Beverse Weetjes in een andere taal lezen klik hier.
Dropbox
Druk op onderstaande knop om een foto en bijhorende tekst te versturen.
E-mail Beverse Weetjes
Uw vereniging organiseert een activiteit, u hebt iets te vieren, u hebt een nieuwtje te melden... Druk op onderstaande knop en stuur uw activiteit...., door.
E.H. Luc Suys was de laatste pastoor in Beveren-Leie. Van 1990 tot eervol ontslag in 2011. Eind april 2014 ging hij zich in zijn geboortedorp, Lauwe vestigen. Overleden op 12 december 2016.
Schijn bedriegt...
Schijn bedriegt soms zozeer dat je zou willen dat mensen, net als levensmiddelen, voorzien waren van een etiket met de ingrediënten.
Bron: Blog Valerieke's Ditjes en Datjes
Plaatselijke info
Onderwijs
Beverse verenigingen
Leonard Lodewijk De Bo Beveren-Leie 27-09-1826 Poperinge 25-08-1885 Klik hier om het Westvlaamsch Idioticon te lezen
Albert Ottevaere en Paula Dendauw, Tomberg 7 te Beveren-Leie vierden op zaterdag 12 juni hun 60ste huwelijksverjaardag. Daar Paula niet zo goed meer te been is ging een delegatie van het stadsbestuur ten huize van de jubilarissen. Albert is geboren op 7 januari 1929 te Harelbeke en Paula op 26 mei 1931 te Deerlijk. Ze kregen één zoon Patrick, 3 kleinkinderen: Nancy, Haidy en Twinky en ondertussen zijn daar ook nog 4 achterkleinkinderen bijgekomen, 3 jongens en één meisje.
Beiden liepen school tot hun 14de. Albert ging aan de slag in de bouw en kwam bij een paar verschillende werkgevers terecht o.a. bij de firma Bekaert te Zwevegem. Paula zocht het in de textiel. Aanvankelijk startte ze bij de firma Steverlinck te Vichte om vervolgens bij de firma Van Gheluwe en Christiaens aan de slag te gaan en Albert later bij te staan als zelfstandige.
Albert en Paula leerden elkaar kennen in een danszaal te Waregem. Die kennismaking werd uiteindelijk bezegeld met een huwelijk. Op 2 juni 1950 verschenen ze voor de Ambtenaar van de Burgerlijke Stand te Deerlijk waar ze elkaar hun jawoord gaven. Na hun huwelijk ging het paar inwonen bij de ouders van Albert in Harelbeke. Na 2 jaar kwamen ze zich in Beveren-Leie vestigen en 11 jaar lang wonden ze in de Paanderstraat, toen nog de Waterstraat. In die tijd was het niet gemakkelijk om aan een eigen woonst te geraken, vertelde Albert. De komst van de woningen op de Tomberg was voor ons de uitkomst en in 1968 konden we onze eigen woonst hier betrekken. Enkele jaren later verlieten ze Beveren-Leie en gingen ze zich in Gistel vestigen. Daar baten ze 19 jaar lang café De Ringo uit. En nee, valt Paula in, Onze woonst hier bleven we houden want het was niet de bedoeling om ons daar definitief te gaan vestigen. We kwamen allebei graag naar Beveren terug. En dat deden ze zon 15-tal jaar geleden.
Beiden hielden ook van reizen. Zo kwamen ze o.a. in Spanje, het Zwarte Woud (Duitsland) en Frankrijk en 26 jaar lang genoten ze van een verblijf in hun stacaravan in Rochefort. Dat is nu echter verleden tijd, zeggen ze beiden. We gingen ginder vaak wandelen maar ik kan dat niet meer, zegt Paula, en sinds we een ongeval hadden met de wagen durft Albert ook zover niet meer rijden. Onze caravan staat dus nu te koop. Daarnaast had Albert zijn hart verloren aan het minivoetbal waar hij actief mee begon op zijn 40ste. Hij was de keeper van de ploeg en omdat hij steeds in een zwarte outfit verscheen kreeg hij de naam van Zwarte Panter. Op zijn 60ste stopte Albert met het minivoetbal. Nu genieten ze samen van TV kijken en voor Albert is sport volgen zijn hobby. Samen met hun gezin en vrienden vierden ze hun diamanten jubileun in restaurant Gruuthuse.