Inhoud blog
  • Choukie jarig...
  • 15 juni 2013 - 15 juni 2016 3 jaar gemis van Chris
  • Liefdevolle oma's speuren de hemel af en vinden allemaal de mooiste ster...
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    a touch of Rose
    a touch of Rose
    29-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoofdstuk 18 'De buik van Antwerpen'

    Hoofdstuk 18 'De buik van Antwerpen'

    scannen astridplein0001.jpgVele maandagen lang werd de week ingezet met een dagboekfragment van ons Roosje. Duizenden reacties vertellen ons dat mensen uitkeken naar de eerste dag van de week met een vleugje Rose ...

    Voor wie "nu pas inschakelt", dit is het waar gebeurend verhaal waarin ik terecht kwam, toen we een studentenkot voor een van onze kinderen kochten. Hoe had ik kunnen weten dat het ons zo zou tekenen. Dat we na een leven van werken en plicht, niet ontspannend zouden genieten van een rustige oude dag... maar dat we op de bres zouden gaan staan voor dit "dorp in de stad", de verworven eretitel voor dit 118 wooneenheden tellende gebouw, hartje stad. Misschien een verhaal dat ook u kan aanzetten zelf iets te doen aan een uiteenvallende samenleving. Een weg terug is er niet

    Wordt gerust mijn reisgezel in deze never ending story...met "a touch of Rose"...

    Glimlach, je bent in beeld…

    Nu deze hoofdstukken uit mijn bijgehouden dagboek in partjes op deze blog verschijnen, is het de normaalste zaak van de wereld geworden dat camera’s beproefde ondersteuning betekenen als men wat krom is, recht wil trekken.

    Ooit was dat anders. Waar elk rechtgeaard mens alle middelen die helpen om kromme paden recht te trekken toejuicht, is het omgekeerde even waar…

    Dat het er in de eigenaars vergaderingen, die steeds drukker werden bijgewoond, vaak erg levendig aan toeging, had ook wel te maken met het dagboek dat ik als voorzitter bijhield en waaruit ik bij het begin een stukje bloemlezing gaf. Daardoor werd iedereen veel nauwer bij de werking betrokken en wist men veel beter ‘van wanten’. Vaak erg confronterend ook…

    Onze ‘inmiddels ontmaskerde’ Italiaanse mede- eigenaar- huisjesmelker, die zich al opwond over de toegangscontrole en het gelimiteerde bezit van badges, waarover u in vorige bijdrage kon lezen, zag het aankondigen van camera bewaking, als een doodvonnis.

    Nadat we het enkele jaren trouw volhielden iedere avond het verplicht sorteren te controleren en te corrigeren, kwam een duidelijk patroon te vinden in het foutief storten. Goede en volgehouden communicatie, een hele opdracht bij vaak wisselende bewoning, bleek niet in staat iedereen mee te krijgen. Dan wordt het zaak te weten wie iedereen voor schut zet. Plaatsnemen in de container en bij het dumpen van de foute zak de hand te grijpen en vasthouden, kan een leuk cartoon opleveren, al is een camera efficiënter. Knipogen                          

    Werd het voorstel van de elektronische bewaking algemeen op applaus onthaald, de aandachtige lezer raadt uit welke hoek de duiveltjes werden losgelaten.

    Aanval op de privacy, inmenging in privé zaken… een mens kan het zo gek niet bedenken met welke argumenten de snoodaards hun vrijhandelszone trachtten te vrijwaren…Te gek hoe net de snoodaards de privacycommissie op ons afstuurden.

    Maar het pleit was beslecht. We waren perfect in orde. Overal duidelijk aangegeven dat er camera beveiliging was. Intussen registreert de camera boven de containers al heel wat jaren feilloos de sluikstorters. Gekoppeld aan de moedige beslissing van de gemeenschap van eigenaars, dat wie niet horen wil, dan maar moet voelen, werd de controle gekoppeld aan een sanctie. Nog steeds de beste garantie om te motiveren, zo blijkt...

    Wie terecht de wenkbrauwen fronst waarom mede- eigenaars goed beheer willen boycotten, krijgt door volgend waar gebeurd verhaal, meteen het  antwoord…

    Op een avond bij het sorteren van de containers, vonden we een paar leeggehaalde portefeuilles, waar in een ervan nog een SIS-kaart en een paar oude zwart-wit fotootjes steken.  Met een beetje moeite geraakte ik aan de coördinaten van de eigenaar en koos ervoor persoonlijk langs te gaan om de portefeuille terug te brengen. Doorslaggevend daarvoor waren de oude fotootjes die erin staken, waarvan een soortgelijk exemplaar van mijn eigen mama met mij aan de hand op dezelfde locatie in mijn album kleeft...  een jonge vrouw met sokjes aan, een lange regenjas en een vilten hoedje, genomen op het Astridplein, periode 1946-1949. Misschien wel van dezelfde straatfotograaf… Het was al tegen tienen, toen we bij het verbouwereerde dametje in Mortsel aanbelden. Zij en haar man waren pas thuis, na de hele papierwinkel van aangifte op het politiebureau.

    “Oh, die fotootjes, die zijn het belangrijkst”, snikte de dame vermoeid. “Het zijn de enige die ik nog heb… “ Bij het nemen van de bus op de Rooseveltplaats was er gedrum en toen de bus vertrok, bleek haar portefeuille niet meer in haar plastic draagtasje te steken. Het beetje gestolen geld en haar rittenkaart betekenden niets meer in vergelijking met haar geluk om de geredde souvenirs. Het voelde juist aan.

    Met de politie werden de camerabeelden boven de container bekeken en wat we zagen verklaarde meteen de afkeer van onze vermeende Berlusconi, die eigenhandig een pakje portefeuilles doorzocht, het geld recupereerde en de rest dan nog verkeerdelijk in de papiercontainer dropte…

    Einde discussie. De camera is onverbiddelijk … en het bewijs waarom hij een doorn in het oog bleek van dubieuze kereltjes… die intussen een decennium later geen brood meer zien in onze veilige omgeving.  En geen mens die daar om treurt...

    Bijgevoegde foto is niet die uit de gerecupereerde portefeuille... wel die uit mijn foto album...

     

    29-01-2012 om 19:43 geschreven door myriam van loon

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een mooie dag vol dankbaarheid...

    Een mooie dag vol dankbaarheid...

    F4337d25g Amélie communie.gif


















    Onze oudste kleindochter ontving vanmiddag in de abdij van Bornem het H. Vormsel.
    Een prachtige locatie voor een sereen en zo betekenisvol gebeuren.

    Tientallen jonge mensen, samen op de drempel van volwassenheid, aan de start van hun leven. Veel gelijkenissen in hun nochtans grote verscheidenheid …Een ongelooflijk potentieel, de toekomst. Onterecht enkel bestempeld als de verdieners van onze pensioenen, ze zijn zoveel meer, want straks de waarheid en het leven, geënt op wat ze kennen en miskennen. En dat zijn wij….

    Eén voor één treden ze aan. Geen witte pijen, geen opzichtige of gesofisticeerde outfits… nee, gewoon zichzelf. Eigentijdse jeugd, symbolisch geflankeerd door een meer ‘traditionele’ peter en meter. De perfecte mix…

    Onze hand op hun schouder, als teken van “je mag op ons rekenen, ook al ga je steeds meer je eigen weg…” een warm gevoel, of is het die hete traan die over mijn wang biggelt…

    Toen haar ouders me bij haar doopsel vroegen meter te willen zijn, stelden ze de niet uitgesproken vraag hun kind te laten delen in de waarden die ook zij meekregen. Ik beloofde het.

    Bij elk van onze petekinderen spraken we die belofte met een zeer grote ernst uit, al hadden we er alle vertrouwen in dat hun ouders garant zouden staan voor een integere opvoeding.

    Het flitst me allemaal door het hoofd als ik met mijn grote kleindochter naar voor ga, de vormheer haar zalft en ze als bewuste christen, haar plaats tussen de andere jonge mensen terug inneemt. Ze ging net een drempel over. Proficiat zeg ik en ze straalt.

    Ik bid in stilte dat mijn hand op haar schouder aanvoelt als vertrouwen in elkaar hebben.

    Als een teken dat niets of niemand ooit dat vertrouwen kan schenden. Dat ik er ben. Bereikbaar, moedig en vooral onvoorwaardelijk.

    Zoveel kandidaten dat één viering niet volstond en geopteerd werd voor tweemaal op één dag ‘ a full house’ in de abdijkerk.

    Een ietwat vergeten beeld,  uit de tijd dat de kerken op zondag diverse keren afgeladen vol zaten. Iets wat nu nog enkel bij communies, huwelijken of begrafenissen te beleven valt.

    ‘Vormsel’ klinkt in mijn oren nog steeds als ‘Veni Creator Spiritus’. En al leert mijn petekind ijverig Latijn, vandaag klinkt de boodschap veel wereldser.

    Prior Johan Goossens van de abdij van Grimbergen: “Het is een succes als je twee dingen van deze dag meeneemt” geeft hij hen mee:

     “1) dat het leven een geschenk is, waaraan je navel je steeds herinnert. Je was erdoor verbonden met je moeder. Toen die levenslijn werd doorgeknipt en je eigen leven begon, bleef het litteken als bewijs dat je leven een geschenk is, waarvoor je dankbaar bent. En een geschenk pak je uit en je bekijkt wat jer ermee kan doen. Ook met je leven. ”   En daar onlosmakelijk mee verbonden: 2) je leeft niet voor jezelf alleen.  

    Mogelijk ontgaat de diepgang van die te onthouden stellingen de vormelingen vandaag, maar ze zullen kiemen. Intussen hebben ze mij alvast opnieuw geraakt. Overtuigd en gesterkt om het meter- en peterschap opnieuw uit te vinden. Kerk en staat. Maak je deel uit van beiden, heb je bij beiden rechten en plichten. En die zijn bindend. Levenslang.

    Zoals ik al zei: het was een mooie dag. En toen de pianist heel symbolisch ‘l’ important, c’ est la Rose’ speelde, waarvoor dank... was de touch of Rose tastbaar…   

    bijgaande foto toont slechts een deel van de groep Vormelingen van vandaag, ter gelegenheid van hun plechtige Communie vorig jaar in de kerk van Bornem, geplukt van de website van 'parochies Bornem'. Het Vormsel vandaag was in de abdijkerk Sint- Bernardus.

     

     

    29-01-2012 om 00:59 geschreven door myriam van loon

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kr8 van het samen aanpakken...

    De kr8 van 8 ! DOE MEE !

    toga, cross amelie,choukie, italielei 024.jpg

    Via facebook kan je oproepen tot geweld en stakingen maar je kan er ook iets m8ig mee op gang trekken, zoals oproepen om op 8 februari 8 euro te schenken aan “a touch of Rose”. Dat initiatief ging uit van Jenny Luyts en is intussen een eigen leven aan 't leiden, waar ik helemaal warm van word.

    A touch of Rose, de vzw ter nagedachtenis van Roosje, staat voor dat fysische- en psychische extraatje  dat naast de zware medische behandeling patiënt en familie het geloof, de hoop en de liefde helpt bewaren en tot de laatste snik te getuigen dat het leven het waard is…Het was Roosjes vast wil dat ... als ze genezen was, op te starten op oncologische afdelingen....

    Grote zus Ann-Marie, longarts in het Sint- Jozefziekenhuis in Bornem, vertrouwd met de moeilijke weg van patiënten met kanker, zag in de levensmoed en het positivisme van haar zus de bevestiging dat positief blijven, geloof, hoop en liefde… onmiskenbare krachten zijn om vol te houden. Ze nam het intiatief om de droom van haar zus alvast in Bornem te doen uitkomen.

    De ganse crew van het Sint- Jozefziekenhuis schaarde zich achter het initiatief om “a touch of Rose” gestalte te geven en zo ontstond het psychosociaal oncologisch welzijnscentrum waar met kennis van zaken “andere” dan de louter medische curatieve kankerbehandeling aangereikt wordt.  ‘Leve het leven’ wordt er terug een beetje waar voor patiënt en wie hem/haar het meest nabij is. En dat zonder financiële aderlating. Want kanker maakt arm.

    Als het initiatief om de stichting financieel te steunen, met de zekerheid dat de hulp bij de juiste mensen terecht komt, u aanspreekt en u wil ook andere aansporen mee te doen, verspreid dan dit bericht onder uw vrienden en de vrienden van uw vrienden en hun vrienden…

    Dat vleugje Rose, die touch of Rose, maakt misschien ooit ook in uw leven het verschil, al wensen we dat het een kelk is die aan u voorbij mag gaan...

    Help anderen, doe het nu, dan wordt 8, waar8ig pr8ig.   

    Dank U.

    www.atouchofrose.be

    ING-Paribas-Fortis rek nr 001-6451191-88  van ‘a touch of Rose’  

     

    27-01-2012 om 10:15 geschreven door myriam van loon

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Vonnis aan laars gelapt…

    Een droef, maar voorlopig « sec » berichtje om iedereen te danken voor de lieve verjaardagswensen en pakjes voor de 8ste verjaardag van Roosjes prinsje. Voorlopig staan ze hier en in het Wouwersnestje op hem te wachten... Toch heel erg bedankt voor zoveel attentvolle berichtjes, uw vragen hoe het was... 

    Het is dus 'ongemakkelijk' voor hun vader dat verteld wordt over feiten. Liever geen pottenkijkers. Maar ik laat niet verder toe dat hij 'achter gesloten deuren' jonge onschuldige kinderen geestelijk misbruikt. We hebben het hun mama beloofd.

    Het bij vonnis vastgelegd derde weekend van de maand was, als een geschenk uit de hemel, net het weekend van de verjaardag van Alexander.

    Iedereen begrijpt hoe we er allen naar uitkeken, de taart met zijn foto was besteld, de vele kaartjes en geschenkjes van de vrienden van mama stonden op de kast, zijn kroon hing aan zijn stoel…

    Groot was dan ook de ontgoocheling vrijdag om half vier aan de schoolpoort te moeten vaststellen hoe hun vader niet enkel met ons de vloer aanveegt, maar ook het gerecht minacht en de kinderen vrijdagmiddag onwettig van school hield en het ganse weekend onbereikbaar bleef.

    Wat is de waarde van een vonnis en hoe kan het ‘belang van het kind’ gediend wordt, door het van jongsaf te leren een vonnis aan de laars te lappen… 

    Gescheiden moeders en vaders, grootouders met kleinkinderen van gescheiden ouders, grootouders van kleinkinderen waar de overlevende ouder respectloos ook de kinderen van je overleden kind manipuleert, het is tijd om samen dat getreiter en gekoejoneer aan te pakken. Niets daarvan is in het 'belang van de kleinkinderen'.

    Laten we toe dat zij zo'n corrupt leven niet waard vinden geleefd te worden?

    23-01-2012 om 15:26 geschreven door myriam van loon

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoofdstuk 17: 'De buik van Antwerpen'
    Hoofdstuk 17 'De buik van Antwerpen'

    Vele maandagen lang werd de week ingezet met een dagboekfragment van ons Roosje. Duizenden reacties vertellen ons dat mensen uitkeken naar de eerste dag van de week met een vleugje Rose ...

    Voor wie "nu pas inschakelt", dit is het waar gebeurend verhaal waarin ik terecht kwam, toen we een studentenkot voor een van onze kinderen kochten. Hoe had ik kunnen weten dat het ons zo zou tekenen. Dat we na een leven van werken en plicht, niet ontspannend zouden genieten van een rustige oude dag... maar dat we op de bres zouden gaan staan voor dit "dorp in de stad", de verworven eretitel voor dit 118 wooneenheden tellende gebouw, hartje stad. Misschien een verhaal dat ook u kan aanzetten zelf iets te doen aan een uiteenvallende samenleving. Een weg terug is er niet

    Wordt gerust mijn reisgezel in deze never ending story...met "a touch of Rose"...

    Toegangscontrole: 

    Waar geen mens wist, wie waar woonde, wat verzekeringswijs, maar tevens inzake verantwoordelijkheid voor heel wat onduidelijkheid zorgde, dokterden we een plan uit om daaraan te verhelpen. De vrije toegang dag en nacht tot het gebouw, de eindeloze reeks bijgemaakte sleutels, die in handen waren van bewoners, ex-bewoners, enz…. maakten van het gebouw een heuse duiventil.

    Staanplaatsen in de parking werden geregeld door occasionele parkeerders ingenomen, die hun sleutel van de grote Hollander kregen Die deelde ze aan ‘maten’ uit zodat de gehuurde en betaalde plaatsen lustig werden bezet door outsiders.

    Met bovendien een hoog gehalte tippelende dames die letterlijk den boulevard afschuimden, was een complex met 118 studiootjes een ideale “werkplek”.

    Wie het ene zegt, denkt meteen ook het andere, en ook die ‘business’ was ruimschoots vertegenwoordigd.

    Toegegeven  het politieverbod  te tippelen in de ganse atheneumbuurt, kwam onverwacht maar uitermate gelegen...

    Er werd beslist een toegangscontrole systeem te installeren met programmeerbare badges. Zo kon meteen ook een uitgekiend registratiesysteem op punt gezet worden. De badges hebben een nummer en worden toegekend aan de bewoner wiens registratie ingeleverd werd. Het systeem biedt meteen ook de mogelijkheid om selectief enkel voordeur, of ook parking en/of fietsenberging toegankelijk te maken.

    Anonimiteit doorbroken,  veiligheid verhoogd… 'bijna' iedereen blij… Maar alweer een doorn in het oog van enkele “andersdenkenden” die er alles aan deden om het systeem te kelderen. Ongelooflijk dat juist die gure en bewezen onbetrouwbare figuren, de privacy commissie op ons afstuurden. Een fenomeen dat we intussen kennen: het crimineel milieu dat de officiële instanties voor zijn kar spant…

    Ons registratiedocument voldeed aan alle wettelijke normen en druiste op geen enkel punt in tegen de wet op de privacy, waardoor het voluit kon ingezet worden.

    Een goed verstaander heeft het natuurlijk door dat voor wie met bepaalde praktijken hier in de weer was, deze registratie een blok aan het been was.

    Met slechts twee bewoners per studio toelaatbaar te maken, verdween ook de aantrekkingskracht voor groepen mensen die in onmenselijke omstandigheden werden samengeperst. Met ook de naam van de effectieve bewoner op de brievenbus, werd ook het verhuren van de brievenbus niet meer zo’n lucratieve bezigheid. En reken maar dat de vindingrijkheid van misbruikers vaak versteld doet staan.

    Voordien kwamen in bepaalde brievenbussen, bijna altijd van dezelfde eigenaars, meerdere brieven toe van hulporganisaties en OCMW’s  van over het ganse land. Soms woonden de geadresseerden effectief daar, maar heel vaak ook niet en werd de bus op geregelde tijdstippen geledigd door externen en woonde weer iemand anders in de studio, die dan huurde zonder brievenbus…

    Eén eigenaar, gekend in heel Antwerpen- Noord als notoir huisjesmelker, verzette zich met Italiaanse heftigheid tegen elke vorm van controle. Hij meldde de politie de diefstal van zijn badges en kwam met dat PV triomfantelijk bij ons  nieuwe badges aanschaffen.

    Dan worden de gestolen badges uitgeprogrammeerd en kunnen de nieuwe functioneren.  

    Een paar dagen later staat de kleine Italiaan met brede smile en een set badges in het bureautje om te reclameren dat zijn badges niet marcheren, al zijn ze juist nieuw.

    Inderdaad, we proberen de badge tegen de elektronische deuropener en er gebeurt niets… Nazicht van de badgenummers in de computer bevestigt wat ik intuïtief wist: de zogezegd gestolen badges zijn weer opgedoken… en hij dacht zijn ' systeem van ongecontroleerde toegang', te integreren in ons systeem.

    Met mijn uitleg dat het voorgoed afgelopen is met de eindeloos bijgemaakte sleutels van weleer, en voortaan enkel nog geregistreerde bewoners een operationele badge zullen hebben en dus zullen binnen kunnen, bewerken een metamorfose. Plots staat een nijdig dreigend mannetje met deukhoed op dat de litanie van Italiaanse vloeken op me afvuurt… althans ik vermoed dat het vloeken zijn. Het voelt als een scène in the Godfather.

    Hij raast door mijn voorstel om de nieuwe badges terug in te leveren, met inbegrip van terugbetaling van de waarborg, heen.

    “Ik zal ze programmeren en ze zullen werken,” zo vertrekt hij met dreigend opgestoken vingertje…

    Blijkbaar zou hij het daar niet bij laten en enkele uren later stond ik plots oog in oog met twee mannen, die zich als huurders van betrokken eigenaar presenteerden met de vraag om een nieuwe badge. Maar voor die studio was reeds een bewoner ingeschreven met een badge op zijn naam.

    “Nee, die was vertrokken en had de badge mee” , vertelden ze en nu konden zij niet binnen. "Geef dan een registratiepapier en ik vul het in, geef je dan een nieuwe badge?" Veiligheidshalve gaf ik hem een blad en hij vulde getrouw alles in en omdat ook het nummer van de identiteitskaart dient ingevuld te worden, werd dat ook gecheckt.  Ongelooflijk maar waar, hij had zijn eigen identiteitsgegevens ingevuld.

    Daarop verwees ik hen naar de eigenaar, die nieuwe badges had.

    Maar ik had het “duidelijk niet begrepen” en voor ik het wist had ik een slag op mijn gezicht beet. Mijn brilletje vloog een eind de containerruimte in en net toen ik de tweede slag zou mogen incasseren, kwam gelukkig een man uit de parking die riep “hé daar, wat heeft dat te betekenen kunt ge ’t halen, ja”, wat meteen het sein was voor de twee om de benen te nemen.

    Toen ik de politie van de ‘aanslag’ verwittigde, kon ik hen naam en adres van mijn belager geven…Geen onbekende, zoon van de eeuwige handlanger van de huisjesmelker, hield zich van de domme, wilde daar echt komen wonen… maar bedacht zich nu toch…

    Tot daar het incident, dat beperkt bleef tot het neerleggen van een klacht, zonder veel gevolg, want er was geen bloed, noch arbeidsongeschiktheid.

    Tenzij mijn tuimel in de afvalcontainer nog een uitloper was… toen ik enkele dagen later nogal ver voorover boog en een zak uithaalde, kreeg ik een duw van iemand die verdwenen was voor ik hem zag. Half over de rand van de ijzeren container bengelend: erin wou ik niet, eruit kon ik niet… Knipogen kwam er iemand zijn huisvuil deponeren en wist me als bij een schommel op de voeten te drukken en zo uit de diepe bak te catapulteren. Ik keek in een gitzwart gezicht, met lachende witte tanden en kon er ondanks twee blauwe heupen en dito middenrif, uiteindelijk om lachen al bewijst het dat je blijvend moed nodig hebt, om te volharden waarin je gelooft.

    Toen de malafide eigenaar naar het gerecht stapte om zijn eis voor nieuwe badges kracht bij te zetten, werden we prompt bij de verzoeningrechter uitgenodigd. Toen we daar met iets meer dan de gebruikelijke twee minuten het systeem mochten verduidelijken en ook konden aantonen dat de betrokken eigenaar het systeem wenste te verkrachten en daarvoor zelfs valsheid in geschrifte niet schuwde, vertrokken we met bemoedigende en bewonderende woorden van de rechter om onze moed het kwade te trotseren….

    In een laatste stuiptrekking greep de man naar de grote middelen en belde de slotenmaker om het hele systeem te demonteren, nadat alweer een niet geregistreerde huurder probeerde binnen te geraken.

    Dat veroorzaakte een enorm protest bij de bewoners. Toen ik na een telefoontje van de bewoners snel ter plaatse kwam, was het even op mijn strepen staan, maar het onheil was geschied. De elektronica was onherroepelijk beschadigd en het kostte onze vermeende Don  een aardige duit om het weer helemaal oppunt te laten zetten.

    Niet lang daarna verkocht hij zijn studio’s aan een jong meisje, dat in Mexico woonde… Geen nood, de genereuze Italiaan zou wel  voor de verhuring blijven zorgen…

    Geen dankbare taak, het meisje te overtuigen dat ze hem best bedankte voor zijn ogenschijnlijk genereus offer….

    Het duurde niet lang voor de verstandhouding met de Italiaan compleet zoek was en na een aantal schermutselingen deed het meisje de studio’s opnieuw van de hand.

    Zonder een ‘arrivederci’  was daarmee het Italiaanse hoofdstuk afgerond.

     

    Volgende week: glimlach, u bent in beeld… Lachen
       

     

    23-01-2012 om 10:27 geschreven door myriam van loon

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Archief per week
  • 14/08-20/08 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 13/06-19/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 19/10-25/10 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 10/12-16/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 17/10-23/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!