Inhoud blog
  • de zon is gelukkig weer al van de partij
  • Het zijn momenteel hele drukke tijden !
  • 1 april en het is buiten heel donker om dik 10 uur
  • Belgische lozer als terrorist
  • De Belgische huurwet is niet meer van de poes !
    Zoeken in blog

    Foto
    Nieuws VTM
    Zoeken met Google


    zon _en_zweet_in_frankrijk
    als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden
    De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
    22-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nog een zoom en mijn tuniek is af

    als proefprojekt ferm geslaagd... het is in elk geval ... iets waar ik bij warm weer ferm van zal genieten... ik denk dat ik het gewoon als kleedje hou... omdat ik een kleine gestalte heb... zijn de meeste patronen veel te lang voor mijn klein lijf... maar soms heeft dat ook voordelen !...ik heb provesoir een koordje geasembleerd tot ik weer eens naar de veritas geraak.. om daar dan mijne voorraad op te slaan !

    ik moet er echt nog aan wennen dat ik geen maatje 36-38 mag naaien voor mezelf, ik krijg die knop nog niet echt omgedraait..Toch ben ik al wat slanker dan toen ik het patroon uittekende... (dat kan ik zien aan de borstnepen) de paspop is ook niet echt het toonbeeld van mijn lichaamsmaten op dit ogenblik... de scharnieren staan op barsten... Maar ik hoop van binnen kort toch weer wat kilo's minder mee te moeten sleuren... ik ben dus bezig met het 1 en ander en daar vertel ik dan later wat meer over... het is absoluut geen dieet... al dat gedoe... met honger kuren... weicht-watchers enzovoort zorgt maar voor een jojo effect... het schoonste voorbeeld is 1 van onze ministers ( maggie)







    22-01-2016 om 14:30 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze middag linzensoep met pompoen..

    hartverwarmend, super gezond !..super lekker.... de soep heeft door de samenstelling van de groenten een echt speciaal smaakske ...Ik moet er enkel nog een gepast garnituurke bij zien te verzinnen....tegen dat ik weer kameraadjes te logeren heb !...

    Voor deze avond is er beslist van frietjes met pitta klaar te maken !.....en voor morgen zien we dan wel weer ! (maar mischien wordt het dan nasi !)

    Nu verder mijn tuniek verder afwerken..eerst onder de Bernina en dan onder de coverlock... een primeur van mijn nieuwe luterlohsysteem... maar ik ben door die nederlandse dame toch weer in de zak gezet...(sommige) Nederlanders gaan er prat op , dat ze goeie zakenmensen zijn... maar mensen beduvelen is niet echt goed zaken doen... gelukkig zijn er nog verdelers van het luterloh systeem...en ik heb spijt dat ik me aan die hollandse trien haar promotiepraatje heb laten vangen.. bah, bah..... jammer voor haar... want ik ga dit gegeven niet wegmoffelen onder stoelen of banken!.. ter zijner tijd... komt dat wel ten berde !...

    22-01-2016 om 12:25 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De rijsttaart is goedgekeurd...

    Maar de volgende keer ga ik de vulling toch iets zoeter maken niet alléén dat zoet bekske vind dat, ikzelf vind hem ook iets of te weinig gesuikerd, maar het is al zolang geleden dat ik dat gemaakt heb, dat ik de verhoudingen en gewichten kwijt ben, maar het is zoals fietsen, hoelang het ook geleden is, dat verleer je niet ... verder valt er niets op aan te merken...en natuurlijk heeft het avondmaal, dat bestond uit chili-con-carne  goed gesmaakt... het is tegenwoordig de magerdere versie....met gemalen biefstuk... alle beetje helpen, zegde de mug'" en ze plaste in de zee"... d'as een spreekwoord van bij ons !...

    Het is nog altijd berekoud...dus denk ik niet dat er buiten veel te beleven valt....Dus dan maar binnen wat doen.... De coverlock draait terug zoals het hoort... enkel mis ik mijn goed hulpstukje voor de naalden te verwisselen en te bedraden... ik heb voor dat spel vijf euro betaald maar het is niet echt wat het moet zijn...en dat heb gisteren mogen onder vinden omdat ik naaldbreuk had ( door te veel lagen.... fleece proberen naaien)....

    Het bovenste stukje van mijn tuniek is klaar ttz. rugpand, en voorpanden zijn aan elkaar genaaid de belegsel bevestigd en alles mooi afgestikt met een siersteek... vandaag zou ik dus de gaatjes willen borduren (om het koordje in te rijgen dat dienst doet als sluiting !...ik heb zo wel een speciale tang  maar de oogjes oxideren als ze met water in contakt komen dus los ik dat anders op.... 

    Wat we vandaag gaan eten weet ik nog niet... 

    22-01-2016 om 10:03 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    21-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik heb de daad bij het woord gevoegd !

    Dat komt omdat ik aan het mailen ben over rijstvlaaien... ( alé het recept natuurlijk).. dat ik daar echt zo een niet te stuiten goesting in gekregen heb, dat ik het nu heb klaar gemaakt..... om Theo tegemoet te komen heb ik minder rijst gebruikt en meer banketbakkersroom... en de vlaai staat nu lekker te bakken nog een goeie 10 minuten en hij kan uit de oven afkoelen ... het ziet er op het eerste zicht niet slecht uit !..... 

    Vlamingen eten de rijstvlaai meestal zo... of met bloemsuiker bestrooid... maar sommige Limburgse recepten spreken van  slagroom toefjes en geschaafde chocolade !.....

    Ooh en ja ... we hebben deze middag echt onvervalst worstenbrood gesmikkeld !









    21-01-2016 om 12:42 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik denk dat er vandaag chili op het menu zal staan!

    ik zing dat ( lees schrijf) al een paar dagen en dat is niet in dovemansoren... terecht gekomen.... met de vraag wat de pot vandaag zal schaffen werd er direct chili gezegd.. dus gaan we dat maar doen hé !.. het zal vlug klaar zijn want de ragout zit klaargemaakt in de vriezer...

    Ik heb gisteren weer een grote pot soep gemaakt... de lekkere waterzooi ( eigenlijk meer een dubbel getrokken kippesoep) is op... deze keer .. een soepke dat bestond uit de gewone soepgroenten.. (nog altijd uit eigen hofke) met daarbij een dikke halve kilo pompoen... en een pak geweekte linzen... als vleesje gebruik ik daarbij gerookt spek... dat ik eerst aanstoof met  de ajuin... en dan al de soepgroenten... als alles goed gestoofd is... giet ik daar dan het nodige water bij en de linzen.... nadien wordt de soep heel goed gemixt met de staafmixer en wordt het gedeelte spek dat ik daarvoor gereserveerd heb bijgevoegd... de soep mag dan nog een paar minuutjes doorkoken zodat het laatste toegevoegd ingredient, het spek dus... ook goed gaar is en zijn smaak afgeeft aan de lekkere dikke romige soep.... meer moet dat niet zijn... de soep is lekker dik.... en smaakt ouderwets lekker 

    Ik heb al weken goesting naar  echte limburgse rijstvlaai... Maar omdat theo  daar naar eigen zeggen niet echt gek op is, heb ik dat altijd al , zo gelaten..... ik zie me niet in staat om zo een rijstvlaai alléén op te knuffelen... want als die een paar dagen oud is, is die ook niet echt lekker meer !....

    Ik ga dus een lekkere rijstebrei maken... laten afkoelen en  tijdens het afkoelen maak ik een lekkere briochedeeg .. waar ik dan de vlaaivorm mee ga bekleden.... als de brij is afgekoeld ..... die in de beklede vorm gieten en lekker afbakken.... het zal moeilijk zijn om er af te blijven tot de vlaai is afgekoeld !..... 

    een variant van deze vlaai , is de fruitvlaai... de suikervlaai en de knubbelkesvlaai... en die komen uit het Limburgse gedeelte !

    21-01-2016 om 10:22 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    20-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dienen Theo toch

    Zou dat nu uit puur graag zien zijn.... ik weet het niet , het kwam zo te pas, nadat hij het vorige stukje had gelezen..... dat hij mijn kookkunsten... beter vind dan die van de Piet... Blijkbaar geeft mijn manneke zijn oogskes goed de kost... als ik aan de  voorbereidingen voor een maaltijd bezig ben... Maar toch leer ik ook vand diene west-vlaamse kok.. het zijn soms kleinigheden.... die het grote verschil maken... Ik heb natuurlijk ook slimmigheidjes....die ik enkel en alléén aan mijn beste maatjes door geef !

    Het is gene lasagna... Het was uit mijn gedacht gegaan dat ik gisteren een filet gebraadje had uitgelegd ( varken).. met princesseboontjes zal dat niet slecht zijn ....

    Het gerbraadje maak ik oftewel klaar in de pruttelpot oftewel in de  turbo!...D'as een heel groot woord voor een oven met een halogeen lamp... je hebt daar de lekkerste gerechten uit... gebraad, aardappelkoek..... kip... vleugeltjes het is allemaal om ter lekkerder !!.. mooi gekorst en het vlees .. heerlijk sappig van binnen !daar komt nog bij ... dat deze oven niet lang moet voorverwarmen.... Als ik er aan denk... zal ik een foto plaatsen !

    20-01-2016 om 13:33 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is een feit...

    Mensen die mij benadeelt hebben.... komen of laten me bespioneren.... bang dat ik uit de biecht zal klappen... soms heb ik al een vaag vermoeden... maar ja vaag daar koop je niets mee... en tot ik zekerheid heb... verdraag ik dat... als puntje bij paaltje komt.... zal dat toch niet helpen... als ikbewijzen heb... versuikeren die niet... en komt dat ter zijner tijd wel op de proppen..... Maar het 1 na het ander... Ik ben veel te braaf geweest... en iedereen heeft zowat de kans gehad om op mijne kop te schijten.....

    Het is erg... maar het is wel zo... te braaf is te zot..... 

    Het is gisteren gelukkig beginnen dooien.... Ik ben benieuwd wat de winter ons nog gaat brengen... 

    Mmm wat ga ik vandaag klaar maken? , Het is winterse kost , of het zal er naar gaan rieken hé.... het heeft ons gisteren goed gesmaakt... en het was wederom  met groenten die nu vollop te verkrijgen zijn... en toch, toch heb ik goesting naar iets dat me aan de zomer laat denken.... met een heerlijk lekker wijntje... heerlijk zonnig weer... en !!!... een pasta gerecht !....lasagna !.. ik heb de saus in de vriezer zitten, veertien dagen geleden gemaakt... en ik denk om het eens op Pietje zijn manier klaar te maken... ik ben dus nu SOS piet 2 rijker.....bijna al de gerechtjes heb ik al klaar gemaakt zonder piet zijne goeie raad... maar hier en daar , zitten er verschillekes in het recept, en ja dan wil ik dat ook eens uitproberen natuurlijk.... langs den andere kant... ben ik niet altijd akkoord met hetgeen Piet schrijft .. maar dat is natuurlijk mijn eigen opinie... en ieder kookt naar eigen godsvrucht en vermogen..... ik denk dat mijn passie even groot is als diene wakkere west-vlaming... maar zonder al de ster-allures... dus... hij maakt de lasagna klaar met een paar lagen ( diepvries) spinazie....Daar zit het verschil in.... Ik weet wel hoe raar het ook klinkt dat spinazie en tomaten goed bij mekaar passen !....

    IK heb ook al weken zelfs maanden grote goesting naar vogelnestjes in tomatensaus met spinazie en kroketjes ... dat is een recept dat ik voor den eerste keer heb gegeten  in het hospitaal, toen mijn toen peuterige dochter ze was toen een jaar of twee.... erg ziek was !.....Ondanks de ziekenhuis kost zoals velen dat noemen was dit gerechtje toch met veel liefde bereid... de tijdspanne waar ik van spreek is zo een 35 jaar geleden, toen werd er nog met het nodige respect voor het werk gehandelt... dus ook door de kok die in dat hospitaal werkte.... ( of was het een nonneke dat kan ook natuurlijk )

    Een mens onthoud .. dikwijls hele banale kleine dingen... in voor en tegenspoed ... meegemaakt of ondergaan 

    20-01-2016 om 10:31 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    19-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is gene chili con carne geworden....

    we hadden nog altijd spruiten in den tuin staan... dat wil zeggen.. echte mini-mini dingskes..

    Ik had zo iets bon !!.. het zal gene vette zijn... maar beter iets , dan niets !!.. de spruitekes de laatste tien minuten mee met de aardappels gekookt en er dan een soort van stoemp mee bereid !.. kwestie van alle smaak te hebben.. maar (gelukkig) heb ik ook nog zes ajuinen gekild en versneden tesamen met een paar teentjes look... bij de korteletjes die ik voorzien had als vlees !.. die stonden dus lekker zachtjes te bakken... genoeg om te garen, maar zodanig dat ze niet aanbranden de fijngesneden uienringen en de look toegevoegd ... als alles glazig geworden was... een neep uit de tube harisa... en een klets kokend water...vlees en ui... mochten broederlijk... stoven..... De aardappels met de spruitjes  omgetoverd tot stoemp.... en het was weeral lekker... simpel, niet duur  er was iemand die zich een beetje ongans heeft gesmult... ondanks dat de spruitjes er volgens hem door waren gefietst !!.... Ik heb geen foto's het ging allemaal een beetje super vlug !!...

    19-01-2016 om 18:54 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik heb een boek gekregen 165 jaar suc6

    Door een personeelslid van een zorgtehuis samengesteld... het zijn oudere recepten van de mensen die daar verblijven,het was de bedoeling om dit niet verloren te laten gaan als oudere mensen weg vallen....

    Theo zijn lievelingskost is(was)bruine bonen met rauwe ajuin , uitgebakken spek en pickels !... dit recept  gaat de richting uit van Theo zijn lievelingsmaal ( althans d'as van voor mijn tijdrekening )

    Het is een recept van KEES Krugten...

    en heet Captains dinner 

    je hebt voor vier personen , 2 grote potten bruine bonen of kapucijners nodig,

    800 gram magere speklapjes , 

    1 kilo gekookte aardappels

    400gram uien

    potje zoutzure augurken,

    potje zilveruitjes

    potje piccallilly

    boter

    1 prei

    1 groene paprika

    kropsla

    en een halve theelepel gemalen chilipoeder

    bak de speklapjes uit... de bruine bonen of kapucijners op een laag vuurtje opwarmen in een ruime pan... maar niet laten koken,

    snij de ui in ringen , hierbij de paprika , chilipeper en prei toevoegen

    Als de speklapjes knapperig zijn op een keukenpapier laten uitlekken ... gebruik het spekvet om de ui glazig te bakken , daarna in een schaal deponeren, , zilveruitjes , augurken en picalilly in apparte schaaltjes doen, kropslauit mekaar halen, giet de bruine bonen af en doe ze in een schaal , hetzelfde met de ( gekokote aardappels , en leg de speklapjes op een bord en dien alles op 

    Deze maaltijd laat zich goed vergezellen van een frisse pint of een kruidige wijn...  je kan ook in de plaats van spoek sausissen gebruiken of gezouten vlees....verwarm de  peulvruchten in eigen nat... maar eerst onder de kraan afspoelen....ikzelf ... spoel de  bonen altijd af en warm ze op in vers water met een boullionblokje... dan is de "dozensmaak" weg... omdat dit recept gecopïeerd is , wou ik het er opzetten zoals het origineel in het boek staat..... ere wie ere toekompt 

    19-01-2016 om 12:56 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het weerbericht voorspeld dooi!

    na het opruimen ... de ijskast ... nakijken op etenswaar die dringend op moeten... en uiteraard wat moet aangevuld worden...

    We zijn aangenaam verrast toen we in een klein onoogelijk dorpje waren jongst leden... dat op sterven na dood was( echt verleden tijd) ..De mensen hebben ingezien, dat mekaar pesten en coeïoneren... slecht is voor het verder bestaan van het dorp... er zijn vlamingen begonnen met een chambres d'hotes... waar de dorpelingen bij tijd en wijl kunnen genieten van de tables d'hote's..... er is vele meer ( gezellige) drukte!.... er is zelfs sprake  dat er terug een paar kleine winkeltjes gaan komen... fijn zo!.....Ik leef echt met onze kennissen mee ( en zij met ons, maar dat is nog een ander verhaal)Onder tussen worden er wetenswaardigheden uit gewisseld... tips gegeven en gekregen...enzovoort !. .... ik ben blij toe !....

    Ik denk van deze avond  chili-con carne klaar te maken !

    19-01-2016 om 10:20 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    18-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het heeft weer al gesmaakt !

    Deze keer geen hoogstaande culinaire toestanden, maar de gewone boere kost!... snitseltjes met schorseneren en gekookte aardappels ... Oooo ja en nog een paar van mijn aanwinsten voor mijn collectie kookboeken !





    18-01-2016 om 18:51 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DEze avond .....

    Ga ik dus schorseneertjes klaarmaken met bechamelsaus... gekookte aardappeltjes... en gepaneerde varkenslapjes... een soort van mini-snitsels... heerlijk... eenvoudig... Het is echt bar koud ... zelfs in de ( gesloten) schuur is het min vier graden !!... een pot hete soep zou niet misstaan... maar teveel aan de lekkere wafeltjes gezeten... dus de soep die zal voor morgen zijn.... Iedereen is het er over eens ... mijn eigen uitgedokterd receptje voor de (bewaar)wafeltjes... eigenlijk meer koekskes... in de vorm van een hartje... zijn echt het lekkerst... en weinig gekochte koeken zullen daar aan kunnen tippen ( beweerd men)... als afwisseling zou ik ook nog een helft van die wafeltjes in de gesmolten chocolade kunnen dopen.... een beetje meer " fancy " zullen we maar zeggen.... maar zo zijn ze ook echt niet te versmaden als je er eentje geproefd hebt, ben je gewoon verloren en begin je te schranzen..... 

    Voila ik heb zelfs een dubbel hartjesijzer  bij... als dat geen geluk is... zo gaat dat wat vlugger vooruit hé !!.... in de plaats van een uur of drie zal ik nu op een goed uur klaar zijn denk ik ... laden en lossen... Ik heb ondervonden dat de wafeltjes 6 minuten moeten bakken anders zijn ze volgens mij nog rauw van binnen dus klef !.. 

    18-01-2016 om 16:49 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het vriest...

    Mijn longen spelen me parten.... de luchtvervuiling van de stad... maakt dat ik gemakkelijk en met grote onderscheiding.... het examen zou doorstaan om waakhond te worden op een zwaar beveiligde luchthaven in de States...Het eerste uur hoest ik mezelf kapot...Nu slaap ik al met gesloten ramen...hetgeen voor mij al een zware beproeving is , doe ik dat niet ... dan heb ik werkelijk iedereen in de buurt wakker gehouden... door mijn geblaf !

    Ik hoop dat ik niet aan de zuurstof moet jeessuss !!.. De medicatie die ik gekregen heb helpt geen fluit !... IK hoop dat het toch beterd , nog maar eens terug naar de verse gember grabbelen daar wat sloten thee van drinken dat heeft me verleden jaar ook geholpen toen ik de griep had !...

    de gewone medicamenten zijn voor mij .. niet te doen.. zelfs de peperdure niet, die je kan krijgen zonder voorschrift, en niet terug betaald worden... 28 euro voor 14 pillekes.... die je maar 10 dagen mag in nemen.... 

    Het zou zogezegd al de viezigheid in je longen oplossen... wel Ik ben nu bezig van den donderdag... maar het beterd geen sikkepit !.....

    Omdat we verloren maandag gemankeerd hebben. en ik niet direkt worstenvlees kon vinden, hebben we dat dus uitgesteld tot????!!!??? vandaag.... Ik maak de appelbollen en het worstenbrood ( het echte met gerezen bladerdeeg) het liefst zelf.. maar soms, ja soms.. kan dat echt niet... ik ben s'morgens te bekaf.. om al direkt in actie te schieten.... en het bladerdeeg is eigenlijk heel bewerkelijk... dus dan maar gekocht van de commerce...Ik weet dat ze in de makro een lekkere kwaliteit hebben... ( niet zoals je het zelf maakt maar echt goed haalbaar, je valt niet in afronten als je die op tafel zet ) De appelbollen heb ik nog niet geprobeerd, dat wil ik er eerlijkheidshalve toch bij vermelden .....

    VErloren maandag.... was dus een feestdag door de middel-eeuwse gilden in zwang geroepen omdat dan al de nieuwe akte's werden getekend... in den beginne .. at men het vlees ( de worsten dus) en ging het brood dat rond de worst zat om het meeste vet op te vangen... naar de armen ( of de varkens )...... later kwam men tot de vaststelling , dat het brood ook eigenlijk, feitelijk heel lekker is... Het worstenbrood is niet zoals bij sommige bakkers die er een curryworst ( fricandel) in steken ... dat is helemaal iets anders... het is ook niet  de kleine tapa's die je thuis maakt met  bladerdeeg  uit de vriezer... nee... de enige echte is met gerezen bladerdeeg... en de appelbollen hebben een gewoon korstdeegje... de meeste bakkers gebruiken een klein alu. schaaltje op de gesmolten suiker boter en sap van de appels op te vangen... want dat durft dus wel een redelijke kleverige siroop geven... maar natuurlijk ook héél lekker !!......

    Ik moet vandaag gelukkig nog geen nieuwe wafeltjes bakken... Theo vind die echt de max.... hij vind het lekkerder dan gelijk welk ander koekske... ik heb deze keer mijn eigen recept gebruikt... en mijn eigen tijdschema... en nu zijn ze dus echt perfekt....

    18-01-2016 om 10:37 geschreven door myrthe


    Tags:p
    >> Reageer (0)
    17-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voila sé!...

    mijn naaispullementen zijn aangevuld... ik heb een super goeie ( maar ook dure) apliqueerschaar.. plakvlieseline voor de belegsels te verstevigen...  ik heb een inrijgertje voor de coverlock en nog wat extra spoeltjes voor de Brother.......

    Een berg dvd'sn en we zijn . ons hartje gaan ophalen in het restaurantje waar we al heel lang komen althans ikzelf ... de patroon van die zaak heeft mij  , gekend als jonge deerne en met kleine pagadders... mijn vorige partner .... met pleegkinderen ( want die nam ik natuurlijk ook mee op restaurant... voor verschillende van die meisjes was dat de eerste keer dat ze iets fatsoenlijks bezochten.. al die kids zijn zwaar beschadigt, door hun vader, door de bijzit van hun moeder,of   de moeder zelf ,(als je zo een scharminkel nog een moeder kan noemen)Ik kan  een boek schrijven over de tijdspannen wat ik dus allemaal  heb gehoord en onder vonden...  en sommige kids blijven steevast geloven dat hun mama, of papa hen niet in de steek zal laten... tegen beter weten in.. je moet dan als opvoeder, vervangende moeder toch wel uit hard hout gesneden zijn... om niet direkt te vertellen hoe de eigenlijke vork aan de steel zit...en moet je keer op keer na weer een loze belofte de scherven oprapen...Maar dat terzijde !... ik heb foto's ...die ga ik straks plaatsen maar eerst een portie lekkere  frietjes... deze keer heb ik mijne zylis boven gehaald .. is een merk voor frietesnijders... de echte de goeie... de grote frietjes snij ik gewoon zo met het koksmes op een plank maar de mac-Donald frietjes ... die haal ik graag door de Zylis.... met Heuuuuuu.. lekkere super verse tartaresaus.... ik heb er helemaal zin in YES!!!

    17-01-2016 om 19:59 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zoals beloofd onze foto's

    eerst nog een gerenueerde badkamer gaan updaten met een nieuw meubeltje !... en daarna dus al de rest gedaan hetgeen we nodig achten !

    Het restaurantje is eenvoudig... maar zeer netjes ingericht... is zeer aantrekkelijk van prijs... en je krijgt echt waar voor je geld ! Als je in antwerpen bent, en je hebt grote trek... 1 adresje... SIDE. aan De oever ( zo heet dat plein) en je vraagt het best naar de kleinen tunnel of de voetgangerstunnel, ( trouwens een atractie op zichzelf.. met zijn houten roltrappen uit de jaren stillekes )















    17-01-2016 om 18:08 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    14-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo het was gisteren eventjes goed doorwerken...

    en hebben we het nu heel wat gemakkelijker .... 

    Deze middag  een lekkere boterham met kip-curry ( uiteraard zelf gemaakt, we doen het niet voor minder).. en deze avond spruitjes uit eigen tuin met een sappige kortelet....

    tussendoor , dat wil zeggen tussen al de kleine werkskes.. en boodschappen.... heerlijke griekse tom-pouce, want  die is nu natuurlijk al een 12 uur oud... en moet op... super vers, is hij super lekker krokant, met een heerlijke lading banketbakkersroom.... de grieken serveren dat met kaneel en bloemsuiker... ik laat de kaneel weg !! heb die liever gewoon !) Op mijn agenda staat ook een nieuw koppel sokken op de naalden zetten.... yes !! 

    14-01-2016 om 10:41 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    13-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gans den dag buzze gegeven !

    mijne suiker , meel en boter waren weeral op... dus moest dat dringend aangevuld worden !.. zogezegd zogedaan..

    Terug van de winkel eerst en vooral ons middag eten gebruikt... waterzooi... en wees gerust die was weer heeeeel lekker !!....

    dan .. mijn eigen maar weer eens kwaad gemaakt en terug een zooi deeg gemaakt voor de wafeltjes... die noemen eigenlijk, feitelijk bewaarwafels... maar ge moet dat spel eens proberen te bewaren als er zo een snoeper rond dwarreld die theo heet !!..die slaat met gemak een kilo van dat spul per week in zijn kaske ..zonder hem wreed te moeten forceren..

    dan kip-curry gemaakt voor op ons boke... (met een  overschot van dat kieken dat grotendeels in de waterzooi is verdwenen)... en dan.... ons avondmaal en dessert..... verse frietjes met vol-au-vent ... 

    Theo die vind mijne friet dus echt hemels... heerlijk krokant van buiten en lekker smeuig en sappig van binnen....de laatste pollepel kippepastei is in de voerbakskes van de beestjes gegaan...

    Het dessert was van Griekse aard... een soort van tom-pouce...maar dan niet met bladerdeeg maar met filo-deeg... heerlijk luchtig... althans vond ik... Theo kon geen pap meer zeggen... hihihi..

    Zo nu nog eventjes een mooie bruine (design) jeans inkorten en de voorgenomen werken zijn allemaal gedaan... het was echt wel alle hens aan dek !..  

    Ik heb zelfs nog tijd gekregen om de draadjes in te stoppen van de kousen die ik in het over en weer rijden, naar overal  met de hand heb gebreid voor Theo. Die zweert bij mijn zelf gebreide kousen... ondanks dat hij mooie nieuwe en dure gekochte sokken heeft liggen... de draadjes lagen nog niet in de vuilbak of hij had ze al aan !!... ik hoop dat ik niet moet ruzie maken om de sokken te kunnen wassen 

    en nog een folieke ... dat ik gisteren gdigt heb... mooi voor een cover voor 1 van mijn naaimachine's denk ik .. niet slecht toch?









    13-01-2016 om 19:23 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een waarheid als een koe
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    13-01-2016 om 10:40 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wafels zijn geen lang leven meer beschoren..

    dus ik zal er nieuwe moeten maken... ook de mensen waarvoor ik een lading heb gebakken... zijn vol lof over de lekkere wafels !.. Het is natuurlijk wel een tijdrovende bezigheid !... eer je dus zo een volle lading deeg verwerkt hebt.... maar ja  , je moet wat over hebben voor lekkernijen, en aangzien wij met onze maten altijd met ons gat in de boter vallen (d'as een spreekwoord, voor steeds goed ontvangen te worden met de nodige geschenkjes bovenop)... ga ik daar zeker en vast niet op preutelen.... nu het allemaal nog kan, want dit jaar gaan we er terug tegen aan klappen... (met het werk)

    Al de geneugten die overschoten van de soepkip..; hebben onze sloebers soldaat gemaakt.. ze krijgen er maar niet genoeg van... en staan steeds te schooien naar nog !!.. en als je dan zegt het is allemaal op mannen wijzen ze met die zwarte snoet richting  overschotjesbak te wijzen... hahahaha.. hoezoe :"stommen hond !!!" denk het niet !!!

    Vandaag frietekes denk ik ....met vol-au-vent !

    en nog een jeansbroek inkorten... 

    13-01-2016 om 10:16 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    12-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn pakske is geariveerd !!... ik ben blij toe !!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    voor iemand die niet naait of borduurt zal het weinig aanspreken maar ik ben er voorlopig heel tevreden over... ( dat voorlopig houd in dat ik de kwaliteit nog moet uitproberen hé)

    Voila de waterzooi verdelen in emmerkes...en dan verder het gewone menu .. hup met de geit!...

    Telefoontje gekregen... en dan maar de gezelligheid gaan opzoeken ... bij maatjes !!... en dan huiswaarsts waar de lekkere waterzooi  op ons wachte.... en zoals verwacht hé !.. die was dus vandaag nog vele lekkerder dan gisteren... zo een goeie tot de nek vol soepmok met een oor... ja jongens... meer moet dat niet zijn... en veel restaurantjes zetten deze kwaliteit zelfs niet op tafel... teveel werk en te duur om het klaar te maken denk ik....  

    en zelfs als er in koeien van letters vermeld staat op de spijzenkaart dat alles vers is...  bedriegt mijnen neus en mijne smaak mij nooit... je ruikt de poeier uit de pakskes!.. goe als ge scheel ziet van den honger en ge hebt weinig of niets in huis, en ge woont in het hol van Pluto... dan begrijp ik dat ..;om gauw vlug, vlug wat in je lege buik te vullen, maar zeker en vast niet in een restaurant , bistro , . . . dat zou eigenlijk allemaal vers moeten zijn !

    12-01-2016 om 17:42 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Het wel en wee !!!! wordt een droom werkelijkheid, of een nachtmerrie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    poco_loco
    blog.seniorennet.be/poco_lo
    Gastenboek
  • Hallo Myriam
  • We missen jullie op het Tuinadviesforum
  • Een mooi begin voor augustus
  • Hallo
  • Groeten uit Knokke-Heist

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!