Beverse Weetjes in een andere taal lezen klik hier.
Dropbox
Druk op onderstaande knop om een foto en bijhorende tekst te versturen.
E-mail Beverse Weetjes
Uw vereniging organiseert een activiteit, u hebt iets te vieren, u hebt een nieuwtje te melden... Druk op onderstaande knop en stuur uw activiteit...., door.
E.H. Luc Suys was de laatste pastoor in Beveren-Leie. Van 1990 tot eervol ontslag in 2011. Eind april 2014 ging hij zich in zijn geboortedorp, Lauwe vestigen. Overleden op 12 december 2016.
Schijn bedriegt...
Schijn bedriegt soms zozeer dat je zou willen dat mensen, net als levensmiddelen, voorzien waren van een etiket met de ingrediënten.
Bron: Blog Valerieke's Ditjes en Datjes
Plaatselijke info
Onderwijs
Beverse verenigingen
Leonard Lodewijk De Bo Beveren-Leie 27-09-1826 Poperinge 25-08-1885 Klik hier om het Westvlaamsch Idioticon te lezen
Okra Beveren-Leie trok er op uit Donderdagnamiddag 17 mei trokken we met Okra Beveren er terug op uit. Ditmaal was de bestemming het "zeetje " in Zeeland.
Met 55 personen vertrokken we om 12h30 naar onze eerste halte in het Meetjesland. Onderweg kregen we een boeiende en deskundige uitleg van onze gids over de streken waar we voorbijkwamen . Wegens de vele wegenwerken en omleidingen kwamen we een half uurtje te laat aan in St. Laureins. Hier konden we in het 350 jaar oud cafeetje " De roste muis " ( wat sommigen op rare gedachten bracht ) genieten van een kopje koffie en van een lekker stuk muizentaart. Daarna trokken we terug de grens over naar Nederland. Bedoeling was om in Hoofdplaat te kijken naar de zeehonden die bij helder weer op de zandbanken te zien zijn nabij het strand. Omwille van de gure wind kregen we echter geen diertjes en zandbanken te zien. We vertrokken dan maar richting Breskens om een bezoekje te brengen aan St.Barbara kerk. (*)Deze kerk was jarenlang het werkgebied van priester-beeldhouwer Omer Gielliet. In zijn vrije tijd maakte hij voornamelijk houtsculpturen van hout dat opgegraven werd tijdens de grote baggerwerken na de zware overstromingen van 1953. Zo konden wij een volledige kruisweg bewonderen in de kerk, helemaal vervaardigd uit hout. Na dit bezoek ging de reis via de onvermijdelijke omleidingen richting Cadzand. Dit mooie badstadje begint echter meer en meer op een grote bouwwerf te lijken met vele nieuwbouw appartementen waarvan de prijzen ons doen duizelen. Hier hadden we een uurtje vrij om even te wandelen tot aan het haventje en dan te genieten van een verfrissing op een terrasje. Het was dan ondertussen 18h30 geworden, tijd om te vertrekken naar onze laatste stopplaats restaurant " Veldzicht " in Oostkerke (Damme). Hier kregen we een mooi bord voorgeschoteld met een dubbele snede bruin brood, hesp, kaas en groentjes en nog een goeie pint om de dag af te sluiten. Voldaan trokken we dan huiswaarts waar we opnieuw een half uurtje later dan voorzien toekwamen maar niemand die hier om zeurde want we hadden allen een mooie namiddag beleefd. We kijken nu al uit naar onze tweede reis op 13 september die ons richting Noord Frankrijk zal brengen waar we de jaren 1900 opnieuw zullen beleven. Alvast tot dan !! (JV) (*)Meer weten over priester-beeldhouwer Omer Gielliet (°14 mei 1924 - †7 mei 2017) Luister en kijk hieronder naar één van zijn vele verhalen.