Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 87 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen.
Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
Als je niet weet wat je straks gaat eten! Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
04-10-2008
Winterse knolseldersoep.
Winterse knolseldersoep =======================
voor 8 personen:
Een goed stuk soepvlees van 500 gram, 3 takjes tijm 3 laurierbladeren 6 peterseliestengels, 4 liter water 1 knolselder, 1 bos groene selder 3 preien, 3 uien, peper en zout, 3 rundsbouillonblokjes, 1 groentenbouillonblokje 1 blik voetselder van 800 gram Peterselie .
Leg in de soepketel het soepvlees met de tijm,laurier en de peterseliestengels en overgiet met water en laat een dik uur koken.
Bereidingswijze:
Haal de kruiden en het soepvlees uit de pot.
Reinig alle groenten(niet het blik voetselder)snij in grove stukken en voeg bij de bouillon.
Laat 3/4 uur koken.Voeg peper en zout toe.
Mix de soep zeer fijn en voeg alle bouillonblokjes toe.
Dan de voetselder fijn snijden en bijvoegen.Proef de kruiding.
Indien de soep te dik is water bijvoegen.
Serveertips Dien zeer warm op en strooi in elk bord wat peterselie.
Verwarm uw oven voor op 190 graden. Droog de vis af, en leg hem in een geoliede pan, peper en zout en leg er citroenschijfjes rond. Een beetje olijfolie aanbrengen.
Snij de venkel en de paprika in kleine blokjes, afspoelen, laat de harten van de artisjokken uitdruipen, snij ze in fijne kwartjes.
Zet de vis gedurende ongeveer 20 minuten in de oven.
Warm een beetje olie in een wok of een grote pan, laat er eerst de blokjes paprika in stoven, na enkele minuten doet u de venkel erbij en nog een paar minuten later de artisjokharten. Voeg olijfolie tijdens het koken bij, peper en zout.
Eindigen met een beetje gehakte dille. De vis met de groentenpan opdienen, afwerken met de gebakken citroenschijfjes en dille.
Aardappel-Ui Gratin Met Camembert ================================= voor +/- 6 personen:
750 g voorgekookte aardappelschijfjes 4 flinke uien 20 g boter peper, zout nootmuskaat 1 dl melk 2 dl slagroom 1 ei ± 250 gram camembert
Oven voorverwarmen op 200°C.
Uien pellen en in dunne ringen snijden. Grootste deel van de boter verhitten en uiringen hierin glazig bakken.
Vuurvaste schaal invetten met restant boter en afwisselend laagje aardappelplakjes en laagje uiringen leggen. Elke laag kruiden met peper, zout en wat nootmuskaat.
Ei loskloppen met melk en room en over de aardappelen gieten. Schaal afdekken. In het midden van de voorverwarmde oven ± 35 minuten bakken.
Camembert in dunne plakken snijden. Schaal uit de oven halen en camembertplakken hierover verdelen. Nog ± 10-15 minuten in de oven tot de camembert begint te kleuren. Lekker met sla.
Ossobuco Van Varkensschouder ============================
Voor 4 personen:
600 g varkensschouder (in blokjes van 5 cm gesneden) boter 2 eetlepels olijfolie peper en zout 1 wortel (geschild en in stukken gesneden) 1 stengel witte selder (in stukjes gesneden) 6 pruimtomaten(roma) (in stukken gesneden) 2 sjalotten (grof gesneden) 2 teentjes knoflook (fijngesneden) het sap van een halve citroen 2 dl kippenbouillon 2 dl witte wijn 1 laurierblaadje 1 bundel platte peterselie (fijngesnipperd)
. 1. Bak het vlees rondom mooi bruin in boter en olijfolie half om half.
2. Voeg wortel, selder, sjalotten en look toe en fruit verder tot de groenten glazig worden.
3. Voeg de tomaten, het citroensap, de wijn, de bouillon en het laurierblaadje toe. Laat een uurtje rustig sudderen.
4. Breng op smaak met peper en zout en strooi er peterselie over.