Beverse Weetjes in een andere taal lezen klik hier.
Dropbox
Druk op onderstaande knop om een foto en bijhorende tekst te versturen.
E-mail Beverse Weetjes
Uw vereniging organiseert een activiteit, u hebt iets te vieren, u hebt een nieuwtje te melden... Druk op onderstaande knop en stuur uw activiteit...., door.
E.H. Luc Suys was de laatste pastoor in Beveren-Leie. Van 1990 tot eervol ontslag in 2011. Eind april 2014 ging hij zich in zijn geboortedorp, Lauwe vestigen. Overleden op 12 december 2016.
Schijn bedriegt...
Schijn bedriegt soms zozeer dat je zou willen dat mensen, net als levensmiddelen, voorzien waren van een etiket met de ingrediënten.
Bron: Blog Valerieke's Ditjes en Datjes
Plaatselijke info
Onderwijs
Beverse verenigingen
Leonard Lodewijk De Bo Beveren-Leie 27-09-1826 Poperinge 25-08-1885 Klik hier om het Westvlaamsch Idioticon te lezen
Daguitstap met de vormelingen van de Sint-Jan de Doperparochie Op zaterdag 9 april was het hoogdag voor de vormelingen van de Sint-Jan de Doperparochie. Dan stond de daguitstap op de agenda. Ver ging het niet en net zoals de vorige 2 jaren was De Kernelle in Beveren-Leie de place to be. Ook de dagindeling bleef ongeveer hetzelfde, en de zon die was er ook voor het derde jaar op rij bij. Beter kon dus niet.
De dag begon om 10.00 uur met 3 getuigenissen. Lieve Verraes, Francine Vermandere en Lieve Valcke kwamen tekst en uitleg geven over hun vrijwilligerswerk. Om 10.45 uur was het tijd om de eigen stemmen eens te laten horen en hoe kon dat beter door wat liedjes in te oefenen. Daarna was het tijd voor het vriendschapsspel dat 3 jaar terug uitgedokterd werd door Hilde Van D'huynslager. Ondertussen waren de middagmalen aangekomen. Vooraleer daar echter aan te beginnen kon elkeen nog even van wat buitenlucht genieten. De opgediende spaghetti viel bij het overgrote deel van de vormelingen in de smaak en werd in een mum van tijd naar binnen gewerkt.
Na nog eerst even van het zonnetje te hebben genoten kwam de traditionele zoektocht. Gewapend met een plannetje, een aantal vragen, wat praktische proeven, opdrachten (en een appeltje tegen de dorst) konden de groepjes starten. Om het bloemschikken, onderdeel van de zoektocht, vlot te laten verlopen kon er, naast de catechisten, terug beroep gedaan worden op Linda. Zij spendeerde haar namiddag graag belangeloos en voor niets aan de vormelingen. Ook hier hadden enkele catechisten hun stoute schoenen aangetrokken en hadden, naast de appels, voor iedere vormeling een potje gratis op de kop kunnen tikken. Bij de laatste halte stonden de dochter en moeder van catechiste Anja dan de ganse namiddag klaar om de vormelingen te ontvangen.
Het werd een gesmaakte tocht. Bij de 9 op te lossen vragen bleek *de naam van de klokken toch een probleem te zijn. Doch ieder genoot van de tocht. De praktische proeven viel bij de ene al wat beter mee dan bij de ander. Als beloning voor de inzet was er dan ook voor ieder een ijsje dat bij dit zonnig weer gretig naar binnen ging. Na de tocht vulden de vormelingen hun tochtboek aan en was er nog wat tijd om even vrij te zijn. Maar mooie liedjes duren niet lang, die moeten ingestudeerd worden en dat was wat de vormelingen toen deden.
Deze prachtige dag werd afgesloten met een bezinning waar ook alle ouders op uitgenodigd waren. Hun aanwezigheid werd beloond met het bloemstukje dat hun zoon of dochter in de loop van de namiddag gemaakt had en ze kregen er nog een traktaat bovenop.
*De naam van de bovenste klok is Ernest, de middelste Maria en de onderste Johannes. Wist je trouwens dat de klokken op de dinsdag na Pasen naar beneden gehaald worden? Meer weten? klik hier en beluister het videofragment.