Beverse Weetjes in een andere taal lezen klik hier.
Dropbox
Druk op onderstaande knop om een foto en bijhorende tekst te versturen.
E-mail Beverse Weetjes
Uw vereniging organiseert een activiteit, u hebt iets te vieren, u hebt een nieuwtje te melden... Druk op onderstaande knop en stuur uw activiteit...., door.
E.H. Luc Suys was de laatste pastoor in Beveren-Leie. Van 1990 tot eervol ontslag in 2011. Eind april 2014 ging hij zich in zijn geboortedorp, Lauwe vestigen. Overleden op 12 december 2016.
Schijn bedriegt...
Schijn bedriegt soms zozeer dat je zou willen dat mensen, net als levensmiddelen, voorzien waren van een etiket met de ingrediënten.
Bron: Blog Valerieke's Ditjes en Datjes
Plaatselijke info
Onderwijs
Beverse verenigingen
Leonard Lodewijk De Bo Beveren-Leie 27-09-1826 Poperinge 25-08-1885 Klik hier om het Westvlaamsch Idioticon te lezen
Typhoon nv,
Grote Heerweg, Beveren-Leie
gastheer voor Voka Verkiezingsevent Waregem
Op 26 april organiseerde Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen in Waregem (Beveren-Leie) haar derde verkiezingsevent in West-Vlaanderen. In 14 West-Vlaamse kerngemeenten brengt Voka de lijsttrekkers voor de gemeenteraadsverkiezingen bijeen voor een lokaal bedrijfsbezoek, gevolgd door een lunchdebat met ondernemers uit de gemeente.
In Waregem brachten vijf kopstukken voor de gemeenteraadsverkiezingen in de voormiddag een bezoek aan het bedrijf Typhoon om er ondergedompeld te worden in de dagdagelijkse praktijk van dit bedrijf: Kurt Vanryckghem (CD&V), Xavier Wyckhuyse (Open Vld), Guy Adams (sp.a), Ellen Devriendt (N-VA) en Tonny Demuytere (Groen!).
Typhoon is een technologiebedrijf gespecialiseerd in luchttechniek voor de projectenbusiness. Naast ontstoffingsmachines produceert het bedrijf ook pneumatische transportsystemen, afscheidingsinstallaties, industriële ventilatoren en andere componenten voor een wereldwijde afzetmarkt. Typhoon stelt 53 medewerkers te werk. Als Ambassadeur van West-Vlaanderen staat dit bedrijf met zijn nieuw management model voor vernieuwend duurzaam ondernemen.
s Middags vervoegden vijf andere ondernemers uit Waregem de politici voor een lunchgesprek. Voka formuleerde haar vijf verwachtingen ten aanzien van de nieuwe gemeentebesturen:
*fiscale stop bedrijfsbelastingen
*boek efficiëntiewinsten van 3% op de lopende uitgaven
*versnel de toekenning van vergunningen
*bespaar niet op investeringen
*voorzie extra bedrijventerreinen
Voor Waregem voegde Voka daar vier specifieke verwachtingen aan toe:
*realiseer het bedrijventerrein Blauwpoort
*anticipeer op een goede ontsluiting van de bedrijventerreinen (met verwijzing naar de problematiek van de afritten Waregem en Deerlijk)
*zie de uitbreiding van het Regenboogstadium als belangrijk strategisch project voor Waregem. Het biedt o.a. ook mogelijkheden o.v.v. het nijpend tekort aan hotelfaciliteiten in de stad.
*denk na over de Seine-Scheldeverbinding als opportuniteit voor Waregem.
Zowel Burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V) als Xavier Wyckhuyse (Open Vld) sloten zich volmondig aan bij de vraag van Voka om het bedrijventerrein van de Blauwpoort te realiseren. Guy Adams (Sp.a) vond dat er in de toekomst, eerder dan in ruimte, beter geïnvesteerd kan worden in mensen. Tonny Demuytere (Groen!) sloot zich daarbij aan en argumenteerde dat de voorziene locatie te dicht bij het centrum ligt.
De aanwezige bedrijfsleiders formuleerden elk van hun kant hun grieven. Over de vraag naar een veiliger Waregem waren alle politici het volmondig eens. De ondernemers vroegen naar meer netwerkmogelijkheden en zoeken ook een nauwer contact met technische scholen. De burgemeester toonde zich graag bereid om op dit vlak een initiatief te nemen.
Bij de toekomstige beleidsmakers werd gepolst of ze zich voldoende bewust zijn van de toestroom aan Oost-Europeanen. Op de vraag of er, als antwoord op het probleem van personeelsgebrek, op het niveau van de stad (tweede grootste werkgever van Waregem) niet kan worden gestreefd naar efficiëntiewinsten, kwam het antwoord dat de stad door haar brede taakstelling haar personeel op vandaag broodnodig heeft.
De debatlunch werd afgerond met een discussie over de naam voor de regio Kortrijk. Zowel de ondernemers als de beleidsmakers van Waregem kwamen unaniem en overtuigd chauvinistisch uit de hoek: Waregem moet meer op de kaart komen van de regio Kortrijk. Meer weten over Typhoon nv: klik hier.