Beverse Weetjes in een andere taal lezen klik hier.
Dropbox
Druk op onderstaande knop om een foto en bijhorende tekst te versturen.
E-mail Beverse Weetjes
Uw vereniging organiseert een activiteit, u hebt iets te vieren, u hebt een nieuwtje te melden... Druk op onderstaande knop en stuur uw activiteit...., door.
E.H. Luc Suys was de laatste pastoor in Beveren-Leie. Van 1990 tot eervol ontslag in 2011. Eind april 2014 ging hij zich in zijn geboortedorp, Lauwe vestigen. Overleden op 12 december 2016.
Schijn bedriegt...
Schijn bedriegt soms zozeer dat je zou willen dat mensen, net als levensmiddelen, voorzien waren van een etiket met de ingrediënten.
Bron: Blog Valerieke's Ditjes en Datjes
Plaatselijke info
Onderwijs
Beverse verenigingen
Leonard Lodewijk De Bo Beveren-Leie 27-09-1826 Poperinge 25-08-1885 Klik hier om het Westvlaamsch Idioticon te lezen
Al ruim 60 jaar is Anckaert Confectie NV een gevestigde naam in de wereld van de kinderkleding. Hoewel de productie bijna 20 jaar geleden naar Tunesië verhuisde, draait het familiebedrijf nog altijd op volle toeren.
"We gingen een kijkje nemen in het bedrijf waar ikzelf als 15-jarige mijn loopbaan als stikster begon en waar tevens een heel aantal Beverse mensen aan het werk waren en/of nog zijn".
We maakten kennis met Marianne Anckaert, productmanager en medebestuurster van de zaak. "Eindelijk ben ik er bijna ingerold opent de bijna 50-jarige Marianne Anckaert. Nadat ik mijn middelbaar diploma behaalde ging ik in Gent Sociologie studeren maar dat was niet echt mijn ding waardoor ik aan de slag ging in ons familiebedrijf". In die periode stelde de familie Anckaert Zo'n 50 mensen tewerk. "Ook toen al was kinderkleding ons handelsmerk," weet Marianne "We produceerden toen nog zelf en leverden aan tal van warenhuizen zoals Sarma, Nopri en C&A.
Productieprijs "Toch kwam er aan die samenwerking een einde. De tijden veranderden en uiteindelijk kozen de handelaars voor goedkopere producenten. We speelden daar op in door in 1992 de productie op te starten in Tunesië. Op die manier stellen we niet alleen tussen de 80 en 100 Tunesiër te werk maar ging ook onze productieprijs sterk naar beneden waardoor het voortbestaan van Anckaert Confectie NV meteen gegarandeerd werd. De dag van vandaag kan geen enkele van onze soortgenoten het zich nog permitteren om zelf voor de productie in te staan."
Solden Met om en bij de 25 dienstjaren op haar actief kent Marianne Anckaert haar branche intussen door en door maar toch put ze nog erg veel voldoening uit haar job. "Uiteindelijk is het een manier als een andere om je boterham te verdienen", klinkt het. "En als ik echt eerlijk moet zijn, ondervind ik meer nadelen dan voordelen, De factor stress is daar mede bepalend voor.
Streven naar perfectie is mijn ambitie "Wij werken met seizoensproducten en dat voel je wel. Een jaar wordt bij ons opgebouwd uit twee treinen: een in de zomer en een in de winter. In die twaalf hectische weken wordt 90 procent van onze verkoop bepaald. Consumenten kijken uit naar de solden maar voor ons is dat meestal het begin van een drukke periode. Eens de solden achter de rug, willen handelszaken de kledij voor het volgende seizoen in de rekken. Momenteel gaan de laatste zomeroutfits de deur uit".
Als producent en verdeler van kinderkledij, moeten ook de jongste trends gevolgd worden. Toch schuimt men bij Anckaert Confectie NV niet de grote modesteden af om inspiratie op te doen.
Stoffen ontdekken "Bij ons is het vooral be1angrijk om nieuwe stoffen te ontdekken", verduidelijkt Marianne Anckaert. "Af en toe gaan we een kijkje nemen op een beurs maar het belangrijkste is om op het gepaste moment je voelsprieten uit te steken." In het bedrijf kunnen de personeelsleden het allemaal uitstekend met elkaar vinden. "Speciale activiteiten om de teamspirit te bevorderen, doen we niet", klinkt het. "Klinken op het nieuwe jaar zat er ook niet in omdat het hier rond de jaarwisseling traditioneel een heksenketel is. Wel maken we er een punt van om de grote vakantie samen in te zetten en ook ons tienjarig bestaan als NV vierden we samen."
Marianne Anckaert woont met haar partner in Heule. Ze houdt van een partijtje volleybal en volgt momenteel een cursus Arabisch. "Niet omdat onze productie in Tunesië gehuisvest is maar gewoon uit eigen interesse. Het is belangrijk om je in meerdere talen uit de slag te kunnen trekken." Naar de toekomst toe hanteert Marianne Anckaert de leuze: 'Alles kan altijd beter'. "Streven naar de perfectie is mijn ambitie", klinkt het enthousiast. "Dat betekent mooiere kledij blijven maken van een telkens beter wordende kwaliteit".
ANCKAERT CONFECTIE NV Adres: Waregemstraat 14 in Desselgem. Branche: Fabrikant van modieuze en comfortabele kinderkleding. GYMP is het eigen kledingsmerk. Historiek: De zaak werd begin de jaren vijftig opgestart door de grootouders en later door de ouders van Geert Anckaert, die samen met broers Jo, Pol en zus Marianne Anckaert de zaak bestuurt. Speciaalzaken: In de Noordzandstraat in Brugge en de Leiestraat in Kortrijk heeft de familie Anckaert met GYMP Flagstore twee speciaalzaken. (Verschenen in Het Wekelijks Nieuws, editie Gaver. Tekst Benny Wouters, foto Rita Sabbe)
Reacties op bericht (0)
Mooie, mooie Leie (Ode aan Beveren-Leie) door Steffen Ron