Inhoud blog
  • de zon is gelukkig weer al van de partij
  • Het zijn momenteel hele drukke tijden !
  • 1 april en het is buiten heel donker om dik 10 uur
  • Belgische lozer als terrorist
  • De Belgische huurwet is niet meer van de poes !
    Zoeken in blog

    Foto
    Nieuws VTM
    Zoeken met Google


    zon _en_zweet_in_frankrijk
    als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden
    De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
    10-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze namiddag ... zijn we op stap geweest naar onze tegelmagazijn !!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze morgen eerst en vooral nog een laag op de gyproc gesmeerd en dan lekker gegeten.... 
    Omdat ik nu toch veel in de ruimte waar de badkamer komt bezig ben.... heb ik natuurlijk tijd om alles goed in me op te nemen.... en me voor te stellen hoe het er dan uitziet met de materialen die we al gekocht hebben en de wastafel enzovoort....
    De vloeren waar ik al lang gek op , ( is een replica van een oude keukenvloer in een franse eeuwenoude boerderij, jammer dat ik de serie niet kon krijgen van 60/60 die waren op dat moment nog héél duur... en omdat ze dan ook nog besteld moesten worden, en een leveringstijd van maanden heb ik daar dan van afgezien en de kleinere versie genomen...  aar ik ook echt héél blij mee ben) de lambrizering die in gans de gite doorloopt... trekken we dus ook een gedeelte door in de badkamer ( ongeveer op een meter hoogte en dan gyprocwanden op het droge gedeelte van de badkamer, dus ook de buitenkant van de natte kamer)..... in het natte gedeelte gaan we volledig  met de vloertegels tot tegen het plavond tegelen.........En dan vandaag !!! aan mijn half verongelukte super-man gevraagd of hij zich in  al op de baan kon begeven zonder dat hij scheel zou zien van de hoofdpijn en ja dat zou lukken.  Ik had namelijk een ei uitgebroed en wou dat natuurlijk direkt in de praktijk brengen, door naar het tegelmagazijn te gaan en voor de muur waar de dubbele supermoderne wasbak komt te staan wou ik een contrastmuur... en voila .... wij hebben gezocht en gevonden.... de struktuur van de tegels is dus zoals op de foto , maar het is een andere kleur (meer zilver-grijs ) het zal dus fantastisch zijn !!! ik ben er echt van aangedaan want ik zie zo het resultaat voor mij!!! Omdat we modern moesten gaan met het wasmeubel in verband met rolstoelgebruikers.... zat ik toch een klein beetje met iets, van het is toch echt niet wat ik echt graag zie, en ook niet echt mijn stijl.... MAAAAR NUUUU  HOELADIEEAAYYYYYYYY........

    10-01-2013 om 19:04 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    09-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ben van armoei moeten stoppen...
    Ik heb de muren en het plavond in het droge gedeelte van de badkamer afgewerkt tot zover het kon.... het gedeelte dat ondertussen  aangesmeerd is en geplakt is aan het drogen... en het gaat langzaam... want het is koud en er is geen beetje luchtverplaatsing.... omdat Theo nog altijd niet de oude is ..... moet er nog 1 plaat tegen het plavond geschroefd worden, en de doorgang naar de keuken ( de muren zijn 80 cm dik) moet ook nog bekleed worden.... 
    Ik ben samen met theo daarnet mijn stuckwerk gaan bekijken..... en het ziet er ondanks dat het nog eens aangesmeerd moet worden al super egaal uit... menig zou al tevreden zijn.... maar ik wil niet , dat er later een zure opmerking over ons werk wordt gemaakt, vandaar moet het 100% juist zijn.....
    straks een lekkere hete douche ( het antiek klein kacheltje staat nu hevig te snorren zodat ik het straks behagelijk zal hebben in de badkamer ), ondanks dat ik toh al een paar uurtjes in de oude woonkamer bij de verwarming zit, geraakt de kou maar niet uit mijn knoken..... 
    en natuurlijk ... zit ik nu ook te werken, Omdat we ons aan een budget moeten houden is het toch echt wel uitpluizen wat we hier in frankrijk aanschaffen , en wat we van Belgïe, Nederland of zelfs Duitsland moet meebrengen of gaan halen.... ( of zelfs met transport laten brengen en toch nog goedkoper uit zijn dan hier in Frankrijk )We zouden het ons zoveel gemakkelijker kunnen maken met echt minderwaardige kwaliteiten, en dan zijn we echt zo klaar !
    Neem nu Laminaat-vloer !! De goedkoopste rommel betaal je in Ikea  ( Belgïe en Nederland)  een euro of vijf dacht ik ! Hier kan je  in bepaalde brico's laminaat kopen voor nog geen 3 euro de vierkante meter !!... Heel  goedkoop, ziet er fantastisch uit, kost een minimum aan werk.... Maar het is karton met  een velleke plastiek !! inderdaad het krimpt niet, het zet niet uit, en als je het fatsoenlijk verzaagt heb je ook geen kieren, hetgeen je met echte planken vloeren wel kan hebben, want als het hout redelijk jong is , verliest het nog een deel van zijn volume  door het drogen , reken toch 3 a 5 mm  in zijn geheel... 
    hout stockeren( om te drogen) kost geld, voor de houtzagerij, maar ook aan de koper , want dan betaal je natuurlijk een serieus gedeelte meer.... 
    De voordelen van echte houten vloeren ,wanden en meubels  vind ik , het geeft een fantastische uitstraling, zelfs met de spleetjes die ontstaan doordat het hout droger is geworden.... het voelt warmer aan, en het geeft ook de authentieke sfeer van vroeger weer.... Zelfs als de muren/of de meubeltjes  geschilderd zijn , zoals wij gedaan hebben in de eerste slaapkamers (muren en eiken plavondbalken) ....... Het feit dat we eigenlijk" proberen" dat zeg ik erbij,  om ook op een eerlijk manier te leven .... houd dit ook in , dat we voor het echte stuff gaan.....voor ons moet de boerderij , echt als een boerderij aanvoelen.... soms kan het  niet anders en moet je zeker in het geval van de anders-validen gite een beetje schipperen.... maar dan nog.... zullen we toch proberen om zoveel mogelijk de realiteit te benaderen.....Wij gaan voor "natuurlijk" dus dat houd in, dat we natuur produkten hoog in het vaandel dragen...... en het is daarom niet altijd even betaalbaar, maar wel haalbaar als je maar lang genoeg zoekt en hard genoeg werkt.
    Ik denk dat mensen vlug genoeg inzien, dat een kamer niet zomaar eventjes vlug in mekaar geflanst is..... maar dat er met veel liefde voor het gebouw en zijn verleden ,  onze hoeve bvb. dateert van 1802( datum in de gevel )en datum van Huwelijk met  de initialen van de bouwheer en zijn vrouw staan in de schouwmantel in de keuken gebeiteld.... Dus hier hebben mensen geleefd, hier zijn kinderen geboren, getrouwd, mensen zijn hier ziek geworden en gestorven...
    Het tweede gedeelte van de hoeve ( is eigenlijk ook een boederij op zichzelf) is blijkbaar een bij mekaar geraapte troep , van stenen ramen balken enzovoort...( zoals het zelfs nu nog gaat), hier zijn huizen waarvan  niemand weet wie de eigenaar is, dondert zoiets in mekaar, zijn er allicht dorpelingen die het 1 en ander goed kunnen gebruiken en  wordt dus het bruikbare mee naar huis gesleurd... waar het zijn volgende leven kan beginnen.Het kleine boerderijtje dat we onlangs hebben bijgekocht... uit pure noodzaak.... voor parking!!( en niet omdat we den enen of den anderen de ogen willen uitsteken, wij zitten zo niet in mekaar !!)
    Dateert van de jaren 1600 het huis is kleiner, en de schuur heeft oorspronkelijk bij onze eerste schuren behoort, De eigenlijke doorgang ( maar dat wisten we toen niet) was een gedeelte ingestort en theo heeft die dus grotendeels al hersteld, nu we natuurlijk in de aanpalende schuur ook komen zien we dat het oorspronkelijk een deuropening is geweest, met een houten bouwsel bak, hok ??? het eerste is blijkbaar een varkenskot geweest, om het varken slekvet te mesten en daartegen... dat houten geval !! het is precies iets zoals in een smidse... om paarden te beslaan ?!?!Maar dan kleiner....


    09-01-2013 om 20:25 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We gaan deze avond .... een goedkopere versie van Osso-buco eten
    wat heb je hier voor nodig..... een hele grote hammeschijf... zo eentje zoals je kan zien op 1 van mijn foto's bbq  vorige zomer.... 
    Ik moet zeggen hier in Frankrijk eten ze nog bijna alles van het varken, zeker de mensen die niet bang zijn van een pondje min of meer aan hun knoken...... hier zie je dus gepaneerde varkenspootjes in de koeltoog, ook met gelatine, varkenstong.... op alle manieren  ook triepen ( varkensdarmen gekookt in tomatensaus , in het zuur in een vel in worstvorm enzovoort.... dus ook grote hammeschijven....  ik heb er eentje uit de diepvries gevist en die weegt toch meer dan 1 kg, op de bbq smelt het vet natuurlijk weg, en wordt het zwoerd, lekker krokant met een notesmaakje, het is lekker warm, maar als  je de overschot koud in plakjes snijd is het ook niet te versmaden.....
    maar goed het is nu winter en koud en vochtig dus geen bbq-weertje....
    Ik heb dus de hammeschijf deze morgen op de kachel gezet in zo een gietijzeren kookpot, met een bouquet garni en wat soepgroentjes....die is dus heerlijk gaar.... 
    Ik heb voor volgende bereiding.... 
    3a4 knoflookteentjes genomen en een goeie uit de kluit gewassen ajuin ( anders een stuk of drie kleinere) 2 laurierblaadjes, en een goeie soeplepel provensaalse kruiden....
    1 blik gepelde tomaten.....een goeie eetlepel olijfolie.en een vierde liter rode wijn.
    maak de olijfolie in de pan heet, en kruid de afgekoelde  hammeschijf met peper en zout.... bak die  mooi bruin ( het zwoerd en vet aan laten voor de smaak ) bestrooien met de pr.kruiden uit de pan nemen in dezelfde pan de  gesnipperde ui fruiten tot die mooi bruin en glazig is bijna op het einde de look toevoegen, daarna blussen met de rode wijn en de tomaten en voeg de laurierblaadjes toe ... doe het vlees terug bij de saus in de pot en laat nog een half uurtje lekker sudderen..... van het vuur laten afkoelen...... als alles afgekoeld is zet dan de kookpot ergens zeer koud ( in de ijskast bv, of nu in een koude berging) om je ijskast te vrijwaren leg tussen deksel en kookpot een stuk huishoudfolie, zo zal uw ijskast niet naar look ruiken....Deze handeling dient om het vet dat nu gestold is van het vlees weg te halen..... zodat je eigenlijk een magere maar zeer smaakvolle bereiding overhoud... heel lekker met stokbrood of een rijstsalade 

    09-01-2013 om 17:14 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is er zoal te beleven In de haute-Marne....
    Colombey-les-Deux-Eglises Charles de Gaulle had een buitenverblijf in Colombey. Het huis 'Le Boisserie' werd in 1933 gekocht door zijn familie. In de oorlog moesten zij het huis verlaten toen het beschadig raakt. Na de restauratie ging hij er vaak in de weekenden naartoe. Na de nederlaag in het referendum in 1969 trok hij zich definitief terug in zijn landhuis. Hij stierf er ook op 80-jarige leeftijd en weigerde een staatsbegrafenis. Charles de Gaulle ligt begraven op de plaatselijk begraafplaats. De grafsteen van de Gaulle is zeer eenvoudig en bevindt zich naast het graf van zijn eerder overleden gehandicapte dochter. In het woonhuis van de Gaulle kan men in zijn eveneens eenvoudige werkkamer vanachter zijn werktafel door een raam uitzien op de heuvels van Loraine precies in de richting van Parijs. De begraafplaats is inmiddels een soort bedevaartoord geworden voor veel Fransen. De vele eretekenen zijn hiervan de getuigen. In Colombey werd een reusachtig, 44 meter hoog, bronzen Kruis van Lotharingen opgericht ter ere van Generaal de Gaulle. Het Kruis van Lotharingen is een traditionele Franse wijze om een kruis af te beelden. Ook kunt u een bezoek brengen aan het Memorial Charles de Gaulle. Deze herdenkingsplaats, gelegen aan de voet van het Kruis van Lotharingen, is in oktober 2008 officieel geopend door de Franse President en de Duitse Bondskanselier. Naast een historisch centrum, is het Memorial Charles de Gaulle ook een culturele ontmoetingsplaats waar theater, muziek, beeldhouwkunst en schilderskunst een belangrijke plek innemen. www.memorial-charlesdegaulle.fr.

    09-01-2013 om 15:12 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is kouder aan het worden...
    Op het randje af..... van temperatuur om de specie op het plavond en de muren te zetten en helemaal niet goed om de weber producten daarna aan te brengen....
    theo ligt in bed heeft nog last van hoofdpijn.... 
    Heeft deze morgen koffie gedronken en een stuk pannetone gegeten ( den eerste keer dat ik zo iets gekocht heb, laat staan geproefd) het is denk ik een soort spaans of italiaans kerstgebak/rozijnachtige brioche..... met veel sucade derin,( appelsienschilletjes, daar ben ik zelf niet echt héél gek op, maar het is te doen) en  het was eigenlijk feitelijk wel lekker in acht genomen dat het industrieel massavoer is.
    Nu eerst en vooral de tweede laag gaan aanbrengen op de stukken die al genoeg uitgehard zijn.... ( terwijl ik mijn blogje kom bijwerken staat het produkt te drinken, zodat het als ik er de mixer inzet het een klontervrije pasta wordt) en nu juuu.... aan de slag !!!

    09-01-2013 om 10:44 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    08-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De muizen liggen dood in mijn ijskast...
    We zullen toch eventjes boodschappen moeten doen.... 1 van deze dagen... mijn voorrraadje verse groenten is serieus geslonken.... en ik kan maar 1 ding tegelijk dus of klussen of met de bus naar bourbonne ... ook al het brood is op, en de verse gist is ook ribedebie... 
    Maar de badkamer is redelijk vooruit gegaan qua stuckwerk ( bezetten)... ik  heb ondervonden  met de gyproc platen die we ook voor de keuken hebben gebruikt ( bruine) dat die eigenlijk dienen op helemaal te stucken... dus als onderlaag voor bv.... plavonds... ( vroeger gebruikten ze daar eiken lattekes voor).... Dus doe ik maar van oudsher.... maar nu niet op bakstenen muren, maar op gyproc.... en ik moet zeggen , ik ben het nog niet verleerd, het is zoals velo rijden, dat verleer je ook niet....  het eigenlijke stucken is nog anders dan de platen voegen... enfin het resultaat zal openlijk wel te doen zijn ( hoop ik) ik heb in de dhz. een klein plakmes gevonden plezierig om mee te werken.... dan doet mijn pols niet zo een zeer van het gewicht als het vol ligt met specie... enfin nu eerst en vooral mijn eerlijk verdiend bakske troost  uitdrinken .... 

    08-01-2013 om 18:44 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    07-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekker recept om vlaamse koffiekoeken te maken
    Elke vlaming weet wel hoe onze creme-koeken eruit zien.... wees gerust zelf gebakken zijn, zijn ze vele lekkerder, dan diegene die je koopt bij een bakker die gerant is van een industriële bakkerij dus hier komt het recept.... voor het deeg van de koek.... ik maak er zelf banketbakkerroom bij op de echte oude ambachtelijke manier.... en dan zijn ze echt om duimen en vingers bij af te likken, wij snoepen de hoeveelheid koeken van deze ingredïenten in ons eentje op.... zooooooo LLLLekkkkkkkerrrrrr  zijn ze !!!!!! KOFFIEKOEKEN AANTAL PERSONEN: 8 : 500 g ingrediënt: bloem 35 g ingrediënt: suiker : 1ingrediënt: ei : 225 g ingrediënt: koud water : 25 g ngrediënt: gist : 8 g ingrediënt: zout : 200 g ingrediënt: margarine : 1 lingrediënt: melk : 125 g ingrediënt: suiker : 1ingrediënt: vanillestok : 40 g ingrediënt: puddingpoeder : 5 ingrediënt: eierdooiers BEREIDING: Doe de bloem, de suiker en het ei in een kom en meng ze. Los de gist op in het koude water en voeg het al mengend toe aan het deeg. Sla en rol de margarine tot ze plat is. Rol het deeg uit op een bebloemd werkblad, tot een rechthoek van 20 op 30 cm. Verdeel het deeg in twee met een denkbeeldige lijn. Vul een van de twee helften met de margarine. Vouw het deeg toe en rol het plat tot je weer een rechthoek van 20 op 30 cm krijgt. Vouw het deeg in drieën en rol tot je weer de oorspronkelijke rechthoek krijgt. Herhaal die laatste stap nog twee keer. Snijd rechthoekjes van 4 op 8 cm uit het deeg. (Als alternatief kun je ook 'slingers' maken: plooi zo’n flapje deeg in twee, maak er een sneetje in en trek het binnenstebuiten.) Laat het deeg een uur rijzen op 30°C. Breng de melk aan de kook, samen met de suiker en het merg van een vanillestokje. Klop intussen de eierdooiers los met het puddingpoeder. Giet de melk over de dooiers, terwijl je blijft roeren. Laat de pudding opwarmen op een vuurtje, maar blijf goed roeren. Haal de pudding van het vuur wanneer ze begint te koken. Laat de pudding afkoelen in de koelkast. Vul de 'slingers' met een lepeltje pudding, zodat die kan inbakken. Bak de koffiekoeken 15 à 20 minuten af op 200°C. Vul de koffiekoeken met de pudding en werk eventueel af met gesmolten chocolade of bloemsuiker. Tips: de koffiekoeken worden van gerezen bladerdeeg gemaakt, Voor het (gerezen )bladerdeeg gebruik je beter margarine dan boter, want margarine heeft een hoger smeltpunt. Zo voorkom je dat je het deeg na elke stap moet laten afkoelen in de koelkast. Als je de pudding laat afkoelen met een laagje bloemsuiker erover, ontstaat er geen velletje WAARSCHUWING NIET GOED VOOR DE SLANKE LIJN

    07-01-2013 om 19:12 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verdorie de laatste foto wou er maar niet op
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dan maar een aparte poging !!!!

    07-01-2013 om 16:20 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze badkamer in wording....


    Theo ligt te rusten in zijn bed .De super grote inloopdouche,( je kan eigenlijk zeggen inrij-douche) dit is een natte ruimte op zichzelf.... deze muren en uiteraard het plavond worden helemaal waterdicht gemaakt... en nadien betegeld ... de wastafel en toilet komen in de aangrenzende ruimte... die ook  van een respectabele grote is...(Ik heb een gruwelijke hekel aan wc's ,alias badkamers waar je de deur moet open zetten om je broek terug op te trekken.... )

    De gele band  en het blauwe spul op de gyproc is dus het peperdure weber product....
    de andere foto is het droge gedeelte van de badkamer met zijn schots en scheve muren.... en de originele deuropening naar de keuken....




    Bijlagen:
    IMGP0814a.jpg (121.4 KB)   
    IMGP0814a.jpg (121.4 KB)   
    IMGP0814a.jpg (121.4 KB)   

    07-01-2013 om 16:18 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik zou het haast vergeten....
    Het is vandaag In Antwerpen verloren maandag... een eeuwen-oud gebruik.... vandaag wordt er dan vollop worstenbrood en appelbollen  getrakteerd...
    Bij de bakkers ligt er dan in de vitrine ( uitstalraam) een echte varkenskop, met een appel en daar rond ... massa's worstebroden, enkele of dubbele... en hemelse appelbollen, ( een volledige geschilde appel klokhuis verwijdert, en in dat gat een mengeling van bruine suiker en boter, de appel wordt in gewoon wit brooddeeg ingepakt en zo gebakken in de oven.... het deeg rijst uiteraard en de appel krimpt een beetje maar heerlijk gaar met de gesmolten suiker en een beetje kaneel..... mmmmmmmm) de café's aan hun stamgasten, en natuurlijk ook thuis.... bij moeder aan de haard... collega's  brengen het voor mekaar mee, want er is wel degelijk verschil van kwaliteit en smaak... en  de grote ..... 
    Nu is het allemaal al een beetje  te veel uitgebuit, want ze maken het nu ook met witloof en andere prullen erin, maar voor mij.... is het gewone worstenbrood.... nog altijd.... het beste... Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb was als héél jong meisje ... ergens een onoogelijk klein bakkerijtje in Antwerpen, Het broodje zelf was gerezen bladerdeeg en de worst was gewoon hemels, ik heb nooit meer een dusdanige kwaliteit mogen eten...... 
    Als je eventjes goochelt , dan kan je verschillende versie's lezen, 
    Ik heb ooit gelezen in een heel oud kookboek, dat in den beginne eigenlijk het brood niet werd gegeten, dit was enkel en alléén om het vet dat uit het worstevlees droop op te vangen... in die tijd , had je natuurlijk ook arme sukkelaars en, die konden zich dan (als ze geluk hadden ) zich tegoed doen aan het brood dat weg werd gegooid .
    Theo mag het  worstebrood liefst koud, ik persoonlijk liefst warm met een goeie klad straffe mosterd !!! enfin de de fans van antwerpen, smakelijk en eet er eentje voor ons mee !!!

    07-01-2013 om 15:45 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    06-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag weer een mizerige dag...
    En ik heb me toch niet kunnen inhouden, theo is was nog niet bekwaam om iets uit te voeren, dus ben ik zelf al wat gaan doen.... ik zou zo graag onze badkamer af hebben zodat we een verdiep hogerop kunnen beginnen.... de tijd vliegt vooruit, ik weet het wel , we hebben na onze uitruim en sloop-perikelen eigenlijk met ons tweetjes enorm veel gepresteerd op een proffesionele manier, met degelijke kwaliteits produkten.... en ik wil dat ook zo houden..... 

    We hebben wel afgesproken om het kleinere boerderijtje iets anders aan te pakken  ..... maar dat is echt muziek nadat hier de zaak is opgeknapt..... 
    Ik heb de eigenlijke ruimte waar  het water op de muren en vloer komt echt waterdicht gemaakt vandaag...met twee volledige sets van weber voor Italiaanse douches..... aan 189 euro het stuk.... en ik kwam met de speciale tape om af te dichten niet eens toe, want per set zit er maar 5 meter tape bij, dus ik had 10 meter.... Toen we naar de Dhz. waren een week ofzo geleden , had ik gezien dat ze in die zaak die tape apart verkochten op rol van 20 meter.... en had zo een rol gelukkig nog meegenomen... De produkten om de groene gyproc-platen volledig waterdicht af te werken nadat ze dus getapt zijn, daar kom ik echt ruimschoots mee toe... maar die tape , dat is een serieuse misrekening van weber hun kant bekeken.... 
    Morgen mag ik niet vergeten om naar een invoerder in Duitsland te mailen , want we willen voor de omheining Asobe gaan gebruiken...
    Ik ben ook zo fier als een gieter, dat de eigengemaakte zeep om kleding te wassen meer dan perfekt werkt , integendeel zelfs, de kleding ziet er vele mooie en zachter uit, zonder toevoeging van azijn of calgon of gelijk wat( wasverzachter gebruikte ik toch al héél lang niet meer, ) Het is wel  redelijk omslachtig om het te maken en iets duurder in gebruik dan de normale wasmiddelen, maar ik heb het er voor over, want wij hebben beiden een allergische reactie op de produkten die ze hier verkopen... 

    06-01-2013 om 19:08 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.He oog van theo slaat alle kleuren blauw en purper uit...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Maar hij heeft al meer praatjes... het is wel klote dat ik aan de derde dag wwe begin.... het is geen goed weer om eens te gaan wandelen.... en om karweitjes te doen is het nu ook eigenlijk geen weer... om de speciale produkten te verwerken is het op dit moment op het randje af van temperatuur, en omdat alleen al voor de douche-cel niet gans de badkamer maar echt daar waar het water tegen de muur zou kunnen komen, en het plavond direkt boven de sproeier kost mijn aan weberprodukt al 250 euro, zonder de tegels of de voegspecie !!! dus toch even uitkijken wanneer en wat we doen !!!
    We hadden gisteren beiden zin in iets zoets... en de wekelijkse trip naar de winkel kon niet dus dan maar even in mijn provisiekast geduikeld en heb 1 van mijn favoriete baksels gemaakt... 
    Vroeger toen ik echt nog piep was, en ik ook in een klein dorp woonde , waar ook niet teveel luxe aangaande voedingswaren etc. was heb ik toen geleerd om een provisie aan te leggen, je kan ziek worden, of iets anders en dan ben je toch niet direct aangewezen op andere mensen.... en dus kwam mijn proviand de laatste dagen ook goed van pas....
    Het recept wil ik met plezier delen indien intresse
    Appelgebak , een korstje van bladerdeeg en daarop een heerlijke laag mirabellekes-confituur, ... een appel of vier gemengd in een beslag van eerlijke produkten eitjes van kippen die nog weten hoe zand en gras eruit zien, bloem van de molen..... echte boter.... en natuurlijk natuurlijke rietsuiker.... je kan het ook met honing maar ik ben daar geen voorstander meer van, omdat er de laatste jaren veel bijen sterven, en ze door de imker dikwijls antibiotica krijgen opgesolferd 
    Goed gekoeld is dit gebak het lekkerst natuurlijk met een lekker bakske koffie.....

    06-01-2013 om 11:07 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    05-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een foto
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Van een keuken die meer mijn smaak en dromen vertolkt !

    05-01-2013 om 10:34 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeie morgen !!!!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klammig... niet echt droog, en eigenlijk kan je ook niet zeggen dat het regent !!!
    druilerig...bah,bah.... iedereen loopt te klagen... geen wandelweer, geen tuiniersweer, niets nada, en om te werken in de ruimtes waar alles nog open is , is het ook niet echt om over te stoefen, want het vocht zit daar ook, en de kou voelt daardoor kouder aan dan het is... theo heeft een ongelukje gehad en is werkonbekwaam... voor een paar dagen, ik moet zeggen het had veel, veel erger kunnen zijn.... maar hij heeft een goeie engel gehad, die hem gewaarschuwd heeft !!! dat hij voorzichtiger moet zijn !!!.
    Dus dromen we maar wat verder hoe onze koer, dreef en bloementuin er zal uitzien, als alles klaar is en aangelegd....

    05-01-2013 om 10:15 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    04-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een kennis die ook aan het restaureren, verbouwen,en saneren is....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen stuurde me volgende volgende foto door  .... eerlijk gezegd... voor haar kan het werken, maar  ik kook en bak graag, en alhoewel ik  de keuken op de foto.... weliswaar erg pitoresk vind,  zou ik ze nooit willen .... ik denk niet dat ze in mijn geval erg gebruiksvriendelijk zal zijn..... langs den 1e kant is ze dan weer te steriel en misstaat de  grote boere, aftandse kast... bij de rest, ook  het eiland dat gecreeërd is, is volgens mij niet echt je datte, zeker niet in verband met levensmiddelen :kip en vlees, en begin op dat soort tafel maar eens deeg te kneden... nee echt, nee!!! dank je wel.... Ik denk , dat tegen ik hier een degelijke keuken in gebruik neem ik mijn buik wel vol zal hebben van alle ouderwetse troep die bijna uit mekaar valt in de etenswaren 
    Ik hoop voor haar , dat het niet haar eigen keuken is die ze op foto heeft gezet, want dan gaat ze nog serieus afzien.... 

    04-01-2013 om 18:43 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een paar foto's gemaakt...
    Hoe mijn bloembollekes hun best doen ....De geredde rondhondendrons
    welke krullewieter dit is? een krulhazelaar, of een krulwilg.... bij nader onderzoek is er tussen beiden een groot verschil! in verband met groeien.... een wilg is fenomenaal groeiend geval , een hazelaar darentegen, neemt uitermate zijn tijd.... 
    De ruine's in dezelfde straat,en een paar foto's van het stroomke de geus, en de indertijd grote bron van inkomst " LA USINE" ( ik dacht een motoren-fabriek geweest, maar ik pin me daar niet echt op vast !). en dan ons compleet hebben en houwen qua renovatie-toestanden.... 














    04-01-2013 om 14:59 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik kon het niet laten...
    Het is meschien niet het goed moment, maar ik heb toch stekken genomen van een klimroos...
    Het vriest niet... en als er 1 of twee van de stekken het red ben ik al lang blij..... Ik wil in mijn sprookjestuin een bloemenweelde, en ook de muren zou ik willen bedekken met beplanting, maar de klimop daar heb ik eigenlijk een beetje mijn buik van vol.... De buurvrouw haar klimop vreet zich gewoon een baan naar onze gebouwen en de oeroude wortels zijn zo hard als gewapend beton..... Het is echt wildgroei... Zij redeneert... dat de natuur haar gang maar gaat want dat is "natuurlijk" , en wij zitten met de problemen!!!!

    04-01-2013 om 14:14 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze morgen
    Met de graafmachine een dorpsgenoot gaan helpen... ze verstonden niet dat voor ons een gewone mercie voldoende is, en dat we terzijnertijd een helpende hand voor ons dan met plezier zullen aanvaarden....Hetgeen met overtuiging beloofd is.
    We zijn nadien met een lekkere fles wijn bedankt.... 






    04-01-2013 om 12:39 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    03-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 van mijn toekomstplannekes.... is deze
    Klik op de afbeelding om de link te volgen mooie sprookjesboek te maken ( althans de kaft)
    Om samen met  mijn noors spinnewiel en natuurlijk aangepast decor.... sprookjes  te vertellen aan de tuinhaard ( lampjes en elfjes enzovoort) 
    Voor het kleine grut.... ( 3 en vier jarigen bv....) niet alléén de oude sprookjes maar ook jongere en moderne sprookjes natuurlijk, alléén zal mega mindy niet in het plaatje passen...

    03-01-2013 om 11:55 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    02-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na een dag in en uit de badkamer te klauteren...
    en heel veel werk te hebben verricht, zit theo samen met onze hondjes vlak voor de kachel te genieten, met een klein wijntje.. de gezellige warmte van een stoof, de geur van lekkere korteletjes met ajuinesaus ( een beetje zoals je konijn op zijn vlaams klaar maakt ) dus op zijn konijns ( volgens mijn eigen kookboek)  of kortelet met klettersaus ,
    met frietjes......  en dat ons kleine vriendjes genieten dat kan je zien op volgende foto's 




    02-01-2013 om 18:27 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Het wel en wee !!!! wordt een droom werkelijkheid, of een nachtmerrie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    dierenopvoedster
    blog.seniorennet.be/diereno
    Gastenboek
  • Hallo Myriam
  • We missen jullie op het Tuinadviesforum
  • Een mooi begin voor augustus
  • Hallo
  • Groeten uit Knokke-Heist

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!