Inhoud blog
  • de zon is gelukkig weer al van de partij
  • Het zijn momenteel hele drukke tijden !
  • 1 april en het is buiten heel donker om dik 10 uur
  • Belgische lozer als terrorist
  • De Belgische huurwet is niet meer van de poes !
    Zoeken in blog

    Foto
    Nieuws VTM
    Zoeken met Google


    zon _en_zweet_in_frankrijk
    als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden
    De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
    04-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.heel erg bewolkt, maar nog steeds geen spatje regen te zien !!

    Het is uiteraard niet zo warm als de vorige ochtenden, maar we hebben toch in de tuin ons ontbijt opgegeten en genoten van de eerste gekke fratsen van onze beestjes !!

    Ons Molly was het weeral afgetaaid.... maar als w aan onze yoghurt beginnen is ze als ons kippen ... derbij om zeker en vast ook een portie van dat witte spul te krijgen !!

    Omdat ik nu mijn yoghurt zelf maak .. gaat de melk er natuurlijk in extremis ook met liters in de week door !!

    vandaag kan ik eigenlijk nog niet helpen, dus ga ik de huidige keuken maar eens onder handen nemen, en daarna wat lambrizering naar boven brengen zodat Theo naderhand goed door zal kunnen werken, ik zal wel moeten zorgen dat het wat uit de weg ligt, want werken met van alles en nog wat in de weg is niet echt plezierig !!

    Ons kippemama, doet nog steeds braaf haar ding.... dus weer een dagje dichterbij, ik ben benieuwd hoeveel kuikentjes we zullen hebben !! 

    04-04-2014 om 00:00 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    03-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is na 20 uur ...

    en ik ben lustige weef.( vlamingen weten wel wat ik daarmee wil zeggen !!!) 

    Theo krijgt maar niet genoeg van electriciteit en is na ons lekker borreluurtje in de tuin ( de temperaturen lieten dit nog toe ) terug naar de eerste verdieping getrokken, met de mededeling ik ga me nog wat amuzeren !! .... dus daar zit ik dan.... ik ga dus direct mezelf terug trekken in mijn zalig bedje met een film of een goed boek.... morgen komt er nog werk langs !!! dat gaat echt niet lopen, maar het is uiteraard wel fijn als ik zie dat mijn manneke zich amuzeert met hetgeen eigenlijk een zware must is !! ..; volgende winter zitten we nog vele comfortabeler Yes, Yes, Yes !!!.... Ook onze toekomstplannen toegelicht, en hetgeen ik een paar weken geleden  heb uitgebroed(zonder het  te verwoorden , de tijd was volgens mij daar nog niet rijp voor ) heeft mijn manneke ook bedacht .... dus wij hoeven geen grote woorden om tot eenzelfde besluit te geraken,.... hoezo??? zijn wij tevreden en gelukkig, wij hebben blijkbaar zelfs geen woorden nodig !! 

    03-04-2014 om 20:27 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is betrokken... en uiteraard belange niet zo aangenaam als de vorige ochtenden

    Wat zijn we al verwend geweest....Maar de tuin snakt naar water ( mijn ton met vitamientjes is bijna leeg ) 

    en ik zal dus de bronnen moeten beginnen aanspreken !!( de grote citerns betrouw ik nog niet echt, die wil ik voor ze op hun definitieve plaats komen te staan helemaal schoonmaken.... 1tje voor de wasmachine'sen de andere zullen we denk ik ook gaan gebruiken voor het huishoudelijke water geven van bloembakken etc.

    NU wordt het water dat we daar in opvangen gebruikt om te betoneren!

    Vandaag dus volledig boven aan de slag !! en het kan zijn dat ik terug stoofvlees ga klaarmaken !! 

    Mijne grote pruttelpot doet dus bijna dagelijks zijn taak ... en het altijd om ter lekkerder !!... als ik nog eens bij den boer kom en hij heeft dus weer een koe laten slachten ga ik toch weer op de schooi voor beentjes en ga ik in de pruttelpot de boullion trekken !!

    Het maaltje van gisterenavond was weer om duimen en vingers af te likken !! ...

    Wij hebben belange gene Mac Donalds nodig , en ook gene kaviaar !! er is zoveel lekker eten, dat je eigenlijk te kust en te keur... uitgebreid en toch niet duur héél lekker en gezond kan eten !!

    Wij zijn natuurlijk wel geluksvogels dat we groenten uit eigen tuin hebben !! het kost wel wat moeite en tijd!!, maar je eet elke dag lekker met groenten die zelfs uit de vriezer ... echt goed smaken !!

    Zo en nu aan de slag !!

    03-04-2014 om 09:23 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    02-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Theo gaat dus vandaag nog beginnen met de lambrizering

    Van de badkamer om dan zo langs den andere kant( de gang) alles te isoleren !! en de electrische bedrading in te leiden, aan de kant van de muur wordt het enigsins anders en ingewikkeld want daar komen dus ook de leidingen van de veiligheidscamera's en de koerverlichting !!

    We gaan niets aan het toeval overlaten..... veiligheid voor alles, ik moet ook nog zien uit te vissen wat er  van brandtrap voorzien moet worden !!... ... Er staat een strak windje, en ik profiteer ervan om de dekbedden dus te wassen en ze aan de lucht te laten drogen !! ......Ik ben ook aan het onderhandelen met een websitemaker, ik vond die zijn ontwerpen de max !! en ik denk dat die perfekt begrijpt wat zijn klanten willen.

    Deze avond snijboontjes op zijn vlaams met een lekker stukje varkensvlees !!.... en uiteraard aardappeltjes !!

    02-04-2014 om 16:06 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze houtfabriek in volle actie !!

    de laatste vierkante meters !! en dan hebben we nog een volledige pallet met bruut hout te gaan !! maar daarna is het op en moeten we dus verder gaan zoeken, naar dit soort van hout !!! liefst aan een schappelijke prijs uiteraard !! 

    En de pizzabaguette..van gisteren ook lekker als middagmaaltje !!









    02-04-2014 om 11:44 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De laatste meters ...

    De eerste pallet met houten schroten zijn bijna klaar... de laatste meters gaan onder de machine om er een tand aan te slijpen !!.. ondanks dat de machine van respektabele leeftijd is ( maar vroeger weinig gebruikt) heeft die toch al haar dienst bewezen, als we naar zo een DHZ-zaak gaan en we gaan dan naar de afdelingen waar de houtprodukten liggen, en we kijken dan naar de kwaliteit en de prijs, weten we dat onze materialen, dus hetgeen we zelf maken van een vele betere kwaliteit zijn en wij zouden die ook aan een vele betere prijs kunnen van de hand doen... ( mochten we daar goesting in hebben, maar we werken uiteraard onze hoeve eerst af en dan zien we wel, Theo zou het liefst in het hout verder werken later, maar of dit kan, zonder dat we dan mensen bijnemen voor het reilen en zeilen van de gite's en de B+B is nog een andere kwestie )

    Samenwerken, kan in mijn ogen enkel maar , met mensen die je echt kan vertrouwen, mensen waar je van weet dat ze jezelf en de klanten bedonderen, of bedondert hebben in het verleden ... daar kan geen sprake van samenwerking zijn.

    Als ik gedaan heb met mijn eigen taken, ga ik proberen van mijn volgende projekt in kaart te brengen !!

    Een rookoven, ik heb een jaar of vier geleden in duitsland lekker Tirolerspeck gekocht ( een groot stuk)

    Ik heb nog nooit zulk een lekker spek gegeten en nadien ook niet meer gevonden.... dus mijn volgende (droom)projekt is dus dat tirolerspeck zelf te maken !!

    Ik heb dus toen de kruidenmengeling die op het spek zat goed bestudeert, en  aangezien het geen 25 jaar geleden is zoals bij die bigos... zal ik het hoogstwaarschijnlijk wel klaar krijgen !!... met die bigos, had ik het bijna allemaal juist, juist de ingredïenten die Barbara ( poolse madam) niet gebruikte  ... ik heb dus werkelijk een heel goed geheugen.... (soms is dat zelfs een groot nadeel, want ik kan bepaalde situatie's niet vergeten, en dus ook niet naast mij neerleggen.)

    De prijzen van een serieuse rookoven ( warm en koud roken) zijn aan de hoge kant !

    Ik denk dat ik mijn manneke ook daarvoor zal moeten aanspreken, en mijn inzicht en zijn materialen kennis, ( hoe de dingen werken als je zus of zo doet ) zal er wel voor zorgen dat het allemaal goed komt , en we weer een hobby rijker zullen zijn,.. ik droom al van gerookte look, gerookt spek en ham !! gerookte worst etc. 

    Zo en nu aan de slag, want de was wacht om opgehangen te worden !!

    02-04-2014 om 09:30 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    01-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze bevriende kok heeft me begeesterd !!

    en ik heb me voorgenomen om wat meer  franse gerechten klaar te maken, het zal niet gemakkelijk zijn !! want dat italiaanse zit me gewoon in het bloed( ik ben volgens ik weet geen italiaans getinte deerne , er zitten wel spaanse en franse druppeltjes bloed in onze familie !) 

    Ik heb een paar weken geleden ook "trufade" mogen proeven  , een gerechtje uit de auvergne met tomme de cantal .. IK weet dat ern net in de Auvergne  een prachtige B+B  is open gegaan,uitgebaat   door vlaamse mensen, die ook een grote boerderij met hart en ziel hebben opgeknapt... en de schuur als gite's hebben ingericht !!...Veel kleiner dan onze grote boerderij, die  eigenlijk zoveel toekomst perspectief bied , dat ik niet begrijp , dat jonge mensen hier nog niet waren opgesprongen, buiten een B+B kan je hier echt van alles mee doen  , de inmens grote schuren ( in den beginne twee nu drie en ook nog een derde woonhuis !! ) dat het eigenlijk een goudmijn zal zijn als het afgewerkt is, er kan een bistro, hotel, gite's  conferentiezalen,atelier er kan een galerij voor kunstwerken  gemaakt worden .... winkeltje noem maar op , er is plek zat voor alles .... eigenlijk een groot vakantieparadijs !! .... noem maar op het kan, maar het kost moeite, tijd en geld !!! .... en het jammere is ,wij zijn niet echt piep meer !! we hebben het plezier  om het te realizeren, maar comercializeren zal denk ik toch ooit maar ten volle in bloei kunnen komen met een paar jonge succesvolle  jonge mensen , die niet bang zijn van werken, en ook over het nodige startkapitaal beschikken, zodat ze niet voortdurend in paniek slaan als er iets onverwachts gebeurt !! ! Niemand zit te springen op een concurent die vals handelt omdat hij de pedalen verliest denkende dat hij zal kelderen bij de minste tegenslag !!

    Wij genieten net zoals deze mensen , van het opnieuw leefbaar maken, en het mooi aan te kleden !! op een oerdegelijke manier met respect voor de gebouwen, ik heb foto's gezien en ik moet zeggen het is echt af !!! 

    Ze hebben dan ook van de sociëteit van  "Gites de france " van bij de start 2 halmen ( of twee sterren gekregen! ) en geen prul van het internet geplukt , maar officieel  !!

    Ik vind de prijzen redelijk....  de mensen betalen graag voor kwaliteit !! (heb ik al ondervonden bij  kennissen, en het cliëntele is dan ook van een andere slag !!)

    Bij hen is er ook bewust gekozen om geen televisie's op de kamers te zetten ( ondanks dat het dan een ster of zo kost ) en huisdieren zijn bij hen niet welkom.... wij denken eraan om speciale acomodatie's in te richten  voor de troetels van de gasten, en meschien gaan we ook zorgen dat er met paarden op vakantie kan worden gekomen, de schuren lenen zich daar immers ook voor, maar dat is dus toekomst muziek !! 

    we krijgen op zijn tijd goeie invallen die we dan uiteraard ook uitvoeren, (om daar op terug te vallen, onze mooie tegels zijn een zware hit !! ik zou eigenlijk  inkomgeld  moeten beginnen vragen !!.... )

    01-04-2014 om 20:18 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wij moeten ons middag maal nog nemen, maar we hebben nog geen honger

    Ik had nog een rest van de bolognese saus in de ijskast en die ga ik deze middag gebruiken als pizza-baguette, maar dan alléén met een brood dat een andere vorm heeft.. het trekt op een schietspoel !! maar dan uiteraard groter !! en breder !!

    Deze avond als voorgerechtje met ons bruisje bourek gevuld met een mengeling van puree met aardappeltjes kaas !!! heerlijk....  !!

    Deze avond het poolse gerecht Bigos... 

    als je graag kookt, dan is het zo plezierig , om verschillende vreemde gerechten klaar te maken, en akkoord, ik heb zowiezo iets met tomaten !! en courgette's... bonen en erwten !!

    Dus ik maak dikwijls iets dat meer op de italiaanse gerechten gaat gelijken dan .. bvb het franse!!

    Die hebben uiteraard ook heerlijke gerechten, want de knapste bollebozen door de eeuwen heen in de keuken waren toch wel de franse koks !! ... 

    Veel van die gerechtjes, zijn gemakkelijk en niet duur en zelfs héél voedzaam !! 

    Ik denk dikwijls bedacht in bittere en donkere tijden, van armoe, oorlog ( revolutie) en misoogsten !!

    bevoorbeeld de potage parmentier, is een franse aardappel-preisoep ( is een gerecht dat in vele franse streken bekend is )

    en de voorhistorie van dit gerechtje is als volgt ;

    Aardappels 

    Veel franse aardappelgerechten deragen de naam "Parmentier" Het is feitelijk aan de apotheker  Antoine  Augustin Parmentier  te danken de de Fransen hun weerstand tegen dit voedme knolgewas uit de zuidamerikaanse andes hebben opogegeven. de aardappel rond 1570 in Europa geïntroduceerd, vond aanvankelijk weinig respons. Met name in Frankrijk verzette men zich ondanks hongersnoden teden de knollen en bleef men lange tijd de voorkeur geven aan brood als basisvoedsel. 

    Een groot tekort aan brood was een van de oorzaken van de onrust die uitmonde in de Franse revolutie van1789 .

    Parmentier trad in 1772 in het krijt voor de aardappel als voedingsmiddel. 

    Hij adviseerde de Koning Lodewijk XVIook aardappels aan het hof te serveren , en uiteindelijk aan Parmentier te danken dat dit gewas tegenwoordig in Hrankrijk oneindig veel meer dan meelspijs is.

    verrukkelijk voor-en hoofdgerechten zoals Gratin dauphinois, pommes de terre à la sarladaise en truffade leveren hiervoor het beste bewijs 

    een streekgerecht uit ile de france  is een romige wortelsoep : Pogage Grécy 

    en een hele eenvoudige courgette soep uit de provence is dus Soupe de courgé , ( pompoensoep met prei )

    Een gerechtje dat aandacht vraagt is le mourtaïrol ( safraansoep !!)

    Crudités à la anchoïade ,( rauwkostschotel uit de provence met ansjovissaus )

    De streekgerechtjes zijn eigenlijk altijd gemaakt met streekgebonden ingredïenten !! streken aan de zee of aan veel rivieren, zullen veel visbereidingen als specialiteit gemaakt zijn

    hier in deze streek is dat uiteraard de wijngaardslakken!!Uit het Loiredal , champignons a la moutarde 

    Uit de franse comté soufflé au fromage 

    en uit de borugondische streek Flan bourguignon ..

    ik kan zo nog meters aan mekaar tokkelen, want het is echt iets dat ik met hart en ziel graag doe !! 

    en soms heb ik de grote luxe om eens in een hele goeie kok zijn potten te mogen kijken ( en proeven ) 

    Uiteraard vind ik niet echt alles even lekker !!.. Ik kan niet altijd mijn verstand op nul zetten... ik heb geen moeite met wijngaardslakken maar andere glibberige toestanden...; vind ik maar niets !! 

    fois gras ( is volgens mij een hele zieke lever )

    kikkerbillen, lustte ik enorm graag.... ( zeker die grote dikke met veel look Hmmm.... )MAAR!!!!.. ik heb reportage's gezien hoe die kikkers echt afgeslacht worden... en ook hoe de eenden zwaar mishandelt worden en geforceerd gevoerd !! wel van toen af !! moet ik zeker en vast geen van deze twee zaken nog hebben op mijn boodschappenlijstje.

    Ik ben absoluut geen vegetarïer, want ik kan een lekker stuk vlees zeker waarderen, en zal altijd trachten om vlees te kopen ( zelfs eitjes ) van dieren die een goed leven hebben geleid, maar ik ben geen konijn, en kan niet leven op wat sla alléén !!

    Zo:" I rest my case !"

    01-04-2014 om 13:41 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voila, tussen de eerste (werk)regels door even komen gedag zeggen !!

    We zijn uiteraard al aan de slag !! en zodra ik hier gedaan heb met schrijven ... even met gieters met water sleuren, zodat de erwten en bonen  een goeie start kunnen maken, de helft van de boerentenen staan al goed boven de grond aan de voorzien klimrekken, de andere helft, die nogthans uit hetzelfde pakje kwamen dezelfde voorbereidingen hebben gehad, beginnen nu pas ... schuchter boven de grond te piepen, en ik ben er zeker van dat ik de oorzaak weet !! dus.. ik heb weer bijgeleerd, en dat komt nu eens niet uit de boekskes, of van tips, helemaal zelf (per ongeluk) bedacht !!...

    IK heb gisteren mijn kruidenarsenaal eens bekeken en het wordt dus tijd , dat er verse kruiden bijkomen dus heb ik van alles in kleine hoeveelheden gezaaid, mijne lava's is echt een ramp en wil niets  opkomen, ik denk dat het zaad dat ik toegestuurd heb gekregen te oud was !! , ik heb echt wel groen(t)e vingers, en dat zou niet lukken? daar geloof ik niets van !!

    Vandaag de oude keuken opruimen !! ... het begint er minder op een ijskelder te trekken !!

    en ook de 2 paar sokken die ik in de auto heb gebreid met de hand de draadjes instoppen en 1 paar is dus met gekochte moderne gekleurde super-was sokkengaren, het andere is dus mijn beige-bruine gespikkelde noorse sokkenwol, dus die geef ik zelf een behandeling zodat ze gewoon op veertig graden in de wasmachine en droogkast kunnen !! ( geloof je het niet?, denk je dat het geen 100% wol is?, of dat het toch zal krimpen?,wel het is nogthans de zuivere waarheid !!)

    Zo terug verder gaan doen, onze arbeid roept !!

    01-04-2014 om 10:41 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    31-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het was dus super lekker !!

    en we hebben ons gewoonweg kreupel gelachen om ons beestjes, wat een gekke gezellige bende

    Het was dus deze avond kip met frietjes en sla !! ik heb een speciale mengeling kippekruiden, en als de kip aan het braden is, ruik je dat al van ver !!

    Dus iedereen dat vier poten heeft was al lang op voorhand present, om mee te helpen, mochten we de kip niet volledig kunnen opeten, maar tussen ons gezegd en gezwegen, de combinatie van de lekkere hoevekip en mijn kippekruiden , zorgt er wel voor dat we dat met zijn tweetjes gemakkelijk op krijgen !! ( het was ook geen echte hele grote kip ,die ik aangesproken heb, er zijn er natuurlijk van maten en gewichten!!)

    Dus wij lekker op het gazonneke met een dienblad vol lekkers  aan het peuzelen, de hondjes, de poes maar naderhand zagen we dat de kippen kanibalen zijn en ook best een stukje vlees lusten, want ons molly die lekker zat te peuzelen aan een stukje kippevel met extra vlees, moest op de loop voor de kippen, die kwamen dat gewoon uit haar muilke halen, en die gekke poes liet dat nog toe ook ... uiteraard waren  daarna de amuzante toestanden niet meer weg te denken.... zodanig dat er dus echt niets meer over geschoten is van de maaltijd alles is door iedereen opgegeten !! ik denk dat de kippen binnenkort op onze schoot komen knuffelen zo tam zijn ze al geworden !! ..... 

    Het is ook aandoenlijk hoe de lambik de lekkere brokskes aan de kippen voert !! .... in het begin was dat schoorvoetend van tussen mijn vingers komen halen, maar nu staan ze met zijn allen schrokkerig gewoon alles uit mijn hand te sleuren, het kan niet vlug genoeg gaan !!

    Er is maar 1 viervoeter die nog geen pandoering heeft gekregen van de kippen en dat is onze zjef, die zal hen te groot zijn om baas over te spelen ... maar de rest moet zich naar de wetten van het gevederde volk plooien !! om je een kriek te lachen !

    Ik heb daar nog geen foto's van, maar je kan er zeker van zijn dat dit de eerst komende tijd zal gebeuren !! want ik vertel hier geen onozelheden  

    31-03-2014 om 19:30 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is dus al na de middag !!

    en door dat zomeruur, ben ik compleet uit mijn doen !! het steeds later dan ik dacht, en heb ook geen honger op het uur dat we nu zouden moeten eten,(volgens het zomeruur dan wel te verstaan)

    Theo zou graag deze avond kip op het menu zien en de poolse koolschotel is dus voor morgen !!

    Het is ook nog zo dat we deze morgen een hele toffe meevaller hadden, we zetten dus het broedend kippeke, elke morgen eventjes uit haar nest zodat ze dus kan eten drinken, zich ontlasten en een zandbadje kan nemen, alles gaat in razend snel tempo !!! enkel de eerste dagen duurde het langer, en moesten wij dus eventjes de boeman spelen om haar te pakken en haar terug op het nest te zetten met de 10 eitjes !

    dat doet ze vanaf vandaag zelf, we nemen haar nog wel uit het nest, omdat we niet altijd zien of ze wel gegeten en gedronken heeft.. maar het terug op het nestje gaan zitten , is dus opgelost gelukkig !!.. de pikken die ik krijg als ik mijn hand onder haar buikje steek om haar van de eitjes te lichten, neem ik er met plezier bij !!... We hebben ook gezien dat er in verschillende eitjes al beweging zit  ( met een schouwlampje) Het gaat de goeie kant op !!(want volgens ik heb gelezen, broeden sommige kippetjes zich letterlijk dood , omdat ze niet eten, niet drinken en dus letterlijk de hongerdood op hun eitjes sterven !!)

    Dus deze avond is het lekker een sappige kip met?..... waarschijnlijk frietjes !!

    31-03-2014 om 14:38 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het kan niet op !!

    Wat een zalige temperatuurtjes !!... zelfs vorige nacht was het warm buiten ( volgens Theo)

    VAndaag verder hout onder de machine proppen  zodat we super  mooi materiaal hebben om de lambrizering af te handelen op het eerste  verdiep !!

    Het zal krabben zijn om toe te komen !! .... elke plank wordt dus omzichtig behandelt , want op is op !! Het was toen een super idee!! maar het blijft natuurlijk niet duren !! 

    Voor mezelf ( als ik niet mag of kan helpen) staat de grote ijskast uitwassen op het programma !!

    en een paar recepten neertokkelen en doorsturen, want belofte is een schuld !!

    31-03-2014 om 10:01 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    30-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een warme lentedag is weeral voorbij !!

    Theo wou niet dat ik vandaag mee zou helpen aan het hout, dat heeft twee redenen, ten eerste ik was gisteren serieus onder de voet van de pijn !! en ten tweede de houtbewerkingsmachine is toch wel een troetelkindje van Theo hij doet het infeite zielsgraag , dus heb ik hem in zijn uppie  maar bezig gelaten !!

    Ik heb nog maar eens een soort van erwtjes geplant, ( ik heb nu 1X iets met erwten, bonen, tomaten en courgettte's )daarna wat verpieterde konen sokkengaren proberen redden...Maar ik denk dat het verloren moeite zal zijn !!...

    en dan, dan had ik dus een zee van tijd over !! dus heb ik de Poolse bigos gemaakt... ooit zien klaar maken en uiteraard opgegeten ook, en ik vond het zo lekker dat ik me voor genomen had om dat terug klaar te maken, een recept had ik niet, dus het was grotendeels uit mijn herinneringen van 25 jaar geleden, en dan nog van een poolse vrouw, die alles spaarde, hetgeen dat kon gespâard worden, en ook nog eens niet graag kookte !!

    Ik had alle ingredïenten in huis hetgeen ze gebruikt had, maar laat nu het toeval  een must zijn, ik koop in een kringwinkel een paar kookboeken en met daar in te beginnen snuffelen en de recepten te lezen , vind ik dus het recept ( ik heb het trouwens ook al naar een paar goeie maatjes doorgestuurd ) .... en er ontbrak nog wel het 1 en het ander, zoals rode wijn en rundsboullion !! de soorten vlees ... ( maar naar waarheid geschreven met die poolse worst was het ook super lekker , ik geloof dat het kilibascha ofzo iets was !!) 

    Dus ik heb het vandaag klaar gemaakt, ( de hoevekip ligt veilig in de ijskast ) en ik heb in de plaats van de drie verschillende soorten vlees die voorgeschreven zijn in de receptuur, gewoon een nederlandse rookworst van Unox, en een franse kooklookworst !! samen met gewone gekookte aardappels  !! het was om duimen en vingers af te likken want mijne pruttelpot heeft weer een fantastische service geleverd Den overschot is dus voor morgen !! ik schat dat de hoeveelheden die ik klaar heb gemaakt ruimschoots voldoende zijn voor een gezien van vier grote eters !!

    30-03-2014 om 19:34 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MMmmm... ik heb zo een goesting naar gorgonzolaroomsoep!!

    Ik heb het recept gekregen, van de kok van onze goeie kennissen !! Als je een gastronomisch sneukelbeestje bent, en je bent een kaas liefhebber.... dan is dit echt een culinair or.....me !

    Het spijtige aan de zaak is dat Theo zo geen speciale kazen mag !!zeker niet als er wat blauw, groen of wit opzit, of doorloopt .....

    Dus moet ik dit fijne gerechtje bewaren tot er eens toffe mensen op bezoek zullen komen ( als we dus een heel eind verder zijn in de hoeveperikelen ) 

    Het is ech maar dan ook echt super lekker !! en helemaal niet zwaar, of vettig !!

    Maar goed .... we zullen ons voorlopig maar aan tomatensoep houden zeker  !!

    Telkens ik bij die mensen op bezoek ga , wordt ik steevast meegetroond door de kok naar ( de proffesionele ingerichte) keuken !!omdat hij weet dat ik graag bijleer, en ik heb van diene mens echt al veel geleerd ( bij deze omére nog eens hartelijk bedankt.... )

    hongaarse goulaschsoep, griekese lamsoep,Cioppino ....( vissoep gemaakt van portugese vissers in californïe)

    maar de Baeckeoffe die ik mogen proeven heb is zonder twijfel ook om duimen en vingers af te likken !!

    Het feit, dat iktoen ik nog klein was echt alles moest eten ... en er eigenlijk  nooit gekeken werd, van die lust dit niet, en de ander lust dat niet !! ...Als het  , het seizoen van (stoof)prei was, kregen we te kust en te keur , prei, was het den tijd van de kolen, dan was er witte kool , rooie kool en als afwisseling terug witte kool !! bijna nooit spruitjes en ook geen bloemkool... vroeger werd er  eerlijk en gezond gekookt, er werd niet gekeken naar cholesterol of iets anders !! de zuinige mensen gingen naar t'hollands om margarine ( of boter ) melk kwam van den boer !! de eieren meestal ook, en sla kwam uit den hof !! sla met spekskessaus, vrijdags vis van den visboer !! en soms gingen we dan mosselen rapen ( perkpolder) ..patekes die kwamen er bijna nooit op tafel  bij de comunie ja, dan werd je overal naartoe gesleurd, en was het eigenlijk meer feest voor de moeders , die zich te pletter vraten aan al dat gebak en pralines , wij de kinders comuniekantjes, kregen een cent voor het spaarvarken en wisselden onder mekaar beeldekes uit !! , den tweede dag , werden we dan gevormd ( grote komunie) en was het weer van datte... er werd geroddelt onder de dames dat het niet proper was.... al de komuniekantjes en hun familie werden uitgebreid gekeurd en besproken, en als we ons gat hadden verdraait , was het achter onze rug waarschijnlijk hetzelfde !!... Ik vond het toen vreselijk en nu nog, die jaloerse toestanden !! .... en wie tegen jou roddelt , roddelt acht jou rug ook!!..

    Het zal denk ik wel meer voorvallen in kleine dorpen, en de minst snuggere zullen waarschijnlijk het meeste te vertellen hebben achter iemand zijne rug !! ... vandaar dat ik op die manier wel erg gelukkig was in de grote stad antwerpen, ik miste de natuur , dat zeker en vast , maar het jaloerse gedoe !! van mensen die amper tot vijf kunnen tellen, geen enkele interesse hebben wegens niet genoeg IQ(hobby's bvb.) .... dat is dus daar bijna onbestaand !!Ondanks dat het eigenlijk een dorp in de stad is !!

    30-03-2014 om 13:33 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons zondags ontbijtje is voorbij !!

    en onze buurtjes zijn terug gaan kiezen !

    VAndaag gaan we dus maar verder met het hout te schaven en tand en groef in te slaan, want het moet uiteraard ook op het eerste verdiep verder gaan !! en een half jaartje is zo voorbij !!

    Als ik dan weer eens een opkikkertje nodig heb, doen we even iets in de tuin of aan de buitenkant van de huizen !! en dan zie je natuurlijk direct de vooruitgang !! terwijl , electriciteit, water , en in ( zoals in antwerpen, ook nog de leidingen van het stadsgas) veel geld kost, veel tijd, en uiterste nauwkeurigheid en nadien zie je daar niets meer van, alles zit weggestopt achter de pleisterlaag, lambrizering of plavond, het is maar als het niet werkt , dat je weet hoe laat het is, stopcontakten die er wel zijn maar niet werken , is toch ook niet alles !! en voor de sier kan je dan toch beter iets anders gebruiken !

    Wat ik vandaag ga klaarmaken weet ik nog niet !! meschien bbq !!.... als ik sterrekes zie van de pijn is, mijn goesting om uitgebreid  te kokkerellen ook nihil... en ik denk dat ik me daar niet voor moet schamen !!

    Zo .... we gaan er aan beginnen !!Ons kippen hebben hun eten en drinken kunnen op de scharrelweide hun hartje ophalen, de toekomstige mama, hebben we van haar nestje gehaald , zodat zichzelf kon ontlasten, wat eten, drinken en een stofbadje nemen,... ze snapt blijkbaar nog niet goed dat ze dan na een kwartiertje terug op haar nestje moet en dan is het eventjes ambetant want dan moeten wij haar zelf terug zetten !!

    Hopelijk duurt dat niet gans de broedtijd !! 

    alé , ik zou zeggen amuzeer jullie .... wij gaan dat ook doen sé !

    30-03-2014 om 10:27 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    29-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.we hebben goed kunnen door werken

    en ik denk dat het eerste gedeelte van ons werk mag gezien zijn !! er moeten nog een stuk of twintig stenen gemaakt worden om de voorkant helemaal af te werken!!

    van mijne rugpijn ga ik maar niets schrijven, want in het kort samen gevat , ik zie sterrekes !!

    Volgens de hele joviale, en de hele jaloerse reactie's moet het in elk geval mooi zijn !! Het was wel na de middag heel warm!! eigenlijk te warm !!!...maar goed het eerste gedeelte is dus gedaan.... denk daar dan nog een mooi zelf gegoten terras bij, een paar mooie banken en het plaatje is af !!

    Sommige geburen zetten potten met eten, dat vossen ,marters en ratten aantrekt !! wel niet in hun tuin maar in de opritten van andere mensen !!Zou dat nu zijn uit lompigheid, of om te pesten !!









    29-03-2014 om 19:30 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het beloofd een schitterende dag te worden !!

    en bij het krieken van de dag, krijgen de kippen hun wel verdiende vrijheid !! en mogen ze in de scharrelweide !!... Ondertussen zijn er heerlijke potjes bruine troost gebrouwen, is het dienblad gevuld met lekkers voor het ontbijt.....

    Molly komt dus steevast eventjes lekker knuffelen en een goeie morgen wensen aan ons tweetjes, waarna ze dan verdwijnt in de schuren om daar haar hartje op te halen !!

    Deze morgen was er een oorverdovend geluid, ik kon het eerst niet thuisbrengen ( qua geluid) ik dacht eerst dat het een oude traktor was die elke minuut zijne geest zou geven, het geluid bleef maar rond onze directe omgeving !! en uiteindelijk kwam de oorzaak van het geluid te voorschijn, het bleek een helicopter te zijn, die verschillende malen rondjes draaide !! wat hier de bedoeling van is weet ik niet, en het zal me een worst wezen, maar ik zou voor geen goud in zo een onding willen gaan zitten, laat staan meevliegen!!.. phoee !!

    Ondertussen de planning dus gemaakt en we gaan eerst aan de gevels werken, en als dat afgehandelt is gaan we dus verder hout slaan !!

    Deze avond ga ik dus poolse bereiding maken, met witte kool, zuurkool, tomaat en nog wat lekkers !! ik heb wel niet de poolse worst, maar iets dat er denk ik een goeie benadering van is !!

    Binnen kort is het echt bbq tijd en we hebben echt nog een overvloed van groenten in de vriezer zitten, dus dat moet ook opgebruikt worden !! 

    29-03-2014 om 08:58 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    28-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het was weer een formidastische dag, spijtig dat die afgelopen is !!

    Iedereen kan denken( of zelfs beweren , dat we fantasten zijn, en dat we meer dan den helft uit onzen duim zuigen , ik heb niet alle dagen de goesting, en den tijd tussen haakskes , om dat in beeld te zetten, maar vandaag heb ik dus de moeite gedaan, omdat te bewijzen.... ik ben 100 procent akkoord, dat het niet iedereen zijne meug zal zijn, maar ik ben er ook ten stelligste van overtuigd dat niet iedereen in loze belofte's trapt, om de sjieken tiep te gaan uit hangen, en enkel veel betalen om weinig sjieken tiep te krijgen !!)

    Wij houden het bij eenvoud !! hetgeen onze diertjes ons verschaffen en wees gerust !! wij vermaken ons zoveel te meer !! , of we daar nu persé ons blasoen mee kunnen opkuisen is voor ons geen probleem!!

    Ons kent Ons, en we zijn daar super tevreden mee !! er zullen allicht snuggere bollekes zijn die net hetzelfde denken als wij, en niet betalen voor iets dat echt niet meer bestaat !!

    ik heb dus nu een paar foto's gemaakt van onze (nog) piepkleine natuurlijke maar zeer plezierige wereld !!

    geniet van de foto's, zoals ik ervan genoten heb om ze te maken.... met het idee om jullie mee te laten genieten !! de max!!



















    28-03-2014 om 19:16 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vervolg

    zonder 1 kunstgreep !! is dit onze wereld waar we in leven en gelukkig zijn, ... en die we willen delen met mensen die van hetzelfde leefprincipe zijn !! ... uiteindelijk kan je zoiets niemand opdringen, maar enkel aanbieden wetende dat er mensen zijn die dit ook erg aprecïeren 













    28-03-2014 om 19:09 geschreven door myrthe


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.S'morgens is het echt nog koud ( om een uur of zes)

    Maar voorlopig  gaat het weer de goeie ( dat wil zeggen zonnige) kant op !!

    Het kloekske dat in de kattenbench aan het broeden is, doet naarstig verder !!... 

    We gaan dus vandaag de kippen-scharrelweide verder omheinen, en nog eventjes zelf een eitje uitbroeden hoe we het gaan afhandelen als de kleintjes beginnen rondscharrelen in de veilige zone (dus ook overspannen met gaas aan de bovenkant) en de andere kippen gaan scharrelen in de weide !! want zolang ze heel klein zijn, is dat natuurlijk voor roofvogels  en eksters ( er zitten hier een paar nesten met eksters)  een delicatesse !!... Hier zijn enorm veel wilde vogels, menig vlaamse vogelaar , zou hier natte dromen krijgen, ook vogeltjes met de mooiste kleuren, waarvan ik veronderstel, ( proberen googlen) dat het nachtegaaltjes , zijn ook pimpelmezen etc, maar buizerd, sperwers en nog van dat fraais die zitten hier echt met honderden !!!( ik bedoel natuurlijk niet in ons dorp alléén, maar gewoon in de velden, langs de wegen en in de bossen !! waar je ook maar rijd !!In Vlaanderen kom je langs de wegen , mooie kappelekes tegen( Kappellekesbaan van Louis Paul Boon), hier zijn dat buizerds en sperwers !

    Zo en nu lekker aan de slag!! we zijn er helemaal klaar voor !! 

    Nog wat boontjes en erwtjes in de week zetten zodat ik die kan uitplanten, de eerste erwtjes komen boven de ( volle)grond piepen !! 

    28-03-2014 om 09:18 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)


    Archief per week
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Het wel en wee !!!! wordt een droom werkelijkheid, of een nachtmerrie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    mooieteksten
    blog.seniorennet.be/mooiete
    Gastenboek
  • Hallo Myriam
  • We missen jullie op het Tuinadviesforum
  • Een mooi begin voor augustus
  • Hallo
  • Groeten uit Knokke-Heist

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!