Beverse Weetjes in een andere taal lezen klik hier.
Dropbox
Druk op onderstaande knop om een foto en bijhorende tekst te versturen.
E-mail Beverse Weetjes
Uw vereniging organiseert een activiteit, u hebt iets te vieren, u hebt een nieuwtje te melden... Druk op onderstaande knop en stuur uw activiteit...., door.
E.H. Luc Suys was de laatste pastoor in Beveren-Leie. Van 1990 tot eervol ontslag in 2011. Eind april 2014 ging hij zich in zijn geboortedorp, Lauwe vestigen. Overleden op 12 december 2016.
Schijn bedriegt...
Schijn bedriegt soms zozeer dat je zou willen dat mensen, net als levensmiddelen, voorzien waren van een etiket met de ingrediënten.
Bron: Blog Valerieke's Ditjes en Datjes
Plaatselijke info
Onderwijs
Beverse verenigingen
Leonard Lodewijk De Bo Beveren-Leie 27-09-1826 Poperinge 25-08-1885 Klik hier om het Westvlaamsch Idioticon te lezen
Op maandagmorgen 23 mei vertrokken De woensdagrijders voor een midweekje fietsplezier. Het was verzamelen geblazen bij Paul Vervaeke waar omstreeks 09.30 uur gestart werd. Het wielertoeristenclubje dat zon 30 jaar geleden opgericht werd onderneemt al jaren een meerdaagse. Bij de opstart ervan was er nog geen sprake van De woensdagrijders. Die naam is er pas enkele jaren geleden gekomen.
Enkel voor mannen Aanvankelijk mochten de vrouwen ook mee, maar daar zien we al een aantal jaren vanaf. De mannen willen fietsen en de vrouwen willen daarbij ook wat gezamenlijke ontspanning en dat gaat niet zo goed samen. We hebben dus wijselijk besloten om dit jaarlijks uitstapje enkel nog voor de mannen te organiseren, weten enkelen lachend te vertellen. Deze keer gaat het naar Koudekerke (NL) waar ze in Strandhotel Westduin gelogeerd zijn. Van daaruit staat er elke dag een fietstocht van 100 à 120 km op het programma. Op vrijdag 27 mei arriveren De woensdagrijders terug in de Sint-Annaweg te Beveren-Leie.
Station Waregem maakt deel uit van deelfietsennetwerk
Station Waregem maakt deel uit van Blue-bike netwerk Deelfietsen aan 40 Belgische stations Het station van Waregem maakt vanaf 24 mei 2011 deel uit van een netwerk van 35 stations waar abonnees gemakkelijk een Blue-bike deelfiets kunnen huren, zonder tijdverlies met formulieren. Sneller en handiger dan een klassieke huurfiets, en voor regelmatige gebruikers bovendien goedkoper. Treinreizigers krijgen zo een bijkomend alternatief voor het laatste stukje van hun traject.
Gelijk waar afstappen Een treinreis hoeft vanaf nu niet meer te stoppen aan het station. Toch niet voor abonnees van Blue-bike. De goed onderhouden, comfortabele Blue-bike deelfietsen zijn het ideale vervoermiddel van het station naar de eindbestemming: op bezoek bij "de bomma", een lunchmeeting, een namiddagje shoppen in een andere stad.
Hot, hotter, hottest Fietsen in de stad is trouwens hot. Je vindt tegenwoordig deelfietsen in grootsteden als Rome, Barcelona en Parijs. Of, dichter bij huis: in Brussel en binnenkort ook in Antwerpen. Een voordeel van Blue-bike is dat hun abonnees meteen aan stations in 35 steden en gemeenten een fiets kunnen huren. Dit past perfect binnen een nieuw concept van mobiliteit dat de NMBS-Holding wil promoten, de "genetwerkte" mobiliteit. Een reiziger kan op elk moment uit een waaier van mogelijkheden kiezen welke vervoersoplossing op dat moment het best bij hem of haar past: te voet, met de bus of tram, met een (deel)auto en nu dus ook met een deelfiets van Blue-bike. Het station is hét kruispunt bij uitstek van deze verschillende vervoersmodi.
Snel en makkelijk Hoe werkt het nu? Klanten abonneren zich vooraf via www.blue-bike.be. Met een persoonlijke kaart halen ze hun fiets af in een fietspunt, waar zowel de kaart als de fiets worden gescand. En klaar! De fiets wordt teruggebracht in hetzelfde station, en betalen gebeurt aan het einde van de maand per domiciliëring. Een uitlening geldt voor de rest van de dag, en kost beduidend minder dan een ritje met een klassieke huurfiets. Van bij het begin zijn er meer dan 1000 fietsen in gebruik, dus zal er altijd wel eentje beschikbaar zijn. Uitlenen kan tijdens de openingstijden van de fietspunten, elke werkdag van 7u tot 19u. Terugbrengen moet in hetzelfde fietspunt, maar kan ook na sluitingstijd.
De fietspunten De Blue-bikes zijn te vinden aan de fietspunten van de stations, alle weekdagen open van 7 tot 19u. Fietspunten zijn steeds initiatieven uit de sociale economie. Er worden niet alleen Blue-bike fietsen verdeeld: de werknemers houden ook toezicht op de fietsenstallingen van de stations en voeren kleine reparaties uit. Zo willen ze het gebruik van de fiets in combinatie met het openbaar vervoer promoten. Meer informatie over de deelfietsen op www.blue-bike.beklik hier.
Voorzitter Dietert Vanhautte team Beveren-Leie, Marie-Paule Buyck uitbaatster Taverne 't Neerhof en voorzitter Norman Van Loo team Wommelgem Op zondag 22 mei werd Jean-Marie Pfaff verwacht in Taverne t Neerhof, de thuishaven van het JMPfaff Cycling Team. De druk bezette vedette moest echter verstek laten gaan. Omstreeks 08.45 uur kwam het team van Wommelgem aangereden en voorzitter Normam Van Loo deelde deze mare mee. Jean-Marie Pfaff moest afhaken omwille van een communiefeest waar hij vroeger moest aanwezig zijn dan eerst verwacht. Beide teams (er zijn er maar twee in België) en nog een aantal wielertoeristen vertrokken dan maar zonder Pfaff