Goud voor Jan en Jenny Moerman-Demeulemeester Op zondag 12 juli werden Jan en Jenny Moerman-Demeulemeester, naar aanleiding van hun gouden jubileum, ontvangen op het gemeentehuis in Beveren-Leie.
Jan, die afkomstig is van Wortegem, werd op 16 december 1941 geboren in een gezin met nog één zus. Na zijn lagere school mocht hij verder studeren. Hij koos de richting handel en trok daarvoor naar het H. Hartcollege in Waregem, waar hij in 1960 afstudeerde. Op 1 februari 1961 begon hij aan zijn legerdienst bij de Landmacht. Hij genoot er 3 maanden opleiding in kazerne Dossin te Mechelen, om daarna nog 9 maanden het land te dienen in het hoofdkwartier te Keulen/Weiden. Eén maand nadat hij afzwaaide begon hij aan zijn beroepsloopbaan als bediende bij de firma NV Textielveredeling Vanmarcke Gebroeders te Beveren-Leie. Twee jaar later werd hij bevorderd tot bediende/boekhouder. Na een jaar op en neer te fietsen kon hij over een wagen beschikken. En waar Jan zijn loopbaan begon, daar ook ging hij in 2001 met brugpensioen.
Jenny is geboren op 5 september 1945 en getogen in Beveren-Leie in een gezin met één broer en drie zussen. Ze begon haar loopbaan in 1959 als hulplaborante in het textielbedrijf NV Lys Yarns te Zulte en werkte er tot in 1966. Ook voor Jenny was de fiets het vervoersmiddel bij uitstek. Het moest al hard regenen voor ze de bus mocht nemen om naar haar werk te trekken. Verder werkte ze nog iets meer dan een jaar bij haar echtgenoot om daarna nog 30 jaar werkzaam te zijn in feestzaal ’t Fonteintje. Ondertussen stond ze ook in voor het huishouden en de opvoeding van hun twee zonen Bart en Koen.
Het gouden paar leerde elkaar kennen in 1962, op het 11-novemberbal in ’t Fonteintje. Een vriend van Jan placeerde toen een danspasje met Jenny. Zo viel Jenny in het oog van Jan en dat was wederzijds. De vader van Jenny werkte eveneens bij Vanmarcke Gebroeders. Jan, die er de lonen uitbetaalde - toen nog contant – ging het loon van zijn toekomstige schoonvader ten huize uitbetalen om Jenny te zien. Op 9 juli 1965 verschenen ze voor de ambtenaar van de burgerlijke stand. Het jonge paar ging zich in de Sint-Jansstraat vestigen om na drie jaar hun nieuw gebouwde, en huidige woning in de Leenakkerstraat, te betrekken.
Voetbal was een van de hobby’s van Jan. Vroeger ging hij zijn zonen Bart en Koen aanmoedigen en nu zijn kleinzoon Maxime. Tot eind 1980 was hij ook secretaris van de supportersclub ‘Franky Dekennevrienden’ in café de Gilde te Beveren-Leie. Hij was ook vele jaren actief bij de wielerclub ‘Sport na Arbeid’, een hobby die hij nog steeds graag beoefend. Jenny houd het dan meer op zwemmen, Rummikub spelen en fietsen. Velen kennen Jenny ook van haar zangtalent. Alleen, of samen met broer Eugené animeerde ze al heel wat gelegenheden. Daarnaast is ze ook lid van Femma, Ziekenzorg en ook van Okra en de ‘Pijpensociëteit Deugd en Vreugd’, waar Jan bestuurslid is. Sinds 1995 ondernemen ze jaarlijks een busreis en deden zowat alle landen van Europa aan waar heel wat mooie herinneringen aan vast zitten.
Een prachtige herinnering, naar aanleiding van hun gouden jubileum, die zeker zal blijven nazinderen, is het weekend met de kinderen en kleinkinderen in Knokke. Daar kregen ze trouwens het bezoek van de Paus en pastoor die hun huwelijk op het strand nogmaals inzegende.
|