NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
  • Dinsdagnamiddag proeverijen (7) Brouwerij Klondiker - Claim 1 - Nugget - Porlu
  • Herinneringen aan het Poperings Bierfestival 2017
  • Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (47) - Ich bin ein Berliner Framboos - Blue Monk - Ceci n’ IPA - Damme Nation - Fusion Experimental
  • Promotiecampagne voor de Belgisch biobieren in biercafť Het Botteltje - Oostende
  • Duitse bieren proeven in ‘De Hofnar’ Gullegem
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 03-2006
  • 11--0001
    Gastenboek
  • Cialis 5g HaroZera
  • Een angename herfst dinsdag toegewenst
  • Viagra Berichte HaroZera
  • Bieradventskalender? Check!
  • BIERETIKETTEN VERZAMELAAR

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Bierblog



    25-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van ‘t Brouwersverzet naar Brouwerij ’t Verzet










    Van ‘t Brouwersverzet
    naar
    Brouwerij ’t Verzet.




    Brouwers Koen Van Lancker en Alex Lippens en in het midden vertegenwoordiger
    Jens Tack.









    Joran Van Ginderachter zal voorlopig bij de Three Taverns Craft Brewery (USA) blijven brouwen.






    In 2009 noemde ze ik al in een reportage 'Drie jonge leeuwen'
    Een jaar later in een ander rapport schreef ik onder hun foto “De toekomst van het Belgisch bier”!

    Precies 5 jaar geleden (15 april 2009) dag op dag stelden ze op hun lanceringsfeest
    Rebel Local voor aan de pers. Hun eerste eigen gebrouwen bier.

    Alex, Joran en Koen studeerden in 2008 af als bio-ingenieurs aan de brouwerijschool van Gent.
    Ze vonden al gauw werk in diverse grote brouwerijen w.o. Van Honsebrouck,
    Omer Vander Ghinsteen De Proefbrouwerij.

    Drie goeie vrienden met allemaal interesse voor het gerstenat.
    Zoals veel hobbybrouwers begonnen ze na hun uren te experimenteren.
    In het weekend moesten ze geen opgelegde recepten volgen, maar konden ze hun eigen ding doen.
    Het was hen een aangenaam verzetje.
    Zo is ook de naam van hun bierfirma ontstaan in ’t Brouwers Verzet.




     33cl flessen met de nog oude etiketten. Maar al in de vernieuwde verpakking.




     

    Naast het brouwen van experimentele brouwsels probeerden ze hun eigen
    klein hobbybrouwerijtje te optimaliseren.
    Zoals veel jonge amateurbrouwers lieten ze hun vrienden en de familie proeven.
    Dat die hun bieren al goed vonden was meer dan normaal.
    Een groter en professioneler proeverspubliek vonden ze in St. Niklaas.
    Op het Zythos Bier Festival van 2010 kon men aan de stand van-toen nog- brouwerij Bockor
    al proeven van een proefbrouwsel van hen.
    Het bier was nog ietsje te veel gekruid, te veel kardemom.
    Beginnersfout maar er was toen al een evolutie te bespeuren.
    Ermee stoppen stond niet in hun brouwersvocabulaire.
    Integendeel nog meer proefbrouwsels creëren was het resultaat.
    En dit is de spirit. Niet zo maar content zijn.


    De bieren kregen meer karakter en ook meer fans.
    Ze vonden het tijd om met het echte werk te beginnen. Een eigen bedrijfje oprichten.
    In de persoon van ondernemer Johan Delrue uit Anzegem vonden ze een vierde vennoot
    die zorgde voor de administratie en hen vertrouwd maakte met de bedrijfswereld

    De voorlopige bierfirma het ‘t Brouwers Verzet was geboren.
    Omdat ze een bierfirma waren wilden ze het woord ‘brouwerij’ bewust niet in hun naam.
    De bieren die ze op de markt brachten, zijn qua recept door het drietal ontwikkeld en geoptimaliseerd.
    Ze werden ook door henzelf gebrouwen. Maar investeren in een eigen brouwerij
    was in die tijd nog ietsje te hoog gegrepen.
    Ze huurden voorlopig nog de brouwinstallaties van brouwerijen Het Gulden Spoor in Gullegem,
    De Ranke in Dottenijs en Toye in Kortrijk.

    De Brouwers lieten hen alles bedienen om hun bieren te brouwen.
    Ze lieten hen volledig vrij in hun experimenten, zolang de installaties dat toelieten welteverstaan.
    De brouwcapaciteit liep op tot 4000 liter

    Het doel van ‘t Brouwers Verzet was en nu nog altijd eerlijke en eigenzinnige bieren maken voor de liefhebbers die houden van persoonlijkheid en karakter.
    De brouwerij zal openstaan voor andere brouwers en er zal ook gebrouwen worden op aanvraag.






    Een pareltje! De nieuwe brouwinstallatie van de Tsjechische firma MBA 21 uit Strubec.
    Brouwerij het IJ in Amsterdam beschikt over dezelfde installatie.





    VIJF JAAR LATER

     

    We zijn vijf jaar later en kijk In het pand van zakenpartner Johan Delrue
    en met een kapitale injectie van Hein Vandecasteele (nv VDC-Retail)
    hebben ze na vijf jaar hun droom kunnen verwezenlijken.
    In het pand in Anzegem staat naast enkele Duitse opslagtanks een nieuwe brouwinstallatie van de Tsjechische firma MBA 21 uit Strubec te blinken.
    De afvullijn hadden ze al een jaar geleden aangekocht.
    Koen Van Lancker word fulltime brouwer en zal 2 x daags (2000 l) brouwen.
    Alex Lippens blijft verder werken bij Omer Vander Ghinste en Joran Van Ginderachter
    blijft voorlopig brouwen bij de New Belgium Brewing Company in Fort Collins (Colorado USA).































    Naast de vaste bieren zullen er regelmatig Bootleg’s gebrouwen worden.
    Zeg maar éénmalige experimentele bieren die enkel op vat verkrijgbaar zullen zijn.
    De bedoeling is om de mensen weer naar ’t café te lokken om het bier ter plaatse te beleven.
    Ook experimenten op houten vaten met infusions van eikenbladeren, zure krieken en
    zoete witte druiven zullen eenmaal per jaar gepresenteerd worden.





    Proeflokaal


    De attributen van het vroegere Brewpub Café local zijn nu ondergebracht in het degustatielokaal van de brouwerij zelf.
    Het eigenzinnige interieur werd ontworpen door de mensen van Studio Henk Kortrijk.
    De prachtige tekening op de muur boven de brouwinstallatie (waar enkele grote brouwerijen het karikaturistisch te verduren krijgen en de etiketten
    werden ontworpen door kunstenaar Tom Heye.























    De nieuwe look !

    Vast Gamma

    Rebel Local, Moose Blues, Super Noah, oud bruin, Golden tricky en Oaky Moaky.



    De Feestelijke voorstelling aan familie en vrienden








    Zalmtartaar in Golden Tricky met mierikswortelmayonaise







    Runderscarpaccio met rucola, parmezaan en dressing met Moose Blues





    Het feest werd muzikaal omkaderd door The Kissingers! 



    VEEL SUCCES!!!


    Brouwerij 't Verzet

    Grote Leiestraat 117
    8570 Anzegem
    +32 470 17 06 34 (mobile)

    Website:

    https://www.facebook.com/events/195634197482879/
    info@brouwerijtverzet.be




    19/04/2016
    William Roelens HOPnieuws







    25-04-2016 om 17:40 geschreven door William Roelens


    18-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proeflokaal ‘t Arendsnest - Amsterdam - Kiel - Ciel Bleu Imperial Stout







    Proeflokaal ‘t Arendsnest



     







    Gelegen aan de Herengracht 90 juist naast het gekende Belgisch restaurant 'Lieve'
    bevind zich 't Arendsnest van Peter van der Arend.















    Na een bezoek aan het Rijksmuseum en de prachtige grachtengordel
    -waar het bruist van creativiteit- doorwandeld te hebben was het tijd voor een beetje rust.
    Wat kan Amsterdam leuk vermoeiend zijn.


    Waar kun je als bierliefhebber dat beter doen dan in het meest
    unieke café van Nederland. ’t Arendsnest aan de Herengracht.
    Het is ‘the place to be’ voor wie van Nederlandse bieren houdt.









    Gezellig keuvelen en genieten van een Nederlands bier aan de lange bar.





    Het pand van bierambassadeur Peter van der Arend is enig in zijn soort.
    Hier worden enkel Nederlandse bieren geschonken of getapt.
    Geen enkel Belgisch of ander buitenlands bier staan hier op de uitgebreide menukaart.
    Let wel : Er staan wel Nederlandse bieren op die gebrouwen worden in België!
    Ik hoor al enkele lezers denken ‘oei dat zal maar een magere bierlijst zijn’.
    Niets is minder waar! Als u weet dat er momenteel meer dan 300 brouwerijen in
    Nederland creatief bezig zijn waarvan 6 in Amsterdam dan is het best te begrijpen
    dat ’t Arendsnest maar liefst 30 bieren op tap en meer dan 100 op de fles aan te bieden heeft.
    De stijging van de brouwerijen heeft vooral te maken dat bier hoe langer
    hoe meer een hippe drank aan het worden is. Ook de opkomst van de
    Nederlandse craft brouwers doen bij onze Noorderburen de biermarkt herleven.

















    De bieren van 't vat staan mooi aangeduid op houten panelen aan de muur.





    ’t Arendsnest straalt alles uit wat een knusse kroeg moet hebben.
    Je kunt er gezellig bijpraten met vrienden onder het genot van een biertje van de tap of uit de fles,
    of aan de bar op een kruk. Dit alles in een houten interieur voorzien van bierpubliciteit.
    Opvallend zijn de oude schiplampen en kroonluchters boven de bar.
    Muziek is niet aanwezig.









    Opvallend zijn de oude schiplampen en kroonluchters boven de bar.




















    Biertijdschriften ter inzage. Zelfs Rosa Merckx is aanwezig






    Het personeel is piekfijn uitgedost in strakke mooie schorten.
    Bovendien zijn ze perfect op de hoogte van elk bier wat ze bestellen.
    Naast de bieren heeft het Proeflokaal ‘t Arendsnest diverse andere Nederlandse dranken:
    zoals ciders, likeuren, whisky's en meer dan 40 jenevers.
    Alles van Nederlandse bodem.

    Als het zonnetje schijnt kun je genieten op hun buitenterras die uitzicht bied op de Herengracht.

    Kortom een ideale plaats om de Nederlandse biercultuur te ontdekken. 









    Het personeel heeft kennis van zaken en zitten strak in het pak.




    Wij proefden



    Kiem (6,5% Alc.Vol.)
    Duits & Lauret – Vleuten
    Gebrouwen bij De Proefbrouwerij – Lochristi








    Een amberkleurig bier met een witte schuimkraag.

    Zoetmout aroma
    Licht kruidig
    Met een tikje fruit (Perzik)

    Zoet begin
    Beetje moutig
    Nu en dan een broodsmaakje
    Lichte hopbitterheid
    Heel diep een tikje gebrand
    De smaak heeft iets apart
    Licht bittere afdronk
    Het bier kon mij echt bekoren

     







     Professioneel uitgeschonken!









    Ciel Bleu Imperial Stout (10.2% Alc.Vol.)
    Brouwerij ’t IJ – Amsterdam







    Donkerbruin tot zwart bier.
    Volle bruine romige schuimkraag

    De neus wordt vertroeteld met een aroma van chocolade
    Tikje geroosterd.
    Koffieprik
    Licht kruidige toets van tijm.

    De aanzet is licht bitter en licht zoet
    Moutig
    Chocolade
    Rozijntjes
    Kruidige aardse smaken
    Tikje vanille.
    zoet romig en zacht.
    Een dijk van een bier!









    Publiciteit voor de Beer Temple het andere café van Peter.
    Een bierbar met enkel Amerikaanse bieren.









    Klaar voor de avondshift





    Peter van der Arend zit niet stil. Hij gaat zijn Arendsnest flink uitbreiden.
    Een tweede koelcel, dertig kranen bovenop de al twintig bestaande,
    twee houtpompen met cask-conditioned-beer en Gulpener als nieuw uithangbord.
    Meer moet dat niet zijn







    Contacten

    'T Arendsnest,
    Nederlands Beer Cafe in Amsterdam
    Herengracht 90
    1015 BS Amsterdam
     Nederland

     
    Tel: +31 20 4212057                         +31 20 4212057


    Groeten

    William

    18-04-2016 om 17:02 geschreven door William Roelens


    11-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (22) - Babeleir de Bretagne - Groenendael Egotripel - Ikarus - Malheur Zestig - N’Ice Chouffe






    Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (22)










    Babeleir de Bretagne (8,0%.Alc.Vol.)
    Recept Brussels Bier Project – Brussel
    Gebrouwen bij brouwerij Anders – Halen







    Donkerbruin bier met lichtbruine schuimkraag

    De neus is een beetje muffig
    Chocoladeprikken.

    De aanzet is zoet
    Lichte ziltigheid
    Licht gebrande toets komt opzetten.
    Chocolade.
    Over het algemeen zoet.

    Met hier en daar een lichte bitterheid.
    mooi in balans
    Zoet bittere afdronk.
    Een zachte oesterstout.
    Iets meer van verwacht!









    Groenendael Egotripel (6,5%.Alc.Vol.)
    Gebrouwen door brouwerij Anders (Halen)
    voor Bierfirma Groenendael (Blanden)






    Helder blondgeel bier met witte schuimkraag.

    moutige neus
    Iets muffig.
    Nogal kruidig

    De aanzet is kruidig
    Een lichte bitterheid
    De kruidigheid laat zich gelden
    Koriander
    Ook Kardemon speelt een hoofdrol.
    Licht bittere kruidige afdronk.
    Gewoontjes.










    Ikarus (11%.Alc.Vol)
    Gebrouwen door brouwerij De Landing (Gullegem)
    bij Brouwerij Eutropius - Heule







    Donkerbruin bier met gebroken witte schuimkraag

    Het aroma is zoetmoutig.
    Met een vleugje fruit.

    De eerste slok heeft een aangename zoetigheid.
    Beetje gistig
    Fruitigheid komt piepen.
    Een tikje amandel.
    Donker fruit
    Goed in balans
    Warme alcohol bied een meerwaarde.
    Kortom een lekker degustatiebier!










    Malheur Zestig (10%.Alc.Vol.)
    Malheur – Buggenhout







    Wazig blond bier met witte schuimkraag.

    Zoet aroma.
    Fruitige prikken van o.a. ananas.
    Ook een zuurtje van citroen.
    Vleugje honing.

    De eerste slokken zijn kruidig.
    Gevolgd een lekkere fruitigheid van ananas.
    Soms komt er een toetsje van hop.
    Citrus.
    Warme alcohol.
    Het zoete overheerst
    Volmondig en complex bier.
    Zetelbier.










    N’Ice Chouffe (10%.Alc.Vol.)
    Brasserie d’Achouffe/Moortgat - Achouffe






    Donkerbruin bier met rode schijn.
    Gebroken witte fijne schuimkraag.

    De neus is zoet
    Met een lichte kruidigheid (Tijm).

    Het begin is zoet.
    Suiker
    Karamel.
    Tikje kruidigheid.
    Geringe bitterheid in de achtergrond.
    Toffee - rozijntjes
    Lichte alcoholwarmte.
    evenwichtig met afwisselende fijne smaken.
    Bitter zoete afdronk
    Lekker winterbier.











    Let op!
    Het degusteren van een bier doe je om er van te genieten.
    Bij het proeven zijn er veel aspecten die het aroma en de smaak kunnen bepalen.
    Bvb. de ouderdom, schenktemperatuur, omstandigheden of plaats waar u het proeft.
    Daarom zijn de bierbesprekingen hierboven de smaaksensatie die ik persoonlijk beleefd
    op het moment van proeven!
    Bij u kan dit dus volledig anders zijn.
    De smaakpapillen veranderen nu eenmaal van mens tot mens.


    Groeten William








    11-04-2016 om 10:06 geschreven door William Roelens


    05-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOPmuseum Poperinge - Degustatie Quadrupels - Guldenspoor Quadrupel - Ferre - Fort lapin 10 - La Trappe Quadrupel - Gulden Draak 9000 Quadrupel - Straffe Hendrik Brugs Quadrupel bier







    Beste bezoekers.
    Vanaf nu zal ik op mijn bierblog regelmatig een verslag neerpennen over de
    sfeervolle en interessante bieravonden welke driemaandelijks plaats vinden in het
    centrum van hop en bier,
    het hopmuseum in Poperinge.




    Degustatie Quadrupels







     De zes bieren.






    De meeste bierliefhebbers weten als men een “Quadrupel” (ook Quad genoemd)
    besteld dat er in hun glas een zwaar alcoholisch bier zal uitgeschonken worden.

    Eigenlijk zijn er vier benamingen die eigenlijk al een beetje het alcohol% weergeven.

    Enkel, dubbel, Tripel en Quadrupel.
    Aan de volgorde kun je al zien waar het op neerkomt.
    ‘Enkel’ komt bijna niet voor in het bierwereldje. ‘Enkel’ wordt vooral
    gebruikt bij de Trappisten als ze het hebben over bier voor eigen gebruik.
    Noem het tafelbier of refterbier. Soms kan het een aangelengde versie van een tripelbier zijn.

    Men spreekt over ‘Dubbel’ als er meer grondstoffen gebruikt worden (niet noodzakelijk dubbel zoveel).
    Naar het schijnt zijn het de Trappisten van Westmalle die als eersten het woord ‘Dubbel’ gebruikten.
    Er zou dubbel zoveel mout gestort geweest zijn als bij hun refterbier.
    Een dubbel is meestal donker en is hoogegist!.

    Bij een ‘Tripel’ worden nog meer grondstoffen gebruikt.
    Het is over het algemeen een blond bier met de dag van vandaag diverse verschillende smaken.
    Westmalle Tripel wordt als de moeder van alle tripels beschouwd.

    Bij een Quadrupel tenslotte worden de grondstoffen nog verder opgedreven (vervierdubbeld?)
    en de fantasie van de brouwer speelt een belangrijke rol bij dit type.
    Eigenlijk is een quadrupel een bijzondere stijl van een sterke donker bier.

    Kenmerken van een Quad.

    Het hoge alcohol percentage 10% of meer.
    Een harmonieuze smaak.
    De bitterheid als gevolg van het hoge alcoholgehalte ligt goed in balans met de fruitige aroma’s
    Complex smaakprofiel van een moutige karamelzoetheid.
    Uitschenken tussen 11 en 15° Celsius.
    Eerder een degustatie bier voor op koude winterdagen of om te genieten na een drukke werkdag!

    We proefden er die avond zes stuks. In proefglaasjes uiteraard!







     

    Gastheer : Edwin Ghequire









    Guldenspoor Quadrupel (9,0% Alc.Vol.)
    Gulden Spoor – Gullegem







    Donker amber bier met een witte romige schuimkraag.

    Het aroma heeft een licht geroosterd karamelparfum.
    suiker
    Tikje banaan.

    De aanzet is zoet
    Karameltoetsen
    Een tikje brandy
    Zoet over de gehele lijn.
    Alcoholwarmte komt even naar boven maar is in het algemeen goed verborgen.
    Aangenaam om te degusteren
    Mooi in evenwicht.
    Zoete afdronk
    Lekker!










    Ferre (10% Alc.Vol.)
    Brouwerij Maenhout – Pittem








    Amberkleurig bier met een witte schuimkraag.

    Moutige neus
    Karamel
    Tikje fruitig

    De smaak is over het algemeen moutig zoet.
    Gedroogde vruchten.
    Mild van smaak
    Karamel
    Kandijsuiker
    Licht geroosterde prikken
    Als het bier opwarmt wordt het een beetje plakkerig.
    Maar over het algemeen goed gebrouwen.
    Aangenaam bier!










    Fort Lapin 10 - Quadrupel (10% Alc.Vol.)
    Fort Lapin – Brugge







    Donkerbruin bier met een witte schuimkraag

    De neus ruikt karamel
    Tikje toffee

     

    Moutige karamelsmaak
    Gistig
    Zoethout komt soms boven
    Zoet
    Bruine suiker
    Geroosterde bitterheid
    Alcoholsmaakje in de afdronk.
    Niet slecht maar een
    beetje te dun voor een quadrupelstijl











    La Trappe Quadrupel Trappist (10% Alc.Vol.)
    La Trappe – Koningshoeven - Berkel-Enschot (NL)







    Koperkleurig bier met een witte schuimkraag

    Moutige neus
    Gedroogd fruit (rozijntjes)
    Banaan
    Tikje vanille.

    Lekkere moutige smaak.
    Alcoholwarmte laat niet lang op zich wachten.
    Karamel en kandij
    Donker rijp fruit.
    Rozijnen.
    Romig
    Kruidnagelprik
    Lichte bitterheid
    Alles mooi in balans.
    Zacht
    Een kwaliteitsbier!











    Gulden Draak 9000 Quadrupel

    Van Steenberge – Ervelde








    Koperkleurig bier met lichtbeige schuimkraag

    De neus bied ons een zoete geur van karamel

    De smaak is zoet
    Gekarameliseerde bruine suiker
    Moutige en overrijpe fruitige toetsen (pruimpjes)
    Prettige alcoholwarmte die toch redelijk
    gemaskeerd is.
    Flitsen van Mandarin Napoleon
    Warme fruitige afdronk.
    Volle body.
    Een lekker degustatie bier die gerust een jaartje langer
    in de kelder mag staan.











    Straffe Hendrik Brugs Quadrupel bier (11% Alc.Vol.)
    De Halve Maan - Brugge







    Donker bier met een gebroken witte schuimkraag

    Aroma van karamel
    Pruimpjes
    Chocolade


    De smaak is zoetmoutig
    Donker vruchten
    Overrijp fruit (bananen)
    Warme alcohol
    Zoete espresso
    Stevige body met af en toe
    een lichte bitterheid die de smaak kortstondig wijzigt
    Romige afdronk.
    Aangenaam degustatiebier







    Volgende degustatie is op 13 mei 2016

    Degustatie "bier en strips"

     

    Bier Gestript is de titel van de expo waarvan je dit jaar in het Hopmuseum kan genieten. Eén van de jaarlijkse bierdegustaties besteedt dan ook meer aandacht aan het verband tussen bier en strip. Tijdens deze bierdegustatie proef je 6 bieren die als het ware uit een stripverhaal zijn weggelopen. We bestuderen de klare lijn van fles en glas, genieten van een kleurenpallet van goudblond over amber en karmozijnrood tot donkerbruin en verbinden elk bier met een gekende strip(figuur). De negende kunst en de brouwkunst klinken alvast samen op deze avond.


    20h00 – 22h00
    Hopmuseum Poperinge Gasthuisstraat 71 - 8970 Poperinge

    INSCHRIJVEN
    http://www.hopmuseum.be/nl/degustatie-bier-en-strips#subscribe

     

    http://www.hopmuseum.be/nl/activiteiten

    http://www.hopmuseum.be/





    Groeten

    William















    X

    05-04-2016 om 10:59 geschreven door William Roelens




    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!