Nieuwe brouwerij voorgesteld tijdens de opening van het Toeristisch seizoen Poperinge
Poperinge
In het Hopmuseum werd onlangs het nieuwe seizoen voorgesteld. Er werd ook terug gekeken op het voorbije jaar en het was een goed seizoen. Jaar op jaar groeit de belangstelling van toeristen voor de hoppestad. Er werden maar liefst 79.671 overnachtingen opgeteld. De interesse gaat uit naar het Hopmuseum (13% meer bezoekers), Bezoekerscentrum Lijssenthoek Military Cemetery + 9%), Dodencellen, Talbothouse (+10%), Volkssportroute +/- 300 mensen meer.
Het evenement van 2017 was ongetwijfeld de driejaarlijkse Bier- en Hoppefeesten. Ook de twee brouwerijen St. Bernardus en De Plukker kregen meer en meer biertoeristen over de vloer. Alle activiteiten van 2018 vind je terug op de website van Dienst Toerisme http://www.toerismepoperinge.be
Toerismetrofee 2017

vlnr : Ivan Vandekerkhove, Burgemeester Christof Dejaegher, Johan Claerhout, Laureaat Bertin Deneire en echtgenote en schepen toerisme Jurgen Vanlerberghe
Tenslotte nog vermelden dat De Hr.Bertin Deneire de Toerismetrofee 2017 uit de handen van schepen Jurgen Vanlerberghe in ontvangst mocht nemen. De Piconbrigade zorgde voor de sfeer. Daarna werden de deuren geopend voor een gastronomisch Poperinge!
Diezelfde avond werd door diensthoofd Toerisme Ivan Vandekerkhove een nieuwe brouwerij en hun eerste bier voorgesteld.
Artisanale brouwerij Werbrouck

vlnr : Brouwer Conrad Werbrouck en de zaakvoerders Sam Werbrouck en echtgenote Lien Vanneder
Reeds vele jaren is Conrad Werbrouck gepassioneerd door bier. Al acht jaar is hij ook bezig met het creëren van eigen bieren in het Oost-Vlaamse Olsene. Door de vele positieve reacties op zijn bier is het idee gegroeid om daar iets professioneels mee te doen. Aangezien zoon Sam en zijn echtgenote tijdens het weekend in de horeca werkzaam zijn was de stap vlug gezet. Ze kochten het prachtig pand ‘Den Gouden Arend’ in Roesbrugge (deelgemeente van Poperinge) en de samenwerking tussen vader en zoon was vlug geklonken.
Brouwerij
Het is de bedoeling om later in Roesbrugge een brouwerij op te starten. Momenteel proberen ze nu een zo groot mogelijke afzetmarkt uit te bouwen en ondertussen werken ze naarstig verder aan hun zaak Den Gouden Arend. Wat het grootste doel is voor de nabije toekomst is vooral om hun bier verder op de Belgische bierkaart te zetten en hun eigen zaak te openen.
In de Gouden Arend in Roesbrugge willen ze de mensen de kans geven om te zien waar het bier wordt gebrouwen en hoe het wordt gebrouwen. Naast rondleidingen kunnen de mensen eventueel ook een workshop meepikken en zelf even brouwer zijn. Bovenal zullen de bezoekers er in een authentiek kader hun bier kunnen degusteren en er een kleinigheid eten.
Bieren

Tripel amber (9,5%Alc.Vol.)
Amberkleurig bier met een romige gebrokenwitte schuimkraag
Kruidige neus met een prik van Zoethout
De aanzet is moutig Ook hier zijn kruiden waarneembaar Redelijk bitter Toetsen van munt Zoethout Lichte alcoholwarmte Anders dan een standaard tripel
Momenteel hebben ze twee bieren, een dubbel bruin van 8° en de tripel amber van 9,5°.
De bedoeling is om hun gamma uit te breiden tot vijf bieren. Er komen meer bepaald nog een pils, een kriekbier en weldra een tripel blond bij. Alle twee de bieren zijn bovendien gemaakt met 100% Belgische (Poperingse) hop. De bieren worden in afwachting van de eigen brouwerij gebrouwen bij Gulden Spoor uit Gullegem
Het logo
De zaak is gevestigd in het historische pand 'Den Gouden Arend' op het Roesbruggeplein in Roesbrugge. Het gebouw is héél goed gekend in de regio, vandaar de verwijzing naar een gouden arend in hun logo.
Geïnteresseerden kunnen reeds wat info vinden rond de zaak en de bieren, alsook contact opnemen via hun website: www.brouwerij-werbrouck.be.
Groeten William Roelens
26-03-2018 om 16:23
geschreven door William Roelens
|