NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
  • Dinsdagnamiddag proeverijen (7) Brouwerij Klondiker - Claim 1 - Nugget - Porlu
  • Herinneringen aan het Poperings Bierfestival 2017
  • Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (47) - Ich bin ein Berliner Framboos - Blue Monk - Ceci n’ IPA - Damme Nation - Fusion Experimental
  • Promotiecampagne voor de Belgisch biobieren in biercafť Het Botteltje - Oostende
  • Duitse bieren proeven in ‘De Hofnar’ Gullegem
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 03-2006
  • 11--0001
    Gastenboek
  • Cialis 5g HaroZera
  • Een angename herfst dinsdag toegewenst
  • Viagra Berichte HaroZera
  • Bieradventskalender? Check!
  • BIERETIKETTEN VERZAMELAAR

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Bierblog



    25-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brewdog - Brussel - Alice Porter - Vagabond Pale Ale - Hinterland





    Brewdog















    De Schotse brouwerij ligt voor veel bierliefhebbers nog fris in het geheugen
    om zijn supersterk bier 'The End of History' (55%Alc.Vol.).
    De flesjes bie waren gehuld in kleine opgezette beesten zoals hermelijnen en eekhoorns.
    Naar het schijnt zijn de dierenrechtenorganisaties nog altijd niet te spreken
    over deze wel opvallende stunt.









    Ingang Brewdog - Putterij 20, 1000 Brussel





    Ik denk niet dat dit bier ooit in Brussel te koop zal aangeboden worden.
    Want wie het nog niet wist heeft BrewDog op 22 september 2015 een biercafé geopend
    in de voormalige Sabena Air Terminus, tegenover het Centraal Station.
    De Schotse punkers James Watt en Martin Dickie zijn niet aan hun proefstuk toe
    wat opzetten van drankgelegenheden betreft.
    In 2010 openden ze hun eerste bar in Aberdeen.
    Daarna volgden er maar liefst nog een 40-tal van Scandinavië over Amerika tot Japan
    en nu bij ons ook eentje in België.
    Hun doel is om zoveel mensen te laten genieten van ambachtelijk gebrouwen bieren
    met diverse aroma’s en smaken. Weg van alle eenheidsworst in de bierwereld.
    Maar ondertussen is hun artisanale wereld wel verandert in een rijkelijke geldmachine.
    Soit, als de bieren maar lekker zijn!




    Op onze jaarlijkse trip naar Brussel hebben Pierre, Geroen en ik onlangs
    een bezoekje gebracht aan dit facinerend bieretablissement.
    We waren onder de indruk bij het betreden van deze gigantische bierhal!
    Het is een enorme ruimte met een hoog plafond en ramen over de volledige hoogte van de gevel.
    Dat klinkt misschien wat kil, maar het karakter van het interieur maakt alles meteen goed.
    Materialen zoals gerecupereerd hout, laaghangende verlichting en fauteuils
    om aparte zithoeken te creëren, geven de bar meteen een warme look.













    Mike Ogunrinde en Bob Rothstein (de twee verantwoordelijken voor België)
    vonden de Sabena Air Terminus geschikt om de bieren van Brewdog aan het publiek voor te stellen.
    Het gebouw werd indertijd (1952) ontworpen door Maxime Brunfaut een belangrijk
     Belgisch architect en stedenbouwkundige. 
    Deze terminus liet destijds Sabenapassagiers toe om zich in het centrum van Brussel
    aan te melden, om dan met de trein naar Melsbroek en nadien Zaventem af te reizen
    zonder kopzorgen te maken over hun bagage.







     





    Met een knipoog naar dit verleden werd de terminus heringericht in een comfortabele salonruimte
    voor 500 personen (200 zitplaatsen), met onder meer een terras en
    een mezzanine met 40 zetels.















    Naast hun eigen bieren schenken ze ook bieren van Belgische en andere
    Europese ambachtelijke brouwerijen.






     










    Alice Porter (5,2%)




     Donkerbruin bier (bijna zwart)met een beige romige schuimkraag
    Het aroma is dat van karamel, chocolade en geroosterde mout.
    De eerste slok is veelbelovend! Donker fruit, toffee, een vleugje chocolade.
    Een tikje complex. Misschien ietsje dun maar toch heel veel smaak voor een bier van 5,2%.
    Het bier is goed in balans. Een geroosterde droge afdronk.


















    Vagabond Pale Ale (4,5%)

     

     




    Amberkleurig met witte schuimkraag.
    De neus bied ons een fruitig, hoppig (floraal) en moutig aroma.
    De eerste smaken zijn caramel, Citusprikken, Tropisch fruit, Sinaas.
    Zeg maar een lekkere fruitkorf.
    Mooie bitterheid op de achtergrond.
    Ook hier een dunne structuur. Een bittere hoppige afdronk.






     









    Hinterland (9,0%)
     

     


    Zwart bier met lichtbruine romige schuimkraag.
    Het aroma is zoet, vanilletoetsen, donkere chocolade en gerookte mout.
    De eerste slok is zoet, complex maar lekker. Donkere vruchten, een beetje koffie, romige cacao.
    Niet stroperig maar heel smaakvol met een lichte koolzuurpareling.
    Alcoholwarmte die goed verborgen zit en die nu en dan de kop opsteekt.
    Droge afdronk.
    Een meer dan smakelijk bier












    https://www.brewdog.com/

    XX

    X

    25-02-2016 om 00:00 geschreven door William Roelens


    21-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dinsdagnamiddag proeverijen (3) - Liza Bio Tripel – Inglorious Quad – Triporteur Full Moon 12





    Voordrachtgever Geroen en ik komen regelmatig de dinsdagnamiddag samen
    om enkele nieuwe biertjes te proeven.

    Waarom op dinsdag?

    Het zou kunnen dat de Nederlandse naam ‘dinsdag’ genoemd is naar de ‘dingen’
    zoals vroegere voorlopers van rechtsgedingen of rechtszaken genoemd werden.
    Het woord 'ding' verwijst in deze betekenis ook weer naar Tyr als god van de rechtspraak.
    Daarom zullen we de biertjes eerlijk bespreken
    naar wat onze ogen, neus en smaakpapillen te vertellen hebben.

    Van nu af aan zal ik onze bevindingen op deze blog neerpennen onder de titel
    ‘Dinsdagnamiddag proeverijen’


     

    Dinsdagnamiddag proeverijen (3)


    Liza Bio Tripel – Inglorious Quad – Triporteur Full Moon 12





     





     

    Liza Bio Tripel (8,5% Alc.Vol.)
    Recept : Paul Warnebol.
    Brouwerij Den Hopperd – Westmeerbeek







    Blond lichtwazig bier
    met witte schuimkraag.
    Eigenaardig aroma die bij ons enkele vragen opriep?
    Honing was zeker aanwezig
    maar we denken ook Ginseng?
    Ietsje muffig
    Tikje citrus.

    De eerste slok is kruidig.
    De smaak is zoals het aroma!
    Aards !!!
    Ginseng of een te grote hoeveelheid honing (Welke soort honing) ?
    Het bier heeft weinig bitterheid.
    Is onevenwichtig.
    De smaak kon ons echt niet bekoren!
    Een eigenaardig Biobier !




    Liza is een nieuw streekproduct uit Aartselaar.
    Het recept werd ontworpen door architect Paul Warnebol.
    Voor de naam van het bier koos hij voor een overleden tante.
    Naar het schijnt zou zij het bier lekker gevonden hebben daar
    ze een groot voorstander was van tripelbieren.
    Paul is reeds een anderhalf jaar in de ban van het bierbrouwen.
    Voor het bier Liza deed hij beroep op ingrediënten die je
    kan aantreffen in de natuur, zonder chemische toevoegingen.
    Het bier werd gebrouwen bij Den Hopperd die ook een bier met ginseng heeft.
    Vandaar onze vermoedens dat er een hoeveelheid zou zijn mee gebrouwen?









    Inglorious Quad (10,3% Alc.Vol.)
    Recept De Inglorious Brew Stars - Deurne
    Gebrouwen bij Anders - Halen.







    Donker tot bijna zwart bier
    met lichtbruine schuimkraag

    Het aroma geurt naar koffie.
    Geroosterde prikken

    De smaak is heerlijk!
    Koffie.
    Geroosterde toetsen.
    Nu en dan een zoete cacao prikje.
    Koriander.
    Lekkere alcoholwarmte die niet domineert.
    Soms een likeurtoetsje van cognac.
    Allemaal evenwichtig verdeeld over de smaakpapillen.
    Een echt degustatiebier
    of zoals Geroen het noemt : een lekker zetelbier !





    De ‘Inglorious Brew Stars’ ontstonden nadat de Antwerpse tweelingbroers
    Erwin en Benny Van Aerschot
    (de ene alumnus handelsingenieur en de andere alumnus informatica)
    een cursus hobby brouwen volgden.
    Ze kregen die cursus aangeboden voor hun dertigste verjaardag.
    Van het een kwam het andere.
    De garage van een van de broers werd plots een kleine brouwerij.
    Een aluminium biervat werd hun brouwketel. Het experimenteren was begonnen.
    Zoals veel hobbybrouwers lieten ze hun vrienden en naaste omgeving
    proeven van hun testbrouwsels.
    Deze brouwsels vielen in de smaak en ze lieten hun bier aan echte bierkenners proeven.
    Wat resulteerde in een deelname in 2014 aan de Brouwland Biercompetitie
    met hun Inglorious Quad (quad staat voor het type bier: quadrupel).
    Ze behaalden er de eerste prijs en wonnen 500 liter van hun eigen bier.
    Het bier werd gebrouwen bij brouwerij Anders (Halen) en werd verdeeld door Delhaize.
    Ze behaalden ook een Gouden medaille in de Brussels Challenge 2015.
    Door het behalen van deze prijzen zijn hun dromen nog groter worden.
    Ze sluiten een eigen brouwerij in de toekomst niet uit.









    Triporteur Full Moon (10,2% Alc.Vol.)
    Recept B.O.M. Brewery - Bree.
    Gebrouwen bij Anders (Halen)







    Donkeramber bier
    met gebroken witte schuimkraag.

    Het aroma was niet onmiddellijk waar te nemen.
    Langzaam kwam er een heerlijke moutgeur naar boven.
    Gevolgd door een alcoholdampjes van Brandy.
    Rozijntjes.
    Ook een vleugje hout was waarneembaar.

    De eerste slok is vrij zoet.
    Kandijsuiker.
    Karamel
    Wat alcohol warmte.
    Tikje sinaas.
    Ook in de mond een lichte houtsmaak.
    Alles in balans.
    Zoete afdronk.
    Een aangenaam lekker degustatiebier!




    Bert Van Hecke is afkomstig van het West-Vlaamse Rumbeke
    maar reisde de hele wereld rond om de geheimen van bier te leren kennen.
    Hij is industrieel ingenieur brouwer en is vooral bekend om z'n eigen Triporteur bieren.
    Hij was de eerste brouwer in de wereld die zijn mout zelf bakte.
    Ik leerde Bert kennen in 2006 bij de St. Bernardusbrouwerij waar hij toen brouwmeester was.
    Hij gaf Carl Kins, Pierre Step en ik een leerrijke rondleiding.
    De brouwerij stond in die tijd nog niet open voor het grote publiek.
    Vooraleer hij in Watou belandde had hij een stage van vier maanden bij Inbev kunnen volgen.
    Daarna trok hij voor vier maanden naar Amerika om er voor New Belgium Brewery te werken
    waar de West-Vlaming Peter Bouckaert broumeester was.
    Hij was ook nog werkzaam bij brouwerij Boon.
    Na drie jaar St. Bernardus verhuisde hij naar Bree om bij brouwerij Martens te werken.

    Maar ondertussen droomde hij er altijd van om zijn eigen bier te brouwen.
    Jarenlang heeft hij van alles uitgeprobeerd met uiteindelijk resultaat.'
    De smaak van het bier wordt grotendeels bepaald door mout.
    In zijn zoektocht naar kwaliteit en originaliteit haalde hij veel inspiratie bij Rodenbach
    waar men vroeger 'den eest' gebruikte om hun eigen mout te maken.
    Om een zo authentiek mogelijke smaak te krijgen, besloot hij om zelf zijn eigen mout te gaan bakken. Daarmee was hij de eerste moutbakker in de wereld.
    Om dat te kunnen, liet hij zelf een notenbrander ombouwen om de grondstoffen
    zo vers mogelijk te maken.'
    Dat doet hij onder de noemer van de BOM-brouwerij.
    Dat staat voor Belgische Originele Moutbakkerij.
    Hij startte met zijn reeds bekende eigenzinnige Triporteurbieren.
    Voor zijn etiketten deed hij een beroep op Steven Selschotter
    van het striptekenaarscollectief Striptic uit Roeselare.
    Hij tekende de gepaste figuurtjes op een bakfiets (Triporteur) met thema’s als hemel en hel.


    Op het onlangs gehouden Brugs Bierfestival vereerden Ariël en ik (Wekelijks HOPnieuws) hem
    met het begeerde Beeldmerk ‘Think Global, drink local’.




    Bert Van Hecke






    Beste bezoeker Uw smaaknotities kunnen soms afwijken van de onze.
    Wat volledig normaal is.
    Bij het proeven zijn er veel aspecten die het aroma en de smaak kunnen bepalen.
    Bvb. de ouderdom, schenktemperatuur, omstandigheden of plaats waar u het proeft.
    De smaakpapillen veranderen nu eenmaal van mens tot mens.


    Groeten Geroen & William
     








    21-02-2016 om 00:00 geschreven door William Roelens


    10-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (20) - Val Dieu Grand Cru - Moorseles Bukske - Saison Hof ten Dormaal - Wadesda #4 - XXXXXQuadrupel 2013








    Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (20)

     



     

    Val Dieu Grand Cru (10,5%Alc.Vol.)
    Brasserie de l’Abbaye du Val Dieu - Aubel








    Donkerbruin bier met wit-beige schuimkraag
    Die la snel verdwijnt.

    Een heerlijk aroma van rozijnen en vijgen streelt de neus.
    Zoet.
    Suiker.

    De smaak laat ons van in het begin al genieten!
    Vijgen en heel veel rozijnen zorgen voor smaakplezier.
    Tikje taart.
    Chocolade en andere zoetigheden zoals karamel duiken af en toe op.
    Kandijsuiker.
    Allemaal mooi in balans
    Nu en dan een lichte alcoholwarmte.
    Kortom een lekker degustatiebier om te genieten!










    Moorseles Bukske (6,5%Alc.Vol.)
    Brouwerij Gulden Spoor - Gullegem.







    Goudblond bier met witte schuimkraag.
    Moutige neus.
    Gistig.
    Zoet Lichte fruitige prikken.

    De aanzet is moutig.
    Beetje karamel in de mond.
    Fruitige toetsen.
    In de diepte een lichte hoppigheid.
    Afwisselend enkele kruidige prikjes.
    Allemaal nogal braafjes wat waarschijnlijk de bedoeling is.
    Een best wel lekkere allemansvriend.








    Saison Hof ten Dormaal (5,5%Alc.Vol)
    Hof ten Dormaal - Tildonk

     
    Blond licht wazig bier met een witte schuimkraag.

    Mooi parfum van fruit
    Koriander
    Een tikje tarwe 

    De eerste slok is licht zurig
    fris
    Een tikje kruidig
    Moutig
    Tarwe en spelt dringen soms door.
    Het bier is iets te vlakkig
    Mocht een tikje meer karakter hebben.
    Ook de bitterheid mocht zich iets meer profileren.
    maar toch al bij al een aangename dorstlesser.









    Wadesda #4 (6,0%Alc.Vol.)
    De Zennebrouwerij – Brussel.







    Blond bier met een romige witte schuimkop.

    De neus heeft de typische geur van de Zennebieren.
    Gistig.
    Hoppig.
    Tikje citrus.
    Moutig.

    De smaak heeft een matige bitterheid.
    Lichte fruitige toetsen van citrus.
    Moutig.
    Een tikje kruidigheid achteraan.
    Droge bittere afdronk.
    Goed in evenwicht.
    Prima dorstlesser.










    XXXXXQuadrupel 2013 (12%Alc.Vol.)
    De Struise Brouwers – Oostvleteren.
    Gedegusteerd op 29/09/2015

     





    Bruin bier met beige schuimkraag.
    Een heerlijk aroma van pruimen.
    Toetsjes van rozijnen.
    Een geurig alcoholaroma.
    Diep komt er een aroma van rode wijn los.

    De smaakpapillen zijn bij de eerste slok diep onder de indruk.
    Het begin is zoet.
    Een lekkere alcoholwarmte beurelt op (niet te veel).
    Toetsen van likeur
    afwisselend met smaken van pruimpjes en vijgen.
    Geen vijgen na Pasen maar een lekkere smaak die het degusteren van dit bier
    tot een genotvolle belevenis maakt.
    TOPPER !







    Let op!

    Het degusteren van een bier doe je om er van te genieten.
    Bij het proeven zijn er veel aspecten die het aroma en de smaak kunnen bepalen.
    Bvb. de ouderdom, schenktemperatuur, omstandigheden of plaats waar u het proeft.
    Daarom zijn de bierbesprekingen hierboven de smaaksensatie die ik persoonlijk beleefd
    op het moment van proeven!
    Bij u kan dit dus volledig anders zijn.
    De smaakpapillen veranderen nu eenmaal van mens tot mens.

    Groeten William









    10-02-2016 om 00:00 geschreven door William Roelens


    08-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leaderproject “Belgische hop, transparant en betrouwbaar” + Uitreiking van de nieuwe Hopcertificaten







    Leaderproject “Belgische hop, transparant en betrouwbaar”







     





    Op maandag 1 februari werd in het hopmuseum een persbabbel georganiseerd,
    waarbij de burgemeester het nieuwe leaderproject “Belgische hop, transparant en betrouwbaar”
    grondig toelichtte. 
    Aansluitend was er een nieuwjaarsbijeenkomst met receptie alsook de
    uitreiking van de nieuwe certificaten aan de brouwerijen die in 2015 het gebruik van het kwaliteitslogo “Belgische hop” voor hun speciaalbieren hebben aangevraagd en verkregen.




     


    Voorzitter Erik Lagache van de vzw Hop verwelkomde de brouwers en hoppeboeren.











    Op 1 oktober 2015 werd er onder de projectnaam “Belgische hop, transparant en betrouwbaar”  een subsidieaanvraag bij Leader Westhoek in het kader van het programma voor
    plattelandsontwikkeling PDPO III 2014 – 2020 ingediend, waarbij de stad Poperinge
    als promotor en Inagro en vzw Hop als copromotoren fungeren.

    De hoofddoelstelling is het behoud (en waar mogelijk een uitbreiding)
    van het Belgische hopareaal met een verhoogde afzet van de Belgische hop
    bij de Belgische brouwerijen door enerzijds een betere kwaliteitsgarantie en –informatie en
    anderzijds ook door het actiever communiceren en overleggen met de Belgische brouwerijsector.

    Dit kan bereikt worden door een actieve samenwerking binnen de Belgische hopsector
    en door de Belgische hopsector nog professioneler voor de dag te laten komen.

    Met andere woorden,  werken aan een Belgische sector  waarin vertrouwen kan gesteld worden
    en waar er gewerkt wordt aan kwaliteit, transparantie en communicatie,
    onder het logo “Belgische hop – Belgian hops”.

    Het MAC leader Westhoek heeft dit project  op vrijdag 20 november 2015 goedgekeurd.
    Het project kan dus van start gaan op 1 januari 2016 en heeft een looptijd van 3 jaar.





     
    Christof Dejaegher Burgemeester van Poperinge





    Om dit leader project optimaal te laten renderen wordt over gegaan
    tot het aanwerven van een nieuwe medewerker die gedurende de projectperiode
    hierop ½ dienst zal werkzaam zal zijn.
    De andere helft fungeert de nieuwe medewerker als deskundige landbouw.
    Na afloop van het project zal deze medewerker blijvend tewerkgesteld worden
    als deskundige landbouw en ondersteuning geven aan de Belgische hopsector.













    Nieuwe hopcertificaten

    Schepen Kris Notebaert 




    Het logo en het ‘diploma’ ‘Belgische Hop – Belgian Hops – Houblon Belge’
    is bestemd voor speciaalbieren, die voor minstens met de helft Belgische hop worden gebrouwen.
    Momenteel zijn er 214 bieren die het logo mogen dragen.
    De certificaten werden aan de brouwers overhandigd door
    Kris Notebaert Eerste schepen van Land- en tuinbouw

     






    Brouwers en bierfirma's die het certificaat in ontvangst mochten nemen.





    Brouwerij De Plukker, Elverdingseweg 16, 8970 Poperinge

    Single  Green Hop 2015
    All inclusive Ipa 2015
    Pyrene Bruin
    Bertinus
    Tripel Plukker

    Brouwerij Het Sas, Diksmuidseweg 404, 8904 Boezinge

    Poperings Hommelbier nieuwe oogst 2015, limited edition

    Bryggja Brewery Comm. V., Sint-Kristoffelstraat 139, 8310 Assebroek

    Bryggja bruin

    Brouwerij Eutropius, Mellestraat 138, 8501 Heule

    Ardoois Blond

    Flanders Fields Brewery, Dehemlaan 24, 8900 Ieper

    Flanders Fields 1418 Ale Quadrupel

    Brouwerij ’t Kroontje, Hogebrug 62, 9280 Denderbelle

    Switch

    Brouwerij Slaghmuylder, Denderhoutembaan 2, 9400 Ninove

    Witkap Pater Stimulo
    Witkap Pater Speciale
    Witkap Pater Dubbel
    Witkap Pater Tripel
    Ambiorix
    Slaghmuylder’s Kerstbier
    Pikkeling

    Brouwerij Haacht, Provinciesteenweg 28, 3190 Boortmeerbeek

    Keizer Karel Ommegang

    Brouwerij Boelens bvba, Kerkstraat 7, 9111 Belsele

    Tripel Klok
    Bieken
    Esdeepeeken

    De Zythosfielosoofen – Eutropius, Deerlijkstraat 237A, 8550 Zwevegem

    Santé

    Brouwerij “Het Gulden spoor”, Heulestraat 170, 8560 Gullegem

    Moorsele’s Bukske

    Fort Lapin, Koolkerse steenweg 32, 8000 Brugge

    Fort Lapin 8 “Tripel”
    Fort Lapin 10 “Quadrupel”
    Fort Lapin 6 “Dubbel”
    Fort Lapin “Hoplapin”
    Fort Lapin “Snowlapin”

    Brouwerij Verhaeghe, Sint-Dierikserf 1, 8570 Vichte

    Streuvels’ Bier

    Brouwerij Strubbe, Markt 1, 8480 Ichtegem

    Ichtegems “Grand Cru”
    Baptiste
    Mountche

    Aarschotse stadsbrouwerij, Ter Drossaarde 1, 3200 Aarschot

    Aarschotse Bruine
    Gasthuistripel
    Forto
    Duc

    Brouwhuys De Vaart, Pontstraat 24, 1981 Hofstade

    Luvanium
    Luvanium Cuyt

    Brouwerij De Lelie vzw, Leliestraat 24, 2350 Vosselaar

    Paus


    Totaal

    58 brouwerijen (14 januari 2016)

    214 bieren (14 januari 2016)






     Enkele Poperingse Hoppeboeren











    08-02-2016 om 00:00 geschreven door William Roelens




    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!