NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
  • Herinneringen aan het Streekbierenfestival van Zwevegem 2017 - Deel 2
  • Herinneringen aan het Streekbierenfestival van Zwevegem 2017 - deel 1
  • Bio bier en food happening 2017 - De Plukker - Poperinge
  • WVL Bierproeversgenootschap deel 2 - 7de Proeverij
  • WVL Bierproeversgenootschap deel 1 - 7de Proeverij
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 03-2006
  • 11--0001
    Gastenboek
  • BIERETIKETTEN VERZAMELAAR
  • Goedenavond beste William,heel leuk blog voor de liefhebbers van Bier
  • 8bojl4az0nky
  • do1u3r5pjgvt
  • ux2ozf

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Bierblog



    30-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trappistenbrouwerij Westmalle.




    Ora et Labora



    Trappistenbrouwerij Westmalle.



    Een trappistenbrouwerij bezoeken is voor elke
    bierliefhebber een droom.

    Waarom? 
    De brouwketels zijn toch ongeveer hetzelfde als bij een ander brouwerij?

    Ja en toch..

    Trappistenbrouwerijen spreken tot de verbeelding. 

    Het is misschien omdat de moeilijkheidsgraad om er binnen te geraken

    lastiger is dan bij om het even welke ander brouwerij?

    Of is het de mystieke sfeer van meditatie, de stilte en rust die heerst rond de abdijen?


    Orval had ik al met Voske bezocht in het gezelschap van
    HOPleden Gilberte en Pierre.
     
    Niet meer echt moeilijk want elk jaar zijn er opendeur dagen.

    Ook Achel heb ik bezocht met bierfanaat Geroen Vansteenbrugge
    maar de brouwerij was alleen te bekijken van achter het glas.

    Zie : Trappistenbrouwerij De Achelse Kluis - Hammont-Achelen  

    De volgende maal zijn we zeker uitgenodigd door Broeder Jules
    verantwoordelijke van de brouwerij.
    Hij heeft het me persoonlijk gemaild
    door tussenkomst van Trappistenkenner en biervriend danny Vantricht.

    En daar bleef het bij tot ik op een dag deze zomer een telefoontje
    kreeg van kersverse zytholoog en biersommelier 
    Kurt Gunst
    met de melding dat ik ’s anderdaags tegen 07u30 moest klaar staan.

    Wij zouden trappistenbrouwerij Westmalle bezoeken.

    Bij Westmalle worden slechts bij uitzondering bezoekers toegestaan
    en dan ook nog enkel aan een
    minimum aantal personen.

    Dit was dus een geschenk uit de Trappistenhemel!


    Er bestaat zoveel literatuur te lezen (zie Info onderaan) over deze
    abdij zowel in boekvorm als hier op Internet
    dat ik ditmaal bewust gekozen hebt voor enkel een paar tekstjes
    onder de foto's.

    Geniet mee in alle stilte.....













    Klik hier voor meer gratis...
    Ingang Trappistenbrouwerij (niet de hoofdingang van de abdij!)




    Klik hier voor meer gratis...
    De Brouwerij.



    We werden er ontvangen
    en door de brouwerij geleid door de sympathieke
    Hoofd marketing.

    De Hr. Manu Pauwels.

    Op bepaalde plaatsen was het verboden te fotograferen
    zoals in de bottelarij, de hopkamer bvb.

    Alle foto's zijn dus genomen met toelating!






    De brouwketel















    De lekbak


































    In 1991 werd in een computergestuurde brouwzaal geïnvesteerd.









    Klik hier voor meer gratis...
    Op de foto met De Hr. Manu¨Pauwel en Kurt Gunst.






    De Gistzaal




    Klik hier voor meer gratis...
    Manu Pauwels liet ons proeven van  verse gist uit de propagatietank!
    Aroma en smaak waren reeds nadrukkelijk aanwezig.
    Prachtige levende gist, zelfs fris van smaak!






    Lagertanks voor ons en onder ons.




    Klik hier voor meer gratis...





    Ook hier konden we proeven van een biertje na één dag lageren,
    en een biertje na einde lagering.





    Klik hier voor meer gratis...
    De moderne bottelarij een pareltje van Hightech.
    Volledig geluidsvrij door speciale matten aan het plafond die het
    geluid van de flessen afdempt.
    Jammer genoeg verboden te fotograferen!.






    Klik hier voor meer gratis...




    Klik hier voor meer gratis...






     Klik hier voor meer gratis...
    Het ondergrondse rijpingsmagazijn beschermt het bier tegen zonlicht
    Alle dagen grondig gereinigd
    Het gebotteld bier rust hier een 3 tal weken bij 21 ºC
    Deze kelder van 3.500 m² kan tot 125.000 bakken trappistenbier
    langzaam laten rijpen.





    Klik hier voor meer gratis...
    De hopkar waarin het draft gestort wordt.
    Deze heerlijkheid is bedoeld voor de koeien van de abdij.




    Klik hier voor meer gratis...





    Klik hier voor meer gratis...
    Manu liet ons van op afstand ook een deel van de prachtige abdij zien





    Klik hier voor meer gratis...





    Klik hier voor meer gratis...




    Klik hier voor meer gratis...





    Klik hier voor meer gratis...
    Tenslotte mochten we proeven van een heerlijke Westmalle Extra
    in het gezellige degustatielokaal!


    Voor smaakbeschrijving Westmalle Extra zie :
    Westmalle Extra - Brouwerij Trappisten van Westmalle

    Westmalle Dubbel 

    Westmalle Dubbel - Het bier en een recept.

     

    Westmalle Tripel

    De Bekoring - Brugge tijdens de Kerst (2)




    1000 x Bedank aan Manu Pauwels voor dit leerrijke bezoek
    en Kurt Gunst om me mee te nemen





    Info met belangrijke gegevens over de Abdij van Westmalle
    is te vinden op hun eigen prachtige website
    http://www.trappistwestmalle.be/

    Zeker de moeite is de mooie website
    met prachtige foto's
    "Trappistbier Beleven" van biervriend Danny Van Tricht

    Trappistbier beleven



    Ook bijzonder leerrijk is het archief van Casimir Elsen
    Het Trappistenarchief van De Zytholoog

    Tenslotte is er een prachtige nieuwe uitgave van schrijver en
    Trappistenkenner Jef Van den Steen
    :
    Trappist. De zeven heerlijke bieren





     

    30-10-2010 om 00:00 geschreven door William Roelens


    25-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bieren uit het Groothertogdom Luxemburg





    Bieren uit het Groothertogdom Luxemburg








    Een gewone namiddag in de week kan voor bierproevers ook interessant zijn.

    Vooral als je uitgenodigd wordt door biervriend Geroen Vansteenbrugge

    om eens Luxemburgse bieren te proeven.

    In feite is het Groothertogdom op biergebied voor mij onbekend terrein

    Bier werd in het Groothertogdom al heel vroeg als alledaagse drank,

    en zelfs als een drank met een religieus karakter beschouwd.

    Vroeger had bijna ieder dorp een bierbrouwer.

    Vandaag zijn nog maar 5 bierbrouwerijen in bedrijf.

    .

    We waren benieuwd of de bieren wel indruk zouden
    maken op onze smaakpapillen.

    We proefden zeven biertjes vijf van Brasserie Simon uit Wiltz

    en twee van de Ourdaller Brauerei uit Heinerscheid.

    De bieren van deze laatste worden gebotteld bij Simon maar waarschijnlijk
    in grote hoeveelheid ook gebrouwen?


     

    De brouwgist en de spelt voor de gehele productie van Brouwerij Simon
    is afkomstig van landbouwbedrijven uit het natuurpark
    Obersauer,
    die voldoen aan de strengste milieueisen.
    .

    ..




    Simon Pils – 4,8% Alc.Vol.

     




    Het biertje is lichtgeel van kleur.

    Helder en een mooie koolzuurpareling

    Een witte schuimkraag die nogal vlug verdwijnt.

     

    De geur van een typische pils

     

    De smaak is zoet

    Moutig

    Graan.

    met wat hopfrisheid

    Weinig body

    In de nasmaak is er een lichte bitterheid waarneembaar.

    Verfrissend biertje met niet al te veel inhoud.



     

    Simon Régal – 5,5% Alc.Vol.

     




    Goudkleurig (licht amber)

    bier met een mooie dikke witte schuimkraag

     

    Het eerste aroma was niet te ruiken door de schuimkop

    Daarna kwam een moutige neus naar boven

    Gistig

    Toch een zwak aroma

     

    Zoete smaak

    Graan

    Weinig bitterheid te bespeuren

    Nogal waterachtig

    De afdronk is zoet met een lichte opkomende bitterheid

    De nasmaak is iets voller en vloeit lang uit.




     

    Simon Dinkel – 4,5% Alc.Vol.

     




    Kleur is licht geel met een groene schijn.

    Dikke schuimkraag met vlotte koolzuurpareling

     

    Het aroma is typisch die van spelt

    Licht zurig, granig

    Citroen

    Ook kruidige prikkels.

     

    Smaak is zoetmoutig

    Graan

    Bij de eerste slok smaakt het als licht geroosterd brood.

    Het bier is ook redelijk bitter

    En brengt een goede balans

    Het heeft een mooie body

    De afdronk is bitter



     

    Simon Prestige – 5,0% Alc.Vol.

    het eerste speltbier met Crémant de Luxembourg (mousserende wijn) uit de Caves Gales

     

     


    Helder bier met een Champagnekleurtje

    Fijn schuinmousse

     

    Aroam is dit van mousserende wijn

    Druiven

     

    De eerste verwachting is de smaak van Champagne.

    Wat het bier ook gedeeltelijk inlost

    Mousserend

    Fruitig

    En ook een bitterheid laat zich smaken op de achtergrond

    De afdronk is droog

    Met een fruitige nasmaak

    Lekker biertje.



     

    Okult No1 Blance – 5,4% Alc.Vol

    Tot 2005 gebrouwen bij Brasserie Artisinal de Redange daarna in 2007

    nieuw leven ingeblazen door Simon


     

     

     

     

    Lichtgeel en troebel

    Witte schuimkraag die nogal vlug verdwijnt.

     

    Mooi witbier-aroma van Koriander

    Citrus

    Kruidig.

     

    Het biertje is licht zurig en

    Verfrissend

    De citrustoetsen laten zich opmerken

    Minder koriander in de smaak of in de reuk

    Frisse lichtzurige afdronk

    Ietsje te aromatisch

    Gaat soms naar citroenjenever.

    Leuk biertje



     

    Waïssen Ourdaller – 5,0% Alc.Vol.

     




    Het bier oogt lichtgeel en is troebel

    Het schuim is dik en wit van kleur

     

    Een fruitige neus

    Kruidig met koriandertoetsen

    Gistig

    Ook fijne prikkelingen van kruidnagel

     

    Moutig bier

    Kruidig

    Met enige bitterheid

    Het witbiertje smaakt niet zo fris als Okult No 1



     

    Wëllen Ourdaller – 6,5% Alc.Vol.

     




    Amberkleurig en lichtwazig bier.

    Gebrokenwitte schuimkraag

     

    Moutig aroma met een lichtzoet toetsje

    Karamel – Geroosterde prikjes

    En een tikkeltje honing

     

    De smaak is die van geroosterde mout

    Moutig karamel

    Een bitterheid in de achtergrond brengt mooi evenwicht

    Mooi body

    Ook de afdronk is licht geroosterd.

    Smakelijk biertje


     

    INFO


    www.simonpils.com

    Ourdaller




     

    25-10-2010 om 00:00 geschreven door William Roelens


    22-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoppas - Het lekkere bierhapje - De Week van de Smaak - Vlaanderen Lekker Land




    Hoppas – Het lekkere bierhapje

     









    Onder die naam lanceerden de Week van de smaak en Vlaanderen Lekker Land,
    een campagne die past in het Belgische voorzitterschap
    van de Raad van de Europese Unie.
    Het startschot werd gisteren in het Brouwershuis in Brussel gegeven
    door viceminister-president van de Vlaamse Regering en
    Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois en Vlaams minister van Leefmilieu,
    Natuur en Cultuur Joke Schauvliege.





    Het prachtige Brouwershuis op de Grote markt van Brussel






    Toen we de zaal betraden stond alles klaar om de genodigden
    te bedienen.






    Sofie Van Den Bossche (Tafelen in Vlaanderen) geeft nog wat
    aanwijzingen aan viceminister-president van
    de Vlaamse Regering Geert Bourgeois






    Hilde Brepoels Coördinator Week van de Smaak verwelkomt iedereen en
    geeft het woord aan de ministers Geert Bourgeois en Joke Schauvliege.







    Viceminister-president van de Vlaamse Regering en
    Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois juicht het succes van de
    campagne toe "het brengt België nog meer op de kaart vooral
    in het kader van het Belgische voorzitterschap
    van de Raad van de Europese Unie".






    Foto : vlnr : Chris Michel, woordvoerder van minister Geert Bourgeois,
    Sofie Van Den Bossche (Vlaanderen Lekker Land).
    Uiterst rechts
    Hilde Brepoels Coördinator Week van de Smaak en minster
    Joke Schauvliege.







    Toespraak van

    JOKE SCHAUVLIEGE

    VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR



    Beste collega Bourgeois,

    Dames en heren,

     

    Hartelijk welkom in dit magnifieke Brouwershuis! Waar anders dan hier op de Brusselse Grote Markt, waar zoveel (buitenlandse) bezoekers passeren, al die prachtige architecturale troeven kunnen zien, en uiteraard blijven plakken in de heerlijke restaurants en tavernes, waar anders kunnen we zo’n mooie, nieuwe aanwinst voorstellen?

    Hoppas heeft alles om een stevig succes te worden. Alle elementen liggen er voor op tafel. Het is ten eerste een leuke naam en een sterk concept – ik wil bij deze ook Ilse Duponcheel bedanken die het idee bedacht heeft. Er zijn ten tweede een heleboel professionele smaakmakers – meer dan 120 horecazaken – die het Hoppas-concept zullen uitwerken. Ten derde, en daarmee kom ik op de ingrediënten van de hoppas, er zit zoveel kwaliteit in: niet alleen onze speciaalbieren die momenteel erg in de lift zitten en wereldwijd faam genieten, maar ook onze heerlijke streekproducten zoals asperges of Gentse kop. Maar ook nog met een ander – vaak onderschat - streekproduct: het vakmanschap van onze chef-koks!

     

    Dames en heren,

    We hebben een fantastische gastronomische cultuur en we bewijzen dat vandaag nog maar eens. Wouter Keersmaekers, een chef met sterren en een groot voorstander van bier op restaurant, was zeer enthousiast om peter te worden van de Week van de Smaak en werd zo de perfecte hoppas-ambassadeur. Wouter/ chef Keersmaekers heeft heroïsch en misschien ook wel een tikkeltje plezierig werk verricht door elk bier persoonlijk te proeven en er een hoppas voor te bedenken. Ik wil hem daarvoor nog eens expliciet bedanken, bedankt Wouter! De combinatie zal zeker aanslaan, want meer en meer mensen drinken abdijbieren en streekbieren, (pils verliest 15% marktaandeel, streekbier en abdijbieren winnen respectievelijk 7,7 en 4,7%). Mensen willen een stukje ‘authenticiteit’ proeven en daar krijgen ze bij ons zeker de kans toe.

     

    Laat ons dat vooral niet onderschatten: ons bier is niet alleen een uitstekend exportproduct - de export van Belgische kwaliteitsbieren naar de VS is de voorbije 5 jaar met zomaar eventjes 257%, van 376.000 hectoliter tot 1,3 miljoen hectoliter, gestegen. Maar het is ook een mooi visitekaartje voor onze regio, voor onze authentieke benadering, voor onze rituelen en voor onze expertise. Het bier is ons culinair erfgoed bij uitstek. Amerikanen appreciëren de creativiteit en de passie van onze brouwers. Ik denk dat de creativiteit van onze chef-koks op dezelfde appreciatie mag rekenen. Gentse kop op Vedett; oesters op Liefmans, wie kan daaraan weerstaan?

    Al die elementen zorgen er ook voor dat er massaal gemobiliseerd is voor Hoppas. Met dank aan het sterke werk van de coördinatiecel van de Week van de Smaak. Alle brouwerijen in Vlaanderen kregen een uitnodiging om mee te doen met de campagne, velen hebben toegezegd, sommigen zijn hier vandaag ook aanwezig. En naast de meer dan 120 horecazaken waarover ik het eerder had, kan je tijdens de Week van de Smaak op meer dan 100 plaatsen in Vlaanderen genieten van een Hoppas-initiatief. En die initiatieven komen, naar goede Week van de Smaak-traditie, uit alle hoeken. Landelijke gilden, lokale verenigingen, kookclubs, buurtcomités en stadsbesturen: ze leren Hoppas maken, stippelen een Hoppas-wandeling uit, of organiseren een verkiezing van de beste Hoppas.

    Maar liefst 7 burgemeesters stellen tijdens de Week van de Smaak hun eigen Hoppas-creatie voor. Poperinge, centrum van de hopteelt, wordt omgetoverd tot Hop-pa-land. Boechout opent de Week van de Smaak met een hoppasbuffet van de Boechoutse horeca. En ook Stad van de Smaak Aalst gaat met hoppas aan de slag.

    Brouwerijen zetten hun deuren open en koppelen hun bieren aan een hapje. Ook de Dag van de Oude Geuze, sinds jaar en dag op de Week van de Smaak-kalender, laat het publiek kennismaken met hoppas.

     

    Over één groep heb ik het nog niet gehad, en dat zijn de hotelscholen. Ook zij laten zich allerminst onbetuigd. Enkele leerlingen van één van de bekendste hotelscholen uit Vlaanderen, Hotel- en Toerismeschool Spermalie uit Brugge, laten u vandaag proeven van hun Hoppas-creatie. Het resultaat van al dat samenwerken, dat experimenteren, koken, stoven en kruiden heb ik hier vast: een receptenboekje vol Hoppas-ideeën, weliswaar van een sterrenchef maar haalbaar voor iedereen, verrijkt met een overzicht van de beste hoppas-adresjes. Ik ben er dan ook van overtuigd dat Hoppas niet zo maar een modeverschijnsel is, maar dat de hoppas op zich een nieuwe culinaire traditie kan worden.

     

     

    Dames en heren,

    Hoppas komt ook op een ideaal moment: welke timing is  beter om een culinair concept te lanceren dan tijdens het Europees voorzitterschap, wanneer we internationaal in de kijker lopen? Ik heb onder het Belgisch EU-voorzitterschap al wat conferenties voorgezeten met lange vergaderingen en stevige discussies. Hoppas en alles wat erbij komt, zou zeker voor enige verlichting kunnen zorgen. (Misschien zouden bepaalde dossiers ook wel sneller opgelost raken ;). Zoals u misschien weet, was ons motto ‘Vlaanderen schittert in Europa schittert in Vlaanderen’. Welnu, vandaag schittert Vlaanderen met zijn biercultuur, streekproducten en gastronomie; tegelijk halen we met hoppas de band aan met de culinaire tradities van een groot Europees land, (Spanje) via de tapas.

     

    Naast Hoppas zijn er nog andere initiatieven waarmee de Week van de Smaak Vlaanderen zal doen schitteren in Europa. Zo nemen tijdens de Week van de Smaak enkele Europese commissarissen plaats achter het kookfornuis, gaan topchefs uit Spanje, België en Hongarije samen bekende stoofgerechten bereiden en zullen expats uit de verschillende lidstaten van de EU aardappelgerechten uit hun thuisland op tafel toveren.

    Graag overhandig ik de Engelse versie van het Hoppasboekje aan enkele expats die meegewerkt hebben aan de Europese projecten van de Week van de Smaak. May you enjoy our Hoppas!

     

    En, dames en heren, laat me misschien eindigen met een zonnige noot in dit koude weer. We zijn misschien geen oosterse oase van melk en honing maar wel een heerlijke herberg van bier & hoppas!

    Geniet er allemaal van!

     

    Joke Schauvliege

    Vlaams minister van Leefmilieu, Natuur & Cultuur





    Foodmatching op maat van de Horeca



    De combinatie van speciaalbieren en producten van bij ons vormt
    voor heel wat horecazaken een mooie kans om op een frisse manier
    met bieren en gerechten uit te pakken. 
    Van restaurants tot eetcafés, van brasseries tot brouwerijen,...
    het kostte weinig moeite om de horeca warm te maken voor dit nieuwe initiatief. 
    Vlaanderen Lekker Land sprokkelde meer dan 120 deelnemers bij elkaar.


     

    Een ervan is restaurant Zarza uit Leuven.

    Tijdens de persvoorstelling lichtte zaakvoerder Ben Lelièvre
    en chef Stef Vervoort hun hoppas-actie toe



    Zaakvoerder Ben Lelièvre van restaurant Zarza uit Leuven over zijn
    hoppas-actie :

    "Dagelijks serveert Zarza een wisselende selectie van 4 Hoppas.
    Op zaterdagmiddag 13/11 &  20/11 proef je tijdens de georganiseerde
    Hoppasquiz van de tien Hoppas samen.
    Raad je van alle tien de Hoppas met welk bier het hapje gemaakt werd,
    tevens het bier dat erbij geschonken wordt, dan eet je gratis".













    De beide ministers moesten samen met Dominiek Snauwaert van
    tapasbar "Pado" Tielt deze hoppasquiz voor de gelegenheid
    spelen.  De hoppas waren beperkt tot drie.
    Chef Stef Vervoort van restaurant Zarza uit Leuven coördineerde de
    miniquiz  











    Hoppas sluit aan bij de rijke traditie van de tapas uit Spanje,
    dit jaar eregenodigde van de Week van de Smaak.
    De formule van dit nieuwe streekgerecht is simpel : hop + tapas = hoppas.
     
    De hop komt van onze speciaalbieren;
    de tapa wordt gemaakt met producten en ingrediënten uit Vlaanderen.
     
    Een culinaire traditie uit een Europees land krijgt hiermee een nieuwe, eigen invulling.
     
    Culturele uitwisseling en vernieuwing : daar staat Europa voor.











    Dan mochten beide ministers helpen kokerellen met Sterrenchef
    Wouter Keersmaekers van restaurant De Schone van Boskoop (Boechout).

     




    Klik hier voor meer gratis...
    Handgeplette garnalen en geplette aardappel met gepocheerd ei & Petrus Blond
    was het resultaat.




    Nadien volgde een uitgebreide receptie met tal van Hoppas en hun
    begeleidend bier.





    vlnr : Dominiek Snauwaert en Patrick Acx  zaakvoerders van
    Tapasbar "De Pado" in Tielt in gezelschap van
    Patrick D'Hondt van kookstudio "Nostalgie"uit
    Grobbendonk en echtgenote.











    De leerlingen van Hotel-en Toerismeschool Spermalie uit Brugge
    dienden de hoppas op







    Deze hoppa werd gecreëerd door de leerlingen van
    Hotel-en Toerismeschool Spermalie uit Brugge
    Bavarois van Brugge Prestige kaas,
    Leopold druif, stroop van oude Geuze en Lambikazijn
    & Oude Geuze Drie Fonteinen







    Theo Vervloet, voorzitter van de Belgische Brouwers.




    Hoppas zet het cultureel en culinair erfgoed Vlaanderen op de kaart van Europa. 
    Onze rijke brouwerstraditie, de unieke gistingsmethoden,
    de uitgebreide schakering aan kwaliteitsbieren :
    niet voor niets maakt onze biercultuur indruk, ook in de rest van Europa.
     
    Bij het bier komt nu het hapje, dat qua smaak perfect harmonieert met het bier
     
    en bereid wordt met onze beste ingrediënten :
    groenten en fruit uit eigen streek, vlees en vis van bij ons,
    of erkende Vlaamse streekproducten.






    Kalfskop met tartaar van kalfsfilet en mayonaise van makreel
    & Vedette White (Wouter Keersmaekers)







    Klik hier voor meer gratis...
    Heel wat genodigden in het Brouwershuis.



    Restaurants, brouwerijen, eetcafés, burgemeesters,
    sterrenchefs, verenigingen en hobbykoks :
    vanaf de Week van de Smaak gaan ze met hoppas aan de slag.
    Op
    www.weekvandesmaak vind je een overzicht van
    hoppasinitiatieven per gemeente.
    Zelf experimenteren met hoppas kan ook, met de handige
    Hoppasreceptenboekje,
    dat je in het midden van de programmabrochure van de Week van de Smaak vindt.
     
    Peter van de Week van de Smaak Wouter Keersmaekers
    (De Schone van Boskoop, Boechout) liet zich inspireren door
    Vlaamse en Brusselse speciaalbieren en stelt 18 hoppas
    voor die duidelijk zijn stempel dragen: hoppas van een sterrenchef,
    maar haalbaar voor iedereen.
     
    Voor wie liever uit eten gaat, selecteerde Vlaanderen Lekker Land
    de beste hoppasadresjes uit elke provincie.





    Klik hier voor meer gratis...
     Antwerpenaar Davy Brocatus (Sterren op de dansvloer)
    was ook aanwezig.





    Dat Hoppas heel wat troeven heeft om een echte blijver te worden, is duidelijk. 
    We zijn een volk van Bourgondiërs, houden van een lekker biertje en het goede leven. 
    Hoppas is dus veel meer dan een marketingstunt:
    het heeft alles in huis om snel uit te groeien tot een vast onderdeel van ons
    culinaire erfgoed en een nieuwe traditie te worden.
    Bron : Persmap





    Klik hier voor meer gratis... 
    Ganzelever met Boskoop appel en Hagelandse pens,
    citroenverbena, crunch van brioche en siroop van kriek Lindemans.
    Creatie : Stef Vervoort - Restaurant Zarza - Leuven





    Klik hier voor meer gratis... 

    Links : Manu Pauwels - Hoofd marketing Brouwerij der Trappisten van Westmalle

    In gesprek met Anthony De Groeve (Product Manager brouwerij Haacht)







    Klik hier voor meer gratis...
    Foto vlnr : Caroline Bequoye (Dienst voor Toerisme Poperinge)
    Patrick D'Hondt van kookstudio "Nostalgie"uit Grobbendonk.
    Sofie Vanrafelghem en Bruno Loockx (Reisreporter en auteurs van het
    boek proeven van 100 x straffe streekbieren)




    Klik hier voor meer gratis... 
    Nog een laatste Hoppa : Kalfskop met gepocheerd ei en kruidenvinaigrette en
    Tripel Karmeliet. (Wouter Keersmaekers).






    Alle Info vind u op : 

    www.weekvandesmaak

    http://www.vlaanderenlekkerland.be/







     



    22-10-2010 om 00:00 geschreven door William Roelens


    17-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Rare Vos - Schepdaal




    De Rare Vos – Schepdaal


     

    Er zijn zo van die etablissementen in België waar u als bierliefhebber
    eenmaal in uw leven een bezoekje aan moet brengen.

    Het café - Restaurant “De Rare Vos” is zeker zo’n plaats.

    Gelegen in Schepdaal in het o zo mooie Pajottenland 
    (Het Toscane van de lage landen wordt het wel eens genoemd)

    De Rare Vos is een prachtige stek waar u nog van echte Vlaamse
    streekproducten kunt genieten in een aangenaam kader tussen uiterst

    sympathieke mensen.


    En dat hebben we geweten bij ons bezoek.
    Op een mooie zomerdag zetten Pierre Step, Geroen Vansteenbrugge
    en ik koers naar Schepdaal.





    Klik hier voor meer gratis...


     

    De herberg "In de Rare Vos" kreeg deze benaming na W.O. II.
    De vroegere uitbater was gecompromitteerd.
    Hij had een kroostrijk gezin en had omwille van de nodige
    inkomsten zich opgegeven bij de VAVV (Vrijwillige Arbeidsdienst Voor Vlaanderen).
    Deze organisatie zorgde ervoor dat Belgische arbeiders vrijwillig
    werden tewerkgesteld in Duitsland,
    op voorwaarde dat ze niet gingen werken in de oorlogsindustrie.






    De Rare Vos gelegen aan de voet van de grote markt in Schepdaal.


    Het staminee werd na de bevrijding aangekocht door de brouwerij Eylenbosch,
    en deze verhuurde het aan één van haar brouwersgasten: Louis Moles le Bailly.
    Deze onwettige zoon van een edelman was rossig en had nogal wat guitenstreken,
    hij noemde zijn staminee dan ook "In de Rare Vos".
    Aanvankelijk combineerde Louis het beroep van brouwersgast
    met dat van de café-uitbater, bijgestaan door zijn vrouw
    die eveneens het kruidenierswinkeltje openhield.
    Bron :
    http://www.pajottenland.be






    Het café Restaurant wordt nu uitgebaat door Katia Heldenbergh
    en Armand Van Den Hove (rechts op de foto).
    Links de sympathieke kelner Björn




































    De Rare Vos ademt de sfeer uit van het Pajottenland.
    Het is een van de vele typische herbergen met authentiek kader en
    een vat vol geschiedenis.
    Hier en daar een verwijzing naar de Schepdaalse brouwerijen zoals
    dit uitgangsbord van brouwerij De Neve.
    .






    In de hoek helemaal boven staat een vos op de uitkijk!


    Het Café heeft hier en daar een zijkamertje
    Maar wanneer u zich naar achteren begeeft
    dan bemerk je dat er nog twee grotere ruimtes zijn die plaats bieden
    aan een 150-tal mensen.
    Er is ook een gezellige buitenterras





    Oude en nieuwe bierpancarden sieren de achterste ruimtes op












    Van hieruit heb je een mooi zicht op de tuin.




    De Rare Vos heeft een mooie bierkaart van traditionele geuzen
    en kriekbieren. Ook een 50-tal andere bieren prijken op de kaart.
    Goed om te weten is dat het café ook Orval ambassadeur is.
    Maar als u er bent moet u toch hun huisbier
    "De Rare Vos" (5,5% Alc.Vol) proeven.
    een unieke blended van Lambik, Faro en geuze? van Girardin.





    De Rare Vos van 't vat - 5,5% Alc.Vol.
    Brouwerij Girardin - Sint-Ulriks-Kapelle






    Een rood biertje met oranje gloed
    met een witte schuimkraag.

    Het aroma is moutig.
    Karamel

    De smaak is licht zurig met zoete toetsen
    Kandij, karamel en citroen
    wisselen elkaar af
    hier en daar fruitige prikkeltjes
    Bruine suiker
    De droge afdronk is lichtzurig.
    Eigenaardig bier die wel lekker
    en verfrissend is.
    Uniek en enkel in het café van 't vat te verkrijgen.






    Een lekker verfrissend bier met in de achtergrond de traditionele toog.







    Suzanne (steeds als Suzanneke aangesproken door het personeel)
     is een trouwe stamgast die bijna elke dag "In de Rare Vos" komt eten.




    Wij proefden er het traditioneel Stoofpotje
    klaar gemaakt met kriek.
    Maar eerst degusteerden we nog een
    Gueuze Girardin black label






    Björn schenkt hier de geuze op een professionele manier in het glas.
    Interlabo Suzanneke kijkt vrolijk toe.













    Gueuze Giradin Black Label - 5,0% Alc.Vol.
    Brouwerij Girardin - Sint-Ulriks-Kapelle










    Oranjekleurig bier

    Wazig met een mooie witte schuimkraag

     

    De neus is zurig (citroen)

    En geuren van een boerderij

    Een beetje muffig

     

    De smaak is zuur.

    Maar ook niet te zurig

    Citroen

    Groene appeltjes

    Pittig en scherp.

    Hier en daar toch een bitter toets van hout

     

    De afdronk is droog.

    Een hele mooie geuze.




    Klik hier voor meer gratis...





    Klik hier voor meer gratis...






    Klik hier voor meer gratis...





    Klik hier voor meer gratis...
    En nu maar watertanden...
    Na de soep kwam deze gietijzeren kommetjes op tafel.
    Stoofpotje klaargemaakt met kriek Girardin.
    Met frietjes, brood en reuzel (smout)




    Wanneer je in de buurt ben moet je beslist deze herberg
    eens aandoen.  U zal het zich niet beklagen.
    Vooral de streekspecialiteiten zijn uniek.





    Drie rare vossen netjes op een rij!



    INFO :

    De Rare Vos

    Marktplein 22
    1703 SCHEPDAAL
    Tel. : 02/569.20.86
    Fax. : 02/452.99.68


     

    Brouwerij Girardin

     

     

    Welkom in het mooie Pajottenland






     

    17-10-2010 om 00:00 geschreven door William Roelens


    14-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smiske - Smisje (Mater)




    Smiske
    Bier uit Mater



    Brouwerij Smisje, was vroege gevestigd in Brugge meer bepaald in Assebroek,
    De brouwerij noemde dan De Regenboog.

    Sedert 2009 bevind de brouwerij zich in Mater vlakbij Oudenaarde.

    Het hele assortiment bieren die vroeger in Assebroek werden gebrouwen zijn

    om praktische redenen herleid tot nog één enkel biertje "Smiske". 
    Met één uitzondering, het seizoensbier Smisje Kerst zal blijven.









    Het smiske is gebrouwen met het zuivere water van de Amelbergabron.

    En er werd gebruik gemaakt van Poperingse hopsoorten.





    Smiske - 7% Alc. Vol.

    Brouwerij Smisje - Mater





    Goudkleurig bier

    Met witte dikke schuimkop

     

    Een neus vol kruiden

    Een tikkeltje gistig

     

    De smaak is aangenaam

    Moutige aanzet

    kruidige en hoppige toetsen

    Een lichte smakelijke zweem van warme alcohol

    Op de achtergrond een mooie hopbitterheid

    Het bier is goed in evenwicht.

    Matige body.

    Bittere hoppige afdronk.


    Een tweede is altijd welkom!







    INFO :

     

    Brouwerij Smisje

    Driesleutelstraat 1
    9700 Mater - Oudenaarde
    België




     

    14-10-2010 om 00:00 geschreven door William Roelens


    12-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17de Nationale Bierhappening BLES - Zottegem




    17de Nationale Bierhappening BLES 
     



    Met de trein is het altijd een beetje reizen!

    Ik weet het, niet altijd, maar het is verdorie een stukje veiliger
    als u een bierfestival bezoekt.

    Een nadeel is : dat een trein niet vertrekt waar je woont
    en niet aankomt waar je moet zijn.

    Dus om de Blesbierhappening 2010 bij te wonen moesten Geroen
    en ik het parcours tot aan de fuifzaal van de Bevegemse Vijvers in Zottegem
    zo’n 20 minuutjes te voet af leggen.

    We werden vergezeld door een heel excentrieke dame met aparte ideeën
    over bier proeven en andere geneugten van het leven.

    Maar meer mag ik er niet over zeggen.






    Klik hier voor meer gratis...
     



    De Bierhappening is voor veel bierliefhebbers en Zottegemnaars een begrip geworden.

    Ook dit jaar trok de 17de editie weer een pakje volk.

     

    22 brouwerijen met meer dan 80 bieren moesten ons tevreden stellen
    en een aangename namiddag bezorgen. 
    Ook dit keer is het goed gelukt.

    Kijk maar even mee naar de onderstaande fotoreportage.

    Omdat mensen en het Belgisch bier belangrijk zijn.






    Klik hier voor meer gratis...






    Geert, de man achter de stand van Brasserie Ellezelles uit het
    gelijknamige dorp gelegen in het hart van het "Parc Naturel des Collines"
    mocht mijn eerste biertje uitschenken.
    Een Quintine Blanche Bio.








    Een Quintine Blanche Bio van 't vat (6,5% Alc.Vol)

    Een blond wazig biertje
    met witte schuimkraag

    Het aroma was door te koud getapt eventjes niet te ruiken.
    Na het bier een beetje tussen de handpalmen genomen te hebben
    kwam er een kruidenaroma vrij.

    Het bier is kruidig en bitter.
    Ik haal er geen koriander of citrus uit
    zoals we gewoon zijn van een witbiertje.
    Integendeel het bier bleef bitter
    tot op het einde en had een droge afdronk.
    Een mooie dorstlesser die iets te koud was.








    Klik hier voor meer gratis...
    Twee knuffels bij bierfirma "Het Slaapmutske"
    Marleen eventjes gekiekt zonder eten maar met haar
    bedkameraadje!







    Het is net een jaar geleden dat ik Sofie Vanrafelghem leerde kennen.
    Precies aan dezelfde toog en bij dezelfde persoon Bart Carrijn 
    de ontwerper van Mijn Bier. Niet mijn bier maar het nieuwe bier van BLES.
    Dus deden Sofie en ik het nogmaals over.








    Bart Carrijn zit met zijn gedachten al bij het bier van volgend jaar.
    Of is het een vooraf ingestudeerde pauze voor BIERBLOG?








    "Mijn Bier" 6,5% Alc.Vol. of het dertiende bier van Bles

    Een mooi amberkleurig biertje met mooi
    wit wandklevig schuim.

    Het aroma is hoppig en bloemig
    De smaak is onmiddellijk naar mijn zin
    hoppig, fruitig
    met een mooie bittere achtergrond
    Een pittig biertje met veel body
    perfect in evenwicht.
    De hop toevoegingen komen van Styrian Golding en
    Hallertau Hersbrucker (Sloveense en Duitse hopperassen)
    Nee, geen Amerikaanse!



     



    Liefde is (1) "samen gezellig een biertje proeven"






    Danny Hoffelinck en echtgenote van brouwerij Danny uit Erpe-Mere.

    Danny Hoffelinck was een van de eerste cursisten van Alvinne Events.







    Danny had zijn stand heel mooi aangekleed.








    Ik degusteerde er een Kwibus Donker van 't vat(6,4% Alc.Vol.)

    Een donker amberkleurig biertje
    met beige schuimkraag.

    Aroma is licht zuur
    Toetsjes van hout?

    Aanzet karamelmout
    die overvloeit in een lichte zurigheid
    daarna komt er een wrange bitterheid opzetten.
    Een eigenaardig bier die niet echt in balans is.
    smaken zijn niet in overeenstemming.
    Een bier die ik nog eens wil proeven van de fles.





    Dirk en Sandrino (vertegenwoordigers van Malheur en Het Sas/Van Eecke)
    zien het groots. Precies de Horecabeurs in Gent! 






    Dirk Van Damme met de eeuwige lach.







    Belgisch bier tegen een T-shirt achtergrond van de
    Bear Republic Brewing Company.

    Sonoma County's premier Brewpub, Restaurant and Brewery.
    Moet kunnen.






    Christiaan Van Hijfte tussen zijn Cluysenaars
    Het bier werd reeds in 2002 gelanceerd ter gelegenheid van de
    eerste ambachtsmarkt in Kluizen.







    Cluysenaer 7,0% Alc.Vol. is een volgende biertje die ik proef.

    Licht amberkleurig
     met een witte schuimkraag

    Zoet aroma
    Peperkoek
    lichte citrusprikkels

    Zoete aanzet
    met toetsen van boterspekken
    kruidig
    De afdronk is lichtbitter en droog
    gebrouwen bij de Proefbrouwerij





    De Bierhappening waar bierliefhebbers thuis zijn.







    Kijk eens hier.
    Twee van vier Dilewyns zusjes.
    Links Anne-Cathérine en rechts Claire.
    Volgens de instructies in het boekje van mijn fototoestel staat er dat ik de
    zusjes altijd digitaal moet vastleggen. Bij deze...






    En ja!  Dezelfde sprong die ze in het Central Park van New-York uitvoerde
    deed Anne-Cathérine in Zottegem voor mij nog eens extra over!
    De Vicaris Generaal smaakte nadien overheerlijk!







    Liefde is (2) "samen gezellig een biertje degusteren"








    De stand van brouwerij De Rijck werd bemand door iemand
    van het Plattelandsproject 2010.
    via de website
    http://lv.vlaanderen.be/nlapps/docs/default.asp?id=1832

    kun je de Steenuil
    naar de top stemmen om hem meer aandacht te doen krijgen.
    Ik degusteerde alvast een biertje.



    Klik hier voor meer gratis... 
    De Gentse Stadsbrouwerij Gruut was voor de eerste maal
    aanwezig op de Bierhappening.





    Klik hier voor meer gratis...
    Ook De Hr. Herman De Loor (Burgemeester Zottegem) kwam een
    biertje proeven.
    Naast hem in het midden voorzitter BLES Johan De Vleeschouwer en
    rechts ondervoorzitter David Le Roy.





    Klik hier voor meer gratis...
    Ook aanwezig was Picobrouwerij Alvinne uit Heule.
    Vertegenwoordigd door Glenn Castelein hier nippend van eigen brouwsel.
    Er nog bij vertellen dat
    in de lijst met 'top beer destinations'
    zeg maar de gecombineerde lijst van ’s werelds beste bierrestaurants,
    cafés, brouwerijen en brewpubs
    staat Picobrouwerij Alvinne uit Heule op de derde plaats,






    Klik hier voor meer gratis...
    Een van de redenen waarom elke bierliefhebber afzakt naar
    Picobrouwerij Alvinne is het grote assortiment van bieren die ze brouwen.
    onderverdeeld in drie groepen. De Morpheus Classic Collection,
    de Alvinne Seasonnal & Oak Collection
    en hun Alvinne Special Collection.
    In Zottegem pakten ze uit met maar liefst 6 topbiertjes





    Klik hier voor meer gratis...
    Als u ergens op een bierfestival een egel (Nen Uts in het Zottegems)
    tegenkomt die brood aan het knabbelen is dan bent u vrijwel zeker
    dat u aan de stand van De Hoevebrouwers bent beland.





    Klik hier voor meer gratis...

    Ik proefde er een Torial Tripel (8,6% Alc.Vol)

    Blond biertje met witte schuimkop

     

    Aroma van hop

    Bloemig

    Citrus

     

    Smaak is kruidig

    Hoppig met citrustoetsen

    Een mooie bitterheid

    Zorg voor voldoende evenwicht

    En laten het bier vlot drinken

    Het biertje heeft een mooie

    Bittere droge afdronk.





    Klik hier voor meer gratis...
    Niet zo groot als in München maar toch lekker.
    Bles bestuurslid Yannick de Cocquéau en Chef Etenswaren bij de club
    maakt de Franfurter worsten klaar met een Deutsche gründlichkeit






     Klik hier voor meer gratis...
    "Hallo Hoofdkwartier, alles is OK bij Check Point Alfa Metro"
    "over and out"
    maar dan in het Gents dialect.
    Bestuurslid en veiligheidsagent Andy De Mulder
    (bijgenaamd Randall Silver) heeft alles onder controle.






    De 17de Nationale Bierhappening
    was zoals elk jaar een schot in de roos
    Proficiat BLES!






    Klik hier voor meer gratis...
    Zoals altijd sluit ik af met een mooie dame die wil poseren
    voor mijn digitaalke.
    Ook deze West-Vlaamse schoonheid was maar al te blij

    Ze fluisterde mij nog volgende woorden in het oor



    "Tot noste joare"


    Info :

    BLES





    12-10-2010 om 00:00 geschreven door William Roelens


    06-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwerij/Café 'Den Herberg' - Buizingen




    Brouwerij/Café "Den Herberg" - Buizingen




    In het tijdschrift “De Zytholoog” (een tijdschrift voor de Belgische Biercultuur
    die elke hooggeschatte bierliefhebber in huis zou moeten hebben)
    werden we in nummer 20 door Johan 'Wanne'
    Madalijns
    (inderdaad de man achter de weddenschap Duvel Tripel Hop)
    voor het eerst
    op de hoogte gebracht van de huisbrouwerij Den Herberg.


    Een paar weken later kon ik door mijn biervriend John Barrez
    (nu vertegenwoordiger bij brasserie Du Bock)
    reeds kennis maken met enkele biertjes van deze toen nog prille brouwerij.

    Ik heb toen in april 2008  het biertje Herberg Blond besproken op mijn bierblog

    Zie : Den Herberg Blond - Brouwerij Den Herberg - Buizingen
    Amaai wat vliegt de tijd snel!






    Den Herberg - Octave de Kerchove d’Exaerdestraat 16 Buizingen




    Twee jaar later op een mooie zomerdag bracht de GPS van 
    Jan Vandenberghe (Bierfirma Lupiline) ons tot aan de voordeur van
    deze Herberg/huisbrouwerij.

     We waren een beetje verwonderd met het uitzicht.

    De herberg zag er als een gewoon dorpscafé uit met een Stella gaper op de voorgevel.

    Eigenlijk hadden we in ons gedachten een heel ander beeld.










    Maar eenmaal binnen voelden we meteen dat dit niet zomaar een gewoon café was.

    Dit was een plaats met een ziel. Het interieur straalde de sfeer uit van

    een gezellige leefruimte.
    Het voelde alsof je letterlijk binnenstapte bij vrienden.

    En dat hebben we ondervonden.

    We werden ontvangen door de sympathieke Akke, de zoon des huizes.

    Geen probleem om eerst de brouwerij te bezoeken. 
    Het bier zal niet weglopen
    We mochten meteen naar de zaal achteraan gaan waar de brouwerij gevestigd is.




    De Brouwerij




















    De brouwinstallatie.
    Beslagketel, roerwerk, filterkuip, twee gistingstanks



    Alle muren zijn betegeld om het zo hygiënisch mogelijk te houden.
    De brouwinstallatie werd bijna volledig zelf in elkaar
    gestoken met tweedehands materiaal.
    De brouwketel bestaat uit een opgehoogde melkkoeltank
    met eronder een wervelbed oven.
    De dubbelwandige zijkanten werden goed geïsoleerd en afgewerkt
    met mozaïek, evenals de filterkuip.
    De capaciteit van de brouwketel bedraagt 2000 liter.





    De schrootmolen





    Vaten van 30 liter. en de etiketteermachine.
    Bottelen gebeurt nog steeds handmatig






    De warmtewisselaar






    De Herberg











    Bij het binnenkomen kun je er niet naast kijken dat er hier een
    brouwerij gevestigd is.  De huisgebrouwde bieren op een toogje
    in het eerste gedeelte van het café vestigen er de aandacht op.






    Warm en knus, zo zou je het kunnen noemen.



    Den Herberg, gelegen in Buizingen en opgericht door Bart Devillé en Ann Heremans,
    opende op 1 februari 2007 zijn deuren.
    Sindsdien is het een gevestigde waarde in de streek. Het café staat open voor alle publiek,
    zowel jong en oud kunnen er terecht. 
    Door de huisgebrouwde bieren komt de bierliefhebber er beslist
    aan zijn trekken.
    Ook een mooi assortiment oude geuze prijkt op de mooie bierlijst.




    Klik hier voor meer gratis...
















    We kwamen kort in de namiddag aan.
    Het café was nog niet druk bevolkt.
    Maar in de loop van de namiddag liep de gelagzaal aardig vol.






    Nog een vergaderzaaltje boven.
    De grote trap kan gewoon opzij geschoven worden en de achterste ruimte
    die vrijkomt kan worden gebruikt voor de talrijke optredens
    die daar maandelijks plaats vinden.





    Klik hier voor meer gratis...




    Klik hier voor meer gratis...
    Na een poosje kwam Ann de uitbaatster en echtgenote van de brouwer
    bij ons zitten.  Een telefoontje naar haar man Bart was genoeg om hem
    van zijn werk onmiddellijk naar Den Herberg te laten komen.



    Bart Deville blijkt een duivel doet al te zijn.
    Naast brouwer is hij ook nog tegelzetter, instrumentenmaker, en
     vader van zeven kinderen.
    Een druk bezet man dus, die toch tijd vond tussen zijn werk en een barbecue
    om met ons te praten en enkele bieren te degusteren.
    Zelfs de laatste twee 75cl flessen "Sodalitas" speciaal gebrouwen voor
    het gerenommeerd bierrestaurant "De Heeren van Liederkercke" werden
    ontkurkt.

    Wat ons ook opviel in de gelagzaal was dat iedereen die binnenkwam
    de hand kwam geven en de vrouwen een ontmoetingskus.
    Ook aan ons vreemde West-Vlamingen
    "Dit is nu eenmaal het Pajottenland en café Den herberg" zei Bart.




    De Bieren



    Den Herberg Blond – 5,5% Alc. Vol.





    Goudblond bier

    Fijne witte(gebroken) schuimkraag

    Het bier is wazig.

     

    De neus is vrij moutig

    Ook een tikkeltje gistig

     

    De eerste slok is zoetmoutig

    Aangenaam zoet (niet plakkerig)

    Met mooie fruitige toetsjes (limoen)

    Het begin met zoet en vloeit langzaam over naar een smakelijke

    niet al te strakke bitterheid.

    De afdronk laat in de mond toch een lichte bitterheid achter.



     

    Den Herberg Bruin – 5,5% Alc. Vol.

     



    Roodbruin bier

    Met een gebroken witte schuimkraag

     

    Zoete neus van

    karamelmout

     

    Zoet begin

    Heel diep toetsen van geroosterde nootjes

    Ook nota’s van drop (zoethoutplant)

    De afdronk is ook zoet



     

    Den Herberg Tarwe van ‘t vat – 5,0% Alc. Vol.

     



    Donkeramber (Oranje)

    Met een dikke witte schuimkop

     

    De neus laat ons eerst citrus opsnuiven

    Ook koriander en limoen.

     

    De eerste slok is fris

    U verwacht u aan een citrussmaak

    Maar u krijgt integendeel een licht bittere bitterheid (ietsje wrang)

    Diep en ver toetsen van limoen en Koriander.

    Het aroma is fantastisch maar de smaak is niet evenredig.

    Ietsje meer body verwacht.



     

    Den Herberg Amber – 5,5% Alc. Vol.

     
    Klik hier voor meer gratis...



    Mooi amberkleurig biertje (koperkleurig)

    Dikke witte schuimkraag

    Wandklevig

     

    Het bier laat eerst geen aroma’s vrij

    Dit komt door de dikke schuimkraag

    Daarna komt er een moutaroma naar boven
     

    Ook hier is de beginsmaak vrij zoet

    en moutig

    Karamel

    Ook toetsen van boterspekken

    Fijn gedoseerd

    Prikjes van fruitige sinaas

    Mals en zacht biertje




    Sodalitas 75cl Fles – 6,5% Alc. Vol.

    Klik hier voor meer gratis...


    Donkerblond bier

    Wit schuim

     

    De neus is hoppig

    en fruitig

    Gistig

     

    De smaak is zoet

    In de achtergrond licht bittere toetsen

    Karamel

    Bittere afdronk.

    Door een vergissing met het alfazuurpercentage 
    kwam dat het bier minder bitter was dan werd verwacht.
    Maar toch een lekker bier.




     Klik hier voor meer gratis...
    Jan schenkt de Sodalitas op deskundige wijze uit.




     

    Klik hier voor meer gratis...
    Zonder woorden maar heel lekker !!



    De bieren van brouwerij Den Herberg zijn vakkundig
    en met veel liefde gebrouwen.
    Bart leerde het vak in de CVO Elishout COOVI te Anderlecht
    Eerlijke biertjes die elke bezoeker en/of stamgast zeker zal kunnen
    bekoren.
    En met zeven kinderen is de toekomst
    van het Café en de brouwerij Den Herberg
    voor jaren verzekert!





    Vooraleer de teruweg naar West-Vlaanderen aan te vangen nog vlug
    een foto om het gezellig bezoek voor eeuwig vast te leggen.
    Foto : vlnr - Brouwer Bart Deville, ikke, Ann, Akke en Jan.



    Bedankt uitbaters en stamgasten van "Den Herberg" voor het
    warme onthaal.




    INFO :



    Den Herberg

    Octave de Kerchove d’Exaerdestraat 16
    1501 Buizingen
    Tel: 02/305.93.00
    Fax: 02/305 93 01
    GSM : 0476/41.92.67




     

    06-10-2010 om 00:00 geschreven door William Roelens


    03-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Persvoorstelling Duvel Tripel Hop - Breendonk



    DUVEL TRIPEL HOP


    “Wij gaan een oproep op Facebook lanceren dat brouwerij Moortgat

     Duvel Tripel Hop weer zou willen brouwen.”

    “Wat denkt ge?”

    Kijk, als ge voor eind augustus 10.000 mensen vind die willen
    dat Duvel Tripel Hop weer gebrouwen wordt dan doen we het”

    “ik ben er zeker van dat het mij gaat lukken”

    “Ik denk van niet”

    “Wedden?”

    “OK”

    “Maar schrijf alles op een bierviltje, en we gaan er ons handtekening bij plaatsen.”




    Klik hier voor meer gratis...



    Zo zou het gesprek eventueel verlopen kunnen zijn tussen

    Johan ”Wanne” Madalijns en  Marketingdirecteur van Duvel Moortgat
    Johan Van Dyck tijdens een brouwerijbezoek van de Lambikstoempers.

    De twee johannen zijn vrienden die samen de brouwerijschool
    volgen in Anderlecht.

    Ik weet het niet, ik was er niet bij toen de weddenschap plaatsvond.
    Maar wat ik zeker weet is dat ik één van de leden was die geholpen heeft

    om die weddenschap van Wanne te winnen.
    Elke bierliefhebber had maar al te graag dat de Duvel Tripel Hop
    weer zou gebrouwen worden.

    Maar liefst 17.212  stond er op de teller
    van Facebook enkel maanden later
    Ondanks de moeilijke opgave hield Duvel Moortgat woord.
    De Duvel Tripel werd weerom gebrouwen.

     

    En donderdag laatst was ik uitgenodigd in Breendonk om de voorstelling

    van de nieuwe Duvel Tripel Hop bij te wonen.
    Samen met Geroen trotseerden wij de file op de E16 om toch maar tijdig in
    het bezoekerscenter van Moortgat te geraken.
    Want dit was een uitzonderlijk evenement.






    Klik hier voor meer gratis...
    Het bezoekerscenter van Moortgat





    Klik hier voor meer gratis...
    Duidelijker kan niet!






    De vele genodigden werden hartelijk ontvangen door
    de sympathieke persverantwoordelijke Duvel Moortgat Debby Wilmsen.






    Een deel van de Lambikstoempers die met hun voorzitter verantwoordelijk
    waren voor deze samenkomst.
    Foto vlnr :
    Lieve Suys (echtgenote van Johan), Johan”Wanne” Madalijns,
    Frans Vanderhaeghen, Maurice De Keyzer en Werner “Pijp’ De Keyzer







    Johan”Wanne” Madalijns werd geïnterviewd door Michael Desmet (Het Journaal VTM)














    De nieuwe "Duvel Tripel Hop" de inzet van de weddenschap ,




    De Duvel Tripel Hop een fantastisch bier.
    In tegenstelling tot de normale Duvel voegen ze tijdens de rijping
    op tank een extra dosis hop bij

    Dit bier werd in 2007 toen eenmalig gebrouwen en gebotteld
    op slechts 22.000 75cl flessen.
    Nu door de weddenschap een tweede maal op de markt.
    Maar om iedereen tevreden te stellen heeft

    Duvel Moortgat nu het totaal van de flessen op 65.000 gebracht.
    Dus er kan eentje meer gekraakt worden
    bij gelegenheid.
    Toch opletten qua % Alc
    . 9,5% is niet niks!



    zie ook de reportage met bierbeschrijving :

    Duvel Tripel Hop - Het feestbier voor eindejaar?








    Klik hier voor meer gratis...
    Het bier vloeide rijkelijk.

















    Tv-journalist Alain Coninx, die in de culinaire wereld al geruime tijd wordt geapprecieerd
    vanwege zijn gastronomische kennis was ook aanwezig.
    Hier is hij in gesprek met marketingdirecteur Duvel Moortgat Johan Van Dyck
    en Wanne.












    Le moment suprème
    Michel Moortgat overhandigt de allereerste fles Duvel Tripel Hop

    aan Johan 'Wanne' Madalijns van de Lambikstoempers






    Klik hier voor meer gratis...
    Duvel Tripel Hop 001
    Een uniek collectors Item.
    Johan zal ze niet ontkurken maar bewaren achter slot en grendel.







    Ook Properties Manager Bernard Moortgat geniet van de Godendrank.







    Persverantwoordelijke Debby Wilmsen in gezelschap van
    Bernard Moortgat (Properties Manager, directeur en lid van Benoemingen
    en Business Development Manager Christian Cols



     




    Veel persbelangstelling!!!





    Toosten op de weddenschap en het succes






    Gedelegeerd bestuurder Michel Moortgat, Wanne en
    Dimitri Staelens brouwer en directeur kwaliteit.







    Wanne en Dimitri Staelens met de mooie geschenkverpakking







    Netjes op een rij in het bezoekerscentrum.
    Ideaal geschenk voor de feestdagen!!!







    Klik hier voor meer gratis...
    Marketingdirecteur Duvel Moortgat Johan Van Dyck, Wanne
    en Dimitri Staelens
    Wanne toont trots het bierviltje waar de weddingschap werd op afgesloten.






    Klik hier voor meer gratis...
    Het bewuste bierviltje.






    Persverantwoordelijke Duvel Moortgat Debby Wilmsen genoot ook
    van een glaasje.
    Toen we het Bezoekerscentrum verlieten kreeg ik fles 137 mee naar huis.


    Bedankt Debby,
    Bedankt brouwerij Moortgat
    Bedankt Wanne
    Dit is altijd voor herhaling vatbaar

    INFO

    video

    Duvel Moortgat

    De Lambikstoempers







    03-10-2010 om 00:00 geschreven door William Roelens


    02-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bio Top - Millevertus





    BIO TOP








    Een van de creatiefste Waalse brouwers is momenteel
    de oprichter van het broederschap
    “De Deugdzame Metgezellen van Millevertus”, nl. Daniël Lessire brouwer
    van Brasserie
    Millevertus in Toernich.



    Toernich is een klein dorpje gelegen tegen Arlon in de provincie Luxemburg..
    Vroeger was Daniël bankbediende nu biertovenaar.
    Hij is iemand die veel experimenteert met zijn brouwsels

    De ene keer met meer succes dan de ander keer.

    Maar het blijft toch altijd een bierbelevenis om zijn bieren te proeven.











    Bio Top – 6% Alc.Vol.

    Brasserie Millevertus - Toernich






    Licht amber bier met witte schuimkraag

    Wazig met matige koolzuurpareling

    Schuim verdwijnt jammer genoeg vrij vlug

     

    De neus is wat zurig (spelt)

    licht fruitig en gistig


     

    De eerste slok komt zurig over (citroenprikjes)

    Daarna komen zoete mouttoetsen in de plaats.

    Het biertje is iets gistig

    Kruidige nota’s van peper

    Bitterheid is zo goed als afwezig.

    De lichte zurigheid van de spelt blijft tot het einde.

    Het bier mocht voor mij ietsje meer body hebben.









    INFO

    Brasserie

    Millevertus



    02-10-2010 om 00:00 geschreven door William Roelens


    01-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karakterbierfestival HOP 2010 - Bissegem



    KARAKTERBIERFESTIVAL HOP 2010




    Klik hier voor meer gratis...




    Bierproeven is genieten,

    alleen of "en petit comité "zoals BABlid Stephan Vanpachtenbeke zo mooi verwoord. 

    Genieten van al het lekkers dat de brouwers uit hun brouwketels toveren.

    Daarom hebben we bij HOP het woordje “Bierpoggen” uitgevonden.

    Het was eerst een afkorting ontsproten uit het bierbrein van voorzitter Lode Van Biervliet.

    Ik heb op Facebook en in het HOPnieuws er een werkwoord van gemaakt.

    Bierpoggen of bier Proeven, ontdekken en genieten.

    Het woord zal waarschijnlijk nooit in de Dikke Van Dale staan, maar je weet maar nooit?

    Het woord bevat slechts 25 calorieën!






    Niets dan blije gezichten in Bissegem.




    Bierpoggen kon je vorig weekend op het Karakterbierfestival van HOP

    In Bissegem.

    Dat het festival aan populariteit wint bewees de talrijke opkomst.

    In een gezellige en rustige sfeer konden de mensen en de echte bierliefhebbers

    proeven van vele prachtige bieren van maar liefst 16 brouwerijen en bierfirma’s.

    Geen onontwikkeld plat drinkgelag of zuippartij waaraan

    trouwens de brouwers weinig boodschap aan hebben.

    (U mag als brouwer nog zoveel bier uitschenken en publiciteit maken,

    als de mensen de dag nadien geen benul meer hebben van wat ze gedronken

    hebben is het eigenlijk een maat voor niets).






    Brouwerij Jessenhofke uit het verre Kuringen (Hasselt) had maar liefst twee
    wereldprimeurs mee in Bissegem!  Waarvoor dank.
    Foto : Brouwer Gert Jordens in gesprek met Marieroos en Vital
    de standuitbaters van Jessenhofke.







    Pimpernel 8% Alc.Vol.
    Een helder biertje met een mooie witte schuimkraag
    De neus is lichtmoutig met een bedwelming van fruitige toetsen.
    Een bitter biertje zowel in de aanzet als in de afdronk.
    Lekker Biobiertje.







    Ook nieuw was deze Biere de Garde 10% Alc.Vol.
    Een helder bruin bier zonder schuim.
    De basis voor dit biertje is Jessenhofke Tripel.
    Het bier heeft een zwoel likeuraroma
    ook zoete kandij
    De smaak is die van donker fruit
    Het heeft een warme alcoholtoets
    met bitterheid in de achtergrond
    De afdronk is ook bitter.
    Lekker degustatiebier.
     






    De Ranke (Dottenijs - Dottignies) had naast zijn klassiekers,
    een proevertje mee van hun nieuw onlangs gebrouwen bier "Hop Harvest 2010"
    Op de foto : Twee leden van BAB Brugge.  links Tony Dauwens en rechts
    Paul Vanneste.  Naast Tony Walter Thys van de Beerbrothers Mechelen.







    Nog te jong maar nu al in het bezit van een prachtig hoppig aroma en smaak.
    Het bier kwam rechtstreeks in limonadeflessen van de lagertanks en is nog in volle
    ontplooiing.  De Hop Harvest 2010 kreeg als moederbrouwsel
    ditmaal de Guldenberg.  De hoppe kwam rechtstreeks
    zonder te drogen van het hoppeveld naar de kookketel. (Green Hopping)








    Het Graalkasteel. met daarnaast een 75cl fles "Triverius"
    Deze prachtig vormgegeven originele geschenkverpakking 
    van brouwerij De Graal (Brakel) bevat zo maar eventjes
    acht flesjes van 33 cl uit het volledige
    assortiment van De Graalbieren, met daarbovenop
    nog eens een echt De Graal bierglas.
    Dit alles in een adembenemende verpakking in de vorm van een kasteel.
    Ridders weten waarom.






    Wim van brouwerij De Graal en assistent in gesprek met
    Peter Van der Meulen.  Peter is bezig met een interessant project
    BIERBAR genaamd.




    BIERBAR zal helpen dat brouwers hun bieren
    sterker kunnen positioneren op de Belgische markt.
    De baseline van BIERBAR is dan ook ‘Schenk je eigen bier’,
    zowel in de letterlijke als figuurlijke betekenis!
    Meer in het volgende HOPnieuws






    Ronald Mengerink van Brouwerij "De Dochter van De Korenaar" uit Baarle Hertog
    had naast zijn gekende biertjes ook de "Embrasse Oak Aged" mee.
    Foto : De Brouwer (links) in gesprek met een bierfanaat.






    De prachtige voorstelling van zijn bieren






    Ronald Mengerink schenkt hier de "Embrasse Oak Aged" uit.
    Een biertje 3 maanden gerijpt op whiskey- en
    cognacvaten
    ( 1/3 cognacvat, en 2/3 whiskeyvat )
    Type: Oak Aged Belgian Strong Dar
    k Ale.
    Een donker biertje met een beige (lichtbruine) schuimkraag.
    Romige aroma's van vanille en donker fruit.
    De heerlijke smaak van donker chocolade en koffie is
    een genot in de mond
    Ook hier en daar een nootachtige toets en alcoholwarmte.
    Heerlijke smaak in Bissegem





    Genieters van het eerste uur Tim De Rouck en Marina de Regt (vooraan)
    en Felix Mattelaer en Nele Carrein.  Allen van de Gentse Biervereniging.







    Achter de tapkranen van Rodenbach stond Edwin Ghekiere
    van het Poperings
    Bierproeversgenootschap en broer van Rudi (Manager Rodenbach)
    Hier in gesprek met toekomstige brouwer Kris Langouche.
    Ook Rodenbach zorgde voor een primeur (Bedankt Rudi).
    De bierliefhebbers in Bissegem konden als eerste kennis maken met
    de Rodenbach Vintage 2008 van 't vat.





    Klik hier voor meer gratis...
    Edwin Ghekiere en Dominiek van tapasbar en streekbierhuis "De Pado" uit Tielt
    klinken op de gezondheid van alle bierpoggers.






    Klik hier voor meer gratis...
    Een vat Rodenbach Vintage 2008.
    Roodbruin bier met een aroma van donkere fruit.
    Ook toetsen van cider.
    De smaak is raak. krachtig met fijne fruitig toetsen. 
    Licht zurig maar goed in balans met het moutige.
    Zeer droge afdronk.
    Een complex biertje puur natuur.
    Een ode aan de smaakpapillen!






    Aan het werk en ook eens in beeld
    Patrick Holderbeke van de Kortrijkse perskring.






    Klik hier voor meer gratis...
    Drie prachtige bieren van brouwerij "De Glazen Toren" uit Erpe Mere
     in hun originele wikkels.
    Odinneke, Maison d'Erpe Mere en Cuvée Angelique









    De mooie Line Vyvey (Hoplid) brengt tussen twee schiften door een bezoek aan
    brouwerij Het Sas/Van Eecke.  Deze stand werd uitgebaat door
    Ruben Vanherpe.  Alle klassieke bieren uit Boezinge en Watou
    waren er te proeven








    De Biervereniging "De Bierorde van Vauban" waren ook aanwezig.
    Deze jonge Ieperse vereniging weten op een goede manier
    de biercultuur te waarderen.
    Ze hadden zelfs een proevertje meegebracht van hun eigen gebrouwen biertje.





    Klik hier voor meer gratis...
    Snokke is een Blond biertje van 7,2 % Alc.Vol met wit schuim.
    gebrouwen door De Hoevebrouwers tijdens de braderie van Ieper.
    Snokke dat zo goed betekent als "we gaan er een op drinken"
    'ije derm' betekent in je darm
    Kan ook als betekenis zijn "een snuk in je darm" als je het drinkt. 





    Klik hier voor meer gratis...
    Lode van Biervliet schonk in gezelschap van Steven Vermeylen,
    de Ieperse bierorde en ik het biertje uit.
    De aroma's komen van Amarillo hop.
    Er was iets te veel CO2 aanwezig zodat we het eerst eventjes
    moesten laten staan om het verder te kunnen degusteren.
    Hoppig en fruitig
    bitter over de ganse lijn en een droge afdronk.
    Ja ze zijn goed op weg die bierfanaten van Ieper







    Klik hier voor meer gratis...
    Piet Salomez van het Alternatief had het druk.





    Klik hier voor meer gratis...
    Naast zijn klassieke bietjes had hij ook zijn gekende biercake mee.
    Heel lekker!!






    Klik hier voor meer gratis...
    Thijs Maenhout van brouwerij Maenhout uit Meulebeke
    stond voor het eerst op ons KBW.
    Hier in gezelschap van de sympathieke Francoise Goethals
    lid van biervereniging HIK uit Ingelmunster







    Een stralende Koeketiene
    Er komt weldra nog een biertje op de markt.
    Maar nog een beetje geduld!







    Hendrik Goris van bierfirma Buitenlust in gesprek met Do
    had naar Bissegem zijn Dubbele Buitenlust en de Totentrekker meegebracht.








    Freddy Van Daele en Pierre Goossens van het
    Ertvelds Bier Ultimatum (EBU) kwamen ook aan Bierpoggen doen







    Twee Bissegemse dames bij een Wevelgemse brouwer.
    Dat moet kunnen en meer mag ik daarover niet zeggen.






    Klik hier voor meer gratis...
    Richard en Francoise twee verwoede verzamelaars van bierattributen
    genieten van elkaars gezelschap bij een lekker biertje.






    Klik hier voor meer gratis...
    De sympathieke Valerie, vertegenwoordigster van Brasserie Lefebvre uit Quenast
    schenkt hier de populaire Hopus uit.
    Het bier is even lekker als de mooie song "Valerie" van Amy Winehouse !!






    Klik hier voor meer gratis...
    De altijd goedlachse Martine Ottevaere vertegenwoordigster van 
    St. Bernardusbrouwerij uit Watou had voor de gelegenheid 
    St. Bernardus Christmas Ale mee.




     
    Klik hier voor meer gratis...

    Verleden jaar bijna niet verkrijgbaar op de Belgische markt.
    De St. Bernardus Christmas Ale 10% Alc.Vol.
    Een prachtig donker kastanjebruin bier met lichtbruine schuimkop
    De neus ruikt kaneel, bruine suiker en een tikkeltje kruidnagel 
    de smaak is net als de geur
    De alcohol laat zich gelden wanneer het bier opwarmt.
    Een bier die u doet verlangen naar Kerstmis!!





    Klik hier voor meer gratis...
    Marie-Thérèse Desmet uit Kortrijk komt elk jaar genieten op het 
    Karakterbierfestival van HOP.
    "Een ideaal festival om op uw gemak verschillende biertjes te proeven"






    Klik hier voor meer gratis...
    Brouwerij Malheur uit Buggenhout was ook weer present.
    De sympathieke vertegenwoordigers waarbij ik hun naam vergeten ben.
    (hierbij een oproep voor een assistente om alles bij te houden )
    hadden terug het heerlijk bier Malheur Bière Brut, meegebracht...





    Klik hier voor meer gratis...
    ...en de dame in het paars kon net zoals vorig jaar er enorm van genieten.






    Klik hier voor meer gratis...
    Arthur Lagousse vertegenwoordiger Brasserie Cazeau (Templeuve) schenkt
    hier een prachtige saison uit.






    Klik hier voor meer gratis...
    Deze dames genieten van een Tripel Petrus van brouwerij Bavik.
    Een lekker biertje uit de streek.





    Klik hier voor meer gratis...
    Net zoals in Zwevegem waren de Reuzenbieren uit Nederland met hun
    schitterende bieren ook present.




    Klik hier voor meer gratis...
    Peer Paorel, Heer van Oosterwijck - 9,5% Alc.vol
    Een donker zwart bier met een beige schuimkraag.
    De neus is romig zoet - Licht geroosterde toetsen.
    Zoete aanzet - Geroosterde mout - lichtjes gerookt
    Zoethout - alcohol warmte
    Aromatische afdronk
    Amarillo hop
    Heerlijk vbier om de smaakpapillen re verwennen.
    We werden ook verwend met een twee jaar oud bier.






    Klik hier voor meer gratis...
    Gezellige sfeer in Bissegem en met mooie prijzen naar huis.
    Meer moet dat niet
    zijn.







    Klik hier voor meer gratis...
    Deze oogverblindende Russische afsluitblogdame Alina 
    fluisterde mij de volgende woorden toe
    die ik op mijn Bierblog zeker moest vermelden :





    До следующего года





    01-10-2010 om 00:00 geschreven door William Roelens




    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!