Inhoud blog
  • de zon is gelukkig weer al van de partij
  • Het zijn momenteel hele drukke tijden !
  • 1 april en het is buiten heel donker om dik 10 uur
  • Belgische lozer als terrorist
  • De Belgische huurwet is niet meer van de poes !
    Zoeken in blog

    Foto
    Nieuws VTM
    Zoeken met Google


    zon _en_zweet_in_frankrijk
    als een lang gekoesterde droom realiteit is geworden
    De schrijffouten , zijn eigen creatie's en mogen niet gecopïeerd worden , zonder toestemming van ondergetekende
    16-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is vele frisser ....;

    Ik kan me als het op tuinieren op aankomt, best betrouwen op mijn intuïtie !..

    Hopelijk hebben we weer een fantastische oogst.... zoals de twee vorige jaren.... het eerste jaar , toen hadden we eigenlijk niets;..; te gedeprimeerd door al de tegenslag van diefstal en andere smeerlapperij die ons is aangedaan, maar daarna hebben we ons herpakt en gaat het allemaal vele beter vooruit, een paar desilusie's rijker, en uiteraard een pak minder naïef....vandaag gaan we verder in huis, de laatste loodjes aan de inkom een driehoekige vorm moet nog opgevuld worden met houten schrootjes.... en aan de achterkant moet er nog een klein stukje gyproc worden bevestigd, een paar vensterbanken, wat deurdorpels.. en ander klein gesukkel !en dan gaan we beginnen aan de keuken... eindelijk.....

    Het moet ook wel want ik verwacht deze zomer toch wel familie !! en dan kan je moeilijk a la camping koken en afwassen !! ...

    zo we zullen er eens aan beginnen 

    16-03-2015 om 08:11 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    15-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijmeringen van een moeder

    Soms denk je bij jezelf ben ik goed bezig ! ... of heb ik het dan zo verkeerd gedaan... dat er mij na X-aantal jaar een rekening wordt gepresenteerd... waar je niet goed van bent geworden... dat het pijn doet... 

    Je krijgt een afstraffing... die jaren nazindert... en nogthans heb je als moeder... je uiterste best gedaan in eer en geweten !!..

    Als alleenstaande ouder heb je het niet altijd even gemakkelijk, neem je een partner... dan is het uitkijken of hij wel zijn poten kan thuishouden... en je kinders niet voor de rest van hun leven psychisch beschadigd....

    Kies je voor een lat-relatie!!.. wordt je bekeken als minares, hoer en wat al nog meer... en toch is het enkel en alléén maar om je kroost te beschermen !!...

    Nadeel , je partner blijft toch altijd nog een beetje een vreemde voor je kinderen !

    Heb je dan de tegenslag om jaloezie in dichte familie te hebben dan ben je ook nog eens kwetsbaar, want als je kinderen, de puberteit bereiken.... hebben ze het moeilijk... en uiteraard krijgen ze graag gelijk.... en owee , de mama heeft het weer eens bij het verkeerde eind.... want zus en zo beweert .....

    Als dan uiteindelijk de tijden zijn aangebroken dat iedereen op eigen benen kan staan.... en je hebt dit bereikt zonder al te veel kleerscheuren ( naar de buitenwereld toe) dan mag je van geluk spreken !!.....

    IN sommige gevallen loopt het niet altijd even vrolijk af.... en wordt je als moeder gewoon gedumpt bij het grof vuil... gene merci, niets nada... noppes...... 

    dat doet pijn!!.... niet tegenstaande dat je alles zonder er bij na te denken je eigen leven hebt opzij gezet, om de kinderen die je 100% hebt gewild.... groot te brengen en te zorgen dat hen aan niets zou ontbreken... dat ze eigenlijk buiten een biologische vader...  evenveel zouden krijgen als een gezin met een mama en een papa !..

    Als je dan terug blikt en je ziet de minachting... van je kinderen , die het je blijkbaar kwalijk nemen , dan heb je van jezelf geen erg groot gedacht.... ondanks de inzet !!..... maar toch hoop je dat ze iets van uw eigen inzet hebben opgestoken !...

    Wel ik weet iemand die nu op dit ogenblik super blij is.... omdat ze weet dat al de moeite die ze al die jaren heeft gedaan... toch heeft geholpen en haar zoon tenminste weet wat een goeie ouder is ( ik beweer niet van perfect te zijn.... gewoon goed ) het is het mooiste geschenk dat een moeder in jaren heeft gekregen !

    15-03-2015 om 17:11 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nog een franse provinsie

    Charentes poitou Limousin Marche

    De kust van charente bestaat een een vreemde mengeling van duinen, dennebomen wat rotsen en half dichtgeslibde baaien. 

    Weer en wind heben hier in de lop der eeuwen een grillig spel gesppeeld zodat er enerzijds midden in het land rotsen staan die eens door de zee werden omspoeld en anderzijds stukjes va het vasteland zijn afgeknabbeld die nu als kleine eilandjes door de zee gevangen worden gehouden De balngrijskte hiervan is Ile de Noirmoutier, Iled'Yeu, Ile de Ré en Ile de Oleron.

    la chaudrée 

    De witte wijn voor dit geecht moet eigenlijk komen van Ile dOleron of Ile de Ré en de chaudron, de ketel waarin het gerecht gekookt wordt, moet staan tussen de smeulende wijnranken uit de wijngaarden van deze eilanden, die met zeewier worden bemest. Mzatr ook zonder deze idekaole omstandigheden, is een chaudrée een kostelijk gerecht, een maaltijd op zich.De amerikaanse schowder is afkomstig van genoemde chaudrée.. maar de kusten van New foundland werd gebracht.

    voor 6 personen 

    1 1/2 kg verschillende soorten zeevis zoals wijting, kaberlauw, schol tong en poon,

    500 gram paling gestroopot en in stukken gesneden

    zout en peper 

    12 uien in vieren gesneden 

    2 teentjes look 

    bouqet garni 

    12 peperkorrels 

    4 kruidnagels 

    100 gram boter 

    6 gemiddelde aardappelen geschild 

    1 fles droge witte wijn 

    Bereiding 

    verdeel de vis in drie soorten: stevi, wat zachter en zeer zacht , en snijd ze in stukken . kies een grote pan die ook op tafel niet missataat Leg er uien knoflook bouquet garni, peperkorrels en kruidnagels in, vervolgens de stukken boter en daarop de in stukken gesneden aardappel,

    Tenslotte de vis , eest de stevige, dan de zachtere en als laatste de dunste en kleinste stukken. 

    Giet de wijn erover en breng alles aan de kook  en laat doorkoken tot alles gaar is, neem vis en aardappelen uit de pan en laat de boullion tot de helft inkoken, Breng op smaak en leg de aardappelen en de vis er weer in ... laat het gerecht goed heet worden en dien op. 

    15-03-2015 om 13:51 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik zou willen bbqen...

    Maar Theo vind dat het tegen zessen te koud zal zijn geworden in de tuin !!... dus is het gewoon gekookt !!....

    Ik heb in de grote plantenbak nog wat wortelkes gezaaid ( wij verbruiken wortels en gepuurde erwtjes met de massa doordat ik veel zelf nasi maak en dat is dus heel gemakkelijk om te verwerken !.. en wees nu eerlijk de smaak van gelijk welke groente die zelf verbouwd is... ( zonder mortel of stenen ) dus geteeld met andere woorden.... is vele, vele lekkerder en gezonder doordat we zeker zijn dat er geen insekticide, of hericide aan te pas is gekomen.... Bovendien kost het niets !! dan een beetje ellebogenvet !! (onkruid wieden en water geven)

    Zo we zullen ons nog eens een beetje gaan amuzeren in de tuin !!.... het is zondag we hebben het verdient !! baay de weey, de taart is bijna op.... hij is echt hemels lekker !!.... 

    15-03-2015 om 13:35 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We hebben de beste dagen uitgekozen om in de tuin te werken

    Het was dus 1 groot feest !.... en volgende week zou het wat minder worden dus gaan we in huis verder afwerken !

    Op mijn verlanglijstje voor de tuin staan nog gardena-koppelingen en nog wat goeie tuinslangen om alles later aan te sluiten op de bronnen... die dan s'morgens en s'avonds automatisch voor een kwartiertje/halfuurtje sproeien ... de magische ton, die zal ik natuurlijk met de hand moeten uitgieten dus met gieters aan de wortels;... en wees gerust, ik ben erg overtuigd van het fantastische aan mijn zelfgebrouwen prut !!.... twee jaar geleden had ik pattisons, ik kon er verdorie gans de haute-marne van delen !!... en geen kleintjes nee!! reuzegrote joekels ..De tomaten daar had ik veel te veel van en zijn  schanduleus gewoon aan de struiken blijven hangen wegrotten ( ook door gebrek aan tijd, en het feit, dat sommigen hunne ware aard hebben laten zien en we gewoon een streep door die hun rekening hebben getrokken !)

    Vandaag nog courgette de nice , jalapenjos, habaneros zaaien en puntpaprika's ( het kan zijn dat dit al vreselijk te laat is, maar goed we zien wel wat het wordt !!... het zijn zaadjes die ik uit de vruchtgroenten zelf heb gewonnen dus die hebben niets gekost !

    De stronk is magnifiek geslaagd !! ik heb nu zelf het recept voor de ganache verbeterd en nu heeft hij een mooie fluwelen glans !! en is lekker krokant.. ik moet me enkel de gewoonte maken als ik de stronk ga aansnijden ik het mes eerst in kokend water steek, want anders breekt de stronk zijne schocolade frak af in niet al te mooie brokken... en dat is zonde !!... in elk geval ( wij zijn wie we zijn dus een beetje eigenaardig, we doen waar we goesting in hebben, buiten de traditie's om, en hebben de taart al eens geproefd, ) hij is dus hemels lekker ... nu hier en daar nog eens wat mooie eetbare versieringskes op de kop tikken

    Zo en nu lekker aan de slag !! we gaan het tweede zibrooke uitproberen, dat is dus het gewone model ( zonder lazer ) maar wel het grootste dat er gemaakt is... ( rechthoekig model)

    15-03-2015 om 10:10 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    14-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoals beloofd.. zou ik schrijven over de franse provincie's en hun lekkere specialiteiten

    Hier en daar heb ik ook wat wetenswaardigheden opgeduikeld, of ze op echte waarheid berusten, laat ik in het midden, het is meestal door de ogen van mensen uit de buurlanden bekeken !

    Alé vooruit met de geit hier gaan we( ik ben doodmoe, maar belofte maakt schuld)

    Guyenne Gascogne Bearn

    In Gascogne en Guyenne maakt men veel lekkernijken op basis van pruimen en walnoten... 

    Het is ook onmogelijk om aan ware gastsromnomie te denken , en daarbij niet aan de grote Bordeaux-wijnen.

    Behalve de grote aristokraten kent Bordeaux echter ook zeeer veel kleine wijnen en deze worden van oudsher gedronken bij de regionale gerechten, van deze streek, Boj de portugaises, de goedkope, alledaagse oesters uit het bASSIN VAN ARCHACON drinkt men een eenvoudige entre deux Mers of een witte Graves. 

    Poule au pot

    of Henri IV nu wel of niet gezegd heeft dat hij wilde dat al zijn onderdanen op zondag poule au pot zouden eten( daar hebben we het raden naar , het is mischien een legende.... ) ,maar  dit gerecht is onverbrekelijk verbonden met de Frankrijks beste Koning. Het is een stevige schotel, en verukkelijk. Laat het rundsvlees niet weg , het hoort erbij 

    Voor 8 personen 

    1 flinke kip

    zout vers gemalen+ zwarte peper 

    1 flinke kool 

    8 aardappelen 

     Vulling 

    200 gram rauwe ( Bayonne ) ham 

    200 gram kalfsvlees in stukjes gesneden

    200 gram doorregen varkensvlees gehakt, dus gewoon gehakt 

    3 fijngemaakte kippelevers

    50 gram boter 

    en twee grote uien fijngehakt 

    2teentjes look ( fijngehakt)

    300 gram broodkruim

    room, 3 eetlepels armagnac of cognac

    zout

    vers gemalen zwarte peper

    nootmuskaat

    kanel 

    kruidnagel 

    1 eierdooier 

    Voor de bouilion

    250gram afsnijdsels van de kip 

    1 mergpijp 

    500 gram rundssoepvlees

    3 drie wortels 

    1grote ui met drie kruidnagels 

    1 raapje of een plak koolraap 

    1 stengel bleekselderij 

    Bereiding 

    wrijf de kip van binnen in met zout en peper.Vermeng de verschillende fijngehakte vleessoorten in een kom .

    Fruit in boter de ui en de knoflook en laat dit onder een deksel zacht worden , en voeg dit ( afgekoeld) aan het gehakte vlees , week het broodkruim in room en voeg dit toe met zout, peper en de specerijen aan het vlees vul de kip met de helft van dit mengsel 

    Leg alle ingsredïenten voor de boullion in een flinke soeppan , voeg er ruim drie liter water aan toe en breng aan de kook 

    Leg de kip erbij en breng het geheel opnieuw aan de kook , en laat dan alles net tegen het koken aan ongeveer drie uur pruttelen 

    Blaceer de kool 10 minuten snijd de grootste bladeren weg , spoeld die af onder de koude kraan en leg op elk blad een lepel vulling , rol het op en bind het vast en snijd de rest van de kool in vieren. Als de 2,5 gesuddert heeft komen de aardappelen in de pan , en na nog een kwartier de kool en de gevulde rolletjes.. Zachtjes laten doorkoken tot  de aardappelen en de kool gaar zijn Neem de kip het vlees , de aardappelen, de koolrollentjes en de kool uit de boullion en zeef deze , Houd hem warm , geef als eerste gand de Boullion met brood , als hoofdgerecht de kip met het vlees , de aardappelen en de groenten en serveer  er mosterd, grof zout en augurken bij .... een zeer oud..maar super lekker gerecht, (waar wij geluksvogels al van mogen smullen hebben !!.... echt waar het was superbe !!)

    14-03-2015 om 19:37 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De cabuse ( witte kool) is gezaaid in ons nieuwe creatie !

    Alles werkt perfekt ook de waterinstalatie , die eigenlijk uitgewerkt is om tere plantjes te benevelen !... en dat zonder dat we ook maar 1 zeil moeten opheffen.. de max dus !!... het geval is twee meter lang, en de bak begint op heuphoogte.... met een echte huif die dan ook redelijk hoog isde juiste afmeting (hoogte )weet ik niet....ik denk een meter negentig, /2 meters !en de bak is ongeveer 1 meter breed !! ....

    Ondertussen is er al een lekkere bisquittaart gebakken en ben ik een beetje aan het wachten tot de slagroom een beetje steviger is geworden ( nee niet met slagroomversteviger, want ik weet niet wat daar allemaal inzit, het is gewoon mijn eigen methode en daar ben ik echt tevreden over ) daarna nog een lekkere laag lekkere donkere chocolade overstrijken, die als het allemaal goed gekoeld is een lekker knapperig laagje  wordt !... 

    Daarna frietekes snijden , sla (ijsberg) mayo maken, want die is weeral op !! en de biefstuk bakken ( met een lekker warm peperroomsausje... àmijn manneke zal weer content zijn !!(waarom er geen tomaten bij zullen zijn, wel we zijn zo verwend, en zeg maar verwaand als het op groenten aan komt dat we die rooie rapen die veel geld kosten niet moeten )

    14-03-2015 om 16:51 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik had deze morgen een heel epistel geschreven..

    Maar blijkbaar is er iets fout gelopen..

    Dus .. na het boodschappen doen ( de butagas was op) eventjes komen vertellen !.. de huif van onze grote hoge plantenbak is dus redelijk geslaagd, ( uiteraard voor zover je zonder patroontje en met eigenlijk gerecycleerd materiaal deftig kan werken)... vandaag gaan we daar nog met een speciale tang van die rondellen in knijpen zodat we de huif kunnen verzekeren tegen stormschade !! en uiteraard , hergebruiken als we terug  moeten uitplanten, na de oogst... hij is redelijk diep , dus ik kan er ook wortels en radijzen in zaaien maar nu eerst en vooral schannullekes oftewel pijpajuintjes !... die zullen het zeker beter doen in een bak met rulle plantgrond, dan in klei !!.... het was onze keuze het heeft natuurlijk wel iets meer gekost... aan potgrond.... 7 zakken van 50 liters !.. maar dan heb je ook wat !!... als we gedaan hebben met die ogen te slaan nog wat haken en we zijn weeral gesteld voor dit jaar !!... en zo verandert er elk jaar wel iets !!.... 

    Vandaag ga ik witte kolen zaaien, zodat ik volgende winter genoeg choucroute zal kunnen maken... ik heb de Cabuse soort genomen , die zijn blijkbaar het neusje van de zalm om zuurkool te maken !! ...

    Er is ook nog een bisquit besteld ( type boomstronk ) met een coverture van schocolade ... en een vulling van lekkere frambozenconfituur en lekkere creme fraiche !... zo en nu aan de slag.... want 

    Op het menu staat er eigenlijk ook nog biefstuk met vers gesneden frietjes !!

    14-03-2015 om 12:13 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    13-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.effekes onze toverkunsten laten zien !!

    hopelijk komt het allemaal goed terecht, want  de hersenspinsels van Theo... zijn kunde ,en een beetje hulp van ondergetekende zouden we dus een overdekte planten/groentenbak op poten moeten hebben gecreeërd.. het is een allegaartje van ooit gekocht, maar niet goed bevonden spullen, tomatenserre die een veel te licht buizenstel en rotte ritsen ( tiretten) had !! dus aan de kant gezet ... wel daar leggen wij nu de laatste loodjes aan, nog wel een systeem bedenken voor water te geven !!.... Nu effekes de stukken die provesoir gesneden zijn ( het is immers zonder patroon!... ) aan mekaar naaien met de machine, het enigste dat goed is aan die gekochte plastieke serrrekes is dat ze van stevige plastiek zijn dus kan je die met een beetje goeie wil nog eens gebruiken !

    13-03-2015 om 15:49 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor diegene die zouden willen stoppen met roken
    1. Wij zijn bijna drie jaar rookvrij !namelijk op 16 september !!zijn we drie jaar geleden gestopt met roken !

    Dit gebeurt er met je lichaam als je stopt met roken Door redactie VROUW

    1. Dit gebeurt er met je lichaam als je stopt met roken

      Door redactie VROUW

      Een vale huid, kortademig, weinig energie, een vies rochelhoestje. Je gezondheid heeft als roker veel te verduren. VROUW heeft op een rijtje gezet wat er met je lichaam gebeurt als je nu met roken stopt.

      Binnen 20 minuten

      Geloof het of niet maar binnen een half uur verandert er al heel wat als je met roken stopt. Zo is je bloeddruk en je polsslag binnen 20 minuten weer normaal.

      Binnen 2 uur

      De behoefte aan nicotine speelt 2 uur na je laatste sigaret meestal weer op. Dit kan gepaard gaan met een gevoel van onrust, een sterk hongergevoel en een enorme behoefte om je volgende sigaret te roken.

      --

      Zwangere vrouwen die roken steviger aanpakken

      --

      Binnen 8 uur

      Het niveau koolmonoxide in je bloed en ook het zuurstofgehalte worden normaal.

      Binnen 24 uur

      De kans op een hartaanval wordt minder.

      Binnen 48 uur

      Het vermogen om te proeven en te ruiken verbetert omdat de uiteinden van je zenuwen zich opnieuw groeperen.

      Binnen 3 dagen

      De nicotine is compleet verdwenen uit je lichaam. Het ademen wordt makkelijker.

      --

      Stoppen met roken: zo lukt het wel

      --

      Binnen 2 tot 3 maanden

      Je longcapaciteit verbetert met 30 procent. Je bloedcirculatie is verbeterd en  je raakt minder snel buiten adem bij bewegen.

      Binnen 1 tot 9 maanden

      De trilharen die je longen tegen ’vuil’ beschermen groeien terug, waardoor je longen beter met slijm kunnen omgaan, weer schoon worden en infecties kunnen voorkomen. Je voelt dat je meer energie krijgt.

      Binnen 2 jaar

      De kans op een hartaanval is nu hetzelfde als een niet-roker.

      --

      Relatie veel Nederlandse vrouwen roken

      --

      Binnen 5 jaar

      De kans op longkanker voor een roker die een pakje per dag rookt, is met de helft afgenomen. De kans op een beroerte is ook afgenomen. De kans op mond- en keelkanker is vergeleken met een roker voor de helft afgenomen.

      Binnen 10 jaar

      Het aantal doden aan longkanker is hetzelfde als bij personen die niet roken.

      Binnen 15 jaar

      De kans op hart- en vaatziekten is hetzelfde als bij een persoon die nog nooit heeft gerookt.

      En als laatste: onthoud dat niet-rokers gemiddeld 14 jaar langer leven dan rokers!

      Nieuwe wet

      Geen wonder dat in Groot-Brittannië de overheid extra maatregelen neemt om het roken zo onaatrekkelijk mogelijk te maken. Zo wordt het sigarettenproducenten steeds moeilijker gemaakt om hun producten aan de man te slijten. Een nieuwe wet verbiedt hen voortaan om logo’s of kleuren op de sigarettenpakjes te gebruiken. Op de standaardpakjes mogen alleen foto’s staan van aandoeningen die door roken worden veroorzaakt en gezondheidswaarschuwingen.

      Bron: Express.co.uk

    13-03-2015 om 07:57 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is weeral mooi lenteweer

    Het zal moeilijk zijn om de tuinwerken te laten voor wat ze zijn, en verder de zaken in huis af te werken !!... ik heb dus gisteren gezien dat er al verschillende zaadjes van sla ontkiemt zijn... dus als de plantenbak is opgewarmd zal dat dus justekes van pas zijn om de sla te verkassen.... we moeten ook de sproeiinstallatie terug zetten met een pomp naar de waterput, want de grond begint dus redelijk droog te worden, en om te ontkiemen heeft het zaad wel vocht nodig;..mijn magische ton, geraakt leeg en moeten we dus de bron aanspreken !!.... ik denk dat we een hete droge zomer zullen krijgen..... het is nog wat vroeg om zeker te zijn.... en ben niet echt blij met die vaststelling !!.... ooit hebben we  nog zo eens een zomer gehad, toen was ik nog heeel, heeeel jong;. begin de twintig, en toen moesten we de planten water geven met afwaswater, of water van het poetsen.

    In deze tijd dat drinkwater bekeken wordt en aangerekend wordt als champagne zal dat een rampscenario worden/zijn... 

    Wij hebben wel twee bronnen maar ik denk dat die in een droogteperiode ook droogvallen, ( pin me daar niet op vast, want dat is maar gissen natuurlijk)... ik denk dat er ook 1 aubergine de winter heeft overleefd, net zoals de selder, die we als het lukt volgende maand gaan verzetten..... naar de tuin!!.... ik wordt super blij als ik in mijn moestuin ben !!... het is een heel ander zicht, alles is nieuw, ( ik bedoel geploegd en gezaaid)tegen dat we vele verder in de zomer zijn , we door tijdsdruk, met onze verbouwingen, het er rommelig begint bij te liggen;... maar ik zie ook aan Theo dat hij daar van geniet !!... en graag experimenteerd, met ideetjes om ons achteraf tijd te bsparen en uiteraard rugpijn tegen te gaan !!....

    Zo  koffie gaan maken en boke gaan eten !!..... 

    13-03-2015 om 07:50 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    12-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het was weer super plezierig !!..

    Eerst en vooral het eerste zibrootje uitgetest... fantastisch !!.... daarna dus naar chaumont ( mr Bricolage ) om blommengrond, ( in den aldi is hij goedkoper, maar we moesten nog andere spullen hebben vandaar chaumont)..een tip voor diegene die op hunne portemonai letten, wij hebben verleden jaar voor de koer en de straatkant 20 zakken gekocht, ik geloof in de lidl, maar het kan ook den aldi geweest zijn, sla me dood ik weet het niet meer !!.... enfin... het komt er op neer, ik heb op een bepaald moment het bakske van mijn zaadjes uitgekuist en dus de zaadjes die uit de zakjes waren gevallen dus op de koer uitgestrooid, wel die hele goedkope tuingrond ( wel gemengd met paardenmest /koeiemestkorrels... zijn dus allemaal uitgekomen en we hebben dus veel selderplantjes ook weer nieuwe zaaielingen die nu dus een cm of twee boven de grond staan echte baby's... de andere selderstruiken doen het nog steeds fantastisch tussen de hortensia's en we hebben dus nog steeds verse selder voor soep te maken !!....dus mijn argwaan is volledig weg.... waarom veel betalen als het met vele minder ook kan !!.... Deze avond hebben we chili-con-carne gegeten, den overschot van de spaghettisaus... met de nodige kruidjes origineel gemaakt, dus met cilantro..... ( oregano) , mais, kidney-beans, en een heel heet paprikaatje... in frankrijk noemen ze dat poivrons, wel deze zijn hunne naam van peper waard ..de echte habanero's.... in een grote stad, vind je alles ... aan schappelijke prijzen , je moet alléén weten waar je moet zijn !!.... ik heb dan verse wraps gemaakt en Theo als hulpkok ingeschakeld, hetgeen hij met veel plezier heeft gedaan, wraps is gewoon pizzadeeg, deeg voor pitta's idem, dito ... maar zonder de gist, dus ze gisten niet en zijn het eigenlijk dikke pannekoeken !!..... heerlijk het was echt weer super lekker.. Morgen waarschijnlijk ga ik terug nasi maken ... oftewel diene chinese generaal nog eens van zijn paard sleuren !!....  Maar zoals beloofd... als francofiel... heb ik beloofd om wat te schrijven over de culinaire schatkist van het  OO zo mooie land, dat nog vele mooier zou zijn zonder bepaalde kwaaie karakters!! maar goed, we hebben het niet voor het kiezen... en genieten van ons klein paradijs !!.... en de lekkere specialiteiten die je hier kan kopen of kweken

    zie volgend bericht

    12-03-2015 om 19:06 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.omdat buiten , mijn klushobby's, brei en naaihobby's, ...

    met mijn spinnewiel mooi breigaren spinnen, vechten met mij  sokkenbreimachine, en opkalifateren van oude stoelen en kasten heb ik dus ook het moestuin gebeuren, en koken als blije bezigheid !!.. als ik in de winter depri ben... ( wie is dat al eens niet hé?) dan pak ik oftewel een goeie kastrol,pruttelpot .... of keukenrobot en weegschaal om lekkere pattiserie te maken... een goeie soep, pizza, of stoofpot in mekaar te flanzen !!.... In de zomer ben ik dan nog meer gezegend met een moestuin.... waar ik probeer om zoveel mogelijk, op een zo natuurijke en gezonde manier groenten te telen, ook diegen die ik niet ken, en waar ik dus nog nooit recepten mee heb gemaakt... ( daar gaat verandering in komen want ik was al heel lang fan van fons en ik hoop van veel van hem te kunnen leren ( is echt een droom van mezelf) en daar tegenover te zetten dat wij hem als het een klein beetje wil meezitten.... lekkere groenten en fruit te delen !! Het 1 is het ander waard !! althans bij ons is dat zo !!..... De ouderwetse gulle natuur... van onberekende vlamingen.... zal toch nog kunnen.... ik kijk er naar uit !!

    Omdat we nog altijd verzuipen in het werk , hebben we natuurlijk niet altijd de tijd ( en de goesting) om te gaan snuffelen in stadjes naar de specialiteiten van de streek, ik probeer altijd naar (betaalbare, dus geen woekerprijzen)produkten te zoeken en te vinden....honing, meel voor brood, kaas, vlees charcuterie etc..... 

    De grootwarenhuizen , daar heb ik het geprobeerd, maar de smurrie of ander niet nader te bepalen produkt, waar je niet van weet in welke   hoedanigheid, en van welke ingredïenten zonder /of met een zeer vieze , bijna rotte smaak... en dat nog eens veel geld kost bovendien !!... Ik snap er geen fluit van...; Frankrijk, het land van Boceuse ... L"escofïer en andere grote namen... in het lekker eten gebeuren, het land waar de mayo is uitgevonden...Boeuf Bourginion.... crepe Suzette....Brioche, macarons... boulabaise... noem maar op.... Toen we (sporadisch op restaurant gingen, inderdaad verleden tijd) was een grote chinees ....Chaumont ;Langres en vesoul .... nog van de beste kwaliteit, dat we gegeten hebben... de andere eetgelegenheden was meer de kwaliteit van de opgewarmde toestanden van de Lidl en den Aldi, maar zeker geen cullinaire hoogstaande ervaringen.... rap en vlug veel geld verdienen en rijk worden, is blijkbaar de leuze.... resultaat veeeeellllll.... lege tafeltjes, wie wil er nu betalen, veel betalen voor iets dat je gewoon uit een rek kan gaan halen en opwarmen !.... zonde, eeuwig zonde...van een beroep dat zo boeiend en plezierig  kan zijn maar natuurlijk , zoals elk beroep dat je serieus neemt;... zwaar, dus hard werken,je krijgt het niet voor niets !!.... OM de mensen.... ( de francofillen,althans diegene die frankrijk een warm hart toedragen ondanks sommige vreselijk degoutante toestanden )..ben ik van plan om dit mooie en groot land ( toch zeker vergeleken met Belgïe) zijn regio's en dat zijn er veel hoor, beschrijven , wat ze dus produceren, en wat hun specialiteiten zijn... als ik geluk heb , en ik vind de gerechten ( recepten) zal ik die hier opzetten..... 

    Ik hou van onze boerderij.... en van de franse natuur.... frankrijk is rijk, want heeft veel variatie in zijn produkten  en kan dus bogen op een enorme culinaire schat !!(we hebben geleerd om ons af te sluiten voor situatie's die wij zeer vervelend vinden, en natuurlijk willen we ook niet met bepaalde toestanden/individue's  geasosieerd worden... soort zoekt soort !! wij hebben daar geen goesting in !! ... we hebben genoeg hobby's, genoeg kennissen die wel in ons denkplaatje passen, het leven is daar veel te kort voor ...

    Maar nu eerst en vooral genieten van een lekker zjatteke koffie.... het is wat later , want we waren best moe !! gisteren avond !! 

    Eerst de zibro's uitpakken vullen en YES uitproberen!!

    12-03-2015 om 08:51 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    11-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zalig !!

    ons vier beestenkindjes waren blij dat we terug thuis waren .... eerlijk gezegd, als ik ooit de pijp uitga !! gaat gans mijn hebben en houwen naar iets waar ik plezier en vriendschap van heb gekregen.... en ik kan niet zeggen dat dit mensen zijn.... NEEE !! mijn hondjes en mijn poes !! daar krijgen we vrienschap van !! in overvloed !!.... en ik zal er voor zorgen dat er veel sukkelaartjes een goeie thuis krijgen met dito verzorging !!.... wat de rest van de klotewereld er van denkt intereseert me geen bal !!.... dierenklinieken, of schelters zullen op de 1 of andere manier zich iets of wat kunnen verbeteren goe geweten !

    De vriendschap van onze beestjes is zo hartverwarmend !! zo vertederend dat we gewoon smelten !!... ondanks dat ze katte-of -hondekwaad uitsteken.... en gemeend he, geen smoelentrekkerij!, als ze pup /kitten af zijn en dus volwassen... hebben ze volgens mij, het intelect van een peuter van drie, vier jaar.... die zijn mama en papa aanbid.... slinkse plannekes bedenkt om aan lekkere toestanden te geraken, of gewoon om aan een knuffel te geraken, een straf probeert te omzeilen.... of gewoon super blij is dat je zijn/haar mama...of papa bent... en je hartstochtelijk komt aflikken.... gewoon uit blijdschap... ik denk dat de mensenkinderen tegenwoordig iets of wat anders in mekaar steken, althans, dat was /is mijn ervaring !! ... en ik denk met mij , nog veel anderen ... dus lieve mensen.... als ik ooit een euro over zal hebben , dan gaat dat naar  hetgene waar ik vriendschap en genegenheid van heb gekregen

    We zijn onder tussen twee grote zibro camins rijker !! morgen onze nieuwe rijkdom uit testen !

    en nu genieten van een welverdiende rust .... 

    11-03-2015 om 21:12 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    10-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voila sé ! het was weeral lekker !!

    ik heb nog genoeg gehaktragout over om daar dus chili-con carne van te brouwen !!... waarom het moeilijk maken als het gemakkelijk ook kan !... ik ga die saus nog niet inblikken ( lees bokaal natuurlijk).. omdat ik eerst honderd procent wil nakijken of het allemaal lukt, als ik binnen een dikke mand de bokaal BIGOS open maak en alles is pico-bello zal het natuurlijk nogal wiedes zijn, dat ik dit ook met andere gerechtjes doe !!... gemak dient de mens en ik denk dat , als je alles goed wegzet, (dus fris ,donker en droog) er niets kan gebeuren maar goed eerst uitproberen !!.

    Ik moet nog eventjes opzoeken , of je het zaad van ingevroren tomaten kan gebruiken om mee te zaaien, ik heb een paar rassen die ik echt lekker vind , en waarvan het zaad,niet gemakkelijk te vinden is in de comerce !!... 

    Ik vind op het wereld wijde net , niet zo direct een antwoord, (althans niet waar ik gezocht heb vond ik niets ).. dus is het uitproberen geblazen !!.... het is natuurlijk wel een gepeuter, en ik denk niet dat je gauw,gauw de zaken in de magnetron kan duwen, want dan is alles steriel !!...dus ook de zaadjes !dus heel veel geduld oefenen , want de heirloom tomaten zijn serieuse kastaars , echte karbonkels, van meer dan een halve kilo het stuk !

    Ik heb trouwens altijd al iets met tomaten gehad !! toen ik nog erg piep was ,en nog nat achter mijn oren, heb ook mijn toenmalige schoonvader.. met zijn mond open laten staan...maar dat was zo lang geleden.... meer dan dertig jaar.... dat ik dus van al die tuintoestanden eigenlijk feitelijk nog maar weinig wist ... en soms komen er wel eens vlagen van herinneringen tevoorschijn hoe mijn grootvader erwtjes en boontjes plante ... of hoe hij dus aan de weet kwan dat brandnetelgier super was, en het beginsel van wissel- en combinatieteelt, maar ik was toen nog zo een super klein wicht.... dat ik daar allemaal natuurlijk aan voorbij ging.... Het enige dat mij super leuk leek was dat het hondje elke dag 1 worteltje uittrok en dat lekker zat op te knabbelen, die liep ook altijd mooi in de paadjes tussen de bedden ! een wonderlijk hondje !!

    Zo dus maar vingers kruisen en hopen dat ik mijn supertomatenzaad kan recupereren , 

    10-03-2015 om 18:48 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voila sé ! het was weeral lekker !!

    ik heb nog genoeg gehaktragout over om daar dus chili-con carne van te brouwen !!... waarom het moeilijk maken als het gemakkelijk ook kan !... ik ga die saus nog niet inblikken ( lees bokaal natuurlijk).. omdat ik eerst honderd procent wil nakijken of het allemaal lukt, als ik binnen een dikke mand de bokaal BIGOS open maak en alles is pico-bello zal het natuurlijk nogal wiedes zijn, dat ik dit ook met andere gerechtjes doe !!... gemak dient de mens en ik denk dat , als je alles goed wegzet, (dus fris ,donker en droog) er niets kan gebeuren maar goed eerst uitproberen !!.

    Ik moet nog eventjes opzoeken , of je het zaad van ingevroren tomaten kan gebruiken om mee te zaaien, ik heb een paar rassen die ik echt lekker vind , en waarvan het zaad,niet gemakkelijk te vinden is in de comerce !!... 

    Ik vind op het wereld wijde net , niet zo direct een antwoord, (althans niet waar ik gezocht heb vond ik niets ).. dus is het uitproberen geblazen !!.... het is natuurlijk wel een gepeuter, en ik denk niet dat je gauw,gauw de zaken in de magnetron kan duwen, want dan is alles steriel !!...dus ook de zaadjes !dus heel veel geduld oefenen , want de heirloom tomaten zijn serieuse kastaars , echte karbonkels, van meer dan een halve kilo het stuk !

    Ik heb trouwens altijd al iets met tomaten gehad !! toen ik nog erg piep was ,en nog nat achter mijn oren, heb ook mijn toenmalige schoonvader.. met zijn mond open laten staan...maar dat was zo lang geleden.... meer dan dertig jaar.... dat ik dus van al die tuintoestanden eigenlijk feitelijk nog maar weinig wist ... en soms komen er wel eens vlagen van herinneringen tevoorschijn hoe mijn grootvader erwtjes en boontjes plante ... of hoe hij dus aan de weet kwan dat brandnetelgier super was, en het beginsel van wissel- en combinatieteelt, maar ik was toen nog zo een super klein wicht.... dat ik daar allemaal natuurlijk aan voorbij ging.... Het enige dat mij super leuk leek was dat het hondje elke dag 1 worteltje uittrok en dat lekker zat op te knabbelen, die liep ook altijd mooi in de paadjes tussen de bedden ! een wonderlijk hondje !!

    Zo dus maar vingers kruisen en hopen dat ik mijn supertomatenzaad kan recupereren , 

    10-03-2015 om 18:48 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maartse buien, hebben een beetje water in onze plannen gegooid !

    maar goed, de bak om plantjes in te zetten is bijna klaar enkel nog bekleden en vullen met zand !! en eventueel nog een watergeefsysteem bedenken....

    Ik heb nog wat erwtjes gezaaid, omdat we die met de massa verbruiken ( nasi)en princesseboontjes.. mens wat ben ik blij dat we terug kunnen rotzooien in de tuin !!... ik ben super gelukkig  !!.. Theo zou graag terug kippekes willen.... ik hou het voorlopig op gewone legkippen hij wil terug wyandotte's !µ

    Deze avond is het spaghettie bognese... met natuurlijk een massa ragout!!... die ik dan 1 van de volgende dagen omtover voor chili-con-carne... met zelfgemaakte tortillia's.... lekker gemakkelijk !!..  

    Ik heb deze namiddag ook voor de eerste keer mijnen boven gedweilt !! ik heb nog nooit zelf op laminaat gewoont, wel al in appartementen gelegd als het op verhuren op aan komt!.. is dat gemakkelijk een klamme vod erover en het is proper !!amai dat is wat anders dan vloeren of parket !

    Zo nu stillekes aan eens gaan kijken om de deegwaren te gaan koken .... zodat we nog wat kunnen genieten van een lange avond... van in huis klussen is er niets meer in huis gekomen !!

    10-03-2015 om 16:26 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag gaan we het werk in de tuin afsluiten !!

    De laatste hand aan het opruimen, en de bak om sla in uit te planten ...dat is dus een proefproject en als het dus goed is , dus de plantjes goed groeien met dit systeem, gaan we ons daar dus meer in verdiepen..

    vandaag ga ik denk ik nog eens spaghetti maken want dat is dus al héél lang geleden !!... deze morgen geen ontbijt, ik ben de machine vergeten aanzetten ! grrr !! 

    10-03-2015 om 08:12 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    09-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TE dsuu hé !! ( ferme vloek)

    Ik heb een kip klaar gemaakt  die niet van onze gewone leverancier kwam, amai... wat was dat... eigenlijk feitelijk een taai scharminkel zonder smaak !!..... brr.... ik kan moeilijk zeggen een plofkip, want die zijn veel te mals  !! en vettig, het was ook geen soepkip... te mager !!.. ja mensen ben ik blij dat we geen gasten aan tafel hadden, ik zou me doodschamen !!....

    Ondertussen alweer een goeie kastrol soep gemaakt... deze keer met bijna al de groenten uit de vriezer die moeten toch ook op geraken, en ze zijn toch van onzen eigen hof !!... 

    Zo nog wat verder bekijken hoe ik de volgende stukken tuin ga inzaaien... met combinatieteelt !!.... voor wisselteelt en de combinatie's.... zou je bijna een akker moeten hebben... en ja we zijn dus heel nieuwsgierig hoe alles geteeld moet worden.... hoe het allemaal verloopt, de verschillende soorten van dezelfde groenten, zoals bvb tomaten.... de oude rassen , de nieuwe hybriden, de roma's ( ik denk dat ik dit jaar ze ga proberen van ze te drogen op het grote terras achter in de tuin, het is daar hartje zomer gemiddeld 43 graden !! en meer !!...)Pattisons, witte en gele, pepers , en paprika's, komkommers en augurken, veel soorten sla... hele lange radijzen ( die staan wel verkeerd maar ja sé , we wagen het erop)het zijn op de foto net wortels !... ik heb nog zaad voor ramenas, en voor pastinaak !... en morgen heb ik mijne slabak op poten... als we willen kunnen we dan onze tuin dubbel zo groot maken ... want onder de bakken kan je dan ook nog zaaien .... maar dat is dus voer voor later !!....nu ben ik blij met mijn eerste grote bak !! niet diep omdat sla toch niet diep wortelt ... volgende maand als het enigsins kan gaan we de kubota herstellen !!...zodat we de zware toestanden in de tuin kunnen opruimen !!... want dat is wel nodig !! .. zo en nu ga ik me naar mijn beddebakske begeven, het is wellekes geweest voor vandaag !!... ik zou zeggen geniet van de avond , dat gaan wij ook doen !

    09-03-2015 om 19:23 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.joepie... ik krijg morgen mijn grote zaai/plantbak

    op poten zodat ik me voor bvb.sla niet meer moet bukken en de  slakken ook op de tweede plaats komen, als het meevalt , gaan we later nog meer van die bakken maken... mijn rug is toch wel heel belangrijk !!... 

    Deze avond lekkere kip met verse frietjes .. mischien in de tuin eten of mischien boven, we zien wel als het klaar is.... de tuin ziet er echt al heel fatsoenlijk uit, ( ik kan nog niet zeggen mooi, want er staat nog niets boven de grond) 

    Ik heb ook een foto genomen van hetgeen ons buurvrouw  ons poes wou aandoen met braamstruiken vol met doornen  het beestje zou volledig open gehaald geweest zijn ... als ik het nog zie ga ik klacht neerleggen bij de gendarmes en een advocaat onder de arm nemen het heeft genoeg geweest.. dierenbeul godverd... en wees gerust ze zullen er niet mee lachen !!... ik heb die bramen val  weggeknipt ( uiteraard nadat ik foto's heb genomen !!..)

    09-03-2015 om 16:37 geschreven door myrthe


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Het wel en wee !!!! wordt een droom werkelijkheid, of een nachtmerrie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    anny_en_gilbert
    blog.seniorennet.be/anny_en
    Gastenboek
  • Hallo Myriam
  • We missen jullie op het Tuinadviesforum
  • Een mooi begin voor augustus
  • Hallo
  • Groeten uit Knokke-Heist

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!