jou kwaad te doen. Natuurlijk blijft hijzelf verantwoordelijk en zal daarvoor rekenschap hebben af te leggen aan God, maar dat is hier en nu voor jou het punt niet.

Voor jou geldt, dat het hier een geestelijke strijd is met onzichtbare machten.
En nu geeft de Heer je een verrassend advies. Er komt een tijd, waar het niet eens zozeer gaat om 'vooruitstormen in overwinning' , maar om 'goed voorbereid stand houden' en zo weerstand bieden op de dag, die 'een uur is van de duisternis', zoals Jezus dat uitdrukte, toen hij zijn grote lijden inging, (Lucas 22 v 53).
Er komen tijden, waarin je gewoon al je handen vol hebt aan 'stand houden', net als Romeinse soldaten van tóen, die in de loodzware gevechten met barbaren aan de landsgrenzen als enig consigne hadden om in hun zware uitmonstering stand te houden. Vooruitstormen kwam later wel, wanneer de vijandelijke horden uitgeput waren.

En wanneer je daar dan staat Boye, in de kracht en de genade van 'God de Heilige Geest', druk dan de waarheid van God, zoals vastgelegd in zijn goede boek, de bijbel, vast tegen je aan als een gordel, die je direct om je lichaam draagt. Natuurlijk heb je tegen de tijd van de grote strijd de bijbel voldoende leren kennen , zodat je hem als gordel gebruiken kunt en altijd kunt zeggen:
"Maar de Bijbel zegt...."
en dan volgt er niet iets 'ziels', maar iets 'geestelijks'.

En dan is er bij jou ook het vaste weten, dat door dat woord "Het is volbracht" van Jezus de band van God met jou is hersteld, dat je in harmonie bent met God de Vader , dat die harmonie, dat zalige weten:
"Jezus heeft mij vrijgemaakt, gered en verlost en gedoopt met zijn Geest",
het pantser is, dat je levensbeginsel beschermt, ook al wordt je uiterlijk wellicht beschadigd.

En wanneer je dan denkt aan die helden van Openbaring 11, die in de felste gevechten het woord van God blijven verkondigen, dan heb je ook zelf weer moed om altijd maar weer je te kunnen inzetten voor de blijde boodschap, die vrede brengt, ook al is overal om je heen de felle geestelijke strijd. Met die bereidheid ben je als het ware geschoeid.

En dan komen de pijlen:
"Zie je niet dat je helemaal alleen staat. Zie je niet, dat er nu een tegenevangelie wordt verkondigd, waarmee verder iedereen meegaat, alleen jij domoor nog niet".
Dan weet je, dat maar niet allerlei ondergeschikte krachten tegenover je staan, maar hij....de duivel...die het kwaad zélf is. En ook dan zul je door de Heilige Geest met kracht aangedaan, kunnen blijven roepen:
"Ik geloof in Jezus, die mijn Leidsman en Verlosser is. Op hem houd ik ook nu het oog gericht".
En pijl voor pijl zal doven op dat schild.

En voorzover de pijlen om je hoofd zoeven, is dáar de helm van de verlossing. En de blijde gedachte, dat je verlost bent en dat je na de strijd God zelf gaat ontmoeten in eeuwige heerlijkheid, zal alle paniek van je weren. Rondom je zie je hoe anderen door die paniek worden weggezogen, omdat ze niet helder kunnen denken. Maar door genade van God zijn jouw gedachten beschermd, omdat je in Gods sfeer hebt leren denken.

En toch....en toch...net als die helden uit Openbaring 11 draag je een zwaard, een geestelijk zwaard en alle vijanden, die jij met het zwaard van het woord treft, worden dodelijk getroffen in geestelijk opzicht.

Boye.....probeer die wapenrusting te dragen. Hij is zwaar, maar...hij is afdoende.

Daag
Ger

04-02-2006, 15:36 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
01-02-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe moeten wij ons de tijd tussen sterven en opstandig voorstellen
Dag Niem,

In feite vraag jij:
"Hoe moeten wij ons de tijd tussen sterven en opstanding voorstellen".

Het is goed om de beantwoordig te laten beginnen bij Lucas 16, de gelijkenis van 'de rijke man en de arme Lazarus'.

- De rijke man heeft een leven achter de rug van ongebreidelde zelfzucht. God heeft in dat leven geen enkele plaats.
- de arme man heeft een leven achter de rug van totale rampzaligheid. Echter is er in zijn innerlijk wél plaats geweest voor God. Hierop kan zijn naam: Lazarus, (Eliëzer: God is mijn hulp)duiden.
(Niemand wordt immers zalig louter door een leven vol ellende).
Na beider overlijden zijn de bordjes drastisch verhangen:
- Lazarus vindt zichzelf terug 'in Abrahams schoot'; wij noemen dat tegenwoordig:
'de lichtzijde van het dodenrijk'
- De rijke egoïst vindt zich zelf terug in pijndoende vlammen; wij noemen dat tegenwoordig: 'de donkere zijde van het dodenrijk'.

Voor beiden is dat een plaats van 'voorlopige bewaring'. Krachtens Matth 25 spreekt Jezus eens het eindoordeel uit over 'volledige mensen', dat zijn mensen , wier geest en ziel zijn herenigd met een stoffelijk lichaam; niet het aardse lichaam, maar een stoffelijk lichaam , door God gegeven met behulp van de daden, die wel of niet voor hem gedaan zijn in dat aardse leven.

Alle mensen van alle tijden herleven volgens Daniël 12 v 2.
- sommigen, onder andere 'de rijke man' 'zien er niet úit'. Zij hebben een stoffelijk lichaam, dat niet meer is dan een onvernietigbare, zielige rest, een 'worm', (Marcus 9 v 44).
-Mensen zoals 'de arme Lazarus' beërven de eeuwige volledige zaligheid. Er zijn beschadigingen, maar daarvan worden zij genezen, door te eten van de bladeren vcan de boom des levens, die in het paradijs van God staat, (Openbaring 22 v 2).

Hiermede is echter niet het gehele verhaal verteld, alleen maar het ervaren van -zeg- 98% van alle mensen, die ooit geleefd hebben, leven of zullen leven.

Er is een kleine groep, die door de genade van God in een tijd leeft, waarin het mogelijk en bekend en ontsluierd is, dat er een doop ín en een vervulling mét de Heilige Geest van God bestaat.

De mensen, die daarin helemaal en helemaal doorgaan, worden de helden van Openbaring 11 v 11 en 12 en- voor zover ze leven op het moment van Jezus' wederkomst, de helden van 1 Corinthe 15 v 51.

Streef naar de vervulling met Gods Heilige Geest, Niem. Kijk na, wat ik daarover in BIJBELSTUDIE al gezegd heb en D.V. nog gá zeggen.

In deze tijd, die naar de grote ontknoping jáagt, kan je niet met mínder toe. En méer is niet nodig.

Daag
Ger

01-02-2006, 19:25 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
28-01-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eens gered....altíjd gered?
Dag Niem,

Jij poneert als stelling:
"Eens gered....altijd gered".

Maar lees nu eens Hebr 6 v 4-6:
"Want....;
- wie ooit door het licht beschenen is,
- geproefd heeft van de hemelse gave
- deel gekregen heeft aan de Heilige Geest
- wie het weldadig woord van God
- ....en de kracht van de komende wereld ervaren heeft
...en vervolgens afvallig is geworden,
kan onmogelijk een tweede maal worden bekeerd,
omdat zo iemand:
- voor zichzelf de Zoon van God opnieuw kruisigt
- ...en aan bespotting blootstelt".

Het is nogal wat , wat hier wordt genoemd:
Het gaat hier maar niet over iemand, die ooit door het licht van het evangelie beschenen is.
Nee, hij heeft deel gekregen aan de doop met de Heilige Geest.
Hij heeft de gaven doorproefd van 'kennis' en 'wijsheid' en 'onderscheiden van geesten'.
Kortom...hij is heel diep doorgedrongen in de heerlijkkheden van God.
En toch valt hij daarna af.

Wat moet men aan zo iemand nog voor woord van bekering brengen. Hij wéet alles al, zegt bij elke bekeringspoging neerbuigend:
"Ach; dat heb ik allemaal meegemaakt. Ik heb dat allemaal ervaren. En jij gaat diezelfde weg als ik. Eerst enthousiast, werkelijk 'het menend'. En daarna: dat vrieskoude weten, waarmee je op een dag opstaat:
'Ik ben erdoor. Ik schud dit van mij af' ".

Zulke gesprekken worden ook híer, op ons eigen HQ gevoerd.

Voor zulke mensen blijft inderdaad geen woord van bekering over. Zij weten alles heel goed. Zij verwerpen Jezus en zijn offer, net zoals het volk Israel, dat ook de woorden Gods gehoord en de tekenen en wonderen gezien had, Jezus niet aanvaardde.
Zulk afvalligen zeggen in feite ook:
"Weg met hem".
Door hun levenswandel maken zij Jezus tot een bespotting , evenals Israel hem eenamaal verachtte en een smadelijke kruisdood deed sterven.
Zij moeten ZELF berouw krijgen en zich bekeren. Zij wéten de weg om als de verloren zoon weer naar huis te gaan.

Nee Niem....het ís niet zo, dat wanneer iemand eenmaal gered is, hij automatisch altijd behouden blijft. Er is volharding nodig om te bewaren wat men heeft en om te verkrijgen hetgeen verder nog beloofd is. Men moet blijven in de woorden van God.

Trouwens Niem; een vlugge rondgang over HQ leert je toch ook, dat vurige getuigen van vroeger hun codenaam veranderden en felle bestrijders werden. En ongetwijfeld weet je (zoals wij allen) voorbeelden te noemen van 'vrienden in het geloof', die nu zeggen:
"Nee....het zegt mij niets meer".

Wanneer je dezulken nog eens ontmoet, is het goed om toch nog eens een poging te doen om hun de heerlijkheden van het geloof in God voor ogen te stellen.
Maar als zij belérend zeggen:
"Leuk, dat je het probeert.....maar ik heb dat station nu echt achter mij gelaten",
dan kun je beter voor hen gaan bidden, dat hij, die ons allen zo liefheeft, berouw en terugkeer in hun eigen hart bewerkt.

En draag er zelf zorg voor, dat je geen 'backslider' wordt....iemand, die er 'steeds minder aan doet'.

Lees je bijbel, bid elke dag...
opdat je groeien mag.

En zoek ook het contact met medegelovigen, ...doe al de dingen, die ik je hier aanraad en die ook andere gelovigen je aanraden.
Houd vast wat je hebt.

En denk niet, dat mensen, die maar betrekkelijk weinig gehoord hebben van 'de blijde boodschap' en die het er 'al gauw bij lieten zitten', gemakkelijker terugkeren. 'Even de klok horen luiden, maar niet weten, waar de klepel hangt', en dan schouderophalend zeggen:
"Och...nu maar weer eens een ander liedje",
ontneemt aan een nieuwe bekeringsboodschap al veel van zijn 'verrassende frisheid'.

Ik heb echt mensen horen beweren uit volle overtuiging, het 'volgen van Jezus' aanbevelende:
"Kom ga met ons en doe als wij".

En ik heb gehoord, hoe ze later alle mogelijke dingen buiten en tegen God aanprezen en wéer riepen:
"Kom ...ga met ons en doe als wij".

Wees waakzaam.

Daag
Ger

28-01-2006, 15:22 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
27-01-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ben 'gedoopt na bekering' en nu zondig ik nóg!!!
Dag Niem,

Een ontroerende vraag stelde je daar.

"Ik ben gedoopt en nu zondig ik nog steeds!!!".

Niem, laat mij je geruststellen!

Je bent door de doop in water als getuigenis dat je wedergeboren bent, nog geen HEILIGE.

Kijk; je bent al wat gevorderd op een lange, heerlijke, spannende weg.
Je hebt al afstand genomen van je leven, zoals dat liep: gewoon alleen maar naar allerlei dingen om je heen kijken, je geloof op van alles richten: de evolutieleer; mensen, die je vereerde, enz, noem maar op.
Je hebt nu je geloof op de enige gericht, die een vaste rots is: je hebt je geloof gericht op God.( 1 Thessalonicenzen 1 v icon_cool.gif.

Daarna ben je ijverig in de bijbel gaan lezen en door dat lezen ben je wedergeboren geworden, (1 Petrus 1 v 23).
Als blijk daarvan heb je je voor het oog van de 'zichtbare wereld' laten dopen in water. Dat zijn toch al heerlijke dingen....

(Wat zeg je: heb je dat van 'wedergeboorte en zo' niet zo diep beleefd. Nu ja; maak van 'bijbellezen' alsnog een goede, geregelde gewoonte volgens een degelijk plan).

Goed; je bent al een eindje op de weg gevorderd. Maar lees nu eens Romeinen 6 v 19-22; ik neem enkele gedeelten daar uit:
Daar zegt Paulus:
"...u stelt zich nu in dienst van de gerechtigheid om heilig te leven.
......
Bevrijd van de zonde en in dienst van God , oogst u toewijding aan hem en zelfs het eeuwige leven".

Eigenlijk staat hier, dat je in dienst bent gekomen van de dingen, die je in harmonie brengen met God. Dat is allereerst je jonge geloof.
Maar....voortgaande op de weg met de Heer, kom je 'God de Heilige Geest' tegen, die je bij de hand neemt, (tenminste als je die hand niet van je afschudt, maar wie doet dat nu met zo'n vriendelijke, helpende hand).

En dan laat 'God de Heilige Geest' je zien, dat er heerlijke gegevenheden zijn, zoals:
- liefde, (zoals God die zélf uitstraalt
- blijdschap, zoals God van eeuwigheid is en aan zijn kinderen wil mededelen
- vrede, zoals alleen God die heeft en waarvan hij aan jou zoveel wil meedelen als je maar dragen kunt.

O en nog veel meer:
- een echte intense vriendelijkheid
- een heerlijk, ontspannen geduld
- ...en ook nog goedheid, trouw aan God, zachtmoedigheid, mildheid en zelfbeheersing.(Galaten 5 v 22).

En de heilige Geest geeft je een gezonde afkeer van de dingen, die er alzo in de wereld zijn, (Galaten 5 v 19-21).
Ik noem die nu niet allemaal op, want als gelukkige, reeds op jonge leeftijd bekeerd, zullen al die zware woorden niet of slechts zeer verzwakt voor jou gelden.

En dat samen met de de Heilige Geest verder wandelen op die wonderschone weg....dat is nu je heiliging.

Zeg dus niet:
"Help...nu zondig ik nog",
maar bid opm de heilige Geest, die je verder voert op de heiligingsweg, die steeds meer toewijding en eeuwig leven als heerlijke vrucht geeft.
En je weet; God wil jou graag die Heilige Geest als oefenmeester op je levensweg meegeven.(Lucas 11 v 13).

Daag
Ger

27-01-2006, 15:25 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
23-01-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Vraag in ander forum. Direct hierna mijn antwoord.
Ger

Help! Ik word ineens zo verdrietig. Ik bladerde wat in de forums rond. Daar zag ik veel, heel veel goede dingen.
Maar wat ik ook zag, en dat was dan vooral in de forums over wat wel en niet mag van God, is dat sommige mensen andere mensen enorm kwetsen. Ik zal het even wat duidelijker uitleggen.

Ook in het dagelijks leven, waarin ik mensen met verschillende manieren van geloven ontmoet, zie ik dit gebeuren. Mensen willen zo graag leven "volgens de regels van God", dat ze daardoor de belangrijkste regel vergeten: Heb je naaste lief gelijk jezelf, zoals ook God ons liefheeft.

Ik zie dat mensen elkaar zwart maken, achter elkaars rug om mensen veroordelen. Dat is toch niet aan de mensen om dat te doen? Dat is toch de taak van God, onze Heer?

Ik zou heel graag willen weten of meer mensen dit zo ervaren, of dat ik de enige ben?

23-01-2006, 15:18 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
En hier is dan dat antwoord.
Ger

Dag Nala,

Je vroeg, waaraan dat verschijnsel toch te wijten is, dat mensen elkaar zo genadeloos de grond in kunnen trappen.

Vele goede antwoorden heb je al gehad. maar ik wil nog weer even de bijbel erbij halen.

In 1 Corinthe 13 staat het zo mooi:
'De liefde kwetst niemands gevoel".

De grote wet van Gods koninkrijk is :LIEFDE.

Het grote wezenskenmerk van God is liefde.
Het wezenskenmerk van Jezus is ook: Liefde.
En liefde veronderstelt dus ook tact: het niet beschadigen van de gevoelens van anderen.
Ik geef je éen voorbeeld: in Johannes 5 wordt de genezing van een verlamde geschetst. Jezus weet al, wat die verlamming veroorzaakt heeft. Maar een grote menigte is erbij, wanneer de genezing plaatsvindt. Jezus brengt dan de oorzaak niet ter sprake om de genezene niet beschaamd te maken.

Maar later ontmoet Hij de voormalige verlamde weer en dan zegt Hij:
"Zondig niet meer...."

In een gesprek onder vier ogen vertelt Jezus aan de man, dat zondigen aan zijn verlamming ten grondslag lag. Maar zelfs nu nog noemt Hij geen concrete feiten, maar bepaalt de man bij wat hijzelf ook wel weet.
Kijk, dat is tact, fijnzinnigheid en niet-willen-kwetsen.

Maar waar komen dan toch al die grofheden vandaan, die zelfs in Forum geregeld de bezoekers versteld doen staan.

God heeft een tegenstander, de duivel. En die heeft zo'n intense haat tegen God, dat hij altijd 'nee' zegt, waar God 'ja' zegt.

De Duitsers zeggen dat zo mooi van satan:
"Der Geist , der immer verneint".

En wanneer God dus zegt:
Kwetsen ook jullie, door mijn liefde in jullie harten, niemands gevoel",
dan zegt de duivel:
"Ja....wél kwetsen....verwonden....te gronde richten...o...leuk!!!"

Lana; jij, die de Heer liefhebt; voor jou is de keus nu niet moeilijk meer. Wanneer mensen jou pijn doen, zet dan de vicieuze satanscirkel niet door. Verbreek die lijn-naar-beneden. Kwets niet de gevoelens van anderen, zelfs niet, wanneer die anderen jouw gevoelens wél kwetsen.

En kom eens gauw op 'Vraag het Ger', dan praten we over van alles nog wat verder.

Daag
Ger

23-01-2006, 15:16 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
21-01-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Dag Autumn,

Je negende vraag:
"Is het in het licht van Romeinen 5 v 12, (want allen hebben gezondigd...) verantwoord om te stellen, dat 'heidenen die de wet niet hebben...', die Jezus dus niet wdrkelijk kénnen, gerechtvaardigd zullen worden".

Autumn....ik moet hier opeens denken aan....Job, zonderdat ik op dit ogenblik weet, wat ik hiermee nu móet.

Laat ik maar eens van wal steken.
Job was geen Jood. Hij had geen enkel contact met Abraham, naar ik aanneem. Hij leefde wel ongeveer in dezelfde tijd, maar hij woonde, voor zover ik kan nagaan, op de grens van wat nu Syrie, grens van Arabië heet.
Maar wat had die man een 'ingeschapen godskennis'.

Ja...ik wil royaal zijn; er is zóveel kwaads gezegd over Jobs drie vrienden: Elifaz, Bildad en Zofar. Maar al was hun 'ingeschapen Godskennis' veel minder dan die van Job en al zaten zij vast in erg starre denkpatronen.....ze waren wel in het bezit van heel wat 'wijsheid van God'. En God kon zich toch ook met Elifaz onderhouden, (42 v 7).

En wat betreft de vierde, dat jonkie, Elihu, kan ik alleen maar zeggen:
"Chapeau"..."Petje af".
Hij wist nog meer dan Job.

Zulke mensen leefden er toen, helemaal buiten de kring van het zozeer begenadigde bondsvolk.

En nu kan jij zeggen Autumn:
"Ja kunst!!....zo kort na de zondvloed".
Maar ik meen te mogen zeggen op grond van Genesis 10, dat er toen niet ongeveer duizend jaar verstreken waren sindsdien, maar al wel drieduizend. En uit allerlei gegevens blijkt, dat er streken waren, waar ook al veel boosheid heerste. (Gensis 15 v 16).

Dus van oudsher zijn er kanjers geweest buiten Gods volk in engere zin, zoals Job en in iets mindere mate, met een wat meer verduisterd verstand, zijn drie fraaie vrienden. En ook was er iemand, die nóg betere inzichten had dan Job.

En zij behoorden tot de volken, die op hun dáden getoetst zullen worden.
En zoals Job, zo moeten er, onder de -toen al- miljoenen, méerderen zijn geweest. En al die velen kenden Jezus niet en in sommige gevallen ook God in zijn 'oeropenbaring' in de 'voortijden' niet.

Nee Autumn, Gods genade is heel groot. Ook hun zonden waren heel groot. Maar ik heb je al uiteengezet, hoe Jezus hen ooit laat eten van 'het geboomte des levens' en laat genezen.

Daag
Ger

21-01-2006, 15:58 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
17-01-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vraag: Mijn vriend heeft 'een verdeeld hart'
Ik heb gewoon een vraag...neit omdat ik er zelf last van heb maar een vriend van mu!

iemand heeft God gevonden en leeft met Hem. Maar dan gaat het mis in zijn leven...hij is erg verdrietig...en geeft eigenlijk God de schuld!
Dan gaat het weer goed ... Maar voeld God nog steeds niet in zijn leven...en wil dat onwijs graag omdat hij weet dat God er is!
Dan gaat het weer mis...dit keer geeft hij God niet de schuld. Ik vroeg ook een keer..."geef je God de schuld van al dit?' hij zei: "Nee dat doen heidenen!"
Maar nu voelt hij God nog steeds niet en Hij geeft de moed op! het al 2 jaar zo...ik bid echt elke avond voor hem dat hij God weer mag vinden...maar het probleem is ook nog eens dat hij ligtelijk de wereldse(duivels) kant op gaat! En dat vink hele erg! Hij heeft het op gegeven!...

Hoe kan Hij het vertrouwen in God terug krijgen???

das dus mijn vraag!!
Ik zou reacties erg koel vinden!!
Bidden dat ze helpen want ik weet het ffies nie meer!!
Hij is ook nog eens erg koppig en heb hem al 1000 keer vertelt dat hij eens met God moet gaan leven maar hij is te eigenwijs!!

alsvast thx!!

Liefs

17-01-2006, 15:36 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.antwoord op een vraag over 'een verdeeld hart'
Dag Niem,

Ja die vriend van je...ik neem aan dat je een teer plekje voor hem in je hart hebt. Dan is het zo, dat de dingen die hém dwars zitten, jou in je hart smarten.

Maar laat ons eerst eens nagaan waar de 'makkes' nu eigenlijk zít.

Je vriend heeft de tegenwoordige wereld lief gekregen, zoals Paulus dat verdrietig over zijn vroegere geloofsgenoot Demas schrijft. ( 2 Timotheüs 4 v 10). En dan geldt de waarschuwing van de Heer Jezus in Lucas 16 v 13:
"Geen enkele knecht kan twee heren dienen: hij zal de eerste haten en de tweede liefhebben, of hij zal juist toegewijd zijn aan de ene en de ander verachten. Jullie kunnen níet God dienen én de mammon".
(Mammon is hier een verzamelnaam voor allerlei wereldse geneugten).

Stel dat iemand verslingerd- zeg maar 'verslaafd' is aan chatten. Zo iemand, nog in een opleidingsfase zijnde, besteedt zóveel tijd aan dat chatten, dat zijn opleiding er onder lijdt; dan is dat zíjn mammon. En hij kan daarnaast ook nog eens niet proberen de Heer te dienen. Want als het schoolwerk onder het chatten lijdt, dan zeker 'de stille tijd'.

Nu is dat maar éen voorbeeld; jij kunt er zélf honderden bij noemen.

Helemaal los daarvan kreeg hij een verzoeking te weerstaan, in het handelen van de Heer is dat een 'beproeving'. Iedere Christen krijgt zijn satanische verzoekingen/Goddelijke beproevingen om te zien, wat er wezenlijk in zijn hart is.(Deuteronomium 8 v 4)
Maar door zijn eigenwijsheid en hang naar de dingen van deze wereld, in welke vorm dan ook, verkeerde hij bij deze verzoeking/beproeving in een slechte conditie en hij kwam er niet goed door.

Er kwam een tweede verzoeking/beproeving en nu gebeurde er iets opmerkelijks. Hij gaf God ditmaal níet de schuld, wilde ook niet helemaal van God loskomen, maar bleef met dat verdeelde hart van hem, dat voor de Heer echt onwerkbaar is, (Jacobus 1 v 8)voortdurend hangen in koppigheid en 'God niet meer vetrouwen'.

Wat moet jouw vriend nu doen om zijn vertrouwen op God te hervinden?:
- Jacobus 1 v 8 zegt:
"Wie twijfelt is als een golf in de zee, die door de wind heen en weer wordt bewogen. Wie zó aarzelend en onberekenbaar is bij alles wat hij doet, moet niet denken dat hij íets van de Heer zal krijgen".

- Jacobus 4 v 8 zegt:
"Nader tot God , dan zal híj tot u naderen. Reinig uw handen, zondaars, zuiver uw hart, weifelaars".

Dus het is goed als je vriend inderdaad tot God nadert en tegen de Heer zegt:
"Heer...ik kom tot u
Neem mijn hart, verander mij.
Als ik u ontmoet
vind ik rust bij u.
Want Heer ...ik heb ontdekt,
dat als ik aan uw voeten ben,
trots en twijfel wijken
voor de kracht van uw liefde..."
en verder : dat heerlijke lied 488.
En daarna kan hij het laten overgaan in een 'eigen' gebed.

Dan hervindt hij zijn vertrouwen, als hij dat met een hart bidt, dat niet meer verdeeld wil zijn, maar dat zich ongedeeld wil geven aan God.

En jouw taak: volharden in het gebed voor deze kostbare ziel, tot....ja tot de Heer zegt:
"Het is genoeg. Denk om je eigen zielenrust. Bouw nu eerst je zelf".

Stel deze zaak, handelende als vorenomschreven in handen van de Heer. En laat deze gedachten aan je vriend lezen.

Daag
Ger

17-01-2006, 15:34 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
11-01-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Dag Brenda,

Wat je daar schrijft is zo herkénbaar voor mij uit mijn verleden thuis, overigens al weer 'eeuwen geleden', want ik ben 83.

Wij lazen thuis aan tafel ook niet uit de bijbel, tot er iets schokkends gebeurde door een ernstige ziekte. Vanaf toen las mijn vader geregeld een stukje en dat ging in het begin best onwennig.

En bidden ging ook 'stil'. Mijn vader heeft - voor zover ik mij kan herinneren- nooit voorgegaan in gebed. Toen ik later 'ondergedoken' was, kwam mijn vader eens een keer op mijn onderduikadres op bezoek en vroeg mijn 'onderduikvader':
"Denk je dat je vader met ons de maaltijd met gebed wil beëindigen. Is hij dat gewend".
En ik riep vol bravour:
"O ja hoor".
Maar mijn pa- voor het blok gezet- werd rood van opwinding en bad een beetje onwennig.
Daarentegen bad hij 's avonds wel weer heel lang geknield voor zijn bed en dat doe ík weer niet.
Mensen zijn zo complex.

Dat roept dus allemaal herinneringen bij mij op.
Maar dat jullie na catechisatie samen het 'Onze Vader' afraffelen (soms), roept nu weer niets bij mij wakker. Ik kan mij voorstellen, dat het -als alle formuliergebeden- een 'werktuigelijkheid' bij je wordt.

Maar goed; het gaat jou niet om mijn jeugdherinneringen. Het gaat jou om 'hier' en 'nu':
- hoe krijg ik een beter gebedsleven
- hoe kan ik met meer vrucht de bijbel lezen.

En daarvoor het ik diverse tips:
- Je gebedsleven; je 'stille tijd' stelt niets voor, zeg je. Maar.....jíj bent er niet voor je 'stille tijd'. Die 'stille tijd' is er voor jóu.
Nu stel ik mij zo maar voor, dat je op de fiets naar school gaat en dat het een kwartiertje fietsen is. Het kan hondermaal anders zijn bij jou, maar dan vraag ik van jou: elasticiteit.

Kan je niet zó doen; als je heen of terug rijdt en de vriendinnen hebben afgehaakt; het laatste stukje rijd je alleen, dan zeg je zo eens even tegen de Heer God:
"Lieve Heer....wat was dat nu vervelend ...(of leuk...of wat-dan-ook). Wat zou ik nu eens moeten doen tegen dat vervelende...( of om dat leuke
méer mee te maken enz)".
Praat eens zó met God.
Hij wil je zo graag als zijn kind. Jezus zegt zelf:
"Wie mij 'ontvangen' (in hun 'hart') en in mijn naam geloven, geef ik als voorrecht om kinderen van God te worden", (Johannes 1 v 12)".

Zo kun je daar...op die fiets...of nou ja: op je brommer..tegen de Heer God zeggen:
"Lieve Heer...ik heb de Heer Jezus toch geloofd...misschien is dat wel: in mijn hart ontvangen.Ik geloof toch dat zijn naam geen 'vloekwoord' is maar een 'zegenwoord'...ik bén dan toch een kind van u...ik mag toch alles tegen u zeggen".

En wanneer je thuis komt zegt je moeder tegen je:
"Kind....wat zie jij er opgewekt uit. En dat met die regen; kom gauw binnen".
En jij zegt:
"Is er thee",
maar je denkt:
"Ik ben van buiten natgeregend en van binnen ook , (door de Heer God, met blijde gedachten) en toen vergat ik die regen van buiten".
Laat de 'stille tijd' nooit zo'n 'regel' voor je worden, dat je gedachten krijgt zoals:
"Hè...weer niet gehouden..."
Daniël, iemand uit het Oude testament, spreidde zijn 'stille tijden' over de hele dag.(Daniël 6 v 11).
Ook een ideetje?

- En dan het bijbellezen; het is toch wel goed om de hele bijbel te lezen. Ik doe dat altijd zó:
Stel, dat de eerste bladzijde in het Oude Testament nummert: 3, dan begin ik met : 3. Daarna neem ik 103, 203, 303 en zo vervolgens. Het Oude Testament heeft soms moeilijke stukken, beetje saai en zo. Op deze manier krijg je toch voldoende afwisseling.

Kom je dan bij het Nieuwe Testament, dan nummeert dat weer anders. Maar je bent een slim meisje; je zult best de honderdste bladzijde na die bladzijde uit Maleachi vinden.
En wanneer je gereed bent, dan gewoon 4, 104, 204, 304 enz.

En lees dan de bijbel eens als een liefdesbrief van de almachtige God aan jóu, jong meisje....heel persoonlijk aan jou gericht, evenals deze brief een persoonlijke brief is aan alle mensen.

Want ooit was er een rijmelaar in Nederland die schreef:
"Lees vrij mij zevenmaal, ja zeventig maal zeven...
Nóg van 't verstand niet ál, wat in mij werd geschreven.

Hoe meer gij in mij zoekt, hoe meer gij in mij vindt,
Hoe meer gij in mij leest, hoe meer gij mij bemint".

(Nu ja: 'rijmelaar'...misschien mag je Jacob Cats toch wel als 'dichter' zien).

Dat kan jij ook gaan ervaren.

Kom je nog eens terug Brenda, met wéer vragen of zo.

Daag
Ger

11-01-2006, 15:59 geschreven door Gerritse

Reageer (0)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Archief per week
  • 11/10-17/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Inhoud blog
  • Mag je predikanten bekritiseren
  • Maar 144000....zo'n beetje.
  • Is vrede op aarde afdwingbaar
  • Wat is er mis met de Christelijke kerken
  • Aardse en hemelse vrede

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!