NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
  • Dinsdagnamiddag proeverijen (6) - Driope 6 Blond - Driope 8 Tripel - Driope 10 Quadrupel
  • Herinneringen aan het Streekbierenfestival van Zwevegem 2017 - Deel 2
  • Herinneringen aan het Streekbierenfestival van Zwevegem 2017 - deel 1
  • Bio bier en food happening 2017 - De Plukker - Poperinge
  • WVL Bierproeversgenootschap deel 2 - 7de Proeverij
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 03-2006
  • 11--0001
    Gastenboek
  • BIERETIKETTEN VERZAMELAAR
  • Goedenavond beste William,heel leuk blog voor de liefhebbers van Bier
  • 8bojl4az0nky
  • do1u3r5pjgvt
  • ux2ozf

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Bierblog



    29-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chique met bier

    Waarom geen staande receptie met een
    "Brut des Flandres, Cuvée Prestige" 
    ter gelegenheid van een of ander feest?

    Brut des Flandres, Cuvée Prestige of eenvoudig DEUS genaamd
    is een Champagne bier.
    De fles, het etiket, de glazen, de ijsemmer.  Alles doet denken aan Champagne.
    En inderdaad dit prachtige bier heeft er iets mee te maken.
    Na de gisting wordt het bier en ik citeer nu Micael Jackson (De biergoeroe) lichtjes gehopt.
    Het krijgt verzoetende suikers toegediend en een wijncultuur.
    Via citerns verhuist het naar Reims, de hoofdstad van de Champagnestreek.Het wordt er op flessen getrokken.  Het hergist drie tot vier weken op de fles en rijpt het nog meer dan een jaar op keldertemperatuur.  Daarna volgen nog drie tot vier weken van remuage en degorgeren.
    Zoals de echte champagne.


    Het Goddelijke bier netjes op een rij

    Ik heb het bier al verschillende malen geproefd en telkens is het een Hemels genot.
    Onlangs op het Bierpassieweekend in Antwerpen werd het door Stijn op een voortreffelijke wijze weer gepresenteerd.
    Het bier is strogeel van kleur.
    Bij het uitschenken een prachtige romige schuimkraag.
    Het koolzuur borrelt meer dan bij Champagne.
    De aroma's zijn moutig, ook allerei soorten fruit (Grapefruit, groene appels)
    ook toetsen van munt zijn waar te nemen.
    De smaak is betoverend.  Lichte munt of zoethout. Niet overdreven.
    Het is een lekker droog bier om uit te schenken bij speciale gelegenheden op een warme zomeravond in de tuin.
    Het bier moet uitgeschonken tussen 2 en 4°
    Lees alles op :
    http://www.bestbelgianspecialbeers.be/main_nl.html

    Let op met zijn 11,5 % alc.vol is het een biertje om voorzichtig te zijn.
    De prijs is ook niet mals.  10.00€ voor een 75cl fles.
    Maar u haalt wel iets bijzonders in huis.


    De gegraveerde ijskoeler waar het bier gekoeld en gepresenteerd word

    29-06-2006 om 18:04 geschreven door William Roelens


    26-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mag het ook iets lichter zijn?

    Lekker bier hoeft niet altijd zwaar in alcohol te zijn.
    Neem nu deze twee Luxepilsen Bel Pils en Vedett van dezelfde brouwerij
    nl. brouwerij Moortgat uit Breendonk.

    Ik had altijd gedacht dat het een en hetzelfde bier was.  Niets is minder waar.
    Op het onlangs gehouden Bierpassieweekend in Antwerpen kon ik dank zij De Hr. Fons Swartele
    chef  biertappen bij Moortgat de twee bieren naast elkaar proeven.

    Belpils heeft een alc. vol van  5% en Vedett 5,2%
    Bijna niet te onderscheiden.
    Ook kleur en helderheid zijn dezelfde. Alhoewel Bel pils itesje blonder zou zijn.
    Het aroma is wel te onderscheiden.  De vedett ruikt ietsje hoppiger dan de Bel pils.
    De smaak komt bij vedett ook meer naar voren dan bij de Bell pils.
    De Belpils smaakt eerder iets waterig. Het is ook,een vrij jong bier want het wordt na één maand reeds gebotteld. Maar toch is er enige bitterheid te bespeuren.
    De Vedett heeft ook die bittreheid maar ook het fruitige en het hoppige.
    Ietsje mondiger van smaak zeg maar.
    Maar alle twee zijn het uitstekende dorstlessers.


    Bel pils in het nieuwe glas (primeur).
    Het is ontstaan in 1930 en kreeg de naam Extra Blond mee.
    Van 1976 tot 1993 noemde het "Extra Pilsner". En in 1993 kreeg het bier zijn definitieve naam.
    Bel pils.


    Vedett is een trendy biertje geworden die bij de jeugd enorm populair is.
    Het is reeds van 1945 op de markt.  In 2003 beleeft het een tweede jeugd.
    Het heeft een eigen publiciteitscampagne met allerlei trendy gadgets.
    Een heel lekker terrasbiertje.  Wordt over het algemeen uit de fles gedronken.

    26-06-2006 om 01:33 geschreven door William Roelens


    24-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lievelingsbier 3 - La Rulles Blonde

    Niet alleen in Vlaanderen vind je schitterende bieren
    maar ook onze Waalse brouwers kunnen er wat van.
    Neem nu
    Grégory Verhelst.  De brouwer met de pet uit Rulles (Habay) in de streek van de Gaume. Iemand die verduiveld goed weet hoe een echt karakter bier gebrouwen moet worden.
    Nadat we in een snelvaart zijn brouwerijtje hadden bezocht. (Grégory moest dringend weg) hebben Voske en ik in het bekende restaurant "Au coeur de la Gaume" een Rulles Blonde geproefd.
    Slow food is in tegenwoordig.  Wel dit geld ook in dit restaurant.  Het eten wordt geduldig en met zorg klaar gemaakts. De tijd blijft er stil staan. alles moet op zijn gemakje gaar worden.
    En ons wachten met dit schitterend bier werd beloond met een
    overheerlijk Gaums stoofpotje "La Touffaye"


    Au coeur de la Gaume

      
    Het prachtige interieur van het restaurant en het streekgerecht "La Touffaye" uit de Gaume.


    La Rulles Blonde

    Het heeft een romige witte schuimkraag
    Een helder goudblond biertje van 7%alc. Vol.
    Een prachtig aroma van mouten
    Zacht om te drinken met een verborgen bittreheid.
    Al de Rulles bieren hebben een bitter karakter.
    Ook fruitige toetsen en hoparoma's zijn waarneembaar.
    Kortom een heel prachtig Waals bier.
    Een biertje waarvan ik echt van hou.

    http://www.larulles.be/

    24-06-2006 om 00:58 geschreven door William Roelens


    23-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HIK bier van "Het Alternatief"

    Het onderscheid tussen een bierfirma en een brouwerij is, dat een bierfirma over geen eigen brouwinstallatie beschikt en zijn bieren (meestal naar eigen recept) laat elders brouwen of zelf brouwt in een ander brouwerij.  Men kan ze dan ook brouwerijhuurder noemen.

    "Het Alternatief" uit Izegem van Piet Salomez en zijn echtgenote Christine Opsomer is zo'n nieuwe bierfirma.  Piet gaat zijn bier brouwen bij brouwerij Alvinne in Ingelmunster.



    Hij heeft voorlopig twee bieren.  HIK bier en HIK bier bruin.
    Het HIK bier is een verwijzing naar de bierproevers Club HIC uit Ingelmunster
    waar hij deel uitmaakt van het bestuur.

    Toeval of niet maar we hebben zo'n HIK biertje geproefd vanavond.



    HIK bier is een origineel volmout biertje van 7 vol % alc.
    Het is goudblond van kleur : 10 EBC
    Het heeft een bitterheid van 30 EBU.

    Het heeft een stevige schuimkraag die toch snel verdwijnt.
    Een lichte gist troebelheid.
    Een pracht van een aroma.  Hoppig en bloemachtig.
    Waarschijnlijk door de Belgian Ardenne gist?

    De smaak is licht bitterig en zoet moutig.
    Kruiden ??
    Een te weinig koolzuur laat het ietsje plat overkomen.
    Maar toch een heerlijke dorstlesser ...alhoewel met 7% alc vol. is het toch opletten geblazen.

    Het HIK bier bruin staat in de warme kamer te wachten om op de mensheid los gelaten te worden.
    Benieuwd naar dit nieuwe biertje van "Het Alternatief"

    http://www.brouwerijhetalternatief.be/

    23-06-2006 om 01:49 geschreven door William Roelens


    21-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kriek "Lou Pepe" van Cantillon - Anderlecht.

    Lekker bier drink je niet alleen.
    Wat is er leuker dan een goede fles gerstenat te delen met je vrienden bierliefhebbers?
    Samen rond de tafel en het fictieve woordje POG in daden omzetten.
    Proeven, Ontdekken en Genieten.
    Zo richt ik regelmatig bij mij thuis een bierproeverij in.
    Zo ook een Oude Geuze en Kriek proeverij.



    Een bier die in de smaak viel kwam uit de fles van Cantillon. 
    Lou Pepe Kriek.

    De Lou Pepe geuze wordt gemaakt met Lambikken van twee jaar oud met een zachte smaak, vaak afkomstig uit vaten waarin voorheen alleen maar wijn heeft gezeten. In juli wordt bier van hetzelfde type gebruikt om de Kriek en het Frambozenbier Lou Pepe te maken. Ook daar gebeurt het weken in vaten die rechtstreeks uit Bordeaux komen.

    Bij deze bijzondere bieren wordt de hergisting op de fles niet veroorzaakt door toevoeging van jonge Lambik maar wel van gesuikerde likeur, waarbij de gisten de suikers omzetten in koolzuurgas. Alle lambikken zijn afkomstig van een zelfde brouwseizoen en op de Lou Pepe-flessen staat het jaartal vermeld. Het gebruik van likeur in plaats van jonge Lambik geeft ook een intensere fruitsmaak. De Kriek en de Rosé de Gambrinus bevatten gemiddeld 200 g fruit per liter, voor de Lou Pepe-bieren is dat 300 g. Door deze fruitsmaak, in combinatie met de wijnsmaak die afkomstig is van de vaten uit Bordeaux, onderscheiden deze speciale bieren zich van de andere producten van Cantillon.

    De ietwat bijzondere naam van deze bieren komt uit het zuidwesten van Frankrijk, een streek waarvan de familie Van Roy enorm veel houdt. In deze mooie streek noemt men de grootvader " Lou Pepe ". Voor zijn kleinkinderen Florian, Simon, Louis en Sylvain is de Meester-Brouwer de Lou Pepe van het noorden.

    bron : website van cantillon
    http://www.cantillon.be/


    Een fles kriek Lou Pepe omringd door
    radijsjes, Pijpajuintjes en niet vergeten de platte kaas.

    Dit moet je beslist eens uit proberen !!!

    21-06-2006 om 00:00 geschreven door William Roelens


    20-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jantje Van Sluis in de Zevende Hemel

    Vandaag met Voske kruiden gaan halen in De Groene Luifel te Sluis (NL)
     Echt een aanrader die kruidenwinkel.
    Alle kruiden, specerijen, specerijenmengsels, dippers enz... kun je er krijgen.

    http://www.degroeneluifel.nl/.

    Ook een bezoekje gebracht aan waarschijnlijk de mooiste bistro van Sluis
    "De Zevende Hemel".
    Mooi en gezellig.  Muziek lichte Jazz.






    Prachtig interieur maar voor een bierproever hebben ze maar een povere bierkaart.
    Dan maar het plaatselijk bier geproefd " Jantje van Sluis"
    Volgens de kaart een Stadstrappist ???
    Er zijn 6 erkende trappistenbrouwerijen in België en vermits Jantje van Sluis gebrouwen wordt bij Bios in Ertvelde kan en mag het onmogelijk als Trappist omschreven worden.
    Dus een zeer zware grove fout in hun bierkaart.



    Jantje van Sluis
    Speciaal bier
    Vlaams bier cat S - 8% Alc. Vol.
    Brouwerij Bios.
    Donkerblond helder bier
    Fijn wit schuim die snel verdwijnt.
    Moutig aroma
    smaak is moutig met wrange bittere toetsen
    Geheel ver is er de smaak van zoethout of drop te proeven.
    Vloeit langzaam uit en de bitterheid blifjt hangen.
    Waarschijnlijk is het een etiketbier van "Augustijn"



    Klokkenluider Jantje behoedde Sluis in 1606 voor een Spaanse inval.
    Doordat hij te veel bier had gedronken tijdens de jaarlijkse kermis, versliep hij zich en bleef het eerste klokgelui uit.
    De Spaanse troepen die bij dit klokgelui ten aanval wilde trekken kwamen zo bedrogen uit.
    Als dank mag Jantje voor altijd de klokken van het Belfort van Sluis bespelen.

    "De Zevende Hemel"
    Een pracht café om er te eten en te genieten van een goed glaasje wijn.
    Voor bier moet ge wel elders zijn.

    http://www.dezevendehemel.net/

    20-06-2006 om 00:00 geschreven door William Roelens


    17-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Pilaarbijter Blond bij Bistro Beaufort

    Vandaag met Voske gaan fietsen langs het kanaal Kortrijk - Bossuit.
    Een heerlijke rustige route via het jaagpad.

    In Bossuit is in het oude pompgebouw Café Bistro "Beaufort" ondergebracht.
    Een prachtige modern creatie van Bavik.


    Het oude gerestaureerde Pompgebouw met links bistro "Beaufort"

              
    Interieur van Bistro "Beaufort"


    De Heerlijke Noorse schotel


    Bij de Noorse Schotel past perfect een Pilaarbijter Blond.
    Een bier van Bavik gebrouwen voor het Bisdom Brugge.
    (cum licentia Dioecesis Brugensis).
    Pilaarbijter: vlaamse uitdrukking voor een schijnheilige "Ghelije als vander achterspraken eenighe sotten die niet en dorren(durven) in die kercke ter offerhande gaen of aelmoesen gheven." (Brant. Der Gotten schip). Etiket naar een schilderij van Pieter Breughel de oude: "Vlaamse gezegden" (1559).
    Een niet erkend abdijbiertje met stevige witte schuimkraag.
    Het is een bier van hoge gsiting
    Met mout en hop aroma's en een fruitige neus.
    Een lichte bitterheid in de mond
    7,2 % alc. vol.
     

    17-06-2006 om 00:00 geschreven door William Roelens


    16-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proefavond bij H.I.C. - Searfijn Gold

    Serafijn Gold.
    De nieuwste creatie van Micro-brouwerij
    "Achilles"



    Bierproeversvereniging H.I.C. - Ingelmunster waarvan ik lid ben, had voor de gelegenheid gastspreker Achilles Van de Moer van Micro-brouwerij
    "Achilles" uit Itegem (Heist-op-den-Berg) uitgenodigd.
    We kregen vier biertjes te proeven.
    Serafijn Blond, Tripel en Donker.
    Achilles had ook zijn laatste creatie mee : Serafijn Gold.
    Een blond biertje met witte schuimkraag.
    Een beetje troebel (gist of koude troebel?)
    Het heeft een iet wat moutig aroma waar (tarwe?).
    Ook een bloemachtig kruidig aroma is waarneembaar.
    De smaak is over het algemeen zoet en moutig met bittere toetsen.
    Niet volledig uitgegegist.
    Het heeft ook een kruidige smaak.
    Vloeit uit.
    Srafijn Gold heeft een alc. vol van 7,2%
    Een biertje in de lijn van alle bieren van Achilles.
    Nu niet speciaal een karakterbier maar perefect gebrouwen.
    De Serafijn Donker en de Celtic Angel vind ik nog altijd twee van zijn beste bieren.
    Jammer genoeg had hij deze laatste niet met zich mee.



    16-06-2006 om 00:00 geschreven door William Roelens


    15-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tijd voor een lambik, Oude geuze of kriek

    Nu de zomer echt doorgebroken is wordt het tijd om verfrissende biertjes te proeven.

    Een echte Lambik, een oude geuze of kriek bvb.  Geen zoet spul zoals Belle-Vue.  Maar een authentieke Lambik uit het Pajottenland.

    Veel mensen vinden dit bier te zuur.  Nochtans is het juist die zure malse smaak die een Lambik aangenaam maakt om tijdens de zomer te drinken. Eigenlijk het ganse jaar.

    Lambik, Oude Geuze en Kriek zijn bieren die je moet leren drinken.  Het is een typisch Belgisch product.  Niet voor niets worden ze de champagne van Brussel genoemd.

    Ik ga hier geen deskundige uitleg geven over deze bieren.  Op internet vind je adressen genoeg waar dit heerlijk bier beschreven staat.  Surf maar eens naar HORAL. bvb.

     

    Probeer een paar bieren eens.  Koop u een fles geuze van 3 fontein of Cantillon.  Proef en geniet. Geef het niet te vlug op.  Probeer de smaak te overwinnen en te achterhalen. De smaak hangt wel af van de ouderdom van de lambik. Zoetzuur of zuur zoet.  Mals, droog???

     Op deze sites komt u alles te weten :

    http://welcome.to/horal

    http://www.zythos.be/dossiers/geuze/index.html

     


    Lambik De Troch (Wanbeek)

    15-06-2006 om 00:00 geschreven door William Roelens


    11-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaderdag - Big Chouffe dag

    30°C warm . Vaderdag.  Ons kleinkind Mauro komt met zijn ouders op bezoek.

    Dus een mooie gelegenheid om een flesje Big Chouffe te kraken.

    Het is trouwens een prachtige collectors Item fles die we zullen ontkurken.

     

    Big Chouffe is eigenlijk de “La Chouffe” een Ardeense blonde”

    Omdat dit Goddelijk bier achter het donkere groene glas zit van een Magnum fles (150cl) noemen ze het Big Chouffe.

     

    Eerst de mooi capsule met kabouter erop verwijderen en dan ontkurken.

    Het goudblonde bier heeft een mooie witte schuimkraag.

    De geuren van Belgian Ardenne gist komen ons tegemoet.

    Ook kruidige en fruitige geuren prikkelen onze neus.  Dit is een goed bier.

     

    De smaak is ook fruitig, iets zoetig.

    Zoet bittere afdronk.  Hoppig. Bloemen en Koriander?

     

    Het bier wordt ook hergist in de fles.  En heeft een fijn laagje op de bodem van de fles.  Daarom is het ook aangeraden om de fles rechtop te bewaren.  Ander krijg je het hele gistdepot in je glas.

     

    Met zijn Alcoholgehalte van 8% en dit warme weer is het geen echte dorstlesser.  Maar in de schaduw van de bomen heeft het toch iets feestelijk.

     

    Kortom een aanrader, maar dat wisten we al van voor we de fles ontkurkten.


    De mooie Collector fles




    Rugzijde van de fles

    11-06-2006 om 00:00 geschreven door William Roelens


    04-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Historische Foto op het Karakterbierweekend 2006 te Vichte
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Hr. Rudi Ghequire (site manager van Rodenbach - Roeselare) (Rodenbach Grand-Cru) en De Hr. Marc Strubbe (Brouwerij Strubbe - Ichtegem - Ichtegemse Grand-Cru) toosten met een Hoppigaard, het lekker bier van HOP op het succes van het bierweekend.

    04-06-2006 om 00:00 geschreven door William Roelens


    03-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Melse Koekoek op het Karakterbierweekend.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    De Melse koekoek wordt gebrouwen bij De Proefbrouwerij in Lochristi.  Het recept komt van Dany De Smet.  Samen met zijn echtgenote Marleen runnen zij de bierfirma "Slaapmutske".

    Op het etiket staat de Man van Melle.  Een typetje dat vertolkt werd door Bart De Pauw in Schalkse Ruiters.  Regelmatig komt de Man van Melle uit de Koekoekstraat in Melle regelmatig eens opduiken.

    Melse Koekoek is een warme donkerbruine kleur.  Beige schuim.
    Fijne pareling.  Het bier oogt goed.
    Het heeft een moutig aroma met toetsen van fruit.  Bosbessen, Kersen?
    De smaak is moutachtig, zoet en een fijne bitterheid.  Toffee?
    Een eignaardig biertje? Complex.
    6,4 % alc.vol.

    Slaapmutske bruin vind ik net ietsje beter of die Koekoek.
      Maar toch...

    03-06-2006 om 00:00 geschreven door William Roelens


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karakterbierweekend 2006 -
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Eén van de 70 Karakterbieren op het Karakterbierweekend van HOP was wel deze Rodenbach Grand-Cru.
    Het scheelde weinig of Rodenbach was niet aanwezig.  Door het wegvallen van een Waalse brouwerij hebben we ze zich toch nog een plaatsje kunnen geven.

    Rodenbach Grand-Cru hoef ik eigenlijk niet meer voor te stellen.  Het is een begrip geworden in de bierwereld.  Het is een van de beste Karakterbieren van de wereld.  Het behoord tot het West-Vlaams oud bruin.  Uniek in de wereld.
    Twee jaar gerijpt op eiken vaten maakt het deel uit van onze Belgische Biercultuur.

    Het is een rood bier met een beige schuimkraag die nog al vlug verdwijnt.
    Het aroma is zoals zure appelen smaken. Eiken en azijnachtige hemelse geuren ook donkere kersen zijn waarneembaar.
    De smaken zijn zuur, zoet.Kersen, citrus?.
    Een prachtig boeket.

    Een Wereldbier!!!!

    Rodenbach brouwt ook nog de Rodenbach en de Redbach.

    Het vermelden waard is dat deze Grand-Cru samen met Redbach een gouden medaille in de wacht sleepte op The 2006 Brewers Association World Beer Cup.

    03-06-2006 om 00:00 geschreven door William Roelens


    02-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FARO - Girardin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag zijn we de zaal gaan klaar zetten voor ons jaarlijks Karakterbierweekend.
    Laat in de avond arriveerde Gunter de vertegenwoordiger van brouwerij Girardin.  Het is de eerste maal dat deze brouwer-en geuzestekerij mee doet aan een festival.
    Toen zijn stand klaar was, nodigde Gunter ons uit om een glas faro van het vat te komen drinken.
    Een echte lekkernij.  Normaal is faro een gezoete lambik. Hij werd vroeger gezoet met kandijsuiker.  Het was  de goedkoopste en meest volkse drank, die vooral in trek was bij vrouwen en kinderen.  Faro zou in het Spaans gerstenat of gouden drank betekenen.
    Deze Farro was minder zoet.
    Lichtbruin van kleur.  Een boterachtige zoete geur.  De smaak was mals en niet zo zoet.
    Smaakte ik vijgen?
    Alhoewel ik geen echte zoetemule (iemand die van zoet houd) ben, dit bier was heerlijk.
    Een echte aanrader!

    Brouwerij Girardin

    Lindenbergstraat 10
    1700 Sint-Ulriks-Kapelle
    tel : +32 (0) 2 453 94 19
    fax : +32 (0) 2 453 94 19




    02-06-2006 om 00:00 geschreven door William Roelens


    01-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keizer Karel Blond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een volgend biertje die we konden proeven was Kezier Karel Blond.  Zeg maar de tegenhanger van de Robijnrode Charles Quint.
    Het bier werd voor de gelegenheid opgediend in een pot met drie oren.  Zeg maar de pot van Olen.
    Het is een hoog gegist biertje van 8,5 vol.%. 
    Het is een helder parelend bier met romige witte schuimkraag.  Fijne pareling.
    Het heeft fijne kruidige aroma's.
    Het smaakt vrij zoet.  Moutig en het heeft een kleine hopbitterheid.
    Een commercieel biertje.

    01-06-2006 om 00:00 geschreven door William Roelens


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kriek Mystic
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Uitgenodigd geweest voor de persvoorstelling van HoReCaSol-Kortrijk.  HoReCaSol is een spontane ontwikkeling van een vereniging tussen burgers uit de stad en daarbuiten, en de beleidsmensen uit diverse HoReCa-zaken.
    Deze persconferentie ging door in Café West-Vlaanderen, Grote markt te Kortrijk.
    Na de voorstelling konden we proeven van twee nieuwe bieren van brouwerij Haacht.
    Het eerste was Kriek Mystic.
    De basis van Mystic is witbier.  Met deze naam wil Haacht de nieuwsgierigheid van de consumenten prikkelen.
    Het is zoals alle fruitbieren erg zoet.  Het heeft slechts een alc vol. van 3,5%. Het zou de vrouwelijke consumenten moeten bekoren.  Het heeft mij alvast niet bekoort.
    Het zoveelste fruitbiertje waar de bijen graag zullen op afkomen.

    01-06-2006 om 00:00 geschreven door William Roelens




    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!