Inhoud blog
  • de zon is gelukkig weer al van de partij
  • Het zijn momenteel hele drukke tijden !
  • 1 april en het is buiten heel donker om dik 10 uur
  • Belgische lozer als terrorist
  • De Belgische huurwet is niet meer van de poes !
    Zoeken in blog

    Foto
    Nieuws VTM
    Zoeken met Google


    zon _en_zweet_in_frankrijk
    als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden
    De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
    11-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ben tot de vaststelling gekomen dat ik nog veel te veel ..

    (zelf)klaar gemaakte  ragout's in de vriezer heb steken... dus die ga ik dan maar eerst gebruiken.

    Een heel tijdje geleden zijn we ergens blijven eten.... en de spaghettisaus kwam ook uit de diepvries en blijkbaar had deze bereiding zijne jubeléé... in de vriezer gevierd.... Het enige dat wij smaakten ( en ook terug vonden in de saus waren wortels !! ) Het mens zegde dan ook nog dat ze geen spaghetti op het menu zette voor haar gasten wegens te goedkoop !! .... In elk geval mijn bolognese saus is eigenlijk niet van het goedkoopste !! integendeel , door de  variëteit van al de groenten in de saus!! is het zelfs redelijk prijzig ( als je alles moet kopen bij de groentenboer ) 

    Vandaar dat ik dus uit grote voorzorg, want ik gooi niet graag voedsel weg !! dat wij de lekkere ragouts, hetzij met gehakt hetzij met rundsvlees in stukken .... het maximun 14 dagen in de vriezer laat !! .. Zo blijven al de kruiden en specerijen  100% perfekt bewaard !!

    11-02-2014 om 15:14 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is gelukkig droog ( wel koud )

    direct nadat ik hier weg ben, naar de tuin met wat groentenafval, ( de buitenste blaadjes van de spruitjes, en de schillen van de appels  van gisteren avond )Ik heb me voorgenomen om ook zelf yohurt te maken, want gans de beestenbende houd net als wijzelf  enorm van het witte spul !! dus is het interesant om het zelf te beginnen maken, zeker , als je weet dat er nog zes kleine smiekelaartjes mee zullen feesten, want het is ook goed voor kippen ( en hun darmen)tesamen met een beetje honing zal dit een ware traktatie zijn, hoe dat ik dat weet, ik verslind enorm veel informatie , vergaard van  gans de wereld,( soms met een vertaalmachine en uiteraard het koetertaaltje naar bruikbare vorm omgezet ) en door al de mensen hun ondervindingen maak ik een optelsom, en heb voor leuze, baad het niet het schaad ook niet ....Als je dan bvb leest op verschillende tijdstippen van verschillende mensen , uit verschillende landen, die mekaars taal absoluut niet spreken  yohurt fantastish is , dan neem ik aan dat het de waarheid is !!

    Vandaag Brocoli en watermeloen zaaien !! 

    en op het menu staat er een lekker gebraadje met zwarte staakboontjes  en gekookte aardappeltjes !! 

    11-02-2014 om 09:48 geschreven door myrthe


    >> Reageer (2)
    10-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kippen zitten achter slot en grendel !

    Reintje de vos, zal op een ander kippetjes moeten verschalken !! ... Theo zijn opruimwerk gaan bewonderen, wat een verschil..... en ik kreeg de keuze, ofwel, gaat hij morgen een stuk betonneren in de ruitjesschuur of krijgt de gang naar de tuin in de hartjesschuur een opruimbeurt !! ik denk dat het laatste zal gebeuren.... en ik ben er helemaal blij mee !! 

    Theo wou zo graag spruitjes eten, recht uit de tuin een echte traktatie .... ik maak die op zijn vlaams klaar !! met spekjes (uitgebakken) en dan zo héél zachtjes laten gaar smoren !! geen water gewoon zo met aanhangende water van het spoelen ... en uiteraard een deksel op de pan !! smoren in eigen vocht, dat kan zeker als het allemaal recht uit de tuin komt, dan is alles nog knapperig vers !! Omdat de brocoli ook nodig op moet, dus ook nog een kleine stronk klaar gemaakt en samen met gewone verse ( vlaamse) worst een waar festijn van smaken !!! 

    Het is echt niet te geloven hoe lekker en anders verse spruitjes smaken ! tegenover diegene die je koopt bij de groentenboer !!! 

    10-02-2014 om 17:59 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terwijl Theo zijn klusspullen een beetje ordelijker wegzet...

    Heb ik in de rapte, vlug mijn mails na gekeken en genoten van de toffe reactie's dankjewel... het is plezierig om gelijk gestemde zielen te mogen lezen ... en van sommigen weet ik .. hun pad is ook niet over rozen gegaan, dus het zijn mensen met een hoog EQ... (emotioneel inlevingsvermogen) ... mensen die weten, dat het gras niet groener is aan de andere kant !! 

    IK ben ook  al eventjes voor lentefee aan het spelen, het zelf gemaakte verwarmde serreke heeft al bewezen dat het goed werkt, voor een habbekrats aan materialen !! de bakken waar ik in zaai met  automatisch waterreservoir ( ja!! echt waar , het is een groter systeem , dan dat ik verleden jaar gebruikte... en toen heeft het zijn nut 100% bewezen, een ander moest gieten als gek, terwijl wij rustig onze gangen konden gaan.... uiteraard moesten we in de tuin ook elke dag 100 liters putwater sproeien !! maar voor de kleinere planten was het DE uitkomst !)

    De paprika's zijn nu groot genoeg om af te harden buiten het kastje, en staan dus op de vensterbank, het roodlof heb ik in yohurtpottekes verplant ( ik kan echt niets wegsmijten en blijkbaar werkt dat nog ook ) die staan dan op hun beurt in een vleesbak van de makro, ( bakken van bvb 5 kg gehakt of worst )

    ONdertussen heb ik dus nadat het verwarmde serreke leeg is gemaakt , nog vier bakken met zaaigoed toe gevoegd aan de lava's  en de puntpaprika's die ik het afgelopen weekend heb gezaaid

    Waaronder dus mini aubergine's ( wit) vegetarische spaghetti , krulsla, en vroege sla ( meikoningin..) 

    mijn yohurt potjes waren op, want ik wil ook nog watermeloen zaaien en pattisons !! 

    De erwtjes en de bonen ga ik echt ter plaatse zaaien, want de praktijk heeft uitgewezen dat de boontjes die niet voorgekiemd zijn , de laatst genoemde voorbij schieten !!

    Als je de boontjes direct in de grond stopt moet je niet zo omzichtig te werk gaan, als de boontjes of erwtjes gekiemd zijn, is het een precisie werk.... en ik heb alle zintuigen nodig om de pijn te verbijten als ik dus gehurkt aan het zaaien ben!! Want dat is toch 1 van de dingen die voor mij minder zijn aan het tuinieren, maar dit weegt niet op tegen het plezier in de eerste plaats en dan de trots dat het goed komt, dat alles mooi gezond staat te wachten om geoogst te worden, dat maakt héél veel goed







    10-02-2014 om 15:41 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is boter ? en wat is nu margarine ?( en alles wat er ook maar op trekt !)

    Goed om weten ( wat ge allemaal zo al onder je neus steekt )

    BOTER -------- De wet van 8 juli 1935 betreffende boter, margarine, bereiden vetten en andere eetbare vetten. Artikel 1 : Onder boter verstaat men het product uitsluitend bekomen door het karnen hetzij : - van de melk - van de room - of van een mengsel van deze producten - van de wei. Boter mag geen andere stoffen bevatten dan deze die welke voortkomen van de producten waaruit zij ontstaat, - of van het gebruik, bij haar voortbrengst, fabricage of bereiding - van keukenzout - organische gistmiddelen - in een oplossing van zoutzuur met oplosbare kleursels - of citroenzuur. A. DE BEREIDING --------------- a. Centrifugeren ---------------- Scheiding van melk in room en ondermelk Zodra de melk in de melkerij komt wordt ze van zwevend vuil gezuiverd en het vetgehalte nagegaan. Na verwarmd te zijn op 45EC brengt men de melk in een centrifuge of afromer waar de melk gescheiden wordt in de ondermelk (85%) en in room (15%). De room heeft een vetgehalte van 20 tot 24% en de ondermelk heeft een vetgehalte van 0,05% vet. b. Pasteuriseren ---------------- De room wordt gedurende 10 tot 15 seconden verhit tot 80 à 85EC. c. Stremmen of verzuren ----------------------- In een roomzuurbassin (45E - 50E) voegt men melkzuurbacteriën bij de room waardoor deze verzuurt. De vetstof maakt zich los en drijft als kleine bolletjes rond. Na 20 uur is de room karnrijp. d. Karnen --------- Het samenklitten van het vet. Het karnen duurt 30 - 55' en heeft als doel de kleine vetbolletjes tot één massa aan te dikken. De rest nl. de karnemelk wordt verwijderd. e. Kleuren ---------- Boter mag gekleurd worden met B - caroteen (= pro vit. A) + annatto f. Spoelen ---------- De botermassa wordt zo dikwijls met water gewassen tot alle karnemelk verdwenen is (= tot het water helder is). g. Kneden --------- Door het kneden wordt al het water verwijderd. Tevens wordt de boter soepel en goed smeerbaar. h. Zouten --------- Om gezouten boter te verkrijgen voegt men voor het kneden 3% zout toe, waarvan slechts 1½ % overblijft. NOTA Boter gemaakt van niet gezuurde room noemt men zoete roomboter Ze is langer houdbaar maar is niet zo goed van smaak. B. DE SAMENSTELLING ------------------- Wordt door de wet bepaald. - Vetstof : 82% - Water : 16% - Minerale zouten : - ongezouten :2% - half gezouten : 5% - gezouten : 10% (moet op de verpakking staan) - Organische stoffen : ½ % melksuiker en melkzuur 0,05 % citroenzuur - Eiwitstoffen : ½ % - Vitaminen A en D C. DE HOEDANIGHEID VAN BOTER ---------------------------- Goede boter : - heeft een fijne smaak - mag niet hard of niet zacht zijn - moet een zachte glans hebben - moet een gelijkmatige gele kleur vertonen - mag als ze vloeibaar is géén wit bezinksel hebben - er mogen nooit druppels water uitkomen. D. SOORTEN BOTER ---------------- a. Hoeveboter ------------- Geen wettelijke bepalingen. Is boter voortgebracht door melkveehouders die in het bezit zijn van een door de Nationale Zuiveldienst afgeleverde vergunning : " Verkoop van hoeveboter ". Er worden geen officiële kwaliteitskeuringen uitgeoefend. Op de verpakking moet vermeld staan : - Niet wettelijk bepaald - Naam + adres + vergunningsnummer van de producent - Gewicht - Hoeveboter b. Melkerijboter ---------------- Wordt gefabriceerd in een door het Ministerie van Landbouw aangenomen zuivel- of boterfabriek. De boter wordt onderworpen aan kwaliteitskeuringen, waardoor ze in de volgende categorieën wordt ingedeeld : - 1E categorie melkerijboter met controlemerk - 2E categorie melkerijboter - 3E categorie keukenboter c. Handelaars boter ------------------ Dit is herbewerkte boter. (= herkomst en soort) Bestaat uit een mengsel van hoeve- en melkerijboter. Wordt al of niet gezouten. Wordt gefabriceerd op aanvraag. Heeft altijd dezelfde smaak, kleur .... Op de verpakking moet vermeld staan : - zie hoeve boter - handelaars boter - gezouten of niet gezouten. d. Gesmolten boter ----------------- Dit is boter die men laat smelten en waar men sesamolie bijvoegt, wordt opgekocht door het leger, fabrieken en grootwarenhuizen. Is geelachtig van kleur. E. DE AANKOOP ------------- - Er op letten dat de boter niet vervalst is. - Melkerijboter geeft de grootste zekerheid dat ze niet vervalst is. - Bij hoeveboter heeft men kans op vervalsing daar er enkel steekproeven gedaan worden. - Koop boter bij vertrouwde leveranciers. F. DE VERVALSING ---------------- Volgende feiten worden vastgesteld : - Te laag vetgehalte - Te hoog watergehalte : - door onvoldoende te kneden - door extra toevoeging tot 30% - Door toevoeging van vetstoffen die niet uit melk komen. vb. margarine - Door toevoeging van bewaarmiddelen. vb. boorzuur Salicylzuur G. HET BEWAREN -------------- Boter neemt gemakkelijk vreemde geuren en smaken op. Daarom bewaren in een koele, droge donkere plaats. Goede verpakkingen zijn : boterpapier karton aluminiumfolie plastiekbakjes Eén week bewaren : Men laat ze in het wikkelpapier, of in een boterpot. Meer dan een week : Inmaken in Keulse potten en bedekken met een pekelpapier. NOOIT VERSE BOTER BIJ OUDE RESTJES DOEN. H. HET BEDERF ------------- a. Ranzige boter ------------- Onder invloed van licht en warmte ontstaat er een oxidatie in de boter. Deze wordt zurig. Begint boter ranzig te worden dan kan men ze alleen goed krijgen om te bakken door ze in koud water flink uit te spoelen en opnieuw te bewerken. b. Zure boter ---------- - Wanneer de boter niet voldoende uitgekarnd is. - Wanneer de boter te veel melkzuur bevat. c. Sterke boter ------------ Niet hetzelfde als ranzige boter. Bij sterke boter is er een fout in de vet samenstelling. 2. MARGARINE ------------ Naar aanleiding van het gebrek aan goedkoop smeerbaar vet voor zijn legers schreef Napoleon III een prijsvraag uit voor het uitvinden van een vervangingsmiddel voor boter. De Franse scheikundige Màge-Mouriés gelukte het in 1869 een product te vervaardigen dat : - boterachtig was - voedzaam en goedkoop - lang bewaard kon blijven Màge-Mouriés vertrok van deze gedachte : Boter wordt gekarnd van de room van de melk en komt uit het vet in de melk. Volgende vraag : Hoe komt het vet in de melk? Om hierop een antwoord te krijgen gaf hij sommige koeien alleen water. Ze vermagerde sterk maar gaven melk met vet. Het vet van de koe wordt dus omgezet in melkvet. Hiermede had hij de aanwijzing gevonden om de opdracht van Napoleon III uit te voeren. Rundsvet smelten en vermengen met afgeroomde melk. Door karnen kreeg hij een smeersel. De grondgedachte van margarine is nooit veranderd. De naam margarine is ontleend aan het Griekse woord margarites = parel. A. DE GRONDSTOFFEN ------------------ a. Vetten en oliën --------------- Een mengsel van geraffineerde plantaardige en/of dierlijke vetten en oliën, dat neutraal van smaak is. Soorten : 1. Dierlijke vetten : vb. rundvet, walvisvet 2. Plantaardige vetten : vb. kokosvet 3. Plantaardige oliën : vb. aardnoot, soja, palmpit maïs, zonnebloem Daar men in de winter van een zachter vetmengsel uitgaat dan in de zomer, krijgt men gedurende het hele jaar door margarine van een vrij constante smeerbaarheid. b. Taptemelk Afgeroomde melk --------- Wordt na pasteurisatie gezuurd om de smaak van de margarine zoveel mogelijk op die van boter te doen gelijken. c. Emulgeermiddel -------------- Om het water in het vet fijn verdeeld te houden. d. Toevoegsels ----------- Boterkleursel Zout Conserveermiddelen Lecithine : om het schuimen te verhogen en het spatten te verlagen Wettelijk verplicht : 2,5% sesamolie B. DE BEREIDING --------------- De discontinu methode --------------------- De vooraf gemengde oliën en gesmolten vetten worden onder toevoeging van gepasteuriseerde, aangezuurde melk gekarnd. Door langdurig roeren worden de vetdeeltjes door de gehele vloeistof fijn verdeeld. Men noemt het mengsel een emulsie. Met behulp van kleursel wordt er de juiste kleur aan gegeven De emulsie loopt over een inwendig gekoelde trommel waardoor de emulsie uitkristalliseert. Door middel van een schraapmes wordt de bekomen " film " van de trommel verwijderd. In een wagentje geladen gaat de verkregen massa: de MARGARINE naar een koelruimte om te rijpen, waardoor ze een zeker aroma krijgt. Daarna wordt de margarine gekneed en gezouten, in een verdeelmachine gedaan en in de juiste hoeveelheid afgewogen. Vervolgens wordt ze verpakt in een wikkelmachine. Aangezien er tijdens deze productie geen tussenkomst is van de menselijke hand wordt deze bereiding als zeer hygiënisch beschouwd. De continu methode ------------------ Bij de continue bereidingswijze vinden alle bewerkingen plaats in één toestel, waarbij elk contact met de lucht vermeden wordt. Hierop volgt het automatisch afwegen en het verpakken in kubusvorm. C. DE SOORTEN MARGARINE ----------------------- a. Gewone margarine ---------------- Bereid uit een mengsel van vetten (plantaardig en dierlijk) b. Plantaardige margarine ---------------------- Bereid uit plantaardige vetten en oliën. Gewoonlijk gevitamineerd met vitaminen A en D. Harde en smeerbare margarine : Naargelang van de soorten margarine worden verschillende vetten en geharde of gehydrateerde oliën gemengd. Het mengsel bepaalt de kwaliteit en de vastheid. Het hydrateren houdt eveneens verband met winter- en zomerperiode. Margarine die tijdens de winterperiode een goede vastheid bezit, zou tijdens de zomermaanden vloeibaar zijn. c. Dieetmargarine -------------- Bereid met plantaardige vetten met poly-onverzadigde vetzuren. Sommige soorten zijn verrijkt met jodium. Gevitamineerd met vit. A en D. Zoutloos. Behoudt zelfs bij lage tE, bijvoorbeeld in de koelkast, haar smeerbaarheid. Aangeraden tegen aderverkalking. d. Halvarine --------- Bevat 40% vet en maximum 60% water. Verder is de samenstelling dezelfde als bij margarine. e. Bakkerijmargarine ----------------- Deze soort heeft een gevarieerd vetgehalte en een groot opslorpingsvermogen . Voor ieder soort gebak kan men een andere soort margarine gebruiken met specifieke eigenschappen. Margarine met 82% vetgehalte : smeltpunt van 31 - 32EC. gebruikt voor taarten cakes dessertkoekjes Margarine met 99,82% vetgehalte : smeltpunt : 26 - 28EC gebruikt voor Italiaanse crème frituurbad voor beignets .. Margarine met 87% vetgehalte : Gebruikt voor crème au beurre Margarine met 29,8% vetgehalte : Gebruikt voor pistolets krokante pistolets Margarine met 47% vetgehalte : Activeert het gistingsproces Gebruikt voor het voordeeg van koffiekoeken. D. DE AANKOOP VAN MARGARINE --------------------------- Letten op : - Het gebruik van de margarine : - voor op het brood - in de keuken - of voor beide - voor een dieet of niet - De prijs - De versheid : let op de uiterste datum van verkoop. - De verpakking : in een wikkel of een kubusvormige beker. - Koop verpakte margarine van een bekend merk. Enkele bekende merken : - Lyra : gepasteuriseerd en koude bestendig - Roda + Natura : vervaardigd van maïsolie - Remia : vervaardigd van zonnebloemolie - Planta en planta+ : bestand tegen de koude - Fort en Solo : geen garantie op plantaardig karakter - Fort-super en Fort-maïs : plantaardig E. HET BEWAREN -------------- Zoals boter, FRIS bewaren. F. VERGELIJKING BOTER EN MARGARINE ---------------------------------- Boter Margarine - Goedkoop - Zelfde voedzaamheid - Zelfde vetgehalte - Is smakelijker en geuriger - Meer glanzend - Boter is 's zomers te week en - Het gehele jaar door 's winters te hard dezelfde smeerbaarheid - Veel langer houdbaar G. WETTELIJKE BEPALINGEN ------------------------ 1. Het vetgehalte moet minstens 82% en het watergehalte 16% zijn (maximum) 2. Door het productschap voorvetten ; oliën en margarine wordt o.a. geëist : a. Dat op de pakjes margarine aan 4 zijden duidelijk en voluit het woord " margarine " voorkomt. b. Misleidende benamingen, die waarvan het woord " boter " deel uitmaakt mogen niet gebruikt worden. vb. : Plantenboter = margarine waar geen dierlijke vetten voorkomen. Juiste benaming is plantenmargarine. c. Afbeeldingen die aan boter of de zuiverbereidingen herinneren zijn niet toegestaan. d. In lokalen waar margarine wordt verkocht moet een plaat hangen met de vermelding " margarine " , 40 cm lang en 20 cm hoog. e. Margarine en boter moeten minstens 1 meter uit elkaar liggen. f. Met dezelfde wagen mag onder geen enkele voorwaarden boter en margarine worden vervoerd. g. Het is verboden margarine te verkopen die meer dan 10% vetstof bevat voorkomende van melk.

    10-02-2014 om 11:10 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is geen weer om een hond door te jagen !!

    De kippen kunnen voorlopig verder.. we moeten uiteraard de ren nog verder aanvalvrij maken ... maar het komt er met bakken tegelijk uit, recht naar beneden er staat geen zuchtje wind, en aangezien Melay in een dal ligt zal , de bui wel blijven hangen  en dat voor de rest van den dag !!

    Ik heb voorgesteld om dan maar eerst en vooral eens orde op zaken te zetten in de schuren !! 

    Voor we aan de volgende verdieping beginnen !! .. en Theo vind dat dus een strak plan ! ( hoelang de schuren dan mooi ordelijk zullen blijven liggen is nog een ander paar mouwen, want bij ons gaat alles in een razend tempo, en s'avonds zijn we bekaf, zodat het opruimwerk er meestal bij in schiet !! dat is hetzelfde voor het huishouden, momenteel komt dit er bovenop....) Als het eens wat minder gaat met onze gezondheid, grieperig, rugpijn, in mijn geval ontwenningsverschijnselen (ja nog altijd hoor na een jaar enbijna zeven maand) nog hoestbuien, maagpijn , het zuur,en een schorre keel ) MAAR !! ik heb absoluut geen drang naar een sigaret !! echt niet integendeel ... Blijkbaar was het hééél erg nodig dat ik stopte met roken !!

    en ik kan natuurlijk niet verlangen , dat al die narigheden op een maand over zijn... dat kan niet, dat is onrealistisch !!

    We kunnen uiteraard met de centen die we besparen vele leukere dingen doen, dan ons geld gewoon als rook in de lucht te blazen !!  en dat is dan toch ook weer hééél plezierig !!

    Als we dan in onze thuislanden zijn en zeker in Antwerpen , waar héél veel op restaurant wordt gegaan, en op café, dan heb ik echt medelijden met de mensen die in weer en wind aan hun sigaret staan te sleuren... gelijk een bezetene, om zo vlug mogelijk terug in de warme gezelligheid bij hun famillie of vrienden te zijn.... maar de drang naar die sigaret was dus dwingend !! en moest worden ingewilligd !! 

    IK ben fier, dat wij daar niet meer aan toe moeten geven !! en ondanks dat er veel kilo's zijn bij gekomen voel ik me gelukkiger, als ik mijn kleerkast open trek in antwerpen slik ik wel eens, want daar hangen dus de mooie kleertjes waar ik nu amper met 1 been in zou geraken !! 

    Ik probeer nu van het snoepen af te geraken, en dat is niet gemakkelijk !!

    Dus nog eens wat disipline aan de dag leggen om dat ook  dus klaar te krijgen !!

    10-02-2014 om 10:57 geschreven door myrthe


    >> Reageer (2)
    09-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nepvoedsel !!

    Toen ik nog hééél piep was en naar de handelschool ging kregen wij dus ook warenkennis in ons lessenpakket , en  uiteraard de wetten omtrent voedsel.... o.a. de prijs die vermeld staat bij of op een produkt  is de prijs die betaald wordt en als je per ongeluk je comma verkeerd zet als winkelier... in de plaats van bvb. 99,99 euro.. 9,99 euro prijst je het ook aan de laagste prijs dat je  moet verkopen... ( vroeger een lokmiddel, en sommige mensen durfden dus niet meer terug krabbelen ) Je mag geen foto's gebruiken van voorwerpen bvb. een luxe zwembad foto plaatsen als acomodatie, en eigenlijk maar een opblaasbaar prul  kunnen aanbieden... dat is zware fraude !!

    Bij ons zou er in weze  enkel maar de ingredïenten in de produkten  mogen zitten, die vermeld staan... ( gelukkig is er hier en daar eens een controle die serieus is opgevat) bij ons ... de dioxine kippen bij verkest..

    de anti-vries in wijn etc.

    Hier in Frankrijk heb ik al opgemerkt dat de goedkope hamburgers ( diepvries) eigenlijk bestaan uit bietenmeel, vet een piepklein beetje vlees en veel kleurstoffen en andere troep !! en dat kwam omdat ik zo nieuwsgierig was, wat er in zou zitten van ingeredienten, 20 stuks voor een 1,5 euro.... ( het was wel eerlijk allemaal opgegeven wat er inzit, dus aan de consumerende klant de keuze)

    In Engeland is dat net zo, daar is de slager verplicht om 10% inderdaad zo weinig !! echt vlees in zijn worsten die hij draait te gebruiken de rest  mag allemaal troep zijn, en nog zijn er slagers die het klaar spelen om nog minder dan 10% vlees in hun verse worsten te gebruiken !! Kijk  !! niet iedereen zijn charletans, en bedriegers, kijk maar naar de bekendste en beroemste bio-boer van engeland , Z.K.H. Prins Charles !! sommigen menen het echt wel goed, terwijl de meeste schrokkerige op zware winst beluste zakenmannen.... met de mensen hun gezondheid russische roulette spelen.....

    VAndaar dat bij ons de leuze geld, graag een beetje traag, voor alles... en ik hoop uit de grond van mijn hart, dat ik hier binnen een bepaalde termijn , de mensen hier terug de smaak van echte groenten en vlees kan laten proeven !! en warm te maken om voor niets minder te kiezen, 

    Het is absoluut niet onze bedoeling om dan blasé uit de hoek te komen, en hetgeen wij over hebben zal zeker en vast voor een schappelijke prijs worden door verkocht !!

    We gaan het wel kleinschalig houden en gewoon zorgen dat we zoveel mogelijk zelfbedruipend zijn ! 

    tegenslag incalculerend uiteraard !

    09-02-2014 om 19:41 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vroeg gestopt !!

    Het was te koud..met af en toe wat druppels toen we het hoogstnodige aan het kippenkot hebben gedaan , namelijk het deurtje om binnen en buiten te lopen.. zijn we lekker binnen gaan genieten van de zondag !!

    Het deurtje was echt nodig , want vandaag zijn de kippen dus al een week op hun nieuwe adres, en blijkbaar vinden ze hun nieuwe hok de max !! Ze lopen mooi het brugje op en af... om in hun hok te gaan.. De jongste haan is het aktiefst in de ren, scharrelt overal, en de appels ( die ik gekocht hier in frankrijk , vielen absoluut niet in onze smaak, omdat ze te erg blinken en plakkerig aanvoelen, dat zal wel weer chemie ofzo iets zijn) 

    Ze liggen al een week of zo te zieltogen, en we hebben ze dus eerst goed afgespoeld en daarna in de ren gekieperd.. Dus... de jongste haan gaat alles als eerste uitproberen ! en daarna komt de oudere , de jongere weg jagen !! Ik hoop dat ik vlug die twee apart kan zetten !! Ik vind ze alle twee erg mooi, en zou ze het liefst zelf houden.... als het mogelijk is tenminste !

    Theo heeft zich ergens verkeerd bewogen, en zit met een stijve halsspier een verkwikkende douche en daarna platte rust, met het electrische dekentje op 6 zal vlug verlichting brengen... 

    We hebben een mitraillette gegeten, lekker vettig ... en een paar uurtjes later  een paar ferrero rocher's, dat scheelt den helft in prijs tegenover belgie en nederland !(goedkoper)

    Nu een paar lekkere appeltjes , schillen en in partjes verdelen !! Lekker en gezond !!! 

    Een rustige zondag... meer moet dat niet zijn !! 

    09-02-2014 om 19:39 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tests bewijzen: Brits voedsel is voor groot deel 'nep'

    Drankjes met verboden vlamvertragende additieven, varkensvlees in rundvlees, nep kaas en garnalen die voor 50 procent uit water bestaan. Na het paardenvleesschandaal, wacht het Verenigd Koninkrijk nu ook een nepvoedselschandaal. Uit een grootschalige laboratoriumtest, blijkt dat zeker een derde van de voedselproducten in de winkel niet bevat wat wordt beweerd of foutief is geëtiketteerd. Dat meldt de Britse krant The Guardian vandaag. Er wordt mozzarella verkocht die voor minder dan de helft uit kaas bestaat, ham op pizza's die bestaat uit gevogelte of een vleesemulsie en bevroren garnalen die voor de helft uit water bestaan, blijkt uit de laboratoriumbevindingen. Verboden middel Een derde van de geteste vruchtensappen waren niet wat ze beweerden of hadden de etikettering fout. Twee van de geteste dranken hadden additieven die niet zijn toegestaan in Europa, waaronder gebromeerde plantaardige olie dat wordt gebruikt in vlamvertragers en dat gekoppeld wordt aan gedragsproblemen bij ratten die het in hoge doseringen binnenkrijgen. Uit de testen bleek ook dat de alcohol in sommige wodka's niet zoals voorgeschreven wordt, werd gemaakt uit alcohol uit landbouwproducten, maar uit isopropanol. Dit is een antivriesmiddel en industrieel oplosmiddel. Voor de test zijn 900 monsters genomen uit consumentenvoedsel dat wordt verkocht in het Engelse West Yorkshire.

    09-02-2014 om 09:55 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is echt koud maar droog !!

    Ons cuisinart koffiemachien  heeft haar werk perfekt gedaan, om zeven uur hadden we een lekkere thermos vers gezette koffie !! van vers gemalen bonen !! Het spul werkt ook met gemalen koffie, maar dan is de smaak niet echt hetzelfde, en waarom zouden we toegen aan een mindere kwaliteit, als het betere voor het rapen ligt !! akkoord , de machine's kosten wel vele meer, maar je hebt dan ook koffie, en geen aftreksel van....De betere koffiemachines/koffiezet... percolator ( geef het beestje een naam) zet maar degelijke koffie als het water echt tegen de kook komt, dus moet de wattage toch wel iets of wat hoger liggen !! 

    de koffiezet machines voor de caravan, zijn dus niet echt "HET van Het"... dan ben je beter dat je water kook op het gasfornuisje en op de oude manier met een koffiepot en filter koffie maakt , geutje per geutje, ( en uiteraard , het water niet meer laten doorkoken , want dan is je koffie bitter )

    Dat voor het hoofdstuk koffie en de herstelling van mijn machientje !

    Gisterenavond, hebben we nog eens de film , de graaf van Monte-Christo bekeken.... een prachtige avonturenfilm, in een modern kleedje !! en de levensles dat je moet oppassen van jaloerse mensen !!

    Vandaag lekker verder knutselen aan de omheining van het kippenhok !!...

    Omdat er nog altijd geen deurtje in het kippenhok zit, zetten we dus het volledige voorfront open, maar gisteren hadden de dames het blijkbaar niet graag, want ze kropen met zijn vieren in de nestjes die ik voor hun heb klaar gemaakt !! ... De Meteo verspeld voor dinsdag sneeuw, en als het zo door gaat, zal dat waarschijnlijk nog bewaarheid worden ook !!

    Vandaag spruitjes trekken !! Ik denk dat ik een spruitjesschotel ga klaar maken met cashew noten ( ongezouten, meegebracht van holland )

    En tegen de middag een lekker grote soepkom zelf gemaakte tomaten groentensoep !!

    09-02-2014 om 09:38 geschreven door myrthe


    >> Reageer (2)
    08-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.jabbedabbedoeeee !!!

    mijn kleiner koffiemachien is gemaakt.. geldelijke winst !! minimum honderd euro !!

    en s'morgens bij het opstaan lekker vers gezette koffie !! met bonen die vers gemalen zijn !! de sterkte die je het lekkerste vind, op het uur dat jou het beste uitkomt !! ik heb dat gemist, alhoewel mijne saeco ook wel fijn is met versgemalen bonen ( maar dan per tas, de stoomeenheid gebruik ik niet zoveel ) 

    08-02-2014 om 16:27 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Theo is gestopt, het druppelt te veel !!

    IK wil niet dat hij ziek wordt, de kippen gaan we direkt terug opsluiten en we doen verder als het beter is .

    Ondertussen kan hij mijn koffemaker van cuisinart , nakijken, het is er zo eentje waar je bonen inkieperd en water en je kan de tijd instellen zodat je s'morgens een lekkere thermos koffie hebt van versgemalen bonen !!

    De koffiemolen moet nagekeken worden !! dus dat is een prima werkske voor nu !!

    Ik wou in de tuin spruiten gaan trekken, maar daar werd op gepreuteld, er wordt niet in de regen gewerkt

    Ik denk dat ik dan straks maar ga kokkerellen, ik heb een lekker gerechtje !! om knolselder te verwerken !! 

    Het is een vegetarische verie, maar als je toch graag een hartige snack wil , kan je er wat spekblokjes, of hamblokjes en kip kan ook 

    knapperige knolselderijkoekjes , als hoofdgerecht bij een slaatje 

    500 gra aardappelen geschild en 1 kleine knolselder van zeshonderd gram ongeveer 

    75 gram gepelde hazelnoten, drie eieren en tweehonderd gram blauwe kaas, bevoorbeeld  bleu d'Auvergne in kleine stukjes en twee theelepels tijm en 50ml olijfolie.

    bereidingswijze , kook de aardappel gaar in water met zout, schil ondertussen de knolserlderij en rasp hem grof, rooster de hazelnoten  lichtbruin in een droge koekepan en hak ze daarna in stukjes

    Klop de eieren los in een grote kom, giet de aardappelen af en stamp ze fiijn meng de aardappelpuree met de knolselderij , hazelnoten kaas en tijm door elkaar met de eieren.

    Breng op smaak met zout, peper en kruidnoot en vorm er 16 koekjes van ca.een halve cm dik 

    Verhit de olie in de grote koekenpan en bak de koekjes in drie of vier keer, telkens vijf minuten aan elke kant; goudbruin en knapperig.

    je kan dus bij de al de ingredienten, nog uitgebakken stukjes spek voegen of gaar kippevlees rookworst, chorizo , wat je in huis hebt !!! Bij ons zal er dus wat spekjes ( ik heb altijd ongeveer een kilo gerookt en ook alléén gezouten geregeld spek in de ijskast voorhanden.) maar ook nog een stukje rookworst zal er dan nog bij komen .... ik heb graag gevulde koekjes !!

    Ik had het recept , blind getypt, en redelijk haastig , het niet meer nagekeken, toen Theo het leesde had hij de grootste pret, en nee ik was niet zat !! dus ik heb het verbeterd, bloos... sorry 

    08-02-2014 om 14:25 geschreven door myrthe


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.YES!!YES!!YES!!

    IK ben dus aan het recept voor ketchup te maken geraakt... ook de lekkre curry-ketchup die Theo zo graag lust !!

    Dus zullen we glazen flessen moeten verzamelen, van fruitsap... vroeger te kust en te keur in de LIdl... maar hier in Frankrijk zijn het allemaal plastieke flessen en aangezien ik het al moeilijk heb met die plastieke prullen... ( mijn darmen hebben daar een allergie tegen gekregen en ik sterf van de krampen als het warm weer is en ik uit iets van plastiek moet drinken of het water bvb, uit plastieke flessen komt )

    Gelukkig hebben we nog een merk gevonden die nog wel glazen flessen gebruikt voor sommige van de fruitsappen. en dan gelukkig nog het soort dat we alle twee graag lusten ( pompelmoes ).... Omdat wij echt kilo's tomaten verbruiken in soepen, sauzen, maar ook gewoon zo rauw op een broodje of in een slaatje.... gaan wij er weer veel zetten, en omdat ik dan ook uitgeplozen heb waar dat bepaald ras dan het beste voor is, kwam ik dus tot de bevinding, dat ik bijna alles in eigen tuin zal kunnen vinden, behalve de lava's waar ik al lang naar op zoek ben.

    Ik heb nog wel zaadjes, ( overschot van verleden jaar ) door het ecohuis van antwerpen naar mij in Melay opgestuurd ( gratis, da's vriendelijk hé?!?) maar er is dus niets van in huis gekomen, dus zal ik het nu maar weer eens proberen... ik heb wel gezien dat de salie die ik gezaaid heb vollop present is !! 

    1X lava's aan is geslagen en je een struikje hebt, heb je hem voor de rest van je leven ( of tot dat je verhuisd uiteraard )

    Ik ben er helemaal weeral blij mee... en hopelijk hebben we dit jaar weer veel tomaten, maar ik geloof er ten stelligste in, want volgens veel mensen was het een rot jaar in de tuin en niet alléén voor tomaten !!

    Wij hebben diepvriezers vol van al die lekkere groenten, en hadden eigenlijk geen klagen, alléén veel water moeten bijgeven !! en de tips van Essem heeft ons geen windeieren gelegd !! Ik ben hem daar nog altijd , super dankbaar voor !

    Zo nu lekker verder gaan doen tussen de piepkleine regenbuitjes door !! 

    08-02-2014 om 12:06 geschreven door myrthe


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is kouder dan gisteren, maar droog !!

    Dus ons nog wat meer lagen kleding aan doen,.. ( maar 1X je aan de slag bent , voel je van de kou niet veel meer, het is de start die wat kouder aanvoelt )

    Het dak van de ren is ondertussen ook al klaar, nog het tweede stukje van het poortje om de ren binnen te gaan, het in en uitloopdeurtje voor de kippen... en dan nog de muurtjes onder het kippenhok maken, zodat het helemaal veilig is....

    De nestjes werden na een half uurtje keuren, goed bevonden, dat hoorde ik aan het getok, als de dames dan zo vriendelijk zouden willen zijn, om een eitje te produceren, zoud euforie , nog groter zijn voor ons, want we zijn knetter op onze beestjes !!

    Als we dus Mechelse hoenders aanschaffen ( en dat is eerder voor het vlees dan voor de eitjes) ga ik ze echt zoals de traditionele kwekers ( dus de oude eerlijke manier  van fokken ) de laatste  weken voor dat ze dus in de vriezer belanden, een oude ( iets duurdere  speciale)graansoort voeren en melk/melkpoeder !! zodat de typische smaak van het Mechelse hoender echt uitgesproken is !!

    ( Het is niet voor niets, dat de echte mechelse koekoek, een prijzig kaartje heeft bij de poelier )

    STraks eerst en vooral prei uit gaan steken voor mijn soep !!

    Deze avond denk ik gnocci .... met lekker veel look en een stoofpotje dat ik maar uit de vriezer moet plukken !!

    Als het enig zins mogelijk is zet ik foto's van de vorderingen die we gemaakt hebben gisteren !

    08-02-2014 om 09:30 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    07-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Justekes terug van den doehetzelf !!

    we zijn vertrokken met serieus wat wind.... tegen dat we in St-Marcellin waren ( een km of drie verder) hadden we vollop zon.... we zijn dan door Bourbonne gereden en in de verte zag ik de bui al hangen !! ik opperde dat er sneeuw in de lucht hing !! ...

    We zijn dus terug met gewapende plastie, omdat ik een stuk van de ren overdekt wil ... en de bache die Theo gereserveerd had voor deze karwei, vond ik echt niet goed genoeg , vandaar dat we weeral weg moesten,  het oog wil ook wat ... dus een stuk waterdicht en dan nog een stuk dat we gaan overspannen met kippegaas voila dat gaan we dus nu nog vlug doen zodat er dan hopelijk de laatste loodjes kunnen worden afgewerkt, en we hebben dus stro gevonden dus ga ik ook nog de nestjes klaarmaken.... 

    en in het terug komen viel er natte sneeuw !! maar het is al over hoor dus we gaan nog eventjes door... ik sta in dubio wat we straks gaan eten... een korteletje dat is al zeker, maar ik heb zoveel lekkere groenten... dat ik niet weet wat gekozen, ik ga ook lekkere verse tomatensoep maken ,met eigen gekweekte groenten uiteraard... de smaak is van al de rest niet te evenaren 

    07-02-2014 om 16:25 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het heeft al serieus aan het stormen geweest!!

    En volgens het klapperen van de ( gefixeerde ) luiken boven de ruitjesschuur... is het nog zeker niet gedaan!

    Maar zegt Theo het is niet koud !!Dus kunnen we verder aan de kippenren !! Ik ben super blij met al de complimentjes die we daarmee geoogst hebben en de tips die ze ons ook nog gegeven hebben , ik moet nog juist aan hooi zien te geraken voor de nesten, want de schavelingen vallen blijkbaar niet in de smaak om eitjes te leggen !!

    Dus ik denk vandaag op de schooi , of uiteraard gaan kopen bij de 1e of andere boer !!

    We kennen wel een paar sympathieke mensen dus dat zal zeker en vast wel lukken !!

    We gaan vandaag dus het bovenste gedeelte van de ren afwerken, het poortje installeren, en alles onder het kippehok fatsoeneren en afsluiten , want het was nu maar allemaal voorlopig  gedaan !! maar het is prima op die plek, de ren krijgt een dak !! dat heeft verschillende voordelen !! ten eerste als we kuikentjes hebben kunnen de eksters, buizerds en andere roofvogels niet met die gele bollekes aan de haal !! en kunnen er ook geen ziektes overgebracht worden door de wilde vogels, ( vogelgriep, cocidiose vlooien, luizen etc.) 

    Voila aan de slag .. hopelijk is het vandaag allemaal afgewerkt en kunnen we de buitenkanten van de ren  dat tegen de grond ook in de grond werken en nog eens omzomen met betontegels !!

    07-02-2014 om 09:07 geschreven door myrthe


    >> Reageer (2)
    06-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het was vandaag lekker werken in onze ( beschutte)tuin !!

    EEn heerlijk zonneke.... lekker buiten op het terras ons middagmaaltje gegeten en daarna verder geklust !!

    Na de middag konden de dames eventjes hun pootjes voor de eerste strekken in hun nieuwe leefomgeving, nu nog iets of wat beperkt, ze moeten eerst alles nog zien te vinden vandaar schoorvoetend de eerste stapjes, daarna mogen ze naar hartelust ravotten en scharrelen  in de tuin de groententuin uiteraard ook maar met beperkingen, dus in een kooitje !! dat het volgende projekt wordt....

    De eeuwige moes (zie de koolbladeren op de grond) vallen super in de smaak, enkel de nerven en de steel laten ze liggen..... de twee hanen staan hevig, ik denk dat ik vlug met klein geel spul op het erf zal zitten, we gaan de hanen uiteraard er van tussen halen en waarschijnlijk grootbrengen als scharrelhaan voor in de pot !!

    Maar zeg nu zelf?!?, zijn het geen dotjes !!







    06-02-2014 om 17:36 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's van de madammen

    Ze zijn het al aardig gewoon ... er is nog geen in en uitloop gemaakt dat komt er nadat de ren is gemaakt !! 









    06-02-2014 om 10:54 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat een verschil met gisteren!

    Een knalblauwe hemel... en de zon is van de partij !!

    De Meteo voorspeld 10 graden en bewolkt met hier en daar wat zon !!

    morgen ook 10 graden maar het kan regenen...

    en daarna zakken de temperaturen  , volgende dinsdag zou het zes graden zijn en sneeuwen !

    en daarna nog wat kouder !! tot tegen het vriespunt !!

    Dus vandaag gaan we dus de ren in mekaar foefelen, en ook kijken of we een grote plastieke container hebben met deksel om een automatische voerbak te maken.... die geen vijvenveertig euro kost ... maar een ruwe schating als ik de bak nieuw moet kopen een kleine 10 euro, zo hebben de kippen altijd voer... ook als we der niet zijn !! een drinkautomaat gaan we uiteraard ook nog bedenken !! maar dat is zorg voor later !!

    Hopelijk kan ik vandaag foto's plaatsen, want ik heb dat beloofd , maar we willen het eerst en vooral klaar hebben meschien van de madammekes in hun mooie woning !! vandaag !!

    06-02-2014 om 09:45 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    05-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeer nuttige tips....in Belgie noemen we dit onmisbare ding GSM,

    De Nederlanders geven het de naam :Mobieltje en de Fransen daar krijgt het de naam portabele 

    Ik vind deze tips enorm belangrijk en wil ze jullie niet onthouden .... 

    Nuttige tips. MOBIELE TELEFOONS. Vier dingen die je waarschijnlijk niet weet! Print deze mail of sla hem ergens op, zodat je hem altijd kan raadplegen. EERSTE noodgeval. Het alarmnummer voor alle mobiele telefoons is wereldwijd 112. Als je merkt dat je uit het dekkingsgebied van je provider bent dan zoekt de telefoon automatisch net zo lang tot er een verbinding te maken is bij welke provider dan ook. Dit werkt op alle telefoons over de hele wereld en is gratis. Het is het equivalent van 999. TWEEDE noodgeval. Je staat ergens en je wilt je auto in, maar de sleutels liggen binnen of de batterij van je afstandsbediening is leeg.... en... de tweede sleutel ligt thuis of heeft je partner bijvoorbeeld. Dus nu sta je daar en kan je twee dingen doen. Inbreken in je eigen auto en schade veroorzaken of....bel naar de plek waar de tweede sleutel is, doe dat naar een mobiele telefoon daar. Laat de andere persoon uw afstandsbediening indrukken bij de telefoon, houdt de telefoon ongeveer 20 cm van de auto en .... het slot springt open. De afstand is zo geen probleem, de frequentie van de afstandsbediening is door het systeem van de auto te ontvangen. Probeer het maar. DERDE noodgeval. Verborgen Batterij Power. Batterij leeg? U kunt nergens opladen? Activeer dan uw reserve energie. Toets * 3370 # (denk aan de asterisk). Uw telefoon start opnieuw op en de batterij geeft aan dat hij nog 50% energie heeft. Deze reserve wordt gewoon weer opgeladen als u de telefoon weer aansluit op het elektriciteitsnet. Dit geheim wordt bij de kleine lettertjes in de meeste telefoonhandleidingen vermeld. Maar bijna niemand leest dit. VIERDE noodgeval. Hoe kan ik mijn gestolen telefoon uit te schakelen en voor eeuwig blokkeren, zodat een dief er niets aan heeft.? U belt uw provider en geeft de zogenaamde Digit Code op. Zij maken de telefoon dan dood. Hij is dan niet meer te gebruiken, ook niet met nieuwe sim's of technische ingrepen. De meeste mensen weten niet eens dat zij een Digit Code hebben, laat staan dat zij het hebben genoteerd. Dus... zoek uw Digit Code op als volgt: Toets: * # 0 6 # Vergeet het sterretje niet voor de # 06 # . Het 15-cijferige Digit Code verschijnt op het scherm. Dit nummer is uniek. Schrijf de code op en bewaar hem op een veilige plek. Als uw telefoon ooit gestolen, dan kunt u bellen met uw serviceprovider en geef ze deze code. Zij zullen dan in staat zijn om uw handset blokkeren zodat zelfs als de dief verandert de SIM-kaart, wordt uw telefoon totaal nutteloos. Als we dat allemaal doen, zal het dievengilde stoppen met het stelen van mobiele telefoons. Dit geheim is ook in de kleine lettertjes van de meeste mobiele telefoonhandleidingen te lezen. Stuur deze informatie door naar zoveel mogelijk mensen! Zo kunnen wij met elkaar de criminaliteit een beetje terugdringen!

    05-02-2014 om 17:08 geschreven door myrthe


    >> Reageer (1)


    Archief per week
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Het wel en wee !!!! wordt een droom werkelijkheid, of een nachtmerrie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    wijninfo_marianne
    blog.seniorennet.be/wijninf
    Gastenboek
  • Hallo Myriam
  • We missen jullie op het Tuinadviesforum
  • Een mooi begin voor augustus
  • Hallo
  • Groeten uit Knokke-Heist

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!