mijn fiets- en wandeltochten
Welkom beste bezoeker.


Inhoud blog
  • Naar de oogarts.
  • Een trage wandeling.
  • Gellik
  • Naar Tournebride.
  • Naar Pietersheim.

    Afgelegde kms. en gegevens van 2024:

    op datum van: 08-10-2024

    wandelen: 1.946,04 km.

    fietsen: 5.519,94 km.

    verbruikte Kcal: 242.709

    hoogtemeters: 34.554

    uren in beweging: 639u51

    aantal stappen: 2.594.720 +/- 10.000 stappen = 7,5 km

    aantal wandelingen: 210

    aantal fietstochten: 75


    Zoeken in blog




    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    06-10-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gellik

    We hebben daarnet onze brievenbus leeggemaakt. Één week voor de gemeenteraadsverkiezingen valt het reuze mee qua folders die we in onze bus krijgen. Het is ooit anders geweest, zeker in de periode dat ik nog postmeester was te Lanaken en het voor het zeggen had, wanneer en hoe de folders gepost zouden worden in de bussen. Ik nodigde in die periode alle lijsttrekkers uit op mijn kantoor en legde hen de spelregels uit van het verspreiden van verkiezingsfolders (prijs - max. per dag - enz.). En iedereen ging daar op in. Zo wist ik altijd welke  partij niet dezelfde dag folders wou rondgebracht krijgen samen met folders van 'n andere welbepaalde partij. En het liep toen altijd gezwind, niemand klaagde en toch hadden mijn postmannen en vrouwen, verschrikkelijk veel werk in die periode. Nu is dat allemaal véél minder, het kost ook véél meer dan vroeger om iets rondgebracht te krijgen.

    Maar dit verslag gaat eigenlijk over mijn wandeling van deze voormiddag. Ik wilde nog eens naar Gellik gaan. Je hebt daarvoor verschillende mogelijkheden, ik ging gewoon via de Kewithdreef, zeker omdat daar altijd wat paarden rondlopen. Daarna ging ik rechtsaf, de Bergstraat op met bovenaan, één der mooiste oude woning van het dorp.

    Daarna ging ik het centrum van Gellik in, met prominent aanwezig, de Sint-Laurentiuskerk. De oude kerk werd verwoest in WO I en nadien heropgebouwd. In de kerk zelf staat nog een preekstoel van 1682. Via het monument van de overleden oud-strijders, daalde ik de berg af richting de Wijerdijk. Daar kwam ik vriend Eric tegen met zijn echtgenote. Altijd leuk met hen 'n babbel te hebben.

    Terugkeren deed ik via de Boonakkerstraat, de mooie herfstkleuren van Interieur Marres en de voor mij, mooiste boom van Lanaken aan het college.

    Samen met mijn echtgenote hebben we vandaag ene hele gezellige namiddag gehad en nu, met de tonen van Secret Garden, sluit ik mijn verslag af. Nog ene fijne avond.

















    06-10-2024, 17:22 geschreven door eddy meuris

    Reageer (6)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    05-10-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar Tournebride.

    Wie mij kent weet dat ik moet blijven bewegen en op allerlei andere zaken, moet actief kunnen zijn. Ik zou anders voor mijn echtgenote ene ambetante huisgenoot zijn, eentje die anders aan de muren omhoog zou kruipen. Laat mij dus maar doen, al gaat dat wat moeilijker dan anders, ik heb er geen probleem mee. Een klager was ik niet en ben ik niet.

    Vanmorgen was het vrij fris toen ik naar de bakker ging. Gelukkig was het deze namiddag helder weer, veel zon, weinig wind en 'n aangename temperatuur. Gaandeweg kwamen de wolken wel opzetten, maar dat kon de pret niet bederven.

    Ik wandelde het centrum in, dan door de Jan Rosierlaan en achter het brugje, langs het kanaal naar Tournebride. Dat is 'n onverhard pad en ik moet al ver terugdenken om daar nog eens 'n andere passant gezien te hebben.

    Eens de brug van Tournebride over, vervolgde ik mijn weg doorheen Pietersheim. Het kasteel en de burchtruïne liet ik maar eens links liggen en nam gewoon het bospad rechtdoor tot aan de Neerharenweg. Wat later nam ik toch nog 'n ommetje langs de visvijver. De vissen konden kiezen aan welke haak ze zich lieten verrassen, er waren 'n zestal vissers actief.

    En wat die zwammen betreft, die Reuzenzwammen staan er momenteel met hopen. Kijken mag, aankomen niet! En terwijl ik dit aan het typen ben, volg ik met 'n half oog de tweestrijd tussen onze Lotte en Marianne Vos om het WK gravel. Het is Marianne geworden, proficiat.





















    05-10-2024, 16:06 geschreven door eddy meuris

    Reageer (5)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    04-10-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar Pietersheim.

    Een en al zon deze voormiddag en nu, 13u40, nog steeds. Een mooie dag dus. Dat was best 'n dag geweest dat er gefietst kon worden, maar nuchter als ik ben, heb ik die gedachte toch maar flink opgeborgen. Het zal deze maand - en misschien zelfs nog 'n stukje van november - een periode zonder fiets zijn. Wandelen daarentegen kan geen kwaad, zij het met de handrem op, geen stoer gedoe met flinke gemiddelden of ruwe parcours. Wat ik ook niet zal doen, dat is 'n bus nemen om elders te vertrekken. Corona is nog steeds in het land en ik wil mijn operatie aan mijn linkeroog niet op het spel zetten. 

    Goed beschut tegen de zon (petje op), de sjaal om de hals (het was nog fris) begon ik aan mijn wandeling. Ik vertrok via de Broekstraat naar de Koning Albertlaan. Daar was vroeger 'n school, de Fratersschool. Ik heb er mijn kindertijd doorgebracht en kan nu nog, zovele jaren later,  de verschillende meesters en Frater opnoemen waarbij ik lessen gevolgd heb. De woning van de Fraters is nu geïntegreerd in de bibliotheek "De Bron".

    In Pietersheim blijf ik doorheen de site van de oude burchtruïne wandelen, al was het maar om op te volgen of de opgravingen weer eens overwoekerd worden door struikgewas.

    Terugkeren deed ik via de Kinderboerderij en de atletiekpiste. Mijn laatste foto nam ik op de Waterstraat, één der oudste straten van het dorp en daardoor ook de straat met de meeste oude huisjes.





















    04-10-2024, 14:01 geschreven door eddy meuris

    Reageer (3)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    03-10-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kompveld

    Het is me wat, nu voor het beeldscherm van mijn pc zitten, het is niet zo evident. Waar ik gisteren en eergisteren zo goed als (bij wijze van spreken uiteraard) blind voor mijn scherm zat, lukt het vandaag 'n heel klein beetje beter. Maar het is en blijft 'n wazig zicht. Mijn rechter brilglas is uiteraard nu veel te sterk voor mijn oog en dat is heel vervelend. Vandaag ben ik bij mijn opticien geweest om uit 'n oude bril, het rechter glas te laten verwijderen. Gisteren deed ik het nog op de manier van de zeerovers.

    Hoe ook, honderd procent is het nog steeds niet omdat ik ervoor gekozen heb om te blijven brillen. Ik kan mij 'n verder leven zonder bril niet indenken. Natuurlijk zal de sterkte van de glazen aangepast worden en mijn multifocale bril zal nodig blijven omdat ik bijziend ben.

    Een operatie aan 'n oog is verder één ding, maar wat er dan nog allemaal bijkomt ..... Meerdere keren per dag oogdruppels indoen, voor het slapen gaan 'n oogzalf aanbrengen en 'n oogkapje opzetten. Gelukkig heb ik enkele behulpzame handen die mij daarbij helpen.

    Ik hoop dat ik vandaag mijn verslag foutloos maak, dat was niet het geval op dinsdag toen vriend Pol mij betrapte op 'n zware grammaticale fout. Doorgaans lees en herlees ik mijn verslag eer ik het definitief afsluit. Eventuele fouten heb ik dan gezien en verbeterd. Maar nu was er mij eentje ontsnapt. Ik heb het inmiddels rechtgezet.

    Maar genoeg nu over mijn oog, ik had gisteren van mijn oogarts de toelating gekregen om te blijven wandelen, voor de rest moest ik mij gedeisd houden. Ik ben dus eerst naar de opticien geweest om vervolgens via Briegden naar de wijk Kompveld te wandelen. Het was wel effe oppassen bij het oversteken van straten, ik ben niet voor 100% maar voor 300% voorzichtig geweest en mijn tijd genomen.

    Via de Boonakkerstraat was het tijd om terug te keren, ware het niet dat ik toch nog wat oponthoud had met 'n kandidaat-gemeenteraadslid, 'n goede vriend. Ik heb op 'n bepaald moment het gesprek moeten afbreken om thuis niet te laat toe te komen voor het middagmaal en daarbij slechte punten op te lopen. Ene fijne dag verder nog.













    03-10-2024, 14:04 geschreven door eddy meuris

    Reageer (7)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    02-10-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na oogoperatie

    Zo, 'n kleine update na mijn oogoperatie gisteren. Zoals ik al schreef, ik was er niet zenuwachtig over, die kalmeringspil die ik moest innemen was eigenlijk nergens voor nodig. Het is allemaal vlot verlopen en aangezien ik de eerste van de dag was, kon ik ook al rap terug naar huis. Uiteraard zie je de eerste dagen nog wazig, ook vandaag nog, en die pijnstiller die ik nam voor het slapengaan, heeft mij 'n goede nachtrust bezorgd.

    Maar vanmorgen kon ik het toch niet laten om effe de deur uit te gaan. Ver ben ik niet geweest, het was gewoon even het gevoel terugkrijgen om wat te wandelen zonder risico's te nemen. En geld afhalen aan de automaat lukte ook nog.

    In het park waren ze bezig de schapen te verhuizen naar 'n andere locatie.

    Deze namiddag moet ik nog voor 'n controle naar de oogarts. Het zal nu 'n aantal weken druppels in mijn oog blijven doen. En binnen veertien dagen volgt dan mijn andere oog.

    Gezien ik nog wazig zie, zal ik mijn bezoekjes toch moeten beperken. Ik wil niet hebben dat ik kemels schrijf in andere gastenboeken.













    02-10-2024, 20:58 geschreven door eddy meuris

    Reageer (4)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    01-10-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Temse

    Vanmorgen om 7u00 moest ik er al zijn in het ziekenhuis van Lanaken. Ik was er niet allleen, er waren nog verschillende koppels die zich op dat uur aandienden. Gellukig was ik als eerste aan de beurt. Maar na de eerste plichtplegingen bij de verzorgsters, het invullen van een vragenlijst, omkleden en de eerste behandelingen van mijn oog, werd ik toch al verder gebracht naar de voorkamer van de operatiezaal. Na nog wat wachten konden ze aan mijn oog beginnen.

    Ik ben er eigenlijk in het geheel niet nerveus voor geweest, wat moet gebeuren, dat moet gebeuren. Nu zie ik uiteraard niet te best, maar dat zal wel beteren.

    Uiteraard geen sport vandaag. In de plaats komt er een reeks oude postkaarten van Temse. Een van onzer medeblogsters woont daar. Temse ligt in Oost-Vlaanderenen telt +/ - 31.000 inwoners.  De stad is al bekend in de 10de eeuw.

    Veel kijkplezier.



























    01-10-2024, 11:23 geschreven door eddy meuris

    Reageer (6)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    30-09-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderboerderij.

    Vanmorgen ben ik eerst naar de bibliotheek gegaan voor wat nieuw leesvoer. Ik was aan mijn laatste boek bezig en aangezien ik morgen 'n operatie onderga aan mijn rechteroog (nieuwe lens), leek het mij beter om vandaag al te gaan kijken voor nieuwe boeken.

    Na de koffie kon ik dan vertrekken voor 'n korte wandeling. Kort in die zin dat het rond het middaguur kon gaan regenen. Ik ben nog eens de kinderboerderij gaan bekijken, altijd leuk om die beestjes bezig te zien. Het was er vrij rustig vandaag, natuurlijk, de kinderen zitten op school, of .... toch niet allemaal. Ik heb verschillende klasjes met kleuters gezien in Pietersheimbos. Rond deze tijd van het jaar is er op school altijd 'n week van het bos.

    Meer volk was er aan de visvijver, 'n viertal vissers zaten er comfortabel hun hengel uit te gooien. En met comfortabel bedoel ik dat ze enerzijds alles bij de hand hebben en anderzijds heel gemakkelijk zitten aan het water. Ik vermoed toch dat 'n gemiddelde visser heel wat euro's heeft uitgegeven voor zijn uitrusting en materiaal.

    Terugkeren deed ik doorheen de burchtruïne. Ik heb nog even met het idee gespeeld om via het centrum terug naar huis te wandelen, maar met die mogelijke regen, was het beter om de kortste weg te nemen. En maar goed ook, op het eind begon het al te miezeren.

    Wat nu de volgende dagen gaan brengen, zelf heb ik er het raden naar. Fietsen is helemaal uit den boze en of ik kan gaan wandelen is nog 'n andere vraag. Ik moet sowieso voorzichtig zijn met mijn oog. En uiteraard is mijn bril nog niet aangepast aan de gewijzigde sterkte. De vraag is uberhaupt of ik wel met de pc iets kan doen ... ??  Het zal zich morgen uitwijzen. Zien jullie geen verslag, dan weten jullie waarom.

























    30-09-2024, 13:28 geschreven door eddy meuris

    Reageer (4)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Gastenboek
  • Gezellige woensdag
  • Lieve groetjes , en geniet maar van een lekker kopje koffie !
  • Goedemorgen van ons eddy
  • Fijne midweek !!!
  • MOJI MILÍ KAMARÁDI EDDY A OLGA

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Over mijzelf
    Ik ben Eddy Meuris
    Ik ben een man en woon in Lanaken (België) en mijn beroep is gepensioneerd.
    Ik ben geboren op 03/03/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: wandelen - fietsen - genealogie - schaken.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Facebook
  • Geneanet
  • Aldfaer
  • Bèssemgezèt
  • Corba Jack
  • Benthe & Ferre
  • Mariska
  • Oneroosje
  • Charlotte

    Mijn favorieten
  • Anneke en Henk
  • Evert
  • Jos
  • Marianne
  • Julien
  • Rebecca
  • Meidje
  • Meeuw
  • Sylvain
  • José

    Mijn favorieten
  • Patty & Freddy
  • Patricia
  • Bunic Jos
  • Dirk
  • Ingrid
  • Steffie
  • Annie
  • Arlette
  • Natoken
  • Gerda

    Mijn favorieten
  • Claire
  • Myriam
  • Albert
  • Albert en Lenie
  • Martin
  • Christiane
  • Alois
  • Eddy
  • Fons
  • Flora

    Mijn favorieten
  • Ani
  • Albert
  • François
  • hennie
  • Monique
  • Rita
  • Jeannine
  • Leo
  • Jan en Elena

    Mijn favorieten
  • Godelieve
  • Maria
  • Harmke
  • Derktje
  • Roske
  • Dini
  • Willy
  • Ton
  • Hugo
  • Annie en Rogier

    Mijn favorieten
  • Bernward
  • Marleen
  • Leen
  • Myette
  • Vlasta
  • Liliane
  • Alfy
  • Pol
  • Klaproosje
  • Gerda

    Mijn favorieten
  • Jean & Maria
  • Eddie
  • Nadia
  • Chrisje
  • Frankie
  • Eddy
  • Fred

  • Archief per week
  • 07/10-13/10 2024
  • 30/09-06/10 2024
  • 23/09-29/09 2024
  • 16/09-22/09 2024
  • 09/09-15/09 2024
  • 02/09-08/09 2024
  • 26/08-01/09 2024
  • 19/08-25/08 2024
  • 12/08-18/08 2024
  • 05/08-11/08 2024
  • 29/07-04/08 2024
  • 22/07-28/07 2024
  • 15/07-21/07 2024
  • 08/07-14/07 2024
  • 01/07-07/07 2024
  • 24/06-30/06 2024
  • 17/06-23/06 2024
  • 10/06-16/06 2024
  • 03/06-09/06 2024
  • 27/05-02/06 2024
  • 20/05-26/05 2024
  • 13/05-19/05 2024
  • 06/05-12/05 2024
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 26/12-01/01 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 27/12-02/01 2022
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!