Beverse Weetjes in een andere taal lezen klik hier.
Dropbox
Druk op onderstaande knop om een foto en bijhorende tekst te versturen.
E-mail Beverse Weetjes
Uw vereniging organiseert een activiteit, u hebt iets te vieren, u hebt een nieuwtje te melden... Druk op onderstaande knop en stuur uw activiteit...., door.
E.H. Luc Suys was de laatste pastoor in Beveren-Leie. Van 1990 tot eervol ontslag in 2011. Eind april 2014 ging hij zich in zijn geboortedorp, Lauwe vestigen. Overleden op 12 december 2016.
Schijn bedriegt...
Schijn bedriegt soms zozeer dat je zou willen dat mensen, net als levensmiddelen, voorzien waren van een etiket met de ingrediënten.
Bron: Blog Valerieke's Ditjes en Datjes
Plaatselijke info
Onderwijs
Beverse verenigingen
Leonard Lodewijk De Bo Beveren-Leie 27-09-1826 Poperinge 25-08-1885 Klik hier om het Westvlaamsch Idioticon te lezen
In de Poekelaan te Beveren-Leie organiseerde Henk Avet, Sofie Vandenbussche en
Peter Vanhoutte een 'Speelstraat'.
Op maan- 23 juli en dinsdag 24 juli was de straat van 14.00 tot 19.00 uur verkeersvrij en konden de kinderen er hun hartje ophalen.
"Hiermee proberen wij niet alleen de kinderen maar ook de inwoners uit de straat en buurt dichter bij
elkaar te krijgen en beter te leren kennen", wisten de initiatiefnemers te vertellen. Met dank voor de foto's aan Valerie Vervaecke.
Tommy Verkaemer uit Beveren-Leie op Nationaal Défilé
Tommy Verkaemer uit Beveren-Leie en Koen Deboiserie uit Desselgem mee in Defilé van nationale feestdag. Deze morgen, 21 juli iets voor 09.00 uur, vertrok het duo richting Deerlijk. Vandaaruit gaat het met hun collega brandweermannen naar Brussel.
Koen Deboiserie en Tommy Verkaemer vertrekkensklaar Plan volgorde
Sinds het laatste Sint-Barbarafeest is de vooruitgeschoven brandweerpost Beveren-Leie /Desselgem in het bezit van een halfzware autopomp. Met deze wagen hebben Tommy Verkaemer uit Beveren-Leie en Koen Deboiserie uit Desselgem de eer te mogen meerijden in het defilé op de nationale feestdag.
Verjaardag die zal bijblijven Zowel voor Koen (43) die reeds 19 jaar bij de brandweer is, als voor Tommy die er al 22 jaar bij is en vandaag zijn 43ste verjaardag viert, is dit een uniek gebeuren.
Hieronder de volgorde van de 15 deelnemende voertuigen van de brandweerdiensten zoals op plannetje hiernaast
Dinsdag 31 juli Zutendaal 2012 zit erop. Chiro Leieland is goed en wel terug thuis. Na het spetterend feestje van gisterenavond verliep de rest van de opkuis en de terugreis vandaag zonder problemen. De kookploeg pakte gisterenavond uit met een toren à la thema: Pluk van de Petteflet. Die werd in het pikdonker de circustent binnengebracht. De verlichting die binnenin was aangebracht en door de uitgesneden raampjes scheen maakte er een sfeervol geheel van. Op de verschillende etage's rond de toren stond een dessertbuffet met tal van verschillende lekkernijen. Zutendaal 2012 wordt deze avond traditiegetrouw door de leiding en kookploeg volledig afgesloten met een etentje.
Hierbij wil Beverse Weetjes Marten danken. Hij stond elke dag met zijn gsm in aanslag tot wij hem opbelden. We danken ook alle bezoekers van Beverse Weetjes.
Mede dankzij deze reportage brak Beverse Weetjes een persoonlijk record en belandde op 30 juli op de 10de plaats in de ranking bij Seniorennet. Bedankt ook voor de commentaar die ons werd toegestuurd, zij het via reacties of per mail. Het deed deugd om te lezen.
Verder ook nog even meegeven dat er nog heel wat beeldmateriaal is. Daar zal iedereen in oktober kunnen van genieten tijdens de jaarlijkse dianamiddag van Chiro Leieland, (datum nog nader te bepalen).
Maandag 30 juli
De laatste dag op kamp zit, buiten de apotheose van het kampvuur, er zo goed als op. Iedereen zal kunnen terugkijken op een 100% geslaagd kamp! Mooi weer, veel leute, geen accidenten, in een woord alle goeds die men wou. Blijkbaar heeft het klavertje vier dat Anton vond (zie filmpje foto's deel twee) op het terrein van Broeder Bertus geluk gebracht.
Deze laatste dag stond volledig in het teken van afbraak en opkuis van het kamp. Deze voormiddag (na ontbijt met BBC en jam) kuiste iedereen zijn eigen boeltje op. De tenten werden afgebroken door de Aspi's. De Kerels stonden in voor het laden van de kamion. Ondertussen versierden de Tip10s de circustent voor het feestje deze avond. De Speelclub en "Rakwis" gingen hout sprokkelen voor het kampvuur.
Ondertussen werd het middagmaal geserveerd: brocollisoep met korstjes, spirelli. Als vieruutje kreeg iedereen een appel. Vanavond stonden er frietjes met partysnacks op het menu. De kookploeg heeft voor iedereen nog een zeer geheimzinnig en iets spectaculairs in petto voor deze avond. De kookploeg kennende...., wij zijn benieuwd.
Na het avondmaal begon het grote afsluitingsfeest, met als hoogtepunt om 22.30 uur het aansteken van het kampvuur. Traditiegetrouw wordt dit gedaan door de afscheidnemende leiders. Wie zal dat wezen? Deze nacht slapen de leiding en de Aspi's in de nog drie resterende tenten rond het kampvuur, een traditie die ook in ere wordt gehouden. Alle anderen slapen in de gebouwen.
Morgen komen ze dus terug thuis. Om 12.15 uur worden ze opgepikt door de bus en naar het station in Genk gebracht. Om 13.15 uur vertrekt de trein en na een overstap in Gent zullen ze om 16.39 uur in Waregem arriveren.
Er wordt uitdrukkelijk gevraagd aan de ouders om hun kroost op te wachten aan de achterkant van het station. NIET OP HET PERRON!
'Eind goed al goed', is het niet???Zondag 29 juli Hier zijn we dan met het voorlaatste bericht uit Zutendaal. Weliswaar iets later dan normaal, maar het avondmaal liep er iets uit. We lieten Marten dan ook eerst rustig eten en belden hem iets later nogmaals op.
In Zutendaal is het de ganse dag droog geweest. Niet koud, iedereen liep er in T-shirt rond. We komen even terug op het avondmaal van gisteren. De pannenkoekenwedstrijd. Ongeveer 4 jaar terug verorberde Kenneth Deconinck 21 pannenkoeken en dat record blijft ook op zijn naam. Loic Vanbiervliet en Francis Courcelle bleven steken bij 20.5 pannenkoeken. Op een halveke na dus geen evenaring. Volgend jaar beter!!! Ook nog even terugkomen op de voetbalmatchen: awel, de Tip10s wonnen met penaltys tegen de Tippers. De andere match werd uitgesteld tot vandaag wegens het late uur.
Vandaag was het wisseldag. Deze voormiddag, na het ontbijt (BBKMS en choco), verwisselde de leiding van groep. Iedere afdeling kreeg dus een andere leiding voorgeschoteld. En nu we het toch over voorschotelen hebben; de kookploeg schotelde deze middag een heel nieuw gerecht voor. Dat bestond uit wortelsoep met korstjes, kippenbil met currysaus, rijst en ananas. Na het vieruurtje, een bananenmilkshake, werd de uitgestelde voetbalwedstrijd tussen de Toppers en de Kerels afgewerkt. Na verlenging wonnen de Toppers met 3-2.
Vanavond serveerde de kookploeg dan bbq-brochetten, koude aardappelen en een groentebuffet. Daarna is er terug voetbal. Deze keer neemt de leiding het op tegen de kookploeg. Chapeau trouwens voor de kookploeg want het nieuw gerecht viel volgens Marten bij iedereen in de smaak. Zou je op den duur niet denken dat ze in Zutendaal in een 3-sterrenhotel logeren ipv op het Chirokamp?
om 22.45 uur Iets over 22.00 uur stuurde Marten volgend berichtje: De voetbal is gedaan. Eindstand 11-7 voor de leiding. Marlies Decavel (kookploeg) maakte een wereldgoal met het hoofd. Zaterdag 28 juli Zaterdagmorgen 08.30 uur Marten belde ons zopas zelf op om iedereen gerust te stellen. In Zutendaal zijn ze gespaard gebleven van hevig onweer. Ze kregen wel enkele uren regen deze nacht, maar er is geen waterschade. Er trok wel een onweer over maar dat was in de verte. Tot dusver dit korte berichtje.Geen gedonder of bliksem vandaag. Wel af en toe een beetje regen die de pret niet kon bederven. Deze morgen, na het ontbijt (BBKMS en kurremurre) begon de themadag. Ieder groepje koos voor een bepaald thema. Aan de hand van het gekozen thema verkleedden ze zich, en speelden spelletjes in functie van dat thema (moeilijk, niet?). Zo liepen er vandaag bejaarden, babys, piraten, soldaten, punkers, apen, koeien, . rond op de terreinen van het kamp. De Kerels slaagden er zelfs in om in één dag te groeien van baby via puber naar volwassen tot bejaard Wat een verkleedpartij zal dat geweest zijn? De kookploeg zorgde dat er deze middag courgettesoep, gehaktballetjes, puree en fruitsla op tafel kwam.
Als avondmaal waren er pannenkoeken met warme chocomelk. Daar werd traditioneel een wedstrijd aan verbonden: om het meest pannenkoeken naar binnen spelen. De winnaar is nog niet gekend. Toen Beverse Weetjes contact had met Zutendaal, was Francis bezig met zijn negentiende! Wij kijken er naar uit of hij het record, dat op 21 staat, kan breken. Morgen meer hierover.
Deze avond staan er nog twee voetbalwedstrijden op het programma, de Tippers zullen het opnemen tegen de Tip10s, de Toppers spelen tegen de Kerels. Iedereen zal supporteren, behalve de Aspis, die ofwel fietsen (de meisjes) ofwel petanquen (de jongens).
Vanavond op de kring (=dagelijkse vergadering van de leiding met de VBs) zullen de leid(st)ers, kenbaar maken als ze ermee stoppen of er volgend jaar mee doorgaan. Morgenavond mogen de Aspis de kring bijwonen. Dan kunnen zij meegeven of ze al dan niet bij de leiding willen komen. Zo wordt er wel degelijk aan de toekomst gewerkt.
Verder ook nog even meegeven dat de ziekenboeg bijna werkloos is. Dit jaar zijn er zogoed als geen wespen, dazen of teken te bespeuren. Een muggebeetje, een haperinkje van niets of een schrammetje niet te na gesproken, maar daar zeurt niemand om. Vrijdag 27 juli Iedereen is goed en wel terug thuis! De grootsten waren vertrokken voor een tweedaagse, de kleintjes voor een dagtocht.
Deze morgen, na het ontbijt (BBKMS en choco) vertrokken de kleintjes te voet naar het openluchtzwembad t Soete Dal in Zutendaal (hoe kan het anders?). Een wandeling van anderhalf uur. Na enkele baantjes getrokken te hebben, werd er een picknick voorgeschoteld.
De planning was om nog tot 16.30 uur in het water te ravotten, doch door de aankomende donkere wolken werd beslist om een uurtje vroeger naar huis te vertrekken. Tijdens de terugtocht kregen zij een licht regenbuitje en wat gerommel te verwerken. Voor alle zekerheid werden de allerkleinsten opgehaald door de kookploeg. Maar al bij al was het niet zo erg, iedereen kwam zogoed als droog terug in het kamp. Het is opgehouden met regenen en ook nog steeds niet koud. Ze lopen er nog in korte broek en sommigen zelfs nog met ontbloot bovenlijf.
Ondertussen waren ook de oudsten terug ter plaatse, moe en voldaan van hun tweedaagse en werd het tijd voor het avondmaal. Vanavond stond er worst, aardappelen met appelmoes en een yoghurt op het menu. Daarna werd er terug een stukje van Pluk van de Pettefet opgevoerd.
Verder stond er nog een bezinning op het programma. Even nadenken over hoe het kamp tot nu toe verliep, hoe met elkaar omgaan Kortom even tot rust komen waarna het bedtijd zal zijn voor de jongsten.
De Tippers en Toppers kunnen zich dan klaarmaken om aan de Zweedse tocht te beginnen, die loopt over één km door het bos. De Aspi's die de tocht in elkaar staken zorgen voor de animatie onderweg en zullen de deelnemers wel af en toe wat schrik op het lijf jagen.
Ondanks de donkere wolken die er vandaag even waren werd het terug een prachtige kampdag wist Marten nog mee te geven.Donderdag 26 juli Zeer warm weer vandaag. Zon 30° à 32°. Na het ontbijt (BBC, jam en peperkoek) zijn de Kerels, Aspis en Tip10s op tweedaagse vertrokken. De kerels vertrokken naar Lanaken, en zullen overnachten in een jeugdcentrum. De Aspis fietsten naar Hasselt (30km). Onderweg sprongen ze nog even in een zwembad, om even af te koelen. De Tip10s vertrokken naar Genk.
De thuisblijvers hebben hun gewone spelletjes gespeeld, meestal in de grote tent, om zich te beschermen tegen de hoge temperaturen. Ze kregen tussendoor als middagmaal juliennesoep, kalkoensnitsel en wortelpuree, met een chocomousse als dessert. Een nectarine kregen zij als vieruurtje.
Voor het avondmaal (hamburgers met ajuin, coupe frisco), maakte de kookploeg een heus hamburgerkraam, in het teken van het kampthema. Deze avond staat er een playbackshow op het programma.Woensdag 25 juli
In uitgesteld relais nog het verslag van gisteren meegeven. Na een zachte nacht volgde een lekker ontbijt: BBKMS, speculoospasta (nieuw!) en smeerkaas. s Voormiddags hebben de Aspis de leiding overgenomen, om even de smaak te proeven, en wat te oefenen. Na het middagmaal: komkommersoep, kaashamburgers, aardappelelen met bruine saus en bonen, en een melocake, deed elke groep zijn eigen activiteiten. De kerels bereidden een spelletje voor, die de leiding na het avondmaal moest uitvoeren. Het ging hem over iets van door water, modder, zand.. ploeteren. Het ganse kamp was er getuige van. Als vieruurtje kreeg iedereen een banaan. Het avondmaal bestond uit aardappelsalade, charcuterie en groenten in potten.
Dinsdag 24 juli: Beverse Weetjes op bezoek in Zutendaal
(27 juli 2012) Zo beste bezoeker, alle film- en fotomateriaal staat online. Beverse Weetjes hoopt dat u ervan geniet, net zoals wij na een dag in Zutendaal en anderhalve dag achter de computer. De kampeigenaar Pierre Thijs woont naast de kampplaats. Hij vertelde ons: "De KSA, waar ik toen als jonge snotter bij was, begon hier met een klein jeugdheem in 1966. Vandaar ook de naam Jeugdhuis Broeder Bertus. De gebouwen van toen waren heel miniem en stonden op de grond van een jonkman. Spijtig genoeg bleef de KSA er maar enkele jaren en zo werd het hier een kampplaats.
Ondertussen was mijn vader overleden, hij was nog geen 40 jaar. Mijn moeder hertrouwde met de jonkman en samen runden ze Broeder Bertus als kampplaats.
25 jaar geleden nam ik de zaak over. Ik werkte in de bouw en bouwde het jeugdheem beetje bij beetje uit tot wat het nu is. Ik ben tevreden over Chiro Leieland, ze houden zich aan de regels. Dat is niet altijd zo. Maar dan ben ik ook niet bang om de vereniging op de vingers te tikken. Jongeren moeten en kunnen zich hier uitleven, maar er zijn grenzen en die moeten nageleefd worden, aldus Pierre.
Filmfragmenten uit Zutendaal
Het voorproevertje dat hieronder te zien was en ondertussen al 131 unieke bezoekers telde is vervangen door alle foto's genomen in Zutendaal.
Op dinsdag was Beverse Weetjes dus op bezoek bij Chiro Leieland. We vertrokken iets voor 07.00 uur. Het was nogal druk op de snelweg en na zo'n 150 km hielden we even halt voor een heel korte koffiepauze. Omstreeks 09.45 uur bereikten we ons doel, Broeder Bertus in Zutendaal. De eerste persoon die we er in het vizier kregen was de postbode. Achter de grote ijzeren poort, waar de kookploeg en ook de kamers van de jongsten zijn, was er al heel wat beweging. De groep die moest instaan om de oogjes uit de aardappelen te halen was al druk bezig. Ze hadden ook iets meer werk dan anders want er stond Zweedse eierpuf met patatjes in 't vet op de menu voor het avondmaal en die moesten ook nog eens in blokjes gesneden worden. Maar de sfeer zat er goed in en onder het babbelen en zingen door werd de karwei geklaard.
Na dan even een goede morgen te gaan wensen aan de kookploeg, die al druk bezig was met het middagmaal, trokken we naar het plein van de kampgasten, dat een stukje verderop lag. Iedere groep was al bezig met het een of ander spelletje. De Aspi's waren volop bezig met de voorbereiding van de activiteit die in de namiddag op touw stond. Wij maakten van de gelegenheid gebruik om bij de groepjes, die het wilden, wat reacties en groetjes te sprokkelen. Ze waren allemaal heel positief over alles, maar dat zult u in de filmpjes wel te zien krijgen. Tijdens het middagmaal verlieten we de groep even om zelf iets te gaan knabbelen.
In de namiddag stond er een groepsactiviteit op het programma. Dit jaar geen doorschuifsysteem, ook dat zult u nog te zien krijgen. Het werd een spetterend spel. Annick en Hilde hadden wel de handen vol om te zorgen dat iedereen goed gewapend was tegen de zon. Petjes werden uitgedeeld en ze liepen als een lopend vuurtje rond met de zonnebrandolie. De spelletjes met water en de lans brachten ondertussen de nodige afkoeling. Na het spel trok iedereen zich even terug om wat te bekomen. Maar dat duurde niet lang. Toen wij omstreeks 17.00 uur de groep vaarwel zegden waren ze net begonnen met hun (brullende) zangstonde.
In ieder geval kunnen wij besluiten dat Chiro Leieland op een prachtige locatie zit. Ook de kookploeg is heel goed gehuisvest en de VB's kunnen vanop hun camping het ganse terrein overschouwen. Wijzelf zijn omstreeks 19.30 uur goed en wel, moe maar voldaan in onze thuishaven gearriveerd. We proberen nu alle beeldmateriaal te sorteren en te monteren om er u te laten van genieten.
Om jullie toch al iets mee te geven hier de groepsfoto.
PS: Ook nog even meegeven dat alle leden die voor de eerste keer op kamp zijn, zich naar eigen zeggen rot amuseren , (nog) geen heimwee te bespeuren.
Zo, dat was alvast een verslagje van gisteren. Nu aan het beeldmateriaal beginnen.
Maandag 23 juli in Zutendaal
Marten en Francis, die instonden voor de eerste nachtwacht, zijn werkloos geweest. Na een zeer rustige nacht kon iedereen deze morgen genieten van de koffie (met BBC) die Bastie en Jolien al hadden klaargemaakt. Een prachtig weertje, zelfs zeer warm was de rode loper van de dag.
Deze voormiddag deed iedere groep zijn eigen ding. Er werden veel bejaarde vrouwen opgemerkt?! De speelclub jongens bewandelde het blotevoetenpad (door water, modder, steentjes, boomschors, ... klik hier.). Dit duurde zowat anderhalf uur. Deze middag stonden er frieten met stoverij op het menu. Geraspte worteltjes, limo, watermeloen en druiven vervolledigden de kaart.
In de namiddag zorgde ieder groepje voor zijn eigen werking tot het vieruurtje, dat bestond uit een OLE. Daarna speelden jongens en meisjes apart een massaspel. Het avondmaal zijnde kuipkessoep, charcuterie en boterhammen, water en grenadine viel bij iedereen in de smaak.
Deze avond staat er nog een wandeling van ongeveer vijf kilometer op het programma. Halverwege krijgt elkeen nog een snoepzakje. Ze worden toch wel verwend hé????
Ook nog even meegeven wie voor wat zorgde. De kwiks stonden in voor het schoonmaken van de wc's en de douches. Voor het plein, de koer en de wasplekken werden de tip 10s ingeschakeld. De aardappelen werden dan weer van hun oogjes ontdaan door de kerels. De speelclub meisjes deden de afwas na het ontbijt. De tippers zorgden voor de afwas na het middagmaal en na het avondmaal was het de beurt aan de speelclub jongens.
Zo, dat was het dan voor vandaag, morgen gaan we verder!!!Zondag 22 juli
De Aspis die deze week met de fiets naar Zutendaal vertrokken zijn, mits heel wat platte banden, pech aan de fiets en regen, heelhuids aangekomen. Voor hen, en de leiding die gisteren samen met de kookploeg naar Zutendaal reisden zorgde de kookploeg al onmiddellijk voor een heerlijk avondmaal. Er stond immers een heuse barbecue, aardappelen in de schil, koude groenten en bier/cola/limo op het menu. Voor de leiding werd het een heel korte nacht. Maar deze morgen waren ze allemaal tijdig aan het station in Waregem van waaruit Chiro Leieland vertrok voor een spetterende 10-daagse.
Na een eerste stukje van het kampthema* was het tijd om afscheid te nemen van de thuisblijvers. De trein was stipt en iedereen kon om 10.31 uur opstappen, het avontuur tegemoet.
En dan: het eerste gsmke naar Zutendaal. Rond 14.00 uur is iedereen goed en wel aangekomen op de kampplaats. Via spelletjes moest elkeen zijn eigen stekje opzoeken om te overnachten en er de komende dagen comfortabel door te brengen. De voorbereiding van de aspis en de leiding werpt hier zijn vruchten af.
Als vieruurtje was er een suikerwafel en een fruitsapje. Verder staan er vandaag geen andere grote activiteiten meer op het programma, iedereen moet een beetje thuiskomen. Na een (lange) reis zullen allen wel graag vroeg in de veren kruipen om morgenvroeg (!) met frisse moed de eerste dag aan te vatten, na eerst nog te genieten van het avondmaal: groentesoep, vol-au-vent, puree, water/grenadine en als dessert een yoghurt. Met het goede weer in het vooruitzicht kan dit kamp al niet meer stuk.
*Kampthema Het kampthema is dit jaar Pluk van de Petteflet Een verhaal van Annie M.G. Schmidt. Op de bovenste verdieping van een torenflat, woont het jongetje Pluk. Pluk is een wijs kereltje, vriendelijk en behulpzaam voor mensen en dieren en er wordt dan ook vaak een beroep op hem gedaan. Zaza, een kakkerlak, woont in zijn kamertje en Dollie de duif is zijn beste vriend, die boodschappen 'over vliegt' wanneer dat nodig is. De dokter, mijnheer Pen de boekhandelaar en de 'Stampertjes' familie, ze hebben allemaal een plaatsje in zijn leven.
Themaliedje Het themaliedje wordt gezongen op de muziek van de Vengaboys Boom, Boom, Boom, Boom, die bij de sfeerbeelden te horen is.Vrijdag en zaterdag Het was druk op vrijdag 20 juli aan het heem te Beveren-Leie. In de voormiddag moesten de bananendozen met bagage afgeleverd worden en ingeladen worden. Daarna zorgde de leiding ook nog dat al het spelmateriaal de vrachtwagen inging. In de vooravond was het de beurt aan de kookploeg om alles in te laden. Zo werden o.a. 350 kg aardappelen, 60 kg ajuin, 85 kg frieten, 300 l melk, 6 l currysaus... ingeladen. Daarnaast worden dagelijks verse producten geleverd door plaatselijke leveranciers.
Op zaterdagmorgen vertrok de vracht, de kookploeg en de leiding (die nog terugkomt voor de start) richting Zutendaal om alles in gereedheid te brengen voor de komst van de overige leden. Zij zullen op zondag 22 juli arriveren. Daarmee zal Zutendaal voor 10 dagen 119 inwoners uit Beveren-Leie meer tellen.
De kookploeg met eigen outfit: Jeroen De Poortere, Marlies Decavel, Lien Devavel, Dries Demeulemeester, Doortje Decavel, Bjorn De Vriese, Mathieu Lefebvre, Dieter Lecluyse ontbreek op de foto, Jens en Sam Velghe, Delphine Decock, Philippe Courcelle en Pieterjan Soens.
Vertrek van de leiding
Beverse Weetjes op kamp
Op vraag van Chiro Leieland zal Beverse Weetjes net zoals de voorbije 5 jaar dagelijks verslag proberen uit te brengen van de afgelopen dag. Zoals vorig jaar mogen we daarvoor dagelijks contact opnemen met Marten Delabie.
En als alles meezit dan zal Beverse Weetjes een reisje naar Zutendaal maken zodat we ook wat beeldmateriaal kunnen meegeven aan de thuisblijvers.
Op vraag van het OCMW zal het stadsbestuur voor de verkiezingen op zondag 14 oktober een nieuw stemlokaal voorzien in het woonzorgcentrum in de Schakelstraat. Dit maakt het niet alleen voor een 300-tal bewoners makkelijker om hun stem uit te brengen; de inwoners van een aantal omliggende straten zullen er ook naar het stemhokje gaan.
Stemmen in vertrouwde omgeving
Dit stemlokaal is extra locatie, maar geen extra kiesbureau. De stemgelegenheid in woonzorgcentrum De Meers zorgt voor een ontlasting van de bureaus in de stedelijke basisschool Guido Gezelle. In de school zullen nog slechts zeven stembureaus zijn in plaats van de traditionele acht.
Dat laat toe dat de bewoners van het OCMW-woonzorgcentrum hun stem kunnen uitbrengen in een vertrouwde omgeving. Ook voor ouderen met een beperkte mobiliteit is dit een pluspunt.
Enkele stemhokjes ter plaatse zullen ook aangepast zijn aan de kiezers uit De Meers en de Varent. Dit betekent voornamelijk een aangepaste hoogte voor rolstoelgebruikers.
Het stemlokaal wordt voorzien in de zaal De Ierse Berm. De locatie is vooraf gescreend en scoort uitstekend op het vlak van toegankelijkheid en een vlotte doorstroming voor het publiek.
Er zullen ongeveer 650 kiezers hun stem uitbrengen: de bewoners van De Meers en De Varent (serviceflats), de inwoners van de Schakelstraat, het Gemeenteplein, de Meersstraat en een deel van de Zuiderlaan (tot aan kruispunt Holstraat). Het stadsbestuur bracht alle betrokken stemgerechtigden hiervan op de hoogte.
Stemmen in Waregem In totaal blijven er 43 stemlokalen in Waregem. Die zijn nu wel verdeeld over tien locaties in plaats van negen: SBS Guido Gezelle, College Gaverke, VBS Nieuwenhove, SBS Torenhof, SO De Roose (Biest), VBS Bilkhage, SBS Beveren-Leie, SBS Desselgem, OC De Linde (Sint-Eloois-Vijve) en woonzorgcentrum De Meers.
Een tijdje terug hadden we het over de goedkeuring voor de heraanleg van het voet- en fietspad Gentseweg en Kortrijkseweg klik hier.
Op maandag 16 augustus start aannemer Tibergyn in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer en het stadsbestuur met de heraanleg van het voet- en fietspad op de N43.
Het voet- en fietspad worden vernieuwd langs de kant van de pare huisnummers tussen de Stagestraat en de Renault-garage.
Werken zijn ingedeeld in drie fasen
Fase 1: tussen de Renault-garage en de Waregemstraat.
Fase 2: tussen de Waregemstraat en Sprietestraat.
Fase 3: tussen de Sprietestraat en Stagestraat.
Fase 1 start op 16 augustus,
fase 2 vermoedelijk op 3 september en
fase 3 vermoedelijk op 17 september.
Tegen begin oktober 2012 zijn de werken klaar.
Verkeer tijdens de werken
Tijdens de werken verloopt het verkeer op de N43 over twee versmalde rijstroken.
De fietsers gebruiken het fietspad in beide richtingen langs de andere kant van de weg.
Zo"n goede maand geleden liet stad Waregem in 8 verschillende wijken een petanqueplein aanleggen. Eén ervan ligt in de wijk Bermkouter, en daar lieten de inwoners er geen gras over groeien.
Mascotte Bianca Tijdens het jaarlijks samenzijn naar aanleiding van Vlaanderen Feest, (klik hier), dat op Bermkouter doorging op 1 juli, werden al onmiddellijk plannen gesmeed om een club op te richten. Ronny Callant zou het voorzitterschap van de nieuwe petanqueclub op zich nemen. De taak van ondervoorzitter sprak Nick Vandevoorde wel aan en Ghislain Hugelier zag het wel zitten om als conciërge van de accommodatie op te treden.
Zo gezegd zo gedaan Uitnodigingen werden in de bussen van de bewoners gedropt voor een eerste sportief treffen op 17 juli. Naast een aantal sympathisanten waagden 18 wijkbewoners zich aan een eerste spelletje petanque. De nieuwbakken voorzitter zorgde dat de spelregels er waren, leidde alles in goede banen en daarnaast mocht een glaasje Ricard ook niet ontbreken. Het team bestaande uit Lore Goemaere, Krist Deconinck en Mieke Verbrugge wonnen uiteindelijk de eerste wisseltrofee.
Daarmee was de kous echter nog niet af. De nieuwe club moest ook nog een naam krijgen. In gezamenlijk overleg werd er gekozen voor Les Barrettes. Bianca Vancompernolle werd daarbij meteen ook tot mascotte gebombardeerd. Tot slot plande de voorzitter meteen ook al een nieuwe wedstrijd waar alle inwoners van de wijk welkom zijn.
De aanleg van de 8 pleinen kost zon 10.000 euro, zegt schepen Rik Soens. De bedoeling ervan is de buurten te promoten en er een gezellige sfeer te scheppen. En zo te zien hebben we hier alvast de bal niet verkeerd geslagen. Iets wat Les Barrettes volmondig beaamden en op 22 augustus om 19.00 uur zeker terug van de partij zullen zijn.
Protocolovereenkomst stadsbestuur en OLV van Lourdes ziekenhuis
Protocolovereenkomst tussen stadsbestuur en OLV van Lourdes ziekenhuis
Het stadsbestuur werkt in de nabije toekomst voor een aantal projecten samen met het OLV van Lourdes ziekenhuis. Hiervoor sluiten beide partijen een protocolovereenkomst af.
In deze protocolovereenkomst staan de details over de samenwerking rond een drietal projecten.
Karmelbos wordt openbaar park
Het Karmelbos, gelegen aan de Karmeldreef in Waregem, is eigendom van het Waregemse ziekenhuis. Een gedeelte ervan wordt gratis ter beschikking gesteld aan het stadsbestuur voor een termijn van 27 jaar.
Het stadsbestuur zal dit gedeelte van het Karmelbos verder uitrusten en onderhouden als park Karmel. Het wordt dan later opengesteld voor het ruime publiek als openbaar park.
Nieuwe uitrit voor parking ziekenhuis
Afrijden van de parking van het ziekenhuis in de Vijfseweg is niet altijd evident. Daarom zal de stad op eigen gronden een nieuwe uitrit voor deze parking voorzien. De uitrit zal zich bevinden aan de oude spoorwegbedding en zal uitgeven op de Vijfseweg ter hoogte van het huidige Chinoh. Er wordt hierbij voldoende aandacht geschonken aan verkeersveiligheid voor zowel de voertuigen als voor de zwakke weggebruiker. Zo kan het recreatieve doel van dit parcours behouden blijven.
Ziekenhuis schenkt grond aan stad
Ter compensatie voor deze ontsluitingsweg schenkt het OLV van Lourdes ziekenhuis gratis een stuk grond aan het stadsbestuur. Deze gronden zijn gelegen aan de overkant van ontsluitingsweg / nieuwe uitrit. In totaal gaat het over een oppervlakte van iets meer dan 1 hectare.
De stad zal een nieuwe bestemming uitwerken voor deze gronden.
'Bomen vertellen' bij het Davidsfonds Beveren-Leie
Op zaterdag 14 juli organiseerde het Davidsfonds van Beveren-Leie haar jaarlijkse 11-juliviering. Het had zowat de ganse dag pijpenstelen geregend. Doch aan de opkomst was dat zeker niet te merken. En gelijk hadden ze, de regen bleef uit en het Davidsfonds presenteerde hen een unieke activiteit met Bomen vertellen.
Nadat voorzitter Koen Lavens iedereen welkom had geheten was het de beurt aan Joos Van Tieghem. Hij nam de deelnemers mee op sleeptouw door Beveren-Leie. Onderweg had hij verschillende haltes voorzien waar hij het een en ander uit de doeken deed over BBs. En nee, het ging hier niet over Bekende Bevernaars. Waar het dan wel over ging kom je aan de weet door onderstaande videobeelden (deel 1) te bekijken en beluisteren.
Voor de verrassende locatie die in het parcours voorzien was stak het gezelschap even de grens over. Tot ieders verwondering bleek dat de firma Vyncke Energietechniek in Harelbeke te zijn. Op het eerste zicht had deze locatie niet zoveel met het thema Bomen vertellen, te maken. Niets was echter minder waar. Het was zelfs meer dan de moeite waard om daar even de oren te luisteren te leggen. Na een korte inleiding van Joos over het hoe en waarom van dit bezoek kregen de deelnemers een voorstelling van het bedrijf, (zal ook nog gepubliceerd worden), en een rondleiding op de terreinen die zich rond de gebouwen bevinden.
Onderstaande videofragmenten geven alvast een kijkje op de buitenkamer van het bedrijf. Bomen vertellen werd afgesloten met een natje en een droogje bij Joos en Claudine Van Tieghem-Denoulet in de Sint-Jansstraat te Beveren-Leie.
Vyncke Energietechniek, die zopas hun honderd jarig bestaan vierden, is een familiale onderneming met internationaal ruim 250 medewerkers en onder andere vestigingen in België, Duitsland, Tsjechië, Indië, China, Thailand, Maleisië, Canada en Brazilië. Vyncke ontwerpt en bouwt systemen voor schone energie uit afval zoals cogeneratie systemen op snoeihout, energiecentrales voor spaanplaat- en MDF-fabrieken, installaties voor zagerijen, centrales op zonnebloempellen voor olie-extractiebedrijven, oplossingen voor palmoliefabrieken, enz. . Zo bouwt Vyncke ook industriële warmtecentrales voor de tuinbouwsector waar recyclagehout als brandstof wordt gebruikt. Telkens twee vliegen in één klap: afval opruimen en schone energie en de schaarse fossiele brandstoffen vervangen.
Petanquetornooi tussen OKRA
Beveren-Leie en Oostrozebeke
Naar jaarlijkse gewoonte troffen de petanquers van OKRA Beveren-Leie en Oostrozebeke elkaar. Deze keer ging de vriendschappelijke wedstrijd door op 13 juli op de terreinen in Beveren-Leie. Niet minder dan 37 spelers kwamen ervoor opdagen, waarvan er 36 (pleinen volzet) effectief konden spelen. Na eerst een kopje koffie te hebben genuttigd kon er van start gegaan worden met het Meli-melo spel.
Rond de klok van 17.00 uur was de strijd gestreden en kon de stand opgemaakt worden. Die werd bijgehouden door Carlos Verkaemer en zag er als volgt uit:
Samen met Ieper ontvangt Waregem van Vlaamse minister van Cultuur Joke Schauvliege als eerste stad een kwaliteitslabel voor het stadsarchief
"Namens het stadsbestuur kan ik als trotse schepen van cultuur melden dat ons stadsarchief een fel begeerd kwaliteitslabel werd toegekend door de Vlaamse minister van Cultuur Joke Schauvliege voor de kwalitatieve en professionele werking van onze archiefdienst", zo laat schepen Pietro Iacopucci weten.
"Met dit label bewijst onze archiefdienst dat beheer van het cultureel erfgoed in onze stad meer dan ernstig wordt genomen.
Door deze toekenning plaatsen we ons bij de nu in totaal 87 erkende collectiebeherende cultureel-erfgoedorganisaties, waarvan 11 culturele archiefinstellingen, 8 erfgoedbibliotheek en 68 musea. Van die 87 erkende organisaties is het dit jaar zelfs voor het eerst dat er een stadsarchief het label toegekend krijgt.
Samen met Ieper is Waregem dit jaar inderdaad de pionier van de steden en gemeenten in het bekomen van deze titel.
Een prachtige prestatie van de archiefdienst dus
De lijst van erkende collectiebeherende cultureel-erfgoedorganisaties is te vinden op de website van het agentschap Kunsten en Erfgoed".
Op zondag 8 juli
trok KWB Beveren-Leie op verrassingsreis. John Vervaecke stuurde volgend verslag en foto's, waarvoor onze dank.
Eerste afspraak van de dag was domein de Gavers in Harelbeke. Om 6h15 waren reeds 17 moedigen paraat om een dauwtrip te ondernemen in het domein. Omstreeks 8h15 werden zij vervoegd door de rest van het gezelschap om te genieten van een lekker ontbijt. Tijdens het ontbijt stonden de hemelsluizen wagenwijd open en vreesden wij voor het vervolg van de dag. Gelukkig klaarde het op en werd de 2° plaats van de dag bekendgemaakt.
Per auto reden wij dan naar de Houtmarkt in Kortrijk waar wij verwacht werden in het Groeningemuseum voor een rondleiding .Dit paste perfect in het kader van de viering van de Vlaamse feestdag.
Na dit bezoek ging het dan te voet naar het park aan het Plein in Kortrijk waar het ondertussen opnieuw tijd was om de innerlijke mens te versterken.Wij hadden blijkbaar de weergoden mee want er dreigden opnieuw onweerswolken maar gelukkig hielden wij het droog.
Hier kregen wij de volgende bestemming te horen, namelijk het Conservatoriumplein. Bij velen begon een belletje te rinkelen dat het wel eens een treinritje zou kunnen worden. Zo geschiedde maar nu was het nog raden naar waar.
Wij kregen een voorbehouden coupé en daar zagen wij dat de bestemming Gent Dampoort was. Na een ritje van klein half uurtje kwamen wij in Gent aan . Daar kreeg iedereen een stadsplannetje een mooi gedetailleerde wegbeschrijving . We konden ofwel individueel ofwel in groep het parcours afleggen . Onderweg passeerden wij veel mooie plekjes van Gent en moesten wij ook enkele quizvraagjes oplossen die vermeld waren in onze wegbeschrijving.
Daar de wandeling een beetje langer uitliep dan verwacht, verzamelden wij allen aan de Graslei voor onze volgende aktiviteit. Als afsluiter van ons bezoek aan Gent mochten wij nog genieten van een boottocht in de binnenstad . Gelukkig was onze boot goed overdekt want het begon opnieuw zodanig oude wijven te regenen dat we bij aankomst bij het eindpunt nog een tijdje moesten wachten om uit te stappen. Maar dit alles kon de pret niet bederven.
Hierna was het tijd om terug naar Beveren te komen waar wij in het Klokhuis nog verwend werden met een lekkere maaltijd en we bij een lekker wijntje en pintje nog even konden nakaarten van de mooie dag.
Aan de inrichters van deze mooie dag , Hans en Bart , nog een dikke pluim voor deze prachtige uitstap!
Chloë Vaneeckhout uit Beveren-Leie wint Waregembon
Winnaars elegantietocht voor koetsen
Op zondag 17 juni vond de derde editie van de elegantietocht voor koetsen plaats. Tientallen authentiek uitgedoste koetsen, paarden en koetsiers kregen punten van een professionele jury, maar ook van het publiek.
Winnaar elegantietocht na presentatie aan de jury (professionele jury).
Ex aequo met 269 punten
* Ides Cornillie (categorie enkelspan paard)
* Valère Standaert (categorie vierspan paard)
Publiekswinnaar.
* Valère Standaert (categorie vierspan paard)
Iedereen van het publiek die een formulier invulde, maakte kans op een Waregembon van 25 euro.
De winnaar hiervan is dit jaar Chloë Vaneeckhout uit Beveren-Leie.
Zoals eerder gemeld zou de website van KSK Beveren-Leie deze week online gaan.
Ondertussen is dat ook gebeurd. Er is heel wat nuttige informatie te vinden waaronder ook de historiek.
"Koninklijke Sportkring Beveren-Leie (Waregem) werd opgericht in het jaar 1932, en bestaat dus dit jaar 80 jaar.
Aanvankelijk speelde men bij Den Vlaamschen maar gedurende de oorlogsjaren werd gekozen voor aansluiting bij de K.B.V.B.
Jarenlang werd de vereniging geleid door André Vandevoorde (tot in 1981). Vervolgens nam Willy Seyns het roer over tot hij in 1983 werd vervangen door zijn schoonbroer Paul Bamelis, die nu nog fungeert als voorzitter.
In 1948 werden we voor de eerste keer kampioen, maar daarna kwamen magere jaren en ging de club in 53-54 bijna ter ziele. Maar toch werd een oplossing gevonden en speelden we opnieuw kampioen in 59-60. Na enkele jaren van ups en downs werden we in 76-77 kampioen in 4de Provinciale, en 2 seizoenen daarna in 3de Provinciale.
Onder huidige Essevee trainer Franky Dury kende KSK het hoogtepunt van zijn bestaan, en promoveerde het in de jaren 80 zelfs naar 1ste Provinciale. Na een jaar werd jammer genoeg de vrije val ingezet naar 4de Provinciale.
De titel in 2000-2001 kreeg geen positief verlengstuk, integendeel. We beleefden zelfs de slechtste jaren uit de geschiedenis.
Sinds 2010 is de remonte ingezet, met het behalen van de eindronde in 2010-2011, en de verdiende kampioenstitel in 2011-2012 in 4de Provinciale C.
In het seizoen 2012-2013 zal KSK uitkomen in 3de Provinciale Reeks C..".
Tijdens de gemeenteraad van 5 juni 2012 stelde gemeenteraadslid Ann-Sophie Kindt de toestand van het wegdek/voetpad op de N43 (ter hoogte van de Stagestraat tot aan de Renault-garage) in vraag. Dit punt kwam op 03 juli in de gemeenteraad terug met de definitieve goedkeuring voor de heraanleg van dit stukje voetpad...
Vraag Graag had ik volgende vraag bij het agendapunt vragen voor de gemeenteraad dd.05/06/2012 opgenomen:
Heraanleg kruispunt Stagestraat N43
Na raadpleging van de notulen van het Schepencollege op het intranet wou ik graag eens weten wat de stand van zaken is betreffende een eventuele oplossing voor het kruispunt Stagestraat N43 te Beveren-Leie.
Op heden is het op dit kruispunt voor de autobestuurders, komende van Gent, die willen inrijden in de Stagestraat bijzonder moeilijk om een duidelijk overzicht te hebben van het andere verkeer op dit kruispunt wat vaak gevaarlijke situaties tot gevolg heeft.
Eveneens uit de notulen blijkt dat de slechte staat van het voet- en fietspad op diezelfde N43, aan de rechterzijde, komende uit Kortrijk, ook aan de kaak wordt gesteld. Het betreft hier het voet- en fietspad van aan de Stagestraat tot ongeveer aan de Renault-garage.
Nu had ik graag geweten of er, daar het een gewestweg betreft, een mogelijkheid tot gesprek is met het AWV om te bekijken hoe dit kan worden aangepakt. Is er een budget voorhanden? Werden de gesprekken reeds op gang getrokken?
Ik zou via deze weg dan ook eens een stand van zaken willen opvragen betreffende dit mobiliteitsdossier, meer bepaald het kruispunt Stagestraat-N43 en het voet-en fietspad langs de N43.
Alvast mijn dank.
Met vriendelijke groeten, Ann-Sophie Kindt.
Finale EK Voetbal 2012 op groot scherm bij KAJ De Snaere in Beveren-Leie
Op zondagavond 1 juli was KAJ de Snaere volgelopen om De Finale van het EK Voetbal 2012 op groot scherm te bekijken. De meesten onder de aanwezigen waren er van overtuigd dat Italië het zou halen. Menigeen waagde er dan ook een gokje op. Na het eerste doelpunt was Pieterjan Soens kandidaat-winnaar van de pot.
Na de eerste helft was het tijd om even de benen te strekken en iets te knabbelen. Hier verliet Beverse Weetjes het gezelschap. De uiteindelijke naam, van de winnaar van de pot, moeten we u dan ook schuldig blijven.
Laatste activiteit Wel weten we dat KAJ De Snaere op vrijdag 6 juli om 21.00 uur aan de laatste activiteit van dit werkjaar toe is. En het zou KAJ De Snaere niet zijn als het bestuur er geen specialeke van zou maken. De slotavond, met lots of surprises, gaat door onder het thema:
In bijlage is de beknopte omschrijving te vinden voor de gemeenteraad van dinsdag 3 jul 2012. Die gaat door in het gemeentehuis van Waregem.
De vergadering vangt aan om 19.00 uur.
Vraag van Mario Verhellen "Aan het stadsbestuur van en te Waregem
Geachte,
Van 16 tot 22 september vindt de week van de mobiliteit plaats.
Met de week van de mobiliteit willen de organisatoren en promotoren (Vlaanderen, Europa, ) samen met de lokale besturen, verenigingen, duurzame mobiliteit promoten.
Met de campagne wil men de inwoners attent maken op de voordelen van autodelen, het openbaar vervoer, fietsen, . Daarnaast wil men door het opzetten van autoluwe acties een draagvlak creëren voor autoluwe straten en kernen
en de positieve effecten hiervan, zoals een verbetering van de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van de stad, in de verf zetten
De activiteiten van de deelnemende steden en gemeenten zijn dan ook zeer divers sommige lokale besturen organiseren een STRAP-dag (een autovrije schooldag voor het basisonderwijs) anderen nemen zelf deel en promoten de Car Free Day (de autovrije werkdag), organiseren een mobiliteitsbeurs, promoten het openbaar vervoer en autodelen, enz .
Maar, ook heel wat steden en gemeenten nemen op zondag 16 september deel aan de Autovrije Zondag.
De deelnemers zorgen ervoor dat een aantal pleinen, straten, een deel van hun centrum of hun ganse stad autovrij is. In de rand van de Autovrije Zondag organiseren de deelnemende steden samen met verenigingen en buurten allerlei activiteiten zoals een mobiliteitsbeurs, wandel- en fietszoektochten, straatbarbecues, speelactiviteiten,
Graag had ik tijdens de e.k. gemeenteraad van de verantwoordelijke Schepen vernomen of de stad Waregem deelneemt aan de week van de mobiliteit, welke activiteiten voorzien zijn en of een Autoloze Zondag hierin vervat zit?
Met vriendelijke groeten,
Mario Verhellen
Gemeenteraadslid".
Om het verslag van vorige maand te lezen klik hier.
Op zondag 1 juli zetten de bewoners van Bermkouter de vakantie in met een zuiders getint feestje. Reeds van in de voormiddag was het feestcomité druk in de weer met de voorbereidingen. De gasten werden ontvangen met een heerlijke Sangria. Na het aperitief stond er paella op het menu. Daarna was er nog koffie en ook de ijsventer ontbrak niet. Ondanks er al eens geschuild moest worden voor het Belgisch wisselvallig weertje bleef de sfeer erin.
Na de gesmaakte maaltijd was het tijd om het pas aangelegde petanqueterrein te openen. Er drong zich een voorzitter op. Toen de naam Ronny viel was ieder onmiddellijk akkoord.
En wat velen van de nieuwbakken voorzitter niet hadden verwacht, hij had zelfs al een rede en enkele richtlijnen uitgewerkt. Zo wist hij te vertellen dat er gedurende de vakantieperiode iedere dinsdag om 19.30 uur een balletje zal geworpen worden. Hij was dan ook de allereerste om het kersverse terrein in te werpen. Verdere informatie zal per (aangetekend) schrijven aan de inwoners van de Bermkouter gericht worden door voorzitter Ronny...
KSK Beveren-Leie stelt nieuwe spelers en bestuursleden voor
Het voetbalseizoen nadert met rasse schreden. Tijd dus voor KSK Beveren-Leie om een algemene vergadering te plannen. Die ging door op zondagvoormiddag 1 juli in de kantine van de club.
Naast de praktische afspraken en voorbereidingen voor het seizoen 2012-2013 natuurlijk ook de verwachtingen voor het komend seizoen na de promotie. Trainer Alain Detavenier heeft er goede hoop op dat KSK Beveren-Leie ook in 3° provinciale een belangrijke rol zal kunnen spelen. Naast het eerste elftal beschikt KSK ook over twee belofte ploegen waaruit kan geput worden. Duimen maar!!! Verder is de club ook nog op zoek naar eventuele sponsors. Die kunnen zich tot het bestuur of de spelers wenden. Nieuw is ook dat KSK over een eigen website zal beschikken die deze week online gaat. Traditiegetrouw zal er bij Beverse Weetjes een permanente link te vinden zijn in de linker marge. Na alle formaliteiten te hebben afgewerkt was het tijd om de nieuwe bestuursleden en nieuwe spelers voor te stellen.
Het voltallig bestuur met functie
V.l.n.r.: Filiep Desmet (bestuurslid), Paul Bamelis (voorzitter), Bart Debels (secretaris), Claude Bamelis (externe relaties), Johan Deschuymere (logistiek & jeugdsecretaris), Serge Bekaert (sportief coördinator), Luc Devolder (trainer beloften), Alain Detavernier (trainer eerste elftal), Ben Vandevoorde (bestuurslid), Maarten Dekocker (trainer beloften), Luc Debo (clubdokter) en Armand Debels (bestuurslid).
De nieuwe aanwinsten voor KSK Beveren-Leie V.l.n.r.: Bart Debels (secretaris), Kenneth Toebaert (NS Heule), Steven Gekiere (Deerlijk Sport), Joeri Callens (Sparta Wortegem), Paul Bamelis (voorzitter), Leandros Debacker (VK Avelgem), Stijn Adam (Hulste Sportief) en Bruno Vermeersch (Olympic Ledegem).
Sander Deschuymere (Sparta Wortegem), Sander Wyffels (OMS Ingelmunster) en Alikhan Bibulatov (vrije speler) ontbreken op de foto
KSK Beveren-Leie ook op 18de tornooi schepen van Sport Tijdens dit tornooi (inkom 3 euro) dat doorgaat op 21 juli op het terrein van Jong Vijve zal ook KSK aantreden. Het tornooi is steeds gekoppeld aan een goed doel. Deze keer gaat de opbrengst ervan (telkens ongeveer 3000 euro) naar de VZW Bayaka-vrienden.
De vzw, die opgericht werd in 1999, wil heel concrete projecten van zuster Lieve Leenknecht ondersteunen in de Kwangostreek. De streek ligt ten zuid-oosten van de hoofdstad Kinshasa en grenst aan Angola. Ze is genoemd naar de rivier de Kwango, een belangrijke tak van de grote Congostroom. Programma tornooi
10.30 uur Dames KWS Desselgem - Dames Zulte Waregem
14.00 uur KSK Beveren-Leie - SV Zulte Waregem
14.40 uur Jong Vijve - KRC Waregem
15.20 uur KWS Desselgem - KSK Beveren-Leie
16.00 uur SV Zulte Waregem - Jong Vijve
16.40 uur KRC Waregem - KWS Desselgem
17.20 uur KSK Beveren-Leie - Jong Vijve
18.00 uur KRC Waregem - SV Zulte Waregem
18.40 uur KWS Desselgem - Jong Vijve
19.30 uur Trofee uitreiking
Beachvolley in Beveren-Leie Tijdens het weekend van 29, 30 juni en 1 juli organiseerde Damesvolleybalclub VBC Beveren-Leie haar zevende beachvolleybaltornooi op rij. Ondanks het minder goede weer blikt het bestuur toch heel tevreden terug op deze editie. Deze driedaagse mocht ook dit jaar terug op heel wat bijval rekenen. Niet alleen de deelnemers, maar ook de bezoekers lieten zich niet afschrikken door de soms nogal hevige regenbuien en op zondagmiddag schoven meer dan 250 personen de voeten onder tafel om te genieten van een heerlijke gastronomische schotel.
Sfeerbeelden met interview van winnende ploeg die een tipje van de sluier licht over hun tweede zege op rij
Beverse Weetjes focuste zich op het Interverenigingentornooi. Dat ging door op zaterdagavond. Niet minder dan 16 verenigingen namen er aan deel. Ook hier moest de strijd even gestaakt worden voor een stevige regenbui. Daarna kon het tornooi, op wat gedruppel na, afgewerkt worden. Met de Olympische gedachte, dat deelnemen belangrijker is dan winnen, streden de ploegen in alle vriendschap om de titel. Die ging voor de tweede maal op rij naar De Desselgemse Wielertoeristen. 2de werd de Tennisclub Beveren-Leie die voor de eerste maal aan het tornooi deelnam. Dat belooft voor volgend jaar. Het stadsbestuur dat vorig jaar brons wist binnen te halen moest deze keer tevreden zijn met de 6de plaats.
Tot slot hierbij de stand van alle deelnemende verenigingen. 1 DD Wielertoeristen (stande op de foto), 2 Tennisclub Beveren-Leie, 3 Dingha Recrea, 4 KSK Beveren-Leie, 5 Lenig & Vlug, 6 Stadsbestuur, 7 Badminton, 8 Sportdienst Waregem, 9 DC De Gildepickers, 10 KWB, 11 Oud Chiro, 12 Oud Handbal, 13 KAJ De Snaere, 14 OC Vrije Basisschool, 15 OC Stedelijke Basisschool, 16 Qui-Vive.
Dinsdag 26 juni 2012 kregen alle leerlingen van het zesde leerjaar uit de Stedelijke Basisschool, Beveren-Leie hun officieel getuigschrift van het basisonderwijs. Alle 30 behaalden ze met glans hun diploma.
De van muziek en dans doorspekte avond was een van de laatste stapjes richting middelbaar. Nog enkele dagen en ze gaan een meer dan welverdiende vakantie in, waarna ze met een frisse geest de 'grote school' kunnen binnenstappen. Geniet van de zomermaanden en veel succes in het vervolg van jullie schoolcarrière! Met dank aan Gert Troch die tekst en foto instuurde op 28 juni 2012