Inhoud blog
  • Tripels 52 - Val-Dieu Triple - Vilbas Bumm - Wulps Blondje
  • In het spoor van Nico Mattan - 't Vertier
  • 35ste Dinsdagnamiddag proeverij - Lazy Panda – Brewpakt - Seaking Zeewierstout - Mijnfiets – Stravius Goe straf Tripel – Stravius Goe straf Quadrupel.
  • 5 bieren 151 All - in Chinook - Gouden Carolus Classic - Hilleveld Wild Pale Ale - Maredsous Brune - Ne Grellige
  • 5 bieren 150 - Antiek Blond Super 5 Ale - Brown Ale Le Chasseur - Straffe Hendrik X-mas Blend - Ter Dolen Winter – Wintermaster
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 03-2006
  • 05-1984
  • 05-1983
    Gastenboek
  • Mooi fotoblog!
  • Een vrijdag bezoekje
  • Met aandacht gelezen!
  • Heel duidelijk
  • donkere Carlsberg

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Bierblog



    26-07-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TRIPELS 31 - Ch'ti Triple - Slaapmutske Bio Tripel - St. Bernardus Tripel






    TRIPELS 31




    Ch'ti Triple - Slaapmutske Bio Tripel - St. Bernardus Tripel












    Ch'ti Triple (8,3%Alc.Vol.)
    Brasserie Castelain - Benifontaine France







    Heldere goudkleurig bier met een gebroken witte schuimkraag


    De heerlijke geur van mout komt boven bij het uitschenken
    Ook een zoete zweem van karamel
    Sinaas

    De aanvang is fruitig
    Zachte moutigheid
    zoet
    De zoetigheid gaat over naar een beperkte kruidigheid
    Ook een minieme bitterheid komt naar boven.

    Het bier smaakt pittig
    Droog
    Evenwichtig
    Een Franse tripel met een duidelijke Belgische invloed
    Mag er zijn!









    Slaapmutske Bio Tripel (8,0%Alc.Vol.)
    Slaapmutske – Melle
    Gebrouwen bij de Proefbrouwerij – Lochristi







    Goudkleurig licht waas bier met een mooie witte stabiele schuimkraag

    Moutig aroma
    Tikje sinaas
    Honing

    Fruitige aanvang
    met een lichte hopbitterheid
    Koriander
    Grassig
    Degusteert vlot met een
    lekker mondgevoel
    Voldoende evenwicht
    De afdronk is licht kruidig
    Lekkere bio-tripel
    Gedegusteerd in Au Nouveau St.-Eloi een van de leukste cafeetjes van Poperinge/Watou











    St. Bernardus Tripel (8,0%Alc.Vol.)
    Brouwerij St. Bernardus – Watou

    Amberkleurig bier met een flinke witte schuimkraag

    Het aroma is zoet fruitig
    Banaantoetsen komen vrij
    Tikje gekonfijt fruit

    De eerste slokken zijn heerlijk
    Gistig
    Zoete en pittige toetsen wisselen elkaar af
    Karamel
    Banaan
    Honingprikken
    Een kleine bitterheid komt naar boven en zorgt voor evenwicht
    Lichte alcoholwarmte
    Mooie afdronk
    Perfect in balans
    Een TT’er (Top Tripel)



    Groeten
    William

    26-07-2021 om 10:19 geschreven door William Roelens


    14-07-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf bieren 97 - Abbaye d'Aulne Cuvee royale - Arthur's Legacy 10. Hop(e)less Ginny - Baceroth Bostroës Blondje – Bijen Blond - Dogfish Head / Rodenbach Vibrant P'Ocean





    Vijf bieren 97



    Abbaye d'Aulne Cuvee royale - Arthur's Legacy 10. Hop(e)less Ginny - Baceroth Bostroës Blondje – Bijen Blond -
    Dogfish Head / Rodenbach Vibrant P'Ocean













    Abbaye d'Aulne Cuvee royale (9,0%Alc.Vol.)
    Brasserie de l'Abbaye d'Aulne – Gozée







    Donkerbruin bier met een romige gebroken witte schuimkraag

    Lekker aroma van donker fruit
    Rozijntjes
    Broodtoetsen
    Karamelprik

    De eerste slokken zijn die van gebrande koffie
    Pruimpjes
    Rode wijn
    Karamel komt piepen
    Lichte kruidigheid
    Enige bitterheid
    Evenwichtig
    Droge afdronk
    Lekker toeristisch biertje









    Arthur's Legacy 10. Hop(e)less Ginny
    De Hoorn (Brouwerij Palm - Swinkels Family Brewers)







    Goudkleurig bier met een romige witte schuimkraag


    Kruidige neus
    Gember
    Koriander

    Ook de eerste slokken zijn kruidig
    Unieke smaak van jeneverbes
    Koriander
    Rozemarijn
    Soms een zoete suikertoets
    Maar meest een vervelende bitterheid
    Onevenwichtig
    Van het goede te veel!
    Niet echt mijn ding









    Baceroth Bostroës Blondje
    Brouwerij
    De Landtsheer– Buggenhout





    Helder blond bier met een fijne witte schuimkraag

    Mooie koolzuurdoorstroming

    Moutige neus
    Gistig
    Kruidige prikken

    Zoete aanzet
    Gistig
    Fruitige smaak van pompelmoes
    Tikje banaan
    Lichte hopbitterheid
    Volledig in evenwicht

    Fruitige afdronk
    Met een mooie bitterheid om af te sluiten
    Lekker!

    Dit heerlijke festivalbier werd gebrouwen tgv van 1.200 jaar Baasrode!
    Met dank aan Geroen Vansteenbrugge die het me bezorgde!









    Bijen Blond (6,2%Alc.Vol)
    De Heidebrouwerij – Ede (NL)

    Gebrouwen bij Leroy Breweries - Boezinge!







    Amberkleurig helder bier met een witte fijne schuimkraag

    Mooie koolzuur doorstroming

    Moutige neus
    Zoet
    Honing
    Karamel

    Zoete aanzet
    Suiker
    honing
    Tikje sinaas
    Lichte kruidigheid
    Verfrissend
    Licht bittere afdronk
    Geen top maar toch een lekker bier!









    Dogfish Head / Rodenbach Vibrant P'Ocean
    Dogfish Head Brewery (Boston Beer Co.)
    Rodenbach - Roeselare

    Amberkleurig bier met witte mooie schuimkraag

    Aroma’s van steenfruit
    Bosbessen
    Tikje kruidigheid
    Hout

    De eerste slokken zijn lichtzurig
    Zachte toetsen van bosbessen en vlierbessen
    Redelijk fruitig
    Droog
    Lichte kruidigheid
    Proeft vlot
    Weinig koolzuur
    Lichtzure afdronk
    Complex bier

    Rudy Ghequire (Algemeen Directeur Rodenbach) zegt het in de krant “De Tijd”
    dat Belgische brouwers het lastig hebben in de USA.
    Er zijn grote verschuivingen op de biermarkt
    De craft beers worden er aangevallen door de hard seltzers (spuitwater met aroma’s en alcohol, red.). Die hebben in korte tijd een groot marktaandeel veroverd. Dat heeft onder meer te maken met de lagere accijnzen op moutalcohol die in de seltzers wordt gebruikt.’
    Maar niet geklaagd Rodenbach draait er goed mee en ze bundelen hun krachten
    met Dogfish Head, de Amerikaanse nummer één in zure bieren. Op basis van Rodenbach en een van hun brouwsels brachten ze samen deze Vibrant P’Ocean uit, een heel zuur, droog, scherp en zoutig bier, typisch voor de Amerikaanse markt.








    Het degusteren van een bier doe je om er van te genieten.
    Bij het proeven zijn er veel aspecten die het aroma en de smaak kunnen bepalen.
    Bvb. de ouderdom, schenktemperatuur, omstandigheden of plaats waar u het proeft.
    Daarom zijn de bierbesprekingen hierboven de smaaksensatie die ik persoonlijk beleefd op het moment van proeven! Bij u kan dit dus volledig anders zijn.
    De smaakpapillen veranderen nu eenmaal van mens tot mens.

    Het kan gebeuren dat sommige besproken bieren niet meer te verkrijgen zijn omdat ze slechts éénmaal en/of in een klein volume gebrouwen worden!

    Groeten William







    14-07-2021 om 15:19 geschreven door William Roelens


    08-07-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefmans en Colruyt brouwen exclusief bier



    Liefmans en Colruyt brouwen exclusief bier




    Marc Coesens Brouwmeester bij brouwerij Liefmans brouwde, samen met Koen Debusschere en Jo Panneels van Colruyt Kriek-Brut Xtra. Het is een origineel en uniek bier waarbij verschillende Liefmans kriekbieren van diverse jaargangen geblend werden met een blond bier dat twee jaar op bourbon vaten heeft gerijpt én met kriekbier dat vier jaar op wijnvaten heeft gerijpt. Een craft blend waarin friszure smaken van krieken perfect in balans liggen en mooi harmoniëren met de warme toetsen van hout en vanille. Kriek-Brut Xtra (9,5%) is exclusief en in gelimiteerde oplage te verkrijgen bij Colruyt Laagste Prijzen vanaf 14 juli.






    Brouwerij Liefmans









    Kriek-Brut Xtra is een erg speciaal bier van 9.5 % alc, verkrijgbaar in een 75 cl fles en voorzien van een mooie papieren wikkel.






    Samen met Koen Debusschere (aankoper) en Jo Panneels (bierconsulent) van Colruyt, blendde brouwmeester Marc Coesens een uniek en gelimiteerd bier, dat exclusief te verkrijgen is in de Colruyt-winkels. Het resultaat is een uniek bier waarin fris zure smaken van krieken perfect in balans liggen en mooi harmoniëren met de warme toetsen van hout en vanille. Kriek-Brut Xtra is een erg speciaal bier van 9.5 % alc, verkrijgbaar in een 75 cl fles en voorzien van een mooie papieren wikkel.








    Olav Blancquaert, verkoopsdirecteur Liefmans verwelkomde de aanwezigen







    Koen Debusschere, aankoper Colruyt



    Koen Debusschere, aankoper bier bij Colruyt Laagste Prijzen: “Bier is belangrijk voor Colruyt en onze klanten komen ervoor naar ons. We willen onze klanten dan ook graag inspireren en laten ontdekken. Daarom zetten we constant in op vernieuwing en innovatie binnen ons assortiment. We zijn trots dat we samen met brouwerij Liefmans, een jarenlange partner, dit prachtige bier creëerden en dit nu aan onze klanten kunnen voorstellen.”








    Marc Coesens, brouwmeester Liefmans en Koen Debusschere, aankoper Colruyt



    Marc Coesens, brouwmeester Liefmans: “Deze Kriek-Brut Xtra is een gelimiteerde blend van kriekbieren van Liefmans van diverse jaargangen – van 2016 tot 2019 - met een blond bier dat twee jaar op bourbon vaten heeft gerijpt en ook nog met kriekbier van 2015 dat 4 jaar op wijnvaten heeft gerijpt. Het resultaat is een zeer geslaagde blend die we exclusief lanceren bij Colruyt. ”








    Olav Blancquaert vulde de glazen nog even bij



    Jo Panneels, bierconsulent Colruyt Laagste Prijzen: “Onze Kriek-Brut Xtra past heel goed bij desserten, zoals chocolademoelleux of zwartewoudgebak. Wie het bier eerder wil smaken bij een hoofdgerecht, die zou ik een gerecht als eend met een bosvruchtensausje aanraden. En natuurlijk kan je ook genieten van onze Kriek-Brut Xtra op een terrasje.”







    Annemie Declerck voorzitster van de vrienden van het Hopmuseum in gesprek met Zythologe Kristel Logie.








    Links Kriek-Brut Xtra een gelimiteerde blend van kriekbieren van Liefmans van diverse jaargangen – van 2016 tot 2019 - met een blond bier dat twee jaar op bourbon vaten heeft gerijpt en ook nog met kriekbier van 2015 dat 4 jaar op wijnvaten heeft gerijpt.
    Rechts een kriek van 2005











    Maarten Galland uitbater feestzaal Liefmans schonk nog eens bij!








    Annemie Declerck in gesprek met Chris Bauweraerts stichter van brouwerij Achouffe









    Kriek-Brut Xtra speciaalbier degusteer je best bij 6 °C.
    Zoetzuur
    Fruitig
    Volmondig
    Houtprik
    Tikje karamel

    Tannine
    Met de smaak van krieken
    Poepkes (rode snoepjes - gewassen kriekjes)
    Wijntoetsen

    Zoetzure afdronk


    Dit gelimiteerde specialbier is exclusief te koop bij Colruyt Laagste Prijzen vanaf 14 juli 2021. Richtprijs: 9,99 euro per fles.








    Ook biersommelier Sofie Vanrafelghem kwam even binnenwippen








    Jo Panneels, bierconsulent Colruyt, Koen Debusschere, aankoper Colruyt, Marc Coesens, brouwmeeser Liefmans, Elfried Anckaert, brouwmeester Liefmans, en Olav Blancquaert, verkoopsdirecteur Liefmans, zijn trots op hun nieuw bier 'Kriek-Brut Xtra' .





    Groeten
    William Roelens



    08-07-2021 om 10:59 geschreven door William Roelens


    03-07-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dinsdagnamiddagproeverij 24 - Messange - Bête noire - Stout’n Tseut - Tack’Ard



    Dinsdagnamiddagproeverij 24





    Onlangs met voordrachtgever en boezemvriend Geroen Vansteenbrugge na een lange coronatijd
    onze 24ste Dinsdagnamiddag proeverij kunnen houden.

    4 bieren stonden op het programma Messange (4,6% Alc.Vol.) Wilde Saison en Bête noire (7,0% Alc.Vol.) Jong bruin van Brasserie La Source Beer et Co – Brussel
    Stout’n Tseut (7,5% Alc.Vol.) - van Huisbrouwerij Den Tseut en
    Tack’Ard (10,0% Alc.Vol.) – Barrel aged beer
    gebrouwen door Bram Bas bij Brouwerij De Feniks – Gullegem





    Brussel is een nieuwe brouwerij rijker!
    Brouwerij “La Source” opende onlangs haar deuren in het Historische Byrrh gebouw.
    Byrrh is een aromatisch aperitief gemaakt van rode of witte wijn.
    Het kwam voor het eerst op de markt in 1866. Na de 2de oorlog zakte de markt helemaal in elkaar. In 1977 werd het overgenomen door PernoRicard. 

    Het Byrrh kreeg een nieuwe naam Be-Here
    De brouwerij is gevestigd in Tour é Taxis momenteel het brouwgebied bij uitstek!
    De brouwerijen En Stoemelings en No Science liggen aan de overkant van de straat en brouwerij Zenne ligt op een paar honderd meter afstand.






    Messange (4,6% Alc.Vol.) Wilde Saison







    Blond bier met een romige witte schuimkraag

    Aroma is redelijk hoppig
    Citrus in de hoofdrol
    Citroen

    Zurige aanzet
    Citroen
    Citroengeste
    Lichte bitterheid
    Hoppetoetsen
    Hout
    Smaakt naar oude geuze
    Smaakt naar oude tonnen
    Droog
    Evenwicht
    Lichtzure afdronk

    Een lekker zurig zomerbier










    Bête noire (7,0% Alc.Vol.) Jong bruin








    Donker amberkleurig bier met beige schuimkraag

    Zoet aroma
    Moutig (haver)
    Brood
    Wilde zurige toets
    Karamel in de diepte

    De eerste slokken zijn zurig
    Oud bruin
    Houttoets
    Type geuze
    wilde gist
    Lichte zoete toets
    Soms een wijntoets

    De smaak komt bijna overeen met het bier hierboven
    Lekkere dorstlesser


    En nu had Geroen voor onze dinsdagnamiddagproeverij twee bieren mee van deze brouwerij. Wij moesten ze wel uit het flesje uitschenken wat als u als gast de brouwerij bezoekt dit kan doen uit kranen die aangesloten zijn aan 600 liter vaten!
    Dus verser kan niet! Vandaar ook hun naam La Source of De Bron.
    De brouwerij heeft een tiental bieren zoals Tripels, Porters Stouts en IPA’s zoals u ziet een hele reeks variëteiten!
    Ondanks de voorliefde voor blikjes waren onze bieren in normale flesjes.
    Wij proefden twee 37,5 cl bieren de Messange (4,6% Alc.Vol.) een wilde saison en Bête noire, een jong bruin








    Stout’n Tseut(7,5% Alc.Vol.)







    Donker tot zwart bier met beige schuimkraag

    Gebrand aroma
    Rooktoets

    De eerste slok is een beetje waterachtig
    Gebrande smaak
    Koffietoets
    Tikje nootachtig
    Lichte bitterheid
    Tikje zurigheid
    Chocolade
    Voldoende evenwicht
    Zachte koolzuurprikkel
    Lichtbittere afdronk
    Lichte gebrande nasmaak
    Niet slecht en toegankelijk

    Maar een beetje braafjes (ietsje meer power verwacht)
    Toch smaakvol voor slechts 7,5%



    Lees ook het nieuwe speltbier van Den Tseut

    https://blog.seniorennet.be/bierblog/archief.php?ID=632660













    Tack’Ard (10,0% Alc.Vol.) – Barrel aged beer
    Het bier wordt ook Bram Brass Brewer’s Nightmare Ardmore BA






    Donker tot zwart bier met een lichtbruine schuimkraag

    De neus ruikt gerookt aroma
    Zoetjes
    Vanilletoets


    Geroosterde mout
    Suiker
    Chocolade dringt zich effentjes op
    Wiener melange Koffie
    Lichte alcohol
    Ook een kruidige prik
    Zoete afdronk met een licht bittere toets
    Fantastisch!
    Zetelbier bij een Netflixserie





    Groeten en tot een volgende
    Geroen en William





    03-07-2021 om 10:39 geschreven door William Roelens




    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!