NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
  • Herinneringen aan het Streekbierenfestival van Zwevegem 2017 - Deel 2
  • Herinneringen aan het Streekbierenfestival van Zwevegem 2017 - deel 1
  • Bio bier en food happening 2017 - De Plukker - Poperinge
  • WVL Bierproeversgenootschap deel 2 - 7de Proeverij
  • WVL Bierproeversgenootschap deel 1 - 7de Proeverij
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 03-2006
  • 11--0001
    Gastenboek
  • BIERETIKETTEN VERZAMELAAR
  • Goedenavond beste William,heel leuk blog voor de liefhebbers van Bier
  • 8bojl4az0nky
  • do1u3r5pjgvt
  • ux2ozf

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Bierblog



    28-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitreiking van de Gouden Glazen 2014 - Zwevegem 2015




    Uitreiking van de Gouden Glazen 2014

    Zwevegem 2015





    Zoals elk jaar werd ik uitgenodigd door Flanders Events om het
    Gala van het Gouden glas bij te wonen.
    En elke keer is het een eer om er aanwezig te zijn.
    Het waren weer fijne momenten die ik koesterde tussen genodigden,
    brouwers en fijne biervrienden.

    Dit jaar koos Voorzitter Yvan en zijn ploeg voor een andere formule.
    Niet meer in een zaal waar ze alles zelf moesten regelen,
    nee dit jaar vierden ze het Gala in restaurant ‘Ten Errewaerde’ in Heestert.
    Zo kon het bestuur en medewerkers zelf de voeten onder tafel steken en
    genieten van het uitstekend biermenu die er werd geserveerd.




    Ten Errewaerde







    Ten Errewaerde - Plein 8 - 8551 Heestert.







    U hoeft als bierliefhebber eigenlijk niet ver te zoeken rond de streek van Zwevegem
    om een locatie te vinden die een lekker biermenu op de kaart heeftstaan.
    HetRestaurant Ten Errewaerde in Heestert met Bart Ottevaere aan het fornuis
    bied deze mogelijkheid.
    Meer nog, u kan er ook terecht voor een Whiskymenu.
    Het restaurant beschikt over een groot aantal uitzonderlijke Whisky’s.
    www.tenerrewaerde.be









    Het Restaurant beschikt ook over een bijzondere collectie Whisky’s.




    De receptie




    Op de voorafgaande receptie konden de genodigden proeven van het huisbier
    'Ten Errewaerde' gebrouwen bij brouwerij De Ranke.
    Het moederbier van deze lekkere binnenkomer is Guldenberg.
    Een sterk blond bier van 8,0% Alc.Vol.
    Hoppig en moutig met fruitige toetsen.
    Stevige body en verfrissend.
    Hoppige droge afdronk.








    'Ten Errewaerde' 8,0% Alc.Vol.










    Luc Vanassche en Eddy Defoor Schepenen Zwevegem










    Hector Neyt en Caroline Van Den Driessche vertegenwoordigen brouwerij 'Liefmans' (Moortgat).

    Brouwer Geert Toye en vriendin van brouwerij 'Toye'.
    Hendrik Vandendriessche en Pascal Ostijn van Bierfirma 'Druide'.
    Filip Vanhaverbeke en echtgenote Isabelle David van bierfirma 'Flanders Fields Brewery'










    Vooraan : Toast met ham en Camenbert, appelsalade met Goedendag











    Toast met boerenpaté,champignons, gelei van Rodenbach Grand Cru









    Stijn De Neve vertegenwoordigde Brouwerij Bosteels.
    Vertegenwoordiger Jurgen dHondt en Sharon Degrendele - Brouwerij De Brabandere
    Gilles Brotcorne Vertegenwoordiger Brasserie des Légendes
    Brouwer Guido Devos van brouwerij 'De Ranke'




















    Geert Welleman en echtgenote vertegenwoordigen Bierfirma 't Giesbaargs Muurken' 

    alsook Hein Delabie en echtgenote.
    Laurens Meeus vertgenwoordiger 'Halen Breweries'
    Dirk Van damme en echtgenote Wendy Descamps
    vertegenwoordigden brouwerij "Het Anker"


















    Geert Vandromme en echtgenote vertegenwoordigden Brouwerij 'Rodenbach.'

    Marketing manager Nicolas Degryse en Cindy van Damme (Vertegenwoordigster)
    bij Brouwerij Omer Vander Ghinste.
    Benny Van Hecke (vertegenwoordiger brouwerij Malheur) met vriendin Sofie Gezelle.
    Ronald Thulie (Vertegenwoordiger Westmalle)











    Vooraan : Scampi met yoghurtvinaigrette van Rodenbach Rosso
    en een Soepje van mosseltjes met Muurken blond






    De Gouden Glazen 

     





    Alain Vanhoutte Public Relations Flanders Events VZW verwelkomde
    iedereen en belichte het voorbije werkjaar en zette de helpende krachten in de bloemetjes.
    Hij had veel lof voor de aankomende jeugd die later het roer zal kunnen overnemen.
    De toekomst is verzekerd.









    Voorzitter Yvan Devlaminck




    Eindelijk is het zover! De winnaars worden bekend gemaakt

    Yvan Devlaminck Voorzitter bij Flanders Events nam het woord

    "Ieder jaar organiseert Flanders Events vzw op het Internationaal Streekbierenfestival
    een verkiezing van het beste aanwezige streekbier in vier categorieën,
    de wedstrijd ‘Beregoed Bier’. Bij deze editie werden de brouwerij in 2 ‘afdelingen’ gesplitst
    volgens gebrouwen aantal hectoliter in het jaar voorafgaand aan het festival.
    De Gouden Glazen worden dus jaarlijks toegekend door een publieksjury
    in de vier categorieën, de beste Doordrinker en Zoethouder,
    en het beste Voorzichtige Degustatiebier en Geprononceerde Degustatiebier.
    Er waren dus 8 Gouden Glazen te verdelen".







    Het vernieuwde Gouden Glas 2014!




    Uitslag




    Een Gouden Glas voor de beste Zoethouder ging naar Boscoli van brouwerij Het Anker
    en naar Rodenbach Rosso van Palm Breweries.

    De beste Doordrinker was enerzijds Kwaremont van Brouwerij De Brabandere
    en anderzijds Ambiorix van Brasserie des Légendes.

    Brouwerij Vander Ghinste kreeg de trofee voor het beste Voorzichtige Degustatiebier
    voor hun Omer
    zo ook de brouwerij Toye met hun Goedendag.

    Palm Breweries opnieuw en bierfirma Giesbaargs Muurken, ten slotte,
    namen een Gouden Glas voor het beste Geprononceerde Degustatiebier mee naar huis
    dankzij respectievelijk hun Rodenbach Grand Cru en hun Muurken Blond.

    Behalve een mooie trofee kregen de winnaars ook een
    felbegeerde pluche beer mee naar huis, het symbool van de wedstrijd Beregoed Bier,
    die de basis vormt van de Gouden Glazen.










    Gouden Glazen en beren wachten op hun nieuwe baasjes!








    De winnaars met glazen en beren!













    Flanders Events steunt de Engelenhoeve



    Flanders Events VZW steunt ook dit jaar Greetje en Dennis met hun project op hun hoeve
    in het landelijke St Denijs.
    Hun boerderij werd een pretpark voor kinderen en volwassenen met beperkingen.
    Flanders Events staat volledig achter dit initiatief en heeft tijdens
    deze avond van de gelegenheid gebruik gemaakt om de Engelenhoeve
    een financieel steuntje te geven.
    Een cheque van 1250€ werd met veel plezier overhandigd.
    Meer info omtrent dit project http://www.engelenhoeve.be









    Het bestuur en Greetje Delanghe van de Engelenhoeve die een
    cheque van 1250 € in ontvangst mocht nemen.


     
    Het Biermenu

     

    Alle winnende bieren werden verwerkt hetzij in de aperitiefhapjes,
    het voorgerecht, hoofdgerecht en het desert, 
    Natuurlijk konden ook de winnende bieren worden geproefd met dank aan
    de winnende brouwerijen.



















    Pladijsfilet/spitskool/zalf van schorseneren/grijze garnaal/mousseline met Omer



























    Eendenborst/geconfijt witloof/wortel/krokante stro-aardappel/sausje
    van Rodenbach Grand Cru

























    Ijssoufflé van Rodenbach Rosso
    Biertaartje met Goedendag
    Chocoladeschuim met Ambiorix
    Crème Brulée met Boscoli














    Zoals steeds was de Uitreiking van de Gouden Glazen
    een geslaagde mix van lekker eten en heerlijk
    proeven van de winnende bieren.










    Met dank aan Yvan Devlaminck voor de uitnodiging en
    Chef Bart Ottevaere voor het heerlijke biermenu.





    Voor meer informatie over de Gouden Glazen
    en het Internationaal Streekbierenfestival verwijzen wij u
    graag door naar de websites www.goudenglas.com
    en
    www.flanderseventsvzw.be

    Flanders Events vzw is de organisator van het jaarlijkse
    Internationaal Streekbierenfestival in Zwevegem en de Uitreiking van de
    Gouden Glazen.









    Tot volgend jaar en kom ook maar eens af !!!








    28-03-2015 om 00:00 geschreven door William Roelens


    18-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.InsBIERatienamiddag Westtour - Cafť De Vrede - Westvleteren






    InsBIERatienamiddag

     





    Herberg 'In de Vrede’ te Westvleteren






    Donderdag 12 maart jl werd in café ‘In de Vrede’ te Westvleteren door Westtoer
    een info namiddag gehouden met als originele naam 'InsBIERatienamiddag'.
    De bedoeling was om de bieren uit de Westhoek als toeristische troef uit te spelen in de regio.
    Alle geïnteresseerden uit de toeristische sector B&B, restauarants en

    diensten voor toerisme werden uitgenodigd.
    Tal van sprekers kwamen aan bod










    VLNR : Stefan Gheysen, Peter De Vleeschouwer en Frank Vansteeland




    Algemeen directeur Westtoer Stefan Gheysen,
    heette met enige vertraging namens Westtoer iedereen van harte welkom.

    Peter De Vleeschouwer, docent Toerisme en recreatiemanagement bij Howest
    had het over het inzetten en klaarstomen van studenten als hulp bij allerhande
    toeristische evenementen. Ook in de horecasecor kunnen ze hun nut bewijzen.
    Zij kunnen nieuwe ideeën naar voor schuiven om toeristen te lokken.
    Helpen zoeken en hoe aanbrengen van nieuwe streekproducten uit de Westhoek
    zoals bvb kaas, koffie, bier enz…
    Wat zijn de nieuwe trends in zake beleving enz…

    Frank Vansteeland, provinciaal coördinator Vlaanderen Lekker Land bij Westtoer
    had het over goede voorbeelden op vlak van bierbeleving buiten de Westhoek
    en wat de mogelijkheden zijn om hier de bierbeleving aantrekkelijk te maken.
    Hij noemde tal van mogelijkheden die andere regio’s al hadden verwezenlijkt
    of nog in de loop van het jaar gingen inplanten.







    VLNR : Chris Vandewalle, Valérie Heyman en Jurgen Vanlerberghe



    Chris Vandewalle, brouwer bij Seizoensbrouwerij Vandewalle sprak over de geschiedenis
    en het belang van het bier in de Westhoek.
    Hij zelf zoekt naar de Historische bierterroir van de Westhoek vanaf de 19de eeuw
    en welke typische bieren produceerden men in die tijd.
    Chris probeert zijn bieren te brouwen naar de recepten van zijn voorvaderen.
    "Een brouwgeschiedenis kan veel bijdragen naar het toerisme toe".

    Valérie Heyman, regiomanager Westhoek bij Westtoer plaatste de toekomst
    van de streek in de kijker.
    Wat zijn de komende toekomstplannen vanaf 01 september 2015 tot 31 augustus 2019
    voor de regio Westhoek?
    Ze gaf ook enkele voorbeelden hoe u de streek kan promoten als uitbater van een logie of B&B.
    De gasten verwelkomen met een streekbiertje op de kamer bvb.
    Zo kun je al vanop uw website toeristische info leveren zodat uw gasten
    een bezoek aan een hoppeboer of brouwerij op voorhand kunnen plannen.
    Kortom allemaal nuttige tips om het verblijf van de toeristen zo aangenaam
    mogelijk te maken en hen vertrouwd doen raken met de streek.

    Jurgen Vanlerberghe, voorzitter Toerisme Westhoek nam de slotbeschouwingen
    voor zijn rekening en hoopte net als vorig jaar op een prachtige en leerrijk toeristisch seizoen.
    Hij nodigde alle aanwezigen uit om te genieten van de netwerkreceptie verzorgd
    door de verschillende de brouwerijen uit de Westhoek en Hoeveslagerij 't Lindebos 








    Veel geïnteresseerden in de Vrede!




    De gastsprekers vlnr : Peter De Vleeschouwer, docent Toerisme en recreatiemanagement bij Howest,
    Chris Vandewalle, brouwer bij Seizoensbrouwerij Vandewalle, Frank Vansteeland, provinciaal coördinator Vlaanderen Lekker Land bij Westtoer, Schepen Jurgen Vanlerberghe, voorzitter Toerisme Westhoek, Jef Verschoore Schepen van Toerisme Ieper en Valérie Heyman regiomanager Westhoek bij Westtoer





    Aanwezige Brouwerijen


     





    Brouwerij Van Eecke-Het Sas (Watou-Boezinge).

    Sandrino presenteerde o.a. De Kapittel-bieren en Hommelbier.

    De Kapittel-bieren worden gebrouwen sinds 1950 en zijn vermeld als West-Vlaams streekproduct.
    Het hoppig Hommelbier wordt gebrouwen sinds 1981.
    Het bier werd door brouwer Karel Leroy gecreëerd ter gelegenheid van
    de driejaarlijkse Hoppefeesten.











    Joris Cambie en Kris Langouche Brouwerij De Plukker (Poperinge) druk in de weer.

    Deze jonge Poperingse brouwerij werd in 2010 opgericht door Joris Cambi en Kris Langouche..
    Ze brouwen er o.a. Keikoppenbier en Rookop.
    Twee biologische bieren met karakter.  De hop is afkomstig van hun eigen hopbedrijf.








    Adam Verstraete van Bierfirma Verstraete uit Diksmuide schenkt een papaegaei in het glas

    Dit bier wordt sinds 2009 gebrouwen bij Brouwerij Deca te Woesten door
    Adam Verstraete himself. Adam is een brouwerijhuurder.
    Het wordt gebrouwen met verse hopbellen van 't Hoppecruyt uit Proven


     







    Toosten op de West-Vlaamse biercultuur.
    VLNR : Peter Cleenewerck, Yannick de Cocquéau, Hendrik nelde, Kris Langouche,
    Kristel Logie en Joris cambie








    Streekknabbels van Hoeveslagerij 't Lindebos











    Karin Van Acker vertegenwoordigster van Brouwerij St. Bernardus (Watou) schenkt een
    St. Bernardus abt in een proefglaasje.

    De bieren van St. Bernardus zijn van Internationaal niveau.

    Vooral de Abt 12 staat bij de 100 beste bieren van de wereld.
    Het recept is nog altijd het oude recept van vroeger.
    Het heette toen St. Sixtus.
    In 1992 stopte de licentie en het bier veranderde in St. Bernardus.

     






    Julie Depypere van brouwerij De Kazematten (Ieper) schenkt met heel veel
    liefde een Wipers Times 14 uit.

    Deze nog jonge brouwerij (gestart op 02 april 2014) heeft voorlopig twee bieren in hun gamma
    Wipers Times 14 en Grotten Santé.








    Yannick de Cocquéau, Ivan Vandekerkhove en Frank Vansteeland poggen
    (Proeven, Ontdekken en Genieten) van de aangeboden streekbiertjes.









    Brouwer Kris Herteleer De Dolle Brouwers (Esen-Diksmuide) schenkt met volle
    overgave een Oerbier uit.

    De brouwerij bestaat nog steeds onder haar huidige naam sinds 1980.
    De brouwerij heeft landelijke en internationale bekendheid met
    bieren als Oerbier, Arabier en Stille Nacht.



     






    Brouwer Chris Vandewalle Seizoensbrouwerij Vandewalle (Lo-Reninge) vult een glas
    met Reninge Bitter Blond.

    Seizoensbrouwerij Vandewalle opgericht in 2011 brengt drie streekgebonden bieren op de markt;
    Reninge Oud Bruin, Reninge Bitter Blond en Reninge Kriekenrood.
    Hij werkt met Poperingse hop en Veurnse Krieken.

     









    Knapperige broodjes met streekebonden beleg vergezellen de bieren.









    Eva dame Annemie Declerck en Deliria dame Kristel Logie, beiden uit Poperinge
    toosten op het nieuwe toeristische seizoen!








    INFO :


    Westtour
    Howwest
    Toerisme Poperinge
    Hopmuseum




    18-03-2015 om 00:00 geschreven door William Roelens


    14-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alvinne Craft Beer Festival 2015 - Bierhalle Deconinck - Vichte









    Alvinne Craft Beer Festival 2015
    Bierhalle Deconinck - Vichte






    Op vrijdag 6 en zaterdag 7 maart 2015 werd er in de loods van Bierhalle Deconinck
    het Alvine Craft Beer festival georganiseerd.
    Van de vijftien aanwezige brouwerijen, kwamen er maar liefst 12 uit het buitenland.
    Niet alleen de aanwezigheid van deze microbrouwerijen maakte dit festival uniek
    maar ook de bieren die er geserveerd werden waren van een categorie apart.

    Aan bezoekers geen gebrek.
    Een 1500 bezoekers (waaronder een heel pak buitenlanders)
    kwamen hun smaakpapillen verwennen in de voor de gelegenheid prachtig opgezette hal.

    Als echte bierproever mag je eigenlijk niet stilstaan bij de klassieke bieren alleen.
    U moet proberen kennis te maken met de nieuwe generatie bieren.
    IPA’s, Sourbeers, Russian Imperial Stouts, Barley wine’s zijn momenteel schering en inslag.

    Deze ambachtelijke bieren (craftbeers) allemaal gebrouwen door kleine brouwerijen
    bieden een unieke smaaksensatie.
    Sommige bieren worden door Ratebeer beschouwd als de beste van hun land.
    Het zijn nu net een deel van deze bieren (een 150-tal) en hun bedenkers
    die Brouwerij Alvinne in samenwerking met Bierhalle Deconinck verzamelde in Vichte.





    Aanwezige brouwers

    België
    Alvinne (Moen)
    De Struise Brouwers (Oostvleteren)
    De Dochter van de Korenaar (Baarle-Hertog)

    Nederland
    Brouwerij De Molen (Bodengraven)
    Brouwerij Kees (Middelburg)

    Engeland
    Beavertown Brewery (Londen)
    Brodie’s Brewery (Londen)
    The Kernel Brewery (Londen)
    The Redchurch Brewery (London)

    Noorwegen
    Haandbryggeriet (Drammen)

    Spanje
    Laugar (Gordexola)
    Naparbier (Noain)

    Italië
    Loverbeer (Marentino)
    Birrificio Toccalmatto (Fidenza)

    USA
    Jester King Brewery (Austen – Texas)







    Maar liefst 1500 bezoekers uit binnen-en buitenland kwamen genieten.






    Restaurant 'Nuetnigenough'




    De aanwezigheid van een restaurant was goed bedacht.
    Het gerenomeerde restaurant 'Nuetnigenough' (Nooit niet genoeg) uit Brussel
    fungeerde er de twee dagen als Pop-Up restaurant.
    Deze eetgelegenheid gelegen in de Lombardstraat niet ver van de Grote Markt
    is geroemd om zijn Brusselse keuken waar veel gerechten met bier klaar gemaakt worden.







    In een hoek van de hal werd het Pop-Up restaurant ingericht.







    Van Eendepaté met Noir de Dottignies of Gravlax van zalm tot
    Kalfsballekes op z’n Gentsch met witbier.
    Alles was even lekker!








    Chef-kok Olivier leidde strak maar zelfverzekerd zijn team zodat de wachtrijen beperkt bleven.









    Kalfsballekes op z’n Gentsch met witbier.
    Het bier dat wij er bij degusteerden was
    Schieve Funambulo 10% Alc.vol. (Een Collaboration brew van de Zennebrouwerij met
    Toccalmatto uit Italië).





    ‘Hopsy Friday Bread’



    Het brood dat naast Brusselse stoemp geserveerd werd bij het middagmaal
    in het pop-up restaurant 
    was overheerlijk.
    ‘Hopsy Friday Bread’, ieen brood bereid met hop en Mano Negra bier.
    Het recept komt van de hand van Stijn Vanderdonckt, Belgisch Kampioen brood bakken.

    Hij kreeg onlangs een zilveren medaille op het laatste wereldkampioenschap bakken
    (Hij is een oud-leerling van de Alvinne Hobbybrouwcursus).






    Op de foto de sympathieke Brusselse Cécile van Nüetnigenough
















    Het Festival







    De bierlijsten bij de brouwersstanden waren origineel en overzichtelijk.







    Brewmaster Davy Spiessens (Brouwerij Alvinne) liet het restaurant
    voorlopig links liggen en genoot van een zakje Belgische Friet.









    De stand van Alvinne werd bemand door de twee Smedtjes
    Youri Skoeri Desmedt en Stephan Smedtje Desmedt







    Logan Plant van de Beavertown Brewery









    Big Mofo Stout van Brodie's een collaboration brew met Mikkeller.
    Gebrouwen met zoethout en 20kg veenbessen tijdens het vergisten.
    Een stevige stout van maar liefst 10,5 Alc.%
    Smaak van zoethout, donkere mout en koffietoetsen.
    Fruitig, licht zoet afwisselend met een bitetrheid.







    Ernstig gesprek tussen twee topbrouwers! Kees Bubberman (Brouwerij Kees) 
    en Ronald Mengerink (De dochter van de Korenaar)








    London Mild Ale (3,5% Alc.Vol.)
    Beetje Dyacithyl in de smaak
    Fruitig en licht bitter. Geroosterde prikken








    De twee Nederlandse Brouwers Menno Olivier(Brouwerij De Molen)
    en Kees Bubberman (Brouwerij Kees) hielden het bij water.









    Joris Van Esch (belangrijke persoon in de organisatie van het Borefts Bierfestival)
    en zijn vriendin Judy Van Vroonhoven helpen in de stand van De Molen.










    Modebewust naar een bierfestival gaan! Waarom niet?













    Ragnar van Haandbryggeriet tapt een Belgisk Pale-Ale









    Belgisk Pale Ale (6,5% Alc.Vol.)
    Oranje van kleur. Hoppig aroma, Toetsen van Karamel
    Hoppige smaak en licht kruidig
    Citrus prikjes
    Lekker bier








    Amber Watts van Jester King







    El Cedro (Jester King)
    Jester King brouwt dit bier met behulp van inheemse wilde gisten en verzuurde bacteriën.
    Aroma van wilde gist
    Lichte zurige aanzet
    Moutig en een tikje hout (ceder?) in de smaak.
    Droge afdronk met bitterheid in de mond.









    Eric Kukla van Jester King









    Ik denk dat ik mijn proefglaasje gaat moeten bijvullen!








    Avery Swanson van Jester King








    De mooie sympathieke Elena De Luigi van Loverbier.










    Geroen Vansteenbrugge degusteerde deze Saison de l'Ouvrier.









    Juan en Sven Bosch (Naparbier, Biercab)







    Naparbier ZZ+Amber Ale (5,5% Alc.Vol.)
    Moutig aroma met florale tint.
    Zoete aanzet - Grapefruit
    Karamelprikjes en een lichtbittere afdronk.









    Toby Munn van The Kernel Brewery.









    Massimo van Birra Toccalmatto









    Laugar Brewery











    Zo proef je in stijl !









    Mark Hislop van Redchurch bij de stand van Brodies!










    Bethnal Pale Ale (Redchurch Brewery) (5,5% Alc.Vol.)
    Gebrouwen met bleke mout en Amerikaanse en Nieuw-Zeelandse hop.
    Moutig aroma -fruitig (perzik) en hoppig.
    Moutige aanzet, zoete toetsen van karamel, hoppig en prikjes van grapefruit.
    Mals biertje met een
    droge bittere afdronk.








    Ney, Braziliaanse chauffeur voor de Londense brouwerijen






    Jorre Vanhemmens van de Struise Brouwers met het beeldmerk van het HOPnieuws in de handen.
    Meer dan verdiend.

    Ook Brouwerijen Alvinne en de Dochter van de Korenaar mochten
    het beeldmerk in ontvangst nemen.






    Ook aanwezig op het Festival was Uitgever en Hoofdredacteur Paul Walsh
    van het tijdschrift ‘Belgian Beer & Food’
    Hij kwam er zijn vijfde nummer presenteren.
    Ditmaal is dit interessant tijdschrift bijna volledig gewijd aan Vrouwen en Bier (A Woman Work).
    Eva dame Annemie Declerck mocht uit zijn handen
    het nieuwe nummer in ontvangst nemen.









    Enkele mensen die onmisbaar waren!











    Zoals altijd sluit ik mijn fotoreportage af met een lieve dame
    die wil poseren voor mijn (nu) Smarte Phone.
    Ditmaal een Franstalige schoonheid!
    Ze fluisterde zachtjes in mijn oor
    « jusqu'à la prochaine fois »




    INFO :

    Bierhalle Deconinck
    Bosstraat 37a
    8570 Vichte
    Tel: 056 77 98 95


    info@bierhalledeconinck.be


    Brouwerij Alvinne

    Vaartstraat 4a
    8552 Moen/Zwevegem
    West Vlaanderen

    info@alvinne.be
    tel.: 0496 35 96 19

    davy@alvinne.be - glenn@alvinne.be - marc@alvinne.be






    14-03-2015 om 00:00 geschreven door William Roelens


    06-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (Hoogheid IPA – Limbiorix - The chocolate kiss - Hop verdomme – De Poes)








    Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren.







    De Poes (8,0%Alc.Vol)
    Brouwerijhuurder
    De Poes - Tielt

    Gebrouwen bij Deca Service (Woesten)



    Blond bier met dikke witte schuimkraag
    Licht wazig

    Moutig aroma.
    Gstige prikken .
    Licht fruitig (banaan).

    De aanzet is moutig.
    Zoet.
    Lichte fruitige toetsen.
    Een beetje deegachtig.
    Weinig hop, mocht iets meer zijn.
    Lichte bitterheid in de afdronk.
    Misschien iets meer bittere hop bij doen.

    (allemansvriend)
    maar het bier mocht toch nog voor mij iets meer karakter tonen. 
    Maar wie ben ik? 
    Sedert het proefbrouwsel is het bier er toch op vooruitgegaan!
    Een biertje die het in het kattige Ieper goed zal verkopen.









    Hoogheid IPA (9,0%Alc.Vol)
    Recept : Brouwerij Vleesmeester
    Brouwerij ’t Hofbrouwerijke - Beerzel

    Bier gebrouwen voor de band 'Uwe Hoogheid' Het bevat Simcoe, Citra en Amarillo hop.

    Oranjekleurig bier met een dikke witte schuimkraag.
    Licht wazig.

    Moutige neus.
    Fruitig aroma's.

    Moutige aanzet met fruitige prikkels van mandarijnen zeste.
    Een beetje gistig.
    Afwisselende aromatische smaaktinten.
    Kruidig dan fruitig.
    Een lichte bitterheid blijft voortdurend aanwezig.
    Droge afdronk met een zoete florale nasmaak met bittere toetsen.

    Gedegusteerd in ‘Brasserie Bahnhove’ een leuke toffe brasserie in het station van Hove.
    Een aanrader!









    Hop verdomme (7,0%Alc.Vol)
    Brouwerij Bink -Kerkom – Kerkom




    Oranje kleurig bier.
    Fruitige neus Citrus.
    Verfrissend aroma.

    De aanzet is fruitig.
    citrus Grapefruit .
    Een tikje vanille.
    Lichte bitterheid.
    Iets te licht!
    Een smaakje van kruidnagel? steek soms de kop op.
    Aangename lange bitterheid in de afdronk.
    Lekker bier maar niet echt een IPA voor mij?









    The chocolate kiss (11%Alc.Vol)
    Brauerei Nemo?
    Brouwerij Van Steenberge - Ertvelde
    Gebrouwen "voor" de gelijknamige chocolade winkel op het Walplein in Brugge.



    Donkerrood bier met witte schuimkraag.

    De neus ruikt zoet.
    Chocolade.

    Zoete aanzet.
    Moutig.
    Lichte alcoholwarmte.

    Zwoel en romig.
    Prikken van fruit.
    Toetsen van gebak komen soms naar boven.
    Zoete afdronk.
    Het bier zou waarschijnlijk beter tot zijn recht komen 
    in een match met chocolade?







    Limbiorix (6,5% Alc.Vol)
    Brouwerij Anders – Halen

    Limbiorix is een blond bier gemaakt uit 100% Belgische hop.
    De naam werd gekozen via een wedstrijd en een poll bij de lezers van 'Het Belang van Limburg'.
    Limbiorix was een ingeving van de heer Peter Abbate uit Maaseik.




    Goudblond bier met een dikke romige schuimkraag.

    Geurig aromaboeket van citrus.
    Tikje kruidig.

    De smaak is licht bitter.
    Moutige toetsen.
    De hop springt er regelmatig uit.
    Fruitigheid komt naar boven.
    Mooi evenwicht.
    Fruitig en licht kruidige afdronk. 
    Een pittig biertje met body.
    Zo proef ik ze graag.









    06-03-2015 om 00:00 geschreven door William Roelens




    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!