Inhoud blog
  • de zon is gelukkig weer al van de partij
  • Het zijn momenteel hele drukke tijden !
  • 1 april en het is buiten heel donker om dik 10 uur
  • Belgische lozer als terrorist
  • De Belgische huurwet is niet meer van de poes !
    Zoeken in blog

    Foto
    Nieuws VTM
    Zoeken met Google


    zon _en_zweet_in_frankrijk
    als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden
    De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
    03-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We zijn vandaag zwaar uithuizig geweest !

    Het weer liet het toe om dus met de auto op pad te gaan, want waarom miserie zoeken, als het niet nodig is !!

    We hebben opgemerkt dat gelijk welke kant we uitrijden,  het vele meer gesneeuwd heeft dan bij ons !!.... bij ons ligt er gene milimeter sneeuw meer , terwijl we net voor oudjaarsavond , de weg die naar Belfort gaat , het echt wit lag, en ook vandaag zijn we den andere kant uitgereden en ook daar was het nog allemaal redelijk wittekes, zelfs toen het serieus begon te regenen !! ( het vroor niet dus het was niet echt aangenaam , maar ook niet echt gevaarlijk !)

    Hier en daar al onze wensen overgebracht !!.... maar omdat ik beloofd had van bollekes in tomatensaus te maken met witte boontjes ... zijn we dus niet blijven eten !!... het vlees lag al ontdooit in de ijskast en gehakt is nu toch iets dat delicaat is , vandaar, maar we hebben beloofd om zeker en vast deze maand nog eens af te komen om dat ferm te vieren !...

    Ik ga met een paar isolatie buizen ( een soort van mousse) een tochthond maken , in dit geval dus een dubbele ... eentje voor de deur en eentje achter de deur, met een mooi stukje stof maak ik daar dus iets moois van !!.... ik heb ze hier of daar al zien liggen ( het is dus echt copïeren dat ik ga doen )maar die van mij zal amper een euro kosten, en in de winkel was het 10 euro !

    Het is ingewikkeld om te lezen, maar de slimmerik die dit uitgevonden heeft echt waar een dikke duim, een grote pluim etc.

    Morgen de laminaat uitladen !! en naar boven sleuren zodat die op temperatuur kan komen, en nu... lekker mijn beddebakske in.. dat hopelijk al op temperatuur is geraakt , want mijn rugske vind dat heel lekker en ik voel me s'anderendaags heel wat beter !!

    03-01-2015 om 19:04 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    02-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaalig, stoofvlees met vers gesneden frietjes en witloof !

    en uiteraard de mayo is zelfgemaakt !!.... fantastisch, 1 kleine kanttekening, ik mis ons belgische grondwitloof !!... dat is vele lekkerder van smaak !!... waar is de tijd naar toe ( en d'as nog niet zo lang geleden )dat ik vijf euro betaalde voor een vol karton van vijf kilo  mooi verpakt met eerste keuze witloof uit de grond !! ... recht van de kweker !! daar heb ik dus echt veel mensen blij mee kunnen maken , want ik zorgde voor genoeg klantjes !!! en ik moest daar zelf niet op winnen , alhoewel de kweker mij af en toe wel eens iets gratis toestak!!

    We hebben ons een breuk gesleurd , aan een kast ( Bonanzastijl)  naar boven te sleuren !!.... en aangezien het geen konijnenkoteleirenhout is, was het best zwaar !! amai mijn schoenzolen !!

    Morgen een paar zetels naar boven sleuren, ( we hebben keuze zat )... als de vloeren boven afgewerkt zijn kunnen we dan klerenkasten gaan zetten, en iemand heeft voor mij twee grote kleerkasten op overschot !! staan zomaar gratis en voor niets wat ben ik daar blij mee !!....en zodra we dus klaar zijn met de vloeren, gaan we dus die plezierige hebbendingen ophalen !...... 

    Zo ik ben best wel moe !! en heb last van mijn knoken, omdat ik nu geen twee keer per dag douche ( te koud ).... wordt ik het verschil goe gewaar , het water hier heeft echt een goede uitwerking op je zieke knookskes !! maar goed !! alles komt wel goed !!.... en nu is het veel sleurwerk !

    02-01-2015 om 18:09 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is gevaarlijk !!

    Bevroren grond en daar lichte regenval op !!... we gaan onze uitstappen die we moesten doen... dus gepland hadden maar uitstellen !!.....

    Vandaag op het programma... de diertjes hun hokken proper maken, ( de  hondjes hun dekentjes en kussens wassen, ) de krabpaal van molly  stofzuigen en naar boven brengen... een paar kasten naar boven proberen sleuren.... we brengen van alles mee, en ja het 1 wordt voor het ander gezet( tijdsgebrek) en moeten we dus nu proberen van hetgeen we nodig hebben er tussenuit  en vanachter te plukken !!!.... en een kast is niet direct iets klein !! grr.... 

    Onze chili-con-carne was weer heel lekker, en de broodjes dat is echt plezierig om te doen !!....

    Ik had een experimentje gdaan en bij het deeg een goeie geut ( redelijke dure) sesamzaadolie gedaan, maar dat was dus echt geen echte verbetering !... dus gaan we ons gewoon aan het gewone receptje houden !!....

    IK denk dat ik vandaag als ik tijd heb me nog eens ga bezondigen aan chinees, ik heb nog een grote voorraad, eiernoodles liggen en kip, of runds is vlug uit de vriezer gehaald !!....Maar !!!

    Langs den andere kant is het ook al heel lang geleden dat ik nog eens gewoon stoofvlees heb klaargemaakt met een lekker trapistje ... en dat met frietjes ... ik denk dat het dat zal worden dus vlug den vriezer induikelen en daar een ferme pak stoofvlees uithalen !!..... ik heb nog wel genoeg uien liggen, en er staan ook nog wel wat flesjes West-malle in de provisie !!.....

    We zetten nu de droogrekken boven op de overloop en omdat warmte stijgt is dat dus ferm meegenomen, de rekken staan uit het zicht, en de was is op een wip droog !! ....

    02-01-2015 om 10:18 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    01-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik heb me voorgenomen om de pompoen die hier al een tijdje op congé is

    Op te werken, ik heb bijna alles wat nodig is ....maar omdat wij van redelijk spicy houden mis ik nog een stuk verse gember !!.... 

    en ja  ... dan !!! heerlijke geroosterde pompoensoep.... een Iers recept dat me is doorgespeeld !!.... 

    Ik zou ook nog aan wilde knoflook moeten geraken om dan later in het jaar daar een fantastische ovenschotel mee te bereiden..... wij koksmaatjes hebben weer een heerlijk onderonsje gehad !! en veel van mekaar geleerd !! 

    Het deeg voor de pita-broodjes ligt al klaar  , dus te rusten tot we deze avond lekker gaan smiekelen !!.... het is ongeloofelijk hoe weinig moeite dat kost om die te maken en als je gewoon huishoudmeel gebruikt , dat eigenlijk maar een goeie halve euro kost.... dan is de kostprijs eigenlijk minimiem, zelfs niet uit te drukken in eurocentiemen.... want per dozijn kost het nog niet een 5 eurocent !

    01-01-2015 om 12:38 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.left-overs !

    Ja,ja !!... Ik weet het, ik moet op dit moment niet schrijven over eten ( zeker en vast niet bij onze fijnproevers belgen, die met deze dag hun uiterste best hebben gedaan om de tafelgenoten te verwennen met de heerlijkste spijzen en drank, veel is nog niet genoeg !!)

    Maar goed, zoals ik ons volkske ken, zal er wel het 1 en ander over zijn !!... en voor diegene die een gebraadje op tafel hadden staan, heb ik dus een tip , om het toch héél lekker te maken als jullie maag terug op zijn plooi is geraakt 

    Varkensgebraad, een overschot van een rosbief, een entrecote.... of zelfs kip of kalkoen is dus mogelijk !!

    Men koopt ( of maakt dus zelf pittabroodjes, indien niet mogelijk met een stokbroodje of pistolet gaat het natuurlijk ook wel )

    gyroskruiden , heb je die niet in huis, zelf een beetje prutsen met  droge kruidjes, coriander, look, rozemarijn en oregano..

    een brokske fetakaas verbrokkeld, het sap van een verse citroen, een potje vette yoghurt, ( liefst griekse)

    wat chilipepers, ( mag ook gedroogd zijn) wat versnipperde sla, romeinse of ijsbergsla !! komkommer, witte of rode kool, worteltjes gerapst  en wat olijven .... wat pittige pepermayonaise ( of samurai )

    en dus het vlees dat overgeschoten is !! ,

    dat snij je in reepjes en marineer je met wat olijfolie, de kruidjes peper en zout voor een uurtje ofzo, daarna bakje dat in een pan !zodat alles goed heet is ( niet laten uitdrogen )

    de verkruimelde feta, griekse yoghurt, hete saus  wat van de kruidjes en citroensap in een blender mixen !! ( kan ook gewoon met staafmixer ) en dat is dus de saus voor je gyros !

    broodje opwarmen opensnijden wat van de groenten in het broodje doen, het vlees en dan de lekkere saus !!...... goe geweten ... dat het zal smaken !

    01-01-2015 om 11:03 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Den eerste van het jaar !... en wat gaat het dit jaar allemaal worden en zijn ?

    Ik hoop dat alle feestvierders veilig zijn thuisgeraakt, dat de huisdiertjes niet teveel miserie van het vuurwerk hebben ondervonden !! en dat diegene die meer dan genoeg gedronken hebben niet te ziek zijn !!( kater)

    Vandaag rustiger dan andere dagen !!..... op het menu staat voor deze middag , kippe-currysoep , en deze avond chili-con-carne, met zelfgemaakte pittabroodjes !! (het is echt heel plezierig om te maken, de platte schijfjes deeg die zichzelf tot een grote ballon opblazen, en die , als ze koud zijn dus een echt zakje geworden zijn die je kan opvullen, ) de broodjes van de commerce  zijn gewoon niet te vergelijken qua struktuur en qua smaak !!.... 

    We zijn er met zijn drietjes knetter op , onze Zjef loopt al zenuwachtig over en weer te trappelen als hij ziet dat ik dus het deeg in plakjes aan het rollen ben !! en het tefalpanneke klaar zet om ze dus (droog) te bakken !

    Ik ga vandaag ergens een plek vrijmaken ( oud verblijf ) om mijn konen wol te stockeren want het begint toch wel erg te kriebelen !! ook de grote bakken met lapkes stof !!.... zou ik dus allemaal al hier willen hebben !! 

    Vandaag overleg waar we gaan beginnen als de vloer op het tweede verdiep is afgewerkt ... het zal dus voor mij weer aanpakken geblazen zijn want al de keukenmeubeltjes (vrijstaande kasten, enzovoort) moeten geschildert worden !!

    Als de slaapkamer is aangekleed waar we zelf gaan verblijven de eerstvolgende jaren... kan er dus begonnen worden met de vloer van de badkamer en kan dus alles op zijn plaats worden gezet en in gebruik worden genomen !

    Zo mischien zit er voor vandaag ook nog een wandeling in met de hondjes !! 

    Ik heb gisteren nog een plezierige ruil gedaan, een taart geruilt tegen 8 kilo vers spek.... van een biovarksen !

    We hebben drie dikke plakken lekker geroosterd in een gietijzeren grilpan ( type la creusette) en dat was als proeverke niet slecht !! gewoon lekker (himalaya)zout, peper en muskaatnoot !! en dan langzaam zeer langzaam gegaard !! het zwoerd was lekker krokant en het vet was heerlijk uitgebakken !!..... en dat ik zo verschillende kilo's inde vriezer heb gepropt !! Mmmmm 

    Ik ben een week geleden begonnen met s'morgens een lauw glas water met een mespuntje himalayazout te drinken op mijn nuchtere maag, om zoveel mogelijk van de mineralen op te nemen, en mischien geloof je het niet, maar ik voel wel degelijk een verschil.... ik voel me fitter, vitaler, en zeker en vast beter gemutst !!

    01-01-2015 om 10:27 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    31-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We hebben al lekker gegeten, niets speciaals, want we eten dat gewoon zo door de weeks ook

    Iedereen een fijn  eind van het oude jaar ! 

    en het volgende jaar eentje dat er wezen mag !!  

    31-12-2014 om 19:36 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is Lutterloh !

    eventjes een toelichting !.. een systeem dat dus met lichaamsmaten  patronen maakt , zodat je kleding als gegoten zit, met enkel de borstomtrek en je heupomtrek , d'as alles !

    je kan steeds periodiek patronen bijbestellen, maar de mode komt altijd terug, en een modern stofje  en een piepkleine aanpassing doen al wonderen.... en ben je steeds  modern gekleed voor een prikje .... ( degelijke kleding en geen vodden van ergens verwegniestan !

















    31-12-2014 om 10:38 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De laatste dag van het jaar !

    Als ik zo terugblik ... zijn we weer een grote stap vooruit geraakt, ( iets mnder dan gehoopt en gewenst, maar goed, dat heb je met zulke grote projekten)

    Ik denk van tegen maart volledig op ons (woon)plooi te zijn geraakt, , ttz.alles goed bemeubelt en zeker en vast genoeg kasten, om mijn spullen op te bergen !

    Deze winter wordt de ruitjesschuur ookverder gebetoneerd, zodat we daar weer volloop spullen kwijt kunnen voor de karweien die we gaan moeten uitvoeren in nummer 17.

    Ik hoop van het volgende jaar ook een beetje tijd en uiteraard plaats te hebben voor nog een hobby die ik zielsgraag doe en dat is dus mijn eigen kleding maken.Ik heb een hele grote kleerkast vol met de prachtigste kleren, dure, maar ook veel zelf ontworpen, en daardoor ook weer zeer uniek , er is maar 1groot probleem het zijn allemaal maatjes 36-38 en daar mag je voorlopig dus in de plaats van een drietje een viertje voorzetten!!...stress,meno-pauze  en uiteraard ook het stoppen met roken, heeft ervoor gezorgd dat dit mooie lijntje, een dikke streep is geworden,ik ben ook nog vergeten  te vermelden dat ik van lekker eten en koken hou.... en dat dit natuurlijk ook wel mee de kilootjes helpt aantikken i

    Ik heb graag met het Lutterloh -systeem gewerkt.... en ondanks dat mijn verzamelmap nu wel redelijk gedateerd geraakt is kan je met heel veel gemak (zelfs als je niets van patroontekenen kent....) je een volledige klerenkast vol bij mekaar naaien, voor een prik, althans als je naar de stoffenwinkeltjes gaat waar ik dus ging in antwerpen , en die zullen wel overal zowat zijn, zeker als je eens rondstruint in de buurt waar veel alochtonen wonen, die vrouwen naaien meestal zelf al hun kleding i en voor een paar eurootjes heb je prachtige stofjes, en zeker niet dbollig, vroeger althans een jaar of 10 geleden ben ik ooit op een stofjesmarkt verzeilt in Eindhoven (nederlandà

    dat was dus een reuzachtig plein met anders niets dan stofjes, en dat was geloof ik op een vrijdag !

    Je kan als jezelf je kleding maakt een hele persoonlijke stijl ontwerpen, voor een paar eurootjes en je kan met een zeer simpel naaimachientje de mooieste creatie's maken, uiteraard kan je het zo zot maken als jezelf wil, en je een  coverlock, een borduurmachine etc... ook nog aanschaffen, en dikwijls vind je al mooie tweede handsjes op het net 

    Als je de microbe zwaar te pakken hebt, wil je  zo proffesioneel mogelijk uit de hoek komen , en wil je, je kleding dus echt mooi afwerken, vandaar de overlock, of coverlocks, ....

    Normaal gezien zou de plaats boven de hartjesschuur mijn groot atelier geworden zijn waar al mijn machines gemakkelijk een plaats zouden hebben,  en daar zou ik dan ook nog eens plek hebben voor mijn stoeltjes hobby, want een stoel of ander kleinmeubel opknappen is dus ook nog een hobby en daar heb ik ook nog eens veel spullen voor op voorraad, de mooiste meubelstoffen gaande van mooi linnen (modern) tot velours en alcantara!

    Ik heb het dus allemaal !....Ik kan van mezelf zeggen dat ik een druk prutsend geval ben !! die best wel veel tijd tekort komt om al de dingen te doen die ik dolgraag doe, en dat is natuurlijk ook deze oude boerderij in ere herstellen, !! en s'avonds, ondanks dat ik dan doodmoe ben van de pijn te verbijten..... nog lekker kan kokkerellen , met lekkere groenten uit eigen tuin, en dat de andere ingredienten ook van een superieure kwaliteit zijn zonder mezelf een ongeluk te moeten betalen i  .... 

    31-12-2014 om 08:53 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    30-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons overschotten zijn al in het containerpark beland !

    Ze hebben in Jussey een container speciaal voor de gyproc die van de werven komt !... heel netjes en hermitisch afgesloten ! een fantastisch systeem, als het de max is  , dan vermeld ik dat ook !

    Van taartenbakken is er niets terecht gekomen dat is dus voor morgenvroeg !.... ik heb mijn sjatten en taloren een beetje op hun plaats geduwd, want keihard werken, en dan doodmoe aan je eten beginnen ( dat steeds vers klaargemaakt wordt,) zorgt soms wel voor propere afwas, maar ook hectische wegzetterij , zeker als je kasten tekort komt !... maar d'as bijna voorbij !! we leven op hoop !

    Deze avond een overschot van frietjes met een spiegelei.... met een lekker krokant bruin randje ( zo heeft mijnen schattenbout het liefst !!) zeer eenvoudig maar ook eens lekker !!! Een werkmens zijn hand is rap gevuld, in elk geval die van mijne schat toch, ( zie foto)Ik had nog een kletske calemari in de vriezer en die heb ik dan als voorgerechtje  opgesmikkeld ! met zelfgemaakte looksaus !! njam 





    30-12-2014 om 18:07 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het kaleien zit erop !

    De vensterbanken zijn in de maak !!...nu nog opruimen en ook nog eventjes opzoeken wanneer de decheterie open is ... volgende week ofzo !.... want we hebben een overschot aan plastieke emmers van 25 liters van de gyproc smeersels !! enduit de huppeldepup !!.... en al de kleine stukken gyprocplaten die moeten ook weg die nemen plaats in beslag, en daar kan je eigenlijk niet veel meer mee doen als ze maanden gestockeerd liggen.... dus weg ermee !!.....

    Het is machtig mooi, de eenvoud van vroeger, de schaduwen die je ziet als er kunstlicht op schijnt ... ik heb een tijdje geleden ergens wezen kijken waar een beroeps is bezig geweest... met duur spul en nog vele duurdere werkuren !!... wel mijn werk, ( met zelfgemaakte kalei, mag er gerust tegen staan !! je ziet geen verschil, althans niet op de materie die ik net beschrijf, maar je zag wel het verschil van de muren die bestreken waren, mijn gyprocwerken zijn beter afgewerkt !! zonde ... eeuwig zonde van dan zoveel geld uit te geven !!

    Ik kan met mijn kalei natuurlijk ook andere kleuren maken ... maar omdat dit echt een loftgevoel hoort te hebben hebben we het in 1 natuurlijke kleur gehouden, eierschaal-wit !alles loopt mooi in mekaar over !! en om het een echt antiek aspect te geven heb ik er toch nog een klein beetje extra struktuur in gestoken !!... wil ik dit een beetje minder maken , is dat geen enkel probleem dan gaan we dat een klein beetje puimen !! 

    30-12-2014 om 13:53 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerst terug een grote pot verse soep gemaakt

    en daardoor uiteraard wat later... op het programma staat buiten de gang kaleien ook nog een verse bisquit bakken, want er was iemand die daar gisterenavond , door de grote goesting niet gemakkelijk in slaap geraakte ( dus dat wil zeggen dat mijn koekebakkerij lekker is !).. en een Brioche, in de vlaanders zeggen ze wel eens koekebrood, en ik geloof dat ons nederlands maatje ( Liesbeth) dat cakebrood noemt !! ( maar daar mag je me niet op vastpinnen )... 

    Iedereen van onze beestenbende heeft het super naar zijn zin !!... ( ikke momenteel iets minder !... grrr)

    Ik was vollop de halve kippeborst aan het uit mekaar trekken om dus toe te voegen als garnituur voor de pot soep... ik was dus net begonnen met dat kippevlees en ik  merkte ineens een vreselijke vieze rottende geur ... ik dacht schit !!, dat vlees is al slecht !! .... er eens goed aangesnuffeld, van geproefd, en ik vond niets verdachts, ( kon ook eigenlijk niet anders want het was maar twee dagen uit de boullion gekomen, en fris bewaard !).. q

    Tot ik onze Zjef opmerkte die natuurlijk kwam staan waar de heerlijke dingen vandaan komen ( ikke dus).. en ja toen kwam ik natuurlijk tot het besluit dat de viezerik , weer in een of ander beest en volgens de reuk wild beest zijne stront heeft liggen rollen !!.... Dus de Zjef zijne papa mag subiet dat stinkend geval onder den douche douwen en hem een goeie wasbeurt geven !!... het is echt niet om uit te houden !! 

    Zo en nu eerst en vooral aan de slag !!..... want die pot kippe-currysoep vind ik uiterst belangrijk, het smaakt enorm lekker , zeker als het koud is, curry is een kruidje dat goed is voor de slanke lijn !!! en omdat ik eigenljk goeie magere ingredïenten gebruik.... mager, en toch zeer goed het buikje vullend.

    De kippe-currysoep is een eigen recept !! dat ik ga bewaren voor de gasten die we hier ontvangen !! en die natuurlijk liefhebber zijn van mager, spicy en hot...en willen lijnen !! Dat is nu ruim een maand en we eten eigenlijk bijna dagelijks s'middags zo een soepkom en we geraken dat echt niet beu(moe)!!

    Zo menskes .... amuzeer jullie !! dat ga ik ook doen, ( het vroeg naar bed gaan met een electrisch deken dat mijne rug lekker vertroeteld doet deugd, de pijnstillers helpen, dus ik ben de koning te rijk )

    30-12-2014 om 11:12 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    29-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ik ben er vanaf voor vandaag !! ...

    mensen zie dat ge uw waterleidingen beschermt het gaat tot min zeven vriezen hé  !!.... 

    een paar pijnstillers en mijnen beddebak induikelen !! .. want het is weeral van dadde !!

    Maar we staan op avans, morgen nog de gang daarna nog het toilet voor s'nachts !! zodat er een vloerke kan ingelegd worden en dat we dus verder kunnen kijken voor de laatste loodjes, de deuromlijstingen, vloeren plinten en de vensterbanken ( dat zou dus al voor morgen zijn,als er niets tussen komt !)









    29-12-2014 om 18:01 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is hier erg koud !!..

    Het is dus aan het vriezen !!

    Gisteren hebben we maar een halve zak pellets verbruikt !! ... en dat om twee verdiepen te verwarmen, het tweede verdiep is zelfs iets of wat te warm om echt door te werken ( warmte stijgt immers ).. dus als we een zware draperie juist voorbij de trap hangen.... waar dus de doorsteek langs de badkamer naar de grote leefruimte is gesitueerd !! komen we toe met een zak om de twee dagen denk ik ....

    Ik heb dus wel een ideetje in mijn hoofd om de gaanderij ( overloop ) gezellig in te richten met een paar mooie zetels !! zodat je daar met een goed boek   in alle rust kan genieten van de warmte !!! en de gezelligheid, want dat straalt het nu al uit !! alé, al onze facturen van frankrijk zijn betaald ... dus  we kunnen aan de slag !! mijn maandags werk is dus kaleien... de gang, de gaanderij en uiteraard het plavond !! en dan zal het dus echt wel magnifiek zijn !!.....Volgende week waarschijnlijk om materiaal voor de vloer af te werken !!

    29-12-2014 om 12:35 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    28-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor dat ik mijn beddebakske induikel

    een paar foto's plaatsen, want mijne rug doet zeer tot in de wortels van mijn tanden !.. ondanks de zware pijnstillers !!.... maar ja sé, als je dan het resultaat ziet  is het toch de moeite geweest !!..... en op en af dat trapleerke is dus echt zwaar  !!(althans voor mijne rug )en dan duikel ik dus lekker warm onder de dekens !! het is nodig !

    IK had 20 pannekoeken de grote van een pizzabord ! (zie foto's )

    en diegene die er nog op liggen zijn voor ons vierpotige vriendjes ! lekker sappige pannekoeken... met echte boter en hoevemelk ( ik heb een goe adreske gevonden en voor zoiets,die melk dus rijden we een straatje om )















    28-12-2014 om 17:01 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het heeft gevrozen !!..

    En  ik denk het begin van de hele strenge winter !!  die ik al lang geleden heb zien aankomen...

    In de Alpen zijn meer dan 100 mensen gestrand door een sneeuwstorm en hebben dus in hun auto moeten overnachten !!.... 

    Ik hoop dat er niet teveel zware ellende op ons afkomt !! maar zo voelde het voor mij al deze zomer aan !!... als je goed oplet dan verteld de natuur je veel ! heel veel, geruime tijd op voorhand !!

    Zo ik heb beloofd om vandaag lekkere pannekoeken te bakken !!... want het is lang geleden !! , het is er de temperatuur voor...en zo wil ik het einde van de gyprocwerken aan het eerste huis vieren !! met een vers gezet bakske koffie... eigen gemaakte confituur en suiker !! ( ik heb ook wel alle soorten van siroop , kandy, butter-schotch, caramel enzovoort !! ( die brengen we mee als we dan eens in holland zijn , want zelfs in ons belgiqueske is er niet zoveel keuze als dus bij de noorderburen )voor mezelf een stukje lekkere echte boereboter op de rand van mijn teloor en verschillende soorten van pannekoeken beleg  uit de variatie hier boven vermeld mijn manneke hoeft niets anders dan gewone fijne suiker !! 

    tot voor kort had ik altijd wel een pannekoek of twee, drie vier over !! en die gingen dan naar de beestjes die er ook wel pap van lusten.

    Maar nu heb ik zo een lekker recept ! dat onze Zjef met lede ogen moet toekijken hoe we   al die lekkere koeken zelf oppeuzelen en maar 1tje overblijft die ze met zijn allen moeten delen !!... 

    Ze zijn echt overheerlijk, en ik weet nu al, eens we ze weer eens geproefd hebben , er binnen een paar dagen wel weer een pannekoekenfeest zal gepland worden !! Omdat ze zo lekker smaken ( en als je ze bakt heerlijk ruiken !!)

    Foto's!..als ik het niet vergeten ben omdat  ik  teveel pijn heb ... en daardoor te moe  om het te onthouden !!... maar de gedane werken lopen niet weg !! .... dus de foto's komen zowiezo !!.... 

    De grote afgewerkte situatie's zijn exclusief voor de pennevrienden die me altijd een riem onder het hart hebben stoken  ... die hebben dat verdient !! en sommigen zal ik zeker en vast op onze kosten uitnodigen om eventjes op adem te komen !!! als alles  klaar is ( maar dat duurt nog wel een hele poos !)

    28-12-2014 om 10:09 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    27-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze dag zit erop !!

    nadat ik alles nog eens goed heb nagekeken en eventueel verbeterd ( met specie afgewerkt) een grote pan soep te hebben gemaakt en weer ons lievelingssoep  want al de andere ook hele lekkere soep verdwijnt als je de smaak vergelijkt in het niets  met mijn kippe-currysoep !!

    Morgen gaat de giraf aan het werk en kan ik dus de zaak primen en omdat die verf super vlug droogt dinsdag al kaleien , en dan nog effekes wachten tot de vensterbanken uitgehard zijn !! maar dan zal er geen houden meer aan zijn... ik snak naar een gewone afgewerkt huisje !! waar ik gewoon mijn ding ( af en toe tussen de buien door dus) kan doen !!...; nu is het altijd nog behelpen.... doodmoe van de pijn te verbijten..... s'avonds !!!.en dat terwijl we eigenlijk een aannemer onder den arm hadden genomen om vlug klaar te zijn.... we zouden normaal al een jaar of twee getrouwd zijn geweest en waarschijnlijk zouden we al gedraait hebben, alles heeft natuurlijk wel een bedoeling, en wat dit allemaal te beduiden heeft zal de tijd uitwijzen, in elk geval ik heb verschillende mensen hunne kwaaie kant leren kennen, en is mijn naïeviteit   heel wat minder geworden !!.....Maar al bij al zijn we heel gelukkig met mekaar , onze beestjes en onze hoeve die elke dag mooier wordt !! 

     







    27-12-2014 om 16:07 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het internet is weer wreed vlug ! een uur om iets te kunnen schrijven

    maar goed, de sneeuw die onder de morgen is gevallen wordt nu weg geveegd door regen !!

    vandaag het plavond voor de laatste keer onder handen nemen want als je met kleinere stukken werkt ( om toe te komen voor het laatste stuk muur) moet je meer afwerken..... just is just !!.... en dan dus het laatste stukske muur ook nog voor een tweede keer aanstrijken !!...

    Deze avond terug lekkere nasi... zonder chemische brol , mijn kippevlees smaakt naar echte boerenkip.... maar wel minder intens als bij de chinees want die gebruikt dus vetsin, waar je dus migraine, hartkloppingen, het vermoeidheidsyndroom en nog vele meer van kan krijgen inclusief den 1e of andere kanker !!. ...

    Ik zeg niet dat wij dat niet kunnen krijgen, .... maar in elk geval niet daardoor !!

    27-12-2014 om 09:53 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    26-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We zijn een uurke verder en we hebben al avondeten achter onze kiezen !!

    en of dat het weer lekker was !! nasi op chinese wijze ( bij de nederlanders is er ook nog indonesisch en is anders )...hetgeen nu nog in de wok zit, is overschot dus morgen lekker gemakkelijk, met zelfgemaakte lekkere warme currysaus !! een must !!.... en dan de voorruitgang van ons huis, het gaat met vlotte schreden  voorruit , en zoals ik het gewild heb, tegen de grote kou alles geisoleerd !! en het is zo !!















    26-12-2014 om 16:43 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.effe komen lezen !!..

    de eerste plaaty ( en uiteraard een dikke laag isolatie is al aangebracht, nu nog den tweede helft en we zijn er boven vanaf ( althans van de gyproc werken )

    Het is echt een pak kouder geworden en ... ik had goesting in chinees !! de witte nasi die wij belskes gewoon zijn ...met wat kleine knapperige groenten en super lekkere  currysaus !! ... bovenop de rijst kies je natuurlijk wat jezelf lekker vind, of in huis hebt, mijn super de luxe goesting is dus met grote garnalen, maar met kip vind ik het ook formidabel lekker !!.... dus heb ik uit de vriezer een goeie dikke vette hoevekip geplukt en die staat nu te braaien !! ... de rijst is natuurlijk al gekookt, en al de groenten zijn al gesneden ( die vers zijn) en ook diegene die uit de vriezer komt , awel dat staat allemaal klaar, meestal doe ik er ook nog wat bamboescheuten bij ( die kan je kopen in een bokaaltje !!....

    Zonder vet-sin.. ( smaakversterker) en zonder een boullionblokske want daar zit dat blijkbaar ook in (vet-sin)

    Daarna  nog een lekker stuk taart uit eigen keuken ( althans als we ons niet ziek hebben gegeten) en dan zal het vlug weeral avond zijn !!...

    straks nog wat foto's  

    26-12-2014 om 15:54 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Het wel en wee !!!! wordt een droom werkelijkheid, of een nachtmerrie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    mireille1969
    blog.seniorennet.be/mireill
    Gastenboek
  • Hallo Myriam
  • We missen jullie op het Tuinadviesforum
  • Een mooi begin voor augustus
  • Hallo
  • Groeten uit Knokke-Heist

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!