Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 87 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    01-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiramisu.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een tongstrelend nagerecht

    Tiramisu
    ========
    Ruim 200 gram Boudoirekoekjes

    500 gram Mascarponekaas

    4 eetlepel suiker

    1 kop sterke koffie(koud)

    2 eiwitten

    3 eigelen

    4 eetlepel amaretto likeur

    Cacaopoeder



    Meng de mascarponekaas met de eigelen en de suiker.

    Stevig kloppen met een garde.

    Klop vervolgens de eiwitten stijf en meng zachtjes met het kaasmengsel.

    Voeg de amaretto bij de koffie.

    Wentel de boudoirekoekjes een na een in de koffie en leg een laag
    geweekte koekjes in een schotel.

    Daarbovenop een laag kaasmengsel.

    Nog een laag geweekte koekjes en een laatste laag kaasmengsel

    Bestrooi met gezeefde cacaopoeder.

    Zet een nacht in de koelkast om op te stijven.

     

    01-04-2009 om 11:18 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hutspot.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag iets heel gemakkelijk!!!

    Hutspot
    =======
    1 kg varkensstoofvlees

    1 kg hutspotgroenten(diepvries)

    1 kg geschilde en in teerling gesneden aardappelen

    1 blaadje laurier

    2 takjes tijm

    50 gr boter

    Peper en zout



    .
    De dag voordien:

    Bak het vlees bruin in de boter.Voeg water en tijm en laurier toe.
    en laat een uurtje heel zachtjes pruttelen.

    Voeg de hutspotgroenten toe.
    Breng alles weer aan de kook en voeg de aardappelen toe.

    Peper en zout.

    Laat alles nog een uur sudderen,voorzichtig voor aanbranden!

    De dag zelf:

    Voorzichtig opwarmen en serveren

     

    31-03-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijne advokaattulband.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor vandaag een mooi en zeer lekker gebak

    Fijne Advokaattulband
    =====================
    125 g bloem

    125 g maïzena

    4 afgestreken theelepels bakpoeder

    250 g gezeefde poedersuiker

    2 pakjes vanillesuiker

    ¼ liter zonnebloemolie

    ¼ liter advokaat

    5 eieren


    Glazuur:

    100 g gezeefde poedersuiker

    3 à 4 eetlepels advokaat

     


    De oven voorverwarmen op 160ºC.

    De tulbandvorm met boter invetten en met meel bestrooien.

    Bereidingswijze:

    Alle ingrediënten bij elkaar in een kom doen.

    Dan het geheel met de mixer mengen. Eerst kort op de laagste stand, dan
    op de hoogste stand in 1 minuut tot een glad mengsel roeren.

    Tussendoor het deeg van de rand losroeren.

    In de ingevette tulbandvorm gieten en in de voorverwarmde oven zetten.

    In ± 60 minuten goudbruin en gaar bakken.

    De tulband in de vorm 10 minuten laten afkoelen, dan op een rooster
    waarop een stuk bakpapier ligt storten en verder af laten koelen.

    Voor het glazuur:

    De gezeefde poedersuiker met de advokaat mengen tot een dik vloeibaar
    glazuur.

    Dan over de tulband met een kwast strijken (mag uitlopen).

    Dan vast laten worden.


     

    30-03-2009 om 11:07 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!