Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 86 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen.
Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
Als je niet weet wat je straks gaat eten! Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
05-09-2009
Kalfskoteletten met knoflook,ansjovis en peterselie.
Kalfskoteletten
Kalfskoteletten Met Knoflook, Ansjovis En Peterselie =====================================
voor 2 personen:
2 kalfskoteletten
wat bloem
2 eetlepels boter
twee theelepels knoflook, fijngehakt
3 ansjovisfilets, heel fijn gehakt
2 eetlepels plattte peterselie, fijngehakt
2 eetlepels olie
peper en zout uit de molen.
. De dag voordien:
Doe de boter en knoflook in een klein pannetje en smoor de knoflook daarin zachtjes lichtbruin.
Voeg de ansjovisjes toe en smoor ze mee. Druk met een houten lepel de visjes fijn totdat je een mooie pasta krijgt.
Doe er dan de peterselie bij en bak die nog heel even mee.
Haal de pan van het vuur en zet weg.
De dag zelf:
Neem een pan waarin de koteletten mooi naast elkaar passen en giet daarin de olie. Laat de olie heet worden, haal de koteletten even door de bloem en bak ze in ongeveer 8 minuten aan beide kanten bruin.
Schep de koteletten uit de pan op een voorverwarmde schaal en bestrooi ze met peper en zout.
Giet de olie voorzichtig uit de pan en roer de aanbaksels los met 2 á 3 eetlepels water. giet er het ansjovismengsel bij en roer even goed om.
Giet de saus over de koteletten en dien meteen op met een schijfje citroen.
Bisque Van Noordzee Garnalen ============================= 1 kilo g ongepelde grijze garnalen
1-1/2 liters water
1 sjalot
selderij en tijm
1 theelepel tomatenpuree
zout peper
1/4 liter room
1 eetlepel boter
1 eetlepel bloem
. Pel de garnalen.
Doe de pantsers in een ruime pan met het water, de sjalot, selderij, tijm tomatenpuree en laat dit 30 mintuen zachtjes koken.
Doe dan het geheel door een passevite . Het gaat erom dat de sappen van de koppen en lijfjes er uit geperst worden. Giet het vocht tijdens het draaien ook door de passevite.
Zeef de bouillon heel zorgvuldig, eerst door een puntzeef, dan nog een keer door een neteldoek.
Maak een roux van de boter en bloem en voeg hierbij de bouillon.
Voeg een scheutje room erbij en maak op smaak met wat peper en zout.
Klop de rest van de room bijna stijf.
Leg op de borden 1 lepel garnalen.
Schep de soep erover en schep in het midden een lepel geklopte room.
Strooi er nog wat gehakte platte peterselie over.
Als er geen kinderen meeeten kun je ook nog een klein scheutje cognac toevoegen.
koel de appelen in de ijskast, steek er daarna een houten brochette door. warm een mengeling op van suiker en grenadine. wanneer deze op het punt staat om te karameliseren dompel je de appel erin. laat afkoelen en eet smakelijk.
Carpaccio bonbon ================================ ongeveer 100 gram. ossehaas
wortel
komkommer
courgette
ijsbergsla
parmezaanse kaas
pijnboompitten
pesto
room
sprietje bieslook
. zorg dat de ossehaas diepgevroren is.
Bereidingswijze
Snijd de ossehaas in dunne plakjes op de snijmachine op stand 4. (of laat deze door de slager snijden als je geen snijmachine hebt)
Bedek een koffiekop(je) aan de binnenkant met plastic folie. Leg in het kopje 3 of 4 plakjes ossehaas, zorg dat de onderkant bedekt is en dat de uiteinden er overheen hangen, zodat je deze later dicht kan vouwen tot een pakketje.
Bak in de wok, geraspte wortel, komkommer en courgette.
Bak voor de smaak wat pesto mee.
Doe de gebakken groenten in het kopje.
Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes, en doe een klein beetje boven op de groenten.
Vouw hem dicht en bind hem af met een sprietje bieslook.
Zet de kookpan op het vuur en doe hier room in, doe hier en beetje pesto bij en eventueel. voor de smaak wat geraspte parmezaanse kaas doorheen.
Serveertips Pak een groot plat bord. Leg in het midden een rond bedje ijsbergsla. Haal de "bonbon" uit het kopje en zet deze op het bedje sla.
Nappeer de saus met een slingerende beweging over het bord.
Strooi als laatste wat geraspte kaas en pijnboompitten over het bord.
Zalm Met Mascarpone Kaas ==================== 4 rode zalmmoten 6 preien 250 gram mascarpone kaas 1 eierdooier 1 deciliter melk Sap van 1 citroen 1 eetlepel boter peper en zout
. De dag voordien:
Snijd het wit van de preien in ringen.Laat 1 eetlepel boter warm worden in een brede kookpan en doe er de preiringen in.Kruid met peper en zout en zet het deksel op de pan.Laat gedurende 5 minuten stoven. Klop de mascarpone kaas met 1 eierdooier en 1 deciliter melk tot een gladde massa.
De dag zelf:
Warm de prei terug op,en leg er de zalmmoten op,kruid met peper en zout en giet er citroensap bij.Laat met het deksel op de pan 8 minuten garen.Neem de moten uit de pan en doe 3/4 van het mascarpone kaas-mengsel bij.Roer goed om en laat even warmen.Giet het prei-kaas mengsel in een ovenschotel,Schik er de zalmmoten op en lepel er de rest van de mascarponi over. Laat lichtjes kleuren onder de grill en dien onmiddelijk op.
Lamsbout met citroen en look ============================ paneermeel: 40 gram
lamsbout: 1 kilogram
teentjes look: 6
zout
aardappelen: 800 gram
olijfolie
platte peterselie: 1 eetlepel
uien: 2
peper
citroenen natuur: 2
verse rozemarijn : 2 takjes
. De dag voordien:
Pers de citroenen en bewaar de schil van één citroen.
Plet 2 teentjes look , meng met het citroensap.
Giet dit mengsel over de lamsbout, dek af, en laat minstens 4 uur rusten in de koelkast. Denk eraan de lamsbout regelmatig om te draaien.
De dag zelf:
Verwarm de oven voor op 180graden.
Schil de aardappelen en snij ze in stukken.
Hak de uien.
Schik de aardappelen en de uien in een grote ovenschotel, leg er de lamsbout bovenop. Breng op smaak met peper en zout, een vleugje olijfolie, en laat 35 minuten in de oven braden.
Hak de peterselie met de resterende teentjes look. Meng met de rozemarijn, het paneermeel, 2 soeplepels olie en de fijn gehakte citroenschil.
Wrijf de lamsbout flink in met dit mengsel en plaats opnieuw in de oven voor 40 minuten. Dien de lamsbout op met verse groenten. *
U kan een beetje truffelsap in het peterseliemengsel toevoegen
Aardbeientaart Met Amandelen ============================ 175 g fijngemalen amandelen
175 g fijne suiker
175 g zelfrijzend bakmeel
175 boter
2 eieren,
500 g aardbeien, in plakjes gesneden
. Smelt de boter (au bain Marie) en meng de suiker, amandelen, bakmeel en de eieren. Gebruik de mixer in de laagste stand.
Smeer dan de helft van het deeg op de bodem van de springvorm. Leg daarop de in plakjes gesneden aardbeien en strijk daarop de rest van het deeg.
Een lastig klusje, het deeg is erg plakkerig. Je moet snel werken. Ik gebruikte een brede pannenlikker om alles te verdelen.
Bak de taart dan 1 uur op 160 graden hete lucht of 180 graden gewone oven.
Let op dat de taart niet té bruin wordt. Bij mijn oven ging het prima, maar als het gebak te bruin wordt kun je de laatste minuten wat alu-folie gebruiken om de taart af te dekken.
Laat de taart even in de vorm staan en maak de randen voorzicht los.
Het is mooi en ook lekker om de taart dan nog te bedekken met een laag suikerglazuur.
Dat maak je door 75 gram poedersuiker en wat aardbeiensap bij elkaar voegen tot je een hele dikke massa hebt. Dan meteen uitsmeren over de taart.