Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 87 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen.
Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
Als je niet weet wat je straks gaat eten! Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
02-12-2008
Konijn met mosterd van Dijon.
Konijn met room en mosterd ====================
Voor 8 personen:
2 konijnen
100 gram boter met olijfolie
400 gram gerookte spekblokjes
500 gram champignons
8 eetlepels scherpe mosterd van Dijon
2 deciliter slagroom
4 takjes dragon
1.5 deciliter cognac
5 deciliter witte wijn
5 uien
zout, peper
De dag voordien:
Snijd het konijn in stukken. Bestrooi met zout en peper.
Maak de champignons schoon en snijd de grote in vier,besprenkel met citroensap.
Was de dragon.
Schil de uien en hak ze fijn.
Smelt de helft van de boter met de olijfolie in een grote pot en bak hierin de spekjes bruin.
Haal ze dan uit de pan en zet ze apart.
Doe nu de stukken konijn in de pan en bak ze aan alle kanten mooi bruin.
Haal ze uit de pan en deglaceer de pan met de Cognac.
Voeg dan de ui toe en zet het vuur laag tot de ui glazig is.
Voeg de wijn en de dragon toe en doe het konijn terug in de pot. Zet de deksel op de pan en laat gedurende een uur zachtjes sudderen.
Smelt de rest van de boter,bak hierin de champignons, doe de deksel op de pan en laat zachtjes koken tot de champignons hun vocht afgeven.
Als het konijn een uur heeft gestoofd, klop dan de room met de mosterd door elkaar.
Haal de stukken konijn uit de pan, leg ze op een voorverwarmde schaal.
Doe de slagroom bij de saus, voeg hier ook de spekjes en de champignons bij en laat even koken. Doe het konijn terug in de pot.
De dag zelf:
Warm het geheel terug op en bindt eventueel met Maizena expres.
Panna cotta op een spiegel van frambozen. ============================== 1 l room van 40%
4 gelatineblaadjes
100 g griessuiker
1 vanillestokje
Frambozencoulis
Frambozen . Doe de room,de suiker en het doorgesneden vanillestokje in een kookpot en laat alles sudderen op een zacht vuurtje gedurende 10 à 15 min(het mengsel mag niet koken).
Neem de pan van het vuur en voeg de gelatine toe,nadat ze geweekt is in koud water.Meng alles dooreen met een klopper en doe het mengsel door een zeef.
Doe vervolgens het mengsel in vormpjes. Laat gedurende enkele uren afkoelen in de koelkast.
Doe op elk bord een paar lepels frambozencoulis en stort het vormpje erop.
Americain Préparé ================= - 200 g gemalen rundvlees (spiering) - Garnituur - Gehakte peterselie - Ajuin - Mosterd - Mayonaise - Pickels - Eigeel - Harissa (pikante saus) - Peper en zout - Worcestersaus - Kappertjes naar smaak . - Meng het eigeel met 1 eetlepel mayonaise, pickels, kappertjes en harissa. - Voeg het gemalen vlees eraan toe en meng kort onder de saus. - Serveer met brood,kan ook met frietjes.