Inhoud blog
  • Choukie jarig...
  • 15 juni 2013 - 15 juni 2016 3 jaar gemis van Chris
  • Liefdevolle oma's speuren de hemel af en vinden allemaal de mooiste ster...
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    a touch of Rose
    a touch of Rose
    28-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk ... misschien...

    Eindelijk….misschien….

    De hele heisa rond de seksuele intimidatie, het verwijt van te lang wachten met melden, het falen van beschermd melden, straffeloos boete of vonnis negeren….doen me opnieuw in mijn pen kruipen.

    Mijn aanklacht tegen de voortdurende intellectuele intimidatie, die mijn figuurlijke pen drooglegde, is dan wel verjaard in letterlijke-, maar niet in juridische zin. Het is mijn eer en plicht mee op de barricades te staan om onrecht blijvend onder de aandacht te houden… en de verantwoordelijken te motiveren te handelen.

    De aanleiding:

    Dat de door ‘vele’ vrouwen verachte losse handjes van mannen en de door ‘minder’ mannen doorziene verleidingstrucs van vrouwen, bepalend ‘kunnen’ zijn in een carrière- verloop, wordt gemakkelijkheidshalve gecatalogeerd onder diversen en jaloezie.

    Het verwijt er niet eerder mee op de proppen te komen, krijgt wel een stevige knauw als de geijkte meldingskanalen gebruikt werden, maar niet correct functioneren, zoals niet kon geraakt worden aan een icoon als Jos Ghysen…al is het meest flagrante voorbeeld wel de Kerk… en in dat kielzog scholen, jeugdbewegingen en wat zal er nog meer boven komen, waar de goede naam van het instituut primeert op de waarheid en het welzijn van mensen…

    Iets te gemakkelijk te stellen dat het gekozen moment enkel politiek getint is. Voor veel mensen is politiek een ver van mijn bed show. Begrijpelijk, maar ook jammer, want politiek doet de poppetjes dansen.

    En nu is het de burger die de poppen aan ’t dansen brengt. Waarom?

    Door te kandideren voor een functie die representatief is voor elke fiere Bruggeling… terwijl politieke partijen, noch  instellingen ooit ingrijpend reageren op “eventueel” onbehoorlijk gedrag, is het ‘schreeuwen van de daken’, het enige dat de onmachtige burger rest…

    Meldcentrales en vertrouwenspersonen eroseerden tot ‘een soort wettelijk beschermde vergeetput’.

    Die vertrouwensbreuk verandert mensen in kolkende vulkanen die vroeg of laat uitbarsten.

    En dan sneuvelen een aantal vermeende ‘heilige huisjes’, worden schier ongenaakbare kopstukken neergehaald, balonnen doorprikt.

    Een lange inleiding om pedagogisch verwerpelijk gedrag, zoals ‘pesten na een scheiding’ iets geleerder kan geformuleerd worden… onder de aandacht te brengen.

    Na lange intake gesprekken met moeders, vaders, grootouders, kinderen zelf en een kwart eeuw ervaring met de werking van bijzondere jeugdzorg… voel ik me geroepen een lans te breken voor kinderen in- en na een vechtscheiding.

    Het gevolg van een engagement tussen twee mensen is meestal de creatie van een nieuwe mens. Ondanks het compleet ontbreken van enige inspraak, is hij wel de klos als de deal afspringt…

    Mislukken in een huwelijk is een nederlaag. De vrucht van een voorbije liefde voor een onmogelijke keuze plaatsen: een misdaad.

    Raken aan de onschuld van een kind, aan zijn loyaliteit ten overstaan van zijn ontwerpers, is moord.

    Scheiden, ondanks de pijn, gedumpt te worden, geeft niemand het recht om kinderen de rekening te presenteren. En dat is wat dagelijks gebeurt en hoe!

    Pestgedrag past juridisch sinds kort in het rijtje van de misdaden, waar het ook effectief thuishoort.

    Dat het intussen gemeengoed lijkt, is beslist een gevolg van het verhoogde aantal mislukte huwelijken, waarin kinderen indien niet actief, dan alvast passief deel uitmaken van een pestplan. Vaak worden ze de subtiel geprogrammeerde kogels waarmee de ander beschoten wordt en voordat het geschonden vredesakkoord terug bij de rechter ligt, is de schade onherroepelijk.  

    Ik ga niet over één nacht ijs, dit fenomeen is met héél véél mensen doorgesproken en ik ben er zeker van dat velen zullen volgen...heb het lef... mannen en/of vrouwen voor wie zwijgen en lijden niet langer een optie is.

    Die doorhebben dat ‘het belang van de kinderen’ meer gebaat is met een eerlijke strijd in open veld, dan sluipende guerrilla tactieken.

    Ik geloof niet in gedoogbeleid, in doen alsof, in schone schijn…in troebel water gedijt geen recht. De tijd van ‘houd gij ze dom, ik houd ze arm’ is voorbij. Deze tijd roept om moedige mensen, met  verantwoordelijkheidszin en die er hun nek voor willen uitsteken.   

    Als je uit burgerzin met respect voor het rechtssysteem ervaart dat het tijdkopende sustechnieken zijn, terwijl intussen de schade oploopt, dan geloof ik dat je het ‘spreekwoordelijke’ zwaard moet opnemen en terugvechten.

    Justitie verwijst naar instanties waar je klacht kan neerleggen als een bindend vonnis niet gerespecteerd wordt, als pesten de regel wordt. Het is de alternatieve ‘win for live’ voor advocaten en deurwaarders, de Mount Everest op menig politiekantoor.

    Dat velen onder hen dat ook beamen, bewijst de noodzaak aan verandering.

    Hier hoeft geen waslijst voorbeelden bij, ze zouden zieke geesten nog bijkomend kunnen inspireren.

    U vertrouwde me er zeer veel toe, altijd met dezelfde conclusie: het systeem FAALT.

    In het belang van de kinderen…een dooddoener van jewelste, indien zonder onderzoek...

    De controle op de naleving van een vonnis, is zo lek als de controle op een tramrit…;-)

    Ondanks de instanties, in het leven geroepen om aangifte te doen: politie, deurwaarders, bergen administratie… blijken ze tijdrovend, belastend en niet effectief. Er gebeurt veel te lange tijd niets mee.

    Laat nu net “tijd” in een kinderleven de hoogste prioriteit zijn. Geen enkele stap in een ontwikkelingsproces kan teruggedraaid worden. Levende materie wordt gevormd in elk onderdeel van een seconde, bepalend hoe de volgende stap er zal uitzien. Twijfel, dreigement, intimidatie, leugens, verborgen agenda’s… tasten het vertrouwen van een kind aan. Dan gaan ze ondermaats functioneren, wordt ook hun toekomst geconfisqueerd en worden voer voor psychologen, alweer een fenomeen in die spiraal waar we niet uitraken…

    De uitroep in de Nederlandse kamer: “doe es gewoon man”… kan los van welk politiek statement ook klinken als:“Laat ons een bloem en wat gras dat nog groen, laat ons een boom en het zicht op de zee, vergeet voor een keer hoeveel een miljoen is, de wereld die moet nog een eeuwigheid mee.”

    Gezellig vertellen, normen en waarden met sprookjesmaat meegeven, vrij kunnen praten, geen achterbaks gekonkel, vertrouwen dat niet misbruikt wordt, opgevoed worden met een stevige dosis gestrengheid ook, materialisme indijken, leren omgaan met een consequente “nee”… kortom ‘kind zijn’ als garantie op evenwichtig volwassen worden.

    Wellicht zijn de grootouders generatie nu, de laatsten die dat kromme spoor voor die kleinkindgeneratie kunnen rechttrekken… Dan kan na deze 60% gescheiden generatie er terug één met gezond verstand op de rails gezet worden…

    Dat een engagement vaak geïnspireerd is door een persoonlijk drijfveer, is zeker het geval en vaak de directe  aanleiding tot actie. Dat daarvoor soms een aanzet door moedige anderen voor nodig is, al evenzeer.

    Wij hebben de ‘lafheid’ gehad… en ik weet dat ik dit woord hier onterecht gebruik-  om alle plichten die in een rechtstaat van kracht zijn, te eerbiedigen, zoals de eis van een ex- schoonzoon met geen woord nog over de kinderen van een schat van een dochter, te reppen.

    De rechtbank verbood het niet, maar suggereerde een wellicht meer tolerante houding bij de vader… een half uur ex- cathedra de zaal inkijken… geef toe, weinig kans iemand te doorgronden. Als psychiaters er bij een moordenaar zelfs niet uitgeraken…  

    15 maanden drooglegging om de heerlijke herinneringen aan en met mama te bezoedelen…

    In het licht van het verwijt dat de betrokkenen van de seksuele intimidatie nu krijgen, dat 15 jaar wachten met aanklagen onaanvaardbaar is, herleid ik die van de intellectuele intimidatie dan tot 15 maanden.

    Als in het Parlement de minister oproept, ontoelaatbare gedragingen te melden, dan is kindermishandeling daar de ergste van en de subtiele psychische de meest verachterlijke…

    Laf is hij/zij die de andere kant opkijkt om niet betrokken te raken in een strijd die niet de zijne of hare is…sussen dat de tijd alles oplost… is even erg als ‘ich habe es nicht gewusst’ …

    Mevrouw Turtelboom, minister van Justitie, neem in het hervormen van het instituut, dit item mee.

    Wie pest in een echtscheiding, wie een vonnis niet naleeft… en alles wat daar rond hangt, verliest de rechten om als voorbeeld voor de kinderen te dienen. 

    De diversiteit in de opvoeding met uiteenlopende principes –vaak reden van echtscheiding-  kan kinderen een meerwaarde in het bepalen van keuzes bieden, maar het afsnijden van een vitale tak, leidt tot psychische armoede.

    Bij het wegvallen van een mama zoals Roosje, wordt oprechte liefde en persoonlijkheidsontwikkeling enkel gegarandeerd door ook veelvuldig contact met het warme nest waar dat gemis correct verwerkt wordt tot een positief gegeven, aan de bron waaruit ook hun mama putte.

    Daarvoor heb je een moedig rechter nodig, … een witte raaf … en dat slaat niet op de kleur van de toga… ;-)

     

     

     

     

    28-04-2012 om 21:01 geschreven door myriam van loon

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoofdstuk 30 'de buik van Antwerpen' Betonrot

    Hoofdstuk 30 'De buik van Antwerpen'

    Vele maandagen lang werd de week ingezet met een dagboekfragment van ons Roosje. Duizenden reacties vertellen ons dat mensen uitkeken naar de eerste dag van de week met een vleugje Rose ...

    Voor wie "nu pas inschakelt", dit is het waar gebeurend verhaal waarin ik terecht kwam, toen we een studentenkot voor een van onze kinderen kochten. Hoe had ik kunnen weten dat het ons zo zou tekenen. Dat we na een leven van werken en plicht, niet ontspannend zouden genieten van een rustige oude dag... maar dat we op de bres zouden gaan staan voor dit "dorp in de stad", de verworven eretitel voor dit 118 wooneenheden tellende gebouw, hartje stad. Misschien een verhaal dat ook u kan aanzetten zelf iets te doen aan een uiteenvallende samenleving. Een weg terug is er niet.

    Wordt gerust mijn reisgezel in deze never ending story...met "a touch of Rose"...

    Betonrot,

    een verzamelnaam voor schade aan gevels en terrassen, ontstaan doordat de ijzeren bewapening die betonconstructies hun stevigheid geeft, begint te roesten. Roest zet het ijzer uit en doet scheuren in het beton ontstaan. Het is een uitslaande reactie, waardoor dan gevelsteentjes loskomen, terrasvloertjes barsten, stukken beton afbrokkelen…

    De kwaal is niet besmettelijk, maar wel tijdgebonden. Door de bouwwoede van begin jaren zeventig was er hoge nood aan enorme hoeveelheden beton. Om aan de vraag te kunnen voldoen, werd koortsachtig gezocht naar snelle productie- en bouwmethoden. Door toevoeging van calciumchloride kreeg men alvast het beton veel sneller hard, zodat de productietijd meteen halveerde en het aanbod de vraag naar beton beter kon volgen.

    Calciumchloride, een vlokachtig poeder dat opgelost in water en toegevoegd aan het beton, 30 à 40 jaar later oorzaak van veel bouwmiserie zou zijn, hebben de toenmalige mengers zich wellicht niet gerealiseerd.  Zo lang duurde het alleszins eer men doorhad dat de calciumchloride, in contact met water en zuurstof, de stalen kernen in het beton doet roesten. Constructies uit de jaren ’70 hebben allemaal prijs en zijn intussen reeds ten prooi gevallen aan betonrot. In geval van ondermaatse behandeling, kan zelfs de hele bewapening bloot komen te liggen, waardoor de stevigheid van de constructie in het gedrang komt en in het slechtste geval zelf de boel doet instorten. Vandaar de noodzaak om betonrot kordaat aan te pakken.

    Dat af en toe stukjes terras ten prooi vielen aan de zwaartekracht, werd voor het eerst vermeld in een verslag van de Algemene Vergadering uit 1999.  In de daaropvolgende syndicusverslagen werd de melding van betonrot een constante… maar steeds zonder enig gevolg…

    Pas wanneer het syndicusteam van mede- eigenaars het heft in handen neemt, wordt beslist niet langer toe te zien op de aftakeling maar ze aan te pakken. In de algemene vergadering van 15 februari 2003 viel de principiële goedkeuring om een dossier ‘herstellingswerken betonrot’ te openen.

    Ook al huldigen we het principe, ‘beter voorkomen dan genezen’, bij betonrot is dat helaas niet mogelijk. Nochtans is grondig herstel perfect mogelijk en de enige weg om erger te voorkomen, waarbij het prijskaartje recht evenredig is met de ernst van de aangetaste delen en het stadium waarin de ‘ziekte’ wordt aangepakt.

    De werkwijze om de slechte delen af te kappen tot waar de gezonde bewapening nog zit, is specialistenwerk.  Als de zieke plekken blootliggen, worden de rotte stukken weggeslepen en het gezonde ijzer met een speciale roestwerende primer ingesmeerd, zodat die beschermd wordt tegen verdere roest. Waar nodig wordt zelfs nieuwe bewapening aangebracht. En heel soms vergt dat zelfs een nieuwe bekisting.

    Met deze info en de steun van mede- eigenaar- syndicus W. Van Elven,  vertrouwd met de bouwsector, gingen we van start.

    Het aangezochte architectenbureau stelde een degelijk uitgebreid lastenboek op, dat in september 2003 aan 11 gespecialiseerde bedrijven wordt bezorgd, met de vraag voor een offerte…. Groot is onze verbazing dat amper één bedrijf er uiteindelijk ook een indient. Na evaluatie en goedkeuring van de offerte kennen we ook het kostenplaatje: 295 000 €…. Een aderlating waarvoor, gezien het virtuele failliet van het gebouw, financiering via een lening wordt vooropgesteld. Aftoetsen van leningsmodaliteiten, opgevraagd bij traditionele banken, bleken niet geldig voor een Vereniging van mede- eigenaars, die als niet kredietwaardig wordt beschouwd.

    CB.jpg

    Uiteindelijk belandden we bij de toenmalige West- Vlaamse levensverzekeringsmaatschappij Krefima, waar we een lening van 400 000€ met een looptijd van 7 jaar afsloten. Die maximale leenfaciliteit gaf meteen de speelruimte om ook de vervanging van de oude liften mee op te nemen in het renovatieplan…

    In mei 2005 is het dan zover en verdwijnt Centerbuilding voor maanden onder het laken van de ‘plastisch’ chirurg.

    Voor – en achtergevel worden vakkundig gerestaureerd, er wordt gekapt, geslepen, bijgewerkt en als het doek ‘valt’ weten we ons voor heel lange tijd ingeënt tegen de kwaal die betonrot heet.

    Zoals na een peeling het spiegelbeeld van een gezonde huid aanzet om een fraai oogaccent te leggen, was de gezonde gevel van ons huis, de impuls om ook de 118 ogen op de wereld rondom ons aan te pakken…dat las u reeds in het hoofdstuk van de nieuwe ramen…

    En dat ook een dorp in de stad oog heeft voor mobiliteit, vertel ik volgende week…

     

    23-04-2012 om 01:17 geschreven door myriam van loon

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Archief per week
  • 14/08-20/08 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 13/06-19/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 19/10-25/10 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 10/12-16/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 17/10-23/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!