NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
  • WVL Bierproeversgenootschap deel 2 - Four Aces Black IPA - Stanneman extra dubbel - Bastogne Ardenne Wood Foxy Lady - Bastogne Ardenne Ma Bitch - Dikke Jan gerijpt - Fils a Papa 6 Bath 2017 - Hopus Primeur 2017 - Riegele Bier Manufaktur Amaris 50 - Erdin
  • WVL Bierproeversgenootschap - The Rebrew Project – Alfred - Deventer Triple - Eulegoemse Saison du Ciel - Buvens Blondin Triple - OX 10 - Chateau d’Ychouffe
  • Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (42) : Alexander Rodenbach - Arthur’s Legacy Hop(e)less Ginny – Bittere Bloemen - Cheeky Kamille - Dagschotel
  • Alvine Sour’ire de Mortagne
  • De Kauwackers – Le corbeau - Dranouter - St. Feuillien Grand Cru
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 03-2006
  • 11--0001
    Gastenboek
  • Mr
  • Wens u nog een fijn weekend
  • Engineer
  • Hopmail
  • Inschrijving hopmail

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Bierblog



    24-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Philly Tripel 8,5% Alc.Vol. - Brouwerij Dilewyns (Dendermonde)





    Philly Tripel





    Met ‘Philly Tripel’ brouwde brouwerij Dilewyns uit Dendermonde een
    limited edition bier speciaal voor de Philly Beer Week in Philadelphia(Amerika).
    Philly Beer Week is de langstlopende en grootste week
    van het ambachtelijke bier in de States.
    Er zijn een 100-tal evenementen verspreid over 10 dagen.
    Het bier is in feite een collaboration brew met de plaatselijke
    Dock Street Brewing uit Philadelphia.
    Het biertje werd wel in Dendermonde gebrouwen.
    Het resultaat is een Tripel van 8,5% Alc.Vol.
    Het bier wordt gebrouwen met biologische acaciahoning uit België
    die bekend is om zijn zachte en bloemige smaak.
    De honing geeft het bier een delicaat vleugje zoetheid ,
    samen met warme aroma's van vanille .
    Het bier werd slechts een keer gebrouwen.
    Dus wil je het alsdan nog proeven dan moet je vlug zijn!






    Philly Tripel – 8,5% Alc.Vol.





    Blond helder bier.
    Mooie koolzuurstroming
    Witte romige schuimkraag

    De neus beleefd een hoogdag!
    Een parfum van mout vers fruit
    tikje taart!
    en een prikkeltje honing
    Zachte hoppetoetsen

    De eerste slok is verfrissend
    Een citroentoetsje zorgt hiervoor
    Moutig die over gaat in een licht bittere aangename smaak
    Het fruitige dwarrelt er rond.
    De honing is aanwezig zonder positief veel op te vallen
    Het bier is zacht en mooi in balans
    Bitter zoet wisselen elkaar af
    ook hier een toetsje patisserie 
    De afdronk word over genomen door een zoete fruitige toets.

    Een heel lekkere tripel met een fijne smaak zoals die hoort te zijn. 




    Info :

    Brouwerij Dilewyns BVBA

    Vlassenhout 5
    9200 Dendermonde
    tel: 052-20 18 57
    fax: 052-22 18 54

    e-mail: info@vicaris.be
    website: www.vicaris.be




    Dock Street Brewing
    701 South 50th Street Philadelphia, Pennsylvania
    19143 215-726-2337
    http://www.dockstreetbeer.com/




    24-05-2014 om 14:52 geschreven door William Roelens


    20-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwerij St. Bernardus - Watou - St. Bernardus Extra 4,8%









    Brouwerij St. Bernardus






    St. Bernardus Extra (4,4% Alc.Vol) is het nieuwe bier van de
    gelijknamige brouwerij uit Watou.
    Met de geboorte van het nieuwe blonde bier laat ik u eerst een fotoreeks zien
    v
    an de brouwerij naar aanleiding van een bezoek enkele maanden geleden

    met de Waregemse bierfanaten.
    Op het einde volgt een bespreking van het nieuw bier.









    Watou is vooral bekend als kunst- en brouwersdorp.
    Twee brouwerijen, Sint-Bernardus en Brouwerij Van Eecke,
    leveren een uitgebreide selectie streekbieren.
    Van Eecke bevind zich in de dorpskern maar
    brouwerij St. Bernardus is gelegen op deze Trappistenweg.










    Brouwerij St. Bernardus in Watou onderging de laatste jaren
    een grondige gedaanteverandering.
    Met de aanleg van het hoppeveld vlak naast de brouwerij,
    de bouw van nieuwe magazijnen, en een authentiek café annex degustatiezaaltje
    werd de brouwerij vervolledigd.

















    De Brouwerij












































    De productie is de voorbije jaren inderdaad sterk gestegen.
    In 2008 brouwden St. Bernardus nog 1.700.000 liter bier per jaar, dit jaar zullen
    ze volgens zaakvoerder Hans Depypere er ongeveer 3.600.000 liter maken".
    Momenteel wordt daarom een nieuwe brouwzaal geïnstalleerd,
    waarmee ze de productiecapaciteit indien nodig nog verder kunnen opvoeren.
    Met de huidige installatie zitten ze aan hun maximum en kunnen
    ze slechts twee keer per dag brouwen.
    Met de nieuwe installatie zal de productie opgevoerd worden
    naar zes keer per dag.
    De St. Bernardusbieren zijn een uithangbord voor de Belgische Bierindustrie .
    De laatste jaren worden ze hoe langer hoe meer begeerd in binnen- als buitenland.







































    Alle bieren worden in de brouwerij Gebotteld.( 200.000 flessen per week)












    De Proefzaal







    Een heerlijke St. Bernardus Tripel!







    Het parade paardje!







    Men beweert nog altijd dat de St.Bernardus12 hetzelfde bier
    is als het Westvleteren-12 bier.

    Maar de waarheid is dat na de tweede oorlog de Trappisten van
    Westvleteren een brouwerij zochten om het bier voor hen te brouwen.

    Ze wilden indertijd het bier niet meer commercialiseren en
    gaven een vergunning aan St. Bernardus.
    De brouwmeester van Westvleteren Dhr. Mathieu Szafranski (van Poolse afkomst)
    bracht de recepten, de knowhow en de gist mee.
    Brouwerij St. Bernardus brouwde van af toen de bieren om ze te commercialiseren.
    De Trappisten brouwden ook verder maar enkel voor zich zelf en voor 'De Vrede',
    het café schuin tegenover de abdij (Nu recht tegenover).


    De vergunning eindigde in 1992, maar St.Bernardus brouwde de bieren
    verder maar veranderde de naam van Sint-Sixtus of trappist Westvleteren
    naar St. Bernardus de naam van hun brouwerij.


    Het St. Bernardusbier abt 12 is geen exact kopie van Westvleteren.
    Ondanks bijna dezelfde smaak zijn er kleine verschillen
    zoals het brouwwater bvb.
    Aan u te ontdekken om ze uit elkaar te houden!








    Er worden een achttal bieren gebrouwen waarvan
    st Bernardus Abt (12%) de bekendste is natuurlijk.
    Daarnaast nog een pater (6%), Een prior (8%), een tripel (9%)
    St. Bernardus witbier, Christmas Ale, Watou tripel en grottenbier.
    Ondanks hun religieuze namen zijn het geen Trappistenbieren meer.
    Het zijn ook geen erkende abdijbieren.










    Brouwerij Sint-Bernardus uit Watou lanceerde vorige week
    een nieuw seizoensbier, de Sint-Bernardus Extra 4.
    Het bier moest al drie jaar eerder op de markt komen.
    Het was vroeger te zien op oudere publiciteitsborden voor de jaren 70’
    Vijf jaar geleden hadden ze al plannen om het samen
    met hun Amerikaanse invoerder Darius Debski op de markt te brengen.
    Maar door zijn plotselinge dood besloot St. Bernardus het niet
    meer op de markt te brengen.
    Maar goede ideeën veeg je zo maar niet van de baan
    en nu de brouwzaal de nodige vernieuwingen krijgt besloten
    ze het toch maar om te brouwen.

    Annemie en ik proefden het nieuwe bier op het terras
    van restaurant ‘Het Ovenhuis’ op het gezellige marktplein van Watou.
    De dienster wist ons te vertellen dat het maar om
    een beperkte oplage gaat. (54.000 liter)
    Het is een seizoensbier en zal jaarlijks op de markt komen vanaf 15 mei.
    het bier is te vinden in de betere drankenhandels.






     St. Bernardus Extra - 4,8 % Alc.Vol.




    Blond helder bier
    Met een witte schuimkraag die nogal vlug verdwijnt.

    De neus is Moutig
    gistige prikkels
    Ook wat toetsen van citrus
    (Niet overweldigend)

    De eerste slok doet nogal waterachtig aan
    Moutig
    kruidig (Koriander)
    Ondanks de hoeveelheid hop (meer dan in hun andere bieren)
    heeft het bier een lichte bitterheid.
    Het heeft jammer genoeg geen body.
    Het zou vroeger het tafelbier geweest zijn van de paters.
    maar de dag van vandaag mag er toch meer pit in een bier zitten
    Vooral omdat het tussen de hoppevelden van Poperinge gebrouwen wordt.

    Misschien nog ietsje te jong?
    Maar volgend jaar moet er aan gesleuteld worden.
    We zijn meer gewoon van deze prachtige brouwerij!




    INFO :

    Brouwerij Sint-Bernardus
    Trappistenweg 23
    8978 Watou (Poperinge)

    tel: 057-38 80 21
    fax: 057-38 80 71

    e-mail: marco@sintbernardus.be

    website: www.sintbernardus.be



     

    20-05-2014 om 17:55 geschreven door William Roelens


    13-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Formidabel 5,5% - Bierfirma Broeder Jacob - Gebrouwen bij brouwerij Anders (Halen)






    Formidabel



    Ondanks de vele brouwsels die bierfirma 'Broeder Jacob' laat brouwen
    bij Brasserie Du Bock in Purnode werd het bier ‘Formidabel’
    uitbesteed aan brouwerij ‘Anders’ uit het Limburges Halen.
    De naam is een knipoog naar Stromae en de Nationale voetbalploeg De Rode Duivels

     

    Over bierfirma Broeder Jacob

     

    Eigenaar Johan Claes was een kwarteeuw verbonden aan de koffiebranderij Java,
    maar opende dan samen met broer Dirk het dorpscafé In de ster, bij Boeresin Wezemaal.
    Daar leerde hij de combinatie van bier en gastronomie kennen.
    Zijn droom om een eigen brouwerij te hebben kan hij niet realiseren,
    maar bracht met Broeder Jacob Blond en bruin zijn eigen bieren op de markt.
    Deze werden voor het eerst voorgesteld op Horeca expo Gent 2010.
    Hij oogstte veel bijval met zijn bieren en al vlug kwamen
    nog andere creaties op de markt.
    Een negental bieren zijn nu in omloop.

    Lees de legende en het ontstaan van Broeder Jacob
    hier







    Formidabel – 5,5%Alc.Vol.
    Bierfirma Broeder Jacob - Wezemaal
    Gebrouwen bj Brouwerij Anders (Halen)



    Blond bier
    Romige witte schuimkraag

     

    De neus is fris
    Met een licht moutige toets
    Fruitige hop prikkels

    De eerste slok is mooi fruitig
    Lichtjes floraal
    Citrussmaakje komt naar boven
    Een lichte hopbitterheid komt zich in de mond mengen
    Ook kruidige toetsen laten zich opmerken!
    Mals zacht bier.
    Mooie in balans.
    Een verfrissend zomerbiertje
    met een redelijke stevige body ondanks de 5,5%

    Gebrouwen met 3 Belgische hopsoorten en 3 granen.

    Zet de TV maar aan!

    INFO :


    Bierfirma : Broeder Jacob
    Beninksstraat 28
    3111 Wezemaal (Rotselaar)
    tel: 0498-11 20 04 (Johan Claes)
    e-mail: j-claes@telenet.be

    website: www.broederjacob.be




    Brouwerij Anders! NV
    Stadsbeemd 1025
    3525 Halen
    tel: 013-46 03 62
    e-mail: info@bieranders.be

    website: www.bieranders.be







    13-05-2014 om 17:53 geschreven door William Roelens


    07-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restaurant NŁetnigenough - Brussel





    Nüetnigenough







    Nüetnigenough - Lombardstraat 25 - 1000 Brussel






    Wanneer u een bezoekje brengt aan onze hoofdstad en u krijgt een hongertje
    dan moet u eens doen zoals Geroen en ik,
    het oergezellig Brussels restaurant ‘Nüetnigenough‘ opzoeken.
    Dit sfeervolle eethuis is gevestigd in de Lombardstraat 25
    en ligt niet zo ver van de Grote Markt.















    "Nüetnigenough?" Letterlijk vertaald vat dit woord de ziel van de ‘Brusseleir’ samen,
    die nooit maar dan ook nooit voldaan is.







     







    Groot is de resto niet wel maar de moeite waard om het te bezoeken.
    In een charmante omgeving, met een vleugje art nouveau en art déco serveren
    ze typische Brusselse gerechten waarvan enkele met bier bereid.































    De kunstreproducties aan de muren zijn van Joseph Fernand Henri (Fernand) Léger
    (Argentan, 4 februari 1881Gif-sur-Yvette, 17 augustus 1955)
    was een Franse kunstschilder en beeldhouwer.
    Hij wordt beschouwd als een belangrijke vertegenwoordiger van het kubisme.

























    De uitzonderlijke bieren van Brouwerij Alvinne en de Brusselse Zennebrouwerij
    zijn er goed vertegenwoordigd!









    Een uitblinker op het schap is het bier 'Niks Meer Nodig' 10% Alc.Vol.
    Van brouwerij Alvinne (Moen)
    Het is een Morpheus Dark die vijf maanden werd gerijpt op bourbon vaten
    Een dessertbier speciaal gebrouwen voor de vijfde verjaardag van het restaurant
    EBC 190 (Kleur) en 48 EBU (Bitterheid).
    Een zacht bier met fruitige toetsen en vanilleprikkels
    Chocolade en een tikkeltje vineus!








    De bierkaart blinkt niet uit in aantallen (nochtans meer dan 50 bieren),
    ze kiezen daarentegen voor pareltjes van ons ‘Belgenland’
    en ze werken uitsluitend met brouwers waarvan ze de brouwkunsten bewonderen
    (ver van zoet, op zoek naar bitter).
    Industriële bieren zijn bij hen uit den boze.















    Liefhebbers van Oude Gueuze worden in dit bruine restaurant verwend.
    Ze hebben er op het schap de beste Lambics van het Pajottenland.
    Ze zijn allen aanwezig van zuur tot zuurder.


























    Geroen en ik werden bediend door Cécile.
    Een vriendelijke dame die ons op charmante wijze door de bier- en menukaart loodste.
    Met haar eigen Brussels dialect gaf ze het restaurant nog meer charme en karakter.










    Varkenshaasje in Pius X bier en Eekhoorntjesbrood


























    Nüetnigenough :
    Klein maar fijn! een eethuis om te koesteren
     

     

    Info :
    Nüetnigenough
    Lombardstraat 25,
    1000 Brussel
    02 513 78 84




    07-05-2014 om 11:03 geschreven door William Roelens




    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!