NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
  • WVL Bierproeversgenootschap deel 2 - Four Aces Black IPA - Stanneman extra dubbel - Bastogne Ardenne Wood Foxy Lady - Bastogne Ardenne Ma Bitch - Dikke Jan gerijpt - Fils a Papa 6 Bath 2017 - Hopus Primeur 2017 - Riegele Bier Manufaktur Amaris 50 - Erdin
  • WVL Bierproeversgenootschap - The Rebrew Project – Alfred - Deventer Triple - Eulegoemse Saison du Ciel - Buvens Blondin Triple - OX 10 - Chateau d’Ychouffe
  • Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (42) : Alexander Rodenbach - Arthur’s Legacy Hop(e)less Ginny – Bittere Bloemen - Cheeky Kamille - Dagschotel
  • Alvine Sour’ire de Mortagne
  • De Kauwackers – Le corbeau - Dranouter - St. Feuillien Grand Cru
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 03-2006
  • 11--0001
    Gastenboek
  • Mr
  • Wens u nog een fijn weekend
  • Engineer
  • Hopmail
  • Inschrijving hopmail

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Bierblog



    29-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (34) - Cuvée Sofie Bordeaux Barrels - Eden Grand Cru - Gouden Carolus Ambrio - l'Arogante – Remembrance.








    Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (34)









    Cuvée Sofie Bordeaux Barrels – 500ml (10%Alc.Vol.)
    Brouwerij Alvinne – Moen








    Amberkleurig bier met witte schuimkraag die vlug verdwijnt.

    Een zurig aroma prikkelt uw neus.
    Groene appeltjes laten zich van hun beste kant zien.
    Wijnaroma.

    Ook in de smaak komt bovengenoemd fruit naar boven.
    De mout treed soms naar voor.
    Complex zuur.
    Ondanks de 10% is de alcohol goed verdoken.
    Nu en dan een tikje hout die de aandacht opeist
    Droge zure afdronk
    Godendrank voor de liefhebbers











    Eden Grand Cru (10% Alc.Vol.)
    De Lustige brouwers (Weelde)
    Gebrouwen bij Brouwerij Anders – Halen








    Donkerbruin bier met lichtbruine schuimkraag. Verdwijnt nog al vlug

    Zachte zoete neus
    Fruitige toetsen van rijp fruit.
    Moutig.

    Zoete aanzet.
    Lekkere toetsen van cognac.
    Karamel zorgt voor het zoete.
    Rozijntje komen even naar boven.
    Tikje alcoholwarmte.
    Lekker aangenaam degustatiebier.

    De lustige brouwers waren de winnaars van Leuven Innovation Beerfestival.











    Gouden Carolus Ambrio (8,0% Alc.Vol.)
    Het Anker – Mechelen








    Roodachtig amberkleurig bier met romige volle schuimkraag.

    Een zoet moutaroma.
    karamel.
    gedroogde vruchten.

    De smaak gaat in dezelfde lijn verder.
    Rozijntjes.
    Tikje honing.
    Karamel.
    Soms een kruidenprik.
    Zacht en mals bier.
    Vloeibaar snoep.
    Zoetbittere afdronk.
    Lekker degustatiebier.











    l'Arogante (7,2% Alc.Vol.)
    Recept : Pedro en Nicolas
    De Proefbrouwerij – Lochristi








    Blond bier met een dikke fijne romige schuimkraag.

    Aroma is moutig.
    Karamel.
    Bloemig.
    Citrustoetsen

    De eerste slokken zijn moutig.
    Karamel.
    Florale prikken van citrus.
    Koriander.
    Fruitig.
    Mooie aangename bitterheid.
    Aangenaam degusteren.
    Lekkere fruitige afdronk
    TOPIE!











    Remembrance (9,0% Alc.Vol.)
    Brouwerij Eutropius – Menen.








    Licht blond helder bier met witte fijne schuimkraag.

    Moutige aroma
    Fruitig met toetsen van citrus en perzik
    Licht hoppig

    De aanzet is karamel.
    Hoppig.
    Tikje grapefruit.
    Alcoholwarmte.
    Kruidige prikken.
    Zoete nasmaak.
    Niet slecht.





    Let op!
    Het degusteren van een bier doe je om er van te genieten.
    Bij het proeven zijn er veel aspecten die het aroma en de smaak kunnen bepalen.
    Bvb. de ouderdom, schenktemperatuur, omstandigheden of plaats waar u het proeft.
    Daarom zijn de bierbesprekingen hierboven de smaaksensatie die ik persoonlijk beleefd
    op het moment van proeven!
    Bij u kan dit dus volledig anders zijn.
    De smaakpapillen veranderen nu eenmaal van mens tot mens.
    Groeten William







    29-11-2016 om 21:17 geschreven door William Roelens


    20-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (33) - Belgoo Bio Blond - Broeder Jacob Double Port - La Grande Rulles 10 - l'Aubéole d'Estinnes - Arthur’s Legacy - Saison Henriette







    Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (33)













    Belgoo Bio Blond (6,4%Alc.Vol.)
    Brouwerij Belgoo - Sint Pieters Leeuw
    Gebrouwen bij Brouwerij Strubbe – Ichtegem.








    Licht geel bier (groene schijn) met dikke romige schuimkraag.

    Fruitig aroma
    Licht hoppig -,Citrus.
    Tikje gist
    Tarwe

    De aanzet is licht bitter.
    Fruitige toetsen.
    Tikje gras
    Iets plakkerig na een tijd.
    Lichte moutbitterheid
    Mist iets karakter
    Zou op de duur ietwat vervelen!











    Broeder Jacob Double Port (9,0%Alc.Vol.)
    Broeder Jacob - Wezemaal
    Brasserie Du Bock - Purnode









    Donker bruin tot zwart bier met lichtbruine schuimkraag

    Aroma van chocolade.
    Geroosterde tinten.
    Karamel
    Rozijntjes.

    De eerste slok heeft een warm alcohol gevoel.
    Zoete smaak van mout.
    Rozijntjes
    Porto toetsen.
    Brooddeeg
    Donker fruit.
    Nootachtig
    Misschien iets te zoet?
    Toch een mooi gebrouwen bier.











    La Grande Rulles 10 (10%Alc.Vol.)
    Brasserie artisanale de Rulles – Rulles








    Blond bier met romige witte schuimkop

    Zoet aroma
    Gistig.

    Fruitigheid van abrikozen en citrus..
    Lichte alcoholwarmte
    Karamel
    Nu en dan een tikje banaan.
    Zoete moutsmaak
    Lichte bitterheid
    Droge afdronk
    Een mooi bier met heel veel smaak.











    l'Aubéole d'Estinnes (7,5% Alc.Vol.)
    Brasserie Dupont – Tourpes









    Blond wazig goudkleurig bier met witte fijne schuimkraag.

    Moutige neus.
    Fruitige toetsen van banaan.
    Gistachtig
    Karamel

    Moutige aanzet.
    Tikje gistig
    Licht bittere toetsen.
    Tikje kruidnagel
    Frisse volle smaak.
    Fruitig en hoppig.
    Typische Dupont smaak.
    Karaktervol aangenaam bier!
    Prima!












    Arthur’s Legacy - Saison Henriette (5,8%Alc.Vol.)
    Brouwerij De Hoorn - Palm Breweries – Steenhuffel









    Zoet aroma.
    Moutig
    Licht gistachtig

    Licht bittere aanzet.
    Tikje zoet
    Matige fruitige hop
    Kruidige toetsen
    Allemaal miniem.
    Een beetje ouderwets!






    Let op!
    Het degusteren van een bier doe je om er van te genieten.
    Bij het proeven zijn er veel aspecten die het aroma en de smaak kunnen bepalen.
    Bvb. de ouderdom, schenktemperatuur, omstandigheden of plaats waar u het proeft.
    Daarom zijn de bierbesprekingen hierboven de smaaksensatie die ik persoonlijk beleefd
    op het moment van proeven!
    Bij u kan dit dus volledig anders zijn.
    De smaakpapillen veranderen nu eenmaal van mens tot mens.
    Groeten William





    20-11-2016 om 00:00 geschreven door William Roelens


    12-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samen koken en lunchen met de Waregemse Bierfanaten in de Schakel.







    Samen koken en lunchen met de Waregemse Bierfanaten





    Onder het motto ‘Koken met bier’ werd er afgelopen zaterdag 05 november een gezellig kookbijeenkomst georganiseerd in het O.C. De Schakel te Waregem.
    Deze bijeenkomst was één van de vele leuke activiteiten van biervereniging ‘De Waregemse Bierfanaten’.
    Na het overlopen van het 6-gangenmenu en enige uitleg van voorzitter Patrick werden we onder de enthousiaste leiding van vier kookcoaches (Hobbykoks) Patrick, Mireille, Wout en Anne ondergedompeld in de diverse bereidingen. Gelukkig moesten we niets meer afwegen alle ingrediënten stonden klaar. Ook het recept was voor iedereen afgedrukt.
    Hakken, snijden, persen, koken, bakken enz…
    In een mum van tijd stond de kookstudio vol potten en pannen en iedereen was plots een Jeroen Meus of liever een Piet Huysentruyt want we kunnen ons West-Vlaams accent niet verbergen. Kortom we werden allemaal voor een avond een televisiekok.
    Ik mag ook Pol, Geroen en Dominique niet vergeten want ze zorgden voor alle details zoals de grote afwas, het uitschenken van bijbehorende bieren enz..
    Zeg maar de Felice’s van in de tijd van TV kok Herwig Van Hove.











    Iedereen nam zijn plaats in om hun toegewezen gerechtje klaar te maken.





    Het menu was geen klein bier


    Tabouleh met merguez worstjes

    Garnalen met mango

    Kabeljauwhaasje
    mosterd, briochekruim, vanillestoemp
    botersaus met Duvel.

    Sorbet van kriekbier

    Japans biefstuk enoki zwammen
    saké oestersaus

    Bierijs met Rochefort 10
    Couillis van bosvruchten.
    Krokantje van chocolade
    Crumble van koekjesmengeling










    Overleggen en nadenken!









    Tabouleh met merguez worstjes








    Het eerste gerechtje was een Taboulé of tabouleh. Dit gerechtje is afkomstig uit de Libanese keuken. Het betekent lichtscherp in het "Oud"-Syrisch-Libanees-Arabisch.
    Het bestaat uit een tarwegriesmengsel (couscous) gemengd met tomatenblokjes, uiensnippers, overgoten met olijfolie en op smaak gebracht met citroen, dragon, peterselie, peper en zout. Er werden ook pittige verse merguez worstjes bij geserveerd.
    Een frisse bittere Saisont Dupont Dry Hopping begeleide dit gerechtje.
    Het bier met dryhopping bluste een beetje de pittigheid van de worstjes.














    Uw dienaar vol concentratie voor de levensgevaarlijk opdracht!
    Gelukkig heb ik nog alle vijf mijn vingers!








    Afwassen! Eens iets anders dan over chocolade  schrijven







    Garnalen met mango






    Daarna volgde een heerlijk, lekker fris hapje.
    De garnalen waren op voorhand gepeld dit wegens tijdsgebrek en natuurlijk het vele werk die daarmee gepaard gaat.
    Maar dat kon de pret niet derven van dit puur hapje!
    Naast de mango werden er ook nog stukjes appel, courgette en tomaat aan toegevoegd.
    Alles besprenkeld met olijfolie en citroensap.
    De garnaaltje werden gemengd met Peterselie en mayonaise.
    Tikjes balsamico werden op het bordje verspreid.
    Een lekkere Armand (brouwerij Ter Dolen) werd bij dit fris gerechtje uitgeschonken.
    Dit zachte lichtje florale bier met een milde hopsmaak paste perfect bij dit gerechtje.














    Koken is ook een beetje plezier hebben!







    Met heel veel liefde en gepassioneerd!










    Kabeljauwhaasje
    mosterd, briochekruim, vanillestoemp
    botersaus met Duvel.







    Kabeljauwhaasje is altijd een topper in restaurants.
    De smaak wordt door de smulpapen hoog gewaardeerd.
    Ook op deze avond werd het gerecht geprezen.
    Vooral de botersaus bereid met visbouillon, boter en Duvel gaf de vis een delicaat aroma.
    Het briochekruim en de vanillestoemp gaven nog een extra dimensie aan dit gerecht.
    Natuurlijk mocht een lekkere Duvel niet ontbreken en gaf een frisse toets aan deze combinatie.
















    Roeren en mengen tot één geheel!








    Volle aandacht!












    Sorbet van kriekbier






    Een lekker fris tussendoortje
    Ter plaatse gemaakt ijs en gemengd met kriekbier
    Het bijhorende wafeltje werd ook ter plaatse gebakken!
    Vanille en kaneel maakten er een klein smaakbommetje van.
    Het werd daarna dan ook gretig gegeten zonder ijs!











    Wafeltjes bakken gebeurde machinaal!







    Kijken hoe een andere het doet vergt aandacht!













    Japans biefstuk, enoki zwammen
    saké oestersaus








    Eerst en vooral enoki zwammen zijn in feite dunne witte champignons die gebruikt worden in de Aziatische keuken.
    De prachtige lappen entrecotes werden aan beide kanten mooi gebakken.
    Iedereen kreeg al het water in de mond.
    Ze werden geflambeerd met de saké en daarna werdde oestersaus bijgevoegd.
    Ook de enoki zwammen , de groene asperges, aubergines en vast kokende aardappelen werden op de teppan gebakken.
    Het kooklokaal veranderde in een mum van tijd in de keuken van Sofie!
    Dit prachtig gerecht werd geserveerd met Adriaan Brouwer Dark Gold een bruine klassieker van brouwerij Roman.
    De smaak van de karamel en droog fruit duwden het gerecht nog verder omhoog.














    Met de vlam in de pan! Alles moet volgens de regels!















    Bierijs met Rochefort 10
    Couillis van bosvruchten.
    Krokantje van chocolade
    Crumble van koekjesmengeling






    Een nagerecht om al te watertanden als u het maar leest.

    Het bierijs werd rechtstreeks klaar gemaakt in de ijsmachine.
    Trappist Rochefort, vanille en bruine suiker moesten smaak geven aan het gerecht.
    De bijhorende Couillis bestond uit bosvruchten en ½ Liefmans.
    Het krokantje werd ter plaatse op oud bakpapier ‘a la vie d’artiest’ klaar gemaakt. Nog een beetje gehakte noten en alles in de ijskast.
    En tenslotte werd het nog voorzien van een koekjesmengeling van boterkoekjes, speculoos en maltezers.
    TOP!!
    Er werd een Oude kriek Beersel bij geserveerd.
    Met zijn fruitige iets zurige toets brengt hij evenwicht met het zoete.









    Samengevat een culinaire avond om niet vlug te vergeten.
    Proficiat aan allen die zich hebben ingespannen om ons eens een beetje in gewicht te laten toenemen.
    Het was dik in orde!


    Groeten
    William






    12-11-2016 om 00:00 geschreven door William Roelens


    06-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (32) - Druppel Hop - Jackdaw / Alvinne Kongero 2015 Saison - Prearis Smokey Li - Vulcano Black - Zipacna









    Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (32)











    Druppel Hop - (8,5%Alc.Vol.)
    Recept Brouwerij ‘Den druppel’ - Langdorp
    Gebrouwen bij Brouwerij Anders (Halen)








    Blond bier met romige schuimkraag.
    Mooie koolzuurpareling.

    De neus bied vrolijkheid van hop!
    Floraal aroma.

    De eerste slokken gaan in dezelfde lijn verder.
    Fijne hopsmaak.
    Citrus- en pompelmoestoetsen.
    Koriander.
    Met een redelijke bitterheid.
    Bittere afdronk
    Lekker bierwaar de hop de aandacht opeist !!
    Leuke naam trouwens!

    Verkozen als Beste hobbybier der lage landen (2015)
    3 Amerikaanse en 3 Duitse hopsoorten.











    Jackdaw / Alvinne Kongero 2015 Saison (7,0%Alc.Vol.)
    Gebrouwen bij de Jackdawbrewery – Uppsala (Zweden)
    Brouwerij Alvinne - Moen








    Donkerblond (Amber) bier met dikke witte schuimkraag.

    Fruitige neus.
    Met licht aangename zure prikjes.

    De aanzet is een genoeglijke licht bittere smaak.
    Tikje granig.
    Fruitige inbreng van Pompelmoes.
    Peper
    Vol van smaak.
    Hoppige toetsen.
    Droge kruidige bittere afdronk.











    Prearis Smokey Li - Prearis (8,0%Alc.Vol.)
    Vliegend paard Brouwers - Oedelem








    Amberkleurig bier met een dikke vaste witte schuimkraag.

    Moutig aroma.
    zoete prikjes van perzik
    Gefumeerde toetsen.

    De eerste smaak is gerookt. (Niet overdreven)
    Karamel
    Toetsen van hout
    Bitter
    Kruidig met peperprikjes
    Aardse toetsen.
    Mooi in evenwicht.
    Lekker en verrassend!
    Gebrouwen met zwarte thee (Lapsang Souchong).











    Vulcano Black (6,7% Alc.Vol.)
    ‘t Gaverhopke – Waregem
    Een creatie van Tjeu Acx, Sigurd Vandenbroucke, Bruno Delrue (ambachtelijke brouwerij Gaverhopke), Stijn Dauw en Kevin Vermote (waard van eetcafé Bourgondisch Kruis).








    Donkerbruin tot zwart bier met een bruine schuimkraag.

    De neus ruikt donker fruit
    Tikje chocolade.

    Zoete aanzet.
    Lichtjes geroosterde smaak.
    Gebrande koffie.
    Rokerige invloeden (gematigd)
    Bittere en gedroogde afdronk.
    Kon nog iets rijker van smaak zijn
    Maar toch een lekker degustatiebiertje.











    Zipacna (8,5%Alc.Vol.)
    Recept Totem Brewery - Gent
    Gebrouwen bij Brouwerij Anders (Halen)









    Donkerbruin tot zwart bier met bruine schuimkraag die verdwijnt.
    Het uitschenken doet me denken aan de Hercule Stout. Ook hier lijkt het bier lichtvetjes!

    Aangenaam aroma van geroosterde mout.
    Vleugje cacao.
    Tikje zoethout.

    De eerste slokken hebben een gebrande smaak.
    Geroosterde smaak
    Chocolade toetsen.
    Zoete koffie (Cortado)
    Tikje drop.
    Vleugje peper.
    Alles mooi in evenwicht.
    Een zachte aardse bitterheid waakt over het geheel.
    Een bier van de Totem brouwerij die weerom mijn smaakpapillen deed genieten!






    Let op!
    Het degusteren van een bier doe je om er van te genieten.
    Bij het proeven zijn er veel aspecten die het aroma en de smaak kunnen bepalen.
    Bvb. de ouderdom, schenktemperatuur, omstandigheden of plaats waar u het proeft.
    Daarom zijn de bierbesprekingen hierboven de smaaksensatie die ik persoonlijk beleefd
    op het moment van proeven!
    Bij u kan dit dus volledig anders zijn.
    De smaakpapillen veranderen nu eenmaal van mens tot mens.
    Groeten William










    06-11-2016 om 10:42 geschreven door William Roelens




    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!