Beverse Weetjes in een andere taal lezen klik hier.
Dropbox
Druk op onderstaande knop om een foto en bijhorende tekst te versturen.
E-mail Beverse Weetjes
Uw vereniging organiseert een activiteit, u hebt iets te vieren, u hebt een nieuwtje te melden... Druk op onderstaande knop en stuur uw activiteit...., door.
E.H. Luc Suys was de laatste pastoor in Beveren-Leie. Van 1990 tot eervol ontslag in 2011. Eind april 2014 ging hij zich in zijn geboortedorp, Lauwe vestigen. Overleden op 12 december 2016.
Schijn bedriegt...
Schijn bedriegt soms zozeer dat je zou willen dat mensen, net als levensmiddelen, voorzien waren van een etiket met de ingrediënten.
Bron: Blog Valerieke's Ditjes en Datjes
Plaatselijke info
Onderwijs
Beverse verenigingen
Leonard Lodewijk De Bo Beveren-Leie 27-09-1826 Poperinge 25-08-1885 Klik hier om het Westvlaamsch Idioticon te lezen
Alle begraafplaatsen in Waregem online doorzoekbaar
Waregem telt zes begraafplaatsen binnen haar stadsgrenzen. Na een traject van een tweetal jaar kan iedereen sinds begin oktober online alle Waregemse begraafplaatsen raadplegen en zo op zoek gaan naar alle overledenen die er begraven liggen. Met deze digitale dienstverlening zet het stadsbestuur een stap verder in het openstellen van hun databanken.
Project van twee jaar
Het project digitale begraafplaatsen vindt zijn oorsprong bij een applicatie die ontwikkeld werd in de schoot van Intercommunale Leiedal. De intercommunale ontwikkelt de websites van 13 steden en gemeenten in de regio. Als deelnemende stad binnen dit project engageerde Waregem zich in het najaar van 2010 om alle stedelijke begraafplaatsen digitaal in kaart te brengen.
Over het hele grondgebied telt Waregem zes begraafplaatsen met een totale oppervlakte van ongeveer 12,5 hectare. Bij de opstart van het project werd de begraafplaats De Barakke aan de Deerlijkseweg gedigitaliseerd. Gaandeweg werden ook de andere begraafplaatsen in kaart gebracht, de databanken op orde gezet en de koppeling tussen beide gemaakt. Sinds begin oktober is de opzet helemaal afgerond, zodat alle 15 400 overledenen kunnen opgezocht worden.
Zoeken en vinden Het resultaat is een online toepassing waar burgers van alle overledenen kunnen opzoeken op welke begraafplaats ze hun laatste rustplaats vonden. Opzoekingen kunnen gebeuren op naam (of een deel van een naam) of op het jaar van overlijden. Bovendien kan er gezocht worden binnen één of alle begraafplaatsen. Wanneer de begraafplaats van de overledene gekend is, kan er binnen deze begraafplaats gezocht worden. Wanneer je echter enkel een naam kent, kan er
over alle zes begraafplaatsen heen gezocht worden.
Gecombineerd zoeken is eveneens mogelijk. Eens je de overledene vindt die je zoekt, kan je op eenvoudige manier een afdruk maken op A4-formaat. Deze afdruk bevat alle nuttige informatie: naam en grafgegevens van de overledene, ondersteund met een detail- en overzichtskaart, liggingsplan, adresgegevens en openingstijden van de begraafplaats. Dit alles wordt nog aangevuld met de contactgegevens van de dienst burgerlijke stand.
Eenvoud is bewust en noodzakelijk
Deze online toepassing is bewust eenvoudig gehouden, zowel op het scherm, als in de achtergrond. Dit garandeert niet alleen het gebruiksgemak voor de doorsnee gebruiker, maar ook de wijze om de database altijd actueel te houden. Het gebruik ervan is intuïtief wat de toegankelijkheid alleen maar ten goede komt. De gebruikers van de toepassing moeten zeker geen computercracks zijn. Door automatische updates worden de gegevens uit de databank wekelijks doorgestuurd en gekoppeld aan de digitale kaart.
De tool wordt ook binnen de dienst burgerlijke stand gebruikt om alles beter te kunnen visualiseren. Op die manier kan er op een meer accurate manier opgetreden worden bij klachten en meldingen.
Om de begraafplaatsen online te doorzoeken klik hier. De begraafplaats van Beveren-Leie is ook nog steeds te bezoeken door op de button 'Begraafplaats' te klikken bovenaan dit blog.
Reacties op bericht (0)
Mooie, mooie Leie (Ode aan Beveren-Leie) door Steffen Ron