Beknopte omschrijving gemeenteraad 6 september 2016 Hierbij de punten die betrekking hebben op Beveren-Leie De gemeenteraad vanaf 19.00 uur volgen klik hier.
2. installeren en eed afleggen nieuw gemeenteraadslid: - akte nemen ontslag gemeenteraadslid - nazien geloofsbrieven van opvolgend raadslid - eed afleggen door opvolgend raadslid Naar aanleiding van het ontslag van mevr. Heidi Vandenbroeke als gemeenteraadslid ontvangen op 9 juni 2016, werd dhr. Johan Roose, als opvolger op lijst 2 N-VA, aangeschreven met de vraag of zij dit mandaat wenst op te nemen. De heer Roose heeft op 23 juni schriftelijk meegedeeld dat hij het mandaat niet zal opnemen. De tweede opvolger, mevr. Thea Mestdagh, werd aangeschreven en heeft op 5 juli bevestigd dat zij het mandaat zal opnemen. Zij heeft de vereiste verantwoordingsstukken bezorgd. Conform artikel 7 &3 van het gemeentedecreet onderzoekt de gemeenteraad de geloofsbrieven. De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt het opvolgend raadslid de eed af te leggen en vervolgens de akte van eedaflegging te ondertekenen. De eed luidt als volgt: “ik zweer de verplichtingen van mijn mandaat trouw na te komen”. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd akte te nemen van het ontslag van mevr. Heidi Vandenbroeke als raadslid en van de eedaflegging van het opvolgend raadslid mevr. Thea Mestdagh.
4. goedkeuren wijzigen samenstelling gemeenteraadscommissies In de gemeenteraad van februari 2013 werd de samenstelling van de gemeenteraadscommissies goedgekeurd, op basis van de voordrachtakten ingediend door de fracties, conform het Gemeentedecreet en het huishoudelijk reglement van de gemeenteraad. Inmiddels werd de samenstelling van de gemeenteraadscommissies gewijzigd in de gemeenteraadszitting van 2 december 2014,13 januari 2015, 7 juli 2015 en 12 januari 2016. Naar aanleiding van het ontslag van mevr. Heidi Vandenbroeke en de opvolging van raadslid Dorothéa Mestdagh, heeft N-VA-fractie een nieuwe voordrachtakte ingediend met de voordracht van mevr. Dorothéa Mestdagh voor de commissie grondgebiedszaken.
13. onroerende goederen: kennisname aankoop Goed te Beaulieu, Sint-Jansstraat 128 te 8791 Waregem In zitting van de gemeenteraad van 7 juni 2016 werd het schepencollege gemachtigd om het Goed te Beaulieu aan te kopen hetzij via openbare verkoopprocedure hetzij in der minne, maar met als maximum het bedrag van de schatting. Op de 2e zitdag van de openbare verkoop van 18 juli 2016 heeft het stadsbestuur het hoogste bod uitgebracht op dit onroerend goed. Het stadsbestuur is bijgevolg eigenaar geworden van het Goed te Beaulieu voor een bedrag van 495 000 euro, te verhogen met de kosten verboden aan de openbare verkoop. Kadastrale gegevens van het Goed te Beaulieu, Waregem 4e afdeling sectie A: nummer-aard-oppervlakte 158A - hoeve - 3.603,00 m² 160 - grond - 12.700,00 m² 159 - grond - 650,00 m² 156 - vijver - 2.530,00 m² 155- grond - 2.540,00 m² 154 - grond - 2.270,00 m² Totaal 24.293,00 m²
17. WAGSO: aanstellen nieuw lid raad van bestuur Door het ontslag van raadslid Heidi Vandenbroeke als gemeenteraadslid, stopt hiermee ook haar mandaat als lid van de raad van bestuur van WAGSO. Aangezien de N-VA-fractie hierdoor geen vertegenwoordiger meer heeft in de raad van bestuur, werd gevraagd om een nieuwe kandidaat voor te dragen. Op 26 augustus heeft de N-VA-fractie raadslid Jan Balduck voorgedragen voor dit mandaat. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd het nieuwe bestuurslid aan te stellen.
24. goedkeuren nutsleidingen: verplaatsen gascabine en nieuwe elektrische aansluitingen ter hoogte van stedelijke school Koning Albertstraat Door Eandis werd een offerte opgemaakt voor het leveren en plaatsen van een nieuwe gascabine ter vervanging van de huidige gascabine voor de stedelijke basisschool Beveren-Leie, Koning Albertstraat 41, alsook een nieuwe aansluiting elektriciteit. De huidige cabine bevindt zich in het gebouw waar nu het kindercentrum is die gedeeltelijk wordt gesloopt om een nieuwbouw te realiseren. Kostprijs: € 20.413,65 exclusief btw.
25. goedkeuren wegentracé verkaveling ter hoogte van Nijverheidstraat en Deken Debostraat (V2491.1) Op 23/05/2016 heeft NV Groep Huyzentruyt, Wagenaarstraat 33, 8791 Waregem een verkaveling ingediend voor het verkavelen van grond in 22 kavels voor open en halfopen bebouwing. De percelen zijn gelegen te 8791 Waregem, ter hoogte van de Nijverheidstraat en de Deken Debostraat, bekend ten kadaster onder sectie A 400h, 402c, 403t, 403w, 404e, 404g en 405 De aanvraag voorziet in de aanleg van nieuwe wegeninfrastructuur. De percelen zijn gelegen in het woonuitbreidingsgebied van het gewestplan Kortrijk, vastgesteld op 4 november 1977; De Deputatie heeft op 16 mei 2013 de woonbehoeftenstudie voor Beveren-Leie en Desselgem goedgekeurd; De gemeenteraad heeft op 2 september 2015 gunstig advies verleend voor de ontwikkeling van het WUG Nijverheidsstraat-Deken De Bostraat te Beveren-Leie Op 14 januari 2016 heeft de Deputatie haar principieel akkoord verleend voor het aansnijden van het WUG Nijverheidsstraat-Deken De Bostraat te Beveren-Leie. Het dossier werd aan een openbaar onderzoek onderworpen van 3 juni 2016 tot en met 2 juli 2016.
Er werden 2 bezwaarschriften ingediend: Bezwaar 1: aanpalende terrein heeft via ruilingsakte een erfdienstbaarheid bekomen van toegang. Dit dient gerespecteerd te worden Bezwaar 2: aanpalend terrein is eveneens gelegen in het WUG en wordt door huidig concept ingesloten, waardoor latere ontwikkeling onmogelijk wordt. Volgens woonbehoeftenstudie is er een behoefte van 29 woningen in Beveren-Leie. Het restant van 7 woningen is geschikt voor de gronden van bezwaarindieners. Door een aanpassing van het stratenplan zou deze gronden kunnen aangesloten worden. Beoordeling van de bezwaren: Bezwaar 1: het bezwaar is gedeeltelijk gegrond. De verkavelaar moet de burgerrechtelijke overeenkomsten naleven. De gronden kunnen worden ontsloten via de dwarse reststrook ter hoogte van lot 17. Bezwaar 2: het aansnijden van bijkomende gronden in het WUG is momenteel niet aan de orde. Het PRIAK heeft slechts toelating om 22 kavels aan te snijden. Mocht in de toekomst toch beslist worden om het restant van 7 kavels in dit WUG te ontwikkelen dan kan ter hoogte van de zuidelijke parkeerhaven een doorsteek gemaakt worden om de gronden te ontsluiten. In het verkavelingsontwerp zijn momenteel 19 openbare parkeerplaatsen voorzien. Dit voldoet ruimschoots aan de normen vastgelegd in het gemeentelijke verordening bij woonprojecten en verkavelingen met aanleg van wegenis, zodat het eventueel wegnemen geen invloed zal uitoefenen op de parkeerdruk in de verkaveling. De gronden worden momenteel ontsloten via de uitweg van de woningen Deken De Bostraat 4 tot 12.
Het ontwerp voldoet ruimschoots aan de opgelegde groenzone van 5% van de bruto te verkavelen gronden. (15.031m² x 5% = 752m² -> voorzien 1.353,10m² na aftrek van zone voor doorrit) Gelet op de verbintenis wegenaanleg tussen de verkavelaar en de stad Waregem tot het uitvoeren van het project met wegenaanleg; (zie bijlage) Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om het wegentracé goed te keuren en om de verbintenis tot het uitvoeren van het project met wegenaanleg goed te keuren.
|