NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
  • Herinneringen aan de 22ste Bierjutterij - Oostende
  • Brouwer Luc Vermeersch schrijft Managementboek
  • Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (45) - Brew by Numbers Session 4- Domesticus - Excallibur I.P.A. - Lienne Noire - Suzanne Hedonis
  • Brouwerij ‘De Ranke’ hield opendeur en stelde zijn nieuw degustatielokaal voor.
  • Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (44) - Collaboration No. 6 - Barrel Aged Blend – Cassandra – George - Highhops - Le Trou du Diable Schieve Tabarnak
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 03-2006
  • 11--0001
    Gastenboek
  • Goedenavond beste William,heel leuk blog voor de liefhebbers van Bier
  • 8bojl4az0nky
  • do1u3r5pjgvt
  • ux2ozf
  • xfan7p

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Bierblog



    31-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La Hervoise - Brasserie Grain d'Orge (Hombourg)







    La Hervoise

     

    Dit bier wordt gebrouwen door brouwer Benoit Johnen in brasserie Graind’Orge te Hombourg.
    Hombourg is een gemeente dicht bij het drielandenpunt. België, Duitsland en Nederland.
    Benoit brouwde vroeger bij brouwerij Piron (Aubel) ,
    maar door technische problemen moest deze brouwerij haar activiteiten staken.
    Benoit nam samen met zijn echhtgenote Vivian Langhor het dorpscafé “Dodémont”
    over en in het bijgebouw van het café startte hij met een microbrouwerij.
    Zo werd brasserie Graind’Orge geboren.
    Het materiaal werd aangekocht bij de voormalige brouwerijen La Magnonnette en Ruwet.
    Op 19 april 2002 kwam hun eerste bier 3 Schténg op de markt.
    Van dan af werden de bieren een succes en het koppel verkocht hun café
    om zich volledig toe te leggen op het brouwen.
    De meeste biernamen van de brouwerij zijn een verwijzing naar de plaatselijke regio.






    La Hervoise 8,0% Alc.Vol.
    Brasserie Grain d’Orge – Hombourg





    Donker amberkleurig bier
    witte schuimkop

    Zoet geur
    karamel
    Kruidige prikkels

    De eerste slok is zoet
    Hier ook de aanwezigheid van karamelmout
    Beetje stroperig
    Af en toe een kruidenprikje
    bessen
    Een smaak van peer komt af en toe naar boven
    Alcoholwarmte dringt zich een beetje op.
    Zoete afdronk.

    Voor mij een bier met iets te weinig karakter.
    De meeste mensen zullen het wel lekker vinden
    en dit is waarschijnlijk toch de bedoeling van de brouwer!




    INFO
    Brasserie Grain d’Orge
    Rue Laschet 3
    4852 Hombourg (Plombière)
    tel: 087-78 77 84
    e-mail: brasserie@grain-dorge.com




    31-03-2014 om 14:02 geschreven door William Roelens


    25-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaas en bier degustatie met Gouden Carolus bij Bierhalle Deconinck (Vichte)







    Kaas en bier degustatie met Gouden Carolus
    bij Bierhalle Deconinck (Vichte)







    Wat is er plezanter dan op een doordeweekse avond bier te
    proeven met een kleine vriendengroep.
    Als het bier nog gematch word met kaas maakt het de avond nog leuker.
    En als de te proeven bieren de naam Gouden Carolus dragen
    dan kan de avond niet meer stuk.
    Ik heb het vroeger nog geschreven.
    Kaas en wijn is een LAT relatie.
    Maar kaas en bier is het perfecte huwelijk.
    Doordat bier een bitterheid bevat en ook enige zuurheid
    past het veel beter bij kaas dan wijn.
    Kaas en bier leveren veel meer verassende smaakcombinaties op.






    Een 20-tal personen werden uitgenodigd door Stijn en Melissa van
    Bierhandel Deconinck uit Vichte
    Dirk Hayen (Bier in huis) was de gastspreker.
    Wij proefden drie bieren en drie kazen en gingen op zoek
    of deze smaakcombinaties matchen met elkaar.







    Gastspreker Dirk Hayen.











    Tussendoor vertelde Dirk Hayen een beetje hoe men best een bier proeft,
    over de te degusteren bieren, brouwerij Het Anker
    en over de te proeven kazen.
    Een paar wistje datjes waren dat u 6 maal moet draaien om de
    muselet van het kurk te ontdoen en
    om uw bier te walsen u het best doet met het glas op tafel.






    Een 20-tal genodigden






    De Kazen.  In wijzers zin : Gouden Carolus Brouwerskaas,
    Keiems Bloempje en Pas de Bleu





    De eerste combinatie was Gouden Carolus Hopsinjoor (8,0% Alc.Vol.)
    gematch met de eigen Gouden Carolus Brouwerskaas.




    “Hopsinjoor” is een verwijzing naar enerzijds de figuur “Opsinjoor”
    die verweven is met de Mechelse geschiedenis en anderzijds naar
    de 5 gebruikte hopvariëteiten.
    Het is een overwegend zacht bier met bittere afdronk.

    Het bier wordt ongefilterd afgevuld teneinde
    zoveel mogelijk de hopbitterheid te behouden.

    Het bier is goudkleurig met mooie witte schuimkraag.
    De neus wordt rijk gevuld met hoppegeuren.
    Ook fruitige prikkels van banaan, citrus dragen een aromaatje bij.
    Zoet begin die overgaat naar lekkere bittere hoptoetsen.
    Ook nu en dan een aangenaam kruidig prikje laat zich smaken.
    Een TOPbier.

    De Gouden Carolus Brouwerskaas is nog niet zo lang op de markt.
    Het bier Gouden Carolus Tripel is in de wrongel van de kaas verwerkt.
    het gevaar bestaat hierin dat de kaas te bitter zou worden.
    Het is een soort abdijkaas nogal pittig, beetje nootachtig
    en de kaas geeft toch enig bitterheid af.
    De match is niet zo overweldigend omdat we met twee bittere smaken te doen hebben.
    De kaas kan niet op tegen het bier die te dominant is.






    De tweede combinatie was Gouden Carolus Tripel (9,0% Alc.Vol.)
    gematcht met Keiems Bloempje.




    Gouden Carolus Tripel is gebrouwen volgens een eeuwenoude traditie
    met Belgische gerst en hop. Er wordt uitsluitend bleke mout gebezigd.
    Het bier is kruidiger.
    Het is een goudblond bier met een mooie witte schuimkraag.
    Het aroma bevat een lekkere moutgeur.
    Ook fruitige toetsen en een prikje koriander wippen eens naar buiten.
    De aanzet is moutig,
    Lichte toetsjes van fruit (perzik)
    Een beetje gekruid, juist genoeg om het bier een extra toetsje smaak te bezorgen.
    Over het algemeen zoet maar niet vervelend.

    Het Keiems Bloempje dankt zijn naam aan het dorpje Keiem,
    waar de hoeve ’t Vier Uiterstenhof staat.
    Deze boerderij met zo’n 50 koeien levert de rauwe biologische volle melk
    aan de kaasmakerij/melkveehouderij in het nabij gelegen Diksmuide.
    In ’t Dischhof transformeren Walter en Magda Debergh
    met veel toewijding de melk tot prachtige kazen.
    Dit romig kaasje die licht gezouten is met zeezout
    past wonderbaarlijk bij deze tripel
    De zoutige en romige smeuïge smaak wordt getemperd
    door het fruitige en enige bitterheid van het bier.
    Bier en kaas brengen elkaar in evenwicht.






    Stijn in actie







    Het brood waarin Gouden Carolus Classic is verwerkt komt van
    Bakkerij Delecta uit Waregem







    De laatste combinatie bestond uit Gouden Carolus Classic (8,5% Alc.Vol.)
    met Pas de Bleu.




    De Gouden Carolus Classic mag wel als een van de eerste populaire
    streekbieren beschouwd worden.
    Dit robijnrode bier ruikt heerlijk!
    Aroma’s van rozijnen, pruimen, karamel laten uw neusvleugels genieten.
    Een mooi evenwicht van kandij en rozijnen in de smaak.
    Zoet maar o zo complex door de donkere mouten en de esters van de gist.
    Een bier om als Belg fier op te zijn.

    Pas de Bleu een sterk dooraderde bio kaas van kaasmakerij Het Hinkspel (Gent)
    heeft de allures van een Franse blauwschimmelkaas
    of meer het Belgische Roqueforttype.
    Hij mag er zijn. De kaas gemaakt met rauwe koemelk uit de Westhoek
    heeft een pittige smaak en een complexe balans van bitterzoet.
    De kaas is een ideale match met deze Gouden Carolus Classic
    Zijn volle en smeuïge, scherpe smaak matcht wonderwel met het romige
    en het zoete van het bier







    Melissa en Stijn zouden Melissa en Stijn niet zijn moesten
    ze geen extra afsluitertje boven halen.
    Gouden Carolus Cuvee Van De Keizer Blauw 2013 (11% Alc.Vol)
    en Rood 2013 (10% Alc.Vol)
    mochten onze smaakpapillen nog eventjes strelen.








    De Keizer Blauw heeft een prachtige roodbruine kleur en een beige schuimkraag.
    De neus ruikt pruimen en ander gedroogd fruit
    De smaak is zoet met chocolade toetsen, een tikkeltje zoethout.
    Vol romig bier die vlot degusteert.

    De Keizer Rood is goudkleurig met een witte schuimkraag
    De neus is kruidig en fruitig (Banaan)
    De smaak is moutig met kruidige toetsen (kruidnagel?)
    Ook lichte fruitige prikkels van citrus en sinaas.









    Ondanks de koude, een gezellige warme avond met fijne mensen, e
    en gedreven
    Dirk Hayen
    en een zeer charmante gastheer en gastvrouw.

    Bedankt Melissa en Stijn!




    INFO :

    Bierhalle Deconinck

    Bosstraat 37a
    8570 Vichte
    Tel: 056 77 98 95


    info@bierhalledeconinck.be


    Brouwerij Het Anker
    Guido Gezellelaan 49
    2800 Mechelen
    tel: 015-28 71 47
    fax: 015-28 71 48

    e-mail: info@hetanker.be
    website: www.hetanker.be




    25-03-2014 om 17:11 geschreven door William Roelens


    18-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RestobiŤre - gezelligheid in de Hoofdstad!






    “Restobières”
    gezelligheid in de Hoofdstad!









    Restobières - 9 Vossenstraat 1000 Brussel





    Restobières, een klein knus restaurant in het hartje van de Brusselse Marollen

    is een plaats waar je als bierliefhebber, gastronoom of toerist
    eenmaal moet geweest zijn in je leven.





    Wanneer je het etablissement binnenstapt kom je in een andere wereld terecht.
    Een wereld vol nostalgie.
    Aan de muren diverse emailplaten van oude biermerken, blikken dozen, koffiemolens enz…
    Aan het plafond een verzameling verzippen (WVl voor vergieten).

    Mijn eerste indruk toen ik met Bernard Vandamme op een zaterdagavond ging eten was…
    Kijk, alle bruine kroegen zijn toch nog niet verdwenen.
    Dit wordt een gezellige avond!




















    Koffiemolens, koekendozen, vergieten en allerlei andere prularia.
    U komt ogen te kort om alles te observeren.



















    Wij werden er vriendelijk ontvangen door eigenaar Alain Fayt een levensgenieter tout court.
    Hij serveert in zijn zaak al sinds 1987 typische Brusselse gerechten
    gecombineerd met Belgische streekbieren. H
    ij is samen met Stefaan Couttenye van restaurant ’t Hommelhof (Watou)
    een pionier op gebied van Belgische biergastronomie.

    De avondshift was nog niet begonnen en Alain had nog eventjes
    tijd om ons gezelschap te houden.
    Hij offreerde ons een lekker Poperings Hommelbiertje
    Nieuwe oogst 2013 als welkomstgeschenk.
    Bernard had enkele Eutropiusbieren mee voor de patron. 
    Hij was blijkbaar blij met onze komst.
    Hij nam ons mee naar de eerste verdieping van zijn restaurant
    om er zijn werkzaamheden te bezichtigen.
    Zijn zaak is dringend aan uitbreiding toe want hoe langer hoe meer
    mensen vinden de weg naar Restobière.
    Reserveren op tijd is de boodschap!






    Alain Fayt, nam ons mee naar de bovenste verdieping
    waar hij bezig is met uitbreidingen te doen om nog meer mensen comfortabel
     te kunnen plaatsen.
    Wij troffen er een schat aan oud promotiemateriaal en caféspelen.














    Alain schonk ons als welkomstgeschenk een
    P
    operings Hommelbier Nieuwe oogst 2013 in.








    Poperings Hommelbier Nieuwe oogst (Harvest) 2013
    .
    Onder Harvest verstaan we dat de brouwer natte hop (rechtstreeks van het veld)
    toevoegt aan het kookproces.
    Om de filters niet te verstoppen hebben ze bij Van Eecke-Le Roy de hop
    een klein beetje gedroogd (Eigenlijk niet helemaal een Harvest).
    Het gaat om de hopvariëteiten Saphir, Magnum, Challenger en Brewers Gold.
    Ze gebruiken deze Poperingse hoppen om aan het Hommelbier
    zijn typische hopsmaak en bitterheid te geven.
    Dit procedé is uniek, omdat je dit bier slechts één keer per jaar kunt brouwen,
    namelijk in september als de hopbellen goed gerijpt zijn en geoogst worden.









    Tijdens het genieten van een Oude geuze 3 Fonteinen (7,0 % Alc.Vol.) als aperitief
    (uitgeschonken in een Westmalle glas) doorbladerden we de menukaart even door.






    Oude Geuze 3 Fonteinen is een volledig natuurlijke geuze die bestaat
    uit een assemblage van 1, 2 en 3 jaar oude lambik gerijpt op eiken vaten.
    Deze geuze is een natuurlijk, ongefilterd bier dat na de botteling
    nog minstens 6 maanden spontaan hergist op de fles.



    We kozen voor

    Paté Maison à la Rochefort et au foie gras
    Filet de Tilapia à l’oselle et Hommelbier
    Sabayon à la kriek Lintermans







    Altijd op tafel : Echte Brusselse Platte keis







    Paté Maison à la Rochefort et au foie gras







    Filet de Tilapia à l’oselle et Hommelbier






    We pairden het hoofdgerecht met een fles
    Oude Geuze Mariage Parfait (8% Alc.Vol.) van Frank Boon.

    Deze malse oude geuze bestaat uit 95% Lambiek van minstens drie jaar oud
    e
    n 5% Jonge lambiek.








    Ons dessert werd aan tafel gebracht door de excentrieke
    maar sympathieke Francesca.







    In een Orvalglas een Sabayon à la kriek Lintermans













    Ondertussen liep de zaal vol.
    Alain kwam regelmatig kijken of alles in orde was en gaf als blijk
    van waardering  mij zijn eigenzinnig kookboek “La Cuisine à la bière”. E
    en boek met een verzameling van 49 plattelands gerechten
    prachtig geïllustreerd door vier Brusselaars
    Julie Rener, Nathalie Paulhiac, Alexandra Luchie en Aurelie Fayt.
    Het kookboek bevat ook cartoons en gedichten.
    Net als zijn zaak is het verrassend en straal het toch eenvoud
    , charme en warmte uit.







     


    Beste lezers en lezeressen, wanneer je in Brussel bent moet u beslist eens
    naar het hartje van de Marollenwijk afzakken. In de schaduw van het Justitiepaleis
    vlakbij het Vossenplein vind u Restobières.

    U zal er zeker een andere wereld ontdekken.
    Een wereld van een eenvoudige maar verfijnde bierkeuken.
    Maar nogmaals eerst en vooral op voorhand reserveren!







     Groepsfoto met een culinaire Bierkunstenaar!






    INFO :

    Restobières
    9 Vossenstraat 1000 Brussel

    Mail : info@restobieres.be .
    Gsm : 0495 506300
    Tel : 02 511 55 83

    Openningstijden:
    Geopend voor avondeten van maandag tot en met zondag vanaf 18u45
    en voor lunch van dinsdag tot en met zondag vanaf 12u.

    Gesloten op maandag lunchtijd







    18-03-2014 om 15:50 geschreven door William Roelens


    11-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorstelling Duvel Tripel Hop 2014 - Duvelorium Brugge




     

    Duvel Tripel Hop 2014




    De Duvel Tripel Hop 2014 werd op 3 maart in het Duvelorium
    te Brugge voorgesteld!
















    Van op het balkon van het Duvelorium heeft men een prachtig uitzicht op de
    Grote markt van Brugge.






    Het is inmiddels een traditie geworden dat Duvel een uniek Tripel Hop bier brouwt
    om het mooiste seizoen van het jaar in te luiden.
    Naast de klassieke twee hopsoorten voegt Duvel voor 2014 een derde,
    bijzondere hopvariant aan het speciaalbier toe die even verrassend
    smaakt als zijn naam klinkt: Mosaic.







    Bij het binnenkomen viel de nieuwe Duvel Tripel Hop 2014 meteen in het oog!

















    De Klassieke Duvel wordt met twee hopsoorten (Saaz-Saaz en Styrian Golding) gebrouwen.
    Door er een derde hopvariëteit aan toe te voegen, ontstaat een ander,
    complexer smaakpallet.
    Het resultaat is een unieke Tripel Hop, elk jaar opnieuw.
    In 2012 was de derde hopvariëteit de aromatische Citra h
    op uit de Yakima Valley in Washington.
    In 2013 koos Duvel voor de Sorachi Ace, een Japanse aromatische hopsoort.
    En voor 2014? Mosaic, een frisse Amerikaanse hop met een exotische toets.






     
    CEO Michel Moortgat was bijzonder fier op hun nieuwe creatie!




    2014 Mosaic: Verrassend, Amerikaanse en exotisch



    Mosaic is een 'one of a kind' hop door de unieke combinatie van
    zowel de sterke aroma's als de bittereigenschappen.
    Het fruitige aroma van blauwe bosbessen en tropisch fruit
    (zoals mango, citroen en citrusvrucht) geeft het Duvel Tripel Hop bier
    een prikkelende en frisse toets.
    Geknipt voor een toast onder de voorjaarszon!






    Hedwig Neven, hoofd brouwmeester bij Duvel.




    Hedwig Neven, hoofd brouwmeester bij Duvel: 
    “Ik koos voor Mosaic omdat deze  hopsoort de Duvel Tripel Hop
    iets opwindends en exotisch geeft. J
    e ontdekt eerst het zoete van mandarijnen, met toetsen van tropisch fruit.
    Daarnaast is er die bijzondere smaak van blauwe bessen.
    Door het toepassen van de ‘dry-hopping’ techniek,
    waarbij we de Mosaic hopbellen pas later in het brouwproces toevoegen,
    worden deze hoparoma’s extra waarneembaar.
    Deze aromatische intensiteit vult het bier verder aan,
    als ondersteuning bij het uiteindelijke alcoholpercentage van 9,5%.”








    Hedwig Neven en CEO Michel Moortgat klinken op het succes!







    Biersomelier Duvel Moortgat Nicolas Soenen wist de genodigden
    te vertellen dat de hapjes matchen met de Duvel Tripel Hop 2014.
    Traiteurdienst "Cardinal" uit Brugge zorgde voor een perfecte bediening e
    n heerlijke bapas (biertapas).








    Deze vriendelijke opdienster presenteerde Mini bägels
    “le vieux berger” met witloof







    Topchef Hilaire Spreuwers geflankeerd door mooi gezelschap.
    Zythologe Anneke Fleur Rijkers (R) en
    Melissa dHooghe (Bierhalle Deconinck - Vichte) (l)








    Zwichten voor de mooie ogen van deze vriendelijke serveerster of
    voor de Duvel Tripel Hop 2014 die op het schenkbord staat?
    Ik kies voor allebei!





    3 maal hop in Duvel Tripel Hop

    1. Saaz-Saaz is al sinds jaar en dag de basis voor Duvel.
    De hopsoort kent zijn oorsprong in Tsjechië en wordt getypeerd door
    een fijn, traditioneel hoparoma met een fluwelen bitterheid.

    2. Styrian Golding groeit voornamelijk in de vallei van de Savinja rivier in Slovenië.
    Deze aromahop heeft een zeer onderscheidende,
    milde smaak en is zeer geliefd bij de Belgische speciaalbieren









    Salade van daikonradijs en dille met in sojasaus gepekelde zalm
    en limoenmeringue








    Drie verschillende blikken!








    Karamelkrokant – gerookte haringmousse – meringue van rode biet








    Kroepoek van wasabi met Thaise rundstartaar: limoen –
    bieslook – citroengras –chili








    Een drukke Duvelorium met vooraan Zythologe Sabine Verbuyst







    Donkere praline van Manjari chocolade 71% met
    ganzenleverganache en gelei van pompelmoes








    De opdiensters van Traiteur Cardinal waren topklasse!








    Mini croque monsieur met Bekegemse ganzenlever en bloedworst








    Ann Van den Berghe nipt voorzichtig aan het heerlijke bier!






    3. De derde hopvariëteit:

    In 2012: De aromatische Citra hop uit de Yakima Valley in Washington.
    In 2013: Sorachi Ace, een Japanse aromatische hopsoort.
    Voor 2014: Mosaic, een frisse Amerikaanse hop met een exotische toets










    Thaise kokossoep met galanga, gember, kokos en chili








    Marshmellow van citroen








    Enkele Zythosleden met Daisy Claeys van 't Brugs Beertje!
    en Sofie Vanrafelghem (Vrouwen en bier)






    De Duvel Tripel Hop 2014 in al zijn glorie!
    Ik vind het persoonlijk ook een zeer geslaagde versie!
    Fris, Hoppig, bitter, complex, floraal blauwe bessen, mandarijntjes
    en toch vrij toegankelijk, M
    ooie bittere droge afdronk en vloeit redelijk lang uit.
    Ook de echte Duvelliefhebbers zullen deze versie zeker smaken.
    Om het met de woorden van Kevin Clement (Vertegenwoordiger Duvel-Moortgat)
    te zeggen. Een paarse moelleux !!!




    Hoe het begon

    In 2007 werd voor de eerste keer Duvel Tripel Hop gebrouwen.
    De voorraden waren in een mum van tijd uitgeput en Duvel fans
    van over het hele land verenigden zich op Facebook
    met de vraag aan Duvel om het Tripel Hop initiatief nog eens te herhalen.
    En dat deed de brouwerij ook, in 2008 en in 2010.
    Elke keer werd het speciaalbier zodanig goed gesmaakt, d
    at de Duvel meesterbrouwers in 2012 besloten om de liefhebbers
    voortaan jaarlijks met een speciale Tripel Hop te verwennen. D
    e derde hopvariëteit blijft telkens tot op het laatste moment een verrassing.
    Elk jaar is het dus uitkijken naar de nieuwste creatie.

    Dat de Duvel Tripel Hop meer is dan zomaar een lentestunt bewijst
    de lovende feedback en de nationale én internationale prijzen
    die het Belgische speciaalbier al weg kon kapen.
    Zo kreeg de Duvel Tripel Hop met Citra de eerste prijs op Zythos, h
    et grootste Belgische bierfestival en won het bier goud tijdens Brussels Beer Challenge.







    Tot volgend jaar voor de editie
    Tripel Hop 2015



    Verkoopsinformatie:

    Duvel Tripel Hop, selectie 2014 – Mosaic
    6,49 euro voor 4 pack (33 cl), Alc.  9,5% Vol (supermarkt & bierhandel)
    Duvel Tripel Hop 2014 is ook verkrijgbaar in de horeca.

    Met dank aan Debbie Wilmsen




    INFO :

    Brouwerij Duvel Moortgat
    Breendonkdorp 58
    2870 Breendonk-puurs (Puurs)

    Tel: 03-860 94 00
    fax: 03-886 46 22

    e-mail: info@duvel.be

     website: www.duvelmoortgat.com



     

    Traiteur Cardinal
    Lieven Bauwensstraat 21b
    8200 Brugge – Sint-Andries
    T + 32 50 39 06 21
    http://www.cardinal.be/








    11-03-2014 om 10:29 geschreven door William Roelens


    01-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bierboom Bruin - Gulden Spoor.

     

     

    Bierboom Bruin





    Rudy Vossen is een bedrijvig man zo blijkt.

    Naast de uitbating van een biershop heeft hij in september vorig jaar
    samen met de brouwingenieurs van brouwerij Het Gulden Spoor (Gullegem)
    een nieuw bier op de markt gebracht.
    De naam van het bruine gerstenat is genoemd naar zijn eigen
    zaak in de Langestraat in Brugge, maar verwijst ook naar
    de vroegere draagbalk waar een bierton aangehangen werd
    en door twee dragers op de juiste plaats werd getransporteerd.
    Het biertje heeft een alc.Volume van 8,5%





    Bierboom Bruin – 8,5%Alc.Vol.

    Brouwerij Gulden Spoor – Gullegem


    Donkerbruin bier met beige schuimkraag


    Aangenaam moutig aroma
    Chocolade
    Fruitige prikkels

    De eerste slok is moutig zoet
    Donkere karamel verwennen de smaakpapillen.
    Een lekkere bitterheid komt opzetten
    en geef het bier andere smaakdimensies.
    Toetsen van donker fruit komen soms boven.
    ook geroosterde prikjes zorgen voor afwisseling.
    Het bier degusteert zacht en mals
    Het is mooi in evenwicht.
    Het laat zich vlot degusteren.
    Het vloeit langzaam uit.
    Niet ingewikkeld
    Maar zoals mijn kleinkinderen zeggen over iets
    dat lekker is
    Het is Beiregoe
    Laten wij het allemansvriend noemen





    INFO :

    Cafe De Bierboom




    01-03-2014 om 11:39 geschreven door William Roelens




    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!