Inhoud blog
  • de zon is gelukkig weer al van de partij
  • Het zijn momenteel hele drukke tijden !
  • 1 april en het is buiten heel donker om dik 10 uur
  • Belgische lozer als terrorist
  • De Belgische huurwet is niet meer van de poes !
    Zoeken in blog

    Foto
    Nieuws VTM
    Zoeken met Google


    zon _en_zweet_in_frankrijk
    als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden
    De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
    03-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We zijn alweer 3 februari

    De tijd vliegt... jammer van de druilerige weersomstandigheden !.. maar ja dat brengt natuurlijk de tijd van het jaar mee...alles is kletsnat... op vele plaatsen zijn de landerijen letterlijk verzopen... je zou zeggen dat 80% uiterwaarden zijn... (zelfs als er geen riviertje te bespeuren is...Ik denk niet dat dit echt fantastisch is voor de grond, want grond die zo nat is klinkt dicht..... de grond wordt uiteraard in deze moderne tijden omgeploegd met grote , zware traktoren.... dus die doen dan na verloop van tijd ook nog eens hun duit in het zakje....qua gewicht.... Maar de moderne boerentijd wil dat zo.... om mee te kunnen om een quota te halen die rendabel is....alhoewel er in europa  veel te veel geproduceerd wordt en soms voor fortuinen doorgedraait wordt.... en dit gedoe is eigenlijk een vicïeuse  cirkel geworden.... de boeren krijgen veel te weinig voor hun goederen, het maakt niet uit wat het is, vlees, graan , groenten ....  dus om te overleven moeten ze meer produceren, hebben ze zwaardere machine's  of grotere kweekstations nodig ( je kan al lang niet meer spreken over stallen, want ook daar zijn wetten en regeltjes voor gekomen) dus moet er geinvesteerd worden... en geleend.... en dus moet er nog harder gewerkt worden..... En wij, de concument, kijken natuurlijk ook naar onze portemonai.... want wij willen niet graag (te) veel betalen, en halen onze produkten daar waar het in onze ogen betaalbaar is, en natuurlijk het liefst zo groen ( lees bio) mogelijk !....

    Mmmm ik ben weer eens  goe uitgebreid begonnen..... en dat over klef en nattig weer... SORRY!!..... ik zou zeggen ik zal het nooit meer doen.... maar ik ken mezelf..... ge moet me maar nemen zoals ik ben !!....... 

    Wat staat er vandaag zoal op het programma.... ik denk van een volle vent.... met een bladerdeegkoekske.....en als er tijd overschiet.... een lekkere marmercake bakken..... d'as ook al een eeuwigheid geleden !!.....

    Tegenwoordig heb ik iets met chocolade.... er staat nog 1 schocolatte papke in de ijskast..... en die zal wel soldaat worden gemaakt door een snoeper...

    Ik heb weer wreed goesting naar een pot goeie lekkere mosseltjes..... met of zonder frietjes ... 

    Omdat er in de kookgroep  ( Belgie) gewag maakte van verse vis online te bestellen... ben ik zo eens gaan rondneuzen..... ik vind niet dat ge dat voor de goeie koop moet doen.... en sommige vissoorten en mossels  amai mijn schoenzolen, dat was vroeger arme luizen kost.... tot 6 euro en meer voor een kilooke mossels !!.... pfff !! maar, door dat snuffelen ( ik doe zo een dingen altijd super grondig en kan me daar echt wel een avondje mee amuzeren) heb ik dus in Sluis ... een viswinkel gevonden ... die heel schappelijk zijn qua prijs....vroeger legde ik mijne pekelharing zelf op.... dan kocht je die bij de visboer ( of op de markt aan het viskraam) zo recht uit het zout.... niet gekuist.... vier vijf naar gelang ge ze nodig had... in den beginne koste dat gene drol... maar de laatste keren op de markt .... was dat eigenlijk al een fikse aderlating.... ( in verhouding van hetgeen je dus kocht , gewone stomme haring en gene kaviaar of kreeft).. die werd dan in een gazettepapier gedraait en hup ( goe naar vis ruikend ) naar huis... de haring kuisen en ontzilten en dan met de nodige ajuin en citroen opleggen met azijn .... 2delen water 1deel azijn..... om dan een week ofzo later... een lekkere goeie vettig  opgelegde haring te kunnen smiekelen.... met frietjes ... hemels al zeg ik het zelf ...... ( ik heb het weer gedaan hé, maar nu to the point).. wel in Sluis verkopen ze emmerkes  opgelegd in het zout haring voor nog geen 7euro voor 10... dat valt dus goed mee..... ook hunne vis is schappelijk van prijs.... en ze hebben ook nog kramen op de markt...... Als het dan wat beter weer is ... kan je ook naar OOstende of nieuwpoort naar de vismijn, in OOstende heb je dan ook nog de befaamde vistrap... eigenlijk een toeristen gebeuren.... waar je verse garnalen kan kopen aan dikwijls nog geen 10 euro de kilo...verse vis ( de nacht ervoor gevangen)dikwijls twee a drie kilo voor vijf eurootjes.... het is maar dat je het weet... ik vind het zo spijtig dat er eentje is die gene vis lust ( ja kibbelingen, dus gefrituurd )..... alé ik ga verder doen 

    03-02-2016 om 10:31 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    02-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voila.... Onze lichtmis is gevierd !

    De pannekoeken zijn al geproefd... en ze waren lekker.... ik heb nog 16 pannekoeken over die staan af te koelen en die vries ik in portie's in....

    Sommigen zullen wel verbaasd staan dat ik deze traditie ook verder zet.... ( omdat ze denken dat het nostalgie is uit vervlogen tijden... ) dat is ook zo en het heeft bij mij niets te maken met geloof.. alhoewel de titel dat laat uitschijnen.... 

    Oorspronkelijk was het de heidens gebruik.... om de aankomende lente te vieren.... de zon waar iedereen naar snakt, na de donkere winterse dagen...EEn pannekoek is rond en geel en bruin,... ( teken van de zon !)

    dan komt er ook nog een joods gebruik aan te pas....die laten 40 dagen na kerst de geboorte van Jesus hun laatste geboren zoon aan god zien...   althans zo heb ik het gelezen !

    Het is maar een weetje...voor mij pure nostalgie naar oude gebruiken zeker als die lekkere gezelligheid meebrengen, en er zijn hier vijf kandidaten die geen nee zeggen tegen die lekkere verse koeken !





    02-02-2016 om 12:56 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dus er is vandaag geen enkel vrouwke zo arm , of die maakt haar panneke warm!

    zogezegd zo gedaan... Het deeg staat al klaar... ( geen zelfrijzend meel, ik maak dat al een heel tijdje zelf, met gewone bloem en bakpoeder, in frankrijk is dat dus levure chemique)... een snufke zout, wat vanillesuiker en vanillebloem  ( om vanillepudding mee te maken)uiteraard, melk en eitjes ...Oooo , ja ... voor diegene die echte zoetebekken zijn een 100 gram suiker in het deeg mengen....

    minstens een kwartier op voorhand het deeg bereiden anders heb je een meelsmaak in je mond !.. deze avond denk ik van frietjes klaar te maken... het is wonder boven wonder al een weekske geleden.....dat ik thuis frietjes heb gemaakt.... over frietjes gesproken... De Mac Donalds in Frankrijk hebben lekkere hamburgers zeker de Big Teast... maar ze doen veel te veel zout op hun frietjes en !!! beikes  zoete mayonaise !

    02-02-2016 om 10:53 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    01-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is morgen lieve vrouwe Licht mis

    en dan is het de traditie in de vlaanders om pannekoeken te bakken... want:" er is geen 12 vrouwke zo arm of ze maakt haar panneke warm!!".....

    01-02-2016 om 19:22 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug van een heerlijk dagje tochten maken en ...

    Op den babbeltoer geweest.. De koppen samen steken daar wordt je dikwijls nogal wat wijzer van, want twee, drie of meer weten meer dan eentje alléén ... en zodoende... vandaag was het een zeer beladen onderwerp!!

    Namelijk onterven !!.. in verschillende landen kan je , je kinderen niet onterven, maar zoals altijd ... is er altijd wel een mouw aan te passen... en zodoende hebben kennissen van ons... hun mooie grote villa met veel grond, een manege en zwembad  op lijfrente verkocht !!... dat houd dus in dat het eigendom geschat wordt.... en dat het zo beschreven wordt dat er een soort van huur/pacht/afbetaling gebeurd ( al dan niet geindexeerd ....)zolang diegene leeft.... of indien beschreven de langst levende van bvb. een koppel....Het is natuurlijk een beetje een gok.... want de verkopende ... kan na een maand al sterven, kan drie jaar, 10 jaar maar ook nog 20 of meer jaar leven... maar eens  de personen waar dus aan betaald moet wordenoverleden is /zijn... is alles achter de rug !!..... een mooi iets .... geen kopzorgen over eigendommen die je moet nalaten aan mensen die het niet waard zijn !

    01-02-2016 om 17:39 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is weeral nat en druilerig buiten

    maar we kunnen natuurlijk  lekker binnen ons ding doen !....en eigenlijk zou ik toch eens moeten kijken wat ik deze week in die speciale cocotte zou kunnen klaarmaken....in de supermarkten liggen er genoeg   bakjes met een mengeling van groenten....raapjes, prei, wortel , pastinaak en topinamboer !... crosnes heb ik nog niet zien liggen.... ( ik denk te arbeidsintensief om die te oogsten  voor het groentenkraam)...maar eigenlijk ziet het er dan allemaal redelijk uitgedroogd uit... niet echt vers... en als je de smaak kent van verse groenten... denk je toch wel twee keer na eer je dus die mengeling koopt !.. het zou anders zijn als je die echt recht uit de tuin kunnen halen... maar helaas, zover reikt onze groentenrijkdom niet... en moeten we dus voor een andere oplossing gaan....

    Maar ik beloof aan de maatjes die heel erg geintereseerd zijn in groenten en hun toepassingen dat ik er foto's van maak als ik het klaarmaak .. op mijn ere woord 

    01-02-2016 om 09:58 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    31-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dat is dus 1 van de patroontjes die ik gebruik voor de matjes

    Op grijs linnen.... twee geborduurd nog twee te gaan, want ik ga ze per reeksen van vier maken..... de hoofdtoon is grijs.. ( linnen)....  de kleuren van het patroon zijn heel erg sober gehouden... wit zwart en moka.... 





    31-01-2016 om 20:48 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mijn tweede placematje is al geborduurd...

    Dus de ruwe versie...nu nog wat speciallekes toevoegen hé... mischien iets van een ring met een knoop voor een servet... en/of een opgestikte zak voor  het bestek... kan ook natuurlijk.... dat is nu het plezierige aan zo een dingen te maken.... ik moet er wel rekening mee houden dat het moet gewassen kunnen worden... dus niet teveel frutsel en knutsels die te veel verrimpelen...liever strak... een maatje van mij stuurde mij foto's van haar eigen gemaakte placemats.... fantastisch mooi, met ecru gehaakte bloemen aan de linkerkant.. echt wondermooi... maar hoe zit het dan als het moet gewassen worden?... ( dat krult toch helemaal in een bolleke )

    Deze avond lekker gesnakt met een paar goeie leffe's....meer moet dat niet zijn !

    31-01-2016 om 19:57 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zondag , rustdag .. althans , een dag om lekker te rotzooien

    met spullen van jezelf...dat zal bij mij dus het borduurmachien zijn... ( ik ben immers bezig met de place-mats)....

    Deze avond is het spruitjesstoemp..; de varkenslapjes liggen al te ontdooien... .... ik wou gisteren ook  tarteletten maken, maar ik denk dat ik het deze week iets slanker ga houden.... maar zo een mooie schaal vol met lekkere kleine taartjs met diverse vulling is natuurlijk niet slecht voor een zondag... het is dat we maar met zijn tweetjes zijn... en die s'anderendaags toch wel oud-bakken aanvoelen in de mond....als je zo iets bakt heb je meestal bvb twee rijst tarteletjes, twee met appelmoes , twee met abricoosjes, braambessen etc.... en die krijg je natuurlijk niet allemaal opgepeuzeld op 1 dag.... maar dat komt zeker en vast op mijn te doe lijstje als het hier wat verder is afgeraakt.... Het is zoals het is..... waar we ook gaan eten ( ik bedoel op restaurant)  thuis is het echt beter !..Bij sommige van onze kennissen die een B+B hebben is het   een zeer goeie kwaliteit... met veel smaak, zorg en liefde bereid, twee hebben een echte kok in dienst ,en andere hebben ook de microbe van graag te koken.. Daar gaan we graag naar toe... lekker proeven en ideetjes uitwisselen.. ( soms wel iets meer , onder de vorm van  fruit, groenten, en/of kruiden)

    Zo aan de slag... De grote bokaal voor koffie moet aangevuld worden en uiteraard moeten we ook nog wat opruimen... buiten is het miezerig en klam.... het naaien, borduren en breien is echt voor de wintermaanden... ik zie me in de zomer niet echt aan de tafel met de naai/borduurmachine te zitten prutsen... dan kunnen we beter... buiten zijn in de goeie frisse lucht... en als het zwembad er dan 1X staat.. zal dat zeker en vast nog gezelliger zijn !

    31-01-2016 om 10:07 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    30-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wafeltjesbakkerij is weeral voorbij..

    Ze zijn heerlijk bros.... en krokant!!..Ik zal het ook nooit leren..; blijkbaar heb ik altijd het gedacht , dat een ander beter is in bvb koken, naaien etc.. en ga ik steeds zoeken naar dus wat een ander zoal verzint omtrent receptjes voor het 1 of ander... en telkens moet ik met schade en schande leren dat mijn eigen brouwsels lekkerder zijn... net dat ietsje meer !, is dat nu ondervindingof gewoon mijn eigen hocus , pocus... die er altijd. .. paf !! boven op zit.... deze keer is het weer eens niet weg te steken... Theo proefde het verschil direkt.....dit is uw eigen recept !!... hij had me ook niets zien opzoeken, of een boek zien openslaan ...en de nieuwe aanwinst ( het dubbele hartjes wafelijzer) is dus de max... op een dik half uurtje had ik al klaar met bakken , de potten zijn terug gevuld ! we kunnen weer naar hartelust , in de rapte een wafelkoekje meegrabbelen !

    Deze avond is het dus  gebakken ebly  ( nasi dus) zeker en vast genoeg voor twee hele goeie eters.... ik ga er een paar dikke schellen lekkere gekookt ham bijvoegen en een koppel of twee spiegel eitjes....  Theo lust graag hete kost, voor hem ga ik dus kroepoek bakken en hem een potje sambal   toeschuiven... dan zal het voor hem dubbel genieten zijn... 

    Morgen is het op zijn verzoek , spruitjesstoemp met varkenssneetjes !....

    30-01-2016 om 15:55 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn schrijfsel is ongewoon kort... maar ik maak dat goed door 1 van mijn geheimen prijs te geven

    Lees dit aub. want het is echt de waarheid... het produkt kost niets... en is echt ongelofelijk goed !

    baking soda 50 uses Wat als er een natuurlijke, ge­zond­heids­be­vor­de­ren­de stof zou bestaan, die goedkoop is, vrij ver­krijg­baar en waarschijnlijk al in je keukenkastje aanwezig is? Zo’n stof is er. Hij heet na­trium­bi­car­bo­naat, hoewel je hem misschien als Baking Soda kent. Jarenlang werd na­trium­bi­car­bo­naat dagelijks als onderdeel van een aantal behandelingen in het ziekenhuis gebruikt, en bleven de meeste mensen onwetend van de volledige genezende mo­ge­lijk­he­den ervan. Baking Soda staat bekend met een lange geschiedenis van gebruik als effectief huismiddel. Maar ook speelt het een simpele rol die na­trium­bi­car­bo­naat bij het bereiken van een optimale zuurgraad speelt; dus bij het hand­ha­ven van een goede gezondheid. Lees hieronder hoe natriumbicarbonaat, en het effect ervan op de zuurgraad, mensen die aan een verscheidenheid aan aandoeningen, zoals nieraandoeningen, schim­mel­in­fec­ties, verkoudheid en griep, tand­vlees­aan­- doe­nin­gen, hoge bloeddruk en zelfs kanker lijden, tot voordeel kan strekken. Ook speelt het een essentiële rol bij de behandeling van vergiftiging door radioactiviteit, chemicaliën en zware metalen besproken. Door het bieden van een moderne benadering van een aloude remedie, illustreert dit de noodzaak om Baking Soda in een geheel nieuw licht te zien. Natriumbicarbonaat bevat krachtige ei­gen­schap­pen die veilig, eenvoudig en effectief zijn, en die je kunnen helpen je systeem in evenwicht te brengen, je welzijn te herwinnen en toekomstige gezondheidsproblemen te vermijden. Baking soda is zuiveringszout. Het is dus GEEN bakpoeder! Bakpoeder bevat een aantal stoffen, meestal alleen een carbonaat en een zuur. Als een carbonaat met water en een zuur in aanraking komt, zal het ontleden in verschillende componenten, waarbij ook koolzuurgas ontstaat. En precies om dat koolzuurgas is het bij bakpoeder om te doen. Het doet het baksel rijzen, tijdens het bakken.. Hierbij ontstaan geen andere geur- en smaakstoffen, de smaak van het product zal dan ook niet aangetast worden. Baking soda is soda-bicarbonaat en dus GEEN bakpoeder, dat je simpel kunt vertalen met ‘baking powder’ in het Engels. Het zijn allebei chemisch samengestelde producten. Dus even duidelijk: bakpoeder (Baking powder) zorgt er vooral voor, dat er gas gevormd wordt (om een rijzing tot stand te brengen). Baking soda heeft een gashoudend effect, m.a.w. het gevormde gas wordt vastgehouden. Het zuiveringszout is in elk geval verkrijgbaar bij de drogist. Tot zover even deze inleiding met het oog op de zuivere definitie en onderscheid met bakpoeder..! baking_soda_nl_bakingsoda02Niemand zal bijna kunnen geloven, dat iets wat zó goedkoop en simpel is, zoals Baking Soda dat in feite is, in staat is om de effectiviteit van de meest kostbare farmaceutisch-chemische medicijnen niet alleen te evenaren, maar ver achter zich te laten.. En als je het niet gelooft, laat dit artikel dan je gids zijn in dezen. Het is vooral in de VS als volkswijsheid bekend, dat Baking Soda of zuiveringszout in staat is een algemene verkoudheid effectief te bestrijden, náást het bijdragen in de bestrijding van allerlei andere kwalen en kwaaltjes.. Maar waarom is alle informatie rondom dit product min of meer in de doofpot aan het belanden..? Een van de auteurs van de vele artikelen over zuiveringszout, kwam een aantal mensen tegen, die hem bezworen, dat het spul had geholpen om hun kanker te overwinnen, waarna hij op deze hints ging zoeken. Hij kwam daarbij de volgende informatie tegen: “Wanneer je zuiveringszout (baking soda) oraal inneemt, met water met een hoog magnesiumniveau, én wanneer je het transdermaal (via de huid dus) laat inwerken in een medicinaal bad, dan wordt het een eerste klas medicinale behandeling van kanker, nierziekte, diabetes, griep en simpele verkoudheden. En niet in de laatste plaats, vormt het een belangrijke buffer voor blootstelling aan straling, waarbij je niets anders kunt concluderen, dat baking soda door iéderéén gebruikt zou moeten worden”… bakings soda boekMark Sircus Eén van de mensen die absoluut overtuigd is van de werking, de hoog-potentiële werking van baking soda of zuiveringszout, is Mark Sircus (AC., OMD). De informatie die je in zijn boek ‘Sodium Carbonate, rich men’s poor men’s cancer treatment’, vindt, vormt voor mensen met een ‘open mind’, een onbevooroordeelde geest, simpelweg heel belangrijke informatie. Het kan voor anderen weer té ver van hun bed zijn, maar het zuiveringszout is niet de énige simpele en natuurlijke remedie tegen heftige aandoeningen, waar de medische wereld over wil praten..! Er zijn 1000 redenen om baking soda te gebruiken, aldus Mark Sircus, maar volgens hem is de belangrijkste constatering dat sodium bicarbonate een natuurlijk middel is, dat nog onszelf, noch onze kinderen en het milieu nadelig beïnvloedt, doordat het geen chemische middel is, dat de natuur schaadt in een of andere negatieve manier. Zuiveringszout wordt overal in de natuur gevonden, in zeeën en in de aarde, in ons natuurlijk voedsel en in onze lichamen. Feitelijk is de belangrijkste functie van het zout de neutraliserende eigenschap ervan, waardoor het buitengewoon effectief als medicijn is, in deze tijden van vervuiling en ‘vergiftiging’. Dat is ook preciés de reden dat zuiveringszout, ‘Baking Soda’ of Sodium bicarbonate wereldwijd voor vele doelen wordt gebruikt, sinds tientallen jaren. Maar de kennis rondom zuiveringszout lijkt steeds meer vergeten te worden. Vooral, zo blijkt volgens Sircus vaak, omdat mensen niet (meer) kúnnen geloven dat het simpele goedje zo effectief werkt.. Zuivering en ontgifting Zuiveringszout wordt routinematig al door velen gebruikt bij het voorkomen van een té hoge invloed van het gif van bijvoorbeeld chemotherapie en straling op mensen. De invloed van deze negatieve zaken op de nieren bijvoorbeeld is verwoestend. Een manier om dit te voorkomen, is het innemen van zuiveringszout volgens de aanbevolen hoeveelheden. In relatie tot Bicarbonaat, blijkt feitelijk dat miljoenen mensen wereldwijd, óf deze stof consumeren via de bicarbonaat-ionen in het drinkwater, óf ze zijn ermee behandeld in medische centra, ziekenhuizen en/of EHBO-afdelingen. Het komt erop neer dat ‘baking soda’ dagelijks de levens van veel mensen redt. Levensbedreigende astma kan bij kinderen bijvoorbeeld resistent zijn voor behandeling met bronecho-dilatoren en systemische corticosteroïden. Maar recent onderzoek toont aan dat toediening van zuiveringszout intraveneus (IV) significant kan bijdragen tot een goede PH-balans en PCO2-waarde in het lichaam van kinderen met een levensbedreigende astma. Zuiveringszout of Baking Soda' is gewoon in veel winkels te koop, zoals deze bij 'De Tuinen'.. Zuiveringszout of Baking Soda’ is gewoon in veel winkels te koop, zoals deze bij ‘De Tuinen’.. Baking Soda en de behandeling van kanker… En aan de ‘University of Arizona’ is men bezig met onderzoek naar het gebruik van zuiveringszout bij de behandeling van kanker. Robert J. Gillies en zijn collega’s hebben bewezen dat een voorbehandeling van tumoren bij muizen, door middel van sodium-carbonaat, resulteert in een mindere verzuring in het gebied rondom de tumoren. (Raghunand 2003) Het blijkt volgens de onderzoekers, dat een dergelijke behandeling bijdraagt aan het ‘anti-tumorgedrag van het lichaam’.. Zuiveringszout bij de was, maakt dat er ook daar 'zuivering' plaatsvindt. En dit jaar zijn dezelfde onderzoekers tot de conclusie gekomen dat zuiveringszout de PH-waarde van de tumor zélf verbetert (meer alkalisch) en daarbij ook nog eens spontane metastases voorkomt..! Metastases zijn uitzaaiingen van het tumorweefsel. (Robey 2009). Zij toonden specifiek aan dat het oraal innemen van sodium bicarbonaat/zuiveringszout/baking soda de ph-waarde van tumoren verbetert en daarbij de formatie van uitzaaiingen voorkomt, bij muizen die met borstkankercellen waren geïnduceerd. Daarbij werd ook nog eens een aanmerkelijke vermindering van de aantasting van lymfklieren geconstateerd..! Tot groot ongenoegen van veel voedseldeskundigen en orthomoleculair experts, is de laatste tientallen jaren een heftige toename waar te nemen van de ongezonde zuurtegraad (pH-waarde) van het menselijk lichaam. En zoals je weet, is een pH-waarde die uit balans is, de oorzaak van het verstoren van de cel-activiteiten en -functies tot extreme niveaus, wanneer de neutrale pH-waarde verder zakt. Excessieve zuurtegraad leidt onherroepelijk tot cellulaire afbraak, die op haar beurt weer zorgt voor serieuze gezondheidsproblemen, zoals kanker, diabetes, vaat- en hartafwijkingen, botontkalking en een brandend gevoel in de borst. Het blijkt dat biologisch leven het best tot zijn optimale werking komt, wanneer het in een niet-zure omgeving (Basisch), waarbij opnieuw duidelijk wordt, wat voor een belangrijke rol Baking Soda/Zuiveringszout hierin kan spelen. tandpast baking sodaKeer op keer blijkt dat ‘Baking Soda’ één van de meest nuttige middelen is op de planeet, waarbij het ook duidelijk wordt, dat farmaceutische bedrijven wereldwijd niet willen, dat mensen en vooral medische personeel hiervan op de hoogte raakt. Maar alle simpele mensen zijn op zoek naar alternatieve behandelingen voor kanker, nierziekten en andere aandoeningen, waarbij zuiveringszout voor hen een belangrijk medicijn in deze situatie kan zijn. Maar pas op voor verontreinigde ‘Baking Soda’; vanzelfsprekend dat je biologisch zuiveringszout dient te gebruiken, waar dus GEEN aluminium in aanwezig is..! Dr. Boris Veysman is gespecialiseerd in ‘nood-medicijnen’, die snel toegediend moeten kunnen worden en vanzelfsprekend effectief zijn. Hij is werkzaam in het ‘Robert Wood Johnson University Hospital’ in New Jersey en beschrijft één van de indringende voorbeelden/ervaringen uit de zijn praktijk in de nood/EHBO-kliniek: “Op onze afdelingen noodgevallen is het altijd rumoerig, maar vandaag klonk het schreeuwend uit de mond van de dienstdoende zuster, toen ze ‘NIET ADEMEN” schreeuwde en naar ons toerende, terwijl we een rolstoel duwden. Een witte, magere vrouw is omgezakt en ziet volledig grijs. En zonder enig bewijs van ‘Niet bij bewustzijn brengen’, is er geen enkele twijfel. ‘Click en ‘klang’ en daar heeft de patiënt al een buis in haar keel, binnen enkele seconden. Ik ben bezig met de borstkas-ademhaling. Op de monitor is niets anders te zien bij haar hartslag dan een vlakke lijn.. Geen hartslag te bekennen.. Ik probeer de kunstmatige beademing te synchroniseren met de woorden die ik mezelf hoor uitspreken, en die roepen om een externe hartslagregelaar.. Ik pomp haar borstkas met mijn handen, terwijl ik denk: ‘Hartstilstand…. Nadát ze binnen kwam lopen… met kanker… met chemo in haar lijf’…. Deze kunstmatige ademhaling gaat volstrekt niet volgens het boekje.. ‘Geef me 2 ampullen bicarbonaat’ roep ik tegen de zuster. Via het keelpijpje is het binnenbrengen van dit middel met water een kwestie van enkele seconden. Dit zal er waarschijnlijk voor zorgen dat het extreme zuurgehalte van het bloed, gecorrigeerd wordt. En dat zuurgehalte is in mijn gevoel, precies de oorzaak van het wegraken van deze vrouw. Uiteindelijk arriveert ook de externe pacemaker en kunnen we met elektrische schokken van 80 slagen per minuut, haar hart weer gaan stimuleren om te gaan kloppen. Vervolgens is het allemaal achter de rug; de patiënt is stabiel..!” ONMISBAAR..! Baking soda (sodium bicarbonate) doet zijn naam en faam als ‘eerste hulpmiddel’ voortdurend eer aan. Het is het ultieme werkpaarden-medicijn waarvan feitelijk ELKE ouder en/of gezondheidsprofessional op de hoogte zou moeten zijn. En… routinematig zou moeten (LEREN) gebruiken.Wanneer het dan ook nog eens gebruikt wordt, met andere natuurlijk middelen, zoals magnesium-chloride en iodine, heeft iedereen een ‘triniteit van medicinale superhelden’ bij de hand, die borg staan voor de uitvoering van ‘medische wonderen’ in één enkele handeling.. En feitelijk hebben we het over een ‘serieus medicijn’, als we spreken over sodium bicarbonate. Het blijkt ook dat zuiveringszout uiterst voordelig werkt bij hartmassage. Het vroegere en meer frequente gebruik van sodium bicarbonate wordt in verband gebracht met hogere overlevingskansen en met betere lange-termijn uitkomsten op het neurologische vlak, tijdens noodgevallen. En dat is vanzelfsprekend, als je bedenkt dat bicarbonaat aanwezig is in bijna alle lichaamsvloeistoffen en -organen en daarbij een belangrijke rol speelt in het handhaven van de zuurtegraad..! Een tekort..!? Dat betekent ook dat een TEKORT aan bicarbonaat in het lichaam, één van de meest ondergewaardeerde medische diagnoses is, op deze planeet, hoewel het wellicht één van de meest voorkomende is..! Naarmate een persoon dus een hogere zuurtegraad heeft, of een relatief tekórt aan bicarbonaat-ionen, dan zal dit zijn tol eisen op de gehele menselijk fysiologie. ELKE biochemische reactie is gevoelig voor pH-waarde (zuurtegraad) van het lichaam, waarbij met name de enzymen in ons lichaam hier extra gevoelig voor blijken..! En ons voedingspatroon speelt ook hier weer een essentiële rol, om de goede zuurtegraad in ons lichaam te behouden. Het meeste welvaartsvoedsel geeft aanleiding tot verzuring van het lichaam, of in andere woorden, tot ‘ongezonde waarden van de pH-graad in het lichaam’. Een 'voetenbad' met zeezout en baking soda, stelt het lichaam in staat om essentiële zaken op te nemen via de (voet)huid..! Een ‘voetenbad’ met zeezout en baking soda, stelt het lichaam in staat om essentiële zaken op te nemen via de (voet)huid..! Dr Eric Chan (Pangaea Clinic of Naturopathie in Richmond) hierover: ‘Ik gebruik altijd bicarbonaat op een intraveneuze wijze, als natuurlijke manier om patiënten te behandelen, die consequent negatief en/of allergisch reageren en/of chemische overgevoeligheid hebben. Het is een uitgelezen therapie om de allergische reacties van mensen, in de herfst en winter mee te behandelen. Het is bijzonder om te zien, hoe deze baking soda of bicarbonaat in staat is, bijna diréct een allergische reactie of astmatische aanval te stoppen. Om de hele simpele reden, dat deze reacties niet kunnen voortduren in een alkalische omgeving. Sommige van mijn patiënten hebben ook baat bij het nemen van een alkalisch drankje, voordat ze gaan slapen, om de negatieve reacties op chemische symptomen te verminderen. En in deze toedieningen zie ik bijna geen distolerantie bij mijn patiënten. Toediening van een alkalische buffer in het weefsel van zieke patiënten, maakt dat zij zich bijna altijd een stuk beter voelen. Dit is met name het geval, zoals gezegd, bij gevoelige patiënten, die chemische stoffen in het lijf hebben. Daarbij is baking soda/zuiveringszout een middel om het lichaam de gelegenheid te geven, zich te herstellen van de giftige prikkels van buiten. Meestal geef ik intraveneuze injecties met zuiveringszout met een regelmaat van 2x per week, gedurende een periode van 4 tot 5 weken. Sodium Carbonaat is dus een erg effectieve manier om DIRECT op cellulair niveau gezondheid te verbeteren.” Tot slot Sodium bicarbonaat is daarmee een door de tijd gelouterde methode om het bicarbonaat-niveau van het lichaam terug te brengen naar normaal niveau. Het is anorganisch, erg alkalisch en ondersteunt, evenals veel andere minerale stoffen, een enorme lijst van biologische functies van het menselijke lichaam. Sodium bicarbonaat is dus een fysiologische basis voor lichamelijk welzijn.. Ga zelf op zoek op het internet naar de mega-toepassingen van Baking Soda, in en om je huis, voor je welzijn en letterlijk 'de balans van je lichaam'..! Ga zelf op zoek op het internet naar de mega-toepassingen van Baking Soda, in en om je huis, voor je welzijn en letterlijk ‘de balans van je lichaam’..! Het boek van Mark Sircus is een vraagbaak op het gebied van sodium bicarbonaat. Bijdragen van universiteiten, ziekenhuizen en klinisch artsen, maken het plaatje compleet rondom dit in de vergetelheid dreigend te geraken middel. ‘Baking soda’ is dus simpelweg een essentieel medicijn, waar geen enkele intensive car-afdeling noch eerste-hulp-afdeling van zonder zou kunnen. CO2… Rommel of onmisbaar..? Het boek van Mark Sircus besteedt een groot deel aan het begrip rondom de fraude van het etiketteren van CO2 als ‘giftig gas’.. Carbon Dioxide (CO2) blijkt een essentieel onderdeel te zijn van de werking van het ‘geheim’ van sodium bicarbonaat (baking soda), dat zich in de menselijke maag tot CO2 omvormt, wanneer het wordt vermengd met water. Zoals je merkt zijn sodium bicarbonaat, CO2 en zuurstof (O2) allemaal met elkaar verbonden. En alle drie deze stoffen zijn essentieel voor het biologische voortbestaan op onze planeet Aarde. CO2 is net zo min giftig als water dat is..! Sodium bicarbonate (Baking Soda) is waarschijnlijk een van de meest nuttige stoffen ter wereld. Het is dan ook niet verwonderlijk dat farmaceutische bedrijven willen dat kennis van zuiveringszout, uitermate beperkt blijft; dat het middel wordt afgeschilderd als ‘kwakzalverij’ en ‘volkswijsheid’… Baking Soda, zuiveringszout of Sodium Bicarbonaat, hoe je het ook wilt noemen, is een BELANGRIJK MEDICIJN, van het veiligste soort, en blijkt ESSENTIEEL bij de behandeling van kanker, nierziekten en andere aandoeningen..!

    30-01-2016 om 10:11 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ben tot de vaststelling gekomen dat ik boter vergeten ben

    Ik heb natuurlijk wel boter gekocht, maar geen rekening gehouden , dat de wafeltjes aangevuld moeten worden... en daar kruipt ook nog eens een halve kilo boter in... raar want  suiker en  mee heb ik wel voorzien..de grote cookie'strommel is nog wel niet helemaal leeg... dus het kan nog wat wachten... Deze avond zal het de overschot van de Ebly zijn en morgen hoogstwaarschijnlijk spruitjesstoemp met varkensneetjes !

    Mijn hoest is bijna gedaan... amai seg, d'as een werk van hele lange asem zulle.. De dure medicatie heeft weinig of niets geholpen.... 

    30-01-2016 om 09:26 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    29-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag allemaal kleine werkskes uitgevoerd...

    die veel tijd in beslag nemen... maar achteraf... toch heel gemakkelijk zijn als het ter zijner tijd maar te  "pakken" is.. zoals vers paneermeel ( een grote zoet-zure augurken bokaal tot de rand gevuld).. bokalen aangevuld...'(ik moet dringend mooie tiketten afdrukken zodat het wat vrolijker oogt !

    en dan maar aan de lasagna begonnen ... ttz. ... de kaassaus en de  lappen deeg.... Het nagerechtje had ik al staan ( diene lekkere zelfgemaakte schocolade pap) awel den dag was goed gevuld en ik ben blij dat ik dat allemaal voor mekaar heb gekregen... iedereen heeft genoten...  er is geen kruimeltje meer over 

    29-01-2016 om 18:47 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voila, alles is weeral aangevuld

    de ijskast, de koele provisie en de meidenkast met redelijk delicaat spul (muizen) puilen weer uit, ook de fruitschuif is tot de nok toe gevuld.... en dus kunnen we weer naar hartelust bakkeleien  met onze kasterollekes !Deze avond is het iets met de bolognesesaus... ik weet nog niet wat juist, ik kan het eenvoudig houden natuurlijk en er gewoon wat pasta bij koken, maar ik kan ook wat ingewikkelder gaan er er een lekkere lasagna mee maken... of pizza kan ook... of chili con carne ( maar dat is nog niet zo lang geleden en ik hou van lekker veel variatie.... iets lekkers maken van scratsch en liefst zo nog wat speciaals.... en dan afwachten wat de disgenoten er van vinden... meestal valt dat meer dan mee ! en is ieder die het proeft blij verrast.. sommige dingen vind ik zwaar overroepen zoals asperges..; ( uiteraard verse, want de plat gekookte prullen uit een bokaal is helemaal maar niets)caviaarn artichoc... ( of ik heb het nog nooit echt goed klaargemaakt gproefd...) de bladjes uit diene krop trekken in een sausje doppen en daar dan aan liggen lebberen, heeft niet echt mijn voorkeur, ik vind het echt onozel... truffels ik denk niet dat ik de echte al geproefd heb... en ik denk niet dat daar een fortuin aan zou kunnen spenderen, wetende dat je hele lekkere menu's kan maken.. met hele simpele ingredienten... het is geen kunst op een gekookte kreeft op tafel te zwieren, met wat onozelheden, die veel geld kosten ... een goeie kok is iemand die de produkten die voorradig zijn, recht van bij de producent... super vers, goed bereid.. zonder veel extra prullen.... dat is weer  mijn pleidooi voor een eerlijke gezonde en niet te dure keuken !..... Ik kan het niet weg steken dat ik dolgraag kook !

    29-01-2016 om 14:46 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We zijn terug aan onze voorraad druivensap begonnen

    druiven geplukt aan den overkant en in de wijngaarden die verlaten zijn... de meeste wijnstokken van die gaarden zijn zo dood als een pier !en vind je dus op zo een braakliggend stuk een paar piezepeuterige trosjes.. aan den overkant darentegen.. hingen er honderden.... grote dikke op mekaar geperste druifjes in de vorm van een maiskolf !!.. heerlijk zoet !... de ruïne is verkocht !... dus .. het is uit met de pret.. maar onze eigen druivelaars zijn serieus gegroeit ( aan de gevel) dus zullen we hopelijk deze zomer druivensap hebben van onze eigen druiven.....verleden jaar hadden we al een tros of vijf ... die we hebben laten hangen voor de vogeltjes.... die hadden me toch een pret... mooi om af te zien... hoe ze in september/oktober nog echt piepken-duik speelden met zijn vieren...... ik ben benieuwd of ze er dit jaar weer zijn !..

    De provisie moet aangevuld worden... ontsmettingsmiddelen voor de badkamers en toiletten, maar ook de melk, boter en room.. ringen voor de bokalen

    Ik denk van vandaag eerst en vooral de bolognese saus op te werken, tot een lekker avondmaaltje !.... en natuurlijk ga ik mijn nieuwe aanwinst uitproberen hé !(aardewerken pot mt deksel).... het is een gereedschapke ( kookpot) dat je eigenlijk het meeste kan gebruiken in zware winterse toestanden.... ik kan me niet inbeelden dat je een dampende hete stoofschotel ( met grote stukken groenten en vlees) gaat smiekelen als er 7 zonnen schijnen, maar wel....als je na een fikse wandeling in de ijzige kou , door sneeuw geploederd  met knalrode wangen en neus !!  je aan  kan aanschuiven aan een grote tafel... liefst dicht bij een houtkachel ongeneerd je boots kan uittrekken en wiebelend je verkleumde tenen kan warmen !!.... heerlijk lepelend de lekkere hete maaltijdsoep naar binnen werkend daarbij een goeie echte boterham.... meer moet dat niet zijn.....Zo een maaltijdsoep is al een excuus om aan zo een winterse wandeling te beginnen..Maar dat zijn natuurlijk allemaal dromen voor de toekomst..... en dromen dat moet nog kunnen... als ik zie hoe mijn beste kameraad geniet van  het eten dat ik op tafel zet...  het maakt niet uit of het nu een gebak is , frietjes, een pastagerecht , soep ... noem het op...  en dan weet ik , dat ik goe bezig ben !...BIj mij mogen mensen op mijn vingers komen kijken....omdat veel mensen de smaak van lekker eten vergeten zijn... 

    29-01-2016 om 09:59 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    28-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons eetfestijn is weeral voorbij !

    EEnvoudig winterse maaltijd....  stoemp met goed uitgebakken spek, met voor mij een putteke in de stoemp met lekker spekvet !.. als nagerecht mijn super lekkere schocolade-vla... die echt intens naar schocolade smaakt !....Theo  zou het mischien iets meer gezoet willen, maar zegt er dan  ook direkt bij dat je nu de intense smaak van de pure schocolade goed smaakt... echt ik heb ditzelfde gerechtje nog nooit ergens anders geproefd ik heb dat zelf bedacht... en elke schocoholic is daar knettergek op !

    nu nog wat internetten... tegelijkertijd in een paar kookboeken snuffelen ( deze keer zijn het dikke franse turven )... want ik ga binnen kort toch die aardewerken pot met deksel uitproberen.... al is het maar 1 keertje... want die is eigenlijk voor mijn kookvuur op hout bedoelt... in de winter gans de beneden goed warm stoken met dat vuur en uiterraard terwijl koken , ik zou gek zijn moest ik dat niet doen.... ik ben ook blij dat ik me nog gene aga heb aangeschaft , ik was dat eigenlijk van plan maar met al die energie crisissen, is dat niet meer  te doen... en ik denk dat iedereen die een aga heeft en een beetje prijs bewust dat geval rap buiten zal smijten.... zo een spellement , dat dag en nacht buzze staat te geven, jaar in , jaar uit, amai mijn schoenzolen.... liever zij, dan ik .... dat kan mijn bruintje niet trekken... en als ik het wel zou kunnen zou ik het niet eens willen.... da's echt verspilling !...

    28-01-2016 om 18:23 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.badkamer en de toiletten zijn gepoetst!..

    Ons middagmaaltje is verslonden !....en voor deze avond... ga ik eerst de stoemp die over was twee dagen geleden...als avondmaal  bereiden , deze keer kan het zijn dat ik er een ovenschotel van brouw !.... er staat ook nog lekkere schocoladevla op mijn repertoire.... want die lusten we alle twee om ter liever... met volle melk, room..... echte goeie zwarte schocolade en rietsuiker.... heerlijk lekker koud.... is die smeuïg .... niet te bitter  en niet te zoet... justekes van pas... met een goeie toef echte slagroom....meer moet dan niet zijn !

    28-01-2016 om 14:30 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik heb nog al wat opruim werk op de agenda staan

    Omdat ik 24 grote sterilizeerbokalen rijker ben, moet ik die natuurlijk afwassen en een plaats geven... ( ik ben de koning te rijk.. want die zijn fantastisch om je provisiekast ordelijk te houden, in verband met meel, verschillende soorten suiker .... deegwaren , rijst enzovoort !... aan mij moeten ze dat geen twee keer vragen..... of ik die wil... en het zijn allemaal de grootste maat.. )Ik heb ook een grote keuze aan etiketten die ik zonder veel problemen op de bokalen plak...

    als ik vandaag vlug klaar geraak met het opruimen ,  ( het is veel ook boven moet er dringend  gerommeld worden ) kan het zijn dat ik lasagna maak....

    De nasi is dan weer voor morgen.... zodat we geen dagen na mekaar hetzelfde moeten naar binnen werken..... 

    28-01-2016 om 09:45 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    27-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voila het boek met 1 van die lekkere oude recepten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    potée boulangère.... 

    27-01-2016 om 19:47 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ik ben vlug nog eens om de kodac gelopen...

    zodat er toch een paar foto's konden genomen worden..... De chef-kok van dienst mocht wederom  veel complimentjes in ontvangst nemen.....  en er is nog genoeg over voor nog een keertje...  zoals gezegd , wij eten ons buikske drie keer rond ( tot barstens toe)..; van een kip









    27-01-2016 om 19:10 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Het wel en wee !!!! wordt een droom werkelijkheid, of een nachtmerrie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    staf007
    blog.seniorennet.be/staf007
    Gastenboek
  • Hallo Myriam
  • We missen jullie op het Tuinadviesforum
  • Een mooi begin voor augustus
  • Hallo
  • Groeten uit Knokke-Heist

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!