Beverse Weetjes in een andere taal lezen klik hier.
Dropbox
Druk op onderstaande knop om een foto en bijhorende tekst te versturen.
E-mail Beverse Weetjes
Uw vereniging organiseert een activiteit, u hebt iets te vieren, u hebt een nieuwtje te melden... Druk op onderstaande knop en stuur uw activiteit...., door.
E.H. Luc Suys was de laatste pastoor in Beveren-Leie. Van 1990 tot eervol ontslag in 2011. Eind april 2014 ging hij zich in zijn geboortedorp, Lauwe vestigen. Overleden op 12 december 2016.
Schijn bedriegt...
Schijn bedriegt soms zozeer dat je zou willen dat mensen, net als levensmiddelen, voorzien waren van een etiket met de ingrediënten.
Bron: Blog Valerieke's Ditjes en Datjes
Plaatselijke info
Onderwijs
Beverse verenigingen
Leonard Lodewijk De Bo Beveren-Leie 27-09-1826 Poperinge 25-08-1885 Klik hier om het Westvlaamsch Idioticon te lezen
65 jaar getrouwd, weinigen kunnen het zeggen, Robert en Mariette Meersman-Opsomer wel.
In de Koning Albertstraat, waar ze reeds dertien jaar wonen, ontvingen Robert en Mariette samen met hun kinderen, op 23 juli, een afvaardiging van het stadsbestuur
Robert werd geboren op 1 december 1918 in Deerlijk als oudste van negen waarvan er twee jong stierven. Toen hij zeven was verhuisde het gezin naar de Kortrijkseweg in Beveren-Leie. Robert liep school tot zijn dertiende. Daarna mocht hij verder studeren aan het college in Waregem, die toen nog maar twee jaar bestond, weet Robert zich nog goed te herinneren. Na vier jaar moest ik mijn studies staken om thuis te helpen omdat mijn vader ziek werd , vertelt hij. Zo kwam ik in de vlasnijverheid terecht. Toen het slecht begon te gaan in het vlas zag ik mij genoodzaakt om ermee te stoppen. En vooraleer ik op mijn 62ste met brugpensioen ging was ik nog vijf jaar magazijnier in een discount in Kuurne.
Mariette is geboren op 3 juli 1921 in Beveren-Leie in een gezin met vijf dochters. Tot haar 14de liep ze school in de oude meisjesschool waarna ze nog twee jaar naar Doornik trok om er Frans te leren. Toen was het tijd geworden om bij vader aan het vlas te helpen werken. Dat deed ze tot haar 19de. Vanaf dan ging ze helpen bij haar zus, die naaister was. En dat deed ze tot ze huwde met Robert.
Op de repetitie van de operette Baron Schenkelbeen, die in 1939 in Beveren-Leie werd opgevoerd, leerden ze elkaar kennen. Robert kwam er als lid van het zangkoor, en Mariette was er op vraag van toenmalig Meester Stevens. Robert werd echter in 1943 opgeëist en moest in Duitsland in een vlasfabriek aan de slag. 28 maanden lang moest Mariette wachten vooraleer ze haar geliefde terugzag. Eén jaar later, op 22 juli 1946, bezegelden ze hun trouw voor de ambtenaar van de burgerlijke stand. Ze gingen langs de Kortrijkseweg wonen. In de negen jaar die daarop volgden kregen ze vier zonen: Jan, Carlos, Jacques en Marc. Ondertussen kregen ze er negen kleinkinderen en tien achterkleinkinderen bij. Vroeger was tuinieren voor Robert één van zijn grootste hobbys, terwijl Mariette graag kookte en naaide. Nu houden zij zich vooral bezig met lezen en genieten ze van het gezelschap van hun nakomelingen.