Inhoud blog
  • de zon is gelukkig weer al van de partij
  • Het zijn momenteel hele drukke tijden !
  • 1 april en het is buiten heel donker om dik 10 uur
  • Belgische lozer als terrorist
  • De Belgische huurwet is niet meer van de poes !
    Zoeken in blog

    Foto
    Nieuws VTM
    Zoeken met Google


    zon _en_zweet_in_frankrijk
    als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden
    De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
    06-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.deze avond lekker gemakkelijk....

    Wat aardappels geschilt en in kleine stukjes laten koken... bedoeling was van  er een aardappelkoek mee te maken, die een lekkere laag bloemkool in witte saus moest bedekken... en dan in de oven een lekker korstje krijgen... met een korteletje.. ik moet dringend mijn vriezers leeg eten... en met twee is dat een langdurige bezigheid...Maar desalnietemin... niet minder lekker...Het enigste vervelende aan lekker en graag koken is dat je dus alles kan gebruiken en het heel wat duurt eer je alles opgebruikt hebt , je dus eigenlijk  zo enorm veel geld uitspaart !..( echt zonder stoefen)

    Ik heb verschillende boeken, van maitre Bocuse.... en wees gerust , die gebruikt(e) ook niet altijd caviaar.... en kreeft... ik heb verschillende receptjes van hem die echt op een boeretafel niet zouden misstaan... en de prijs daar moet ge het zeker niet voor laten !!...

    maar goed we hebben ons avondeten al opgepeuzeld .... met een lekker wijntje... ( vooraf wat tapa's.... om te vieren dat de vloer in de schuur de max zal worden ).Theo last al die ijzeren stootranden aan mekaar... voor de  (extra)stevigheid!!... dus aardappelkoek op een bedje van bloemkool !! ..... als nagerecht het kleine restje dat nog overschiet van het appelplaatgebak... Die valt enorm in de smaak... Ons bezoek van vandaag konden er ook niet afblijven !!....







    06-11-2015 om 18:35 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is redelijk nat buiten

    Theo zal moeten opletten dat hij geen uitschuivers maakt als hij de dikke platen binnen sleurt ( van de schuur van 17 naar de achterkant van de schuur van de ruitjesschuur in 15...

    Het gaat traag maar gestaag... en hij heeft gisteren nog wat rommel opgeruimd...omdat zijn tong zowat op zijn schoenen hing na vijf platen verleurd te hebben ( ondanks de kubota en ondanks de pallettenwagen die tot op het eerste verdiep opgepomt werd.. en hij zo de platen naar de te beleggen balken te slepen !...

    Gisteren was het weer extra lekker .. het is een vervelend werkske... olie of frietvet verversen... maar daarna heb je weer verrukkelijke frietjes..... en met die gemarineerde rundsreepjes en een witloofslaatje.. ja mensen er zijn ergere dingen in het leven dan dit menuutje op te peuzelen... 

    De vers gebakken appelplaatkoek is ook geproefd en meer dan lekker gevonden..... ik ga wel 1 ding nooit meer doen en dat is boskoop appelen gebruiken in de vulling... het geeft een hele lekkere smaak daar niet van, maar het maakt dat de koek... iets TE sappig is....   des ondanks... super lekker.... 

    Het receptje gaat als volgt.... 150 gram hoeveboter ( of margarine zoals u verkiest) 250 gram meel , een eetlepel afgestreken bakpoeder ( hier is dat levure chemique) 4 eitjes gescheiden  .(eiwit opkloppen tot schuim en op het laatste moment bijvoegen) 100 gram  melk, ik had dus 2 boskopen voor de vulling dus in het beslag... en vier jonagolds voor bovenop.... in het vervolg de boskopen niet meer dus, die kan je weglaten of jonagold, of een andere stevige zoetzure appel gebruiken... en 200 gram suiker.... dan heb ik nog ongeveer een eetlepel kaneel  gebruikt een vuistje rozijnen.... en een greepke geschaafde amandelen .... 

    men roert de boter en de suiker tot een creme.... voeg de eierdooiers toe.. ( klop het eiwit stijf voor later) dan de gezeefde bloem met het bakpoeder... en geutje per geutje de melk....  wil je appelstukjes in de vulling is dat nu het moment, daarna het eiwit onderspatelen....

    een bakplaat invetten bekleden met papier.... deeg erin storten en gelijk strijken beleggen met partjes appel  bestrooien met rozijntjes, amandelen en naar smaak kaneel , de oven moet voorverwamt worden op 180 graden middenste richel, en voor een uurtje afbakken ongeveer... min of meer volgens uw oven werkt... ( want dat verschilt al eens een keertje .. gebak uit de oven halen en afwerken met een abrikozengelei... voor de glans , ik heb kweeperengelei ( natuur) genomen... daverend lekker !

    * ik wens nog te vermelden aan de mensen die een privé -telefoonnummer hebben... en die met goede bedoelingen ons trachten te bereiken.... dat wij onze telefoons zo danig hebben geprogrammeerd dat de privé-bellers ... niet meer worden doorgegeven.. ( de telefoon rinkelt niet meer )

    De andere nummers komen op het scherm en worden administratief vastgelegd.... voor bijzondere redenen !

    06-11-2015 om 11:26 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    05-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een oervervelende klus afgewerkt namelijk....

    frietvet vervangen... dus d'as een gans repertoir dat moet afgewerkt worden.. frietvet opvangen in een ouwe fles

    ommanteling, binnenbak verwarmingsellement en het frietkorfje moet allemaal afgeschrobt worden tot het allemaal terug zuiver is..... en dan, ja dan !! terug nieuwe prut in de pot, en deze avond lekkere frietjes !!....theo vind het dan minder lekker ruiken, de doordringende frietlucht, van vet of olie die moet vervangen worden vind hij lekker ruiken..... Met gemarineerde rundsstrippekes... een beetje a la pitta.... maar toch anders... en witloof met een kwak mayo... natuurlijk zelf gebrouwen hé ... Ik heb een appelcake gebakken... een beetje uit een kookboek, maar ik heb toch weer buiten de lijntjes gekleurd, want ik heb er mijne eigen swoeng aan gegeven hij voelt lekker sappig aan..... dus het zal zeker smaken

    05-11-2015 om 16:41 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.deze middag bloedworst "beuling", of zwarte pensen met appelmoes

    heerlijk ouderwetse kost... met een goed grof boterhammeke en natuurlijk echte boter.... het zal wel weeral niet gezond zijn, maar dat diegene die ons dat allemaal proberen inlepelen  eerst maar eens zorgen voor een gezonde leef sfeer zonder stress van hoge belastingen !!... dat zal nogal wat beter zijn !!





    05-11-2015 om 12:36 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zon is van de partij !!

    Theo gaat vandaag dus de grote houten schotten naar de ruitjesschuur sleuren om die dan als vloer op het eerste verdiep te gebruiken, de ijzeren beugels die aan de zijkanten zitten gaat hij aan mekaar lassen, zodat alles goed stabiel is en blijft.... het zal een heel ander zicht zijn , en dan hebben we ook weeral meer plaats om de kostbaarste goederen daar op te slaan , want het is tenslotte toch een werk van zeer langen asem !!...

    Maar ik heb weeral goed nieuws gekregen en daar ben ik dus zeer blij om... er is zelfs een verwarring met iemand die exact dezelfde naam heeft dan ik... enfin het is een ingewikkeld verhaal ,dat eigenlijk een goed eind zal hebben !

    Wat staat er vandaag op het programma... wel dus dat  topje in indische katoen vertimmeren ik ben toch van zin om me een nieuwe look aan te meten als we op evenement gaan staan waar oude beroepen worden uitgeoefend en waar je dan als toerist spullekes kan kopen... mijn lange middeleeuwse rok en bloese passen al lang niet meer !! en mijn mooi kanten mutske ... is verloren geraakt.... ( dat zal wel ergens in een doos hier of daar nog zitten ,als het al niet in de rompslomp van de kelder is geraakt  dus mee naar het containerpark !

    voor de mensen van de vlaanders die komen lezen een beetje zoals in Johan en de alverman, tante liezelotje  en hare man oom willem......( wat was frank Aendenboom toen een knappe vent  !)

    05-11-2015 om 10:35 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    04-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voila sé, dat weet ik nu ook weeral !

    Ik had donderdag een serieus stukske vis ( filet) aan den haak geslagen.... visafdeling supermarkt.... want dat stond in de promotie.... een groot stuk.. eigenlijk veel te groot voor 1 persoon, maar goed theo lust dat niet...

    Lieu noir...dat het geen kabeljauw was dat zag ik natuurlijk wel,de struktuur van de vis was volgens mij fijner !!

    Ik heb het me goed laten smaken... wees gerust.... maar de naam hield me bezig... soms kan je uit de naam wel raden wat de vis in het vlaams is.... zoals sprat=sprot, hareng=haring, saumon=zalm....maar Lieu noir =ik kon er een slag naar slaan , maar vond het beter om het op te zoeken,  dat zwart geval is dus koolvis... het klinkt in elk geval vele sjieker, want koolvis laat me denken aan de vierkante plakskes ingvrozen vis in den aldi... die kraak nog smaak hebben !!De pallettenwagen staat in de ruitjesschuur klaar om aan het hijs en tilwerk te beginnen...

    ik heb de grote pompoen een kopke kleiner gemaakt... en op het vuur staat er pompoen/groentensoep met een currysmaakske te pruttelen.. ( d'as dan voor s'middags... )voor van den avond heb ik een bloemkool met petatjes en een spieringkorteltje.. voor diegen die dat niet kennen  is een grove kortelet.. dus geen mooi ronde schijf van de filet, maar allemaal kleinere stukken met vetrandjes ertussen .. zeker zo lekker en half zo duur 

    Ik heb nog vijf grote zakken ( zeer royaal uitgemeten) stukken pompoen voor de vriezer !!.. ik ben echt blij met die aanwinst.... en ook dat theo nu toch af en toe s'middags soep wil eten.... er zitten enorm veel vitamientjes en anti-oxidanten in soep.... en we hebben dat echt broodnodig !!.. zeker en vast  ... alléén al om beter te slapen met al dat gezever over rood vlees etc.. ze kunnen bovenop de suikertax ( in Belgie) ook daar nog extra belastingen heffen. kwestie van de kas te spijzen.... 

    Ik ga hun nog een ideetje aan de hand doen, hoe dat in frankrijk of nederland zit weet ik niet, maar als je bij ons in Belgie door grotere steden wandelt dan zie je dikwijks ramen die eigenlijk geen ramen zijn, de bouwheren van die tijd , hebben wel de vormen van ramen laten metsen maar dan zonder houtewerk of glas: reden "belasting op ramen... en er is ook nog een belasting geweest op schoorstenen.... jaaaaa... wees gerust de fiscus is altijd al zeer vindingrijk geweest als het er op aan komt van zijn burgers leeg te zuigen !!.... 

    04-11-2015 om 15:40 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hopelijk blijft het vandaag droog !

    want we moeten met tafels en banken sleuren !... we moeten immers plaats maken om met de kubota  loodzware spullen te verhuizen, van de 1e schuur naar de andere... en tevens kan dat beestje dan zelf ook in het droge staan ... dat mag wel na zoveel tijd !!.....

    Buiten dat staat er op het programma... soep maken..... en ik denk iets met kip.... ofzo... ik heb te kust en te keur... kolen liggen het is tenslotte winter en dan komen al de gerechtjes met kool op het menu te staan, dat en uiteraard  pompoen !!... mijn ver weg maatjes hebben dan het zot in hunnen bol... je kan het zo gek niet bedenken of ze gooien er een kilo pompoenvlees tussen of op !!.....

    Ik heb ook wat te klein geworden tops in indische katoen  liggen... veel te klein uiteraard, maatje 38 en ik denk dat het nu zo een maat of 6 meer is !..... we zijn nu meer dan 10 jaar verder.... een partner die graag eet en snoept ,de menopauze.... en medicatie die ook nog voor wat extra kilootjes zorgt ... maar ach... en het  feit dat , toen ik terug alléén was ( partner overleden) ik voor mezelf geen moeite deed om uitgebreid te koken... en daar boven op er weinig bistro's of restaurants waen, die aan mijn eisen voldeden zelfs met een prijskaartje om U tegen te zeggen.....ik bedoel natuurlijk niet het hof van Cleve.... maar de gewone  toestanden...

     

    04-11-2015 om 10:28 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    03-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lekker geoefend met de Bernina
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    het nieuwe voetje ... dat er waauuuw uitziet... is eigenlijk toch minder interesant dan , dat ik dacht.. het is dus een hebbeding om met je ( gewone naaimachine... rondjes te borduren ) met zigzag en de gewone stiksteek toch iets frivolers te maken... ik heb darentegen van Bernina... een hulpstukje dat er vele eenvoudiger uitzit, maar zo goed uitdacht is dat je daar echt heel veel mee kan... de cirkels die je er mee kan maken zijn echt vele groter, dan het boven vermelde spulleke... en omdat het dan Bernina is kan ik dus eigenlijk elke siersteek gebruiken (dus niet het borduurprogramma waar je dus de borduurarm voor moet inschakelen, en ook de borduurringen ).. je kan het er eventueel wel met combineren, dus eerst een iets of wat kleiner borduurpatroon en daar dan rond met het hulpstukje mooie cirkels maken.... voor kussens bvb.... of voor plaids, quilts enzovoort ... Omdat ik nog niet echt honderd procent ben ( gezondheid) doe ik natuurlijk kalm aan... de dokter wil dat ik rustig aan doen, ik moet volgens hem niets... en mag alles als het me goed doet !!)

    03-11-2015 om 19:20 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de hysterie omtrent rood vlees etc.

    Nieuws Er is weer van alles aan de hand in de food industry. Wij maakten een overzicht van het laatste nieuws rondom alles wat met eten te maken heeft. Vanaf nu kun je op Smulweb Blog regelmatig een overzicht verwachten van alle laatste nieuwtjes rondom eten! 1. Vlees op lijst ‘kankerverwekkende stoffen’ De Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft bewerkt (rood) vlees toegevoegd aan de lijst van kankerverwekkende stoffen. Industrieel bewerkte vleessoorten zoals (knak)worstjes, hamsoorten en ingeblikt vlees komen op dezelfde zwarte lijst als asbest, alcohol en sigaretten. Dat wil niet zeggen dat bewerkt vlees even gevaarlijk is als bijvoorbeeld asbest, benadrukt de WHO, alleen dat het bewijs voor het verband met de ziekte even sterk is. De onderzoekers schatten dat elk jaar 34.000 mensen sterven aan de ziekte doordat ze veel bewerkt vlees eten. Rood vlees is wellicht verantwoordelijk voor 50.000 doden per jaar. 2. Supermarkten draaien miljoenen euro’s meer omzet door baktrend Supermarkten hebben de afgelopen jaren de verkoop van bakproducten en ingrediënten voor desserts zien stijgen. Dat meldt de NOS op basis van cijfers van marktonderzoeksbureau IRI Nederland. “Dit jaar ligt de verkoop tot nu toe op 184 miljoen euro. Over dezelfde periode in 2011 heb je het over 159 miljoen”, zegt Sjanny van Beekveld van IRI tegen de NOS. Dit is een groei van bijna 16 procent. 3. Schadelijke olieresten in pasta’s en rijst door hergebruikte verpakking Eten dat in gerecyclede verpakkingen zit, kan mogelijk schadelijke stoffen bevatten. Het gaat voornamelijk om pasta’s, rijst, hagelslag en cornflakes. Daar waarschuwt Foodwatch voor na eigen onderzoek. In 43 procent van de 120 geteste producten kan dit het geval zijn. In het papier zitten schadelijke minerale olieresten, MOAH genoemd en die vormen een belangrijke bron van de besmetting. MOAH wordt ervan verdacht kankerverwekkend en mutageen (een chemische stof die het DNA beschadigd) te zijn.

    03-11-2015 om 12:32 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vanaf nu... weer de gewone trend ..

    Theo gaat het pallettenwagentje met de kubota verhuizen, naar de ruitjesschuur!!.... ( dat zal een ander zicht zijn amai, want vanaf het hier is toegekomen is dat niet van zijn plek geweest ).... Voor mij is het de administratieve kant in orde maken.... de overschot van de confituur historie verder opruimen.. ( grote ketels wegbergen etc.) een taart bakken..... mischien dat ik wat kan oefenen... met de Bernina... ( ik heb nog altijd de voetjes niet uitgeprobeerd, mijn geduld is al danig op de proef gesteld)....mijn gezondheid was niet al te best, maar de medicatie is aangepast en het gaat nu echt beter !.....Deze avond is het bloemkool... ik weet nog niet met wat... eerst eens gaan snuffelen !Ik heb nog zoveel vlees in de vriezer zitten... dus een luxe-probleem !!

    03-11-2015 om 11:33 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    02-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morgen nog wat wegzetten en we kunnen er weeral voor een tijdje tegen

    Ik vind de etiketten geslaagd, een beetje nostalgisch... en dat mag !!.... morgen dus  nog wat verder doen, vandaag was ons vatje af !....





    02-11-2015 om 19:02 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De confituurfabriek heeft zijn laatste potteken kweeperen confituur geproduceerd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Je kan het niet geloven hoe lekker dat die smaakt... ( ik heb er deze morgen ook wat wezen delen.... bij maatjes !! ) we zijn geen gierigaards... of egoïsten... en geven altijd terug wat  gekregen hebben..... zonder fout !!. ...en ik ben redelijk goed in het onthouden van zulke toestanden... soms lukt het niet altijd direct om mensen terug te geven ... wat ik vind dat ze meer dan verdienen, maar tijd en geduld !! dan komt alles in orde....

    Nu nog mooie etiketten  met hetgeen er in zit.. kweepeer met....... ik zou ook graag zo een mooi afdekhoesje maken voor deze lekkere juweeltjes... maar ik vind verdorie mijn kartelschaar niet terug, ( ik heb die weer eens te goed weggelegd !...

    Nu effekes geen confituurbrouwerij meer.... want het is een massa... maar zo lekker.... echt waar  !!!  zonder overdrijven !

    02-11-2015 om 15:07 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    01-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons confituurfabriekske...

    Niets zo lekker dan zelf gemaakte... confituur of gelei !!.... den eersten helft is al omgetoverd tot gelei !!

    de foto's doen de kleur van deze lekkernij geen eer aan... want hij is mooi helder en  robijnrood.... kweepeer... met nog iets extra's ... en wat een smaak  enorm  lekker... ik denk ook heel erg lekker met ganzelever.. Heerlijk... puur natuur en veel !!!.... heel veeeeeeeeelllllll....





    01-11-2015 om 13:37 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    31-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.geen televisie... maar voer voor boekenwormen !! zoals wij zelf
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het gedeelte links op de foto zijn naslagwerken  antiek, de ruimte (heelal) en knutselstoestanden zoals wijn maken (of likeur), kleding naaien en breien, en sommige kunst en vliegwerk om je huis te verfraaien....  de andere schabben zijn meestal romans, voor mij dedective's.... ( geen dokterromannekes, geen zeemzoet geleuter) en voor Theo uiteraard alles wat met de 1e, tweede oorlog, vredesmacht en zovoort enzoverdeer over en met leger toestanden .... Het rechte gedeelte zijn allemaal kookboeken.....hier en daar heb ik er dubbel... gekregen als cadeautje.... niet wetende dat ik dat al in mijn bezit had... Ik hou nog het meeste van de super versleten gevallekes, ze zien er niet uit, en zeker niet om als juweel te pronken in een mooie bibliotheek... maar wel een schat aan informatie als het over groenten gaat, die de meesten onder ons alang vergeten zijn !! ( dus goud waard!!)

    bovenop de kweeperen actie !! dus vandaag al keihard gewerkt en d'as nog maar het topke van ons boeken arsenaal !!

    31-10-2015 om 19:43 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kweeperen zijn een kopke kleiner gemaakt ( en kheb blaren op mijne vinger... )

    De kwee''s waren al een tijdje getrokken... en het was hogen tijd dat ze verwerkt werden.... de kwee's waren serieus geschonden door de hagelbui... die ze over zich heen hebben gekregen een tijdje geleden...het vruchtvlees was al bruin, maar gelukkig nog niet rot... dus heb ik het idee van er nog compot en gestoofde kweetjes mee te maken  ( en in te vriezen) maar laten varen.. als confituuronderdeel maakt het niet zoveel uit.... want je gebruikt de kwee's enkel alléén om af te koken... en dan het sap te filteren ... mocht het vlees mooi wit zijn gebleven kon je daar dan moes van maken, maar helaas sinterklaas.... ik denk niet dat dit gaat lukken althans... maar ik wacht af... alles staat af te koelen in de grote koperen teilen.... morgen ga ik die dan overgieten in een grote gewone kookpot, zodat ik een koperen marmiet vrij heb voor de eigenlijke confituur....ik ga zeker experimenteren, met appelsap ( zelf gefabriceerd) met druivensap.... en met grenaatappel... om te beginnen, 

    Voor diegene die experimenteren met kwees... niet schillen .... gewoon in vier en dan maar proberen zoals een echte kok.... tjsak,tsjak, tsjak, tsjak... met het grote mes zo dun mogelijke stukjes te produceren.... het moet geen schoonheidsprijs winnen enkel flinterdun zijn, zodat het allemaal niet zo lang moet koken !!....  

    Voila nu ga ik helpen met de boekenverhuis.... Ik moet me telkens vermannen want als ik dan een groot kookboek vast heb, wil ik daar gauw eens in gaan snuffelen.... maar zo vebeuzelen we tijd natuurlijk.... en eens alles op zijn ( voorlopige)plek staat... is het zoveel aangenamer en gemakkelijker om een boek uit te zoeken , waarvan je denkt dat daar het nodige in te vinden is !..... 

    31-10-2015 om 13:38 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.we zullen ons mouwen eens gaan opstropen sé !

    Theo die gaat dus de schabben in mekaar klutsen... ( en al de boeken uitsorteren.. de leesboeken en de doe boeken) hij heeft enorm veel mooie oude strips... de boeken waar ik mee leerde naaien.... en de boeken die allemaal over antieke stoeltjes gaan ( bepalen uit welke periode bepaalde meubelstukken komen) en dan hoe je alles moet restaureren en bekleden.. op prof.. wijze !....

    De kookboeken... d'as nog andere koek..... ze sorteren naar taal dat gaat wel , maar dan  naar land... bereidingswijze... wokken, bakken stomen.... bbqen .... vlees, vis ,pasta.... vegetarisch enzovoort... ik zie het je al denken... wat een onzin... jaaaaa!!! dat kan wel zijn...... dat je dat denkt, maar oordeel niet voor je mijn ganse boekencollectie hebt gezien.... het is echt heel wat... en het is nog niet eens alles...... Door de jaren heen hier en daar bij mekaar gesprokkeld.... en ik moet zeggen.... het is voor mij echt aangenaam naslagwerk... een bron van inspiratie... en later wil ik in de keuken daar een volledige wand voor reserveren... want in zeventien gaan we dus een hele grote leefkeuken maken..... die de ganse benedenverdieping beslaat.....Voila ik ga naar mijn confituurfabriekske 

    31-10-2015 om 10:22 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    30-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nog niet lang terug voor al de produkten bij mekaar te scharrelen...

    Zodat we zonder problemen een dikke maand eigenlijk niet meer moeten winkelen...( mischien hier of daar een follieke... , bij een gerechtje dat ik dan deze maand ga klaar maken, want wees gerust mijn vingers jeuken.... )Ik heb te lang mijn kokkerellen-leesvoer moeten missen, laat staan van me op dat gebied uit te leven !!.... het is hier nog niet alles.... maar ik trek mijne plan.... een goeie kok heeft niet veel nodig... om lekkere gerechten klaar te maken, wat ben je met een super de luxe keuken, als je maar wat blikskesvoer op tafel tovert !.... je kookt graag ( en dan kook je meestal voortreffelijk) of je kookt niet graag !..... d'as de kwestie !...De camionet was deze voormiddag al leeg gemaakt, en met zijn tweetjes alle hens aan dek , om de boodschappen weg te werken... een deel in de vriezer, een deel ijskast ... en dan nog  de grote provisie( onder de trap.... en de meidenkast ... waar het meel en de suiker wachten om gebruikt te worden.... ik heb uiteindelijk rooie currypasta en groene currypasta gevonden... nu nog sesampasta !!..; en ik kan thais beginnen koken.... Ik hang graag den bohemer uit als het op eten aan komt.... maar wel met dien verstande dat ik graag weet wat ik eet... en ik weet graag waar het vandaan komt... pangasius-vis , kan je me niet opsolferen... want dat is vis die letterlijk in de stront leeft en zwemt !!.... beikes... ze zeggen we van varkens dat die vies zijn... maar die eten geen stront... die rollebollen in de modder tegen huidparasieten, net zoals olifanten doen.... zijn hun hokken vuil is dat niet het beestje zijn/haar schuld maar van de boer.... en 1000 varkens bij mekaar stinken inderdaad, hoe netjes hun hokken ook zijn !!.... 

    Morgen algemene confituurdag... voor later heb ik voor Theo een broodje ( of twee) fricandel speciaal voorzien want ik ga voor mezelf  vis klaar maken..... Ik heb drie koperen confituurketels ( de echte dus) en daar ben ik blij om , omdat ik dus gewoon gans de zaak in 1 keer wil afhandelen... en al die kwee's zijn teveel om in 1 grote ketel klaar te krijgen... het zal doorwerken geblazen zijn.... 

    Theo die moet de rekken in orde maken zodat onze boeken een deftig plaatske krijgen het is zonde om ze zo op een hoop te zien liggen, er zijn echte juwelen bij..... ( ook in het frans ) 

    Voila ik ga nog een beetje oefenen .... met de software... en dan een dvdke kijken.... 

    30-10-2015 om 19:06 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.boodschappen

    straks boodschappen doen... suiker ( voor de gelei) wijn, boter, meel  melk, poezemelk... het moet allemaal aangevuld worden... ik twijfel of ik waspoeder ga kopen, want mijn experiment met bio... IK kijk echt al uit naar het oefenen met de Bernina, alhoewel ik de meegebrachte fruitjes ook moet verwerken.... een taart met heerlijke appels ... dat gaat zeker en vast smaken....en als ik gelei, en compot wil maken, zal ik toch ook voor de nodige confituurbokalen moeten zorgen.... ik zal binnen X-aantal tijd met trots een echte confituur voorraad hebben, die lekker smaakt... en zoals ik gisteren als zegde ... ik ga me toch wagen aan verschillende experimentjes..

    De heisa rond rood vlees... is me wat !! The gardian heeft nu dus ook nog eens vermeld dat je van houtstof... dus stoken met hout , werken met hout, ook kankerverwekkend is... 

    Ik weet niet wat er allemaal gaande is in de mensen hun intelect!!.. maar ik vind het geen gezonde redenatie meer !...... kanker was er al in de tijd van de piramide's... en al dat opgeklopt gedoe omtrent eigenlijk alles ,als het maar sensatie geeft en kranten en tijdschriften verkoopt !! is te  extreem...

    Vroeger was het zo ( klavertje vier in de voeding) elke dag minstens 1 glas melk.... 1 eitje en elke dag een stukje fruit.... en groenten en aardappels ... ( nu is melk ongezond en eitjes eigenlijk feitelijk ook , goeie boter phoe... d'as even goed als den electrieken stoel... nee je bent beter met een soort van afgedraaide olie ... dat margarine als naam heeft gekregen )

    toen kwam de Heisa over de Cholesterol.... toen Jean-Marie,Pfaff... reklamefilmkes maakte over mosselen ( al dan niet van Zeeland) waren die ineens slecht veel te veel cholesterol... mosselen pfoeee..... je reinste vergif.... tot later bleek, dat er ook nog eens goeie cholesterol bestond.... nu is melk slecht... je bent beter met sojamelk, die genetisch gemanipuleerd is... idem met de mais.. en rotgespoten met roundup.... pfff... 

    Ik denk dat je alles met mate moet gebruiken en verbruiken en dat het dan allemaal wel goe komt, ben je opgeschreven om dood te gaan aan kanker , omdat dit nu 1X in de genen van je familie zit dan zal je daar denk ik niet aan ontkomen, ( zonder drastische maatregelen, zoals bvb, A. Jolie )en dan nog !!... Het is een smerige ziekte die ik niemand toewens.... 

    maar die heksenjacht .... vind ik echt overdreven.... en banaal !

    30-10-2015 om 10:40 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    29-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.terug..... van alles geregeld... en op dokterscontrole geweest

    Gewapend met 20 kg kweeperen.... 20 kilo appels.... nog een stuk van mijn collectie kookboeken en een nieuwe lading ( gekregen ) dvd's..zullen we der toch weer een tijdje tegen kunnen... 

    een rits schabben uit de kelder geplukt sommige planken zien er niet uit... maar daar zal ik wel iets op verzinnen.... zolang ze als boekenrek dienst moeten doen... wil ik ze toch wel netjes  hebben, mijn Bernina is ook weer op post.... zodat ik al de stof... die ik opgestoken heb kan uitproberen en de naaimachine voetjes die ik rijker geworden ben... ook uitproberen... ik ben echt super benieuwd...

    Toen we deze voormiddag nog vlug het doktersbriefke van de consultatie gingen afleveren in het bureel van de ziekenkas... passeerden we een tweede hands boekenwinkel ... ik kon het niet laten... en zag nog een kookboek naar mijn volle goesting staan, maar   ik zag dat er iemand niets zegde maar mij waarschijnlijk knettergek verklaarde.. dus heb ik dat maar zo gelaten..... 

    In elk geval .... ik zal nogal mijn gangen kunnen gaan , alléén weet ik dat hier geen Sun-Wa supermarkt is... dat is dus een heuse super grote chinese supermarkt , die ook japans, indie's en indonesis  verkoopt ik geloof zelfs de laatste tijd ook thais en vietnamees !!...

    Dus bepaalde ingredienten moet ik zien op te snorren als we in Antwerpen zijn... alléén dienen tijd hé !!... alles gaat veel te vlug !!... en we kunnen maar een aantal adreskes aandoen die we leuk vinden... of waar we eigenlijk erg gewild zijn.... het is dus echt kiezen geblazen... want onze viervoeters zijn absoluut niet content als ze in de bench moeten ... X aantal uurtjes in de donkere buik van de camionet .. en dan op een beetje vierkante meters hun ding doen... neee.... dat staat hun niet aan, en we begrijpen  dat ..... dus maken we haastig al onze lijsten af....Als we dan hier terug zijn krijgen ze wat lekkers...

    Onze Mol is zo uitgekookt dat hij dat goed omthouden heeft... het buiten zijn dat hij gemist heeft, lokt hem, maar langs den andere kant weet hij donders goed dat er lekkers te rapen valt, en hier geld de regel wie er niet is, die wordt niet geteld... dus was het  miaaauuuwwww om buiten te zijn , nog geen 10 minuten nadien.... miaauuww om terug binnen te mogen.... uiteindelijk na zo een drie keer is Mijnheer kat ... op de wandel..... zijnen buik lekker gevuld met poezenmelk.... met knackworstjes en channellekesvleesje ....

    Morgen de camionet verder leegruimen, enkel  het broodbeleg, de peperdure naaimachine , mijn medicatie, de dvd's 12 stuks, waaronder er twee zijn die een reeks vormen .... en de wijn is naar binnen geraakt de rest is allemaal voor morgen...De appels, de kweeperen... en de schabben... ik ga mijn geduld op proef stellen en de kwees's nog een beetje laten rijpen in huis.... 

    Gek dat dit fruit zo weinig geliefd is... mensen weten niet wat ze missen... oftewel koken ze niet graag .... in elk geval ... wij zijn er echt knettergek op en ik ga toch een paar potten experimentjes maken... met druivensap, met frambozen.. en ik denk met nog iets anders... dat al een tijdje in de vriezer zit.... naar het schijnt kan je van de afkookte stukken kwee ook nog eens lekkere marmelade maken.... maar dat moet ik nog verder uitpluizen in 1 van mijn boeken... want ik heb ook kruidenboeken om zelf de lekkerste kruidenmengsels te maken.. om 1 voorbeeld te noemen harissa.... maar er staan ook mengelingen in van bvb....Siera Leoné... mosambique , libanon, Isarel... enzovoort enzoverder... het is alléén, hier  is het, het hol van pluto.... dus hier is niets... jawel  ik zou liegen... maar het duurt te lang eer ik dat allemaal geschreven heb... dus gaan we daar over zwijgen !

    Voila.... honger hadden we niet , want ik had ons voorzien van dikke boterhammen... met gebakken ei en spekskes... die zijn tot de laatste kruimel opgefeest... met een thermoske koffie... awel... d'as beter dan gelijk welk wegrestaurant... want d'as dure brol waar ge ziek van wordt !!

    Zo .. ik hoop dat ik morgen tijd heb om te komen vertellen, hoe het verloopt...foto's van de bib.... heerlijk menig kok die inspiratie zoekt ... of hoe iets in zijn werk gaat zou... watertanden... van zoveel naslagwerk !

    29-10-2015 om 20:53 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    27-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het winteruur, is toch weer een paar dagen otteldebottel voor mij

    s'morgens is het plezierig, maar s'avonds zo vroeg donker !! ... d'as echt weer wennen...

    De bakjes met vogelzaadjes worden al gretig aangevallen door de meesjes en de mussen af en toe een bosduif en ik heb ook al verschillende roodborstjes op bezoek gehad... die echt door de ruit komen kijken wat we uitvoeren, net zoals het kinderliedje "roodborstje tikt tegen het raam ".... enzovoort(verder weet ik het niet meer, het is meer dan 54 jaar geleden dat ik dat nog gezongen heb .... )

    Subiet eerst weer wat wortels uitsteken, want die gaan in de nasi  ( met kip ) boodschappen doen.... 

    Theo is vollop bezig met de binnenmuren van de cave te controlleren.... op zwakke plekken , dat wil dus zeggen dat al de viezigheid van de muren wordt gehakt  en gestoken.... sommige plekken stinken echt nog naar koeiedrek .. beikes !!...Zulke koeieluchten hebben wij dus hier ook 

    27-10-2015 om 10:14 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Het wel en wee !!!! wordt een droom werkelijkheid, of een nachtmerrie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    stilheid
    blog.seniorennet.be/stilhei
    Gastenboek
  • Hallo Myriam
  • We missen jullie op het Tuinadviesforum
  • Een mooi begin voor augustus
  • Hallo
  • Groeten uit Knokke-Heist

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!