Inhoud blog
  • de zon is gelukkig weer al van de partij
  • Het zijn momenteel hele drukke tijden !
  • 1 april en het is buiten heel donker om dik 10 uur
  • Belgische lozer als terrorist
  • De Belgische huurwet is niet meer van de poes !
    Zoeken in blog

    Foto
    Nieuws VTM
    Zoeken met Google


    zon _en_zweet_in_frankrijk
    als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden
    De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
    08-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Theo heeft weer kei neig gewerkt !!

    Wat ben ik fier op mijn manneke!... de platen worden met de grootste zorg gelegd... het is en blijft natuurlijk een eeuwen oude schuur, en net zoals de buitenmuren wil ik dit aspekt  toch meespelen... dus niets is eigenlijk waterpas .... het zal wel pas en vliegwerk geven als er muren ofzo moeten geplaatst worden, maar het zij zo.... 

    Hij was dus echt moe, zijn vatje was meer dan af... en dat geloof ik best, want de zeiknatte platen... wegen als lood.... telkens op een kant naar buiten sleuren uit zeventien om dan op de kubota te leggen en dan zo tot aan de achterkant van de ruitjes en dan zo naar boven geloodst worden met het pallettenwagen en dan maar aan mekaar leggen zo goed en zo kwaad het kan nivelleren... uitvullen soms afschrapen... ( van de oude balken die zo hard zijn als gewapend beton ).... en dan lassen.... ge ziet er de vonken afspringen.... maar als de werken stil gelegd worden om te eten of tot s'anderendaags, dan zie je hoe alles verandert... dat gaat het 1 en ander zijn amai... ik kan haast niet wachten, nog thans zullen we aan de balken die boven de cave zitten nog veel werk hebben die zijn schotser en nog schever dan de rest !! ( ik denk dat de houthakkers en schrijnwerkers al de wijn die er in moest komen eerst voorgeproefd hebben voor ze aan die balken begonnen zijn... als ik er aan denk zal ik eens foto's maken van die toestanden. (Satomi die weet de foto's wel te vinden hahahaha, ik spreek een beetje in raadsels, maar ,ne goeie verstaander heeft maar een paar letterkes nodig !)

    Zo en deze avond zoals gezegd , nasi met kippevleugeltjes , currysaus en voor mij een potteken rijstpap.... Theo ligt al in zijn beddebakske !! 







    08-11-2015 om 18:35 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.deze middag lekkere soep

    er staat een grote pot rijst uit te dampen, want ik heb besloten om deze avond nasi op tafel te toveren, met lekkere pikante kippevleugeltjes.... 

    Ik had al ik weet niet hoelang al goesting in roomrijst.. en die heb ik dus nu ook gemaakt, de mooie glaasjes gevuld met dit lekkere goedje staan lekker af te koelen.... ik denk dat Theo dat niet lust, d'as nie erg, dan hebbekik  meer !!.... ik ga hem eerst laten proeven, want het is niet de echte ouderwetse rijspap, die met kaneel of met safraan is gekruid....( daar ben ik ook niet echt gek op , althans de versie die ik als kind kreeg voorgeschoteld.... Het is pas na vele, vele jaren, dat ik me aan een portie rijstpap durfde wagen en het ook nog eens verduveld lekker vond, maar deze versie was helemaal anders dan de vorig beschreven toestand... 

    En daarom , dat ik ook de mensen begrijp die iets niet lusten... toch dring ik aan om mijn versie eens te proeven... en meestal gaat dan de persoon overstag !....Graag koken is een must om iets lekkers op tafel te toveren..... iemand die niet graag kookt, weet niet hoe lekker eten kan smaken.... en kwakt die maar wat op een taloor ( bord)....is dat nu door laksigheid .... of gewoon door dommigheid...  want zelfs met heel weinig kan je hele lekker eten klaar maken....

    08-11-2015 om 13:35 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gisteren was het echt een zeer , maar dan ook een ZEER productieve dag

    Er zijn zo van die renovatiewerken , waar je een ganse week, zelfs maand je ziel afdraait tot je der bij neervalt, het pakken geld kost en waarvan je niet ziet dat er iets gebeurd is ( laat het ons noodzakelijk kwaad noemen )

    De houten schotten die ik drie jaar geleden heb gekocht per vrachtwagen ...  die buiten opgestapeld lagen op een open terrein en dus in weer en wind ( en sneeuw) lagen te wachten om verkocht te worden. kletsnat en loodzwaar om te transporteren....  zijn nu na al die tijd nog niet droog  ( de bovenste wel, maar de andere onder de hoge stapels die zijn nog altijd doorweekt !)

    We zijn daar niet rouwig om, omdat dit veiliger is als Theo last... dan kan den boel geen vuur vatten, en tot nu toe is alles dus open en kan de wind zijn werk doen achteraf.... de schuur verandert van uitzicht per uur !!.....Het geeft een echte meerwaarde... we zullen met de aangekochte platen een heel eind vooruit komen , maar ik denk niet dat we genoeg hebben voor alle drie de schuren... en ik denk niet dat we die nu nog zullen kunnen kopen aan dezelfde prijs van toen... de houten schotten waren toen een daverend succes... er zijn schuilhokken voor koeien mee gemaakt, paardestallen, omheiningen, vloeren rond een zwembad enzovoort enzoverder !

    Ik heb gisteren toch  de aardappel ravioli gemaakt... en ik moet zeggen , de mensen die geen uitgesproken voorkeur voor erg pittig hebben zullen dit gerechtje heel lekker vinden.... wij daren tegen vonden de ravioli goed geslaagd van struktuur , lekker romig deeg, maar niet pittig genoeg !.... toch is dit voor mij geen verloren zaak , want ik heb dit deeg denk ik ooit al eens geproefd... in een kleine bistro en ga dat ook voor dat gerechtje gebruiken en afwachten wat dit geeft... het is natuurlijk wel extra werk, maar  voor mij is dit dus echt genieten.... 

    Het appelgebak is weeral hemels,  ik heb de boskoop uit het recept weg gelaten en ik heb kweeperengelei gebruikt om af te strijken.... je weet niet wat je proeft ... hemels lekker !

    08-11-2015 om 10:22 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    07-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het is al bijna 13 uur.... teveel van de appeltaart (restje) gesnoept

    geen van ons beiden echt honger !!.... theo die gaat vooruit amai... echt fantastisch.... dat zal echt een heel ander zicht zijn; ( ik weet ik val in herhaling, maar ik ben zo blij... !!)

    mijne was die hangt grotendeels op, nog juist onze poezelige kamerjassen... die in het sop zitten samen bed de bodywarmer van Theo want die had mysterieuse vlekskes opgelopen..... 

    de koekenbakkerij is opgeruimd en het appelgebak staat af te koelen.... heerlijk afgewerkt zodat hij mooi blinkt  !!.... 

    de geur moet je der bijdenken... heerlijk rijpe appels , amandeltjes.... en kaneel !!... de geur van winterse gezelligheid ondanks dat het in den tuin blote kontenweer is !!







    07-11-2015 om 13:05 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.der schijnen zeven zonnen ( althans spreekwoordelijk.... voor den tijd van het jaar)

    en we staan op avans... op aanvraag nog eens dezelfde cake aan het bakken ( subiet nog den afwas) .. nu binnen een half uurtje of zo een lekkere soepmok pompoen-currysoep !!.. en voor vanavond denk ik van eens spaghetti op tafel te toveren.... een ruime hoeveelheid, want ik ga morgen  aardappelravioli produceren....en daar heb ik toch een vullingske voor nodig... dus waarom niet bolognesesaus !!....

    De was is aan het draaien... die kan straks lekker op den draad drogen... heerlijk puur natuur... zelfs de was probeer ik zoveel mogelijk natuurlijk te houden, ik heb een oud electrisch(kaas, groenten en vleesmolentje ) op de kop getikt op zo een vlooienmarktje ... en daar rasp ik dan de grote blokken marseillezeep mee tot poeder....( in het begin gingen we daar regelmatig naar toe, maar omdat we de laatste keren echt voor niets reden..omdat het allemaal plastieke spullen waren die meer kosten dan nieuw in de winkel.. hebben we dat wijselijk afgeschaft en hebben nu een soort van ruilhandeltje onder maten en kennissen )hebberig zijn is  een kunst natuurlijk , maar de meesten krijgen dan het deksel op de neus! 

    Theo is lekker aan het lassen nadat hij eerst nog een paar grote platen uit de schuur heeft gesleurd... en het verandert dag op dag... IK durf niets meer wensen, want meestal komt het dan niet goed... zo wou ik dat verleden jaar onze mooie lantaarns zouden kunnen branden met kerstmis, maar dat is nog niet verwezelijkt... we hadden teveel sores aan ons hoofd in antwerpen... ( kelder).. en zodoende... maar geduld ...... 

    Alé ik ga de soep warm maken en den troep van de koekenbakkerij opruimen ... je kan niet geloven hoe lekker dat die appelcake al ruikt, gans de schuur  ruikt naar appel , vanillesuiker en kaneel !!..... Mmmmm 

    07-11-2015 om 11:48 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    06-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.deze avond lekker gemakkelijk....

    Wat aardappels geschilt en in kleine stukjes laten koken... bedoeling was van  er een aardappelkoek mee te maken, die een lekkere laag bloemkool in witte saus moest bedekken... en dan in de oven een lekker korstje krijgen... met een korteletje.. ik moet dringend mijn vriezers leeg eten... en met twee is dat een langdurige bezigheid...Maar desalnietemin... niet minder lekker...Het enigste vervelende aan lekker en graag koken is dat je dus alles kan gebruiken en het heel wat duurt eer je alles opgebruikt hebt , je dus eigenlijk  zo enorm veel geld uitspaart !..( echt zonder stoefen)

    Ik heb verschillende boeken, van maitre Bocuse.... en wees gerust , die gebruikt(e) ook niet altijd caviaar.... en kreeft... ik heb verschillende receptjes van hem die echt op een boeretafel niet zouden misstaan... en de prijs daar moet ge het zeker niet voor laten !!...

    maar goed we hebben ons avondeten al opgepeuzeld .... met een lekker wijntje... ( vooraf wat tapa's.... om te vieren dat de vloer in de schuur de max zal worden ).Theo last al die ijzeren stootranden aan mekaar... voor de  (extra)stevigheid!!... dus aardappelkoek op een bedje van bloemkool !! ..... als nagerecht het kleine restje dat nog overschiet van het appelplaatgebak... Die valt enorm in de smaak... Ons bezoek van vandaag konden er ook niet afblijven !!....







    06-11-2015 om 18:35 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is redelijk nat buiten

    Theo zal moeten opletten dat hij geen uitschuivers maakt als hij de dikke platen binnen sleurt ( van de schuur van 17 naar de achterkant van de schuur van de ruitjesschuur in 15...

    Het gaat traag maar gestaag... en hij heeft gisteren nog wat rommel opgeruimd...omdat zijn tong zowat op zijn schoenen hing na vijf platen verleurd te hebben ( ondanks de kubota en ondanks de pallettenwagen die tot op het eerste verdiep opgepomt werd.. en hij zo de platen naar de te beleggen balken te slepen !...

    Gisteren was het weer extra lekker .. het is een vervelend werkske... olie of frietvet verversen... maar daarna heb je weer verrukkelijke frietjes..... en met die gemarineerde rundsreepjes en een witloofslaatje.. ja mensen er zijn ergere dingen in het leven dan dit menuutje op te peuzelen... 

    De vers gebakken appelplaatkoek is ook geproefd en meer dan lekker gevonden..... ik ga wel 1 ding nooit meer doen en dat is boskoop appelen gebruiken in de vulling... het geeft een hele lekkere smaak daar niet van, maar het maakt dat de koek... iets TE sappig is....   des ondanks... super lekker.... 

    Het receptje gaat als volgt.... 150 gram hoeveboter ( of margarine zoals u verkiest) 250 gram meel , een eetlepel afgestreken bakpoeder ( hier is dat levure chemique) 4 eitjes gescheiden  .(eiwit opkloppen tot schuim en op het laatste moment bijvoegen) 100 gram  melk, ik had dus 2 boskopen voor de vulling dus in het beslag... en vier jonagolds voor bovenop.... in het vervolg de boskopen niet meer dus, die kan je weglaten of jonagold, of een andere stevige zoetzure appel gebruiken... en 200 gram suiker.... dan heb ik nog ongeveer een eetlepel kaneel  gebruikt een vuistje rozijnen.... en een greepke geschaafde amandelen .... 

    men roert de boter en de suiker tot een creme.... voeg de eierdooiers toe.. ( klop het eiwit stijf voor later) dan de gezeefde bloem met het bakpoeder... en geutje per geutje de melk....  wil je appelstukjes in de vulling is dat nu het moment, daarna het eiwit onderspatelen....

    een bakplaat invetten bekleden met papier.... deeg erin storten en gelijk strijken beleggen met partjes appel  bestrooien met rozijntjes, amandelen en naar smaak kaneel , de oven moet voorverwamt worden op 180 graden middenste richel, en voor een uurtje afbakken ongeveer... min of meer volgens uw oven werkt... ( want dat verschilt al eens een keertje .. gebak uit de oven halen en afwerken met een abrikozengelei... voor de glans , ik heb kweeperengelei ( natuur) genomen... daverend lekker !

    * ik wens nog te vermelden aan de mensen die een privé -telefoonnummer hebben... en die met goede bedoelingen ons trachten te bereiken.... dat wij onze telefoons zo danig hebben geprogrammeerd dat de privé-bellers ... niet meer worden doorgegeven.. ( de telefoon rinkelt niet meer )

    De andere nummers komen op het scherm en worden administratief vastgelegd.... voor bijzondere redenen !

    06-11-2015 om 11:26 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    05-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een oervervelende klus afgewerkt namelijk....

    frietvet vervangen... dus d'as een gans repertoir dat moet afgewerkt worden.. frietvet opvangen in een ouwe fles

    ommanteling, binnenbak verwarmingsellement en het frietkorfje moet allemaal afgeschrobt worden tot het allemaal terug zuiver is..... en dan, ja dan !! terug nieuwe prut in de pot, en deze avond lekkere frietjes !!....theo vind het dan minder lekker ruiken, de doordringende frietlucht, van vet of olie die moet vervangen worden vind hij lekker ruiken..... Met gemarineerde rundsstrippekes... een beetje a la pitta.... maar toch anders... en witloof met een kwak mayo... natuurlijk zelf gebrouwen hé ... Ik heb een appelcake gebakken... een beetje uit een kookboek, maar ik heb toch weer buiten de lijntjes gekleurd, want ik heb er mijne eigen swoeng aan gegeven hij voelt lekker sappig aan..... dus het zal zeker smaken

    05-11-2015 om 16:41 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.deze middag bloedworst "beuling", of zwarte pensen met appelmoes

    heerlijk ouderwetse kost... met een goed grof boterhammeke en natuurlijk echte boter.... het zal wel weeral niet gezond zijn, maar dat diegene die ons dat allemaal proberen inlepelen  eerst maar eens zorgen voor een gezonde leef sfeer zonder stress van hoge belastingen !!... dat zal nogal wat beter zijn !!





    05-11-2015 om 12:36 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zon is van de partij !!

    Theo gaat vandaag dus de grote houten schotten naar de ruitjesschuur sleuren om die dan als vloer op het eerste verdiep te gebruiken, de ijzeren beugels die aan de zijkanten zitten gaat hij aan mekaar lassen, zodat alles goed stabiel is en blijft.... het zal een heel ander zicht zijn , en dan hebben we ook weeral meer plaats om de kostbaarste goederen daar op te slaan , want het is tenslotte toch een werk van zeer langen asem !!...

    Maar ik heb weeral goed nieuws gekregen en daar ben ik dus zeer blij om... er is zelfs een verwarring met iemand die exact dezelfde naam heeft dan ik... enfin het is een ingewikkeld verhaal ,dat eigenlijk een goed eind zal hebben !

    Wat staat er vandaag op het programma... wel dus dat  topje in indische katoen vertimmeren ik ben toch van zin om me een nieuwe look aan te meten als we op evenement gaan staan waar oude beroepen worden uitgeoefend en waar je dan als toerist spullekes kan kopen... mijn lange middeleeuwse rok en bloese passen al lang niet meer !! en mijn mooi kanten mutske ... is verloren geraakt.... ( dat zal wel ergens in een doos hier of daar nog zitten ,als het al niet in de rompslomp van de kelder is geraakt  dus mee naar het containerpark !

    voor de mensen van de vlaanders die komen lezen een beetje zoals in Johan en de alverman, tante liezelotje  en hare man oom willem......( wat was frank Aendenboom toen een knappe vent  !)

    05-11-2015 om 10:35 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    04-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voila sé, dat weet ik nu ook weeral !

    Ik had donderdag een serieus stukske vis ( filet) aan den haak geslagen.... visafdeling supermarkt.... want dat stond in de promotie.... een groot stuk.. eigenlijk veel te groot voor 1 persoon, maar goed theo lust dat niet...

    Lieu noir...dat het geen kabeljauw was dat zag ik natuurlijk wel,de struktuur van de vis was volgens mij fijner !!

    Ik heb het me goed laten smaken... wees gerust.... maar de naam hield me bezig... soms kan je uit de naam wel raden wat de vis in het vlaams is.... zoals sprat=sprot, hareng=haring, saumon=zalm....maar Lieu noir =ik kon er een slag naar slaan , maar vond het beter om het op te zoeken,  dat zwart geval is dus koolvis... het klinkt in elk geval vele sjieker, want koolvis laat me denken aan de vierkante plakskes ingvrozen vis in den aldi... die kraak nog smaak hebben !!De pallettenwagen staat in de ruitjesschuur klaar om aan het hijs en tilwerk te beginnen...

    ik heb de grote pompoen een kopke kleiner gemaakt... en op het vuur staat er pompoen/groentensoep met een currysmaakske te pruttelen.. ( d'as dan voor s'middags... )voor van den avond heb ik een bloemkool met petatjes en een spieringkorteltje.. voor diegen die dat niet kennen  is een grove kortelet.. dus geen mooi ronde schijf van de filet, maar allemaal kleinere stukken met vetrandjes ertussen .. zeker zo lekker en half zo duur 

    Ik heb nog vijf grote zakken ( zeer royaal uitgemeten) stukken pompoen voor de vriezer !!.. ik ben echt blij met die aanwinst.... en ook dat theo nu toch af en toe s'middags soep wil eten.... er zitten enorm veel vitamientjes en anti-oxidanten in soep.... en we hebben dat echt broodnodig !!.. zeker en vast  ... alléén al om beter te slapen met al dat gezever over rood vlees etc.. ze kunnen bovenop de suikertax ( in Belgie) ook daar nog extra belastingen heffen. kwestie van de kas te spijzen.... 

    Ik ga hun nog een ideetje aan de hand doen, hoe dat in frankrijk of nederland zit weet ik niet, maar als je bij ons in Belgie door grotere steden wandelt dan zie je dikwijks ramen die eigenlijk geen ramen zijn, de bouwheren van die tijd , hebben wel de vormen van ramen laten metsen maar dan zonder houtewerk of glas: reden "belasting op ramen... en er is ook nog een belasting geweest op schoorstenen.... jaaaaa... wees gerust de fiscus is altijd al zeer vindingrijk geweest als het er op aan komt van zijn burgers leeg te zuigen !!.... 

    04-11-2015 om 15:40 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hopelijk blijft het vandaag droog !

    want we moeten met tafels en banken sleuren !... we moeten immers plaats maken om met de kubota  loodzware spullen te verhuizen, van de 1e schuur naar de andere... en tevens kan dat beestje dan zelf ook in het droge staan ... dat mag wel na zoveel tijd !!.....

    Buiten dat staat er op het programma... soep maken..... en ik denk iets met kip.... ofzo... ik heb te kust en te keur... kolen liggen het is tenslotte winter en dan komen al de gerechtjes met kool op het menu te staan, dat en uiteraard  pompoen !!... mijn ver weg maatjes hebben dan het zot in hunnen bol... je kan het zo gek niet bedenken of ze gooien er een kilo pompoenvlees tussen of op !!.....

    Ik heb ook wat te klein geworden tops in indische katoen  liggen... veel te klein uiteraard, maatje 38 en ik denk dat het nu zo een maat of 6 meer is !..... we zijn nu meer dan 10 jaar verder.... een partner die graag eet en snoept ,de menopauze.... en medicatie die ook nog voor wat extra kilootjes zorgt ... maar ach... en het  feit dat , toen ik terug alléén was ( partner overleden) ik voor mezelf geen moeite deed om uitgebreid te koken... en daar boven op er weinig bistro's of restaurants waen, die aan mijn eisen voldeden zelfs met een prijskaartje om U tegen te zeggen.....ik bedoel natuurlijk niet het hof van Cleve.... maar de gewone  toestanden...

     

    04-11-2015 om 10:28 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    03-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lekker geoefend met de Bernina
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    het nieuwe voetje ... dat er waauuuw uitziet... is eigenlijk toch minder interesant dan , dat ik dacht.. het is dus een hebbeding om met je ( gewone naaimachine... rondjes te borduren ) met zigzag en de gewone stiksteek toch iets frivolers te maken... ik heb darentegen van Bernina... een hulpstukje dat er vele eenvoudiger uitzit, maar zo goed uitdacht is dat je daar echt heel veel mee kan... de cirkels die je er mee kan maken zijn echt vele groter, dan het boven vermelde spulleke... en omdat het dan Bernina is kan ik dus eigenlijk elke siersteek gebruiken (dus niet het borduurprogramma waar je dus de borduurarm voor moet inschakelen, en ook de borduurringen ).. je kan het er eventueel wel met combineren, dus eerst een iets of wat kleiner borduurpatroon en daar dan rond met het hulpstukje mooie cirkels maken.... voor kussens bvb.... of voor plaids, quilts enzovoort ... Omdat ik nog niet echt honderd procent ben ( gezondheid) doe ik natuurlijk kalm aan... de dokter wil dat ik rustig aan doen, ik moet volgens hem niets... en mag alles als het me goed doet !!)

    03-11-2015 om 19:20 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de hysterie omtrent rood vlees etc.

    Nieuws Er is weer van alles aan de hand in de food industry. Wij maakten een overzicht van het laatste nieuws rondom alles wat met eten te maken heeft. Vanaf nu kun je op Smulweb Blog regelmatig een overzicht verwachten van alle laatste nieuwtjes rondom eten! 1. Vlees op lijst ‘kankerverwekkende stoffen’ De Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft bewerkt (rood) vlees toegevoegd aan de lijst van kankerverwekkende stoffen. Industrieel bewerkte vleessoorten zoals (knak)worstjes, hamsoorten en ingeblikt vlees komen op dezelfde zwarte lijst als asbest, alcohol en sigaretten. Dat wil niet zeggen dat bewerkt vlees even gevaarlijk is als bijvoorbeeld asbest, benadrukt de WHO, alleen dat het bewijs voor het verband met de ziekte even sterk is. De onderzoekers schatten dat elk jaar 34.000 mensen sterven aan de ziekte doordat ze veel bewerkt vlees eten. Rood vlees is wellicht verantwoordelijk voor 50.000 doden per jaar. 2. Supermarkten draaien miljoenen euro’s meer omzet door baktrend Supermarkten hebben de afgelopen jaren de verkoop van bakproducten en ingrediënten voor desserts zien stijgen. Dat meldt de NOS op basis van cijfers van marktonderzoeksbureau IRI Nederland. “Dit jaar ligt de verkoop tot nu toe op 184 miljoen euro. Over dezelfde periode in 2011 heb je het over 159 miljoen”, zegt Sjanny van Beekveld van IRI tegen de NOS. Dit is een groei van bijna 16 procent. 3. Schadelijke olieresten in pasta’s en rijst door hergebruikte verpakking Eten dat in gerecyclede verpakkingen zit, kan mogelijk schadelijke stoffen bevatten. Het gaat voornamelijk om pasta’s, rijst, hagelslag en cornflakes. Daar waarschuwt Foodwatch voor na eigen onderzoek. In 43 procent van de 120 geteste producten kan dit het geval zijn. In het papier zitten schadelijke minerale olieresten, MOAH genoemd en die vormen een belangrijke bron van de besmetting. MOAH wordt ervan verdacht kankerverwekkend en mutageen (een chemische stof die het DNA beschadigd) te zijn.

    03-11-2015 om 12:32 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vanaf nu... weer de gewone trend ..

    Theo gaat het pallettenwagentje met de kubota verhuizen, naar de ruitjesschuur!!.... ( dat zal een ander zicht zijn amai, want vanaf het hier is toegekomen is dat niet van zijn plek geweest ).... Voor mij is het de administratieve kant in orde maken.... de overschot van de confituur historie verder opruimen.. ( grote ketels wegbergen etc.) een taart bakken..... mischien dat ik wat kan oefenen... met de Bernina... ( ik heb nog altijd de voetjes niet uitgeprobeerd, mijn geduld is al danig op de proef gesteld)....mijn gezondheid was niet al te best, maar de medicatie is aangepast en het gaat nu echt beter !.....Deze avond is het bloemkool... ik weet nog niet met wat... eerst eens gaan snuffelen !Ik heb nog zoveel vlees in de vriezer zitten... dus een luxe-probleem !!

    03-11-2015 om 11:33 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    02-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morgen nog wat wegzetten en we kunnen er weeral voor een tijdje tegen

    Ik vind de etiketten geslaagd, een beetje nostalgisch... en dat mag !!.... morgen dus  nog wat verder doen, vandaag was ons vatje af !....





    02-11-2015 om 19:02 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De confituurfabriek heeft zijn laatste potteken kweeperen confituur geproduceerd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Je kan het niet geloven hoe lekker dat die smaakt... ( ik heb er deze morgen ook wat wezen delen.... bij maatjes !! ) we zijn geen gierigaards... of egoïsten... en geven altijd terug wat  gekregen hebben..... zonder fout !!. ...en ik ben redelijk goed in het onthouden van zulke toestanden... soms lukt het niet altijd direct om mensen terug te geven ... wat ik vind dat ze meer dan verdienen, maar tijd en geduld !! dan komt alles in orde....

    Nu nog mooie etiketten  met hetgeen er in zit.. kweepeer met....... ik zou ook graag zo een mooi afdekhoesje maken voor deze lekkere juweeltjes... maar ik vind verdorie mijn kartelschaar niet terug, ( ik heb die weer eens te goed weggelegd !...

    Nu effekes geen confituurbrouwerij meer.... want het is een massa... maar zo lekker.... echt waar  !!!  zonder overdrijven !

    02-11-2015 om 15:07 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    01-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons confituurfabriekske...

    Niets zo lekker dan zelf gemaakte... confituur of gelei !!.... den eersten helft is al omgetoverd tot gelei !!

    de foto's doen de kleur van deze lekkernij geen eer aan... want hij is mooi helder en  robijnrood.... kweepeer... met nog iets extra's ... en wat een smaak  enorm  lekker... ik denk ook heel erg lekker met ganzelever.. Heerlijk... puur natuur en veel !!!.... heel veeeeeeeeelllllll....





    01-11-2015 om 13:37 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    31-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.geen televisie... maar voer voor boekenwormen !! zoals wij zelf
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het gedeelte links op de foto zijn naslagwerken  antiek, de ruimte (heelal) en knutselstoestanden zoals wijn maken (of likeur), kleding naaien en breien, en sommige kunst en vliegwerk om je huis te verfraaien....  de andere schabben zijn meestal romans, voor mij dedective's.... ( geen dokterromannekes, geen zeemzoet geleuter) en voor Theo uiteraard alles wat met de 1e, tweede oorlog, vredesmacht en zovoort enzoverdeer over en met leger toestanden .... Het rechte gedeelte zijn allemaal kookboeken.....hier en daar heb ik er dubbel... gekregen als cadeautje.... niet wetende dat ik dat al in mijn bezit had... Ik hou nog het meeste van de super versleten gevallekes, ze zien er niet uit, en zeker niet om als juweel te pronken in een mooie bibliotheek... maar wel een schat aan informatie als het over groenten gaat, die de meesten onder ons alang vergeten zijn !! ( dus goud waard!!)

    bovenop de kweeperen actie !! dus vandaag al keihard gewerkt en d'as nog maar het topke van ons boeken arsenaal !!

    31-10-2015 om 19:43 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kweeperen zijn een kopke kleiner gemaakt ( en kheb blaren op mijne vinger... )

    De kwee''s waren al een tijdje getrokken... en het was hogen tijd dat ze verwerkt werden.... de kwee's waren serieus geschonden door de hagelbui... die ze over zich heen hebben gekregen een tijdje geleden...het vruchtvlees was al bruin, maar gelukkig nog niet rot... dus heb ik het idee van er nog compot en gestoofde kweetjes mee te maken  ( en in te vriezen) maar laten varen.. als confituuronderdeel maakt het niet zoveel uit.... want je gebruikt de kwee's enkel alléén om af te koken... en dan het sap te filteren ... mocht het vlees mooi wit zijn gebleven kon je daar dan moes van maken, maar helaas sinterklaas.... ik denk niet dat dit gaat lukken althans... maar ik wacht af... alles staat af te koelen in de grote koperen teilen.... morgen ga ik die dan overgieten in een grote gewone kookpot, zodat ik een koperen marmiet vrij heb voor de eigenlijke confituur....ik ga zeker experimenteren, met appelsap ( zelf gefabriceerd) met druivensap.... en met grenaatappel... om te beginnen, 

    Voor diegene die experimenteren met kwees... niet schillen .... gewoon in vier en dan maar proberen zoals een echte kok.... tjsak,tsjak, tsjak, tsjak... met het grote mes zo dun mogelijke stukjes te produceren.... het moet geen schoonheidsprijs winnen enkel flinterdun zijn, zodat het allemaal niet zo lang moet koken !!....  

    Voila nu ga ik helpen met de boekenverhuis.... Ik moet me telkens vermannen want als ik dan een groot kookboek vast heb, wil ik daar gauw eens in gaan snuffelen.... maar zo vebeuzelen we tijd natuurlijk.... en eens alles op zijn ( voorlopige)plek staat... is het zoveel aangenamer en gemakkelijker om een boek uit te zoeken , waarvan je denkt dat daar het nodige in te vinden is !..... 

    31-10-2015 om 13:38 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Het wel en wee !!!! wordt een droom werkelijkheid, of een nachtmerrie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    wardvanjim
    blog.seniorennet.be/wardvan
    Gastenboek
  • Hallo Myriam
  • We missen jullie op het Tuinadviesforum
  • Een mooi begin voor augustus
  • Hallo
  • Groeten uit Knokke-Heist

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!