Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 86 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen.
Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
Als je niet weet wat je straks gaat eten! Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
04-11-2009
Gehaktbrood met spinazie
Gehaktbrood met spinazie ======================== Ingrediënten:
De zeepaling fileren en hem in dikke plakken snijden.
De filets gaar pocheren in visfumet. De zeepaling apart warm houden.
Een brunoise maken van venkel, courgette en wortelen, en lichtjes aanstoven in boter. Laten uitzweten en de visfumet erbij gieten.
Apart wat zurkel laten blancheren, fijnhakken en bij de soep voegen. Het geheel een vijftal minuutjes laten koken. Erop letten dat de groentjes beetgaar blijven.
De soep op kruiding controleren, afwerken met een binding van eierdooier en room.
Wat plakjes zeepaling in een diep bord leggen, er de soep bijdoen.
Afwerken met gehakte peterselie en kervelpluksels.
Champagnetaart ============== -dunne plakken kapsel voor de bekleding van de taartvorm
Kapsel:
5 eieren
125 gram suiker
125 gram bakmeel
VULLING:,-
8 eierdooiers,-
150 gram.suiker,-
citroenzeste,-
3 deciliter.Champagne,-
3 geweekte blaadjes gelatine,-
2 deciliter opgeslagen slagroom,-
2 stijfgeslagen eiwitten.
Afwerking naar inzicht.
. Kapsel:
Klop suiker en ei samen lekker luchtig op zodat het spierwit wordt.
En als je van het beslag met je mixer een 8 kan draaien dan is het goed.
Zeef de bloem en spatel hem voorzichtig door het eiermassa.
Doe het beslag in een ingevette oven bakplaat en bak het in 30 minuten gaar je kan kijken of het kapsel gaar is door er met je vinger heel zacht op te drukken en veert het naar boven is het kapsel gaar.
Leg een theedoek op het aanrecht en doe er wat suiker op.Dat is voor het plakken en laat het lekker afkoelen.
Vulling:
klop de eierdooiers samen met de suiker en champagne tot een stevig sabayonschuim,klop op het laatste moment de gelatine en de zeste er doorheen,
meng met een spatel de eiwitten en de slagroom er doorheen,stort het geheel in de met kapsel beklede taartvorm,
laat het minstens een halve dag opstijven in de koelkast (beter is tot de volgende dag),
keer de vorm om op een mooie schaal of bodem,
maskeer de taart met slagroom,
garneer de taart naar inzicht afhankelijk van de feestelijke gebeurtenis.
Bavarois Van Tomaat Met Garnaaltjes =================================== 2 blaadjes gelatine
2-1/2 eetlepel citroensap
2 deciliter tomaten, gepureerde
1 deciliter slagroom
Worcestershiresaus
Peper
Zout
100 gram eikenbladsla, gesneden
100 gram veldsla
300 gram garnaal, Hollandse
Kervel
3 eetlepel sinaasappelsap, vers
1 eetlepel port, rode
1 eetlepel gevogeltefond
2 eetlepel azijn
2 eetlepel notenolie
4 eetlepel maïskiemolie
1 theelepel mosterd
. Gebruik voor de azijn bij voorkeur een sinaasappel-azijn.
In plaats van eikenbladsla gemengd met veldsla kunt u ook een andere slamelange nemen, met bijvoorbeeld. schoongemaakte kropsla.
Week de gelatine circa 10 minuten in koud water.
Verwarm het citroensap met de gepureerde bliktomaten en los hierin de gelatine op
Klop de room op en spatel die door het licht afgekoelde en lobbige mengsel. Breng het geheel op smaak met de Worcestershiresaus en peper en zout. Vul met dit mengsel de kleine vormpjes of het cakeblik.
Laat de bavarois circa 4 uur opstijven in de koelkast. Meng voor de vinaigrette het sinaasappelsap, de port, het gevogeltefond, de (sinaasappel-)azijn, de notenolie, de maïskiemolie, de mosterd, peper en zout met een staafmixer. Verdeel de sla in een krans op de borden en leg hierin een bedje van garnalen.
Dompel de vormpjes in heet water en stort ze op de garnalen. Garneer met de kervel.