Inhoud blog
  • de zon is gelukkig weer al van de partij
  • Het zijn momenteel hele drukke tijden !
  • 1 april en het is buiten heel donker om dik 10 uur
  • Belgische lozer als terrorist
  • De Belgische huurwet is niet meer van de poes !
    Zoeken in blog

    Foto
    Nieuws VTM
    Zoeken met Google


    zon _en_zweet_in_frankrijk
    als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden
    De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
    13-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik tel af zoals een kind naar sinterklaas !!!

    yes,Yes,YES..... ik ben heel erg blij , het zijn wel niet de allernieuwste versie's ..; ( want dat verandert om de haverklap, de technologie staat natuurlijk niet stil, netzoals de pc's verbeteren, verbeterd en verandert ook de software !)... jammer van die dure prijzen.... mocht het minder kosten, er zouden veel meer mensen zich dat mischien aanschaffen , alhoewel je moet in het begin wel je grijze massa pijnigen...en niet bang zijn om plat op je spreekwoordelijk snuitje te gaan, o.a. dat je gans de zaak kan blokkeren... en ja gans de mik-mak deinstalleren  en terug installeren.... maar goed , dat is gene man overboord, en als je beseft , dat niemand je gestuntel ziet, ben je al vlug over je plankenkoorts heen..... en druppel voor druppel komt het dan wel goed, want opeens lukt er iets, en groeit je ondernemingslust... en zakt de schrik om te falen.... Omdat ik toch echt leergierig ben ( d'as zowat over en met alles) is dit voor mij echt zalig.... en je kan niet geloven hoeveel deugd ik heb als ik weer eens iets mooi heb verwezenlijkt..... 

    De mislukte camé.. ( foto hieronder) is niet echt tot zijn recht gekomen.... en goe geweten dat ik dit mooie patroon... vandaag terug ga borduren....het past juist van breedte voor de smartphone.... en de lengte ja sé dat is zoals ik het zal snijden en naaien !!....

    Het appelgebak is weeral wijlen....dus ik heb beloofd van een ander gebak te maken.... toen ik voorstelde om er dan maar twee te maken ( de oven is dan toch warm) werd er gezegd dat het niet nodig was, bisquitrol is lekker , maar het appelgebak is blijkbaar  net zo lekker of zelfs lekkerder.... ook ons pagadders lusten er wel pap van... zelfs de poes komt stukjes gebak schooien... vandaag lasagna.... ik heb nog bolognese saus staan en een paar lappen deeg zijn vlug genoeg gedraait..... 

    Och in al mijn euforie.... ben ik vergeten vertellen dat het hier redelijk donker is... net of er hangt sneeuw ofzo in de lucht !!....

    Het werk vlot .... langzaam maar zeker.... want nu Moet theo , de platen in de lengte  op maat zagen... en de muren van deze gebouwen zijn zoals eerder vermeld... niet echt kaarsrecht en waterpas, uitstulpingen ( een buik) om de haverklap scheelt het soms 30 cm als je zo door het franse platte land rijd.. dan zijn sommige gestapelde tuinmuren rechter dan de muren van onze schuren... maar het heeft zijn scharme , zeker en vast voor hetgeen we ze voorbestemd hebben !!... maar dat ga ik niet verklappen !

    Alles op zijnen tijd !..... voila ik zal der is aan beginnen sé !!

    13-11-2015 om 10:07 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    12-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.awel , het is donderdag den twaalfden !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    en d'as voor mij nu eens een echt toffe avond geworden..... ik ben gek op alles wat met handwerken te maken heeft en nog het meeste met de machines  breimachines, en borduurmachine's...

    nu op zijn eigen is dat al héél wat, ben ik toch wel gebeten van de digitalizeer microbe hé, je kan het zo gek niet opnoemen of ik zal er een borduurpatroon van kunnen maken ( ook van foto's ) omdat ik ook een brother borduurmachine heb... ( een ouwer beestje maar goe er  zijn er veel die dat nog zouden willen... het was 13 jaar geleden het neusje van de zalm, maar nu uiteraard voorbijgestreefd  , geen floppy's of dure kaartjes maar huppekee een usbstick in zijn gaatje en ge zijt vertrokken... met gekochte ( en gedownloade dure patroontjes, soms freebie's  ) maar meestal dure  toestanden, nu moet ik zeggen de software van gelijk welk machinemerk , en het maakt niet uit japans of geen japans , het rinkelt... de prijzen swingen de pan uit;.. heb je dan al het geluk van zo een machine te mogen bezitten ( gekocht of een geschenk van iemand die je wel heel erg graag moet zien ) dan ben je der nog niet, want uiteindelijk ben je beterkoop uit met de software en je patroontjes zelf digitalizeren... prijzen van 1599 voor de PE design next  voor bernina kost een update al rond de duizend euro... .

    Je hebt ook software dat autonoom van de merken werkt zoals Embird, die is relatief goedkoper en daar kan je dus voor vele verschillende  naaimachinemerken patronen voor ontwerpen, zelfs vaklui die gebruiken heel dikwijls embird .... maar toch loopt dat allemaal op als je alle onderdelen wil hebben .... het voordeel is je moet het niet allemaal tegelijkertijd aanschaffen....

    Wel vandaag kreeg ik van iemand die met haar hobby stopt een fantastisch voorstel, ik kan de PE-design 7 en embird overnemen voor een zeer , zeer aantrekkelijke prijs, uit dank heb ik ook nog wat van haar patronen overgenomen.... nu maar op mijn pakske wachten jipeee... voor mij is het een zeer vroege sinterklaas !!

    Ik had dus onder het onderhandelen ( per mail) en het eten opwarmen..... want het was de nasi die over was... door ook nog een mooie camé willen borduren.... maar de wet van Murphy speelde me weer eens parten.... de voorlaatste kleur ( 10 kleuren patroon) krijg ik trobbels.... maar het voorsmaakje zegt dat het dus fantastisch zal zijn eventjes een piepke laten zien van wat gaat komen.... ik denk nog een schoon frakske voor mijne smartphone.... Dit exemplaar is voor de voddezak

    12-11-2015 om 21:58 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wereld is klein

    En dat was gisteren in de late namiddag al het geval....Ik ben eigenlijk niet buiten geweest.... maar theo die wist het bij het binnen komen, na een dag noeste arbeid... al te vertellen dat het echt kouder aan het worden was en ook aan de vier pagadders kon je het merken, buiten om een pieske te doen, maar heel rap terug binnen voor het stoofke !...zo af en to met 1 oog eens naar de tafel glurend of te zien of er niets te schooien viel, en in het slechtste geval.... piekedieven.... 

    Ik heb eigenlijk druk doende geweest met de Bernina .. en stofkes ( ik heb de opdracht gekregen van de dealer dat ik dus me echt wat meer moet toeleggen op de machine, dat ik dan pas echt ( met nadruk) ga weten wat die machine waard is omdat die zoveel kan ( jaja !! als  die niet in panne valt .... maar tot nu toe is het echt de max )

    Dus straks ga ik theo zijn harde werken bewonderen... en volgende week gaan we dan het raam op het eerste verdiep aan de tuinkant plaatsen... het kan niet open, maar nu is het een echt trekgat !! dus dat zal toch schelen..... zeker omdat ik nu alle kooktoestanden op zijn campings doe op het binnenterras.... want al die toestanden gaan we maar plaatsen als wijzelf naar een ander huis verhuizen , dan blijft alles netjes.... nu is het allemaal nog behelpen... maar dus er komen betere tijden aan.... ik tel al af !!

    Ik denk van deze avond iets klaar te maken uit het moderne kookboek van Paul Bocusse ... iets zeer eenvoudigs maar wel zeer calorie rijk.... 

    IK denk dat maitre Bocusse zijn familiale toestanden zich toch op den boeren buiten hebben afgespeeld, want ( in -dit boek althans) staan de meest eenvoudige gerechten die zelfs een kook-analfabeet klaar kan maken... en dit gerechtje is eerder uit nieuwsgierigheid... dan eigenlijk het koken op zichzelf, want er is geen fluit aan.... In elk geval ga ik mijn matekes  op de hoogte houden als het iets is.... want verdikke ... het is zo eenvoudig dat het eigenlijk op zichzelf uniek is, mischien dat er mensen zijn die dit geregeld klaar maken omdat dit al sinds mensen heugenis al door moeder grootmoeder en overgrootmoeder gedaan werd, maar voor mij is dit echt nieuw... en het was Theo ook al opgevallen... s'avonds zit hij meestal een boek te lezen in de zetel, Op een middag hadden we het over onze gerechtjes klaarmaken, en toen opperde hij dat in het boek van bocusse ook een paar lekkere exemplaren stonden... dus boek erbij gehaald ... en me voorgenomen om dit zeker 1 van deze dagen dus op tafel te toveren... maar omdat dit een gerechtje is , waar dat ik zeker van ben dat je dan de eerste veertien dagen gene honger meer gaat hebben  wil ik dit dus op het goeie moment op tafel toveren... Bocusse maakt geen gewag van de groenten , ik ga er toch een witloofslaatje bij serveren...

    Of ge het gelooft of niet maar het appelgebak is weeral bijna op.. nog twee stukskes zitten er in de plastieke container die het gebak vers en sappig houd... ( bij ons is dat blijkbaar niet echt nodig... want zelfs onze Mol lust graag appelgebak)

    12-11-2015 om 10:49 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    11-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er staat een goeie grote pot soep te pruttelen

    en de geur van verse soepgroenten, zweeft weer door ons huis..tot in de slaapkamers.. ruik je selder, prei en ui..... ik voeg voor de goeie gang van zaken, in verband met vitamines ook een handvol verse peterselie toe.... 

    en deze keer is het terug  linzensoep.... die is zo verduvelt lekker dat je spijt hebt dat de emmerkes leeg zijn ( d'as dus een verpakking van yoghurt, gekregen van de Fons... die koopt die bij den turk... volgens ik weet is die aan de zoute kant... een hele andere smaak , dan dat wij gewoon zijn van dat witte goedje !).. in zo een emmerke niet tot aan de rand gevuld.... gaan er twee volwassen soepmokken aan volume.... zodra de soep afgekoeld is , wordt die soep overgeschept en in de ijskast gezet... en dan is het maar gewoon per portie uit de ijskast in de komen gieten en opwarmen.....

    Ik ben er nog niet uit voor deze avond.... we zien wel wat het wordt, 

    Nu ga ik verder werken aan de (sier)afdekhoesjes voor de konfituur..... maar ik zal eerst moeten spelen met het strijkijzer... want ik wil er ook een mooi randje rond  ( a la bais) dus ik zal die moeten knippen en strijken met die kleine hulpstukjes.... mijn verweg naai en  borduurmaatjes, stelden me voor om zo een machientje op te sturen, maar ik vind het persoonlijk een prulleding dat veel kost..... te plastiekerig .... en met die kleine spullekes die ik heb gaat het net zo gemakkelijk....

    (Mensen die soep ruikt zo lekker dat je scheel gaat zien van de grote goesting !)

    11-11-2015 om 12:59 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ongelofelijk maar waar !!

    een heel erg gebruikt kookboekje ( pocketformaat) van de jaren stillekes (1612) is dinsdag geveild !! en de leuvense universiteitsbib heeft dit kunnen aanschaffen voor 3600 euro ...

    een verslag.... ( Ooo wa zou ik daar graag eens in snuffelen, maar die schanse zal ik niet hebben natuurlijk )

    Taart met ricotta: dit stond er in het populairste Vlaamse koekboek anno 1612  Het Koockboeck oft familieren keukenboec van Antonius Magirus ©Rob Stevens Kip met pesto, kweeperenmarmelade en taart met ricotta. Het zijn opmerkelijk 'hedendaagse' recepten die prijken in het Koocboec dat Antonius Magirus in 1612 in het Nederlands schreef. Zijn populair werk werd drie keer herdrukt maar er bestaan nog maar zeven exemplaren van. KU Leuven kon zopas een zeldzame eerste druk kopen. Garrelt Verhoeven, hoofd erfgoed van Universiteitsbibliotheek Leuven ©© Rob Stevens Het Koocboec oft familieren keukenboec van Antonius Magirus is erg persoonlijk geschreven en doorspekt met de nodige kwinkslagen. Het was destijds razend populair. "Je zou Magirus de Jeroen Meus van de zeventiende eeuw kunnen noemen", zegt Garrelt Verhoeven, hoofd erfgoed van de Universiteitsbibliotheek Leuven. Magirus schuwde ook het culinaire avontuur niet. Zijn naam, 'Magirus', is afgeleid van het Griekse woord voor 'kok': vermoedelijk was het een pseudoniem van een Leuvense professor. Die publiceerde zijn handig kookboekje - amper vijftien centimeter groot - in 1612 in Leuven. "Het was erg succesvol: onder meer Jacob Cats en Constantijn Huygens wisten het te waarderen", vertelt Garrelt Verhoeven in de Leuvense Campuskrant. Het boek was zo populair dat het in 1655 en 1663 in Antwerpen herdrukt werd. Maar het was een gebruiksboek: van de vermoedelijk hoge oplagen zijn er in totaal slechts zeven exemplaren bewaard. Het boekje dat de KU Leuven voor 4.600 euro bij het Brugse veilinghuis Marc Van de Wiele kon kopen, is beduimeld en versleten. Het is duidelijk een intensief gebruikt exemplaar, maar het gaat wel om een zeldzame eerste druk uit 1612. Tot nu toe bezat KU Leuven alleen een onvolledig exemplaar van de derde druk. Antonius Magirus richtte zich met zijn kookboek op dames van de gegoede burgerij en de lagere adel die hij "met minder moeite, kosten en tijdverlies een paar pottaggies, sauzen, saucijsjes en andere spijzen wilde leren bereiden". De 17de-eeuwse Jeroen Meus spoorde de dames aan om avontuurlijker en lekkerder te koken, introduceerde verse kruiden en gebruikte veel groenten zoals artisjokken, paddenstoelen, hopscheuten en zelfs truffels. Parmezaan en ricotta Voor zijn boek baseerde hij zich op het Italiaanse werk Opera dell'arte del cucinare uit 1570 van Bartolomeo Scappi, maar Magirus hield zelf niet van pasta, zodat dat soort recepten grotendeels ontbreekt. Ook vis vond Magirus 'te slijmerig', maar hij liet zich wel inspireren tot het gebruik van kaas - ook parmezaan en ricotta - in warme gerechten. Het is een voor die tijd erg praktisch boekje met duidelijke maten, gebruiksaanwijzingen en tips. En, niet onbelangrijk, de recepten zijn nog altijd bruikbaar. Zo blijkt de 'toerte van appelen' met pasta, ricotta en amandelen erg lekker te zijn. In januari wordt er in Leuven een fundraising-diner gehouden op basis van de recepten van Magirus. www.magirus.net

    Wat ik zelf op tafel ga zetten weet ik nog niet, ik ga in elk geval toch verse soep maken ( linzen deze keer !!)

    Ik heb nog twee kleine portie's nasi.... en heb nog genoeg vleessaus voor een lekkere lasagna te bereiden... maar daar ben ik nog niet over uit sé !!.... in de loop van de dag kom ik wel tot een besluit !

    11-11-2015 om 10:59 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    10-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hahahaha....

    In den buik van den oven zit er terug een appelgebak ( zal ik het maar noemen)... het is dus een electrisc he warme luchtoven die ik geerfd heb van onze Nederlandse vrienden.....die staat provesoir op een houten tuintafel op het terras !.... en gelijk je buiten gaat ( uit de loft dus).... ruik je de lekkere geuren van het gebak, appel kaneel noten.... vanillesuiker... Het is echt plezierig om Theo zijn reactie te zien /horen...MOOOHooooo lekker !!....

    Hoe gaarder het gebak hoe intenser de geuren worden en daar kan geen enkel huisparfumeke  het tegen halen sé !! ... Hij zal weer goed geslaagd zijn zeker te weten.... 

    Ik zou ook 1 van deze dagen eens wat meringe's moeten in mekaar knutselen.....want ik heb al een zeer groot gedeelte eiwitten opgespaard, (diepvries uiteraard)zodat die ook nog eens van pas komen om mijn snoeperkont te verwennen !!.....

    10-11-2015 om 13:50 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.klaar om terug van start te gaan...

    Op het programma van Theo staat dus verder aan de vloer in de schuur werken ( hij doet het heel graag, maar het is natuurlijk heel zwaar !)

    tussen de buien door eens komen drinken, thee, koffie, een pintje.... en af en toe een stukje appeltaart komen oppeuzelen, hij krijgt er maar niet genoeg van... daar sta ik dan met mijn meters lange rijen kookboeken , met de aller heerlijkste recepten, van super oude, naar ultra moderne methode's.... nee hoor Theo krijgt maar niet genoeg van die lekkere sappige appelcake... ( die is ook onbeschoft lekker doordat hij dus in een soort van tuperware doos in de ijskast staat en daardoor niet uitdroogt, dus sappig blijft.... de kilte van de ijskast... laat de appel en kweeperensmaak goed tot zijn recht komen... als de cake in de doos gaat... snij ik hem op voorhand in de lengte in twee en dan om de 6 a zeven cm's dwars door, zodat je lekkere grote mooie gebakjes verkrijgt !) juist genoeg om je lekkere trek, of een kleine honger te stillen.... Het is echt een super recept;... dat ik aangepast heb naar mijn cakeblik... die is redelijk groot en de gewone hoeveelheden die ik hier heb neergetokkeld volstaan niet, een armtierige taart die eruit ziet dat hij niet gerezen is, vind ik maar niets.... nee voor mij moet een taart dus lekker hoog gerezen zijn en vol liggen met schijfjes appel rozijntjes en amandelschilfertjes of boerennoten..... 

    Bij mij mogen ze gerust weten dat ik van vlaamse origine ben, en niet op een onsje meer kijk..... ( hetgeen teveel is , dat eten we eerst op )...zo en nu  aan de slag !! want ik heb nog veel op mijn programma staan.... ik zou stoffen kapjes willen maken voor potjes gelei die ik als klein bedankje wil afgeven een mooie muts met een mooi kaartje  dat er  een beetje nostalgisch uitziet presenteerd beter !!.. en diegene die het dan proeft , ........ hahahaha, meer reclame moet dat niet zijn... zeker en vast  voor diegene die graag eerlijk en lekker willen eten 

    10-11-2015 om 10:32 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    09-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vandaag luien hypo dag !!

    heerlijk genieten ieder voor zich ( wat we plezierig vinden of interesant) en voila.... ik heb een mooi nieuw telefoonhoesje ontworpen.... materiaal is van zijde ( dubbel) en met isacord borduurgaren toon op toon, 

    lekker gedigt... en nadien borduren de max !! subietekes een lekkere taloor van onze favorieten... meer moet dat niet zijn.... ons acu's zijn weer opgeladen om er morgen weer tegen aan te klappen !





    09-11-2015 om 17:53 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Antwerpen is gelukkig alles verhuurd!

    Ik ben zo blij met de service van het Immo kantoor waar ik mee in zee ben gegaan.... 

    Namelijk IMMO CENTURY 21  .....oerdegelijk, helemaal doorzichtig, geen kleine letterkes, duidelijke afspraken ( ook op papier ).... helemaal tot de puntjes afgewerkt...  ik heb hier ... anders meegemaakt... vriendendiensten!! .... dat is zo een rekbaar begrip, wienze vriend????  omdat deze mensen internationaal werken, zal ik hen met graagte in de toekomst ... nog inzetten voor verkoop en aankopen van roerend goed !!.... Ze zijn werken in gans Eurpopa .. dus ook in Frankrijk enNederland en natuurlijk ook daarbuiten... Ik vind het noodzakelijk om met specialisten ter zake .. alles af te handelen... goed je betaald een premie ( die kan je eventueel incalculeren )maar dan is alles netjes geregeld zonder dat je, je zorgen moet maken... en een betrouwbare immo is toch een must... enzovoort enzoverder !!.....Zelfs als ik de koper voor 1 van mijn panden weet en ken  ... ga ik vragen aan dit immo-kantoor om alles , maar dan ook alles te regelen ... 

    09-11-2015 om 12:00 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Theo was gisteren dus echt bek af !

    Maar het is echt de moeite waard. ik ben zo blij dat hij aan dit werk begonnen is , niet tegenstaande hij goed wist hoe zwaar het wel zou worden...maar al dat zweet loont dus... en dat hij maar lekker uitrust.. ik ben er 100% zeker van dat het werk niet zal gaan lopen !....En omdat we hier heel vlug geleerd hebben dat we hier op niemand moeten rekenen..... doen we alles op onze slim bedachte methode's, het duurt natuurlijk iets langer... dan met meerdere mensen, maar we halen ons doel ook al is het  iets later ,maar goed het zij zo... 

    nu verliezen we geen tijd  .. om bewezen diensten terug te doen... want dat is voor ons wel een erezaak.... wie ons helpt , helpen we op de 1 of andere manier terug !! daar staan we op ....maar het voortouw nemen en de zaak op gang trekken van goeie buren is ons  al lang in het verkeerde keelgat geschoten... het spreekwoord  dat zegt :"wie goed doet, goed ontmoet, is hier van gene tel, wel een mes in de rug,  zwartmakerij, en/of bestolen worden..... 

    Het  heeft  een vies smaakske in onze mond nagelaten... en nu zijn er die het ons kwalijk nemen , dat we gans ons manier van handelen hier verandert hebben... We willen niet opgeslokt worden door het beest dat jaloezie heet... iedereen zoekt het maar uit voor zichzelf,tenslotte moeten wij dat hier ook doen...... en we zijn niet naar hier gekomen om hier gratis en verniet de knecht te spelen van jan en alleman

     diegene die maar vriend zijn om te profiteren, slaan de bal mis , dat zijn geen vrienden, dat noemt men gewoon profiteurs   

     het is ons echt menens... we weten hoe het hier in mekaar steekt !!....en wees gerust. en we gaan nog het 1 en ander uit onze mouw schudden..... als dat nodig mocht zijn !!

    Vandaag opruimdag, wat oefenen met de Bernina, ik denk dat ik mijne smart-phone een nieuw jasje ga maken met een mooi borduurpatroontje ... 

    Het is hier muisstil... de hondjes liggen te wachten tot ze wat lekkers krijgen, de poes is al twee keer binnen en buiten geweest..... 

    Dus ik zal eens aan de slag gaan....een beetje stofzuigen en afstoffen.... de badkamer op een dweilke trakteren...e

    Deze avond heb ik de keuze, spaghetti, of de overschot van onze nasi... daar zou ik eventueel nasiballen van kunnen maken.... maar ik heb ondervonden, dat als ik ze maak ze te flauw uitvallen, Mora of gelijk welk andere firma gebruiken vele meer zout en andere ongezonde toestanden.... en daar deins ik voor terug.... dat durf ik echt niet.... en daardoor zijn mijn nasiballen waarschijnlijk te flets..... 

    09-11-2015 om 10:04 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    08-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Theo heeft weer kei neig gewerkt !!

    Wat ben ik fier op mijn manneke!... de platen worden met de grootste zorg gelegd... het is en blijft natuurlijk een eeuwen oude schuur, en net zoals de buitenmuren wil ik dit aspekt  toch meespelen... dus niets is eigenlijk waterpas .... het zal wel pas en vliegwerk geven als er muren ofzo moeten geplaatst worden, maar het zij zo.... 

    Hij was dus echt moe, zijn vatje was meer dan af... en dat geloof ik best, want de zeiknatte platen... wegen als lood.... telkens op een kant naar buiten sleuren uit zeventien om dan op de kubota te leggen en dan zo tot aan de achterkant van de ruitjes en dan zo naar boven geloodst worden met het pallettenwagen en dan maar aan mekaar leggen zo goed en zo kwaad het kan nivelleren... uitvullen soms afschrapen... ( van de oude balken die zo hard zijn als gewapend beton ).... en dan lassen.... ge ziet er de vonken afspringen.... maar als de werken stil gelegd worden om te eten of tot s'anderendaags, dan zie je hoe alles verandert... dat gaat het 1 en ander zijn amai... ik kan haast niet wachten, nog thans zullen we aan de balken die boven de cave zitten nog veel werk hebben die zijn schotser en nog schever dan de rest !! ( ik denk dat de houthakkers en schrijnwerkers al de wijn die er in moest komen eerst voorgeproefd hebben voor ze aan die balken begonnen zijn... als ik er aan denk zal ik eens foto's maken van die toestanden. (Satomi die weet de foto's wel te vinden hahahaha, ik spreek een beetje in raadsels, maar ,ne goeie verstaander heeft maar een paar letterkes nodig !)

    Zo en deze avond zoals gezegd , nasi met kippevleugeltjes , currysaus en voor mij een potteken rijstpap.... Theo ligt al in zijn beddebakske !! 







    08-11-2015 om 18:35 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.deze middag lekkere soep

    er staat een grote pot rijst uit te dampen, want ik heb besloten om deze avond nasi op tafel te toveren, met lekkere pikante kippevleugeltjes.... 

    Ik had al ik weet niet hoelang al goesting in roomrijst.. en die heb ik dus nu ook gemaakt, de mooie glaasjes gevuld met dit lekkere goedje staan lekker af te koelen.... ik denk dat Theo dat niet lust, d'as nie erg, dan hebbekik  meer !!.... ik ga hem eerst laten proeven, want het is niet de echte ouderwetse rijspap, die met kaneel of met safraan is gekruid....( daar ben ik ook niet echt gek op , althans de versie die ik als kind kreeg voorgeschoteld.... Het is pas na vele, vele jaren, dat ik me aan een portie rijstpap durfde wagen en het ook nog eens verduveld lekker vond, maar deze versie was helemaal anders dan de vorig beschreven toestand... 

    En daarom , dat ik ook de mensen begrijp die iets niet lusten... toch dring ik aan om mijn versie eens te proeven... en meestal gaat dan de persoon overstag !....Graag koken is een must om iets lekkers op tafel te toveren..... iemand die niet graag kookt, weet niet hoe lekker eten kan smaken.... en kwakt die maar wat op een taloor ( bord)....is dat nu door laksigheid .... of gewoon door dommigheid...  want zelfs met heel weinig kan je hele lekker eten klaar maken....

    08-11-2015 om 13:35 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gisteren was het echt een zeer , maar dan ook een ZEER productieve dag

    Er zijn zo van die renovatiewerken , waar je een ganse week, zelfs maand je ziel afdraait tot je der bij neervalt, het pakken geld kost en waarvan je niet ziet dat er iets gebeurd is ( laat het ons noodzakelijk kwaad noemen )

    De houten schotten die ik drie jaar geleden heb gekocht per vrachtwagen ...  die buiten opgestapeld lagen op een open terrein en dus in weer en wind ( en sneeuw) lagen te wachten om verkocht te worden. kletsnat en loodzwaar om te transporteren....  zijn nu na al die tijd nog niet droog  ( de bovenste wel, maar de andere onder de hoge stapels die zijn nog altijd doorweekt !)

    We zijn daar niet rouwig om, omdat dit veiliger is als Theo last... dan kan den boel geen vuur vatten, en tot nu toe is alles dus open en kan de wind zijn werk doen achteraf.... de schuur verandert van uitzicht per uur !!.....Het geeft een echte meerwaarde... we zullen met de aangekochte platen een heel eind vooruit komen , maar ik denk niet dat we genoeg hebben voor alle drie de schuren... en ik denk niet dat we die nu nog zullen kunnen kopen aan dezelfde prijs van toen... de houten schotten waren toen een daverend succes... er zijn schuilhokken voor koeien mee gemaakt, paardestallen, omheiningen, vloeren rond een zwembad enzovoort enzoverder !

    Ik heb gisteren toch  de aardappel ravioli gemaakt... en ik moet zeggen , de mensen die geen uitgesproken voorkeur voor erg pittig hebben zullen dit gerechtje heel lekker vinden.... wij daren tegen vonden de ravioli goed geslaagd van struktuur , lekker romig deeg, maar niet pittig genoeg !.... toch is dit voor mij geen verloren zaak , want ik heb dit deeg denk ik ooit al eens geproefd... in een kleine bistro en ga dat ook voor dat gerechtje gebruiken en afwachten wat dit geeft... het is natuurlijk wel extra werk, maar  voor mij is dit dus echt genieten.... 

    Het appelgebak is weeral hemels,  ik heb de boskoop uit het recept weg gelaten en ik heb kweeperengelei gebruikt om af te strijken.... je weet niet wat je proeft ... hemels lekker !

    08-11-2015 om 10:22 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    07-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het is al bijna 13 uur.... teveel van de appeltaart (restje) gesnoept

    geen van ons beiden echt honger !!.... theo die gaat vooruit amai... echt fantastisch.... dat zal echt een heel ander zicht zijn; ( ik weet ik val in herhaling, maar ik ben zo blij... !!)

    mijne was die hangt grotendeels op, nog juist onze poezelige kamerjassen... die in het sop zitten samen bed de bodywarmer van Theo want die had mysterieuse vlekskes opgelopen..... 

    de koekenbakkerij is opgeruimd en het appelgebak staat af te koelen.... heerlijk afgewerkt zodat hij mooi blinkt  !!.... 

    de geur moet je der bijdenken... heerlijk rijpe appels , amandeltjes.... en kaneel !!... de geur van winterse gezelligheid ondanks dat het in den tuin blote kontenweer is !!







    07-11-2015 om 13:05 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.der schijnen zeven zonnen ( althans spreekwoordelijk.... voor den tijd van het jaar)

    en we staan op avans... op aanvraag nog eens dezelfde cake aan het bakken ( subiet nog den afwas) .. nu binnen een half uurtje of zo een lekkere soepmok pompoen-currysoep !!.. en voor vanavond denk ik van eens spaghetti op tafel te toveren.... een ruime hoeveelheid, want ik ga morgen  aardappelravioli produceren....en daar heb ik toch een vullingske voor nodig... dus waarom niet bolognesesaus !!....

    De was is aan het draaien... die kan straks lekker op den draad drogen... heerlijk puur natuur... zelfs de was probeer ik zoveel mogelijk natuurlijk te houden, ik heb een oud electrisch(kaas, groenten en vleesmolentje ) op de kop getikt op zo een vlooienmarktje ... en daar rasp ik dan de grote blokken marseillezeep mee tot poeder....( in het begin gingen we daar regelmatig naar toe, maar omdat we de laatste keren echt voor niets reden..omdat het allemaal plastieke spullen waren die meer kosten dan nieuw in de winkel.. hebben we dat wijselijk afgeschaft en hebben nu een soort van ruilhandeltje onder maten en kennissen )hebberig zijn is  een kunst natuurlijk , maar de meesten krijgen dan het deksel op de neus! 

    Theo is lekker aan het lassen nadat hij eerst nog een paar grote platen uit de schuur heeft gesleurd... en het verandert dag op dag... IK durf niets meer wensen, want meestal komt het dan niet goed... zo wou ik dat verleden jaar onze mooie lantaarns zouden kunnen branden met kerstmis, maar dat is nog niet verwezelijkt... we hadden teveel sores aan ons hoofd in antwerpen... ( kelder).. en zodoende... maar geduld ...... 

    Alé ik ga de soep warm maken en den troep van de koekenbakkerij opruimen ... je kan niet geloven hoe lekker dat die appelcake al ruikt, gans de schuur  ruikt naar appel , vanillesuiker en kaneel !!..... Mmmmm 

    07-11-2015 om 11:48 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    06-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.deze avond lekker gemakkelijk....

    Wat aardappels geschilt en in kleine stukjes laten koken... bedoeling was van  er een aardappelkoek mee te maken, die een lekkere laag bloemkool in witte saus moest bedekken... en dan in de oven een lekker korstje krijgen... met een korteletje.. ik moet dringend mijn vriezers leeg eten... en met twee is dat een langdurige bezigheid...Maar desalnietemin... niet minder lekker...Het enigste vervelende aan lekker en graag koken is dat je dus alles kan gebruiken en het heel wat duurt eer je alles opgebruikt hebt , je dus eigenlijk  zo enorm veel geld uitspaart !..( echt zonder stoefen)

    Ik heb verschillende boeken, van maitre Bocuse.... en wees gerust , die gebruikt(e) ook niet altijd caviaar.... en kreeft... ik heb verschillende receptjes van hem die echt op een boeretafel niet zouden misstaan... en de prijs daar moet ge het zeker niet voor laten !!...

    maar goed we hebben ons avondeten al opgepeuzeld .... met een lekker wijntje... ( vooraf wat tapa's.... om te vieren dat de vloer in de schuur de max zal worden ).Theo last al die ijzeren stootranden aan mekaar... voor de  (extra)stevigheid!!... dus aardappelkoek op een bedje van bloemkool !! ..... als nagerecht het kleine restje dat nog overschiet van het appelplaatgebak... Die valt enorm in de smaak... Ons bezoek van vandaag konden er ook niet afblijven !!....







    06-11-2015 om 18:35 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is redelijk nat buiten

    Theo zal moeten opletten dat hij geen uitschuivers maakt als hij de dikke platen binnen sleurt ( van de schuur van 17 naar de achterkant van de schuur van de ruitjesschuur in 15...

    Het gaat traag maar gestaag... en hij heeft gisteren nog wat rommel opgeruimd...omdat zijn tong zowat op zijn schoenen hing na vijf platen verleurd te hebben ( ondanks de kubota en ondanks de pallettenwagen die tot op het eerste verdiep opgepomt werd.. en hij zo de platen naar de te beleggen balken te slepen !...

    Gisteren was het weer extra lekker .. het is een vervelend werkske... olie of frietvet verversen... maar daarna heb je weer verrukkelijke frietjes..... en met die gemarineerde rundsreepjes en een witloofslaatje.. ja mensen er zijn ergere dingen in het leven dan dit menuutje op te peuzelen... 

    De vers gebakken appelplaatkoek is ook geproefd en meer dan lekker gevonden..... ik ga wel 1 ding nooit meer doen en dat is boskoop appelen gebruiken in de vulling... het geeft een hele lekkere smaak daar niet van, maar het maakt dat de koek... iets TE sappig is....   des ondanks... super lekker.... 

    Het receptje gaat als volgt.... 150 gram hoeveboter ( of margarine zoals u verkiest) 250 gram meel , een eetlepel afgestreken bakpoeder ( hier is dat levure chemique) 4 eitjes gescheiden  .(eiwit opkloppen tot schuim en op het laatste moment bijvoegen) 100 gram  melk, ik had dus 2 boskopen voor de vulling dus in het beslag... en vier jonagolds voor bovenop.... in het vervolg de boskopen niet meer dus, die kan je weglaten of jonagold, of een andere stevige zoetzure appel gebruiken... en 200 gram suiker.... dan heb ik nog ongeveer een eetlepel kaneel  gebruikt een vuistje rozijnen.... en een greepke geschaafde amandelen .... 

    men roert de boter en de suiker tot een creme.... voeg de eierdooiers toe.. ( klop het eiwit stijf voor later) dan de gezeefde bloem met het bakpoeder... en geutje per geutje de melk....  wil je appelstukjes in de vulling is dat nu het moment, daarna het eiwit onderspatelen....

    een bakplaat invetten bekleden met papier.... deeg erin storten en gelijk strijken beleggen met partjes appel  bestrooien met rozijntjes, amandelen en naar smaak kaneel , de oven moet voorverwamt worden op 180 graden middenste richel, en voor een uurtje afbakken ongeveer... min of meer volgens uw oven werkt... ( want dat verschilt al eens een keertje .. gebak uit de oven halen en afwerken met een abrikozengelei... voor de glans , ik heb kweeperengelei ( natuur) genomen... daverend lekker !

    * ik wens nog te vermelden aan de mensen die een privé -telefoonnummer hebben... en die met goede bedoelingen ons trachten te bereiken.... dat wij onze telefoons zo danig hebben geprogrammeerd dat de privé-bellers ... niet meer worden doorgegeven.. ( de telefoon rinkelt niet meer )

    De andere nummers komen op het scherm en worden administratief vastgelegd.... voor bijzondere redenen !

    06-11-2015 om 11:26 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    05-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een oervervelende klus afgewerkt namelijk....

    frietvet vervangen... dus d'as een gans repertoir dat moet afgewerkt worden.. frietvet opvangen in een ouwe fles

    ommanteling, binnenbak verwarmingsellement en het frietkorfje moet allemaal afgeschrobt worden tot het allemaal terug zuiver is..... en dan, ja dan !! terug nieuwe prut in de pot, en deze avond lekkere frietjes !!....theo vind het dan minder lekker ruiken, de doordringende frietlucht, van vet of olie die moet vervangen worden vind hij lekker ruiken..... Met gemarineerde rundsstrippekes... een beetje a la pitta.... maar toch anders... en witloof met een kwak mayo... natuurlijk zelf gebrouwen hé ... Ik heb een appelcake gebakken... een beetje uit een kookboek, maar ik heb toch weer buiten de lijntjes gekleurd, want ik heb er mijne eigen swoeng aan gegeven hij voelt lekker sappig aan..... dus het zal zeker smaken

    05-11-2015 om 16:41 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.deze middag bloedworst "beuling", of zwarte pensen met appelmoes

    heerlijk ouderwetse kost... met een goed grof boterhammeke en natuurlijk echte boter.... het zal wel weeral niet gezond zijn, maar dat diegene die ons dat allemaal proberen inlepelen  eerst maar eens zorgen voor een gezonde leef sfeer zonder stress van hoge belastingen !!... dat zal nogal wat beter zijn !!





    05-11-2015 om 12:36 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zon is van de partij !!

    Theo gaat vandaag dus de grote houten schotten naar de ruitjesschuur sleuren om die dan als vloer op het eerste verdiep te gebruiken, de ijzeren beugels die aan de zijkanten zitten gaat hij aan mekaar lassen, zodat alles goed stabiel is en blijft.... het zal een heel ander zicht zijn , en dan hebben we ook weeral meer plaats om de kostbaarste goederen daar op te slaan , want het is tenslotte toch een werk van zeer langen asem !!...

    Maar ik heb weeral goed nieuws gekregen en daar ben ik dus zeer blij om... er is zelfs een verwarring met iemand die exact dezelfde naam heeft dan ik... enfin het is een ingewikkeld verhaal ,dat eigenlijk een goed eind zal hebben !

    Wat staat er vandaag op het programma... wel dus dat  topje in indische katoen vertimmeren ik ben toch van zin om me een nieuwe look aan te meten als we op evenement gaan staan waar oude beroepen worden uitgeoefend en waar je dan als toerist spullekes kan kopen... mijn lange middeleeuwse rok en bloese passen al lang niet meer !! en mijn mooi kanten mutske ... is verloren geraakt.... ( dat zal wel ergens in een doos hier of daar nog zitten ,als het al niet in de rompslomp van de kelder is geraakt  dus mee naar het containerpark !

    voor de mensen van de vlaanders die komen lezen een beetje zoals in Johan en de alverman, tante liezelotje  en hare man oom willem......( wat was frank Aendenboom toen een knappe vent  !)

    05-11-2015 om 10:35 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Het wel en wee !!!! wordt een droom werkelijkheid, of een nachtmerrie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    leewee3
    blog.seniorennet.be/leewee3
    Gastenboek
  • Hallo Myriam
  • We missen jullie op het Tuinadviesforum
  • Een mooi begin voor augustus
  • Hallo
  • Groeten uit Knokke-Heist

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!