Beverse Weetjes in een andere taal lezen klik hier.
Dropbox
Druk op onderstaande knop om een foto en bijhorende tekst te versturen.
E-mail Beverse Weetjes
Uw vereniging organiseert een activiteit, u hebt iets te vieren, u hebt een nieuwtje te melden... Druk op onderstaande knop en stuur uw activiteit...., door.
E.H. Luc Suys was de laatste pastoor in Beveren-Leie. Van 1990 tot eervol ontslag in 2011. Eind april 2014 ging hij zich in zijn geboortedorp, Lauwe vestigen. Overleden op 12 december 2016.
Schijn bedriegt...
Schijn bedriegt soms zozeer dat je zou willen dat mensen, net als levensmiddelen, voorzien waren van een etiket met de ingrediënten.
Bron: Blog Valerieke's Ditjes en Datjes
Plaatselijke info
Onderwijs
Beverse verenigingen
Leonard Lodewijk De Bo Beveren-Leie 27-09-1826 Poperinge 25-08-1885 Klik hier om het Westvlaamsch Idioticon te lezen
WAREGEM: Achtse Fietsfeest Leiestreek succes in Waregem
Johan Depoorter uit Beveren-Leie wint hoofdprijs geschonken door Toerisme Leiestreek.
Zondag 3 juli organiseerden Toerisme Leiestreek, PASAR en de steden en gemeenten van de Leiestreek reeds voor de achtste keer het Fietsfeest Leiestreek. Een evenement dat ondertussen bij de recreatieve fietser bekend is als een heuse klassieker.
In Waregem Ook in Waregem was je als fietser niet de enige die de zomervakantie op een gezonde en ontspannen manier wou inzetten. In totaal werden er die dag 4 800 fietsers geteld langsheen het Fietsnetwerk Leiestreek. De zon hield hen de hele dag gezelschap!
Vanaf OC t Gaverke in Waregem startten maar liefst 1 150 fietsers. Ter plaatse kon je jouw fiets laten graveren, leefden de kinderen zich uit op het springkasteel. Tussen 16.00u. en 18.00u. zorgde The Almost Swinging JazzBand voor de nodige sfeer. En wie dorst of honger had, kon terecht aan de bar of hot-dog stand, uitgebaat door Veloods.
Elke deelnemer ontving als gadget twee reflecterende armbanden. Als afsluiter van het Fietsfeest werd op iedere startplaats een tombola georganiseerd voor die deelnemers die de nodige stempels onderweg hadden verzameld. In Waregem won de heer Johan Depoorter uit Beveren-Leie de hoofdprijs: een stadsfiets geschonken door Toerisme Leiestreek. Afspraak volgend jaar op zondag 24 juni!
De multiculturele samenleving is een feit. Ook in onze stad. In Waregem wonen 94 nationaliteiten en circa 6% van de Waregemse populatie is van vreemde afkomst. De aanwezigheid van andere culturen leidt tot een verrijking voor onze samenleving. Het zorgt soms ook voor spanningen en problemen. De multiculturele samenleving creëert uitdagingen op allerlei terrein.
Oprichting Integratiedienst Het Waregems stadsbestuur wil niet passief toezien op deze uitdagingen. Integendeel, het stadsbestuur is van oordeel dat het een actieve rol te spelen heeft in de organisatie van deze multiculturele samenleving. Om dit te verwezenlijken werd een aanvraagdossier ingediend bij de Vlaamse Regering om een integratiedienst op te richten in Waregem.
Het Agentschap Binnenlands Bestuur heeft op 23 maart 2011 officieel meegedeeld dat het aanvraagdossier voor de erkenning van een integratiedienst, dat de stad Waregem indiende, voldoet aan de bepalingen van het decreet betreffende het Vlaamse integratiebeleid en daarom in aanmerking komt voor de erkenning van een lokale integratiedienst. Op 29 juni 2011 kreeg stad Waregem de definitieve erkenning. Naast Oostende, Roeselare en Kortrijk is Waregem de vierde West-Vlaamse stad met een erkende integratiedienst (Brugge heeft een diversiteitdienst) en de 41ste Vlaamse stad met een integratiedienst (waarvan nog drie steden met een niet-erkende integratiedienst).
De stad Waregem krijgt voor 2011 een subsidie van 47.576,25 euro of 9/12e (april tot december) van het forfaitaire subsidiebedrag van 63.435 euro voor een volledig jaar werking in 2011. In 2012, 2013 en 2014 wordt het forfaitaire jaarbedrag van 63.435 euro herberekend conform het besluit van 15 juli 2002. De stad Waregem staat in voor 1/3 van totale kost nodig voor de uitvoering van het integratiebeleid.
Integratiebeleidsplan De integratiedienst is gevestigd in de dienst internationale samenwerking. De dienst heeft tot taak om op een systematische manier het beleidsplan uit te voeren en hefbomen te ontwikkelen die een harmonieuze samenleving bevorderen o.a. via de uitvoering van een integratiebeleidplan (http://www.waregem.be/over-waregem/beleidsinfo/beleidsplannen).
Het beleidsplan 2011-2013 werd opgemaakt in nauwe betrokkenheid met alle relevante actoren en stadsdiensten, en in overleg met de migrantengemeenschappen. Het plan probeert via concrete acties antwoorden te formuleren op alle aspecten die vandaag het harmonieus samenleven, wederzijds respect tussen verschillende culturen en gelijkheid van kansen voor een volwaardig burgerschap voor eenieder bemoeilijken.
Prioriteiten binnen het beleidsplan zijn o.a. verzekering inburgering van nieuwkomers en het stimuleren van taalonderricht. Acties situeren zich zowel op het sociaal-culturele als het sportbeleid, het creëren van tewerkstellingskansen voor eenieder als het garanderen van een sociale mix in huisvesting. Ook door een kwalitatieve dienstverlening aan de hele Waregemse bevolking, met specifieke aandacht voor etnisch-culturele minderheden, wordt een betere integratie nagestreefd.
Stad Waregem kiest voor goed samenleven tussen multiculturele Waregemnaren !