NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
  • Dinsdagnamiddag proeverijen (7) Brouwerij Klondiker - Claim 1 - Nugget - Porlu
  • Herinneringen aan het Poperings Bierfestival 2017
  • Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (47) - Ich bin ein Berliner Framboos - Blue Monk - Ceci n’ IPA - Damme Nation - Fusion Experimental
  • Promotiecampagne voor de Belgisch biobieren in biercafé Het Botteltje - Oostende
  • Duitse bieren proeven in ‘De Hofnar’ Gullegem
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 03-2006
  • 11--0001
    Gastenboek
  • Cialis 5g HaroZera
  • Een angename herfst dinsdag toegewenst
  • Viagra Berichte HaroZera
  • Bieradventskalender? Check!
  • BIERETIKETTEN VERZAMELAAR

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Bierblog



    23-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vikking - Brouwerij Boelens





    VIKKING






    Vikking werd gecreëerd door Sammy Bruggeman en
    gebrouwen door brouwerij Boelens uit Belsele
    Sammy koppelt het brouwsel en zijn naam aan de legende
    van de Hamse Wuiten.
    De Hamse Wuit was een vogel die kon praten.
    'De vogel werd ontvoerd door de Vikingen. (lees legende op : www.vikking.be)
    Daarmee wil hij met dit bier deze legende
    en ook de  gemeente Hamme in de kijker plaatsen.








    Vikking met twee k's? bewust?





    De lancering van de Vikking Tripel volgde heel toevallig
    na de bekendmaking dat het Hamse archeologisch museum Van Bogaert-Wauters
    weldra het enige themamuseum van de Vikingen wordt in West-Europa.

    Met dit museum en het nieuwe bier Vikking Tripel kreeg Hamme
    er een belangrijk uithangbord bij.'
    Niet toevallig vond de voorstelling van de Vikking Tripel plaats
    in het Wuitensnest, het lokaal van de folkloristische groep
    Die Hamse Wuitens
    en het legendarische Wuitensschip, een replica van een
    heuse vikingschip met dito drakenkop.
    Er is uit  Amerika grootte interesse voor dit biertje uit het Waasland.






    Vikking – 8,5% Alc.Vol.

    Brouwerij Boelens – Belsele








    Blond bier met een romige witte schuimkraag

     De neus ruikt moutig

    met geurige prikkels van citrus

    Grapefruit

    Het florale gaat in de smaak verder

    Ook hier fruitige toetsen

    Waarbij citrus de hoofdrol opeist

    Licht bloemig

    geringe hopbitterheid

    lekker drinkbaar

    Droge bittere afdronk.

    Een smakelijk biertje

    waarvan iedereen in Hamme en omstreken zeker kan van genieten. 

    Maar het mocht van mij een tikkeltje meer body gehad hebben.

    Meer Vikking met een dubbele ’k’ waardig!

    Maar niettemin een lekker brouwsel!











    INFO :

    www.vikking.be

    http://www.diehamsewuitens.be/

     

    Brouwerij Boelens
    Kerkstraat 7
    9111 Belsele
    België
    +32 (0)3/772 32 00
    info@brouwerijboelens.be






    23-02-2012 om 00:00 geschreven door William Roelens


    18-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Persvoorstelling en het brouwen van Remeberence - Brouwerij Eutropius




    Brouwerij Eutropius herdenkt 100 jaar
    'De Grote Oorlog'
    met Rememberence.






    Op maandag
    6 februari 2012 waren we uitgenodigd bij
    brouwerij Eutropius in Heule voor de voorstelling
    van hun nieuw bier Rememberence.
    Eerder was ik aanwezig bij het brouwen van dit biertje.
    Zie onderstaande fotoreportage.







    Bernard Vandamme een van de drie vennoten van Brouwerij Eutropius
    heette iedereen welkom en schetste in grote lijnen wat de aanleiding is
    voor het brouwen van hun nieuw bier.






    Binnen enkele maanden starten de grote herdenkingsfeesten
    naar aanleiding van 100 jaar ‘De Grote Oorlog’.
    100 jaar eerste Wereldoorlog tussen 2014 en 2018.

    Het was de eerste grote oorlog op wereldschaal tussen
    28 juli 1914 en 11 november 1918.
    100 jaar na deze gruwelijke feiten leven we in de overtuiging
    dat deze gebeurtenissen een zeer grote invloed hadden en hebben
    op onze hedendaagse maatschappij waardoor de vele slachtoffers,
    waaronder vele van onze grootvaders, een waardige nagedachtenis verdienen.







    Brouwster Gudrun en echtgenoot Bruno stelden het biertje voor! 








    Er is reeds een comité samengesteld die die feesten
    moet coördineren en samenstellen.
     
    Voornamelijk de Franse departementen van Le Nord, Pas de Calais,
    de Somme, de Aisne en ook de provincie West-Vlaanderen
    in samenwerking met de Vlaamse regering willen
    deze herdenkingen gezamenlijk aanpakken.








    Opvallende aanwezigen waren Pierre Zuber en echtgenote Ann Fonteyn
    uitbaters van de gerenommeerde
    Bierwinkel Délices & Caprices uit Brussel. 







    Het worden grote herdenkingen van de meest gruwelijke oorlog
    die in Europa heeft plaats gevonden.
     
    Een oorlog met miljoenen slachtoffers van over de hele wereld.
    Het totale budget voor dit grensoverschrijdend
    Europees Interregproject beloopt 9,2 miljoen euro.

    De marketingcampagne, vooral in en naar Groot-Brittannië en
    de landen van de Commonwealth valt in het oog naar
    aanleiding van het herdenkingstoerisme.
    West-Vlaanderen verwacht honderdduizenden bezoekers.








    Rechts de drie vennoten Alain Debusschere, brouwster Gudrun Vandoorne
    en Bernard Vandamme met het nieuwe bier in de hand.
    Links Eddy Claysse van de groep De B.O.E.G.
    (De Belgische Oorlogs Evocatie Groep)






    Naar aanleiding van deze gebeurtenissen wil

    brouwerij Eutropius, West-Vlaamse brouwerij zijn steentje bijdragen.
    Daarom stelden ze gisteren ‘het’ herdenkingsbier voor
    die ze brouwden als aandenken aan dit grote gebeuren.

    Rememberence Beer 14-18 is een blond bier van 09% Alc.Vol.
    Gebrouwen met twee soorten Belgische hop en drie graansoorten.
    Het bier werd gebrouwen  in samenwerking met
    2 USA brouwers Sean en Andy Arsenault wonend in Philadelphia.
    Al 5 jaar hobbybrouwers en wonnen recent
    een hobby brouwwedstrijd in Philadelphia.







    Het Rememberence 14 - 48 bier (9% Alc.Vol).
    Normaal is de schrijfwijze met een 'a' maar volgens de Amerikaanse
    brouwers zou dit ook juist zijn?
    Het bier is gebrouwen met twee soorten Belgische hop en
    drie granen.





    Het Brouwen






    Nog even controleren of alles goed gereinigd is!




    Overleggen met een van de broers Arsenault.




















    Storten van mout

























    Filteren




    Suiker bij doen





    De hoppegift.  Twee soorten Belgische hop geven het bier 
    een geurig aroma en een mooie bittreheid!






    Het roerwerk





    De tweelingbroers Sean en Andy Arsenault zijn tevreden





    Ook bij brouwster Gudrun kan er een lachje van af nu
    het einde in zicht is!




    Met zijn allen honing bij doen




    De gist wordt in de gistingtank gedaan





    Alles laten rusten, de gist doet zijn werk.
    De suikers worden nu omgezet in alcohol en koolzuurgas.





    Na het werk is het tijd om er eentje te degusteren!
    De glazen worden gevuld.







    INFO :

    Brouwerij Eutropius
    Mellestraat 138
    8501 Heule

    e-mail : info@brouwerij-eutropius.be







     

    18-02-2012 om 00:00 geschreven door William Roelens


    16-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Modeste Bruin - Brouwerij Strubbe



    Modeste Bruin









    Modeste Bruin is een Belgisch biologisch bier van hoge gisting.
    Gebrouwen voor Biofresh in Gavere













    Voor wat staat het label Biogarantie eigenlijk ?
    Het label garandeert het biologische karakter van het product
    en boezemt vertrouwen in bij de consument.

    Biogarantie® is het Belgische merk dat de verbruiker toelaat producten
    van biologische landbouw in één oogopslag te herkennen.
    Het Europees label laat de herkenning op Europees niveau toe.
    Het Biogarantie®-label identificeert de productie en geeft
    in het algemeen de oorsprong weer.

    http://www.biogarantie.be/

    Dit wil zeggen dat biobieren gebrouwen worden met
    exclusief gebruik van grondstoffen met biologisch certificaat.
    Elke commerciële transactie wordt begeleid door een
    officieel certificaat dat het opvolgen van het verloop van de ingrediënten,
    van bij de productie tot de verwerking, controleerbaar maakt.

    verwerking van de grondstoffen zonder chemische toevoeging,
    niet tijdens de bewaring, niet tijdens de verwerking,
    van de producten die onder biologisch label vallen.

    De biologische brouwer is beperkt wat het aankopen van producten betreft.

    Biologische gerst, hop of andere granen zijn niet in zo'n grote hoeveelheden
    te koop of de gewone producten.

    Ook het weer speelt een belangrijke rol.
    De brouwer is afhankelijk van de kwaliteit van de jaargang.

    Het is dus de kunst van de brouwer om er telkens een mooi product te van maken.


    Let op!
    Biobier bied geen enkel garantie dat het beter smaakt dan bier gebrouwen
    met gewone grondstoffen.







    Modeste Bruin – 7,8% Alc.Vol.
    Brouwerij Strubbe – Ichtegem






    Donkerbruin bier met mooie dikke beige schuimkraag

     Lichtzoete neus

    Met een zoet aangenaam deegaroma
    (waarschijnlijk afkomstig van de Boekweit)

     De eerste slokken zijn zoet

    en moutig.
    zachte karamel
    vijgen?
    Licht kruidige toetsen komen nu en dan naar boven.

    In de achtergrond een mooie bitterheid

    die het bier mooi in evenwicht houd.
    soms geroosterde prikjes
    Maar allemaal zeer matig
    alles vloeit mooi in elkaar
    Een redelijke droge afdronk.
    Mocht iets meer body en hopinhoud gehad hebben.
    Een gewoon goed gebrouwen biertje.












    INFO :

     Brouwerij Strubbe
    Markt 1
    8480 Ichtegem
    Tel: 051 58 81 16
    Fax: 051 58 24 46
    info@brouwerij-strubbe.be






    16-02-2012 om 00:00 geschreven door William Roelens


    11-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5de Brugs Bierfestival - 2012

     

     

    5de Brugs Bierfestival - 2012



    Zaterdag trok ik voor het eerst met het volledige openbaar vervoer
    naar het Brugs Bierfestival.
    Met volledig bedoel ik vanaf mijn thuis met de bus naar Kortrijk
    en dan via het spoor naar Brugge en andersom.
    Ondanks het gure winterweer moet ik zeggen dat alles feilloos verliep.
    Proficiat aan de Lijn en de NMBS!.

    Het is toch geruststellend om te weten dat ge dan onbeperkt mag degusteren.
    Er stonden maar liefst 22 nieuwe bieren op mijn afgedrukt lijstje
    (handig bijeengebracht dank zij het leuke systeem die te vinden
    was op de website van BAB) die ik nog niet geproefd had.

    Voor alle duidelijkheid! eventjes nippen aan het glaasje
    is bij echte bierfanaten ook degusteren!





    Toen ik op de grote markt van Brugge aankwam was alles nog rustig en stil.
    Het witte sneeuwtapijt zorgde voor idyllische plaatjes.






    Ook aan deze deur was het nog stil!
    Stilte voor de bierstorm!






    Het was BAB voorzitter Marc Vandepitte die zoals elk jaar
    de genodigden verwelkomde.
    Hij was bijzonder trots om de vijfde editie van het Festival voor te stellen.
    Ook de grote belangstelling van de brouwers en de vele nieuwe bieren
    maakten hem gelukkig.
    Maar met droefenis en heel veel emotie richtte hij een dankwoord aan zijn vriend
    en onlangs overleden BAB bestuurslid Paul Vanden Kerckhove
    Paul de handige Harry van het bestuur kon  jammer genoeg deze vijfde editie
    niet meer meemaken. Zijn echtgenote Christelle kreeg uit de handen van
    Marc een mooi BAB plaket.

     





     


    Drie gastsprekers :
    De Heer Dirk De Fauw, gedeputeerde van West-Vlaanderen
    Schepen Jean-Marie Bogaert en
    Directeur van de Belgische Brouwerijen Sven Gatz







    Toosten op het succes van de vijfde editie!







    De Genodigden werden ontvangen met 'BAB 401' het huisbier van het
    Brugs Bierfestival. Een smaakvol biertje van hoge gisting.







    Voor de vijfde editie werd een mooi nieuw proefglaasje ontwikkeld.







    Juist voor de officiële opening! Sneeuw en koude kon niemand tegenhouden.
    Rijen bierlovers stonden te wachten om het Brugs Bier festival te bezoeken.
    De Belgische Biercultuur leeft!!!








    Directeur van de Belgische Brouwerijen Sven Gatz opent het
    festival in aanwezigheid van Marc Vandepitte (Voorzitter BAB)
    Schepen Jean-Marie Bogaert en De Heer Dirk De Fauw,
    gedeputeerde van West-Vlaanderen.








    Een jaarlijks moment waar iedereen naar uitkijkt!
    Met luide en krachtige stem roept voorzitter Marc
    het vijfde Brugs Bierfestival voor geopend.




    Het Festival






    Mijn eerste halte was bij brouwerij Malheur.
    De sympathieke Benny van Hecke is de nieuwe vertegenwoordiger bij
    brouwerij De Landtsheer.






    Hij had ook een nieuw biertje bij zich!
    "Novice Tripel Black" (8,5%) Een donkere tripel.
    Dit bier zal later nog besproken worden op deze bierblog.







    Ook bierfirma "The Musketeers" hadden een primeur bij.
    Een prachtige Troubadour Imperial Stout (9%)
    Gerosoterde smaken van gebrande mout - koffie.
    Voor de liefhebbers van een Russian Imperial Stout!







    Hoe kan het anders! De nieuwe Brugse brouwerij Fort Lapin bezette ook
    een standje op het festival.
    Brouwer Kristof Vandenbussche (rechts met zoontje Florian)
    is bezig met het opstarten van zijn brouwerij
    in de Koolkerkse Steenweg.
    .
    Voorlopig word het gelijknamige bier bij brouwerij De Graal gebrouwen.







    Kristof had zijn eerste biertje meegebracht.
    Een tripel van 8% Alc.Vol. Een lekker fruitige bier speciaal gebrouwen
    voor het grote publiek.
    Later volgt er nog een quadrupel 10.






    Ook brouwerij Den Triest uit Kapelle-op-den-Bos had een
    lekkere primeurk bij.  De Indian 369!!







    De Indian 369 is een schitterend fruitig biertje
    gebrouwen met Amerikaanse hop die nog geen echte naam heeft.
    Enkel een serie nr.
    Het werd voor het eerst gebruikt door brouwer Marc.







    Ook geuzestekerij De Cam was aanwezig op het Festival.
    De bezoekers konden proeven van oude geuze,
    krieklammbic en faro.
    1 fles is drie jaar werk is de slogan!






    Hoog in de lucht het roze olifantje van Huyghe!







    Nieuw op het Festival  zijn Andy Dewilde (L) uit Oedelem
    van Vliegende Paard Brouwerij. 
    Hij had er zijn Préaris Quadrupel (10%) bij.
    Daarnaast Koen Vanlancker een van de drie brouwers van
    het Brouwers Verzet.  Ze hadden de Rebel Local (8,5%), Oud Bruin (6,5%)
    en hun nieuwste creatie Moose Blues (7,5%) bij.






    Een stralende Miek van brouwerij De Ryck







    Eutropius de nieuwe West-Vlaamse brouwerij uit Heule mocht niet
    ontbreken in Brugge.  De zaakvoerders Alain Debusschere (l) 
    en Bernard Vandamme (R) hadden First Angel (8,5%)
    Vinkenier (10,8%) en Winterse Heerlijkheid (8,5%) bij







    De Italiaanse biergoeroe Lorenzo Dabove (midden) 
    bracht met een biervriend een bezoek aan Eutropius.






    Brasserie Ecaussinnes bracht "Asterie" (4,9%) mee als primeur.
    een witbierke ontworpen voor de Russische markt!







    De mannen van d'oude Maalderij. 
    Een vriendenclubje die aan hobbybrouwen doet.
    In de toekomst willen ze met een echte eigen brouwerij van start gaan!
    Uiterst rechts Jef Hiq Pirens de oprichter







    De mooie stand van B.G.V (Forestinne)
    Nieuw op het Festival was hun Forestinne Gothika (7,8%)







    Een massa bierfans waren weer op post!







    Zoals altijd, heel mooie dames bij John Martin NV
    Ze brachten hun lekkere instap IPA "Martin's IPA" mee







    Brouwerij Van Eecke had zijn Tremist (6%) mee.
     Een bier dat ontworpen werd door Ontwerper en zaakvoerder Dirk Wynants.
    Hij schonk het voor het eerst op Interieur voor zijn klanten.
    De hoppe kwam van zijn eigen hoppeveld.







    Omer van Bockor kon niet ontbreken op het Festival.
    Maar ook de primeur Cuvée des Jacobins (5,5%) kreeg veel aandacht!
    Hier vakkundig uitgeschonken door de mooie Elise Croes!
    Cuvée des Jacobins is een 100% foederbier 18 maanden gerijpt op
    eikenhouten vaten.







    De Ruddervoordse brouwerij De Leite is een vaste waarde geworden
    in Brugge.  Ze hadden een schitterende primeur mee! Cuvée Mam'zelle.
    Hier met veel liefde ingeschonken door Carine Vandekinderen.






    Cuvée Mam'zelle (8,5%) een speciaal bier gerijpt op eiken vaten uit de Médoc.







    Leitebrouwer Luc Vermeersch kreeg bezoek van het
    Zythologisch koppeltje David Le Roy (ondervoorzitter Zythos)
    en Sofie Vanrafelghem (Vrouwen en bier)







    De mooie goedlachse Claire Dilewyns schonk mij een
    Vicaris Winter (10%) uit! 
    Voor mij een van de beste winterbieren dit jaar







    Zatte Bie, Blonde Bie en Helleketelbier dit waren de bieren die
    u kon degusteren uit het gamma van brouwerij De Bie uit Wakken.
    Op de foto (links) Manager Nicolas 't Sjoen







    Nieuw op het Festival was bierfirma 't Brugs Bierinstituut.
    Dus waren er ook twee primeurs te proeven.
    Basilius (7%) en De Witte Zwaan (5%)







    De Witte Zwaan (5%) werd uitgeschonken door zaakvoerder
    Eli Noë. Kruidig biertje met een fruitige neus en een zoete afdronk.






    Ondanks het barre koude weer zaten en stonden de echte beerlovers
    buiten te genieten van het Belgisch Gerstenat!














    Niet alleen boven in de Rodenbach & Pickeryzaal was er iets te beleven.
    Ook in de Garemijnzaal was er veel te doen.
    Ladychef An Vissers (Bistro Den Armand – Brugge) 
    gaf een demo hoe je een een Lamsnavarin klaar kan maken met
    Vicaris bruin en Maredsous bruin. 
    Vergeten winterse groenten, duchesse aardappelen en een
    knapperig slaatje met kriekenbier-vinigraitte.
    Claire Dilewyns geef vooraf enige uitleg over het bier en brouwerij Dilewyns.







    Natuurlijk massa's volk aan de stand van de Trappisten.
    Samen met de oude Geuze en het festivalbier BAB 401 werden deze
    nu voor het eerst in de Garemijnzaal uitgeschonken














    Na al dat lekkers stapte ik meer dan tevreden naar het station
    genietend van de natuurpracht rondom mij heen.
    Brugge die skone maar ook Brugge die smakelijke.
     

     

    PROFICIAT BAB!!








    Zoals altijd sluit ik mijn fotoreportage van een bierfestival
    af met een mooie dame die wil poseren
    voor mijn digitaal fototoestel.

    Ditmaal een Poolse schone
    Ze fluisterde met haar zwoele stem het volgende in mijn oor
    „Zdrowie William”
    En dan in mijn ander oor om toch enig evenwicht te houden
    „Do następnego
    roku!
    „Samo miejsce
    , ta sama godzina
    "tuurlijk" antwoordde ik op dezelfde toonhoogte!



    11-02-2012 om 00:00 geschreven door William Roelens


    01-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jambe-de-Bois - Brasserie de la Senne (De Zenne brouwerij) – Brussel



    Jambe-de-Bois











    ‘Jambe-de-bois’ of ‘houten been’ verwijst naar een Belgisch soldaat,
    Jean-Joseph Charlier, die deelnam aan de veldslagen met Napoleon.
    Hij verliest een been en leeft na de slag van Waterloo
    van een klein pensioen met vrouw en 3 kinderen.
    In 1830 laat hij zich in Luik inlijven bij een legertje dat Brusselse opstandelingen
    in de septemberdagen van 1830 ter hulp komt.
    Tijdens deze opstand bedient hij een achtergelaten Hollands kanon.
    Het etiket van Jambe-de-Bois vermeldt gelukkig:
    “Geen Nederlander werd gewond bij het maken van dit bier!”
    (Bron : Blog : Hier stroomt het bier :
    http://hierstroomthetbier.be/)

    In tegenstelling tot hun andere bieren die allemaal laag in alcohol % zijn is deze
    Tripel met zijn 8% het zwaarste bier in hun gamma.






    Jambe-de-Bois – 8,0% Alc.Vol.
    Brasserie de la Senne (De Zenne brouwerij) – Brussel






    Goudkleurig wazig biertje
    Met rotsachtig wit schuim


    Moutig en fruitige neus

    De eerste smaak is bitter

    Heel droog
    (eigen aan de bieren van de Zennebrouwerij)

    Met een lekkere fruitigheid
    Bloemig en grassig
    Soms hard maar dan volgt er
    een warme alcohol toets
    die een ander smaak sensatie te weeg brengt.
    Tikkeltje zuivel
    Een mooi evenwicht
    De afdronk is droog
    met een bittere nasmaak 

    Een heerlijk eigentijds bier.

    Bitterheid 49 EBU
    De Zennebrouwerij heeft zijn eigen stijl.
    Ze hebben een aanpak van brouwen die me erg bevalt.
    That's Rock and Roll












    INFO :

    Steenweg op Gent 565
    1080 Brussel
    info@brasseriedelasenne.be





    01-02-2012 om 00:00 geschreven door William Roelens




    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!