Inhoud blog
  • 39ste Dinsdagnamiddag proeverij
  • Tripels 53 - Piro Tripel - Stien Tripel - Suprise gouden tripel
  • 37 ste Dinsdagnamiddag proeverij - Durboyse Blonde - Memphis Belle La Petite - Daison des Ambrumes - Saison de Bièrepassion - Durboyse Triple - Memphis Belle
  • IN HET SPOOR VAN NICO MATTAN - Familierestaurant De Barbier (Dranouter)
  • 5 bieren 152 - Bux Cherry - Not listening - St.Barbara - Tempeliers - Valeire diversBux Cherry - Not listening - St.Barbara - Tempeliers - Valeire divers
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 10-2024
  • 07-2024
  • 06-2024
  • 05-2024
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 03-2006
  • 05-1984
  • 05-1983
    Gastenboek
  • Bieren waar ik nog nooit van gehoord heb. Schol!
  • Zegen op deze vrijdag middag op naar het weekend
  • Mooi fotoblog!
  • Een vrijdag bezoekje
  • Met aandacht gelezen!

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Bierblog



    17-06-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf Bieren 76 - Peirde visscher - Prins der Duisternis - Silly Bio - The return of the white widow - Tielts Kloosterbier Bruin








    VIJF BIEREN OM JE SMAAKPAPILLEN TE VERSIEREN 76







    Peirde visscher (6,5%Alc.Vol.)
    Brouwerij Van Den Bossche – Herzele








    Donker robijnrood helder bier met een fijne gebroken witte schuimkraag.

    Een aroma van zoete mout Karamel

    De smaak zet zich in dezelfde lijn verder
    Zoete suiker
    Licht
    Tikje vanille
    Gedroogde bessen
    Mocht iets meer bitterheid bevatten
    In balans
    Iets plakkerig
    Zoete afdronk
    Een toeristenbiertje





    Vroeger werd dit bier gebrouwen bij Brouwerij Strubbe in Eernegem. Maar een zekere Stefaan Hancke bedacht het plan om een nieuw paardenvissersbiertje op de markt te brengen. Samen met zijn vriend Dominique David van bierhandel David-Debal uit Nieuwpoort klopten ze aan bij brouwerij
    Van Den Bossche uit Sint-Lievens-Esse.

    "Het bier past uitstekend met een flinke portie verse garnalen”, zegt Stefaan Hancke.

    Het etiket is van de hand van Herr Seele toont vooraan een paardenvisser op zijn paard terwijl hij garnalen vist in zee.

     

     

     

     





    Prins der Duisternis (10,0%Alc.Vol.)
    Recept BramBras en Patrick Vervacke
     
    Gebrouwen bij brouwerij De Meester – Stasegem/Harelbeke









    Donkerbruin bier met een grove beige schuimkraag.

    Zoete prikken verwennen de neus.
    Chocolade
    Rozijntjes
    Koffie

    De eerste slokken zijn zoet.
    Redelijk moutig.
    Milde kruidigheid van wat zoethout.
    Mokkasmaak.
    Lichte alcoholwarmte.

    zachte aardse prikken.
    De smaken dwarrelen door elkaar en toch is er evenwicht.
    Licht hoppige afdronk.

    Lekker barley wine die uw smaakpapillen verwennen!


    Prins der Duisternis is een samenwerking tussen BramBrass (Bram Neudt) en BEER (Patrick Vervacke) gebrouwen in de ketels van Brouwerij De Meester te Stasegem. Het was voor hen beide hun eerste commerciële bier. De opzet was een volmondig bier te brouwen maar met voldoende bitterheid.
    De naam kwam tot stand na een brainstorm sessie en is ook een referentie naar de voorliefde van Patrick voor de Rode Ridder.




    Silly Bio (5,0%Alc.Vol.)
    Brasserie de Silly - Silly








    Amberkleurig helder bier met witte schuimkraag

    Zoet broodaroma
    Zachte geroosterde mout

    Zoete aanzet
    Licht fruitig

    Milde bitterheid van zachte hop
    Toch goed uitgebalanceerd
    Lange afdronk
    Mocht iets steviger zijn!
    Maar toch een lekkere bio doordrink pils



    De Biopils is zachter dan de Silly Pils Het is glutenvrij en werd gecertificeerd als volwaardig biologisch product door de Europese Unie.De Sily pils kwam al van in 1956 op de markt onder de naam Myn’s Pils In 1993 veranderde het in Sily Pils De dag van vandaag is voor elk product een biologische versie te verkrijgen.

    Ook veel brouwers hebben de weg naar de bio-wereld gevonden. De bieren worden nog op kleine schaal gebrouwen, maar stilaan veroveren ze toch het hart van menig bierliefhebber.

    De ingrediënten van het bier (mout, hop, gist) zijn allemaal biologisch geproduceerd. Wat met het hoofdbestanddeel water? Door micro-organismen wordt het afvalwater op een milieuvriendelijke manier gezuiverd. Doordat er voor waterzuivering geen genetisch veranderde organismen worden gebruikt, bestaan er geen bezwaren tegen.

     Het telen van biologische hop, gerst, tarwe, rogge en spelt e.a., moet gebeuren zonder gebruik te maken van milieubelastende bestrijdingsmiddelen.

    Het gistingsproces duurt langer, omdat er naar het schijnt anders dan bij het gangbare brouwen geen gebruik wordt gemaakt van gist versnellende middelen. Bij toevoeging van kruiden moeten die uiteraard ook biologisch gekweekt zijn.

     

    De eerste Bio-bieren kon je vroeger slechts vinden in de bio-winkels.

    Ze waren amper met mondjesmaat aanwezig.

    Tegenwoordig is de afzetmarkt vergroot en duiken ze op in de betere drankencentrales. Om zich de naam van Biologische brouwerij te mogen toe-eigenen worden de ingrediënten van het bier regelmatig gecontroleerd.

     







    The return of the white widow (7,1%Alc.Vol.)
    De Hoorn (Brouwerij Palm - Swinkels Family Brewers) – Steenhuffel








    Blond licht troebel bier met een witte romige schuimkraag

    Lichte citrusgeur
    Limoen
    Tikje koriander

    Frisse aanzet
    Lichte kruidigheid van koriander.
    Zoete smaak.
    Snoepjes.
    De afdronk is licht fruitig.
    Redelijk zoet en ietsje te veel gekruid.
    Er bestaan betere bieren in de reeks.










    Tielts Kloosterbier
    Brouwerij De Poes – Tielt





    Bruin bier met een fijne gebroken witte schuimkraag

    Het aroma is moutig
    Zoet
    Fruitig
    Tikje rozijn

    De aanzet is moutig
    Zoet
    Tikje karamel
    Kandij
    Ook hier een lichte smaak van gedroogd fruit
    Licht gebrand
    Fijne bittere toets
    Drinkt vlot
    Mooi in evenwicht
    Licht bittere afdronk en nasmaak
    Lekker allemansbier
    Nog ietsje meer karakter ging het bier ten goede komen!




    Het Kloosterbier werd door Huis Tabor en lokale brouwerij De Poes in juni 2019 op de markt gebracht.
    Het gaat om een eerbetoon aan het vroegere Patersklooster en stichter deken Johannes De Mol.
    De opbrengst gaat naar de renovatie van het klooster.

    “Deken Johannes De Mol was begin zeventiende eeuw niet alleen de stichter van het Patersklooster,
    maar brouwde ook graag en kende de stiel goed”, zeggen Martine Lambrecht en Franck de Munster van Huis Tabor. “Er werd zeker tot aan de Franse Revolutie bier gebrouwen binnen de kloostermuren. Ten tijde van de pest werd er in Tielt ook gezegd dat je geen water moest drinken, maar bier. De brouwerij lag vroeger aan de overkant van de Patersdreef. Heemkring De Roede van Tielt heeft daar nog een mooi plan van. De brouwerij verdween later, maar de paters hadden tot hun vertrek nog een ‘pintekot’, dat tussen de keuken en de refter lag en waar om 15.45 uur een biertje gedronken werd.”

    Naast het Bruin werd ook nog een blond Kloosterbier gelanceerd. Basis voor beide bieren is de graansamenstelling zoals weergegeven in de geschriften van deken De Mol: gerstemout en tarwe.




    Let op!

    Het degusteren van een bier doe je om er van te genieten. Bij het proeven zijn er veel aspecten die het aroma en de smaak kunnen bepalen. Bvb. de ouderdom, schenktemperatuur, omstandigheden of plaats waar u het proeft. Daarom zijn de bierbesprekingen hierboven de smaaksensatie die ik persoonlijk beleefd op het moment van proeven! Bij u kan dit dus volledig anders zijn. De smaakpapillen veranderen nu eenmaal van mens tot mens.

    Het kan gebeuren dat sommige besproken bieren niet meer te verkrijgen zijn omdat ze slechts éénmaal en/of in een klein volume gebrouwen worden!

    Groeten William

    17-06-2020 om 20:04 geschreven door William Roelens


    22-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VIJF BIEREN OM JE SMAAKPAPILLEN TE VERSIEREN 75 - Caravan Sultan - Jazz Black Cognac Magic - Flandrien Super 8 - Flash - Brixius Isidoor Bruin









    VIJF BIEREN OM JE SMAAKPAPILLEN TE VERSIEREN 75








    Caravan Sultan(1,0%Alc.Vol.)
    Brouwerij ‘t Verzet - Anzegem









    Geel wazig bier met witte schuimkraag

    Het aroma is granig
    Licht moutig met een toets van citrus

    Zoete aanzet
    De smaken zijn zacht maar dringen toch door op de smaakpapillen
    Licht hoppig
    Fruitigheid van een tikje citrus
    Soms een licht bittertje in de mond
    Droge afdronk met een lichte hopbitterheid
    Een verfijnd laag alcoholisch bier met veel inhoud!








    Jazz Black Cognac Magic (11,0%Alc.Vol.)
    Brouwerij De Feniks – Heule/kortrijk







    Donker bruin tot zwart bier met weinig beige schuim

    De neus ruikt geroosterde mout
    Prikken cognac
    Rozijntjes

    De smaak zet het bovenstaande verder
    Zoet
    Alcohol
    Toetsen van kandij
    Soms een tik chocolade
    Zoet en stroperig

    Met ietsje meer koolzuur was het bier nog beter geweest!









    Flandrien Super 8 (6,4%Alc.Vol.)
    Brouwerij Haacht – Boortmeerbeek








    Helder goudkleurig bier met witte fijne schuimkraag

    De neus ruikt mout
    Koriander

    Zacht-zoete smaak
    Licht fruitig
    Ook een kruidig toetsje van koriander
    Lichte bitterheid komt naar boven
    Voldoende evenwicht
    Licht hoppige afdronk









    Gulden Spoor Flash (3,7%Alc.Vol.)
    Brouwerij Gulden Spoor – Gullegem








    Wazig blond bier met een romige witte schuimkraag

    Moutig aroma
    Gist

    Zachte aanvang
    Zoet
    Met nu en dan een lichte bitterheid in de mond
    Tikje floraal
    In balans
    Licht bittere afdronk
    Een pils met ietsje meer karakter









    Brixius Isidoor Bruin (9,0%Alc.Vol.)
    Brouwerij  Brixius – Kruibeke




    Donkerbruin bier met een licht gebroken romige schuimkraag

    Duidelijke aroma’s van koffie
    Karamelprikjes

    Bij het proeven worden de smaakpapillen onmiddellijk geconfronteerd met een rooksmaak
    Gebrande mout (karamel)
    Lichte suikerprikken tussendoor
    Alcoholwarmte af en doet zorgt voor een aangename afwisseling
    tussen het rokerige en het zoete.
    Kruidigheid komt zelden boven
    Voldoende evenwicht
    Zoete karamelachtige afdronk
    lekker
    Kan gedegusteerd worden als vieruurtje!!
    Geproefd op Lekker Westhoeks in Poperinge.

    Op het zelfde evenement heb ik de sympathieke brouwer Daniel Brijs leren kennen.
    Hij is een geboren en getogen Kruibekenaar en heeft in de Langestraat zijn eigen brouwerij opgetrokken.
    De naam Brixius komt van zijn voorouders, die droegen de naam enkele honderden jaren geleden. Het was altijd al een droom geweest om zijn eigen bier te brouwen.

     Het bovenstaande bier ‘Isidoor’ is een serieus bier met een alcoholpercentage van 9,5% (Op het gefotografeerde flesje staat slechts 9%Alc.Vol) op smaak gebracht met koffie van de lokale Ross Coffee.
    Als jonge kerel vertelde Daniel tegen zijn vader dat hij ooit een bier aan hem zou opdragen. Zijn vader heet Isidoor, dus het bruine bier is een ode aan hem.


    Let op!

    Het degusteren van een bier doe je om er van te genieten. Bij het proeven zijn er veel aspecten die het aroma en de smaak kunnen bepalen. Bvb. de ouderdom, schenktemperatuur, omstandigheden of plaats waar u het proeft. Daarom zijn de bierbesprekingen hierboven de smaaksensatie die ik persoonlijk beleefd op het moment van proeven! Bij u kan dit dus volledig anders zijn. De smaakpapillen veranderen nu eenmaal van mens tot mens.

    Het kan gebeuren dat sommige besproken bieren niet meer te verkrijgen zijn omdat ze slechts éénmaal en/of in een klein volume gebrouwen worden!

    Groeten
    William











    22-05-2020 om 09:50 geschreven door William Roelens


    04-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tripels 15 - Braven Apostel - Filou Tripel - Kapittel Tripel Abt







    Tripels 15











    Ik ben niet de enige die graag weer eens naar een tripel verlang. Hier en daar hoor en lees ik van bierkenners die de IPA’s , Session IPA’s, DIPA’s, Neipa’s en Apa’s even links laten staan en zich weer op het proeven van klassiekers toeleggen. Niet dat ze tegen de allernieuwste creaties zijn integendeel… maar… eerlijk?
    Er zitten daar soms bieren tussen die maar over één enkele smaak meer beschikken en dit is hop, hop en nog eens hop. De smaak en het aroma van de gist komt u in sommige bieren nog nauwelijks tegen.
    Een goed gebrouwen bier moet ook uw reukorgaan en smaakpapillen verwennen en vertroetelen zodat u zin krijgt in nog eentje! Ik had me voorgenomen om regelmatig eens een klassieke tripel terug te proeven. Daarom zal ik op mijn BIERblog enkele tripels bespreken die ik deze zomer heb genuttigd thuis of op een terras.



    DE NAAM TRIPEL

    Van waar de naam Tripel komt is onduidelijk maar wat zeker is, is dat de naam de kracht van het bier aangeeft. De naam zou kunnen komen van de Abdij van Westmalle want de Tripel Westmalle kwam al uit in 1934. Dat het van de krijttekens op tonnen uit de Middeleeuwen zou komen is ook best mogelijk. Want de tonnen waren in die tijd gekenmerkt door kruisen naargelang het gebruik van de hoeveelheid grondstoffen. Op de tonnen van tafelbier of bier voor de minder bedeelden stond één kruis. Rijkere gasten konden proeven uit een ton gekenmerkt met twee kruisen (Dubbel) en die met drie kruisen (Tripel) waren bestemd voor de speciale gasten of voor vader Abt. Tripel is een bovengistend vrij zware biersoort met een alcoholpercentage (bepaald door de hoeveelheid granen en suikers) tussen 7% en 10%. Het is hergist op fles. De kleur is over het algemeen blond tot goudblond alhoewel er ook donkere Tripels bestaan! Denk maar aan Triple Brune van Abbaye de Landelin gebrouwen door Les Brasseurs de Gayant of de Nederlandse Kraaike Tripel.






    Braven Apostel (8,0%Alc.Vol.)
    De Proefbrouwerij – Lochristi








    Wazig blond bier met een witte schuimkraag

    Zoete neus
    Granige prikken
    Licht kruidaroma

    De aanzet is halfzoet
    Tikje suikerachtig
    Lichte bitterheid volgt
    Soms honing in de smaak
    Citrus- Sinaasappelschil bitterheid
    Goed in balans
    De afdronk is licht zoet

    Voortreffelijk bier









    Filou Tripel (8,5%Alc.Vol.)
    Kasteelbrouwerij Van Honsebrouck – Emelgem








    Goudblond bier met een witte romige schuimkraag

    Gistig aroma
    Fruitige prikken

    Een zachte zoete honingsmaak verwent onze smaakpapillen.

    Moutig
    Lichte hoppigheid
    Ook enkele kruidige tonen
    Perfect in evenwicht
    Droge afdronk met een lichtfruitige smaak
    Lekkere Belgische tripel




    Deze tripel zorgde enige tijd voor commotie in de bierwereld!

    De Antwerpse brouwerij Moortgat was van mening dat Filou fel op hun Duvel geleek en trok daarvoor naar de rechtbank. Zelfde alcohol% , wit etiket met rode letters en dezelfde flesvorm, de vergelijking was niet veraf. Maar brouwerij Moortgat kreeg geen gelijk van de rechter!

    Het bier is ook shirt-en naamsponsor van Landskampioen BC Oostende. De club heet momenteel
    Filou Oostende.
    “Onze fans kunnen letterlijk de sponsor smaken”, sprak voorzitter Johan Verborgh!











    Kapittel Tripel Abt (10%Alc.Vol.)
    Leroy Breweries – Boezinge


    Oranje kleurig bier met een grof gebroken witte schuimende kraag

    In de neus rozijntjes
    Tikje karamel
    ook ietwat fruitige sinaasappelschil

    Zoete eerste slokken
    Warm alcoholisch
    Kandij
    Enige bitterheid
    Evenwichtig
    Lang fruitige afdronk
    Nasmaak is licht kruidig
    Een relax tripel!

    Groeten
    William

    04-05-2020 om 10:26 geschreven door William Roelens


    13-04-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf bieren 74 - Arthur's Legacy 10. - Bière des amis - Hop(e)less Ginny - Blonde of St Tropez - Bourgondie des Flandres - Oaky Monkey







    VIJF BIEREN OM JE SMAAKPAPILLEN TE VERSIEREN 74














    Arthur's Legacy 10. Hop(e)less Ginny (8,7%Alc.Vol.)
    Brouwerij De Hoorn (Brouwerij Palm - Swinkels Family Brewers)









    Amberkleurig bier met witte fijne schuimkraag

    Fruitige neus
    Tikje gist

    De eerste slok is kruidig
    Koriander
    Jeneverbes
    Soms een patisseriezoetigheidje!
    Lichte bitterheid komt opzetten
    De smaak wordt iets vervelender
    Kruidige afdronk
    lichte bitterheid die uitvloeit.





    Biere des amis (5,8%Alc.Vol.)
    Gebrouwen bij Brasserie des Géants (Brasserie des Légendes)








    Blond helder bier met witte glas klevende schuimkraag

    Zoete moutige neus
    Gistig
    Koriander

    Zoete aanzet
    Moutig
    Fruitigheid van citrus / Sinaas
    Lichte hopbitterheid
    Zoet-bittere afdronk
    Mooi in balans
    Met zijn 5,8 is het een redelijke doordrinker.
    Er bestaan betere bieren maar ook slechtere!









    Blonde of Saint – Tropez (5,6%Alc.Vol.)
    Een bier gebrouwen voor en geïnspireerd door Saint-Tropez
    Gebrouwen bij Brasserie des Géants (Brasserie des Légendes)









    Wazig blond bier met witte schuimkraag.

    Lichtzurige neus
    Tarweprik
    Fruitig
    Lichte moutsmaak
    Tikje fruitig Pompelmoes?
    Ook licht kruidig (Koriander)
    Minieme bitterheid
    Goed in evenwicht
    Dortslessend
    Een goed gebrouwen bier in een mooie fles!










    Bourgogne des Flandres(5,0% Alc.Vol.)
    Brouwerij Timmermans (Anthony Martin) – Itterbeek







    Donkerbruin bier met een romige lichtbruine schuimkraag

    De neus ruikt een tikje melkzuur
    Koffie
    Fruitig

    De smaak is subtiel zuur
    Tikje karamel
    Ook een balsamico smaakje komt boven
    Diep een bittertje
    Toch heeft het een zacht mondgevoel
    Lange zoete fruitige afdronk
    Goed in balans
    Een lekker bier!






    Oaky Monkey (7,5% Alc.Vol.)

    Brouwerij 't Verzet – Anzegem






    Donker bruin bier met lichtbruine schuimkraag

    Aardse neus
    Hout
    Tikje fruit

    De smaak is aards
    Alcohol doordrongen van hout 
    Tikje vanille
    Geen echte stout smaak
    Zurig op sommige momenten.
    Droge afdronk
    Iets meer van verwacht!







    Let op!

    Het degusteren van een bier doe je om er van te genieten. Bij het proeven zijn er veel aspecten die het aroma en de smaak kunnen bepalen. Bvb. de ouderdom, schenktemperatuur, omstandigheden of plaats waar u het proeft. Daarom zijn de bierbesprekingen hierboven de smaaksensatie die ik persoonlijk beleefd op het moment van proeven! Bij u kan dit dus volledig anders zijn. De smaakpapillen veranderen nu eenmaal van mens tot mens.

    Het kan gebeuren dat sommige besproken bieren niet meer te verkrijgen zijn omdat ze slechts éénmaal en/of in een klein volume gebrouwen worden!

    Groeten
    William








    13-04-2020 om 10:36 geschreven door William Roelens




    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!