NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
  • Herinneringen aan de 22ste Bierjutterij - Oostende
  • Brouwer Luc Vermeersch schrijft Managementboek
  • Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (45) - Brew by Numbers Session 4- Domesticus - Excallibur I.P.A. - Lienne Noire - Suzanne Hedonis
  • Brouwerij ‘De Ranke’ hield opendeur en stelde zijn nieuw degustatielokaal voor.
  • Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (44) - Collaboration No. 6 - Barrel Aged Blend – Cassandra – George - Highhops - Le Trou du Diable Schieve Tabarnak
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 03-2006
  • 11--0001
    Gastenboek
  • Goedenavond beste William,heel leuk blog voor de liefhebbers van Bier
  • 8bojl4az0nky
  • do1u3r5pjgvt
  • ux2ozf
  • xfan7p

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Bierblog



    20-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ommegang Keizer Karel - Haacht (Boortmeerbeek)






    Ommegang Keizer Karel






    Ommegang is de nieuwste creatie van brouwerij Haacht
    in hun gamma van Keizer Karel-bieren.
    Het werd speciaal gebrouwen als feestbier voor de
    Brusselse Ommegang
    Processie
    2011. 
    Het bier kende zo’n succes dat brouwerij Haacht besloot
    om dit biertje op te nemen in hun vast assortiment.








    De Ommegang processie herdenkt elk jaar de blijde intrede
    van Keizer Karel* in Brussel in het jaar 1549.
    Na eenentachtig jaar maakt deze processie 
    deel uit van een stukje Brusselse folklore.
    Het schouwspel trekt dan ook jaarlijks duizenden
    toeristen uit binnen- en buitenland.
    Tijdens de ommegang zijn de duizend vrijwilligers en figuranten
    volledig uitgedost in middeleeuwse klederdracht.
    De optocht gaat van de Zavel naar de Grote markt.










    Tijdens de processie kan het betalend publiek langs de weg
    waar de optocht passeert gratis proeven van de Keizer Karel bieren.
    Niet betalende toeschouwers kunnen het bier aan een speciaal prijsje
    proeven in het middeleeuwse dorp dat opgetrokken wordt op de Zavel.


    Ommegang Keizer Karel werd tijdens de jaarlijkse Superior Taste Awards
    bekroond met drie sterren.
    De Superior Taste Award is een unieke internationale erkenning
    gebaseerd op blinde testen die uitgevoerd worden door meer
    dan honderdtwintig gerenommeerde chefs en sommeliers.
    Enkel producten die een score behaalden van 90% of meer
    worden bekroond met drie sterren.

    (*) Keizer Karel (1500-1558) werd geboren in Gent en bracht een
    groot deel van zijn jeugd door in België.
    Hij wordt gezien als één van de grootste keizers ooit.
    Zijn Rijk was uiteindelijk zo groot dat men zei ‘dat de zon er nooit onderging’.
    Vaak wordt Keizer Karel ook beschouwd als de voorloper van Europa.
    Hij was niet alleen een groots figuur, maar ook een fervent bierliefhebber.
    Ter ere hiervan creëerde Brouwerij Haacht deze keizerlijke bieren.
    (info website Haacht)





    Ommegang Keizer Karel – 8,0% Alc.Vol.
    Brouwerij Haacht - Boortmeerbeek





    Strogeel biertje met een witte romige schuimkraag

     De neus ruikt een geurig citrusaroma.

    Ook mouttoetsen laten zich gelden.

    Ietsje muffig. 

    De eerste slokjes zijn zoet

    Maar dan komt een lekker bitterheid opzetten

    Hoppig en bloemig (door gebruik van drie hopsoorten)

    Ook kruidige prikkels laten ons genieten

    Het bier smaakt fris en droog

    Het moet ook liefst fris gedegusteerd worden.

    Het heeft een droge bittere afdronk.

    Het bier degusteert vlot. Dus opletten met het alcoholpercentage!

    Het bier heeft momenteel voor- en tegenstanders.

    De vergelijking met Duvel worden door bierkenners
    vlug naar boven gehaald.

    Vergelijkingen zijn leuk, maar volgens mij telt alleen de smaak van een bier
    op het moment dat u het degusteert en er van geniet

    Ik vind het persoonlijk een lekker bier.
    Het oogt mooi in zijn eigen glas.

    Met onderaan de kelk een plat vlakje voor een steviger greep.

     

     

    INFO :

    Brouwerij Haacht nv
    Provinciesteenweg 28
    3190 Boortmeerbeek

    Tel. : +32 (0) 16 60 15 01
    Fax. : +32 (0) 16 60 83 84
    info@brouwerijhaacht.be


    www.ommegang.be

    Superior Taste Awards







    20-08-2012 om 00:00 geschreven door William Roelens


    12-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herinnering aan de Bierjutterij 2012 - Oostende




    Herinnering aan de Bierjutterij 2012 - Oostende



    Wanneer de Noordzee koppig breekt aan hoge duinen
    en witte vlokken schuim uiteenslaan op de kruinen,
    wanneer de norse vloed beukt aan het zwart basalt
    en over dijk en duin de grijze nevel valt
    wanneer bij eb het strand woest is als een woestijn
    en natte westenwinden gieren van venijn,
    dan vecht mijn land...Mijn vlakke land...

    ( J. Brel )






    Sint-Petrus-en-Pauluskerk. Elk jaar trekt ze mijn aandacht





    Eén dag in het jaar ga in naar zee zonder de zee gezien te hebben.
    Eén dag in het jaar ga ik met de trein naar Oostende en bevind mij
    op slechts 2 minuutjes wandelafstand van het station.
    Die dag is er altijd de (nu al legendarische) Bierjutterij.

    Een gezellig bierfestivalletje ingericht door de bierproefvereniging
    “De Oostendse Bierjutters”
    Het enige, authentieke, open lucht bierfestival aan de kust!
    noemen ze hun organisatie.
    Zelfs de plaats waar het doorgaat is legendarisch!
    Het Petrus en Paulusplein gekend voor zijn jaarlijkse Paulusfeesten
    gelegen in de schaduw van Sint-Petrus-en-Pauluskerk.
    Zeg maar een kleinere versie van de Gentse Feesten.






    Restaurant 'De Bistronoom'





    Vooraleer ik me naar het festivalpleintje begaf

    wilde ik net zoals vorig jaar eerst iets gastronomisch gaan eten
    bij Stefanie en Christophe, uitbaters van het
    bekende bierrestaurant “De Bistronoom”
    Het Oostendse restaurant behaalde al een tweede plaats
    op de Beer & Gastronomy Awards,
    kreeg een Quality Crown op de Horeca Awards
    en kreeg erkenning als 'beste bierrestaurant ter wereld' door RateBeer.com,
    één van de meest gerenommeerde websites in de internationale bierwereld.

    Ik wil jullie beste lezers niet onthouden wat Chef Stefanie
    en Biersommelier Christophe mij die dag voorschotelden
    aan gastronomische hoogstandjes en lekkere bieren.
    Vooraleer ge verder kijkt! liefst iets halen om te eten!







    Slaatje met witloof, bloedworst, sinaasvinaigrette
    met oude geuze Mariage Parfait 2005 en schuimstructuur
    van Rodenbach Caractère Rouge.








    Bijpassend bier : Rodenbach Caractère Rouge







    Céviche van makreel gemarineerd in Struise witte,
    tomatengazpacho bereid met Ferme Framboos








    Bijpassend bier : Ferme Framboos - Brouwerij De Vlier






    Rogvleugel "a la plancha", Smeus, Oostendse handgepelde garnalen
    en courgette- Hopusboter








    Bijpassend bier : Hoppergod Brouwerij Pirlot







    Soepje van meloen, tartaar van ananas,
    Frambozen sorbet "a la minute" bereid met Frutesse








    Bijpassend bier : Strawberry Brouwerij Timmermans Groep John Martin






    Als afsluiter : Belle d'été Brasserie La Troufette.
    Met dank aan Tim en Rufus die hielpen mee degusteren.






    De Bierjutterij - Een foto impressie

     














    De Oostendse Bierjutters






    Een goedlachse bierproever bij de stand van brouwerij Eutropius





    Stout Bruintje een lekker biertje uit het gamma van Eutropius Heule 







    Detail van het kleurrijk Pauluspleintje






    Wim Saeyens  (Brouwerij De Graal) tapt een De Graal Blond (6,5% Alc.Vol.)







    Johan Potargent en echtgenote vertegenwoordigen 
    Brasserie des Légendes. (Irchonwelz en Ellezelle)








    Paul Vanneste & Co. vertegenwoordigen brouwerij Strubbe







    Bruno Vandenbossche van de gelijknamige brouwerij
    uit St. Lievens Esse achter de tapkranen  













    Piet Salomez en Kristien Opsomer van bierfirma 't Alternatief.







    Zes biertjes uit het gamma van het Alternatief







    Pieter Audenaert en Tim De Roeck leden van
    de Genste Biervereniging op bezoek








    Sandrino (Brouwerij Van Eecke en Het Sas) in gesprek met
    Sandra die samen met haar vriend John Barrez regelmatig brasserie
    Du Bock vertegenwoordigt.  Nu was ze op verlof.













    Een trouwe bezoeker van alle Belgische Bierfestivals is
    Hobokenaar Eddy Stuer








    Andy Dewilde van hobbybrouwerij 'Vliegende paard brouwers 
    uit Oedelem laat ons 
    zijn nieuwste creatie proeven (Préaris Blond)

     







    Préaris Blond 6% Alc.Vol een hoppig bier met een mooie toekomst!







    De vertegenwoordigers van brouwerij Dilewyns mogen niet ontbreken!
    Met links Claire Dilewyn (Marketing and sales bij brouwerij Dilewyns)








    Ook Jef Hiq Pirens van hobbybrouwerij d’Oude Maalderij (Lichtervelde)
    liet ons van zijn eerste biertje proeven.  Het bier zal eind september
    aan de pers voorgesteld worden.






    De 17de Oostendse Bierjutterij was weer een groot succes!







    Zoals altijd sluit ik mijn fotoreportage af met een mooie dame die wil poseren
    voor mijn digitaalke.
    Ditmaal een sympathieke schone uit Roemenië die moeilijk kon stilstaan

    en alsmaar ‘noroc’ riep.

    Nadat ik eindelijk de foto kon nemen fluisterde ze me stilletjes in het oor

    Până la anul viitor?

    Ik antwoordde zo goed al ik kon

    ‚ok aceeaşi oră în acelaşi loc”?

    „desigur fluisterde ze en knipoogde tweemaal!





    INFO

    De Oostendse Bierjutters






    12-08-2012 om 00:00 geschreven door William Roelens


    08-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwerij De Vagebond - Merksplas - Vageblond






    Brouwerij De Vagebond - Merksplas






    Merksplas een landelijke gemeente in de Kempen was voor Geroen en ik
    vooral bekend voor zijn vroegere landloperskolonie.
    Nu is deze kolonie één van de grootste strafinrichtingen in België,
    alsook een centrum voor uitgeprocedeerde illegalen.
    Wie weet wordt het terug zoals vroeger want Minister Annemie Turtelboom
    pleit weer voor meer open instellingen.

    Maar sinds 2005 beschikt deze kleine gemeente over een brouwerij
    en dit is voor ons bierfanaten veel belangrijker!
    Een naam voor de brouwerij bedenken was in feite niet moeilijk.

    De Belgische Wet tegen de Landloperij werd in
    1866 gestemd en in 1891verfijnd.
    Wie op straat kwam zonder pas
    of onvoldoende geld om een brood te kopen,vloog als landloper
    naar de open gevangenis van Merksplas of Wortel.
    Deze wet werd in 1993 afgeschaft omdat arm zijn geen misdaad is.
    Vandaar de naam "Brouwerij Vagebond anno 2005".







    Niets doet vermoeden dat achter dit mooie groen
    brouwerij De Vagebond gevestigd is.

    We waren die dag gebonden aan de signalen van de satellieten.
    Maar goed ook want de gps bracht ons feilloos naar het nummer 52
    in de steenweg op Hoogstraten in Merksplas.

    Op het eerste zicht zag de mooie villa in het groen niet bepaald
    uit als een brouwerij.

    Maar toen gastheer brouwer René Schoofs naar buiten kwam
    wisten we dat we goed zaten

    Hij verwelkomde ons hartelijk en nam ons meteen mee naar zijn garage
    waar de brouwerij gevestigd is.





    De schrootmolen.eigenhandig gemaakt door Michel.







     








    De mooie brouwinstallatie




    René Schoofs startte in 2005 samen met twee vrienden
    in zijn garage een eigen hobbybrouwerij.
    In 2011 heeft hij samen met Michel Van Loon een vennootschap opgericht.

    De brouwerij bevind zich nog steeds in de garage maar er is
    geen plaats meer voor auto’s.
     
    Ze hebben extra lagertanks aangekocht om de productie te verhogen,

    want hun Vageblond (zo heet hun eerste biertje)
    verkoopt heel goed en ze kunnen nauwelijks de vraag
    naar dit blonde bier bijhouden.

    De Vageblond is er gekomen op vraag van het landlopersmenu
    dat via het Gevangenismuseum gepromoot wordt.

    “Nog extra opslagruimte zou ideaal zijn voor ons” verteld een enthousiaste René
    “alhoewel we niet zouden willen dat de brouwerij te groot wordt”.

    “We brouwen met heel veel liefde en dit is voor ons het belangrijkste”. 

    Hun eerste brouwsels hadden een capaciteit van 200 liter.

    Ze gebruikten destijds Westmalle gist.
    Nu zijn ze overgeschakeld op korrelgist.

    Ze brouwen enkel voor eigen regio en hun bier Vageblond is
    te krijgen in enkele horecazaken en een vijftal drankencentrales.

    Maar vooral bij particulieren is het pittig blondje in trek.








    Brouwketel







    Filterkuip













    Warmwaterketel




    Een brouwerij oprichten is niet niks.
    En als ge een levenspartner hebt moet die ook zijn of haar fiat geven.

    Maar voor René en zijn partner Michel is dit geen probleem.

    Hun echtgenotes met beide ‘Hilde’ als voornaam staan volledig achter hun

    Vagebondbrouwers.

    Hilde echtgenote van René was er komen bij staan.

    Ze staat volledig achter haar man. Ze helpt mee in de brouwerij

    En ook als het op proeven aankomt deelt ze haar mening over smaak en geur.







    René is een spraakwaterval als hij over zijn brouwerij en bier verteld.
    Ondertussen is Hilde zijn sympathieke echtgenote er komen bij staan.
    Tijd om te proeven!








    René schenkt uit de weinig resterende flessen een Vageblond voor ons uit.
    Een lekker biertje van 8%Alc.Vol.
    Het degusteerd fris en is vol van smaak.
    Bier proeven in de brouwerij zelf is voor ons altijd een ultieme beleveing.







    Ook Hilde staat volledig achter dit biertje qua smaak en aroma.





    Vageblond is een zinspeling op Vagebond.
    Maar dat had u waarschijnlijk al begrepen.
    Het is een tripel van 8% Alc.Vol. geworden.
    Dit is hun eerste commercieel bier die gebrouwen werd
    zoals eerder werd vermeld
    op vraag van het Gevangenismuseum.







    Een prachtig lekker biertje één met de natuur.



    René en Hilde nemen ons mee naar hun proeflokaal.
    Daar proeven we in primeur een nieuw proefbrouwsel!
    Sint Willibrordus zal het nieuwe bier waarschijnlijk noemen.
    De naam verwijst naar de patroonheilige van Merksplas.
    Dit lichtbruine biertje met rode schijn heeft ook 8% alcoholgehalte.
    en het is met 3 hop en moutsoorten gemaakt
    Ook dit biertje zal de bevolking van Merksplas zeker aanspreken!















    Het pad naar ...en rechts het proeflokaal.
    Waarom hebben dorpsbrouwerijen allemaal zo'n mooie tuin?
    Ik had ook beter beginnen brouwen!







    Het gezellig proeflokaaltje met uitzicht op de prachtige tuin.
    Geroen is stillekes aan het genieten!
    Het bruine biertje staat nog niet volledig op punt verteld ons René
    er moet nog wat aan gesleuteld worden.
    Maar de eerste indrukken waren positief!
    Dit wordt ook een toppertje!
    Volgens de website van Vagebond
    staat het bier reeds aangekondigd als

    Sint-Willibrordus
    Dubbel donker winterbier
    In het najaar verkrijgbaar!






    Vageblond - 8% Alc.Vol.





    Goudblond bier met witte schuimkraag

    De neus is gistig
    Fruitig
    Ietsje zurig (Tarwe?)

    De eerste smaak is moutzoet

    Met fruitige toetsen van mandarijntjes.

    Citrusprikkels steken nu en dan de kop op!

    Ook een minieme kruidigheid is waar te nemen.

    Een lichte bitterheid in de achtergrond zorgt voor een goed evenwicht

    De alcohol is goed gemaskeerd.

    Droge zoete afdronk.

    Een lekker bier die zich vlot laat degusteren.
    Maar opletten! Dit biertje heeft 8% Alcoholvolume!



    INFO :

    Brouwerij “De Vagebond”

    Anno 2005 

    Steenweg. op Hoogstraten 52

    2330 Merksplas

    014/63.25.25

    0496/158003

    0498/186369

     info@brouwerijvagebond.be

     
    Gemeente : Merksplas





    08-08-2012 om 00:00 geschreven door William Roelens


    04-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oostenrijkse Trappist degusteren in Nederland






    Oostenrijkse Trappist degusteren in Nederland






    Na een bezoekje aan dorpsbrouwerij Arendonk
    (zie
    Dorpsbrouwerij Humulus – Arendonk)
    stond er 12 minuten later en 8,4km ver een nieuwe verrassing
    op ons te wachten.
     
    In de Reuselse bossen (NL) gekend om zijn cirkelvormige bosdreven
    ontworpen door een ambtenaar met veel fantasie
    (Hij liet zich volgens sommige bronnen waarschijnlijk inspireren door
    enkele tuinen uit het Parijs van de twintiger jaren)
    bezochten we op aanraden van Trappistenkenner Danny van Tricht
    taverne
    D’n Ouwe Brandtoren. 
    Daar zouden ze ‘Gregorius’ het nieuwe Trappistenbier afkomstig van de
     
    Oostenrijkse Cisterciënzerabdij Stift Engelszell schenken.





    Taverne D’n Ouwe Brandtoren - Burg. Willekenslaan 2
    Reusel (NL)











    Taverne D’n Ouwe Brandtoren is een gezellig etablissement
    met een mooie kaart van een 40- tal streekbiertjes.
     
    De Trappistenbieren spelen het hele jaar door een voorname hoofdrol in dit café.

    Nieuw is er het Bierplenske.
    U kiest samen met uw tafelgenoten drie speciaal bieren
    uit die u wilt pro
    even en ze serveren deze speciaal bieren
    dan in kleine proefglaasjes voorzien van een
    aantal kaasjes
    en worstjes uit de streek en wat nootjes.






















    De Taverne beschikt ook nog over een prachtige zaal
    waar allerhande seminaries gehouden kunnen worden.  























    Aan de muur nog een foto die herinneringen opwekt aan de eerste
    brandtoren




    Tijdens de zomer moeten de uitbaters het vooral hebben
    van wandelaars en fietsers.

    De taverne beschikt over twee prachtige mooie terrassen. 
    Recht tegenover de taverne ligt een heel mooie trimbaan en klimtoren. 
     
    Een bijenhoudersvereniging heeft langs de taverne een bijeninformatieruimte
    en een bijentuin ingericht die vrij toegankelijk is.
    In de omgeving liggen diverse wandel-, fiets-, ATB- en ruiterroutes.
    Dit alles maakt dat de Gemeente dit gebied bestempeld
    heeft als Toeristische Poort.

    Ook zijn er plannen voor een aanleg van een Blotevoetenpad
    en een  verblijfsaccommodatie op het terrein van D’n Ouwe Brandtoren.
    Dit kan alleen maar de recreatieve aantrekkingskracht van de taverne verstevigen.



















    Gelegen in een bosrijke omgeving aan diverse wandel- en fietsroutes
    vormt Taverne D`n Ouwe Brandtoren
    het ideale rustpunt voor uw fiets- of wandeltocht.
    De taverne beschikt over twee ruime terrassen en speeltuin voor de kinderen.
    Hierdoor is de taverne bij ook zeker geschikt voor een bezoek
    van dagrecreanten en groepen.
    De taverne vormt samen met het tegenover het terras
    gelegen outdoorpark de Recreatieve Poort Peelse Heide.






    Een speelparadijs voor de kinderen.
































    We werden er vriendelijk ontvangen door de uitbaters Guus en Petra.
    Toen Geroen en ik ons voorstelden en de reden van ons
    bezoek meedeelden werd de Oostenrijkse Trappist
    onmiddellijk boven gehaald om te proeven.
    Ze hadden slechts een 60-tal flessen op de kop kunnen tikken
    van een bevriend iemand die ze had meegebracht uit
    Engelhartszell.

    Ondertussen was de voorraad al flink geslonken.

    De uitbaters vertelden met veel plezier over hun zaak
    en hun liefde voor Trappistenbieren.

    Ze hebben nog zo veel ideeën die ze willen uitwerken.








    Dit is het dan : Het achtste Trappistenbier ‘Gregorius’ (9,7%).
    Het biertje komt van de Trappisten van Stift Engelszell uit Oostenrijk.
     
    Het is op de markt vanaf 1 juni 2012
    Het is een donker trappistenbier van 9,7% Alc.Vol.
    De naam verwijst naar Dom Gregorius Eisvogel die gedurende 25 jaar
    aan het hoofd stond van de abdij Stift Engelszell (1925-1950).
    Het trappistenklooster Stift Engelszell is gelegen in Engelhartszell,
    aan de mooie Donau, in het noorden van Oostenrijk nabij de Duitse grens.








    Geroen in gesprek met de praatgrage sympathiek Guus.
    Hij is fier dat hij een van de eerste is
    die deze bijzondere Trappist kan aanbieden.








    Uitbaatster Petra kijkt over mijn schouders heen naar de
    foto's die ik genomen heb van het bier en de zaak.







    U geloof het of niet maar ook bij Trappistenbier worden er
    bitterballen aangeboden. 
    De bitterballen waren in het huis zelf gemaakt en gesmaakt.
    Thx Petra en Guus





    Gregorius – 9,7% Alc.Vol.
    Stift Engelszell Trappistenbier-Brauerei – Engelszell






    Bruin biertje met beige schuimkraag

    die vlug verdwijnt. 

    De neus ruikt zoet

    Karamel

    minieme vanille prikkels

     

    De smaak mist in het begin wat body.

    Licht moutig

    Maar na een tijdje komen toetsen van fruit opzetten.

    Pruimpjes

    Minieme lichtzurige prikkels

    Ook smaken van chocolade verwennen de smaakpapillen.

    Zoete afdronk.

    Lekker bier maar vergeleken met de andere Trappistenbieren

    vind ik persoonlijk dat het bier toch wat meer body mocht hebben.

    Of waren de verwachtingen te hoog?



    Dank aan Guus en Petra voor de warme ontvangst!!!
    Dank aan Dnn voor de tip


    INFO :

    Taverne d'n Ouwe Brandtoren
    Burg. Willekenslaan 2
    Reusel 5541 NA (NL)

    0497-620311

    info@ouwe-brandtoren.nl

    ---------------------------------------

    Stift Engelszell Trappistenbier-Brauerei
    Stiftstraße 6
    A - 4090 Engelhartszell an der Donau
    Tel.: +43 (0) 7717 / 8010
    Fax: +43 (0) 7717 / 8010 17

    E-Mail:
    pforte@stift-engelszell.at


    ---------------------------------------

    Trappistenbier beleven

     

    “Open-deur” bij de Trappisten in Stift Engelszell … een verslag !




     

    04-08-2012 om 00:00 geschreven door William Roelens




    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!