Inhoud blog
  • Tripels 52 - Val-Dieu Triple - Vilbas Bumm - Wulps Blondje
  • In het spoor van Nico Mattan - 't Vertier
  • 35ste Dinsdagnamiddag proeverij - Lazy Panda – Brewpakt - Seaking Zeewierstout - Mijnfiets – Stravius Goe straf Tripel – Stravius Goe straf Quadrupel.
  • 5 bieren 151 All - in Chinook - Gouden Carolus Classic - Hilleveld Wild Pale Ale - Maredsous Brune - Ne Grellige
  • 5 bieren 150 - Antiek Blond Super 5 Ale - Brown Ale Le Chasseur - Straffe Hendrik X-mas Blend - Ter Dolen Winter – Wintermaster
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 03-2006
  • 05-1984
  • 05-1983
    Gastenboek
  • Mooi fotoblog!
  • Een vrijdag bezoekje
  • Met aandacht gelezen!
  • Heel duidelijk
  • donkere Carlsberg

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Bierblog



    22-04-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf bieren die u smaakpapillen versieren 91 - L'Ensemble di Montalcino - Gouden Carolus Christmas - Lambic & Stout Timmermans - Lustrum Vicaris - Maitre Quid








    Vijf bieren die u smaakpapillen versieren 91






    L'Ensemble di Montalcino - Gouden Carolus Christmas - Lambic & Stout Timmermans - Lustrum Vicaris - Maitre Quid








    L'Ensemble di Montalcino (13% Alc.Vol.)
    Brouwerij De Dochter van de Korenaar - Baarle Hertog








    Bruin mahoniehoutkleurig bier met een gebroken fijne witte schuimkraag

    Het aroma ruikt naar zoet gedroogd fruit
    Licht gebrande mout
    Tikje wijnaroma

    De eerste slokken zijn overheerlijk
    Rood fruit steelt de hoofdrol
    Karamel
    Een licht aangenaam zuurtje
    Alle smaken vloeien perfect in elkaar.
    Een lichte wijnsmaak komt naar boven
    Tikje hout
    Ondanks de 13% is er weinig alcoholwarmte
    Lichtzure uitvloei
    Knaller van formaat!











    Gouden Carolus Christmas (10,5%Alc.Vol.)
    Brouwerij Het Anker – Mechelen







    Donkerbruin bier met een romige beige schuimkraag

    Geurig aroma van donker fruit
    Tikje vanille
    Karamel

    De eerste slokken zijn hemels!
    Donker fruit
    Rozijntjes
    Tikje zoethout
    Geroosterde hints
    Kruidig
    Soms een licht zuurtje heel diep!
    Alle smaken vloeien mooi in elkaar
    Zoete afdronk
    Fantastisch bier
    U hoef niet te wachten tot de Kerst om dit bier te nuttigen!











    Lambic & Stout (6,0%Alc.Vol.)
    Timmermans / Guinness - Itterbeek






    Donkerbruin met rode tinten bier met gebroken witte schuimkraag

     De neus is zuurzoet
    tikje eiken hout
    Kersen


    De eerste smaak is die van ingelgde kersen
    Gevolgd door een lichte bitterheid
    Geroosterde mout
    Toetsen van hout
    Na elke slok komt er een aangename bitterheid
    Stout is duidelijk aanwezig
    De lambiek iets minder.
    Droge en geroosterde afdronk
    Een smakelijke 37,5 cl mix



    Guinness & Timmermans creëerden deze geweldige blend van 3 unieke bieren: Guinness West Indies Porter (1801), Guinness Special Export (voor het eerst gebrouwen in 1944 exclusief voor John Martin) en Timmermans Oude Kriek ('s werelds oudste lambiekbrouwerij).










    Lustrum Vicaris 15 years (6,5%Alc.Vol.)
    Brouwerij Dilewyns – Dendermonde






    Goudkleurig bier met witte schuimkraag


    Fruitige neus die me bevalt

    Bloemig
    Zoete prikken

    De smaak zet het fruitige verder
    Zachte hopbitterheid
    Lichte kruidigheid
    Koriander?
    Mocht toch iets bitterder geweest zijn
    Droge afdronk
    Licht bittere nasmaak
    De toetsen van vlas haal ik er niet uit!
    Toegankelijk bier voor iedereen en dit is toch de bedoeling!


    Vicaris Lustrum is een feestbier gebrouwen ter gelegenheid van het vijftienjarig bestaan van Vicaris en het tienjarig bestaan van de brouwerij.
    Dit helder goudblond bier combineert de ambacht van het brouwen met die van de vlasbewerking.













    Maitre Quad (9,5% Alc.Vol.)
    Brouwerij De Meester - Stasegem/Harelbeke





    Donkerbruin bier met een romige beige schuimkraag

    Zoet aroma van gebrande mout
    Karamel
    Pruimpjes
    gekonfijt rijp fruit

    De eerste slokken zijn zoet
    Koffietoets

    geroosterde bitterheid
    Fruitig
    Tikje zoethout heel ver weg
    Lichte alcoholwarmte
    Evenwicht
    Romig
    Lekker bruin bier!




    Het degusteren van een bier doe je om er van te genieten.
    Bij het proeven zijn er veel aspecten die het aroma en de smaak kunnen bepalen.
    Bvb. de ouderdom, schenktemperatuur, omstandigheden of plaats waar u het proeft.
    Daarom zijn de bierbesprekingen hierboven de smaaksensatie die ik persoonlijk beleefd op het moment van proeven! Bij u kan dit dus volledig anders zijn.
    De smaakpapillen veranderen nu eenmaal van mens tot mens.

    Het kan gebeuren dat sommige besproken bieren niet meer te verkrijgen zijn omdat ze slechts éénmaal en/of in een klein volume gebrouwen worden!




    Groeten William









    22-04-2021 om 16:03 geschreven door William Roelens


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 jaar Ename: Gezegend zij het nieuwe glas Nieuw Ename glas zorgt voor optimale smaakbeleving
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



    PERSBERICHT


    30 jaar Ename: Gezegend zij het nieuwe glas
    Nieuw Ename glas zorgt voor optimale smaakbeleving





    2020 had een feestjaar moeten zijn voor Brouwerij Roman, de oudste familiebrouwerij van België. Die vierde niet alleen haar 475e verjaardag maar ook Ename mocht dertig kaarsjes uitblazen. Helaas strooide het coronavirus roet in het eten van de feestelijkheden. Daarom krijgt Ename - 31 jaar jaar na de lancering - bij de aankomende heropening van de horeca een nieuw, uniek glas dat zorgt voor een optimale smaakbeleving.

    Een nieuwe start, een nieuw glas
    De horeca heeft opnieuw perspectief. Op zaterdag 8 mei mogen de terrassen van cafés en restaurants na een sluiting van bijna zeven maanden weer opengaan. Carlo Roman: "De nieuwe start van de horeca zal gepaard gaan met een nieuw Ename glas dat de beleving van de bierdrinker naar een nog hoger niveau zal tillen. We kijken dus heel hard uit naar de heropening van de horeca én de introductie van het nieuwe glas."

    Unieke vorm
    Het glas onderscheidt zich in de eerste plaats door zijn unieke vorm: De gekende nis in het Ename logo diende als inspiratie voor de vorm van de kelk: draai de nis om en je krijgt de mooie, open vorm van het nieuwe glas, legt marketing manager Thomas Lauwaert uit. "Maar het meest opvallende element aan het glas is het bijzondere voetstuk, waar opnieuw de nis in verwerkt zit. Alle elementen samen zorgen ervoor dat het glas een pak eleganter oogt dan het vorige."

    Optimale smaakbeleving, zowel thuis als op café
    Bij het degusteren van bier worden verschillende zintuigen geprikkeld. Niet alleen de smaak- maar ook de reukzin is heel belangrijk. Zo bepalen de vorm en de grootte van de opening van het glas mee welke aroma's er waargenomen worden tijdens het proeven. Door de open vorm van het glas komen alle aroma's mooi vrij waardoor de Ename abdijbieren optimaal tot hun recht komen, benadrukt Thomas. Een leuk extraatje is de toevoeging van de gegraveerde nis onderaan het glas: die zorgt voor schuimstabiliteit en levendigheid in het bier door een voortdurende stroom van koolzuur. Een mooie schuimkraag en voldoende bubbels zijn dus verzekerd. Het glas is beschikbaar in 33cl en 25cl, genieten kan dus zowel thuis als op café (van 't vat)




    22-04-2021 om 10:31 geschreven door William Roelens


    19-04-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Persbericht Het Anker - Eerste Belgische trein op Gouden Carolus Collector's Edition 2021





    Persbericht Het Anker


    Eerste Belgische trein op
    Gouden Carolus Collector's Edition 2021



    Ieder jaar krijgt een artiest carte blanche om een ontwerp te maken voor de drieliterfles Gouden Carolus Classic, het collector’s item van Brouwerij Het Anker. Dit jaar leefde medewerker Ward Baes zich uit op de Jeroboam-fles. Hij liet zich inspireren door de eerste treinreis op het Europese vasteland. Hij vereeuwigde ‘De Olifant’, een van de eerste locomotieven die van Brussel naar Mechelen reed, in graffitistijl op de fles.
    Die is sedert 19 april te koop.




    Ward Baes




    Trots op Mechelen
    “Toen ik aan het brainstormen was over onderwerpen voor de Collector’s Edition, moest ik meteen aan het nieuwe station denken. Ik ben trots op onze stad, en op het station. Wist je dat dat het centrale punt is van het Belgische spoorwegnet?” vertelt Ward Baes. Hij stookt al 7 jaar Gouden Carolus whisky en maakte daarnaast naam als graffitikunstenaar Wayward. Daarom kreeg hij van zijn collega’s de vrijheid om de Gouden Carolus Collector’s Edition 2021 te ontwerpen in graffitistijl.


    Eerste treinrit
    Op 5 mei 1835 reden de drie eerste treinen op het Europese vasteland van Brussel naar Mechelen. Het was wereldnieuws, want Brussel werd de eerste hoofdstad ter wereld met een treinverbinding. Elke trein werd gesleept door een prachtige stoomlocomotief: La Flèche, Stephenson en L’Eléphant, of De Olifant. “Vooral de vormen van De Olifant inspireerden me. Wat een prachtige machine! De trein op de fles is uiteindelijk geen exacte kopie geworden, maar is wel gebaseerd op die locomotief. Ik vind het resultaat op de fles prachtig en ben heel blij dat ik de kans heb gekregen om hem te mogen ontwerpen.”


    Beperkte uitgave
    Zoals ieder jaar werden er maar 1.500 flessen gemaakt van deze Collector’s Edition. Ze zijn te koop in de betere drankenhandel en de brouwerijwinkel in Mechelen.








    Persinfo
    Veerle Goossens

    https://www.hetanker.be/nl



    Groeten
    William

    19-04-2021 om 00:00 geschreven door William Roelens


    15-04-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.75 JAAR BROUWERIJ ST.BERNARDUS - BOEK ‘ST.BERNARDUS’





    75 JAAR BROUWERIJ ST.BERNARDUS

    BOEK ‘ST.BERNARDUS’









    We schrijven 1946. Het jaar waarin de broers Evariste en Antoine Deconinck de kaasmakerij die ze overgenomen hadden van de naar Watou uitgeweken trappisten van Mont des Cats stilaan omtoverden naar een brouwerij. Dat deden ze op vraag van de trappisten van Westvleteren die op dat moment beslisten om hun brouwersactiviteiten te beperken tot hun eigen gemeenschap.

    Dit en veel meer geschiedenis vind je in het gloednieuw boek dat Brouwerij St. Bernardus lanceert naar aanleiding van de 75ste verjaardag van hun brouwerij. 











    In het boek gaan ze ook dieper in op hun brouwproces, ze vertellen er welk pad hun eigenaars hebben bewandeld om tot het punt te komen waar ze nu staan, maar bovenal proberen ze de liefde voor hun bier en hun vak te beschrijven in geuren en kleuren.

    Het boek brengt niet enkel verhalen van vroeger, toen en nu maar biedt ook de mogelijkheid om ermee aan de slag te gaan. Net zoals we in ons dagelijkse doen en laten gedreven zijn om duurzame samenwerkingen op poten te zetten met lokale en regionale bedrijven & ondernemers in functie van productie, expansie, horeca- en bezoekerswerking, enz. hebben ze ook voor het boek deze filosofie ter harte genomen.

    De biercocktails werden gecreëerd in samenwerking met Deluxe Distillery uit Kuurne en het is absoluut geen toeval dat er zoveel chefs uit de regio rond de brouwerij preus lik fjirtig aanwezig zijn met hun St.Bernardus signature dishes. Op die manier wensen ze als brouwerij ook een verhaal te vertellen van de regio en een katalysator te zijn van de economie en het toerisme van hun schone streek.

    Het gastronomisch hoofdstuk van hun boek geeft bijgevolg een forum aan een rits van lokale, regionale, nationale en internationale chefs, al dan niet voorzien van de obligate Michelin sterren. Namedropping? Tim Boury van Restaurant Boury**, Michael & Franky Vanderhaeghe van Hostellerie St.Nicolas**, Bert Recour van Restaurant Pegasus, Raf Sainte van De Gebrande Winning (onlangs nog verkozen tot het beste bierrestaurant ter wereld), Johan Vanhaute van Hotel Ariane (sinds 2013 onafgebroken verkozen tot het beste hotel van België), Dirk Battheu van Restaurant ’t Blauwershuys, Nelson Tanate van het Nederlandse Restaurant De Librije***, Stefaan Coutteneye van Restaurant ’t Hommelhof, Peter Goossens van ’t Hof van Cleve***, hun eigenste Filip Lebbe van Bar Bernard en ga zomaar door.








    Zaakvoerders Hans & Julie Depypere



    Zaakvoerders Hans & Julie Depypere: “Net zoals we bij het maken van ons bier streven naar een onberispelijke kwaliteit, hebben we deze maatstaf ook gehanteerd bij de creatie van dit boek. We zijn ongelofelijk dankbaar dat er zoveel chefs hun vrijwillige medewerking hebben verleend, we zijn trots op ons team die bij de totstandkoming bij wijze van spreken bloed, zweet en tranen heeft verloren maar bovenal zijn we fier dat we op deze manier het verhaal van onze prachtige familiebrouwerij op een nieuwe manier naar buiten kunnen brengen. We voelen ons klaar voor de volgende 75 jaar!”

    Praktisch

    Het boek verschijnt in 3 talen (Nederlands, Engels en Frans) en telt 192 pagina’s;

    Het boek wordt uitgegeven door Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts, o.a. bekend van de boeken van Sandra Bekkari, Nina Mouton, LikeMe, Stefaan Degand, Mathieu Terryn en Thomas De Gendt maar ook van TV-programma’s als ‘De Cel Vermiste Personen’, ‘Lotgenoten’, ‘Durven Falen’ en vele andere;

    Het boek is beschikbaar in de betere boek- en drankenhandel maar ook in de brouwerijwinkel en via de webshop van de brouwerij.










    LIMITED EDITION 75 JAAR BIER

    Net zoals ze naar aanleiding van de 60ste verjaardag van de brouwerij een eenmalig, limited edition bier op de markt brachten, gaan ze eind 2021 ook een nieuw bier lanceren dat een beperkte oplage zal kennen. Welk bier dat precies gaat zijn, dat gaat de brouwerij communiceren in de loop van de herfst. Wens je als fan of consument daar als één van de eerste van op de hoogte gebracht te worden? Dan raden ze iedereen aan om zich via hun website in te schrijven op hun nieuwsbrief.


    FEEST

    Wat is een verjaardag zonder feest? Oorspronkelijk plande de brouwerij om in de zomer van dit jaar een heus feest op poten te zetten maar ook hier heeft COVID-19 een stokje in de wielen gestoken. Maar niet getreurd, dat geeft hen des te meer tijd om alles uit de kast te halen om in de zomer van 2022 er helemaal te staan. Wat kan je verwachten? Ze plannen een meerdaags openluchtevenement in de buurt van de brouwerij onder de noemer ‘Barn Bernard’. Het zal een Hemels Evenement worden waar naast onze onvolprezen Hemelse Nectar ook ruimte zal zijn voor een sterk programmatorisch aanbod en dito culinaire invulling, beide natuurlijk terug met de nodige lokale touch. Ook hier raad de brouwerij de geïnteresseerden aan om zich via hun website in te schrijven op hun nieuwsbrief, zo verneem je uit eerste bron alle details over dit feest.

    Het evenement maakt ook deel uit van de nieuwe ‘Grote Goesting’ campagne van Westtoer, waarbij o.a. diners op unieke plekken in de kijker worden gezet.





    NIEUW BLIK ST.BERNARDUS WIT









    Sales Manager Marco Passarella : Het is maar een klein jaar geleden dat we voor het eerst uitpakten met een bier in blik (St.Bernardus Tokyo) en vandaag voegen we daar graag een 2de aan toe. St.Bernardus Wit bestaat natuurlijk al langer maar de internationale vraag om het bier ook aan te bieden in blik konden we niet langer in de wind slaan.



    In het buitenland is speciaalbier in blik al heel goed ingeburgerd, onze klanten beseffen dat je blikken overal makkelijk kan meenemen. Het is erg handig om bij een buitenactiviteit, bijvoorbeeld na het sporten, bij een picknick of een wandeling in de natuur eens niet te moeten denken aan die flesjes leeggoed. Je neemt gewoon je lege blikjes mee naar huis en sorteert ze bij jouw PMD. Zeker voor een verfrissend en dorstlessend zomers bier waarvan het de bedoeling is om het jong en ‘vers’ te drinken (lees: geen bewaarbier) is blik als verpakking een goed idee. Als je bier langer wil bewaren, blijf je best bij flessenbier. Onze blikken hebben een THT (ten minste houdbaar tot datum) van 18 maanden.

    Tot slot is het natuurlijk ook zo dat blik minder zwaar is en volledig te recycleren, dit betekent een positief duurzame impact op het milieu. Bovendien is het in functie van de bewaring van het bier ook goed dat er geen licht aan het bier kan.

    Vandaar, St.Bernardus Wit in blik is een perfecte aanvulling in ons gamma.”


    Type & kleur

    St.Bernardus Wit in blik is een traditioneel Belgisch, ongefilterd witbier van alc. 5.0% vol. Het bier werd ontwikkeld in samenwerking met de legendarische meesterbrouwer Pierre Celis, die in zijn ééntje verantwoordelijk was voor de opmars van witbier in de jaren ’60. St.Bernardus Wit onderscheidt zich door de aantrekkelijke goudgele kleur die verhuld wordt in een sublieme sluier om te resulteren in een authentiek Belgisch troebel witbier.


    Karakter – smaak – aroma’s - culinair

    St.Bernardus Wit is gekend om zijn prikkelende aroma’s van koriander en sinaasappel, met op de achtergrond een toets van pittige kruidnagel en fruitige citrus geuren. De energieke kruiden en de romigheid van de tarwe zorgen voor een meesterlijke evenwichtige smaaksensatie. Het zachte mondgevoel herbergt een heerlijk samenspel van een zoete moutsmaak met een verfrissende aciditeit en wordt afgesloten met een frisse nasmaak.

    Dit bier is ongelooflijk veelzijdig voor het gebruik in combinaties met gerechten uit alle uithoeken van de mondiale keuken. Het komt misschien nog het meest tot zijn recht als verfrissende factor bij romige gerechten als risotto en bij zeevruchten & witte vis. Fan van citroen bij jouw vis? Zeker doen, de citrustinten van St.Bernardus Wit zullen jouw gerecht alleen maar sterker uit de verf doen komen.

    Verpakking

    Arno Kiss - Belgische illustrator

    De Antwerpse illustrator Arno Kiss is het levende bewijs dat je wel degelijk meteen met een welluidende artiestennaam ter wereld kan komen. Hoewel hij geen gitaren speelt, noch zich dagelijks bij het ochtendgloren maquilleert als Gene Simmons & co, heeft hij toch al vaak zijn artistieke capaciteiten mogen uiten in de muziekscène. Zo mocht onder meer tourposters ontwerpen voor Metallica, Ween, Arctic Monkeys, Mumford & Sons, Death Cab For Cutie, Queens Of The Stone Age, The War On Drugs en vele anderen. Zowel voor de Netflix reeks “I’m not okay with this” als voor de samenwerking tussen Travis Scott & Fortnite mocht hij verschillende officiële illustraties creëren. Met het nieuwe artwork voor St.Bernardus Wit in blik wil hij vooral het contrast tussen de moderne brouwerij en de landelijke omgeving visualiseren. Vind jij de grappige details die hij in het ontwerp heeft ‘verstopt’?


    www.sintbernardus.be/wit

     

    Info

    Het blik is beschikbaar in Colruyt en de betere drankenhandel.

    Wens je nog meer informatie over St.Bernardus Wit?
    Contacteer ons gerust via marketing@sintbernardus.be of neem een kijkje via www.sintbernardus.be/wit











    INFO


    Trappistenweg 23

    8978 Watou
    +32 57 38 80 21
    BE 0463544291

    Brouwerij St.Bernardus



    Met dank aan Annemie Declerck voor de foto's










    15-04-2021 om 10:32 geschreven door William Roelens


    13-04-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tripels 28 - Oxfarm Tripel - Werbrouck Tripel Amber - Weldebrouck Tripel




    TRIPELS 28





    Oxfarm Tripel - Werbrouck Tripel Amber - Weldebrouck Tripel












    Oxfam We Want Juste Fair Tripel (8,5%Alc.Vol.)
    Brasserie des Géants (Brasserie des Légendes) – Irchonwelz









    Donkerblond bier met een witte romige schuimkop

    Zoet fruitig aroma
    Citrus
    Granig

    Zoete aanzet
    Licht moutig
    Frisse smaak
    Tikje kruidigheid tussendoor
    Ook een zachte bitterheid
    Mooi in balans
    Beetje alcoholwarmte in de mond
    Droge afdronk
    Aangenaam bier om te degusteren

    Heeft in 2019 de Bronzen medaille gewonnen op de World Beer Awards in de categorie Belgian Style Tripel.


    Belgisch kwaliteitsbier, fairder dan fair? Da’s JUSTE! | Oxfam-Wereldwinkels










    Werbrouck Tripel Amber (9,5%Alc.Vol.)
    Brouwerij Werbrouck - Roesbrugge
    Gebrouwen bij The Brew Society - Heule







    Amberkleurig helder bier met een gebroken witte schuimkraag


    De neus is kruidig
    Kruidnagel
    Zoethout

    De smaak is zoet
    Honing
    Een gembertoets?
    Alcoholwarmte
    Fruitigheid van banaan
    De kruidigheid neemt de bovenhand
    Lichte bitterheid
    De afdronk is zoet kruidig
    Ook veel kruidigheid in de nasmaak
    Niet iedereen zal deze kruidige tripel lusten maar ik ben er fan van






    Reeds vele jaren is Conrad Werbrouck gepassioneerd door het gerstenat.
    Hij is ook al een tijd bezig met het creëren van eigen bieren in het Oost-Vlaamse Olsene.
    Door de vele positieve reacties groeide het idee om het professioneler aan te pakken.
    Aangezien zijn zoon Sam en zijn echtgenote tijdens het weekend werkzaam waren in de horeca was de stap vlug gezet.
    In Roesbrugge een dorp aan de IJzer en deelgemeente van de bierstad Poperinge  kochten ze het prachtige pand ‘De Gouden Arend’
    Het is de bedoeling om er later een eigen brouwerij op te richten.
    De voorbereidingen zijn er al deels verwezenlijkt maar door de Corona crisis zijn die momenteel stil gelegd.
    Voorlopig laten ze hun bier brouwen bij The Brew Society in Heule.
    Naast hun bieren brengen ze ook verschillende gin’s op de markt!











    Weldebrouck Tripel (8,5%Alc.Vol)
    Microbrouwerij Weldebrouck – Willebroek





    Goudkleurig met een witte romige schuimkraag
    Vlotte carbonatie

    De neus ruikt een moutig aroma
    Fruitige toetsen
    Lichte kruidigheid van specerij - kruidnagel

    De eerste slokken zijn zoet
    Kruidigheid komt boven
    Een overrijpte fruitigheid neemt langzaam de bovenhand
    Niet volledig in evenwicht
    Tikje alcohol
    Licht zoet bittere afdronk
    Niet slecht maar er bestaan betere tripels.






    Met zijn Tripel Weldebrouck zette Luc Piessens in 2014 de gemeente Willebroek op de bierkaart.
    Jaren lang was er geen brouwerij meer actief.
    Aan hun beroemd populair stoofvlees van paardenvlees was er eindelijk een bier om het te vergezellen.
    De naam van het bier verwijst naar de naam van de gemeente.
    Luc was leerling aan de brouwerijschool in Gent.
    Zoals veel brouwers brouwde hij voor de familie-en vriendenkring.
    De Weldebrouck Tripel wordt gebrouwen met een eigen gekweekte gist.
    Het etiket toont een portret van de papierfabriek villa De Nayer.



    Groeten
    William







    13-04-2021 om 10:54 geschreven door William Roelens


    10-04-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 Beestige bieren - Flurk Hopper - Ganz Geit - Godisvremd - Angèle La Chatte - Leute Bokbier - Voske





    6 Beestige bieren








    Flurk Hopper (6,0% Alc.Vol.)
    De Flurkbrouwers – Neerijse




    Amberkleurig helder bier met witte schuimkraag

    Hoppig aroma
    Fruitig
    Hoppig
    Citrus

    De eerste slokken geven een mooie bitterheid
    Moutig
    Hoppig
    Citrus in de mond
    Droog
    Aanhoudende bitterheid
    Soms een zoetje tussendoor
    Hints van pompelmoes – Perzik?
    Bittere afdronk
    Lekker zachte IPA









    Ganz Geit (5,5% Alc.Vol)
    De Mortselarij - Mortsel






    Wazig Blond bier met een witte schuimkraag

    Moutige neus
    Hoppige prikjes
    Tikje kruidigheid

    Aangename start
    Zacht
    Lichtbittere hoptoetsen
    Ook een fruitigheid komt naar boven
    Mooi evenwicht
    Droge afdronk
    Vlot drinkbaar aangenaam bier
    Een lekkere doordrinker









    Godisvremd (6,5%Alc.Vol.)
    Brouwerij Vissenberg – Vremde voor Vennehoeve
    Vennehoeve – Zandhoven






    Blond helder bier met een mooie witte schuimkraag


    Moutig aroma
    Gist
    Kruidigheid van Vlierbloesem
    Fruitig (Sinaas) 

    Scherpe aanzet
    Kruidigheid van Vlierbloesem
    Gistig
    Lichte hop bitterheid
    Sinaas
    Licht zuurtje komt even piepen
    Evenwicht
    Droge afdronk
    Kruidige nasmaak
    Niet slecht!

    Godisvremd kun je op z’n Antwerps lezen als ‘Ga eens vreemd!












    Angèle La Chatte (7,0% Alc.Vol)
    Brasserie des Tchèts - Flohimont, Belgisch Luxemburg






    Roodbruin bier met een gebroken witte minuscule schuimkraag

    Weinig koolzuur

    Moutig aroma
    Heel diep duiken zoete prikken op
    Pruimpjes
    Tikje kruidigheid

    Licht bittere aanzet
    Geroosterde mout
    Heel diep een prikje karamel
    Beetje waterachtig

    bitterheid blijft aanhouden
    Geen evenwicht
    Bittere afdronk

    Aroma is leuker dan de smaak
    Beter verwacht!








    Leute Bokbier (7,5% Alc.Vol)
    Brouwerij Van Steenberge – Etvelde







    Kastanjebruin bier met een dikke licht beige schuimkraag


    Een klein beetje saturisatie.

    De neus heeft een moutachtig aroma
    kruidig
    Karamel

    De smaak is moutig
    Geroosterde prikken
    Karameltoetsjes
    Een lichte bitterheid streelt de smaakpapillen
    Rumtoetsje
    Ietwat geparfumeerd.
    Een lichte saturatie was waarneembaar maar stoorde niet echt
    Droge afdronk
    Lekker bier









    Voske (5,3% Alc.Vol)
    Microbrouwerij Beer 4 Nature - Mol




    Amberkleurig helder bier met een fijne witte schuikraag


    Moutige neus
    Lichte brett in de neus

    De eerste toets is een licht lambieksmaakje
    Karamel
    Een lichte bitterheid komt piepen
    Licht zuurtje tussendoor
    Wilde gist
    Licht zurige afdronk
    mooie nabitterheid
    Droge nasmaak

    Prachtig bier met heel veel smaak voor 5,3%
    Mooi etiket











    Wederom een geslaagde verassende bierbox van de Waregemse bierfanaten die met hun Boerderijpakket 2021 voor proefvreugde zorgden in deze triestige Coronatijd !

    Mijn smaakpapillen waren blij

    en dit is het voornaamste volgens mij!


    Groeten
    William






    10-04-2021 om 11:34 geschreven door William Roelens


    06-04-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf bieren die u smaakpapillen versieren 90 - Gulden Draak Brewmaster - Kroost - Ma Mere Speciale - Mareklop Quadrupel - See The Nothern Lights Grand Cru










    Vijf bieren die u smaakpapillen versieren 90




    Gulden Draak Brewmaster - Kroost - Ma Mere Speciale - Mareklop Quadrupel -
    See The Nothern Lights Grand Cru










    Gulden Draak Brewmaster(10,5%Alc.Vol)
    Brouwerij Van Steenberge - Ertvelde








    Donker amberkleurig bier met een kleine witte schuimkraag

    Het aroma is aangenaam om te ruiken
    Fruitige neus
    Karamelmout
    Tikje kruidnagel?

    De aanzet is zoet
    Karamel
    Donker fruit rozijntjes - pruimen
    Ook in de smaak een tikje kruidnagel
    Zacht
    Evenwichtig
    Warme alcohol toets
    Zoete afdronk
    Bier om te genieten bij een Netflixserie!









    Kroost (6,0%Alc.Vol)
    Gebrouwen bij Bierselect (Gent)







    Donkerblond bier met een romige dikke schuimkraag

    De neus ruikt fruitige prikken
    Banaan
    Moutig

    De eerste slokken zijn redelijk zoet
    Ook hier tikjes van fruit
    Citrus
    banaan
    Niet overweldigend maar toch aanwezig
    Lichte hopbitterheid komt naar boven
    Tikje metaal
    Evenwichtig
    Slecht? Nee – Lekker? Kan beter









    Ma Mere Speciale (6,0%Alc.Vol)
    Brouwerij De Leite - Ruddervoorde







    Goudkleurig bier met een romige witte schuimkraag


    De neus ruikt zacht fruitig
    Mandarijn
    Tikje kruidig

    De aanzet is zacht fruitig – perzik
    Tikje honing
    Moutige prikken
    Malse pittige bitterheid
    Licht hoppig
    Mooi in balans
    Droge fruitige afdronk
    Een lekker glas Ruddevoorde bier









    Mareklop Quadrupel(12,0%Alc.Vol)
    Gebrouwen bij ’t Hofbrouwerijke – Beerzel







    Donker tot zwart bier
    lichtbruine schuimkraag

    Koffie aroma
    gist
    Tikje chocolat en licht nootachtig

    Bitter aanzet
    Met een lichtzoete toets in de achtergrond.
    Zoethout in de verte
    Gebrande mout
    Donkerfruit
    Warm alcoholtoets
    Licht bittere afdronk
    bier om langzaam te genieten!









    See The Nothern Lights Grand Cru (10,2%Alc.Vol)
    Brouwerij The Musketeers - Sint-Gillis-Waas




    Amberkleurig helder bier met een mooie  gebroken witte schuimkraag
    Vlotte koolzuurdoorstroming

    De neus is moutig
    zoete koekjes
    Fruitigheid van abrikoos
    Alcoholwarmte
    Tikje Mandarijn

     

    Zoete aanzet
    Alcohol onmiddellijk in de smaak aanwezig
    Fruitige toetsen
    Mandarijn
    Zoet
    Bitterheid komt in de achtergrond opzetten
    Evenwichtig
    Zoete alcoholische afdronk
    Na enkele slokken passen de smaakpapillen zich gemakkelijk aan en het bier degusteert vlot maar opletten!!!!!!
    Zetelbier en een lekkere digestief !

     



    Het degusteren van een bier doe je om er van te genieten.
    Bij het proeven zijn er veel aspecten die het aroma en de smaak kunnen bepalen.
    Bvb. de ouderdom, schenktemperatuur, omstandigheden of plaats waar u het proeft.
    Daarom zijn de bierbesprekingen hierboven de smaaksensatie die ik persoonlijk beleefd op het moment van proeven! Bij u kan dit dus volledig anders zijn.
    De smaakpapillen veranderen nu eenmaal van mens tot mens.

    Het kan gebeuren dat sommige besproken bieren niet meer te verkrijgen zijn omdat ze slechts éénmaal en/of in een klein volume gebrouwen worden!




    Groeten
    William




    06-04-2021 om 14:53 geschreven door William Roelens


    01-04-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tripels 27 - Cesar Tripel - Dunekeun Tripel - Everzwijn Tripel



    Tripels 27


    Cesar Tripel - Dunekeun Tripel - Everzwijn Tripel








    Cesar Tripel (8,5%Alc.Vol.)
    Brouwerij Van Steenberge – Ertvelde







    Goudkleurige tripel met een witte romige schuimkraag


    Zoete mout in de neus
    Fruitig aroma van perzik-Banaan
    vanille

    Moutige smaak
    Fruitige slokken van citrus
    Perzik – vleugje banaan
    Suiker
    Lichte bitterheid
    Lichtzurig maar vooral fruitige afdronk
    Gewone allemans tripel









    Dunekeun Tripel (8,5%Alc.Vol.)
    De Kustbrouwerij – Middelkerke

    Gebrouwen bij Deca Service (Woesten)






    Amberkleurig bier met witte schuimkraag


    Lekker moutig aroma
    Licht kruidig
    Houtaroma

    Aanzet is ietsje zoet
    Maar na enkele slokken komt er een mooie bitterheid naar boven.
    Licht kruidig en ietsje fruitig
    Lichte hoppigheid
    Voldoende in evenwicht
    Het gebruik van appelhout speelt mee in de smaakvorming
    Heerlijke vlot drinkende tripel

    Vroeger Dronkenput Tripel








    Everzwijn Tripel (8,5%Alc.Vol.)
    De Veluwse Heidebrouwerij – Ede (NL)
    Gebrouwen bij Leroybeweries - Boezinge 




    Blond bier met mooie witte schuimkraag

    Fruitige neus
    Een kleine fruitkorf van abrikozen en banaan

    De eerste slokken zijn zoet
    Lichtmoutig
    granig
    Suiker
    Honing
    minieme kruidige bitterheid
    Evenwichtig
    Volle smaak
    Zoete afdronk
    Degusteert vlot
    Een middelmatige brave tripel.
    Niet slecht maar ook geen wow!




    Groeten
    William





    01-04-2021 om 11:35 geschreven door William Roelens




    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!