NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
  • Dinsdagnamiddag proeverijen (7) Brouwerij Klondiker - Claim 1 - Nugget - Porlu
  • Herinneringen aan het Poperings Bierfestival 2017
  • Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (47) - Ich bin ein Berliner Framboos - Blue Monk - Ceci n’ IPA - Damme Nation - Fusion Experimental
  • Promotiecampagne voor de Belgisch biobieren in biercafť Het Botteltje - Oostende
  • Duitse bieren proeven in ‘De Hofnar’ Gullegem
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 03-2006
  • 11--0001
    Gastenboek
  • Cialis 5g HaroZera
  • Een angename herfst dinsdag toegewenst
  • Viagra Berichte HaroZera
  • Bieradventskalender? Check!
  • BIERETIKETTEN VERZAMELAAR

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Bierblog



    27-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (11) Black Sheep IPA - Hopplukker - Oude geuze Armand - Super Noah - Triporteur in Heaven 2012







    Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (11)


    Black Sheep IPA - Hopplukker - Oude geuze Armand -
    Super Noah - Triporteur in Heaven 2012




    Black Sheep Imperial Stout (10,0% Alc.Vol)
    White Pony - Piove di Sacco (PD), Italië 
    Gebrouwen bij ‘t Gaverhopke – Waregem



    Zwart bier met lichtbruine schuimkop.

    De neus ontdekt een koffiearoma.
    Donkere chocolade toetsen.
    Prikjes van cacaopoeder.

    De eerste slokken zijn aards
    Koffiesmaken prikken de smaakpapillen.
    Geroosterde toetsen.
    Soms een tofee momentje.
    Alcoholwarmte.
    Goed evenwicht.
    Mooie bitterheid
    Een heel lekker degustatiebier!







    Hopplukker (6,5% Alc.Vol)
    Oldskool Brewery – Eindhoven (Nederland)
    Gebrouwen bij brouwerij Rodenburg – Rha (Nederland)



    Donkerblond bier met witte romige schuimkraag.
    Moutige neus.
    Hoppige toetsen
    Fruitig

    Moutig begin.
    Fruitige smaak van mandarijntjes.
    Soms een zoet tintje.
    Mooie aanhoudende bitterheid.
    Voldoende in balans.
    Hoppige licht bittere afdronk.
    Niet slecht!







    Oude Geuze Armand 4 Lente (6,0% Alc.Vol.)
    Brouwerij 3 Fonteinen – Beersel



    Oranjekleurig bier met romige witte schuimkraag.
    Mmm... Een aroma van appeltjes Druiven.
    Licht zurig.
    Tikje zoete honing.
    De eerste slok is zurig.
    Verfrissend.
    Ook in de smaak vind men appeltjes. 
    Kruidige smaak van hooi.
    Perfect in balans.
    Mals
    Licht zure afdronk.

    Prachtige perfecte oude geuze.








    Super Noah (4,9% Alc.Vol.)
    Brouwers Verzet - Anzegem.
    Gebrouwen bij Gulden Spoor - Gullegem.




    Blond wazig bier met witte schuimkraag

    Moutig Hoppige neus.
    Licht grazig

    Bittere aanzet.
    Toetsen van taart.
    Granig.
    Fruitige toetsen.
    Lichte kruidigheid in de verte.
    Zacht.
    Bittere afdronk.
    Lekker bier.







    Triporteur in Heaven 2012 (6,2% Alc.Vol)
    BOM (Belgian Original Maltbakery) brouwerij - Bree.
    Gebrouwen bij Anders - Halen

     



    Blond wazig bier met witte schuimkraag.

    Moutig aroma.
    De smaak is moutig.
    Geen veroudering waar te nemen.
    Het koolzuur is iets vermindert.
    Tikje fruitgheid toetsen van peper.
    Lichte bitterheid.
    Deze blijft aanhouden
    Droge afdronk.
    Een lekker bier die nog altijd best te degusteren valt.

    Geproefd in 2015







    Het degusteren (niet drinken) van een bier doe je om er van te genieten.
    Bij het proeven van bier zijn er veel aspecten die het bier en zijn smaak kunnen bepalen.
    Bvb. de omstandigheden of plaats waar u ze proeft.
    Daarom zijn de bierbesprekingen hierboven de smaaksensatie
    die ik op het moment van het proeven aan het bier beleefd!
    Bij u beste lezer kan dit dus volledig anders zijn.
    De smaakpapillen veranderen nu eenmaal van mens tot mens.


    Groeten
    William











    27-08-2015 om 00:00 geschreven door William Roelens


    22-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (10) Aspergebier – Havanna Nocturne – Paix Dieu Triple – Saison Hoevebier – St. Bernardus wit











    Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (10)

    Aspergebier – Havanna Nocturne – Paix Dieu Triple – 
    Saison Hoevebier – St. Bernardus wit







    Aspergebier (8,5 Alc.Vol)
    Brouwerij ‘t Hofbrouwerijke - Beerzel




    Witgeel bier met
    dikke witte schuimkraag.
    Wandklevig

    Bij het openen een kleine gushing.

    De neus ruikt een licht zuurtje.
    Gistig.
    Een licht aroma van asperge

    De eerste slok smaakt echt naar asperges.
    Een lichte bitterheid op de achtergrond.
    Aardse smaken (boomwortel) komen boven piepen.
    In het begin was er bij mij nog enig smaakgevoel
    Maarop de duur begon het bier toch een beetje te vervelen.
    De afdronk is bitter.
    Een eigenaardig origineel bier die toch een poging om het te brouwen verdiend.

    Het bier werd gebrouwen in opdracht van Pieter Goris.










    Havane Nocturne (10,0 Alc.Vol)
    Beryllium Erbium Brewery – La Louvière
    Gebrouwen door Brasserie Bastogne - Sibret



     

    Donker bier (bijna zwart bier)
    met heel weinig schuim.
    Lichtbruine schuimkraag.

    De neus bied ons een lekker koffie aroma
    Toetsen van gebrande mout.

    De eerste smaak is die van koffie
    Aardse tinten
    Gebrande mout
    Kruidige toetsen waarneembaar

    Bitterheid in de achtergrond
    Een beetje plat.
    Mocht iets sprankelender zijn.
    Rokerige afdronk.
    Niet slecht!










    Paix Dieu Triple (10,0 Alc.Vol.)
    Brasserie Caulier – Perwelz






    Goudblond bier met witte schuimkraag

    Het aroma is moutig
    Fruitige toetsen

    De eerste slok verraad dat je een zware klepper aan het proeven bent.
    Alcohol teistert je smaakpapillen.
    Toetsen van Abricot brandy.
    zoet – suiker
    Tikje honing?
    In de verte een kleine bitterheid.
    De alcohol overheerst alle smaken
    Smaakt als een barley wine.
    Voor sommigen is dit een TOPbiertje om te degusteren.
    Voor mij weegt de alcohol te zwaar door en verdoezeld te veel de andere smaken.
    Maar wie ben ik?










    Saison - Hoevebier (5,5 Alc.Vol.)
    Brouwerij Hof ten Dormaal - Tildonk




    Blond licht wazig bier met een witte schuimkraag.

    Mooi parfum van fruit
    Koriander
    Een tikje tarwe 

    De eerste slok is licht zurig
    fris
    Een tikje kruidig
    Moutig
    Tarwe en spelt dringen soms door.
    Het bier is iets te vlakkig
    Mocht een tikje meer karakter hebben.
    Ook de bitterheid mocht zich iets meer profileren.
    maar toch al bij al een aangename dorstlesser.










    St. Bernardus wit (5,5 Alc.Vol)

    Brouwerij St. Bernardus – Watou







    Lichtgeel wazig bier
    met dikke witte schuimkraag

    Aroma van citrus
    Tikje gist
    Prikje sinaas

    Mooie frisse start
    Lichte zuurheid
    Fruitigen een kruidige achtergrond.
    Vergelijkbaar met een Duits witbier
    Lichtbittere fruitige afdronk en nasmaak
    Heel lekker zomerbier.






    Let op!

    Het degusteren van een bier doe je om er van te genieten.
    Bij het proeven van bier zijn er veel aspecten die het bier en zijn smaak kunnen bepalen.
    Bvb. de omstandigheden of plaats waar u het bier proeft.

    Daarom zijn de bierbesprekingen hierboven de smaaksensatie's die ik op het moment
    van het proeven aan het bier beleefd!
    Bij u beste lezers kunnen die volledig anders zijn.
    De smaakpapillen veranderen nu eenmaal van mens tot mens.



    Groeten
    William

     







    22-08-2015 om 00:00 geschreven door William Roelens


    19-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.St. Arnoldus - Ieper






    St. Arnoldus Ieper











    St. Arnoldus - Menenstraat 19 Ieper






    Dat het met de Belgische bieren goed gaat weten we al een tijdje.
    Hoe langer hoe meer worden we overstelpt met nieuwe brouwerijen en bierfirma’s.
    De economische situatie van de horecazaken in West-Vlaanderen is een ander verhaal.
    Veel zaken moeten hun deuren sluiten door de invoering van de witte kassa.
    Ook personeelstekort kan een oorzaak zijn.









    Dit prachtig interieur verhoogt de gezelligheid.






    Dat het ook anders kan bewijs Alain Vansevenant jarenlange uitbater van Café The Times in Ieper.
    Hij heeft samen met zijn echtgenote Olga het nieuwe café ‘St. Arnoldus’
    geopend in de Menenstraat gelegen op een boogscheut van de wereldberoemde Menenpoort.
    Met zijn nieuwe locatie mikt Alain niet enkel op de toeristen maar ook op de bierliefhebbers uit de streek. Met zijn installatie van 25 tapkranen op een rij waaruit enkel West-Vlaamse bieren vloeien wil hij iedereen laten kennis maken met de bierwereld van onze productieve provincie.









    25 tapkranen op een rij met West-Vlaamse bieren.






    Niet enkel de tapkranen zijn de moeite waard, ook het interieur straalt biergezelligheid uit. Prachtige foto’s van de hand van Dirk Neirynck waar plaatselijke bekende Ieperse figuren poseren in kloosterlijke biertaferelen geven het bruine café een duidelijke meerwaarde.









    Ieperse figuren poseren in kloosterlijke biertaferelen!






    Voor Alain die al enkele jaren het bekende café ‘The Times’ uitbaat is het de hoogste
    tijd dat Ieper niet alleen gekend is als stad van het oorlogstoerisme.
    De streek telt heel wat ambachtelijke brouwerijen en Ieper beschikt ook over een plaatselijke brouwerij
    en de Bierorde van Vauban een bierproefvereniging aangesloten bij Zythos.
    Waarom dus Ieper niet op de kaart zetten als West-Vlaamse bierstad.

















    ST. Arnoldus is alom aanwezig.

















    Ook buiten op het terras is het gezellig vertoeven.








    De ideale plaats om met een groepje bieren te proeven.







    De 25 tapkranen zullen dus enkel locale bieren als inhoud hebben.
    Deze zullen nu en dan gewisseld worden zodat elke brouwerij aan bod kan komen.
    Van de bieren van ’t vat kunnen de bezoekers kiezen uit 25 of 33cl.
    Daarnaast is er nog een lijst met bieren uit de fles.
    Klanten kunnen er ook proeven van Trappistenbieren, bieren met wilde gisting enz…
    Wie een biertje wil delen met vrienden heeft een keuze uit een 70-tal flessen van 75cl.
    Er kunnen ook combi’s (proefplankjes) besteld worden.
    U heeft keuze uit Combi Light, strong, Mix en special. Deze bieren worden getapt in glaasjes van 15cl.














    U lees het beste bezoeker, een trip naar Ieper heeft nu een meerwaarde.
    Ik hoor de echte beergeek nu denken pff…
    Brusselse biercafé Moeder Lambic, heeft maar eventjes 46 vaten opgesteld staan,en het nieuwe café Rockcircus in de Gentse Overpoortstraat telt zelfs 58 tapkranen.
    Maar Sint-Arnoldus heeft wel geen concurrentie in de regio rond Ieper als het op hoeveelheid tapkranen aankomt.
    En zeg eens eerlijk! Niets is lekkerder dan een West-Vlaams biertje met liefde getapt!








    Wipers Time 14






    Met in het glas een Wipers Time 14 van brouwerij De Kazematten, op de achtergrond lichte Jazzmuziek, garçons die hun vak kennen en zetelen in het prachtig interieur was het voor Annemie en ik heerlijk vertoeven in St. Arnoldus.
    Bij het eerstvolgende bezoek aan Ieper wippen we beslist weer eens binnen.














    INFO :

    St. Arnoldus
    Menenstraat 19
    8900 Ieper
    Tel 0473 66 45 81










    19-08-2015 om 00:00 geschreven door William Roelens


    12-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tweede Proeverij van het West-Vlaams Bierproeversgenootschap - De Zoete Inval Heule.



     

    Tweede Proeverij van het
    West-Vlaams Bierproeversgenootschap













    Voor de tweede maal kwam het genootschap samen onder de nieuwe naam :
    ‘West-Vlaams bierproeversgenootschap’. (voorheen Eutropius bierproefgenootschap).
    Het genootschap bestaat nu uit Pierre Step, Edwin Ghequire, Bernard Vandamme,
    Geroen Vansteenbrugge en William Roelens

    Waar we vroeger telkenmale verzamelden op de Proefzolder in Heule
    gaan de proeverijen nu door op diverse locaties.
    Ditmaal waren we te gast in café De Zoete Inval in Heule.
    Waarvoor dank aan de uitbaters

    Ons doel is nog altijd het proeven van bekende en minder bekende bieren.
    Zoals altijd doen we dat met volle overgave en spenderen er altijd
    een volledige dinsdagnamiddag aan.
    Bieren proeven, bespreken, analyseren, fotograferen, en het resultaat publiceren
    en dit allemaal op een gewone weekdag.
    Daar draaien wij genoten hun smaakpapillen niet voor om.

    Waarom we al die uiterst moeizame inspanningen doen? Louter voor de bierwetenschap en ook om te bewijzen dat brouwers kunstenaars zijn.
    Bierkunstenaars!
    Daarom offeren we ons op!
    We willen maar één ding en dit is een sterke en gezonde biercultuur.







    Triple Cauwe (8,0%) - 33 cl
    Brasserie Silly – Silly



    Blond helder bier met witte schuimkraag.
    Mooie koolzuurpareling

    Aroma bied ons zoet in de neus
    Tikje gist
    Granig

    De eerste slok is zoet
    Smaken van taart, gebak
    Koriander en gember komen piepen
    en zorgen voor een aangename smaak.
    Een lichte bitterheid op de achtergrond
    Beetje warme alcohol
    Goed evenwicht
    Aangenaam bier


    Vandaag blijft enkel brouwerij Rodenbach over in het Roeselaarse straatbeeld, maar dat was ooit anders.
    In de 19de eeuw waren er drie grote brouwerijen in de stad.

    Naast Rodenbach, waren er nog brouwerij Cauwe in de Leenstraat en Mahieu in de Noordstraat
    Brouwerij Cauwe stopte de productie in 1956
    In 2010 ontdekte een zekere Maxime, een afstammeling van de familie Cauwe.enkele historische gegevens alsook de recepten voor de cauwe bieren.
    Samen met zijn vriend Fabian liet hij de Cauwe bieren weer herleven.
    En liet ze brouwen in Silly.








    Drie Mussenbier (8,0%) - 33 cl
    De Dolle brouwers - Esen



    Goudkleurig bier met

    Een volle dikke witte schuimkraag

    Een moutige neus
    Licht geurig naar hop
    Tikje zoet

    De eerste slok is zoet
    Karamel
    Fruitige toetsen van banaan
    Mooie hopbitterheid
    Mooi in balans
    De afdronk is lang en bitter
    Een heel goed bier.
    Nog altijd een klassieker van formaat.
    Jammer dat het onder Drie Mussenbier verspreid wordt.

    Naar aanleiding van de realisering van de Mussenbrug (die een recreatieve verbinding voor fietsers en wandelaars moet vormen tussen het Diksmuidse stadscentrum en de Handzamevallei).
    werd er een Drie Mussenbier gebrouwen.
    T.t.z. : Er werden geprinte etiketten op de flesjes van Arabier gekleefd.

    Laat ik wel duidelijk maken dat de brouwer niets te maken heeft met dit etikettenbier.








    Pont d’Amour (8,5%) - 33 cl
    Microbrouwerij Craeynest – Wevelgem



    Koperkleurig bier
    met een dikke witte schuimkraag

    Moutig (Karamel) met een

    geurig bloesemaroma
    Kruidig

    De aanzet is zoet
    Tikje alcoholwarmte
    Smaak van mandarijntjes.
    Licht hoppig
    Fruitige afdronk
    Het bier is nog niet volledig uitgegist.

    Pont d'Amour is niet langer meer uitsluitend de bijnaam van een brug in Nieuwkerke,
    maar ook van een lokaal biertje.
    Pont d'Amour, zo wordt de brug over de oude tramweg in Nieuwkerke genoemd.
    Omdat Nieuwkerkenaar Bart Cuvelier (46) in het huwelijk trad met Magdaline Vanhoorneweder (39)
    is Pont d'Amour ook een bier en een traktaat voor iedereen die op 15 mei aanwezig was
    op de schieting voor het koppel.
    Het bier is het allereerste brouwsel van de microbrouwerij Craeynest uit Wevelgem.
    Deze nog jonge microbrouwerij zal haar pijlen vooral op Italië richten waar Belgisch bier nu zeer trendy is.








    Gordon Xplosion Red Fruit (11,0%) – Blik 50 cl
    John Martin – Genval

    Rood bier
    met dikke witte schuimkraag

    Aroma is zeer fruitig

    De aanzet is zoet
    Amaretto
    Amandeltoetsen
    Alcohol x 3
    Heel wrange smaken
    Het bier laat zich moeilijk degusteren
    Na enkele slokjes heb ik het opgegeven.
    Jammer!









    Gordon Gin Spices Xplosion (11,0%) – Blik 50 cl
    John Martin – Genval



    Blond bier met dikke witte schuimkraag
    Fruitig
    Gin aroma
    Chemische toetsen

    De aanzet is meteen alcoholexplosie
    Kruidig
    Chemische prikken
    Totaal niet in evenwicht.
    Echt niet lekker!
    Uit de handel halen!
    Gevaarlijk voor de jeugd die graag uit blikken drinkt!








    Beluga Taste Beer (Limited Edition)
    (7,6%) – 75cl

    Brouwerij De Fontein – Stein (Nederland)


    Klaar helder wit geel bier
    met een fijne witte schuimkraag

    Een fijn bloesem aroma verwend de neus.
    Licht zurig

    De smaak is luchtig
    Kleine toetsjes van tarwe
    Zoet met afwisselend licht zurig
    Verfijnde smaak
    Een licht zure afdronk
    Smaakt zoals champagne
    Ik vind het persoonlijk een topper met een nieuwe smaakbeleving.


    Het Belugabier wordt gebrouwen voor een tweesterrenrestaurant in Maastricht.

    Het is gemaakt met Verveine een soort citroenverbena.
    De smaak wordt bekomen door een apart maïsschema.
    Het wordt gebrouwen met andere graangewassen.
    Er wordt gebruik gemaakt van Champagnegist.
    Brouwster Lonneke zei toen we onlangs de brouwerij bezochten
    dat ze niet veel mocht prijsgeven van het recept.









    Dikke Jan (7,8%) – 2 x 33cl

    Brouwerij Deca Services – Woesten
    Brouwerij Gaverhopke – Waregem



    Het genootschap werd verwend met enkele 75cl proefbrouwsels
    en twee definitieve brouwsels van 33 cl.

    Dikke Jan Tripel (recept 30)
    Dikke Jan Tripel Dry Hopping (recept 28)
    Dikke Jan Bruin (recept 29)

    Dikke Jan tripel is een blond bier met een mooie witte schuimkraag.
    .
    Het aroma heeft een tikje kaas in de neus (Dry hopping versie DHV)
    Fruitig (de gewone versie)
    is veel beter dan de DHV
    De smaak is licht bitter
    van de DHV hadden we meer hop verwacht.
    Het bier is goed in evenwicht
    Van de gewone versie is de smaak iets te papperig tegenover de DHV
    Maar voor een eerste hobby brouwsel vallen de bieren aardig mee.

    De bruine proefversie is donkerbruin van kleur met een beige schuimkraag.
    De neus bied ons een licht aroma van gebrande mout.
    Zoethout en een tikje cacaopoeder.
    Is mooi wandklevig.
    De smaak is licht gerookt
    Geroosterde toetsen.
    Er is evenwicht
    Maar het mocht allemaal iets krachtiger en met meer karakter.
    Maar ook hier is het best ok voor een hobbybrouwsel.

    Hieronder volgt de bespreking van Dikke Jan gebrouwen bij Deca Service
    De versie van ’t Gaverhopke werd identiek bevonden als recept 30.
    en ook omdat Dikke Jan verder gebrouwen wordt bij Deca.

    Donkergoud van kleur
    met een romige witte schuimkraag.

    De neus heeft een zoet aroma
    Een beetje gistig
    Taarttoetsen

    De eerste smaak is die van leer
    Tabak
    bittere toetsen
    Een zoet toetsje nu en dan
    Specerijen laten zich ook opmerken!
    Licht hoppig
    Maar mist jammer genoeg karakter.
    Het bier is te braafjes.
    Maar door zijn naam zou het kunnen geliefd worden bij het grote publiek.









    Gruuthuse (6,0%) – 75cl (Beperkte oplage)

    De Struise brouwers – Oostvleteren



    Goudblond bier
    Met dikke fijne witte schuimkraag

    De neus ruikt brett toetsen
    moutig
    Kruidig
    Iets muffig (positief)

    De smaak is kruidig
    Pepertoetsen
    tikje karamel
    Wilde gist
    Tijm
    Licht zuurtje inde achtergrond (citroenzeste)
    droge kruidige afdronk

    Het bier is er gekomen onder impuls van de Brugse Marnixring
    Het gerstenat is geïnspireerd op het originele middeleeuwse gruutbier, waarbij de Heren van Gruuthuse het monopolie bezaten op de verkoop van gruut.
    Dat was een mengsel van kruiden.
    De opbrengst gaat integraal naar het sociaal project van de Marnixring Brugge Gruuthuse. (BHT)









    Abbazia Tre Fontane Tripel (8,0%) - 33cl
    Italiaanse Trappist
    Abbazia della tre Fontane - Rome



    Amberkleurig bier
    met witte schuimkraag

    De eerste aroma's zijn van Chorizo salami
    Laurier
    Eucalyptus.

    De aanzet is zacht kruidig
    Een lichte bitterheid in de achtergrond
    Eucaliptus toetsen
    Een prikje citrus
    Licht bittere kruidige afdronk
    Lekker maar qua karakter toch niet vergelijkbaar met een Belgische trappist.



    Het bier Tre Fontane is begin mei officieel erkend als ‘Authentic Trappist Product’,
    zo meldt de Internationale Vereniging Trappist (IVT) maandag.
    Tre Fontane, van de gelijknamige abdij in Rome, is zo het elfde officiële trappistenbier
    ter wereld en het eerste Italiaanse bier dat die eer te beurt valt.

     






    Medewerkersbier Zythos Bierfestival (6,5%)
    – 75cl

    Brouwerij Den Triest – Kapelle-op-den-Bos



    Licht amberkleurig bier
    met grove gebroken witte schuimkraag

    Na het verdwijnen van de dikke schuimkraag
    snoven we een lichte honingaroma op
    Ook een beetje positief muffig
    Moutig

    De aanzet begint met een toegankelijke bitterheid
    Moutig
    Kruidige prikjes
    Tikje honing komt af en toe naar boven.
    Tarwe smaak
    mooi in balans
    Het bier is iets minder hoppig en fruitig
    Droge afdronk
    Lekker bier maar onze verwachtingen lagen iets hoger!
    Maar dat is zo als u Marc Struif noemt en altijd TOPbieren brouwt
     







    Spontanbasil (6,0%) – 75cl

    Brouwerij Lindemans (Vlezenbeek) - / Mikeller



    Donkerblond bier
    met fijne witte schuimkraag

    De neus bied ons een rijk aroma van basilicum.
    Ook een prikje witte druiven
    Daarna een licht zuurtje

    De aanzet is lichtzurig
    Gaat over naar een rijpere zure smaak.
    Wij denken dat de basis een cuvée René is
    smaak van een boerenerf (stro)
    Ook de smaak van basilicum laat zich opmerken.
    Kruidig.
    Topbier !








    All inclusive IPA (8,0%) – 75cl

    Brouwerij De Plukker – Poperinge



    Amberkleurig bier
    met een rijke witte schuimkraag

    Na het verdwijnen van het schuim is er een
    mooie hoppigheid in de neus.

    De aanzet is lichtzoet
    Daarna komt er een mooie hoppigheid opzetten.
    Fruitige toetsen
    Prikje karamel
    Een tikje alcoholwarmte.
    Mocht iets bitterder zijn
    Maar toch een aangenaam doordrinkbier

    Om het einde van de pluk te vieren brouwt brouwerij De Plukker elk jaar een bier met alle hopsoorten die Joris teelt. Voor de oogst 2014 zijn dit Goldings, Pilgrim, Cascade, Challenger en WGV. Joris heeft van elke gedroogde hopsoort enkele kilo's losse bellen apart gehouden en daarmee mocht Kris zich uitleven in de brouwerij.
    Ze noemen dit bier onze "All Inclusive IPA". IPA naar de bierstijl: India Pale Ale oftewel goed gehopte bieren met een fruitige neus en bittere afdronk.
    All Inclusive verwijzend naar het feit dat alle hopsoorten gebruikt worden.











    De Italiaanse broodjes van traiteur Dolce Italia uit Kortrijk
    aangebracht door Bernard waren heerlijk


    La Goudale degusteerden wij bij het eten.




    La Goudale (7,2%)
    – 75cl

    Les Brasseurs De Gayant – Saint-Omer



    Oranje bier
    met een witte dikke schuimkraag

    Aroma is moutig
    Licht hoppig
    Taart

    De smaak is zoet
    Deegachtig (Zoet brood)
    Tikje fruit
    Groene appeltjes
    Het bier mist een beetje karakter
    mild hoppig
    Een aangename tripel maar mist iets body





    We bedanken de eigenaars van café
    De Zoeten inval voor het openstellen van hun zaaltje.


    De Zoeten Inval
    Zeger van Heulestraat 87
    8501 Heule
    Kortrijk
    West-Vlaanderen
    Telefoon: +32 (0) 487551726






    12-08-2015 om 00:00 geschreven door William Roelens




    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!