Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 86 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    17-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eendenborst met verse perziken.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eendenborst een meevaller.

    Eendenborst met verse perziken
    ==============================
    champagne of schuimwijn:  2,50 deciliter

    tuinkers

    eendenborstfilets:  2

    gedroogde ham:  4 sneetjes

    perziken:  4

    peper en zout

    basilicumblaadjes:  4

    suiker:  2 soeplepels

    likeur van perziken:  4 soeplepels

    sla


    .
    Bak de eendenborsten gedurende 10 minuten langs de velkant en nog eens
    3 minuten langs de andere kant.

    Snijd de perziken in stukken en bevochtig ze met de schuimwijn.

    Laat alles gedurende 15 minuten koken, mix het geheel met een mixer en
    doe door een zeef.

    Breng op smaak met peper en zout, voeg de perzikenlikeur toe en de
    suiker.

    Snijd de borstjes in schijfjes en schik ze op een bord.

    Hak de basilicum en voeg deze op het laatste bij de saus.

    Overgiet het vlees met de saus en leg het schijfje ham ernaast.

    Werk af met sla en eventueel wat schijfjes perzik, wat tuinkers of
    kervel

     

    17-08-2009 om 08:29 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ovenschotel met witloof,ham en eieren.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eenpansgerechten altijd gemakkelijk.

    Ovenschotel Met Witloof, Ham En Eieren
    ======================================
    Ingrediënten:
     
    4 struikjes witloof,

    4 gekookte aardappelen,

    2 hardgekookte eieren,

    100 g gekookte ham,

    klontje boter,

    50 g versgeraspte Emmenthal kaas

    kookroom 2 deciliter,

    8 takjes witte selder, fijngehakt,

    paneermeel om te bestrooien

    Ovenschaal met een inhoud van circa 1,5 liter,

     


    Bereidingswijze:
    De dag voordien:

    Snijd de blaadjes witloof in de lengte in brede repen.

    Snijd de aardappelen in plakjes.

    Hak de eieren fijn.

    Snijd de ham eerst in reepjes en daarna in stukjes. 

    Verhit een klontje boter in een pan en roerbak de witloof kort. Laat
    afkoelen.

    Roer de kaas door de kookroom.

    Bestrooi een ingevette ovenschaal met wat paneermeel.

    Verdeel de aardappelschijfjes dakpansgewijs over de bodem van de
    schaal.

    Bestrooi met de fijngehakte selder.

    Verdeel er het witloof over en daarna de ham en de eieren.

    Giet het roomkaasmengsel over de inhoud van de ovenschaal.


    De dag zelf:

    Zet de schaal 20 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C,de
    laatste 5 minuten onder de grill, tot de bovenkant lichtgekleurd is.

    Dien warm op.

     

    16-08-2009 om 11:50 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    15-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Côte a l'os met pikante BBQsaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    BBQ

    Côte à L'os Met Pikante Barbecuesaus
    ====================================
    1 côte à l'os van rund

    4 eetlepel. vleesmarinade

    Voor de pikante barbecuesaus:

    4 tomaten

    2 paprika's (groen of geel)

    1 sjalot

    1 teentje knoflook

    6 eetlepel. barbecuesaus

    1 eetlepel olijfolie of vleesmarinade

    instantsausbinder (facultatief)

    4 à 6 eetlepel. pikante barbecuesaus extra hot (Zeisner)

     


    Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 seconden. in heet water
    dompelt) en snij in partjes. Verwijder de witte zaadlijsten en pitten
    uit de paprika's en snij in stukjes. Snipper de sjalot en het
    knoflookteentje fijn.

    (30 à 35 min.)

    Strijk de côte à l'os in met de vleesmarinade en zet in de koelkast tot
    gebruik.

    Maak de saus:

    verhit de olijfolie of de vleesmarinade in een steelpannetje en stoof
    de fijngesnipperde sjalot en knoflook glazig.

    Voeg de paprikastukjes toe en schep om.

    Voeg de tomatenpartjes toe en laat 5 min. sudderen op een matig
    vuurtje.

    Voeg 4 eetlepel. (of meer indien gewenst) barbecuesaus toe en laat nog
    2 min. sudderen.

    Bind de saus eventueel met instantsausbinder.

    U kan de saus eventueel warm houden op de barbecue.

    Dep de côte à l'os droog en bak ± 30 min. (voor saignant, reken meer
    tijd voor doorbakken vlees) op een matig warme barbecue of in een
    grillpan.

    Draai geregeld om. Voor een mooi ruitjeseffect verplaatst u het vlees
    geregeld.

    Snij het vlees eventueel los van het been en snij daarna in sneetjes.
    Dien op met de saus en een frisse salade.

     

    15-08-2009 om 16:14 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Choriatiki Boerensalade.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    een griekse sla voor alle dagen.

    Choriatiki     Boerensalade
    ===========================
    2 niet te grote vleestomaten,

    2 komkommers,

    1 rode ui,

    2 groene paprika's,

    2 hardgekookte eieren,

    10 olijven,

    3 eetlepels olijfolie,

    1 eetlepel azijn,

    peperen zout,

    200 gram feta kaas



    .
    De groenten wassen, in niet te kleine stukken snijden, (behalve de ui)
    en samen in een slakom doen.

    De ui in dunne ringen snijden en erover doen. Olie en azijn erover
    gieten, peper en zout erover strooien, de kaas verbrokkeld erover
    leggen. Meteen opdienen.

    Lekker bij vele vleesgerechten,!

     

    14-08-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Courgettesoep met basilicum.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hoog tijd voor de courgettes!

    Courgettesoep Met Basilicum
    ===========================
    basilicum   blaadjes

    tomaten)  500  gram

    gevogeltebouillon  1  blokje

    courgettes  1  kg

    slagroom  10  cl

    teentje van look  1

    sjalotten  2

    olijfolie  2  soeplepels

    peper en zout


    .
    Pel de courgettes en snijd ze in blokjes, hak de sjalotten en de look
    fijn, ontpit de tomaten en snijd ze in blokjes.

    Fruit de groenten in de olijfolie, leng aan met 1 L water en breng aan
    de kook met het bouillonblokje.

    Na een twintigtal minuten, de soep mixen en de room, peper en zout
    toevoegen.

    Net voor het opdienen, het fijngesneden basilicum toevoegen.

    Ideetjes meer: Als u de soep te dun vindt, kan u voor het mixen wat
    broodkruim toevoegen.

    Bewaar wat kleine basilicumblaadjes voor de versiering.

    Geef er geraspte parmezaan en in olie gebakken broodkorstjes bij.

     

    13-08-2009 om 08:51 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staartvis met kruidensaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht of hoofdgerecht: Staartvis

    Staartvis met kruidensaus        warm voorgerecht
    =================================================
    boter:  100 gram

    kappertjes:  20

    kervel:  0,50 bosje

    bieslook:  0,50 bosje

    slagroom:  20 centiliter

    dragon:  1 bloemkoolroosje

    olijfolie:  1 soeplepel

    peper en zout

    ansjovispasta:  2 soeplepels

    staartvis in 4 stukken gesneden:  1 kilogram

    witte of groene asperges:  16

     


    Maak de kruidenboter de dag voordien: was en hak de kruiden, laat de
    boter zacht worden, meng de boter met al de ingrediënten. Dek af en
    plaats in de koelkast.

    De dag zelf:

    was en schil de asperges, laat ze 10 minuten. in kokend, gezouten water
    gaar worden, giet af en zet warm opzij.

    Schroei snel de stukken vis in een cocotte in de hete olijfolie.

    Breng op smaak met peper en zout, verminder het vuur, dek af en laat 10
    tot 15 minuten. sudderen naargelang de grootte van de stukken.

    Verwarm de room in een pannetje, neem van het vuur en voeg, al
    kloppend, de in stukken gesneden kruidenboter toe.
    Verwarm opnieuw zachtjes, breng op smaak.

    Schik de vis op warme borden, met rondom de asperges. Overgiet met de
    saus. Serveer met kleine, gekookte aardappeltjes.

     

     

    12-08-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pruimentaart.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    gebak vandaag

    Pruimentaart
    ============
    200 g bloem (zelfrijzend)

    1 centiliter arachideolie

    2 g boter (roomboter)

    50 g suiker

    1 zakje vanillesuiker

    1 ei

    600 g pruimen

    2 centiliter rum

    1 eetlepel bessenconfituur

    15 g suiker


    .
    De bloem in een kom brengen en in het midden een kuiltje maken. Hierin
    het geklutste ei, de suiker en de vanillesuiker doen.

    Geleidelijk mengen met bloem en wanneer de bloem bijna vermengd is, met
    koele handen de in stukjes gesneden koude boter en de olie door het
    mengsel kneden tot een homogeen geheel.

    Het deeg best een nacht laten rusten in de koelkast.

    De pruimen wassen, halveren en ontpitten. In een schaaltje leggen en
    besprenkelen met rum. Een half uurtje laten trekken.

    Het aanrecht bestrooien met bloem en het deeg uitrollen tot op een
    dikte van ongeveer 4 milimeter en voorzichtig in een ingevette bakvorm
    overbrengen.

    Doorprikken met een vork en het deeg bestrijken met confituur.

    Hierop dakpansgewijs de pruimenhelften leggen.

    De taart ongeveer 40 minuten in een oven van 190 graden zetten.

    Vlak voor het opdienen, bestrooien met suiker.

    Tip: door het deeg uit te rollen op boterhampapier zal het makkelijker
    in de taartvorm aan te brengen zijn; brokkeldeeg (of zanddeeg) is
    immers zeer kortbrekig

    11-08-2009 om 11:38 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Worstenbroodjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor een lekker ontbijt.

    Worstenbroodjes
    ===============
    250 gram bloem;

    35 gram zachte boter;

    10 gram verse gist;

    1 1/4 deciliter. lauwwarme melk;

    iets zout;

    200/250 gram gehakt h.o.h.;

    2 kleine eieren;

    paneermeel;

    1/2 zakje gehaktkruiden.

     

    .
    De bloem zeven met het zout .De boter heel zacht roeren. De gist
    oplossen in de warme melk en dan in een kuiltje in de bloem gieten en
    tegelijk de boter toevoegen.

    Kneed voorzichtig de boter met de melk en neem vanaf de binnencirkel
    steeds wat bloem mee.
     
    Het deeg soepel kneden en op een warme plaats 1 uur laten rijzen.
     
    Dan het gehakt mengen met een ei, de kruiden en het paneermeel.
     
    Na de rust van het deeg dit op een bestoven werkvlak uitrollen tot een
    rechthoekige lap van 1/2 centimeter dik en een breedte van 25 centimeter
     
    Deze deeglap in de lengte doormidden snijden en in de breedte in
    reepjes van 6 centimeter.
     
    Van het gehakt net zoveel rolletjes maken als er lapjes deeg zijn en
    ieder rolletje in een deeglapje vouwen.
     
    De kopse kanten en de naad goed aandrukken en eventueel aan de
    binnenzijde met iets water vochtig maken.
     
    De broodjes met de naad op een beboterde bakplaat leggen en met
    losgeroerd ei bestrijken.
     
    De broodjes een half uur laten narijzen in de oven en daarna in een
    half uur gaar en goudbruin bakken in een warme oven op 150 - 175 graden
    .

     

    10-08-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Worstjes met honing-mosterdsaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    cocktailworstjes als Aperitief

    Worstjes Met Honing Mosterdsaus
    ===============================
    Ingrediënten:

    2 blikken cocktailworstjes,

    1 eetlepel Franse mosterd,

    4eetlepels honing,
    .
    Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe in een ovenschaal 2 blikken
    cocktailworstjes (zonder het vocht). Meng in een schaaltje 1 eetlepel
    Franse mosterd met 4 eetlepels honing. Giet dit honing-mosterd mengsel
    over de cocktailworstjes. Zet de ovenschaal ongeveer 15 minuten in de
    voorverwarmde oven. Serveer met cocktailprikkers

     

    09-08-2009 om 08:33 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    08-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffielikeur.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag iets heel anders.

    Koffielikeur
    ============
    180 koffiebonen of 25 gram

    8 zakjes vanille suiker

    250 gram bruine kandij suiker

    1 liter jonge jenever

     


    .
    Alles in een schone fles of karaf, 2 à 3 keer per dag even schudden, na
    30 dagen klaar.


     

    08-08-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    07-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloedworst met rabarber,appel,banaan en bruine rum.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Bloedworst Met Rabarber, Appel, Banaan En Bruine Rum
    ====================================================
    4 bloedworsten

    200 g rabarberconfituur (of gelei)

    3 appelen (geschild en in kleine stukjes gesneden)

    1 gesnipperde rode ui

    boter

    2 bananen

    ½ dl bruine rum

    200 g spek

    puree van 4 aardappelen


    .
    Snijd het spek heel fijn en bak het krokant.

    Kleur de rode ui in een pan met boter.

    Voeg eerst de appel en vervolgens de in plakjes gesneden banaan toe.

    Flambeer met de rum en doe er de rabarberconfituur bij.

    Laat even inkoken.

    Verwarm de aardappelpuree en voeg het spek toe.

    Bak de bloedworsten.

    Serveer met de aardappelpuree en het appel-banaan mengsel.

     


    07-08-2009 om 08:38 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oesters op de BBQ
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag iet voor op de BBQ

    Oesters Op De Barbecue
    ======================
    125 g boter (roomboter)

    1 teentje knoflook

    1/2 sjalot

    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)

    1/2 eetlepel bieslook (fijngehakt)

    peper

    24 oesters


    .
    Eerst een kruidenboter maken. Hiervoor de zachte boter mengen met
    geraspte sjalot, geperste knoflook en fijngehakte tuinkruiden. Roeren
    tot een gladde massa

    De gesloten oesters op de hete barbecue leggen. Door het vocht dat ze
    bevatten, zullen ze vanzelf opengaan.

    Zodra de oesters open zijn, een klein lepeltje kruidenboter in de
    schelp doen en dit lichtjes laten smelten.

    Onmiddellijk serveren.

     

    06-08-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gazpacho
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met dit warme weer een koude soep!

    Gazpacho
    ========
    voor de groentenbouillon:

    2 liter water

    2 takjes witte selder

    1 groen van prei

    8 peterseliestengels

    1 ui

    1 kruidenbuiltje voor groenten en
    soepen

    1 blokje groentenbouillon

    10 peperkorrels

    Voor de gazpacho:

    2 liter van de groentenbouillon

    2 kilogram rijpe vleestomaten

    2 rode paprika's

    2 gele paprika's

    2 komkommers

    4 teentjes knoflook

    peper uit de molen

    zout

    sap van een halve citroen



    .
    Maak de groentenbouillon een dag op voorhand met alle ingredienten,laat
    30 minuten koken en giet door een fijne zeef.Laat afkoelen.

    Pel en ontpit de tomaten,snij in blokjes.

    Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snij in blokjes.

    Schil de komkommers en halveer ze,krab de zaadjes eruit en snij in
    stukjes.

    Pel de knoflook.

    Pureer de groenten in de keukenrobot,in 2 of 3 keer als het moet.

    Leng aan met de koude groentenbouillon.

    Breng op smaak met de citroen,peper en zout.

    Zet minstens een uur in de koelkast

     

    05-08-2009 om 10:40 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kippenbouten met mosterdkorstje.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag eten we kip

    Kippenbouten Met Mosterdkorstje
    ===============================
    boter

    paneermeel  100  gram

    olijfolie  4  soeplepels

    mosterd  4  soeplepels

    kippebouten  4




    .
    Verwarm de oven voor op 180°C.

    Meng de olijfolie en de mosterd.

    Smeer de kippenbouten in met dit mengsel en rol ze door het paneermeel.

    Goed aandrukken zodat zich overal een korstje vormt.

    Beboter een ovenschotel en schik er de kippenbouten in, leg op elke
    bout een klontje boter.

    Laat 45 minuten bakken zonder de bouten om te draaien.

    Voeg eventueel wat boter of olie toe.

    Serveer met een slaatje en frietjes.

    04-08-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bananen met pistache-kruimellaag met honing en frambozencoulis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nagerecht

    Bananen Met Pistache-Kruimellaag Met Honing En Frambozencoulis
    ==============================================================
    180 g pistachenoten (gepeld)

    4 bananen

    1 eetlepel poedersuiker

    500 g frambozen

    4 eetlepels honing (vloeibaar)

     


    .
    Hak de pistachenoten grof en doe ze op een groot bord.

    Pel de bananen en snijd ze in de lengte doormidden.

    Rol de halve bananen door de noten, en zorg ervoor dat ze er
    gelijkmatig mee bedekt worden.

    Bestuif ze met wat poedersuiker en leg ze op een anti-aanbak bakblik.

    Bak ze 4 - 5 minuten in een oven op 200°C tot ze net gaar en warm zijn
    (niet langer omdat de bananen dan zullen smelten). Houd ze warm.

    Draai voor de frambozencoulis de helft van de frambozen met 2 eetlepels
    honing tot een glad geheel.

    Passeer dit mengsel door een fijne zeef om alle pitjes te verwijderen.

    Verdeel de bananen over 4 voorverwarmde borden en druppel er de rest
    van de honing over.

    Serveer met wat frambozen in een kleine piramide en met wat
    frambozencoulis ernaast.

     

    03-08-2009 om 09:46 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsbout op Schotse wijze.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lamsbout speciaal

    Lamsbout Op Schotse Wijze
    =========================
    klont boter  1

    gevogeltebouillon  0,50  blokje

    Cayennepeper

    Schotse Whisky  0,50  dl

    paprika  1  koffielepel

    uien  1

    peper en zout

    groene peper  1  soeplepel

    rozemarijn

    room  1  dl

    teentjes van look  4

    lamsbout  1  kg



    .
    Maak op verschillende plaatsen inkepingen in het vlees en steek er drie
    in stukken gesneden teentjes look in.

    Bestrijk de lamsbout met olijfolie, bestrooi het vlees met verse
    rozemarijn, peper en zout en wat cayennepeper.

    Laat dit ongeveer twee uur rusten.

    Braad het vlees 35 minuten in de oven op 200°C. Voeg zout toe.

    Fruit ondertussen de fijngehakte ui in een pan met gesmolten boter. Als
    de ui glazig wordt overgiet u hem met de whisky.

    Laat het vocht wat inkoken en voeg er dan de geperste look, een half
    bouillonblokje, 2 dl water, paprika en de uitgelekte groene peper aan
    toe.

    Laat het geheel met een vierde inkoken op een hoog vuur, voeg dan de
    room toe en breng op smaak.

    Laat de saus nog twee minuten sudderen op een zacht vuur.

    Laat de bout gedurende 5 minuten rusten op een grill. Snijd het vlees
    ten slotte in sneetjes en overgiet het met de saus.

    Dien op met erwtjes, wortelen en gekookte aardappelen.


     

    02-08-2009 om 10:51 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kippenkebabs.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kebabs voor op de BBQ

    Kippenkebabs
    ============
    look  2  teentjes

    citroen  1

    groene citroen  1

    verse koriander

    kipfilets  4

    olijfolie

    ui  1

    peper en zout

    natuuryoghurt  1

    verse munt



    .
    Snijd de kip in blokjes.

    Hak de ui, de look en de koriander fijn.

    Meng het sap van de citroen met 1 eetlepel olie en wat zout en peper.
    Voeg er de kippenblokjes aan toe, samen met de look, de ui en de
    koriander. Meng alles goed door elkaar en laat de kip enkele uren
    marineren op een koele plaats.

    Maak de saus: pers de limoen uit en voeg 1 koffielepel sap toe aan de
    yoghurt. Breng op smaak met zout en peper en eindig met de fijngesneden
    munt. Zet koel weg.

    Prik de stukjes kip op houten spiesen die u eerst in water dompelt.

    Leg de spiesen op een schotel en laat ze grillen in de oven.

    Draai ze regelmatig om en besprenkel ze met de marinade (ongeveer 10
    minuten).
    Dien op met de yoghurtsaus en een groen slaatje.

    Tip : Voeg enkele komijnzaadjes toe aan de saus voor een Marokkaanse
    toets.

    01-08-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoenossobuco op z'n Venitiaans.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kalkoen

    Kalkoenossobuco Op Z'n Venetiaans
    =================================
    Voor 4 personen

    look

    tomaten  2

    gevogeltebouillon  1  blokje

    wortel  1

    bloem  2  soeplepels

    olijfolie

    laurier

    rode uien  2

    groene olijven  150  gram

    kalkoenossobuco  900  gram

    geraspte Parmezaan

    peterselie  1  bosje

    peper en zout

    tijm

    droge witte wijn  2  glazen

    deegwaren van drie kleuren  1  pakje



    .
    Schil de rode uien en hak ze fijn.

    Kruid het vlees met peper en zout. Bestrooi met bloem.

    Leg de tomaten 8 seconden in kokend water en laat ze onmiddellijk
    daarna schrikken onder de koudwaterstraal. Pel ze en haal de pitten
    eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

    Schraap de wortel en snijd hem in schijfjes.

    Verhit olie in een braadpan. Laat het vlees erin kleuren. Schik daarna
    de stukken vlees in een stoofpan.

    In de leeggekomen braadpan stooft u nu de uiensnippers en schijfjes
    wortel.

    Voeg dan de gestoofde groenten bij het vlees. Gooi het braadvet weg en
    blus de pan met de witte wijn.

    Giet al het vocht bij het vlees en voeg ook het bouillonblokje toe,
    evenals de tijm, de laurier en de grofgesneden knoflook.

    Leng aan met water tot alles onderzit. Breng op smaak en breng aan de
    kook.

    Leg het deksel op de pan en laat 35 minuten sudderen.

    Kook de deegwaren in ziedend water.

    Alvorens de ossobuco op te dienen, de olijven toevoegen, nog eventjes
    laten doorsudderen en, van het vuur, de in stukjes gesneden tomaten
    bijdoen.

    Dien op en betrooi met grofversneden peterselie.

    Geef er een schaaltje geraspte kaas bij.

     

    31-07-2009 om 13:04 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade met brie en ham.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een fris slaatje.

    Salade Met Brie In Rauwe Ham.
    =============================

    Voor 2 personen:

    Brie in plakjes snijden en in rauwe ham (bijv parma, of schwarzwalder)
    .
    wikkelen.

    Zachtjes bakken in olijfolie tot brie begint te smelten.

    Gemengde salade over 2 borden verdelen.

    2 Tomaten in grove stukken,

    1 rode puntpaprika en 1 sinaasappel.

    Dressing: witte wijn, olijolie, balsamico, mosterd, honing.

    Gebakken brie in ham er bovenop en een paar gerookte amandelen.

    Lekker met broodjes en roomboter.

     

    30-07-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (15 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade van bloemkool met gamba's
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht of hoofdgerecht.

    Salade Van Bloemkool Met Gamba's (4 Personen)
    =============================================
    -1 bloemkool, in kleine roosjes

    -zout, peper (of verstegen aardappelkruiden)

    -klontje boter of scheutje olie

    -500 gram gamba’s (diepvries), ontdooid en gepeld

    2 eetl. witte wijnazijn

    6 eetl. olijfolie

    100 gram slamelange (of 50 gram rucola)

    1 bakje verstegen satésaus



    .
    Kook de bloemkoolroosjes in 10-12 minuten beetgaar in koken water met
    zout of aardappelkruiden. Spoel ze direct, in een vergiet, onder
    stromend water koud. Verhit de boter of olie en roerbak de gamba’s in 3
    minuten gaar en roze. Roer een dressing van de wijnazijn, de olijfolie,
    zout en peper. Meng de slamelange of rucola met de bloemkoolroosjes en
    schep er de dressing door. Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen
    op de verpakking. Schenk de saus vlak voor het serveren over de salade.

     

    29-07-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!