Van ‘t Brouwersverzet naar Brouwerij ’t Verzet.

Brouwers Koen Van Lancker en Alex Lippens en in het midden vertegenwoordiger Jens Tack.

Joran Van Ginderachter zal voorlopig bij de Three Taverns Craft Brewery (USA) blijven brouwen.
In 2009 noemde ze ik al in een reportage 'Drie jonge leeuwen' Een jaar later in een ander rapport schreef ik onder hun foto “De toekomst van het Belgisch bier”!
Precies 5 jaar geleden (15 april 2009) dag op dag stelden ze op hun lanceringsfeest Rebel Local voor aan de pers. Hun eerste eigen gebrouwen bier.
Alex, Joran en Koen studeerden in 2008 af als bio-ingenieurs aan de brouwerijschool van Gent. Ze vonden al gauw werk in diverse grote brouwerijen w.o. Van Honsebrouck, Omer Vander Ghinsteen De Proefbrouwerij.
Drie goeie vrienden met allemaal interesse voor het gerstenat. Zoals veel hobbybrouwers begonnen ze na hun uren te experimenteren. In het weekend moesten ze geen opgelegde recepten volgen, maar konden ze hun eigen ding doen. Het was hen een aangenaam verzetje. Zo is ook de naam van hun bierfirma ontstaan in ’t Brouwers Verzet.

33cl flessen met de nog oude etiketten. Maar al in de vernieuwde verpakking.
Naast het brouwen van experimentele brouwsels probeerden ze hun eigen klein hobbybrouwerijtje te optimaliseren. Zoals veel jonge amateurbrouwers lieten ze hun vrienden en de familie proeven. Dat die hun bieren al goed vonden was meer dan normaal. Een groter en professioneler proeverspubliek vonden ze in St. Niklaas. Op het Zythos Bier Festival van 2010 kon men aan de stand van-toen nog- brouwerij Bockor al proeven van een proefbrouwsel van hen. Het bier was nog ietsje te veel gekruid, te veel kardemom. Beginnersfout maar er was toen al een evolutie te bespeuren. Ermee stoppen stond niet in hun brouwersvocabulaire. Integendeel nog meer proefbrouwsels creëren was het resultaat. En dit is de spirit. Niet zo maar content zijn.
De bieren kregen meer karakter en ook meer fans. Ze vonden het tijd om met het echte werk te beginnen. Een eigen bedrijfje oprichten. In de persoon van ondernemer Johan Delrue uit Anzegem vonden ze een vierde vennoot die zorgde voor de administratie en hen vertrouwd maakte met de bedrijfswereld
De voorlopige bierfirma het ‘t Brouwers Verzet was geboren. Omdat ze een bierfirma waren wilden ze het woord ‘brouwerij’ bewust niet in hun naam. De bieren die ze op de markt brachten, zijn qua recept door het drietal ontwikkeld en geoptimaliseerd. Ze werden ook door henzelf gebrouwen. Maar investeren in een eigen brouwerij was in die tijd nog ietsje te hoog gegrepen. Ze huurden voorlopig nog de brouwinstallaties van brouwerijen Het Gulden Spoor in Gullegem, De Ranke in Dottenijs en Toye in Kortrijk.
De Brouwers lieten hen alles bedienen om hun bieren te brouwen. Ze lieten hen volledig vrij in hun experimenten, zolang de installaties dat toelieten welteverstaan. De brouwcapaciteit liep op tot 4000 liter
Het doel van ‘t Brouwers Verzet was en nu nog altijd eerlijke en eigenzinnige bieren maken voor de liefhebbers die houden van persoonlijkheid en karakter. De brouwerij zal openstaan voor andere brouwers en er zal ook gebrouwen worden op aanvraag.

Een pareltje! De nieuwe brouwinstallatie van de Tsjechische firma MBA 21 uit Strubec. Brouwerij het IJ in Amsterdam beschikt over dezelfde installatie.
VIJF JAAR LATER
We zijn vijf jaar later en kijk In het pand van zakenpartner Johan Delrue en met een kapitale injectie van Hein Vandecasteele (nv VDC-Retail) hebben ze na vijf jaar hun droom kunnen verwezenlijken. In het pand in Anzegem staat naast enkele Duitse opslagtanks een nieuwe brouwinstallatie van de Tsjechische firma MBA 21 uit Strubec te blinken. De afvullijn hadden ze al een jaar geleden aangekocht. Koen Van Lancker word fulltime brouwer en zal 2 x daags (2000 l) brouwen. Alex Lippens blijft verder werken bij Omer Vander Ghinste en Joran Van Ginderachter blijft voorlopig brouwen bij de New Belgium Brewing Company in Fort Collins (Colorado USA).







Naast de vaste bieren zullen er regelmatig Bootleg’s gebrouwen worden. Zeg maar éénmalige experimentele bieren die enkel op vat verkrijgbaar zullen zijn. De bedoeling is om de mensen weer naar ’t café te lokken om het bier ter plaatse te beleven. Ook experimenten op houten vaten met infusions van eikenbladeren, zure krieken en zoete witte druiven zullen eenmaal per jaar gepresenteerd worden.
Proeflokaal
De attributen van het vroegere Brewpub Café local zijn nu ondergebracht in het degustatielokaal van de brouwerij zelf. Het eigenzinnige interieur werd ontworpen door de mensen van Studio Henk Kortrijk. De prachtige tekening op de muur boven de brouwinstallatie (waar enkele grote brouwerijen het karikaturistisch te verduren krijgen en de etiketten werden ontworpen door kunstenaar Tom Heye.




De nieuwe look !
Vast Gamma
Rebel Local, Moose Blues, Super Noah, oud bruin, Golden tricky en Oaky Moaky.
De Feestelijke voorstelling aan familie en vrienden


Zalmtartaar in Golden Tricky met mierikswortelmayonaise


Runderscarpaccio met rucola, parmezaan en dressing met Moose Blues

Het feest werd muzikaal omkaderd door The Kissingers!
VEEL SUCCES!!!
Brouwerij 't Verzet
Grote Leiestraat 117 8570 Anzegem +32 470 17 06 34 (mobile)
Website:
https://www.facebook.com/events/195634197482879/ info@brouwerijtverzet.be
19/04/2016 William Roelens HOPnieuws
25-04-2016 om 17:40
geschreven door William Roelens
|