Beverse Weetjes in een andere taal lezen klik hier.
Dropbox
Druk op onderstaande knop om een foto en bijhorende tekst te versturen.
E-mail Beverse Weetjes
Uw vereniging organiseert een activiteit, u hebt iets te vieren, u hebt een nieuwtje te melden... Druk op onderstaande knop en stuur uw activiteit...., door.
E.H. Luc Suys was de laatste pastoor in Beveren-Leie. Van 1990 tot eervol ontslag in 2011. Eind april 2014 ging hij zich in zijn geboortedorp, Lauwe vestigen. Overleden op 12 december 2016.
Schijn bedriegt...
Schijn bedriegt soms zozeer dat je zou willen dat mensen, net als levensmiddelen, voorzien waren van een etiket met de ingrediënten.
Bron: Blog Valerieke's Ditjes en Datjes
Plaatselijke info
Onderwijs
Beverse verenigingen
Leonard Lodewijk De Bo Beveren-Leie 27-09-1826 Poperinge 25-08-1885 Klik hier om het Westvlaamsch Idioticon te lezen
Toon Bossuyt, CEO van BOSS paints uit Beveren-Leie teleurgesteld.
Toon Bossuyt, CEO van het Belgische familiebedrijf BOSS paints en colora uit Beveren-Leie teleurgesteld. Toon Bossuyt (colora): “Laat lokale winkels nu niet in de steek” Op woensdag kondigde de Eerste Minister aan dat doe-het-zelfwinkels en tuincentra opnieuw zouden kunnen openen, onder dezelfde voorwaarden als voedingswinkels. De bedoeling is dat mensen tijdens de lockdown een nuttige bezigheid kunnen vinden in het onderhouden van hun tuin of het verrichten van klusjes in hun woning.
Verfwinkels zoals die van colora troffen meteen alle voorbereidingen om op een veilige manier terug klanten te ontvangen. Zij werden echter verrast door de inhoud van het ministerieel besluit dat vrijdagavond laat verscheen. In de tekst die de regeringsbeslissing uitvoert stond plots iets anders te lezen. Enkel doe-het-zelfzaken “met een algemeen assortiment die hoofdzakelijk bouwgereedschap en/of bouwmaterialen verkopen” mogen de deuren openen. Speciaalzaken zoals verf-, tegel- of parketwinkels zijn eraan voor de moeite. Toon Bossuyt, CEO van het Belgische familiebedrijf BOSS paints en colora, is teleurgesteld. “Wij begrijpen dat de overheid heel voorzichtig wil te werk gaan. Voorzichtigheid is geboden, de crisis is zeker nog niet voorbij. Alleen mis ik de logica van de beslissing. Grote Doe-het-zelf ketens in internationale handen mogen terug open, maar lokale speciaalzaken niet? Door te concentreren op alleen de internationale ketens wordt de kans op overrompeling er enkel groter. Spreiding lijkt in die zin veiliger. Bovendien is bij de voedingswinkels toch gebleken dat lokale bakkers, slagers en speciaalzaken perfect hun verantwoordelijkheid nemen en nauwgezet de veiligheid van klanten en medewerkers waarborgen? Waarom kan men de zelfstandige ondernemer in de DHZ datzelfde vertrouwen dan niet geven?”
Bossuyt wijst erop dat de speciaalzaken goed geplaatst zijn om klanten veilig te ontvangen. “Wij bedienen minder klanten per winkeloppervlakte. Het risico op overrompeling is er veel kleiner.” Colora was al helemaal voorbereid: één klant per personeelslid, speciale vakken om te wachten aan de deur, kleuradviezen achter plexiglas, handgels, enz... De speciaalzaken zullen dus nog even geduld moeten hebben. Bossuyt hoopt dat ook voor hen snel witte rook komt: “Intussen hopen we dat onze klanten de weg blijven vinden naar Belgische bedrijven die aan het vechten zijn om gezond en wel door deze crisis te geraken. Die aan het vechten zijn om de radartjes van de economie die wel nog draaien, draaiende te houden. In het belang van werknemers en hun gezinnen. We hopen dat onze klanten de weg naar onze webshop blijven vinden. Die is namelijk wél nog altijd open. We leveren aan huis en geven telefonisch en chat-advies op colora.be, in afwachting van een snelle heropening.”